joi, octombrie 28, 2021

Românii, față în față cu nevrednicia

Luați la bani mărunți, foarte puțini dintre componenții guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, începând cu premierul însuși, ar trece un elementar examen al competenței.
Am scris în nenumărate rânduri despre școala puțină, despre diplomele fără acoperire în știință, obținute de pe la universități de mâna a doua, despre doctoratele aproximative, multe dintre ele susceptibile de a fi fost plagiate, despre titlurile universitare îndoielnice pe care le au cei care eminamete fiindcă așa a vrut infractorul de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea au ajuns să poată emite pretenția de a li se spune “excelență”.
Greșeala președintelui Iohannis care a acceptat fără să clipească în luna ianuarie 2018 să o învestească pe d-na Dăncilă cu funcția de prim-ministru pentru care vida din Videle nu avea și nu are nici cea mai elementară îndreptățire a continuat cu ocazia remanierii din noiembrie.
După ce, mai întâi, s-a jucat nițel cu nervii doamnei Ecaterina Andronescu sfârșind prin a-și da intempestiv acceptul, președintele Iohannis i-a respins pe dl. Ilan Laufer care se și visase deja ministru al Dezvoltării, chiar și vicepremier, dar și pe d-na Lia Olguța Vasilescu care, după ce a creat haos la Muncă și justiție socială, se dorea șefă peste mecanicii de locomotivă, acarii și transporturile de toate felurile din România. L-a acceptat , în schimb, în postul de culturnic șef pe dl. Daniel Breaz care poate că o fi fost el bun la Matematică, dar despre care nu prea știu cum s-a făcut că a promovat Bacalaureatul la Limba și literatura română. Domnul Breaz ar face foarte bine să se înscrie la liceul seral și să facă astfel încât să îl absolve pe bune.
Cu ocazia respingerii, domnul Ilan Laufer a oferit un spectacol jalnic, a denunțat complet aiurea antisemitismul pretins al președintelui Iohannis, continunând o linie pesedistă clară pe care s-au situat înaintea lui inși precum Dragnea sau Liviu Pop și care a ajuns la apogeu în urmă cu câteva zile odată cu gugumănia vrânceanului Bubuianu. Singurul care, de altminteri, a plătit cu demisia pentru prostia-i crasă.
Iată însă că PSD și Liviu Dragnea nu se lasă. Vor să ne dovedească că fără doamna Olguța ot Craiova nu se poate, că țărișoara se scufundă, piere dacă fosta primărița a Craiovei nu face parte din guvernul doamnei Dăncilă. Nu se poate că nu vrea președintele Iohannis ca doamna Vasilescu să presteze la Transporturi, bună pentru hiper-competenta italienistă ar putea fi și Dezvoltarea că în România, sub guvernarea pesedisto-aldistă oricum nu se dezvoltă nimic, iar pentru Transporturi se antrenează dl. Mircea Drăghici.
Numai că nici unul dintre cei doi nu e – et pour cause- pe placul președintelui Iohannis. Doamna Vasilescu și domnul Drăghici nu sunt în stare nici măcar să întocmească un dosar complet de candidatură, uită să pună în acesta toate actele necesare, președintele și aparatul de lucru al Președinției îl cercetează și găsește noi și noi motive de respingere. Ultima oară s-a dovedit că atât d-na Olguța cât și dl. Drăghici nu au depus actul care arată că nu au cazier.
Jocul acesta al nervilor dintre Palate pare a fi un prost, un lamentabil film de desene animate. Un remake neizbutit al filmelor cu Tom și Jerry ori al showurilor cu păpușile Muppet. Între timp cresc euro, dolarul, cresc toate prețurile în cascadă, se scumpește viața, se scumpesc până și serviciile funerare, veștile rele curg în cascadă. Inconștiența politicienilor este una fără seamăn. Nevrednicia lor de asemenea. Prostia lor dincolo de orice urmă de tăgadă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Mai de speriat decât aceste lucruri e acela că există o masă imensă de ignoranți care nu văd nici o legătură între calitatea umană a celor care guvernează și prețuri (inclusiv acela al leului)!

  2. Hai sa va spuna tata alte increngaturi!

    -actualii decani ai celor doua facultati din Academia SRI au incercat sa il spele pe Toba(“Apud”) in scandalul cu plagiatele. E vorba de Cristian Nita (seful Facultatii de Informatii, are sotia in MAI) si de Veronica Mihalache (sefa Facultatii de Studii de Intelligence, are si ea sotul in MAI, si era foarte buna “prietena” cu Constantin Onisor. ;-)
    -inainte, la Facultatea de Informatii era decan Cristian Popa, al carui nas de cununie a fost Costica Voicu. Sotia sa, Rodica Popa e doctor al Academiei de Politie. Nu mai este decan fiindca are probleme penale din cauza unor lucrari de diploma cu care obisnuia sa dea teapa si sa ceara bani studentilor unor univ. private.
    -in Comisia de Etica a Academiei sunt persoane dubioase, de ex. Valentin Nicula, care are sotia in structura OSINT a SRI. Tipul asta nu are concluzii la teza de doctorat.

    Increngaturile sunt prea mari! Solutia e desfiintarea institutiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.