sâmbătă, decembrie 14, 2024

România, ianuarie 2014. Despre zăpezi,cenzură şi ipocrizie

În România politicienii nu plagiază. În România cei condamnaţi acceptă cu seninătate deciziile  justiţiei. În România banii publici sunt alocaţi transparent, pe baza unui algoritm inatacabil. În România legile sunt aplicate cu fermitate, iar parlamentarii lucrează la ameliorarea lor, zi de zi. În România, iarna este un anotimp al bucuriilor şi al emoţiilor: primarul general  al Bucureştiului este veselul Moş Crăciun ce aduce vestea minunată a  eliminării troienelor de pe trotuare, în vreme ce ministrul marilor proiecte  anunţă victoriile repurtate de harnicii săi colegi social- liberali.

În România, ţara celor care se trag din cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci, există o mână de oameni ce veghează ca puritatea acestei naţiuni legendare să nu fie pângărite.  Aleşi după cele mai severe criterii,  membrii  CNC stau de pază la hotare, spre a opri  pătrunderea viciului şi a pornografiei. De aceea, cum se şi se cuvine, accesul tututor românilor la ultima creaţie de artă degenerată a lui Lars von Trier a fost interzis. Noi, românii,  nu avem nimic în comun cu acestă suită de imagini dezgustătoare şi oribile. Noi sprijinim creaţia educativă şi ocrotim somnul tihnit al copiilor noştri.

În patria  trustului Intact şi a defunctului OTV , este firesc ca Lars von Trier să fie alungat din cinematografe. Ipocrizia noastră este rafinată şi elegantă. Întorcând ochii de la vulgaritatea care ne înneacă, cotidian, parizitând  şi jefuind comunitatea de cetăţeni, statul nostru are răgazul de a se delecta cu actele de  cenzură. România anului  2014 nu este copleşită doar de nămeţii ce par eterni. Ea se sufocă sub povara minciunii şi turpitudinii.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. Domnule Stanomir, arta trebuie sa fie oglinda vietii si sa nu precupeteasca nici un efort pentru a reflecta intocmai realizarile dar si aspectele care lasa de dorit ale oamenilor muncii din uzine si de pe ogoare, din universitati si laboratoare. Ea trebuie sa ilustreze nazuinta oamenilor muncii si a conducatorilor lor spre frumos si mai bine.
    Nu va lasati influentat de cei ce propovaduiesc arta decadenta si burgheza. Ei nu doresc decit sa perverteasca mintile fragede ale tineretului nostru si sa-i curme violent avintul spre construirea noii societati care sta sa se nasca. Noi toti, condusi de organele statului, trebuie sa fim o pavaza impotriva unor astfel de atacuri mirsave si josnice. Vigilenta nu trebuie sa ne scada nici o clipa pentru ca hidra burgheza are multe capete.

  2. Deci dl Procuror Ponta spune ca daca cel care a fost plagiat nu depune plingere, inseamna ca nu a fost plagiat. Deci, logic, eu daca fur de la vecinul iar vecinul nu depune plingere din varii motive, eu sint om cinstit. Oare in cazul crimelor unde mortul nu mai poate oricum depune plingere, cum ramine cu cinstea?

    • Pai, ramane cum a stabilit plagiatorul Ponta: mortii nu depun plangere, deci nu a plagiat sau omorat pe nimeni. Simplu! Nu stiu ce e asa de greu! :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Ioan Stanomir
Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro