miercuri, februarie 1, 2023

Românii, față în față cu nevrednicia

Luați la bani mărunți, foarte puțini dintre componenții guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, începând cu premierul însuși, ar trece un elementar examen al competenței.
Am scris în nenumărate rânduri despre școala puțină, despre diplomele fără acoperire în știință, obținute de pe la universități de mâna a doua, despre doctoratele aproximative, multe dintre ele susceptibile de a fi fost plagiate, despre titlurile universitare îndoielnice pe care le au cei care eminamete fiindcă așa a vrut infractorul de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea au ajuns să poată emite pretenția de a li se spune “excelență”.
Greșeala președintelui Iohannis care a acceptat fără să clipească în luna ianuarie 2018 să o învestească pe d-na Dăncilă cu funcția de prim-ministru pentru care vida din Videle nu avea și nu are nici cea mai elementară îndreptățire a continuat cu ocazia remanierii din noiembrie.
După ce, mai întâi, s-a jucat nițel cu nervii doamnei Ecaterina Andronescu sfârșind prin a-și da intempestiv acceptul, președintele Iohannis i-a respins pe dl. Ilan Laufer care se și visase deja ministru al Dezvoltării, chiar și vicepremier, dar și pe d-na Lia Olguța Vasilescu care, după ce a creat haos la Muncă și justiție socială, se dorea șefă peste mecanicii de locomotivă, acarii și transporturile de toate felurile din România. L-a acceptat , în schimb, în postul de culturnic șef pe dl. Daniel Breaz care poate că o fi fost el bun la Matematică, dar despre care nu prea știu cum s-a făcut că a promovat Bacalaureatul la Limba și literatura română. Domnul Breaz ar face foarte bine să se înscrie la liceul seral și să facă astfel încât să îl absolve pe bune.
Cu ocazia respingerii, domnul Ilan Laufer a oferit un spectacol jalnic, a denunțat complet aiurea antisemitismul pretins al președintelui Iohannis, continunând o linie pesedistă clară pe care s-au situat înaintea lui inși precum Dragnea sau Liviu Pop și care a ajuns la apogeu în urmă cu câteva zile odată cu gugumănia vrânceanului Bubuianu. Singurul care, de altminteri, a plătit cu demisia pentru prostia-i crasă.
Iată însă că PSD și Liviu Dragnea nu se lasă. Vor să ne dovedească că fără doamna Olguța ot Craiova nu se poate, că țărișoara se scufundă, piere dacă fosta primărița a Craiovei nu face parte din guvernul doamnei Dăncilă. Nu se poate că nu vrea președintele Iohannis ca doamna Vasilescu să presteze la Transporturi, bună pentru hiper-competenta italienistă ar putea fi și Dezvoltarea că în România, sub guvernarea pesedisto-aldistă oricum nu se dezvoltă nimic, iar pentru Transporturi se antrenează dl. Mircea Drăghici.
Numai că nici unul dintre cei doi nu e – et pour cause- pe placul președintelui Iohannis. Doamna Vasilescu și domnul Drăghici nu sunt în stare nici măcar să întocmească un dosar complet de candidatură, uită să pună în acesta toate actele necesare, președintele și aparatul de lucru al Președinției îl cercetează și găsește noi și noi motive de respingere. Ultima oară s-a dovedit că atât d-na Olguța cât și dl. Drăghici nu au depus actul care arată că nu au cazier.
Jocul acesta al nervilor dintre Palate pare a fi un prost, un lamentabil film de desene animate. Un remake neizbutit al filmelor cu Tom și Jerry ori al showurilor cu păpușile Muppet. Între timp cresc euro, dolarul, cresc toate prețurile în cascadă, se scumpește viața, se scumpesc până și serviciile funerare, veștile rele curg în cascadă. Inconștiența politicienilor este una fără seamăn. Nevrednicia lor de asemenea. Prostia lor dincolo de orice urmă de tăgadă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Mai de speriat decât aceste lucruri e acela că există o masă imensă de ignoranți care nu văd nici o legătură între calitatea umană a celor care guvernează și prețuri (inclusiv acela al leului)!

  2. Hai sa va spuna tata alte increngaturi!

    -actualii decani ai celor doua facultati din Academia SRI au incercat sa il spele pe Toba(“Apud”) in scandalul cu plagiatele. E vorba de Cristian Nita (seful Facultatii de Informatii, are sotia in MAI) si de Veronica Mihalache (sefa Facultatii de Studii de Intelligence, are si ea sotul in MAI, si era foarte buna “prietena” cu Constantin Onisor. ;-)
    -inainte, la Facultatea de Informatii era decan Cristian Popa, al carui nas de cununie a fost Costica Voicu. Sotia sa, Rodica Popa e doctor al Academiei de Politie. Nu mai este decan fiindca are probleme penale din cauza unor lucrari de diploma cu care obisnuia sa dea teapa si sa ceara bani studentilor unor univ. private.
    -in Comisia de Etica a Academiei sunt persoane dubioase, de ex. Valentin Nicula, care are sotia in structura OSINT a SRI. Tipul asta nu are concluzii la teza de doctorat.

    Increngaturile sunt prea mari! Solutia e desfiintarea institutiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro