luni, august 8, 2022

România, ianuarie 2014. Despre zăpezi,cenzură şi ipocrizie

În România politicienii nu plagiază. În România cei condamnaţi acceptă cu seninătate deciziile  justiţiei. În România banii publici sunt alocaţi transparent, pe baza unui algoritm inatacabil. În România legile sunt aplicate cu fermitate, iar parlamentarii lucrează la ameliorarea lor, zi de zi. În România, iarna este un anotimp al bucuriilor şi al emoţiilor: primarul general  al Bucureştiului este veselul Moş Crăciun ce aduce vestea minunată a  eliminării troienelor de pe trotuare, în vreme ce ministrul marilor proiecte  anunţă victoriile repurtate de harnicii săi colegi social- liberali.

În România, ţara celor care se trag din cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci, există o mână de oameni ce veghează ca puritatea acestei naţiuni legendare să nu fie pângărite.  Aleşi după cele mai severe criterii,  membrii  CNC stau de pază la hotare, spre a opri  pătrunderea viciului şi a pornografiei. De aceea, cum se şi se cuvine, accesul tututor românilor la ultima creaţie de artă degenerată a lui Lars von Trier a fost interzis. Noi, românii,  nu avem nimic în comun cu acestă suită de imagini dezgustătoare şi oribile. Noi sprijinim creaţia educativă şi ocrotim somnul tihnit al copiilor noştri.

În patria  trustului Intact şi a defunctului OTV , este firesc ca Lars von Trier să fie alungat din cinematografe. Ipocrizia noastră este rafinată şi elegantă. Întorcând ochii de la vulgaritatea care ne înneacă, cotidian, parizitând  şi jefuind comunitatea de cetăţeni, statul nostru are răgazul de a se delecta cu actele de  cenzură. România anului  2014 nu este copleşită doar de nămeţii ce par eterni. Ea se sufocă sub povara minciunii şi turpitudinii.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. Domnule Stanomir, arta trebuie sa fie oglinda vietii si sa nu precupeteasca nici un efort pentru a reflecta intocmai realizarile dar si aspectele care lasa de dorit ale oamenilor muncii din uzine si de pe ogoare, din universitati si laboratoare. Ea trebuie sa ilustreze nazuinta oamenilor muncii si a conducatorilor lor spre frumos si mai bine.
    Nu va lasati influentat de cei ce propovaduiesc arta decadenta si burgheza. Ei nu doresc decit sa perverteasca mintile fragede ale tineretului nostru si sa-i curme violent avintul spre construirea noii societati care sta sa se nasca. Noi toti, condusi de organele statului, trebuie sa fim o pavaza impotriva unor astfel de atacuri mirsave si josnice. Vigilenta nu trebuie sa ne scada nici o clipa pentru ca hidra burgheza are multe capete.

  2. Deci dl Procuror Ponta spune ca daca cel care a fost plagiat nu depune plingere, inseamna ca nu a fost plagiat. Deci, logic, eu daca fur de la vecinul iar vecinul nu depune plingere din varii motive, eu sint om cinstit. Oare in cazul crimelor unde mortul nu mai poate oricum depune plingere, cum ramine cu cinstea?

    • Pai, ramane cum a stabilit plagiatorul Ponta: mortii nu depun plangere, deci nu a plagiat sau omorat pe nimeni. Simplu! Nu stiu ce e asa de greu! :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro