joi, ianuarie 27, 2022

România la psihiatrie

Aproape zilnic mi-am spus că nu se poate. Că gluma proastă făcută la începutul lui martie de dl. Liviu Nicolae Dragnea care, asemenea personajului Popriscin a lui Gogol, a ajuns să se creadă rege, se va sfârși odată. Astăzi. Mâine.
Că planurile lui dubioase de a se înstăpâni samavolnic, abuziv asupra viitorului României nici mai mult, nici mai puțin decât până în anul 2040 vor rămâne vorbe-n vânt rostite în mascarada de Congres extraordinar al PSD.
Că insul acesta cu instrucție puțină, fost repetent al Politehicii bucureștene, va fi oprit din delirul grandoman și că, în fine, membrii cu scaun la cap ai PSD îi vor spune că ajunge. Că s-a jucat destul de-a vizionarul, de- a Stalin, de-a Nicolae Ceaușescu.
Iată însă că nu. Joi, înainte de a-și face valiza, de a se urca în avion și de a se duce numai ea știe pentru ce la Vatican, premierul-marionetă Viorica Vasilica Dăncilă, în complicitate cu ceilalți componenți ai guvernului României, i-au îndeplinit condamnatului penal Dragnea Liviu Nicolae visul. I-au dat satisfacție și lasă cale liberă visului lui maladiv de mărire, de a fi un fel de super-premier.
În calitatea lui de președinte al Camerei Deputaților , cetățeanul Dragnea Nicolae Liviu întoarce astfel România în anii în care Nicolae Ceaușescu își imagina că ar fi îndreptățit să contureze evoluția țării și drumul ei neabătut spre comunism până în 2020.
Iată că acum președintele PSD plusează și își arogă grație, prin intermediul și cu complicitatea iresponsabilă a doamnei Dăncilă, dreptul de a întocmi un iluzoriu program de guvernare pe care zice-se că ar fi obligatoriu să îl respecte toate Executivele care se vor succeda la Palatul Victoria nici mai mult nici mai puțin decât până în 2040.
Nu este el PSD în stare, nu poate ea coaliția PSD-ALDE să respecte nici măcar acel program de guvernare cu care i-au păcălit pe români la alegerile din anul 2016. Darmite să prevadă corect viitorul până în 2040.
Se vede cu ochiul liber, realizăm pe propria noastră piele că nimic nu mai este predictibil în România anului 2018. Totul se arată a fi la voia întâmplării, una se spune astăzi, alta mâine, cifrele sunt manipulate că doar nu degeaba aceeași doamnă Dăncilă a trecut Comisia națională de statistică în directa ei subordonare. Ea nefiind decât gura cu care vorbește, cu greșeli gramaticale ridicole, Dragnea.
Poate atunci el, Dragnea Nicolae Liviu, în complicitate cu mega-banditul Vîlcov Darius să își asume supraputeri, să se joace de-a planificatorii, să amaneteze viitorul țării doar spre a crea falsa impresie că guvernarea PSD s-ar fi statornicit pentru eternitate în România? Nici vorbă! Dragnea pune la îndoială însăși utilitatea gândirii în perspectivă care nu poate fi decât rezultatul unui consens între specialiști și politicieni din diferite partide. Nu doar voința fantezistă a PSD.
Tare mă tem că răspunsul la întrebarea dacă Dragnea poate să se plaseze în fruntea unei astfel de comisii nu poate fi formulat de un om simplu, cumpătat, cu capul pe umeri, ci de cineva cu competențe în psihiatrie. Liviu Dragnea este, fără doar și poate, un caz clinic de megalomanie. Va fi lăsat să ducă și România la psihiatrie?
P.S. Apele din jurul vizitei la Vatican a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă devin din ce în ce mai tulburi. Se pare că nepriceputul premier al României a comis o gravă eroare de protocol, a uzanțelor diplomatice și de minim respect față de Sfântul Părinte anunțând de capul ei o posibilă vizită în România a Papei Francisc. Încă și mai grav e că doamna Dăncilă plănuiește să îl transforme pe Papă în agent electoral al PSD.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

 1. Si ce are „România” cu psihiatria?
  Ma scuzati, dar in cazul asta il imitati pe un cretan.
  Pare a fi un concurs in a arunca asupra românilor şi României tot felul de diatribe.
  Da, stiu, au facut-o si Cioran, si Patapievici (intr-o clipa de crunta deznadejde), ba chiar si poetul patimirii noastre, mare iubitor de Hitler.
  Dar este umilitor si nedemn ca pentru o gasca de hiene ajunsa la guvernare (s-a intimplat si se mai intimpla si in lumea larga) sa faca oricine laş poporul si sa trimiti ţara la psihiatrie.
  Are limba poporului asta las destule cuvinte sa nu strivesti corola de minuni a lumii. Un istoric numea chiar un miracol poporul român.
  Despre GIO e vorba in articolul dvoastra; atunci dece trimiteti tara la psihiatrie?
  (Nu trag sperante ca postarea mea sa treaca, desi…)

 2. Sa mergi la psihiatru nu este „un capat de tara”, si nici atat ceva rusinos, de evitat pe cat posibil! Uneori, e mai sanatos sa ‘te cauti”, cerand sprijinul specialistilor, decat sa-ti refulezi frustrarile si sa-ti negi propriile responsabilitati, de frica sa nu te confrunti cu adevaratele lor cauze, continuindu-ti drumul asa cum l-ai mai facut : „din greseala in greseala, spre victoria finala”!
  Fara sa intru in detalii tehnice, as zice ca Ro sufera de schizofrenie colectiva, ca urmare previzibila a unei bi-polaritati netratate.
  Chiar si cel mai sanatos om, daca prefera „senzatiile tari” va fi tentat, ori sa diabolizeze, ori sa venereze, cu isterie si patima, pana cand se va obisnui cu aceste extreme, considerandu-le normale. Astfel, starile de extaz vor succeda direct celor de deznadejde profunda, si invers, fara sa mai lase loc momentelor de echilibru.
  In mod natural, creierul se va apara de aceste agresiuni si va face totul ca sa le neutralizeze. Uneori insa, cand subiectul se opune cu indarjire restabilirii echilibrului vital, se produce doar o „diluare” a acestor perceptii, cu atat mai nociva cu cat ele sunt mai puternic instalate. Survine astfel o confuzie generalizata, o perturbare a raportarii la realitate, practic, un delir cronic care se poate caza la capitolul schizofrenie.
  Acest „diagnostic pe genunchi” nu are ca scop insultarea cuiva, ci indemnul la consultare profesionista si tratament corespunzator, adica minimum o introspectie serioasa si cat se poate de obiectiva!
  …pentru ca altfel, vom continua sa fim victimele cuiva, abuzati, pentru inca mult timp, de de’alde „fiorosul si a-tot-puternicul, desi detestabilul miciman” Dragnea, ceea ce este o profunda anomalie.

  p.s. de reamintit, poate, ca „boala lunga = moarte sigura!”

 3. Sa nu uitam ca prin pasivitate si refuzul de a ne prezenta la vot, noi cei care acum costatam si
  criticam, suntem partasi la promovarea mediocritatii si ravagiile – nationale si internationale-
  ale submediocritatii promovate de cabotinul care a acaparat PSD-ul si a fact posibil triumful
  inculpatiilor. In lipsa opozitiei politice singura nadejde ramane Societatea Civila si Diaspora.
  Altfel spus la actiune si vot, inclusiv astazi 12 mai 2018, pentru a ne face auziti in inima Sionului
  Romanesc/ Bucuresti si in orasele Romaniei.

 4. Liviu Dragnea , intelectualii publici , societatea civilă și cetăţenii . Romania, ceaţă la mal.

  „Dacă voi fi chemat şi întrebat n-o să mă joc cu vorbele, nu o să spun jumătăţi de adevăruri. Am sperat mult că o să fiu luat în serios prin ceea ce spun de-a lungul vremii. Am spus că nu mi-e teamă, dacă mor, mor în picioare, nu am de ce să mint şi când e vorba de un interes major al acestei ţări nu mă dau înapoi. Se pare că n-am fost luat în serios. Am tot avertizat, am tot cerut public de foarte mult timp să intrăm în normalitate. Se pare că nu. Şi eu nu sunt împotriva nimănui, dar trebuie să fie lucruri ştiute, pentru ca toată lumea să înţeleagă că nu se mai poate continua aşa, sunt lucruri grave. Nu putem trăi aşa. Nu e normal să se trăiască aşa. Nu mai poate continua în felul ăsta. Sunt lucruri întâmplate care nu trebuie să se mai întâmple şi, din păcate se mai întâmplă şi acum. Credeţi că preşedintele Iohannis e protejat? Nici vorbă!”

  Liviu Dragnea – 30 ianuarie 2018

  http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-cere-din-nou-sa-fie-audiat-de-comisia-sri-daca-mor-mor-in-picioare-iohannis-nu-e-protejat-16963685

  „Guvernul a adoptat, joi, proiectul de lege privind Strategia de Dezvoltare a României până în anul 2040. Strategia va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma.”

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22441416-guvernul-aprobat-legea-care-permite-lui-dragnea-controleze-realizarea-strategiei-romnia-2040-obligatorie-pentru-toate-viitoarele-guverne.htm

  „În momentul de față, problemele României nu mai sunt problemele României, sunt problemele lui Dragnea. E o realitate pe care nu o putem contesta. Toți discută aceste lucruri. M-am uitat pe forumuri toți disc asta. Toți spun: Pleacă, domnule, lasă-ne în pace. Du-te naibii cu problemele tale. Ne sufoci țara, lasă-ne în pace!”
  „Istoria țării noastre se învârte de câțiva ani în faptul că nu poate fi agățat, că lucrează prin interpuși”.

  Gabriel Liiceanu – 25.09.2017
  https://republica.ro/gabriel-liiceanu-liviu-dragnea-e-un-personaj-nefast-istoria-tarii-noastre-se-invarte-de-cativa-ani-de

  „ Dragnea este fiul unui milițian, al unui șef de post, iar Dragnea face caz nevoie mare că ar fi avut stămoși haiduci. Fără a ști ce se ascunde în spatele legendei și că haiducii erau, în realitate, cu totul altfel decât personajele din filmele lui Dinu Cocea.
  Orbán a jucat în tinerețe fotbal, Dragnea a cântat în studenție într-o formație.Mai toți cei care cunosc bine psihologia lui Orbán insistă asupra repercusiunilor seriose ale practicării fotbalului, sport de echipă în formarea viitorului politician. Constant, viitorul și actualul prim-ministru al Ungariei a comparat politica cu un joc ofensiv. Dragnea este doar un cameleon de proastă calitate, fără doctrină ori convingeri ferme, lipsit de capacitatea acordului fin. Un muzicant fără ureche muzicală. Un lăutar de Alexandria. Unicul lui scop este să manipuleze astfel faptele încât să își sporească bogățiile și să scape de repercusiunile nedorite din justiție.”

  Mircea Morariu – 15 aprilie 2018
  http://www.contributors.ro/editorial/despre-diferen%C8%9Bele-dintre-viktor-orban-%C8%99i-liviu-dragnea/

  ”Ce mai e nou in Absurdistan? Socialismul ‹creștin› al mafiotului Dragnea: ‹Pentru cei care vor să împiedice referendumul, noi le spunem că nu vom renunța și vrem ca românul să aibă dreptul să-și expună un punct de vedere. Noi suntem socialiști, nu suntem conservatori, dar aici e vorba de o tema creștină foarte importantă›. Dragnea nu e nici socialist, nici conservator, este un pehlivan promiscuu, un pungaș sinistru, un borfaș toxic și un pezevenghi pestilențial. Pe scurt, o ordură putridă. Iar manechinul-pațachină, rapacele Tăriceanu, este sluga sa crapuloasă, licheaua de serviciu, ieri, azi, mereu…”

  Vladimir Tismaneanu – 20 aprilie 2018
  http://evz.ro/tismaneanu-il-nimiceste-pe-dragnea-e-un-borfas-toxic-un-pungas.html

  „ Nu vreau să fiu răutăcios, dar dl Dragnea e un băiat de mîna a treia, un provincial zglobiu, care s-a trezit brusc într-o poziţie de decizie. Nimic din calităţile lui intelectuale, morale, pragmatice nu-l recomandă pentru a conduce ţara asta. Ca să conduci o ţară, trebuie, totuşi, să ai nişte înzestrări şi să ai un proiect. Nu să te bagi în faţă, ca să surîzi, şmecher, pe sub mustaţă, în stilul: „Hai, că vă fac din vorbe!“ E ameţitor că un asemenea aranjor de duzină a ajuns în vîrful naţiunii. Asta e nenorocirea. Soluţia? Să plece!”

  „ Există şi ideea că intelectualii trebuie să educe masele, să iasă mereu, pașoptist, pe scenă. Îmi pare rău, nu ăsta e neapărat rolul artistului, al scriitorului, al filozofului, al intelectualului în general. Intelectualul ca „agitator“, ca lider ideologic, ca „propagandist“ de meserie, gata să ducă masele spre un „viitor de aur“, e supraviețuirea unui „imperativ“ marxist. În fond, nici George Enescu, nici Brâncuşi, nici Rembrandt, nici Balzac – mai nimeni din această categorie – nu și-au propus și nu s-au simțit obligați sau îndrituiți să vină cu „soluții“ concrete. Și-au văzut de treabă. În unele cazuri e chiar preferabil ca intelectualii să nu abuzeze de militantism. Știm bine că au fost situații în care „angajarea“ unor intelectuali nu a fost tocmai înțeleaptă… Prefer să ascult sfatul lui Raymond Aron; ca intelectual, statutul tău firesc e acela de „spectator angajat“. Cînd se întîmplă o neregulă, cînd apare o problemă, îți faci vocea auzită, te exprimi, acuzi sau aperi. ”

  „ Or, prestaţia mea de presă e a unui diagnostician, nu a unui terapeut universal. Încerc să semnalez boala, neregula, derapajul. Trag alarma, arăt cu degetul rana (eventual, neluată în seamă, dacă nu chiar ascunsă). Pot avea, e drept, şi unele sugestii în domeniile la care mă pricep cît de cît. Pot să şi greşesc. Dar nu am responsabilitatea, competenţa universală ori cea specifică, necesare pentru a dezlega orice ecuaţie administrativ-politică. ”

  Andrei Plesu – 10 mai 2018
  http://adevarul.ro/news/societate/lasati-critica-vrem-solutii-1_5af3f81adf52022f75ccf4e6/index.html

  „ Aproape zilnic mi-am spus că nu se poate. ….Că planurile lui dubioase de a se înstăpâni samavolnic, abuziv asupra viitorului României nici mai mult, nici mai puțin decât până în anul 2040 vor rămâne vorbe-n vânt rostite în mascarada de Congres extraordinar al PSD.
  Că insul acesta cu instrucție puțină, fost repetent al Politehicii bucureștene, va fi oprit din delirul grandoman și că, în fine, membrii cu scaun la cap ai PSD îi vor spune că ajunge. Că s-a jucat destul de-a vizionarul, de- a Stalin, de-a Nicolae Ceaușescu. ”

  Mircea Morariu – 12 mai 2018
  http://www.contributors.ro/editorial/romania-la-psihiatrie/

  Daca asta spun si fac intelectualii publici , ce fac ONG-urile societatii civile cand tara arde ? Ce stiu mai bine. Unele s-au gandit la viitor si au elaborat inaintea lui Liviu Dragnea o strategie pana in 2020, care prin „funky institutions, funky money, funky town, funky galaxy”, etc. sa reformeze Romania in asa fel incat cetatenii „sa primeasca prajituri in institutiile publice”, etc. :

  „CUM AR ARĂTA

  – Serviciile publice ar veni către cetăţeni în locurile circulate de ei, la metrou, în online

  – Dacă tot ar trebui să mergem într-o instituţie publică, ar fi pentru scurt timp, am primi o prăjitură, am avea nevoie doar de buletin

  – Ar exista automate de timbre fiscale

  – Nu ar exista cozi, înghesuială sau munţi de hârtie

  – Informaţiile ar fi sistematizate, în hub-uri sau site-uri

  – La intrarea în instituţii ne-ar ghida linii colorate către ghişeul nostru

  – In scoli am fi invatati despre cum „your first time counts” ( adica prima oara cand ne facem buletinul , , prima data cand votam )

  – Am putea vedea ce fac cei pe care îi plătim”

  https://www.scribd.com/document/241718770/Funky-Citizens-Strategie-2014-2020#from_embed

  Altele s-au gandit la prezent si testeaza cetatenii, financiar si recurent, pentru democratie si proiecte vagi :

  „ Înainte de a porni acest demers pe termen lung, cu tot ceea ce presupune el, avem nevoie să calculăm dimensiunea unui astfel de fond (număr de donatori, sumele donate) și desigur, să ne asigurăm că există un interes real de a trece de la intenția de a dona la fapte. În baza sumei strânse în cadrul acestui test, putem face niște previziuni legate de numărul de proiecte pe care le putem susține, prioritizarea temelor, etc.
  Suma minimă pe care ne propunem să o strangem este de 20.000 lei lunar, dar potențialul și speranțele noastre sunt mult mai mari și ne bazăm pe reacțiile de entuziasm pe care această idee le-a generat. Această sumă minimă ne-ar permite să suținem la un nivel minim aproximativ trei proiecte în paralel. În cazul puțin probabil în care nu vom reuși să adunăm această sumă minimă, suma adunată va fi redirecționată integral către unul sau mai multe ONG-uri pe care le vom vota împreună cu voi.”

  https://fondulpentrudemocratie.ro/detalii/

  Sau , si mai interesant, departe de lumea dezlantuita , prin Muntii Piatra Craiului, intr-un decor natural si salbatic , , cate 30 de tineri intre „18 si 40 de ani ” , invata despre democratie, si „samba activista” si spiritul de aventura:

  „ Șapte zile de învăţare experiențială și acțiune în munții Piatra Craiului. *CRIM – Creativitatea – Responsabilitate – Implicare – Militantism Tabăra de activism se adresează tinerilor și tinerelor care vor să înţeleagă activismul civic şi să fie pregătiţi/te să se implice în rezolvarea treburilor Cetății. Protestele din ultimii ani ne-au arătat că este nevoie de conştientizare, responsabilizare, coordonare şi, în general, de implicare în viața societăţii. În acest context, mai mult ca oricând, Miliția Spirituală îşi propune să îi aducă împreună pe cei care înţeleg că trebuie să se angajeze în acţiune, dar nu au încă instrumentele și cunoștințele necesare ca să o facă în mod eficient. În tabăra CRIM ne vom dezvolta, prin jocuri și experimente, anumite abilităţi de grup şi individuale, vom învăța să acceptăm provocările, să luăm iniţiativă, să asumăm riscuri, să ne dezvoltăm atenţia distributivă, autodisciplina, toleranţa, gândirea practică și ascultarea activă, să dăm frâu liber creativității noastre, să ne descoperim limitele și să le depășim, să creăm sinergii, să lăsăm să înflorească spiritul de aventură. Timp de șapte zile, departe de lumea dezlănțuită, într-un decor natural și sălbatic, vom organiza ateliere de: tehnici de consens, noţiuni legate de drepturile omului, idei și planuri de acţiune civică, tehnici de rezistenţă pasivă, comunicare și jurnalism cetățenesc, samba activistă. Și, desigur, activități de teambuilding: gătim împreună, punem țara la cale, ne orientăm în pădure, facem ștafetă pe echipe și jocuri cât cuprinde. Toți vor participa la toate activitățile: organizare, gestionarea resurselor, gătit, jocuri… tot.

  Obiectiv: Pregătirea a 30 de tineri în domenii precum: tehnici de facilitare și consens, noţiuni legate de drepturile omului, idei și planuri de acţiune civică, tehnici de rezistenţă pasivă, comunicare și jurnalism cetățenesc, samba activistă.
  Grup țintă: Tinerii din România cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani. Riscuri: Vremea potrivnică care ar putea împiedica buna desfășurare a atelierelor.”

  https://fondulpentrudemocratie.ro/wp-content/uploads/2017/04/5-Tabara-de-activism-CRIM-V.pdf

  Concluzia este simpla. Romania se afla intr-un blocaj al istoriei si a intrat in stare de parabioza mai exact a devenit un sat fara caini in care au intrat lupii. Politicienii vor doar sa-si scape averile si sa scape de puscarie cu ele cu tot. Dupa ei, potopul.
  Societatea civila cu sutele de mii de ONG-uri are alte prioritati, sta prin munti,etc. si nu reactioneaza nici macar atunci cand guvernul vrea sa legifereze furtul , sa transforme puscaria in pension si statul de drept intr-un stat al penalilor. In sfarsit , intelectualii publici participa , dar nu se baga.
  Ce mai ramane pentru cetateni ? Dupa trei decenii de democratie sau ce-o mai fi pe la noi, sunt de capul lor si pe cont propriu . Au libertatea democratica sa stea in strada pana in 2040 (degeaba ) cum au stat in ultimii doi ani , sau sa ramana in fotoliu si in fata ecranului „pe perfuziile cu otravă administrate zilnic de Antena 3 și de RTV” ( Gabriel Liiceanu ). Tertium non-datur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Ce știm sigur despre planurile lui Putin privind Ucraina, între atâtea incertitudini

Există un număr considerabil de încercări de a găsi un răspuns la întrebarea dacă armata rusă va ataca...

Opinie-răspuns la opinia vicepreședintelui PSD: putem aboli cota unică, dar cu asta ce-am rezolvat?

Percep opinia prezentată zilele trecute în ZF de dl. Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD, ca o binevenită deschidere la dialog privind oportunitatea renunțării...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro