joi, aprilie 22, 2021

Românii, față în față cu nevrednicia

Luați la bani mărunți, foarte puțini dintre componenții guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă, începând cu premierul însuși, ar trece un elementar examen al competenței.
Am scris în nenumărate rânduri despre școala puțină, despre diplomele fără acoperire în știință, obținute de pe la universități de mâna a doua, despre doctoratele aproximative, multe dintre ele susceptibile de a fi fost plagiate, despre titlurile universitare îndoielnice pe care le au cei care eminamete fiindcă așa a vrut infractorul de rang înalt Liviu Nicolae Dragnea au ajuns să poată emite pretenția de a li se spune “excelență”.
Greșeala președintelui Iohannis care a acceptat fără să clipească în luna ianuarie 2018 să o învestească pe d-na Dăncilă cu funcția de prim-ministru pentru care vida din Videle nu avea și nu are nici cea mai elementară îndreptățire a continuat cu ocazia remanierii din noiembrie.
După ce, mai întâi, s-a jucat nițel cu nervii doamnei Ecaterina Andronescu sfârșind prin a-și da intempestiv acceptul, președintele Iohannis i-a respins pe dl. Ilan Laufer care se și visase deja ministru al Dezvoltării, chiar și vicepremier, dar și pe d-na Lia Olguța Vasilescu care, după ce a creat haos la Muncă și justiție socială, se dorea șefă peste mecanicii de locomotivă, acarii și transporturile de toate felurile din România. L-a acceptat , în schimb, în postul de culturnic șef pe dl. Daniel Breaz care poate că o fi fost el bun la Matematică, dar despre care nu prea știu cum s-a făcut că a promovat Bacalaureatul la Limba și literatura română. Domnul Breaz ar face foarte bine să se înscrie la liceul seral și să facă astfel încât să îl absolve pe bune.
Cu ocazia respingerii, domnul Ilan Laufer a oferit un spectacol jalnic, a denunțat complet aiurea antisemitismul pretins al președintelui Iohannis, continunând o linie pesedistă clară pe care s-au situat înaintea lui inși precum Dragnea sau Liviu Pop și care a ajuns la apogeu în urmă cu câteva zile odată cu gugumănia vrânceanului Bubuianu. Singurul care, de altminteri, a plătit cu demisia pentru prostia-i crasă.
Iată însă că PSD și Liviu Dragnea nu se lasă. Vor să ne dovedească că fără doamna Olguța ot Craiova nu se poate, că țărișoara se scufundă, piere dacă fosta primărița a Craiovei nu face parte din guvernul doamnei Dăncilă. Nu se poate că nu vrea președintele Iohannis ca doamna Vasilescu să presteze la Transporturi, bună pentru hiper-competenta italienistă ar putea fi și Dezvoltarea că în România, sub guvernarea pesedisto-aldistă oricum nu se dezvoltă nimic, iar pentru Transporturi se antrenează dl. Mircea Drăghici.
Numai că nici unul dintre cei doi nu e – et pour cause- pe placul președintelui Iohannis. Doamna Vasilescu și domnul Drăghici nu sunt în stare nici măcar să întocmească un dosar complet de candidatură, uită să pună în acesta toate actele necesare, președintele și aparatul de lucru al Președinției îl cercetează și găsește noi și noi motive de respingere. Ultima oară s-a dovedit că atât d-na Olguța cât și dl. Drăghici nu au depus actul care arată că nu au cazier.
Jocul acesta al nervilor dintre Palate pare a fi un prost, un lamentabil film de desene animate. Un remake neizbutit al filmelor cu Tom și Jerry ori al showurilor cu păpușile Muppet. Între timp cresc euro, dolarul, cresc toate prețurile în cascadă, se scumpește viața, se scumpesc până și serviciile funerare, veștile rele curg în cascadă. Inconștiența politicienilor este una fără seamăn. Nevrednicia lor de asemenea. Prostia lor dincolo de orice urmă de tăgadă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Mai de speriat decât aceste lucruri e acela că există o masă imensă de ignoranți care nu văd nici o legătură între calitatea umană a celor care guvernează și prețuri (inclusiv acela al leului)!

  2. Hai sa va spuna tata alte increngaturi!

    -actualii decani ai celor doua facultati din Academia SRI au incercat sa il spele pe Toba(“Apud”) in scandalul cu plagiatele. E vorba de Cristian Nita (seful Facultatii de Informatii, are sotia in MAI) si de Veronica Mihalache (sefa Facultatii de Studii de Intelligence, are si ea sotul in MAI, si era foarte buna “prietena” cu Constantin Onisor. ;-)
    -inainte, la Facultatea de Informatii era decan Cristian Popa, al carui nas de cununie a fost Costica Voicu. Sotia sa, Rodica Popa e doctor al Academiei de Politie. Nu mai este decan fiindca are probleme penale din cauza unor lucrari de diploma cu care obisnuia sa dea teapa si sa ceara bani studentilor unor univ. private.
    -in Comisia de Etica a Academiei sunt persoane dubioase, de ex. Valentin Nicula, care are sotia in structura OSINT a SRI. Tipul asta nu are concluzii la teza de doctorat.

    Increngaturile sunt prea mari! Solutia e desfiintarea institutiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta

Rezumatul în 10 puncte: Pentru a mai putea conduce lumea și în secolul XXI, SUA trebuie să câștige...

Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României

1.Introducere  2. Experiența a trei țări cu declin ferm și durabil  al pandemiei 3. Țările europene 4. Locul României 5. Perspective și...

Suspendarea lui Trump pe Twitter e un eşec al nostru, al tuturor

Pe un subiect în care toată lumea are păreri limpezi-cristal şi le strigă în gura mare din secunda doi, îndrăznesc să spun...

Apocalipsă amânată: Modelele climatice actuale supraestimează semnificativ viitoarele creșteri ale nivelului oceanic. Câteva considerații despre credibilitatea lor

Narațiunile apocaliptice actuale despre Armagedonul climatic conțin mai multe scenarii de groază, dintre care topirea ghețarilor și creșterea nivelului oceanic ocupă un...

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro