duminică, octombrie 17, 2021

România, în a doua zi de Referendum

Familiei tradiționale românești, așa cum ar urma să fie ea redefinită ca urmare a validării Referendumului din week end și după modificarea Constituției, îi merge deja evident mai prost începând cu data de 1 octombrie.
Cu sau fără redefinire, familia tradițională ca și ceilalți cetățeni ai României va avea de plătit mai mult pentru gaze și lumină, iar creșterile de prețuri la utilități se vor reflecta curând și în celelalte prețuri.
Familia, redefinită ca unirea dintre un bărbat și o femeie va avea în sarcină mai multe datorii căci guvernul este silit să se împrumute iarăși pentru ca țara să nu intre în colaps economic, iar împrumuturile sunt din ce în ce mai costisitoare. Le vor plăti soții, bărbat și femeie, dar și cei ce vor rezulta din unirea lor.
Foarte curând, copiii familiei tradiționale vor avea la dispoziție și mai puține școli, și mai puțini profesori fiindcă Inspectoratele școlare sunt în fierbere și trebuie să reducă, conform unui ordin emis în luna august de fostul ministru al Educației, Valentin Popa-Pamblică, peste 4000 de posturi didactice și nedidactice. Pare-se că dl. Darius Vâlcov, Sfântul Petru al Raiului pesedist, plănuiește și închiderea a câtorva zeci de spitale fiindcă nu mai sunt bani de medicamente, utilități și salarii.
Însă în vreme ce pentru familia tradițională viitorul se anunță din ce în ce mai sumbru, coaliția PSD-ALDE își vede de interesele proprii. Se ciondănește pe legea off shore fiindcă pare-se că dl. Dragnea s-a dovedit din cale afară de hulpav, chiar mai hulpav decât admite gustul și el rabelaisian al d-lui Varujan Vosganian, strategul economic al partidului d-lui Tăriceanu. Negociază cu asiduitate pe tema modificărilor urgente la legile justiției iar dl. Tudorel Toader nu știe cum să se mai dea pe brazdă spre a fi atât pe placul d-lui Dragnea cât și în voia d-lui Tăriceanu astfel încât să își salveze postul și să nu devină mai devreme decât credea notar public, se ceartă cât și cum să preia din recomandările Comisiei de la Veneția și cum să rezolve problema amnistiei și grațierii. Coaliția a profitat de hărmălaia ori de zgomotul de fond prilejuite de disputele în jurul Referendumului și și-a văzut de interesele proprii.
A mai picat și pleașca arestării în Costa Rica a amicelor de suflet și de matrapazlâcuri ale fostului președinte, dl. Traian Băsescu, doamnele Elena Udrea și Alina Bica, pleașcă de care coaliția a știut iarăși să profite spre a deturna atenția populației de la adevăratele probleme ale societății românești de astăzi. Sărăcia, scumpirile și inflația în cascadă, nesiguranța locurilor de muncă, tot mai îngrijorătoarea îndepărtare de Europa, orbanizarea și erdoganizarea României, apropierea crizei economice. O criză pe care mintiuca ministrului de Finanțe, dl. Eugen Orlando Teodorovici speră să o gonească cu ajutorul deciziilor de impunere pe care ANAF le va trimite luna viitoare pe adresele a cel puțin 2 milioane de contribuabili.
Acesta este un tablou cum nu se poate mai sumar al României, așa cum arată ea în a doua zi de Referendum. Pentru care s-au cheltuit aiurea 40 de milioane de euro. Se poate însă ca, până la sfârșitul anului, realitatea vieții de zi cu zi să devină încă și mai sumbră. Ce contează? Familia tradițională este garantată de Liviu Dragnea și de domnișoara Tănase, de Tăriceanu și de a cincea lui nevastă, o situație cum nu se poate mai tradițională și mai conformă tradiției strămoșești pentru care știm bine că divorțul e în firea lucrurilor, și de bunul român corigent la limba română Viorica Vasilica Dăncilă.
Comentariu apărut concomitent pe blogurile adevărul.ro și pe site-ul contributors.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Mda, purceaua e moarta in cotet mi-a venit sa spun, si culmea e ca chiar e moarta, in cotet sau incinerata. Telenovela Romania continua.

  • 1. Cei care au stat acasa in 2016, n-au prevazut ce va insemna o guvernare Dragnea PSD. Nici majoritatea celor care au votat PSD nu cred ca si-au imaginat dezastrul care va urma.
   2. Important este ca la acest referendum, parte a fostului electorat PSD sta acasa.
   3. Va urma Drexit, si inlaturarea celor mai nocive si incompentente nulitati de la guvernare.

 2. MITUL LUI BASESCU se cam pulverizeza.

  Asa umbla vorba – ca Basscu nu a fost infrant niciodata.

  Acest mit are la baza destul ADEVAR , dar si o imensa cantitate de smecherie,

  Pierderea PDL uui sau esecul planului de a o plasa pe EBA intr-un al doilea mandat de
  europarlamentar au fost infrangerile sale zdrobitoare.

  A mai existat si planul cu cetatenia supranationala pentru rromi – o chestie soifisticata
  planuita impreuna cu unul dintre regii Cioaba si care tindea – la fel – sa o transforme pe EBA
  intr-un emisar al noii entitati europeano-rrome a fost un chix remarcabil.

  Formarea PMP aflata mereu in pragul disparitiei, cu Udrea esuata dramatic
  si un unic europarlamentar PPREDA / un om cu un caracter de otel, care s-a dezis de el
  la prima scuturatura

  In 2004, candidand la Presedintie basescu s-a dat nare aparator
  al gay lor afirmand ca acestia reprezinta 20% din populatia Romaniei.

  In perspectiva Referendumului pentru care multi estimau o
  nare revarsare de alegatori catre centrele de votare – nenea
  s-a gandit ca e rost de castigat niscai simpatie si a apucat sa anunte ca va vota DA .

  Probabil ca ieri dimineata cand a aflat ca nu venisera
  nici 1% si-a dat ceva palme in fata oglinzii – marele vulpoi
  isi prinsese coada in capcana.
  Si se mai afla si la el acasa in Bucuresti.

  Nu a avut norocul lui Kelemen sa fie in deplasare
  ca sa poata sa se scuze precum Bula
  ca SI-A UITAT CAIETUL ACASA, dupa ce ,
  cu cateva ore mai devreme,
  inainte sa primeasca TELEFONUL
  se ponuntaee vehement cobntra Boicotului.

  • Ba – dupa Referendum omul a iesit chiar cu un discurs victorios
   in care explica cine sunt VINOVATII si PERDANTII.

   Altfel spus Basescu I-A CIURUIT inca odata . desi cu o zi inainte votase si votase cu DA.

   Mia tineti minte anuntul AM INTRAT IN RE-CE-SI-U-NE…! Era
   langa Boc , in capul mesei Guvernului si la fiecare silaba a cuvantului
   recesiune batea cu palma in masa.

   Mai tineti minte si a doua propozitie spusa atunci ?
   Poate o gasiti pe You tube !
   A spus asa ….prognozele Bancii Nationale au fost gresite ….
   Banca Nationala nu prea avea treaba cu RECESIUNEA tocmai instalata ….dar era buna de
   livrat drept VINOVATUL momentului. gloatelor – care tot nu intelegeau nimic.

 3. Vorbeam azi cu niste amici francezi despre pretul acestui referendum (40mil), si am ramas surprins sa vad ca si ei stiu de asta din mass media. Foarte trist, foarte trist! Spuneau ca pentru ei acest referendum ar fi un non sens in Franta.

 4. PSD nu mai incerca nimic dar cu ajutorul Pro Familia vrea sa se extraga dintr-un joc prost condus si catastrofal ca rezultat pentru el si Dragnea.

 5. Facem un apel catre Rusia sa inceteze orice ostilitate si orice atac asimetric îndreptat catre Romania. Rugam Federatia Rusa sa inceteze provocările la adresa NATO si Romaniei. Romania este membră UE si NATO, si are aliati occidentali de nadejde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

Ce înseamnă AUKUS?

Pentru a înţelege contextul semnării pactului AUKUS, este necesar a înţelege contextul relaţiilor dintre Australia şi China. În 2020 relaţiile dintre cele...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.