vineri, iunie 2, 2023

Scrisoare deschisa adresata dlui Prim Ministru Victor Ponta

Dle Prim Ministru Victor Ponta

Ne aflam intr-o situatie imposibila, in care ochii intregii lumi sunt atintiti asupra Romaniei. Intr-un context rusinos, nu de mandrie.

Dincolo de acuzele dv. cu „atacuri urate si murdare” sta fapta in sine, recunoscuta si de dv.: ati plagiat zeci de pagini fara a respecta cutumele internationale in materie de citare. Scuza ca in 2003 nu erau in vigoare este ridicola.

Renuntarea la titlul de doctor nu este suficienta. Incasarea unor venituri salariale in baza acestui titlu va duce in sfera juridica de „fals intelectual”, pe care un procuror trebuie s-o cunoasca foarte bine.

Cel mai grav. Un val de dispret, desconsiderare  si  umilire se revarsa peste cercetarea si societatea universitara din Romania. Nu toti universitarii si cercetatorii romani sunt ca dv. Atunci, de ce sa sufere cu totii oprobriul comunitatii si opiniei publice internationale? Din cauza catorva, ministri si acum chiar premierul Romaniei?

Cred ca sunteti constient de faptul ca scandalul se va rostogoli si se va amplifica pe zi ce trece. Comunitatea stiintifica nu tolereaza asa ceva.

Faceti un bine Romaniei si dv. Demisionati acum, cat inca nu este prea tarziu, inainte ca raul facut  Romaniei sa devina ireparabil.

 1. Prof. Stefan Vlaston, Presedinte EDU CER
 2. Prof. Dr. Cristian Silvestru Babes-Bolyai University, Membru Corespondent al Academiei Romane
 3. Prof. Univ. Dr. Alina Zamfir, Univ. Aurel Vlaicu, Arad
 4. dr.Veturia Chiroiu, CS1 Institutul de Mecanica Solidelor, Bucuresti
 5. dr.Ligia Munteanu,CS1 Institutul de Mecanica Solidelor, Bucuresti
 6. dr. Valeria Mosnegutu, CS, Institutul de Mecanica Solidelor, Bucuresti
 7. Prof. Virgil-Florin Duma, PhD Aurel Vlaicu University of Arad
 8. Prof. Dr. Vlad Codrea Universitatea Babes-Bolyai Departamentul de Geologie
 9. Prof.Dr. Corina Ionescu- UBB Cluj-Napoca
 10. dr. Sorana Ionescu, lector, Universitatea din Bucuresti
 11. Prof.dr. Ioan Grosu , Disciplina Fizica , UMF Iasi
 12. Prof. Univ Dr. Marian Ivan, Univ. Bucuresti
 13. Ec. Badita Sebastian, membru fondator EDU CER
 14. Traian Emanuel Abrudan, Institutul de Telecomunicatii, Universitatea din Porto, Portugalia. Cercetator stiintific senior.
 15. Prof. Ioan Pop, UBB Cluj-Napoca
 16. drd. fiz. Iulian Girip, Institutul de Mecanica Solidelor, Bucuresti
 17. Gheorghe (George) DUMITRU,  MD, PhD, Constanta

18.Dr. Nicolae Mihai, CS III, Academia Romana, Institutul de Cercetari Socio-Umane „C.S.Nicolaescu-Plopsor”, Craiova

19.Prof. Univ. Dr. Gigel Militaru

20. Prof.dr. Maria Radoane Universitatea Stefan cel Mare Suceava

21. Prof. Univ. Dr. Marian Muresan, Universitatea Babes Bolyai, Cluj Napoca

22. Virgil Alexandru Iordache, lector la Universitatea din București, Facultatea de Biologie.

23. Aldo-Cristinel Hanek,  inginer  78048 Germania

24. Mircea Vulpe, absolvent masterat (MSc) la LSE

25. Dr. Bogdan Constantinescu, cercetator stiintific 1, Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara „Horia Hulubei”

26. Dr Ruxandra Trandafoiu, Senior Lecturer, Edge Hill University, UK

27. Florea Ioncioaia, conferentiar doctor, Universitatea `Alexandru-Ioan Cuza` Iasi

28.Dr. Rodica Pena,  Forest Botany and Tree Physiology Institute, Göttingen University, Germany

29. Dr. Vladimir Pena, Group leader at the Max-Planck Institute of Biophysical Chemistry, Göttingen, Germany

30. dr. Aurel Persoiu, CS II, Universitatea Stefan cel Mare Suceava

31. Dr. Octavian Micu, CS III la Institutul de Stiinte Spatiale, Bucuresti-Magurele

32. dr. ing. Daniel Baldovin Romanian Academy, Institute of Solid Mechanics

33. Dr. Ovidiu Patu, CS III, Institutul de Stiinte Spatiale, Bucuresti-Magurele

34. Dr. Cristian Dumitru Ionescu,  Institutul de Stiinte Spatiale (INFLPR-ISS), ocupand,  Cercetator Stiintific 3 (CS3)

35. Dr. Ionut-Cristian Arsene, CS3, Institutul de Stiinte Spatiale, Bucuresti-Magurele

36. Dr. Calin Ciocoiu,  Researcher C10 Pharma,  Oslo,  Norway

37. Diana Roman, doctorand in Psihologia Sociala si a Dezvoltarii, Centre for Family Research, University of Cambridge, UK.

Distribuie acest articol

153 COMENTARII

  • domnu’ saf…nu ar fi bine acuma umpic de schimbare, sau ti se pare ca asa cum au mers lucrurile in ultimii ani a fost perfect….?
   sau ar fi buna o schimbare prin partile esentiale dar, sa nu se modifice de loc… :)))))
   hai ca esti comic

   • Stimate domnule Vlaston,

    Va rog sa ma treceti ca semnatar al Scrisorii deschise adresata dlui Prim Ministru Victor Ponta.

    Sunt profesor doctor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj.

    Cu deosebit respect,

    Marian Muresan

   • Stimate domnule Vlaston,
    ïn primul rînd va felicit pentru tot ceea ce faceti pe acest blog. Am semnat petitia si sper ca într-o saptamâna sa fim cel putin 10 000. Ma aflu în Alsacia si sunt „trup si suflet” alaturi de „cei de acasa”. În situatii de „mare cumpana” cum cred ca este cazul la ora actuala, o mobilizare exemplara din partea tuturor celor care vor binele tarii nostre este obligatorie. Daca nu va exprimati acum, mîine poate va fi prea tîrziu. Sa demascam, sa combatem pîna la sînge, injuria, mîrsavia si dictatura PSD-PNL. Va redau poezia marelui Alexandru Macedonski, care se potriveste de minune cu situatia actuala de la noi.
    URA
    Daca-as fi traznet v-as trazni,
    V-as îneca daca-as fi apa,
    Si v-as sâpa mormântu-adînc
    Daca-as fi sapâ
    Daca-as fi streang v-as spînzura,
    Daca-as fi spadâ v-as strâpunge,
    V-as urmâri dac-as fi glont,
    Si v-as ajunde
    Dar eu desi râmân ce sunt,
    O voce-adâncâ îmi murmura,
    Ca sunt mai mult decît orice,
    Câci eu, sunt urâ.

 1. Cred ca cel mai mult afecteaza pe cei care sunt in cursul pregatirii doctoratului. Neavand o reputatie inca construita in lumea academica europeana, un astfel de scandal ne scade sansele cand vine vorba de participare la conferinte, publicare de articole.

 2. bun…
  total de acord cu acest articol DACA a fost DOVEDIT acest plagiat de organe abilitate.
  a fost?
  din cate stiu nu. cum ramane cu prezumtia de nevinovatie?
  in legatura cu scuza ca in 2003 nu era necesat… pai daca este asa, atunci care e problema? legea NU se aplica retrograd.

  daca a plagiat, este normal sa i se retraga doctoratul.
  daca a plagiat este normal sa-si dea demisia… nu numai din functia de prim ministru, dar si din cea de sef de partid s.a.m.d.
  totusi aici este un daca.

  pana acum totul nu pare decat un razboi politic si nimic mai mult. din cate am citit pe undeva cica si udrea ar fi suspecta de plagiat… totusi nu am auzit atata revolta… sa fie oare din cauza ca este in pdl?!?!?!?! de asewmenea nu am vazut atata revolta in cazu lui ritzi….
  unde este obictivismul?!?!?! unde sunt oamenii care vor ca TOTI sa plateasca, nu numai cei din partidul adversar….
  pana acum ce vad aici este un loc in care sunt acuzati extrem de dur (uneori prea dur) cei din usl si extrem de usor cei din pdl…
  vreau sa vad dreptate, vreau sa vad sustitie… dar asta inseamna si impartialitate. nu il poti aresta pe nastase, sa-i scapi pe toti ceilalti (din cam toate partidele) si sa admiti ca totu e ok ca ai arestat un om….(uitand ca ai iestat 1000 pe langa el).
  este ceva surprinzator de asemanator cu lapusneanu…

  PS: daca gresesc cu ceva va rog sa ma contraziceti (dar fara injurii pentru ca nu o sa iau in considerare acele comentarii)

  • Care organe abilitate, ca primul lucru facut de noua guvernare a fost sa schimbe componenta Consiliului de Etica cu oameni „garantati”. Cat sa dureze, 90 de zile? Si ce sa cerceteze cand dl Ponta a recunoscut, dar a explicat ca in 2003 nu erau reguli de citare.

   • Universitatea Bucuresti a garantat acest doctorat ca fiind unul autentic. Aceasta universitate are interestul direct in a-si apara prestigiul academic. Si asta nu numai in plan intern dar si international. Daca vor acoperi plagiatul lui Ponta, atunci stim exact cita infectie exista in sistemul universitar romanesc.

   • Care Consiliu de etica monser ? Si cine si ce a schimbt ? Cred ca habar nu ai cum functioneaza partea firmala a dictoratelor. Ce fel de profesor esti, si unde ? O fi Ponta plagiator, dar nici cu voi nu imi e ruine. Kovesi a. Plagiat sau nu ?

  • Prezumtia se aplica atunci cand lucrul nu este evident si se asteapta decizia unei instante. In cazul plagiatului evident (200 pagini identice din 400 ) ce mai vreti? Daca erau 10-20 fraze, ne mai putem gandi iar daca acestea ar fi fost rasfirate prin toata teza, ok. Dar cand vezi o teza inrosita, pagina dupa pagina – full, ce mai vrei? Bunul simt al dv. ce spune? Chiar daca e coleg de partid cu dv.

   • Mai cititi o data cate pagini au fost copiate;pana acum am aflat ca au fosf 200.100.9.0..Prefatatorul lucrarii spune nu este nici una !Acum altceva; dl Vlaston se paga intr-o chestiune f.murdara; pai dumnealui ca profesor ii spune studentului sa faca ! Sant si studenti ascultatori..

  • Legea nu se aplica retroactiv…Nu „retrograd”. Elena Udrea este doctoranda nu doctor. Elena Udrea nu este Prim Ministru.

  • Draga me,

   Vreau sa-ti dau un raspuns, plecand de la premisa ca esti bine intentionat. Treaba asta cu plagiatul nu este ca la loterie, cand mai astepti saptamana viitoare ca s-ar putea sa castigi cu numerele tale preferate. Acest „daca”, ar exista doar in conditiile in care niciunul dintre noi nu am avea acces la documentele originale si doar un grup privilegiat ar avea acest drept si s-ar putea pronunta. Pentru plagiat nu trebuie sa stii limba, nu rebuie sa fii specialist in drept, nu trebuie sa ai doctorat, nu trebuie sa fii nici macar destept, ci doar sa ai simtul vazului. Adica te uiti sa vezi daca doua pasaje sunt identice sau nu. Daca nu sunt, atunci cu siguranta ca nimeni nu poate fi acuzat de plagiat. Daca sunt identice, atunci trebuie sa vezi cine a fost primul care a scris acel paragraf sau acea idee. Apoi, foarte simplu te uiti la citarea celui care a copiat-o si incerci sa gasesti printr-o forma explicita (ghilimele, nota de subsol, link trimitere la endnote, paranteze) unde ne informeaza ca idea nu este a lui. Adica, demonstreaza ca este onest, nu este hot, si nu-si insuseste ceva ce nu-i apartine. E ca si cum tu mi-ai furat Dacia mea, si sustii ca este masina ta, are acelasi an de fabricatie si aceasi culoare, insa ai uitat sa-i schimbi numarul de inmatriculare. O simpla verificare la regsitrul auto, va demonstra cui apartine acesta masina. Inapoi la plagiere. Si daca tu copiezi peste 100 de paragrafe, nu spui cine sunt autorii, deci esti hot, motivul pentru care astepti rezultatul comisiei nu este sa-ti spuna DACA ai furat sau nu, ci mai degraba CAT ai furat. De asemenea, un alt motiv al comisiei este sa faca lucrul acesta public pentru cei care nu au avut acces la documentele originale, si nu sunt convinsi de hotie pentru ca nu au putut verifica personal. Daca te intereseaza sa judeci cu minte ta, poti descarca aici teza de doctorat a preainteleptului premier si te vei convinge daca ce ti-am spus pana acum are vreo logica sau spun doar baliverne: http://historia.ro/adhfiles/1.pdf

  • Este extrem de periculos sa va incredintati judecata sistemului care administreaza justitia intr-un stat ca Romania. Mineriada din iunie 1990 n-a existat doar pentru ca nimeni n-a fost condamnat in justitie? Gasiti oricind un document video care (ar trebui) sa va convinga de contrariul. Nu asteptati ca o Comisie sa va arate adevarul. Descoperiti-l singur (este, va asigur, extrem de usor, sa gasiti un site care sa va furnizeze o comparatie pe text intre original si teza de doctorat-copie) si judecati apoi dumneavoastra chiar si comisiile care judeca. Faceti asta in numele unei autonomii individuale absolut necesare intr-o societate pindita mereu de reintoarcerea unor practici politice autoritare.

   Daca Ponta va fi absolvit de plagiat de comisia de etica pe care guvernul sau a numit-o in urma cu citeva saptamini, veti fi linistit? Ar foarte grav. Nu v-ati intreba, de pilda, de ce cazul Mang l-a incredintat Ponta Academiei intr-o vreme cind functiona inca vechea Comisie de Etica, in vreme ce cazul sau, inca mai grav decit primul, fiind vorba chiar de Primul-ministru, il incredinteaza acestei noi comisii? Ginditi cu mintea dvs. In cazuri extrem de simple cum este plagiatul lui Ponta ori mineriada lui Iliescu, e modul cel mai sigur in care puteti avea acces la adevar.

   • Ma si mirat ct de pafarist e referitor la doctorate. Dar o fi „etic”. Marea majoritate a comentriilor sunt posraci basisti, iar signtrii niste neica nimeni. La cum s-au luat doctoratle in ulimii 20 de ani, cu peste 15.000 de doctori postrevolutionari, nu ma mira nimic. Nu ma. Mira nici ca Ponta sa fi plagiat. Insa cred ar fi normal ca papagalii sa se abtina de la cimentarii. Sau sa ii intrebe pe profesorii doctoi Fkix Motanul si Magureanu. Astia or fi plagiat si ei ? Sau la securisti nu se pune ?

 3. Excelenta initiativa – exceptionala argumentatie !
  *
  Un subiect serios , dar traficat cu rea credinta in scopul diversionist
  de a muta discutia de a furtul lui Ponta
  este subiectul ”antiromanesc” de la Bacalaureatul francez.
  *
  Ofensa adusa de francezi se referea insa…la falsuri si contrafaceri
  comise de romani…
  *
  Asta nu inseamna ca trebuie sa suportam batjocura francezilor.
  Reactia trebuie sa vina insa nu de la falsificatorii guvernamentali
  ci de la personalitati romanesti care au prestigiu.
  *
  De exemplu de la dl Funeriu care ar putea sa le restituie
  in mod simbolic autoritatilor franceze diploma sa de bacalaureat
  primita chiar de la acele autoritati.
  Ar fi o dubla palma – si pentru mincinosii de la Antena 3
  care au facut candva mult tapaj

 4. @Dragos
  Daca indrumatorul de teza este un universitar cat de cat cunoscut, studentii sai nu au de ce sa fie priviti cu suspiciune. Probleme pot fi pentru cei ce isi fac lucrarea de doctorat cu un neica nimeni necunoscut in afara tarii. In privinta publicarii articolelor, acceptarea lor de catre o revista serioasa nu se face pe criterii geografice ci stiintifice. Nimeni nu o sa-ti refuze un articol doar pentru ca esti la Universitatea din Oradea.

 5. francezii si occidentalii ne cred neam prost si hoti, mai ales ca s-a descoperit ca avem si un hot sef (ponta), care nu vrea sa-si dea demisia din fruntea guvernului, acuma mai nou, vrea sa ne reprezinte in calitate de hot sef la bruxelles

 6. Buna seara d-le Vlaston,

  in primul rand sunt convins ca acest email nu va aparea…
  in al doilea rand, este extrem de curioasa atitudinea dvs in acest caz de plagiat.
  In cazul Kovesi ati comentat ca nu va pricepeti la drept si acest lucru nu va da dreptul la o opinie. Aveti dreptate, dar dupa cateva saptamani ati aprofundat dreptul si dintr-o data aveti o opinie…
  Este grav ca Ponta a plagiat, dar la fel de grav este ca si procurorul general aflat in functie a plagiat si in plus a mai primit si „magna cum laude”. De ce nu v-ati sesizat si in acel caz? Lipsa de reactie a EVZ, Hotnews in cazul Kovesi imi dovedeste pe deplin ca razboiul este unul politic. Trebuie sa cada capul lui Ponta, dupa care se va pune „batista pe tambalul plagiatului”. Nu ne va mai interesa daca Aligica sau Boc au plagiat…sistemul trebuie reformat si trebuie sa existe un moment zero.

  • Pentru ca n-am avut incredere in doc. dlui Ciuvica. Si altele n-am avut. Ce face deosebirea este ca dl Ponta a recunoscut ca a plagiat, ca e gata sa renunte la doctorat, dar ca in 2003 nu existau reguli de citare

   • Va multumesc pentru raspuns,

    carevasazica, d-na Kovesi nu a recunoscut ca a plagiat si a scapat de acuzatie. Am vazut teza de doctorat a procurorului sef si va garantez ca Ciuvica nu a descoperit toate paginile plagiate. Numai ca Kovesi a avut tupeul specific si a cerut CSM sa-i salveze imaginea…Si mai este ceva…in cazul Ponta s-a reusit o chestie desteapta si anume presiunea externa asupra cazului. In acest context, toate intrebarile la conferinta de presa a lui Ponta la Consiliul European vor viza problema plagiatului, fie ca este vorba de jurnalistii romani sau straini. Deja, jurnalistii straini au primit lista cu intrebarile care sa-l enerveze pe Poanta. Credeti-ma, mai stim si noi care a fost „smecheria” cu FAZ.
    Si mai este un aspect…va rog sa postati lista semnatarilor petitiei pentru demisia lui Poanta. Ce ati spune daca mai mult de 20-30% dintre ei au plagiat ceva in cariera lor. Ce ati spune daca ati afla ca unul dintre cei intervievati de Nature au plagiat cateva paragrafe in lucrarea de disertatie publicata in anul 2000?…

 7. Mon professeur, inainte de a cere demisii garantati personal pentru tezele de doctorat ale semnatarilor? Nu de alta dar fiindca tot v-ati laudat cu facutul curateniei in sistemul universitar sper ca ati inceput cu cei mai apropiati…

   • Departe de mine de a va contrazice, mon professeur, dar, atunci cand puneti in discutie, justificat de altfel, dubiile pe care episodul ponta le arunca asupra intregii comunitati academice romanesti trebuie sa fiti convins personal ca acuzatorii sunt mai presus de orice dubiu, ca fiecare virgula din tezele si articolele proprii le apartine. Nu ii cunosc pe domnii in cauza, habar n-am cine sunt dar dimneavoastra, raliindu-i la demersul Dvs. garantati intr0un fel pentru ei. Si atunci repet, garantati, intr-adevar?

      • Catusi de putin.
       Tie iti lipseste simtul ridicolului?
       De la inceputul „campaniei anti-plagiat” l-am intrebat pe d-l Vlaston daca eforturile sale de curatare a mediului academic vor continua.
       Well, stim cu totii cum au continuat in cazul Kovesi, asa ca l-am intrebat daca toti semnatarii apelului respectiv au fost verificati si sunt deasupra oricarei suspiciuni.
       Dansul a raspuns, preferand sa nu raspunda de fapt…
       Suficient de clar?

      • Uite cine vorbeşte de lipsa simţului ridicolului: Garett, care sugera ca señor Vlaston să ceară celor de la revista Nature verificarea autenticităţii lucrărilor de doctorat ale semnatarilor petiţiei. Păi am perfectă dreptate când zic că-ţi lipseşte simţu’ realităţii… iar d-l Vlaston ţi-a dat cel mai pertinent răspuns — pe care tu refuzi să-l accepţi.

      • Se pare ca am fost prea subtil… :)
       Asta e, unora trebuie sa le indici o ironie, eventual scriind cu majuscule cuvantul IRONIE atunci cand o folosesti!

      • Siiiigur… acum te dai că erai, chipurile, „ironic”. Păi dacă ești atât de deștept (nu prostan ca mine, care nu e-n stare să detecteze ironiile tale de o măiastră subtilitate), ar trebui să știi că postările făcute cu ironie și sarcasm se notează la final cu un „/s” de la ‘sarcasm’, pentru ca tăț’ proștii să „pricepe”.

       But anyway, don’t you think for a second I’m buying your „irony” explanation, smart-ass. KTHXBYE!

 8. Un amănunt: ”Argumentul” D-lui Ponta, cum că în anul 2003, la Universitatea București, nu ar fi fost în vigoare regulile de citare universal acceptate este nu doar ridicol, ci și FALS! Subsemnatul am urmat cursurile Facultății de Istorie ale acestei Universități în perioada 1998 – 2002. Dacă îmi aduc bine aminte, încă din primul semestru al anului I (deci în 1998!!!), am audiat cursul de istoriografie al D-lui Boia. Ei bine, la seminarul acestui curs am avut câteva ședințe destinate special modului în care se concepe și se redactează o lucrare științifică. Acolo a fost vorba, evident, și despre modatilățile de citare ale unui terț autor. Cred că nu mai e nevoie să spun că ghilimelele și notele de subsol erau cât se poate de prezente printre respectivele modalități… Și încă un lucru: D-nul Ponta nu doar că spune un neadevăr atunci când ”argumentează” astfel. Printr-o atari afirmație făcută în fața media internaționale, Domnia-sa dă dovadă și de o lipsă crasă de patriotism (da, eu un cuvânt mare, dar mi-l asum): este evident că ”lumea bună” își va întări, auzind o asemenea declarație ineptă, impresia că România este o țară bananieră… ”Cum adică?! Universitățile voastre nu aplicau acum 9 ani regulile de citare valabile, cel puțin în Europa, de vreo 200?!?…” Trist și rușinos pentru un Prim-Ministru!

 9. Dar daca junele ponta nu stia in 2003 care sunt regulile citarii, oare „mentorul” sau Nastase nu stia? Ca era profesor si ar fi trebuit sa stie? „railor”, de ce dati doar in ponta, indrumatorul, de aia e indrumator, pentru a-i arata invatacelului pe unde s-o ia sau cum sa faca. Deci putem zice ca vina este impartita si ar trebui tras la raspundere si indrumatorul, dar acum, de, el e la spital si toti care vorbesc contra lui au o „ura viscerala” ca sa citez un clasic…

 10. Eu raman la parerea mea: e mai rau decat un plagiat. Dl Ponta n-a scris si n-a conceput un cuvintel din teza aia. Cred ca a scris-o un doctorand, preparator sau alt „negru” aflat in „slujba” dlui Diaconu (parca asa il chema), caruia dl Nastase i-a ordonat sa-i faca o teza dlui Ponta. Cam asa se faceau (si cred ca se fac in continuare) teze pentru politicieni. Stiu un caz pentru un politician UDMR pentru care au lucrat vreo 3 oameni, dar au facut o teza „pe bune”. Nu foarte valoroasa cred (nu mai tin minte tema – e demult) dar sigur nu plagiata. Aici in schimb a compilat-o cineva fara interes, din ce surse a avut la indemana gata scrise, a mai copiat si de prin alte carti dar fara sa-si dea osteneala prea tare. Una ca nu era teza lui, iar al doilea, cand indrumator iti e Adrian Nastase, prim-ministru, ce importanta mai are ce era intre coperti? N-am absolut nici o dovada ca este asa; luati-o ca pe un „gut feeling”.
  Asa incat inteleg de ce dl Ponta poate sa renunte asa usor la doctorat: banii nemunciti ii arunci usor… Si inteleg si de ce nu vrea sa-si dea demisia: de ce sa raspunda el pentru greselile altuia? Evident insa ca nu poate recunoaste in mod public faptul ca nu e el autorul tezei, asa incat o scalda si el cum poate…

 11. Mi-amintesc bine ca la investirea Guvernului MRU am scris despre „performanta” deosebita a Dnei Claudia Boghicevici, in CV-ul careia figureaza 2 Doctorate(!!!) si 3 Masterate (!!!) plus Licenta , toate la „celebra” Universitate de Vest din Arad si toate in timp ce Dna Boghicevici muncea, adica luate toate la ID(Invatamant la Distanta!!) !!
  Dna Boghicevici a absolvit la zi numai Liceul pedagogic, fiinde de meserie Invatatoare!!
  Nu ati scris nici un comentariu, Dle Vlaston, nici un cuvant atunci, ca deh era PDLul si trebuia sa treaca Guvernul MRU cu cei mai scoliti membri ai vreunui Guvern post’89!!!!
  Ce aveti, macar acum de spus, credeti vreo iota in Doctoratele si Masteratele Dnei Boghicevici, si spuneti-mi va rog cum de atunci NIMENI din tara asta si mai ales Dvs cei din domeniu, NU v-ati sesizat ?!
  Cum de acuma la astia din USL zi de zi va sesizati dar atunci in cazul Boghicevici NU s-a sesizat nici unul dintre cei care azi se sesizeaza ?!
  Razboiul este politic, altfel v-ati fi sesizat si in cazul Dnei Boghicevici, cel putin… pentru ca sunt convinsa ca abunda Romania in astfel de cazuri….
  Sper sa-mi raspundeti….

  • si, ma intreb, toate intrebarile si mirarile Dvs. (cu si fara raspuns aici) schimba cu ceva faptul ca Ponta a recunoscut ca a copiat (deci e plagiator) si ca azi o lume intreaga arata cu degetul catre Romania (si guvernul ei) si ride de romani?!! Fapta reprobabila exista, nu conteaza cine si cum ne-a semnalat-o noua si lumii…

   Intr-o tara normala, cel „rusinat” demisioneaza…
   Asadar, ce fel de tara e Romania?!

   Cum si cind va fi si Romania o tara normala daca intre noi exista destul de multi dispusi inca sa zica „las’ca merge si asa” si-i scuze obraznicia lui Ponta, a lui Antonescu , ba chiar il vor erou pe Adrian Nastase?!

  • @lili, @costica @ andrei george in fata judecatorului, Parpanghel se apara: „pai si Aripel a furat”. Trebuie pedepsit sau nu Parpanghel? din postarile dvs rezulta ca nu!

   • TREBUIE pedepsiti TOTI.
    M-a deranjat numai subiectivitatea, pentru ca este evident ca in cazul politicienilor post’89 caeste doctorate nu valoreaza 2 cepe degerate, sunt pur si simplu hartii fara valoare.
    Numai ca tot nu reusesc sa inteleg: de ce nu s-a sesizat nimeni in cazul politicienilor posesori de doctorate membri ai fsotei guvernari?!

 12. D-le Vlaston,

  Apelul dvs. este salutar si necesar. Din pacate se adreseaza unor calitati pe care nu le-am observat (inca) la Victor Ponta: dragostea de tara si respectul pentru institutiile ei. Dati-mi deci voie sa ma indoiesc ca va renunta la functia de prim-ministru pentru a nu face rau Romaniei si/sau reprezentatilor ei in interiorul sau inafara granitelor.
  Pe de alta parte, Victor Ponta este, ca si mentorul sau, actulamente posesor de fular de firma, prizonierul unui ego supradimensionat. Acestui ego am sa-i furnizez urmatoarele informatii: indiferent de deciziile comisiilor de etica din Romania inafara granitelor Victor Ponta va fi privit ca un hot. Daca are vreo indoiala nu are decat sa faca greseala capitala de a se deplasa la Bruxelles saptamana viitoare. Nu exista nici un fel de strategie de PR care sa-l salveze de oprobiul public din afara Romaniei. Cand va intelege acest lucru va demisiona.

 13. Domnule Vlaston,
  demersul dumneavoastra este corect si, in conditii normale, m-as alatura lui.

  Insa va rog ca de aceasta data sa facem o mica derogare: am senzatia ca premierul Ponta este omul providential pe care l-am asteptat atat, care poate trage Romania in sus si asta, devine tot mai evident, impotriva vointei noastre.
  Nu putem inchide macar un ochi, asa cum l-am inchis pentru Mihaileanu, de exemplu?!

   • Nu-i tarziu sa ne spuneti acum opinia Dvs, cum vedeti „performanta” Dnei Boghicevici ?!
    Sper sa recunoasteti macar ca TOTI politicienii Romaniei post’89 au acumulat diplome si titluri fara nici 1 merit.
    Este jenanta situatia, dar asta este.
    Ne mai miram ca Romania nu are o clasa politica in stare sa CONDUCA Romania, ca trebuie sa vina altii(FMI, UE, BM…) si sa ne spuna ce trebuie sa faca Romania?!
    Pai, cum sa reuseasca Romania cu asemenea conducatori, cu diplome obtinute pe seara, la celebrele fabrici de diplome?!
    In jud Covasna, dupa venirea PDL la guvernare in 2008 este rusinoasa situatia celor numiti in fruntea institutiilor publice, niste simpli absolvebti de liceu pana mai acum cativa ani, aproape semi-analfabeti si dintr-o data absolventi la Spiru Haret si Dimitrie Cantemir si api numai buni de pus Directori portocalii!!
    Acum la alegerile locale NU a candidat nici macar unul dintre acesti direcori numiti de PDL, iar PDL nu a luat in Covasna sau in Sfantu Gheorghe nici 1 Primar, nici 1 Consilier judetean sau local…..

   • Desigur ca ma alatur. Daca aveti un link pe petitieonline (de exemplu) semnez cu placere si cu numele real.

    Interventia mea avea darul sa va reaminteasca efemeritatea masurilor de sorginte „providentiala”.

  • Când va ieși din închisoare, Adrian Năstase va iși direct erou și președinte, ca Nelson Mandela.

   De ce să închidem un ochi la Ponta? Să-i dăm și lui Ponta ocazia să fie victimă a băsismului.

  • „POnta omul providential care poate trage tara in sus”?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Cred ca nu vad bine. Nici antenisti nu au scris asa ceva

   Sunt stupefiata ca cineva poate sa spuna asa ceva despre Ponta si nu e de la Pocreaca. De acolo as fi acceptat un asemenea comentariu.

   Dar poate ma insel: poate ca sunteti fie de la Pocreaca fie de la Antena 3

   Ce ziceti?

 14. Si vreau sa va mai arat ceva: in CVul Dnei Udrea scrie:

  Studii
  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Doctorand în Ştiinţe militare
  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Masterat în Securitate şi apărare naţională
  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Colegiul de Management al Resurselor Apărării, Educaţional şi al Achiziţiilor
  Universitatea Naţională de Apărare “Carol I”, Colegiul Naţional de Apărare “Carol I”, seria a XIV-a, Expert în securitate şi apărare naţională
  Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Bucureşti
  Liceul Teoretic Bogdan Petriceicu Haşdeu , Buzău

  Activitatea ştiinţifică
  Cinci lucrări ştiinţifice şi articole în domeniul geopoliticii si globalizării:
  “Geopolitica Spaţiului Marea Neagră – Caucaz”, coautor
  “Mediul Internaţional şi Uniune Europeană”, coautor
  “Profilul Geopolitic al Bazinului Mării Negre şi Caucazului”, coautor
  “Perspectivele Strategice ale regiunii Mării Negre în viziunea S.U.A. Interesele româneşti şi miza resurselor energetice din regiune”, autor
  “Globalizarea – concept, dimensiuni şi procese”, coautor

  Fiti sincer, Dvs o vedeti pe Dna Udrea discutand la un talk-show alaturi de un EXPERT un asemenea subiect, ea care nu a stiut macar raspunsul la celebra intrebare:
  „Cine este Presedintele Norvegiei” ?!
  Va dati seama ce „expert” in strategie geo-politica este Dna Udrea macar si dupa acest raspuns, in rest va mai trebuie argumente ??!!
  Cum o vedeti pe subiect ?!
  Sau mai bine zis, pe langa subiect ??!!!
  Si totusi, la numirea ei in functie, NIMENI nu s-a sesizat!
  De ce oare ?!

  • TOTUSI, aceste intrebari si mirari ale Dvs. (cu si fara raspuns aici) schimba cu ceva faptul ca Ponta a recunoscut ca a copiat (deci e plagiator) si ca azi o lume intreaga arata cu degetul catre Romania (si guvernul ei) si ride de romani?!! Fapta reprobabila exista, nu conteaza cine si cum ne-a semnalat-o noua si lumii…

   Intr-o tara normala, cel “rusinat” demisioneaza…
   Asadar, ce fel de tara e Romania?!

   Cum si cind va fi si Romania o tara normala daca intre noi exista destul de multi dispusi inca sa zica “las’ca merge si asa” si-i scuza lui Ponta obraznicia, lui Antonescu tupeul si prostia, ba chiar il vor erou pe Adrian Nastase?!

  • Nu este vina nimanui ca voi usl-istii dormiti in post si nu a-ti stiut sa profitati de chestiile astea.Asta dovedeste ca sunteti poate mai vinovati ca ceilanti ,pt. ca ati stiut si nu a-ti facut nimic. De ce oare ?????!!!!Cred ca stii foarte bine .

 15. eu nu inteleg cum deodata apar tot felul de patrioti ca acest cetatean cu scrisoarea lui cu tot ,in loc sa isi vada de treaba….ce ne intereseaza ce spune europa care ne-a subjugat de 22 de ani,tot ii pupam in fund si ei fac ce vreau din noi ….ce nu mai avem pic de mandrie soun strainii ceva noi repede executam din cauza unora ca voi imi pare rau za zic dar care ati pupat comunismul in fund….nu aveti nepoti de plimbat ,catel ,pisica ? gata vtremea voastra a trecut ori veniti voi in fata si faceti tara sa mearga ca ati tacut 22 de ani ….da nu sunteti in stare decat de barfa ….ca prim ministru trebuie sa fii un bun organizator si gospodar nu mare om sde stiinta….asa ca i-ati colegii de breasla si varsta si mergeti la un sah si barfiti-l pe sefu de scara lasati omu in pace sa incerce sa faca ceva ce dr…cu la revedere si sa auzim de bine caci capul plecat sabia nu taie dar nici soarele nu-vede vede numai cururi de nemti bautori de bere ,englezoi beti zinic in puburi ,boschetari fara casa adusi in tara de binele occidental de care va pasa acum….salut

  • Mare dreptate ai camarade Talpasanu, sau tovarase, ca e tot aia. Heil Ponta! Plagianten Heil! Totul pentru Front(al Salvarii Nationale) totul pentru victoria impotriva bunului simt!!!

 16. Asta cu renuntarea la doctorat pentru ca teza e copiata e ca si cum ai da cu masina peste unul pe trecere si apoi i-ai striga pe geamul pe jumatate deschis: „Aaa, scuze! Hai, ridica-te si du-te acasa ca eu dau cu spatele!”.

 17. „…va rog ca de aceasta data sa facem o mica derogare: am senzatia ca premierul Ponta este omul providential…”

  Dumnezeule mare!
  Nu Ponta, Iliescu, Năstase, Voiculescu sunt de vină pentru mocirla societăţii româneşti contemporane ci sicofanţii patetici de genul ăsta, oribile rebuturi sociale care nu realizează că vremea bolşevismului a trecut!

 18. Dle Vlaston, daca tot vorbim de plagiat, parca Mang trebuia sa se prezinte la Comisia de Etica pentru audieri in data de 15 iunie. A amanat-o pana pe 21 iunie, dar nu s-a mai intamplat nimic…
  Sa ii fie rusine!

 19. Pentru cei care inca mai au indoieli si incearca distragerea atentiei:
  Plagiatul Ponta are un adaos de gravitate pt. ca el reprezinta guvernul Romaniei, nu este un oarecare doctoras care si-a insusit fraudulos un titlu nemeritat, ci chiar reprezentantul unui stat. Cei care inca mai pun la indoiala gravitatea acestui fapt, sa faca bine sa isi re-evalueze diplomele.

 20. Dupa ce Elena Basescu a devenit europarlamentar:

  „Băsescu: Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Realitatea TV că fiica sa şi-a terminat studiile în Statele Unite.

  „Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi, e totuşi un copil care a terminat în Statele Unite, la James Madison University, şi-a echivalat studiile şi aici, vorbeşte foarte bine o limbă străină. Sunt destui pe care i-am trimis în Parlamentul European fără să vorbească”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, pe 17 martie, la Realitatea TV.

  Mezina preşedintelui şi-a început studiile în 1999 la Facultatea de Relaţii Economice Interne şi Internaţionale din cadrul Universităţii Româno-Americane şi le-a terminat in 2004. Ulterior, în CV-ul depus de Elena Băsescu la SNSPA, unde urma un masterat, mezina presedintelui scrie, potrivit unor surse universitare, că a studiat în Statele Unite între 2001 şi 2003, adică doi ani, nu unul singur după cum rezultă din răspunsul universităţii James Madison pentru Hotnews.

  Hotnews precizează că Elena Băsescu a terminat în anul 2004 Universitatea Româno Americană, obţinând diploma de economist. Între 2005-2007 a făcut un master la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Lucrarea sa de masterat a avut ca temă comunicarea politică în campanii electorale. Studiul de caz ales de masterandul Elena Băsescu a fost suspendarea tatălui ei, preşedintele Traian Băsescu, la referendumul din mai 2007.
  Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part time, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003, la James Madison University în SUA, ceea ce nu înseamnă că a absolvit cursurile acestei instituţii de învăţământ, aşa cum a susţinut tatăl său, preşedintele Traian Băsescu, într-o emisiune televizată.
  Potrivit Hotnews, care îi citează pe reprezentanţii James Madison University, Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part-time în Statele Unite, în toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003.

  „Elena Băsescu a fost student part-time la James Madison University în timpul semestrelor din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. Ea nu a obţinut o diplomă JMU. Acest student s-a înscris la nouă ore-credit pentru ambele semestre, din toamna lui 2002 şi primăvara lui 2003. JMU consideră că un student este full-time când se înscrie la 12 ore-credit sau mai mult”, se arată în răspunsul oficial al Universităţii James Madison din Statele Unite trimis HotNews.”

  http://www.mediafax.ro/politic/elena-basescu-a-studiat-part-time-la-james-madison-university-4084206

  Nu s-a sesizat nimeni din lumea academica atunci cand mezina prezidentiala mintea in CVul ei!!!

  • Da toarsha Leana a fost aleasa democritic, pa cand toarshul Ponta a fost numit da Base, ca sa sa faca da bahska, si andeplinit cu brio sarcina da partid. No fi timpu sa sa opreasca inainte k Romania sa devina dintro republica bananiera, una da kakao?

 21. Domnule profesor Vlaston,
  Personal apreciez eforturile sustinute pe care le faceti pentru incriminarea unei persoane acuzate de un posibil plagiat.
  Avand in vedere vasta dumneavoastra experienta in problemele invatamantului, va incumetati sa comentati urmatoarele intrebari?
  – cum a fost posibil ca Presedintele Republicii sa-l numeasca prin decret pe V.Ponta in calitate de Prim Ministru desemnat, stiind ca este SANTAJABIL? Aici nu este vorba de lupta politica! Aici este vorba de Guvernul ROMANIEI!
  – cum este posibil ca Parlamentul Romaniei sa dea un vot de investitura unui guvern condus de un P.M. si cu ministri santajabili?
  – cum este posibil ca Presedintele Republicii sa accepte ca un astfel de guvern sa depuna juramantul?
  – de ce Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) condus si astazi de academicianul Marius Andruh, nu s-a sesizat referitor la lucrarea de doctorat a lui V.Ponta? Aceasta lucrare este din anul 2003… si in 2004 a fost tiparita (!) in volum !!! De ce mai sunt retribuiti membrii CNATDCU?

  Deliberat atzi omis sa amintiti de CNATDCU?

  P.S. Citind lista prezentata, am constatat cu surprindere catzi „doctori” avem in mediul academic romanesc!!! Ma refer numai la NUMAR nu si la calitatea persoanelor care poarta acest titlu.

   • Domnule profesor,
    Lucrarea este din anul 2003. V.Ponta a facut parte din guverne, inclusiv din guvernul PDL-PSD din 2009. A fost si este parlamentar. Nu a interesat pe nimeni daca lucrarea sa de doctorat este un posibil plagiat?
    Ce rol au CNATDCU sau acest celebru Consiliu de Etica? Sa cheltuie bani de la buget?
    Sa admitem ca presupusul plagiat a fost descoperit dupa investirea guvernului. De ce Presedintele nu l-a chemat pe V.Ponta sa-i ceara lamuriri si sa-i ceara demisia? De ce nu s-a adresat Parlamentului? Ce rost a avut persiflarea lui V.Ponta la conferinta de presa televizata?
    De ce a fost declansat acest scandal folosindu-se presa internationala? Cui ii foloseste externalizarea acestui scandal? In orice caz nu Romaniei!…
    Nu cumva acest scandal a fost declansat in urma disputei privind reprezentarea la Consiliul European?
    Indiferent cine va merge la Bruxelles, nu va fi felicitat de ceilalti participanti la Consiliul European! In plina criza, orice scandal din orice tara membra este daunator UE!!!

 22. Minciunile lui Ponta au pornit, cred, intotdeauna de la adevaruri. Ca si in cazul de fata. Cand zice ca in 2003 nu existau normele de citare de acum, trebuie inteles ca in 2003 legea privind drepturile de autor nu prevedea pedepsirea plagiatului, nu ca nu exista plagiat sau ghilimele. Dar acest lucru s-a modificat in 2004 si 2005. Aceste fapte sunt de natura penala si/sau contraventionala, care dispun pentru trecut.

 23. Iata un articol publicat in anul 2004 cand Basescu nu era presedinte:

  Politicianul Ponta, «corigent» la cariera universitara

  Tånarul pesedist Victor Ponta si-a construit o adevarata cariera universitara pe baza unui sir de ilegalitati. In postura de cadru didactic, acesta a «ars» o serie de etape, obtinånd cel putin dubios mai multe titluri.

  Despre Victor Ponta se poate spune ca este unul dintre putinii tineri din PSD care a reusit sa tina pasul cu greii din acest partid. Daca la capitolul activitate politica Ponta sta foarte bine, nu acelasi lucru se poate spune despre el atunci cand vine vorba de cariera universitara.

  Ponta este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, structura unde nu a excelat nici un moment prin rezultatele sale. Ba mai mult, desi este licentiat in stiinte juridice, cu media generala 8.80, vicepresedintele PSD a primit doar 6.50 la Drept Penal si nota 7 la drept civil si cel constitutional. A avut insa noroc cu proiectul de diploma, unde a primit nota maxima si asa a reusit sa-si mai dreaga media generala. Dupa terminarea facultatii, Victor Ponta a fost numit procuror stagiar la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, unitate care i-a emis si cartea de munca.

  Magistratul a cochetat si cu munca la catedra
  In anul 2002, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti a primit de la Ministerul Educatiei acreditare. Victor Ponta avea insa o relatie mult mai veche cu aceasta institutie. Inca din 1996, pesedistul a incasat fonduri de acolo, pentru activitatea de preparator universitar ce o presta. In paralel, Ponta facea acelasi lucru si la Universitatea privata “Dimitrie Cantemir”. La unitatea din urma, Victor Ponta a avut chiar o ascensiune mult mai rapida, devenind asistent si apoi lector universitar. Cel putin asa apare in CV-ul acestuia, postat pe site-ul Camerei Deputatilor si depus la dosarele de concurs ale acestuia. Bizar este insa faptul ca, cel putin in CV, activitatea didactica a lui Ponta la Universitatea Romano-Americana nu se regaseste. “Gardianul” a intrat insa in posesia unor documente din care reiese ascensiunea permanenta a lui Ponta, in cadrul acestei institutii, ascensiune care nu a fost intotdeauna in conformitate cu legislatia din domeniu.

  Mai mult, toata aceasta activitate nu se regaseste nici in Carnetul de Munca a lui Victor Ponta, fapt ce ridica numeroase semne de intrebare cu privire la modul in care a prestat actualul lider PSD servicii pentru universitate. Din pacate insa, contactat telefonic, Victor Ponta a fost foarte transant in ceea ce priveste activitatea sa didactica: “Credeam ca m-ati sunat pentru lucruri serioase. Puteti sa scrieti orice despre treaba asta, ca nu ma intereseaza”, ne-a declarat Ponta.

  Radiografia perfecta a unui smen didactic
  Cea mai mare “gogoasa” pe care s-a bazat intreaga cariera universitara a lui Victor Ponta a fost cea de la examenul de titularizare pentru postul de conferentiar. Ca sa obtina acest post, PSD-istul a avut nevoie ca o armata de nume grele din invatamantul romanesc sa inchida ochii la inadvertentele din dosarul sau.

  Legea 303 din 2004 privind statutul magistratilor spune foarte clar: “Magistratii care au, la data intrarii in vigoare a legii, norma de baza la institutii de invatamant superior juridic, au obligatia de a-si transfera aceasta norma de baza la instanta sau parchetul unde functioneaza ori sa renunte la calitatea de magistrat.” Ori, in cazul Ponta, la dosarul de care vorbeam mai sus nu exista nici un document din care sa rezulte unde a avut si unde are norma de baza acesta.

  Nici macar vechimea necesara pentru inscrierea la concursul cu pricina nu exista. Victor Ponta a depus la dosar doua adeverinte. Din prima rezulta ca, in perioada 1 octombrie 1997 – 1 octombrie 2002, Ponta a ocupat pe rand, prin cumul, functiile de preparator, asistent, si lector. In realitate, nu exista insa nici o lege care sa permita cumularea functiei de preparator. Chiar si asa, pe 1 octombrie 2002, cand s-a inscris la concursul respectiv, Ponta nu avea vechimea prevazuta de lege. Pentru ca nu detinea titlul de doctor, lui i-ar fi trebuit 6 ani vechime, iar din scriptele depuse de el nu ies nici macar 5.

  Master de 2-4 semestre in 3 luni
  In continuare, pentru inscrierea la concursul de ocupare a unui post de conferentiar, candidatul trebuie sa faca dovada ca are o vechime minima la catedra de 9 ani, im invatamantul superior. Cu toate eforturile de moment, actualul lider PSD-ist abia a obtinut 7 ani si cateva luni.

  In fine, o alta “facatura” din dosarul de universitar al lui Victor Ponta se leaga de cursurile de master pe care acesta le-ar fi absolvit. In Romania, potrivit prevederilor Legii invatamantului, este o activitate de invatamant postuniversitar, cu durata de 2-4 semestre.

  Cele 3 cursuri tip master, mentionate de candidatul la titularizarea respectiva, au fiecare doar cateva luni ca durata. Cum a reusit aceasta performanta, doar Victor Ponta poate spune.

  “”

 24. @Stefan Vlaston
  Am o intrebare pentru dv, daca binevoiti sa raspundeti, cred ca raspunsul intereseaza mai multi cititori:
  -referitor la suspiciunea de plagiat: lucrarea de doctorat a C. Kovesi, spuneti ca nu ati avut acces la documente pt a avea o parere. Ati cerut documentele, teza si articolele dupa care se presupune ca a plagiat, si ati fost refuzat? In plus lucrarea de doctorat ar trebui sa fie publica, sa se gaseasca macar un exemplar la biblioteca universitatii unde a fost sustinuta.
  Multumesc pentru raspuns.

 25. Stimate domnule Vlaston,

  Prin unele răspunsuri pe care le dați mai sus nu faceți decât sa confirmati un partizanat politic.
  Iar curatenia pentru care militati nu se va putea face cu așa ceva. Încercati doar sa faceți jocurile într-o singura directie sub o umbrela chipurile independena.
  Pentru mine ca cetățean de rind nu sunteți credibil. Si nu impartasesc nimic din politica lui Ponta, Antonescu sau Basescu.

     • Cu atât mai mult d-le Vlaston? Românii nu intră în categoria popoarelor care au dreptul să-i cunoască studiile d-lui Funeriu? Suntem în România nu în Japonia sau America, ce reacţie aţi avut dacă sunteţi pentru transparenţă şi aşteptăm aşa ceva din partea dvs. cu o astfel de listă de semnături, altfel mă îndoiesc de buna dvs. credinţă, şi în cazul procurorului Kovesi.

      • inginer in chimie, European Higher Institute of Chemistry, Strasbourg, France (1991-1994)
       – masterat (DEA) in chimie organica si supramoleculara, Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, France(1994-1995)
       – doctorat, coordonator J. -M. Lehn (laureat Nobel in chimie) , Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, France (1995-1999)

      • Dumneavoastră sunteţi purtătorul de cuvânt al d-lui Funeriu?, sau este de datoria lui dacă tot a fost pe la japonezi, să aibe şi bunul simţ să ofere personal nişte răspunsuri mai ales despre bacalaureat.

 26. cateva intrebari :

  unde era intelectualitatea asta si unde e scrisoarea facuta , cand presedintele tarii debita :”tiganca imputia” , „pasarica” , „gaozar” ..etc , sau cand se ridica de la masa de sprit cu becali si se urca in masina proprie plecand la drum (la volan) .

  unde era integritatea atunci ?

  sau unde e scrisoarea catre kovesi , legat de plagiatul ei (chiar daca sustineti ca nu aveti incredere in documantarea facuta de ciuvica ) sau chiar cererea de analiza a lucrarilor doamnei procuror ?

  cat despre plagiat , avem organe ale statului care sa se pronunte , abea dupa devine plagiat dovedit . ( la fel se procedeaza cu orice acuzatie in o tara democratica)

  si mai as vrea sa vad si o scrisoare catre fostul ministru al apararii , pentru a explica cum mai toti membri si aplaudacii pdl au devenit colonei ….

  • Corect!!
   Va raspund eu la comentariu, Dl Vlaston e mai „selectiv” si cred ca postarea Dvs(asa cum arata!!) nu face parte dintre acelea carora Dumnealui le raspunde….

  • Am posta un comentariu la aceasta postare, dar l-ati respins…..
   Dle Vlaston sunteti atat de „selectiv” in a raspunde pe acest forum, ca nu aveti nici o credibilitate…
   Pacat, NU asa vom schimba tot dezastrul asta ce-l vedem in Romania…..si la PDL si la USL… toata clasa politica romaneasca este un DEZASTRU ….

 27. Pentru a incheia discutai despre teza procurorului general cei care sustin plagiatul ar putea monta pe un site teza si cartile din care se sustine ca ar fi copiat? Altfel ramanem in sfera politica si nu ajungem la nici un rezultat, ba mai mult acuzatiile asupra lui Ponta se multiplica exponential daca A3 a schimbat registrul. Multumiri!

 28. Domnule Vlaston,
  Multumesc pentru raspuns. Eu unul deduc ca nici pentru dumneavoastra si nici pentru cei ce semneaza scrisoarea de mai sus, nu are nici o importanta daca procurorul general al tarii a plagiat sau nu. Faptul ca nu va pricepeti este doar un detaliu: la cati semnatari are scrisoare dv puteti gasi un specialist in drept. Ca sa nu fie nici o intelegere, sunt 100% de acord ca Ponta a plagiat, ca si Mang si amandoi trebuie sa plateasca pentrua cest lucru. Dar sunt impotriva plagiatului in general si nu impotriva plagiatului cui ne convine.
  Ma asteptam din partea dvs si a ong-ului pe care il conduceti sa reactionati la ORICE suspiciune de plagiat. Iar cand aceasta suspiciune priveste procurorul general al Romaniei, cred ca nu era nevoie de nici o invitatie pentru a compara lucrarea respectiva si articolele despre care s-a vorbit in presa. Asta ar fi taiat scurt orice barfa despre razbunare politica, aranjamente, din pacate aceasta asa zisa indiferenta da nastere la suspiciuni si mai mari.
  Repet, plagiatul lui Ponta e evident, numai un tampit l-ar nega, dar daca discutam despre plagiat si aratam cu degetul spre unii, din corectitudine ar trebui sa o facem si sper altii, pana la proba contrarie. Este vorba de onoarea universitarilor de la noi, ar fi pacat sa li se reproseze mai tarziu ca nu vad decat ceea ce vor si ca de fapt nu plagiatul in sine ii intereseaza.
  Semnatarii scrisorii de mai sus ce parere au? Nici pe dansii nu ii intereseaza un presupus plagiat al procurorului general al tarii? Cineva dintre semnatari ar dori sa raspunda?
  Multumesc.

  • Sunt absolut convins ca daca ar fi luate la puricat toate operele semnatarilor de mai sus (daca exista), ar aparea multe surprize :) Da, Ponta a plagiat…Insa ipocrizia asa zisilor denuntatori e dezgustatoare…Si mai dezgustatoare e atitudinea unui presedinte care-si rezolva razbunarile si frustrarile personale in timpul mandatului… Si ca un pronostic personal.. nu, Ponta nu-si va da demisia, scandalul plagiatului nu va avea nici un efect… ce nu inteleg toti fan(atic)ii astia e ca marea majoritate a populatiei nu tine nici cu Ponta, nici cu Crin, nici cu USL-ul… Marea majoritate a populatiei s-a saturat de PDL si de Basescu ca de ciuma…

 29. Eu sint consternat sa vad atitudinea unui procuror in fata unui furt intelectual… De cuvintul sau nici nu mai poate fi vorba, cind regulile enuntate de gurita lui in urma cu nici o luna se aplica altora dar lui nu. E regretabil modul in care ne-am polarizat noi ca societate de nu mai acceptam cind negrul e negru doar pentru ca are albul prea mult de cistigat…
  Ce sa mai spunem de exemplul dat elevilor care au examene in aceasta perioada. Sau doctoranzilor actuali…

 30. Alt caz notoriu, cel al lui Gabriel Oprea !!!!

  „In CV, Gabriel Oprea se crede ca-coniacul: de 4 stele (vezi facsimil)
  Marţi, 22 decembrie 2009 14:51 | 3409 vizualizari | Anchete

  Dupa cum si-a trecut in CV sau, Gabriel Oprea este un “general de 4 stele” (vezi facsimil). Ajuns de la apelul bocancilor, din numarator de izmene direct general, Gabriel Oprea este acum ministru al Apararii. Dupa ce a devenit “independent”, a mai primit o stea de general de la presedintele Basescu, persoana care nu cu mult timp in urma il cataloga ca fiind “capul mafiei lui Nastase”.

  Evident ca, acum, iesit din PSD si facut pres la Cotroceni, Oprea a devenit, brusc, un bun ministru al Aparararii. Relatiile de afaceri cu Elena Udrea si Dorin Cocos i-au permis aceasta ascensiune. Trebuie spus ca averea lui Gabriel Oprea este de departe cea mai vasta din randul colegilor din cabinetului Boc. La fel de umflate, precum terenurile, casele si conturile din banci, sunt si distinctiile pe care le detine. Dar cum niciodata nu le-a avut cu scrisul, cititul si vorbitul, generalul a tinut sa ne convinga ca nici pe viiitor nu are de gand sa se schimbe. In CV-ul sau, inainte de a ne aminti ca este profesor universitar doctor, Oprea a specificat ca este “General de 4 stele”. Si este demn de consemnat numarul de stele, intrucat ultima i-a oferit- o actualul sau protector Traian Basescu, care-l va avea pe Oprea alaturi si la sedintele CSAT. (V.R.) ”
  http://www.agentia.org/img_editor/userfiles/file/bechtel/gabrieloprea.pdf

  Gabriel Oprea, semi-analfabet in opinia mea, este Doctor in Drept !!!
  L-a contestat careva, s-a sesizat vreo Comisie, vreun grup academic, a aparut vreo Scrisoare pentru demiterea lui ?!
  De ce oare ??!!!!!!!!!
  Sau crede careva in Doctoratul lui Gabriel Oprea ?!

  • Pai, Ili, de ce nu incepi tu? Vezi ca mai sunt si altii, ar fi de preferat sa te uiti si la aia care nu sunt afiliati/bili politic. Vezi ca treaba cu Mang sau Ponta acum are multa multa munca anonima si voluntara, oricat de necrezut pare. Nici Boc, nici Vlaston mai tarziu n-au stiut de toata plagiarita lui Mang cand s-au apucat sa scrie :)

 31. o singura intrebare, fara legatura cu subiectul, in legatura cu demersurile , in general:
  aveti sau ati avut , direct, ca persoana sau prin educer ori prin alte proiecte, vre-o legatura cu o finantare europeana aprobata in perioada 2008-2012 ? asta ca sa vedem daca atitudinea sau pozitiile exprimate au vre-o legatura cu partea financiara. altfel, eu nu va suspectez decat de o betie ” mesianica ” in slujba unui(a) sau unor oameni !

 32. Amurgul Idolilor
  Filed under: Jurnal — infokam @ 12:28
  Anton KOVACS

  Dupa o zi caniculara peste tara s-a lasat intunericul.

  In pietele marilor orase, grupuri de pulimi (1) se uita in tacere la monitoarele imense pe care defileaza de cateva minute textul “Breaking News”.

  In studioul Antena 3 discutia a lancezit. Radu Tudor se uita nervos la ceas: mai sunt 5 minute.

  In holul de la intrarea spitalului Floreasca pot fi vazuti cativa cetateni care au preferat sa vina ceva mai devreme pentru a evita traficul infernal de la orele tarzii. Toti au buchete de trandafiri rosii in mana.

  In camera de operatii membrii echipei multidisciplinare de specialisti se uita la ceasul fixat pe perete. Cu totii sunt deja pregatiti sa-si faca datoria si asteapta sosirea bolnavului. In randul echipei domneste calmul si siguranta care caracterizeaza adevaratii profesionisti.

  O multime de reporteri asteapta in fata casei, au fost anuntati din regiile televiziunilor ca urmeaza sa se intample ceva important.

  In bucataria aceleiasi case echipa ambulantei sta in jurul unei mese si soarbe in tacere cafeaua servita in delicate cescute din portelan chinezesc. Un asistent plictisit priveste prin usa intredeschisa la targa lasata in hol.

  La etajul 3, dand dovada de solidaritate, familia si prietenii apropiati, adunati in jurul Doamnei, urmaresc la televizor “Celebrităţile timpului tău” cu Nicole Kidman.

  Biblioteca este plina de lume.

  – In nici un caz nu va puteti duce in halul asta la spital, spune avocatul.

  Ranitul ofteaza si jenat ca este vazut cu hainele murdare se adreseaza politistilor “imi pare rau ca sunteti nevoiti sa vedeti asa ceva”.

  Se ridica, se duce in dressing sa-si schimbe maieul si camasa care sunt pline de sange, dupa care se intoarce si se culca la loc pe podea.

  Cu grija, pentru a nu declansa un accident, un domn cu tenul rozaliu îi pune din nou in mana dreapta pistolul Smith & Wesson calibrul 0,38.

  Podeaua este murdarita de sangele care tasneste prin cele patru gauri pe care glontul, in miscarea sa bezmetica, le-a provocat.

  O doamna din apropiere plange sfasietor.

  – Katy, mai incet draga, deranjezi vecinii, spune Bunica, mai bine aranjeaza-i ca lumea fularul la gat, poate va fi curent in masina.

  Katy tace si suspinand se apleaca sa aranjeze nodul fularului Burberry de la gatul ranitului. Observa eticheta pe care este inscriptionat pretul de 350 euro, o dezlipeste si se uita in jur cautand un cos de gunoi. Negasind nici unul o baga in buzunar (2).

  In apropiere, un barbat inalt, cu mustata, discuta in soapta cu altul, scund si brunet, care lasa deoparte superbul exemplar din Amurgul Idolilor, legat in piele de vitel visinie, din care tocmai citea, “cand am auzit zgomotul chiar m-am speriat, am crezut ca i s-a spart unui camion roata dreapta-fata”.

  Intr-un colt, un domn cu capul lucios, inarmat cu o lupa Bausch & Lomb, studiaza cu atentie semnatura de pe tabloul aflat in fata sa. Isi da seama ca este un fals.

  In alt colt un ministru îi povesteste la telefon Presedintelui ce s-a intamplat.

  La birou o doamna, usor trecuta de cea de-a doua tinerete, scrie ceva. Deoarece textul este partial acoperit cu mana nu se poate citi decat “Sursa Sanda infor..”

  Cei doi politisti asteapta respectuosi in apropierea usii, in tocul careia se pot vedea urmele gloantelor. Unul din ei gafaie usor, a obosit putin dupa efortul facut in urma cu cateva minute.

  Se poate observa ca nimeni nu stie precis ce are de facut intr-o astfel de situatie. Este nevoie de o mana forte.

  Deodata se aude zgomotul pasilor cuiva care urca scarile in fuga si, fara sa se astepte nimeni la asa ceva, usa se tranteste de perete.

  In incapere patrunde, gafaind, fara cravata, cu parul valvoi si manecile suflecate, insusi Premierul, strigand “Lasati-ma sa trec, sunt doctor“.

  Note:

  (1) Pulim: membru al organizatiei “Pulimea”, organizatie a celor care cred ca ceea ce se arata la televizor este adevarat.

  La un moment dat, la inceputul anilor ’90, pulimii erau numiti si “Oameni de bine”

  (2) Nu se stie cum, copii ale acestei etichete au intrat in posesia unor ziaristi, ajungand astfel sa constituie o importanta sursa de documentare a acestora.

  Acest text este o prelucrare dupa un banc auzit la Gandul Info

 33. Stimate Domnule,
  Daca aveti date despre dl. Oprea de ce nu le faceti publice.
  In cazul Kovesi, din cite stiu vechea comisie de etica era in investigatii cind a fost dizolvata. Acum n-are decit noua comisie sa se pronunte. Din cite am vazut insa diferenta fata de cazul Ponta este enorma. Dar nu cred ca dl. Vlaston o apara.

  Domnule Vlaston,
  Va rog sa ma treceti si pe mine pe aceasta lista;
  Florea Ioncioaia, conferentiar doctor, Universitatea `Alexandru-Ioan Cuza` Iasi
  Cordial

 34. Stimate domnule Vlaston,
  Bănuiesc că, în calitate de doctor, știți cum mergeau lucrurile apropo de doctorat. Iarăși bănuiesc că știți că nu puteți acuza pe cineva că plagiază- dacă nucleul tezei sale- contribuțiile originale- sunt cu adevărat originale și dacă universitatea care i-a facilitat teza- nu Petroșani-ul sau Oradea ci chiar Universitatea din București- nu l-a acuzat de nimic 9 ani și nici în prezent.
  Referitor la reguli- ele nu există. Mi-am susținut teza în 1996- și norocul meu probabil că a fost că nu prea era Internet pe vremea respectivă și că am căpătat din școală (UNiversitatea Politehnică) competențele de studiu la sală- fie ea la UBB, INID sau OSIM. Dar nu am avut la dispoziție decât un ghid de vreo 20 de pagini care conținea date despre redactarea tezei și formatul bibliografiei. În rest, nimic.
  Este complet aiurea să citezi cu ghilimele 100 de pagini într-o carte. Imaginați-vă că puneți într-un manual de matematici un ghid de folosire a unui produs program, ghid tradus de dvs. Și atunci fie că-i dai o trimitere bibliografică- lucrul cel mai normal- fie că citezi pe bucățele și povestești cu cuvintele tale restul. Nu există altă soluție. Dacă dl.Ponta trebuia- prin natura lucrării- să prindă aceste materiale în propria teză- n-avea altceva de făcut. Faptul că oamenii respectivi nu s-au sesizat- spune suficient.
  În plus, lucrul relativ ocultat de toată lumea contra dlui. Ponta era faptul că domnia sa nu a susținut un doctorat de cercetare. La vremea respectivă – deci în 2003- nu se făcea deosebire- oricum nu era un doctorat gândit pentru Nature ci pentru mult mai prozaica Universitate din București….

  • Era si este datoria conducatorului de doctorat sa-ti atraga atentia asupra acestor lucruri, referitor la cum se citeaza si ce anume se poate lua si ce nu.
   Si nu inteleg ce e aia „doctorat gandit pentru Nature”. Un doctorat il gandesti prin prisma a ce poti face, ce poti aduce original, daca iti surade tema, etc. Nu e nevoie sa iasa cine stie ce „breakthrough”, dar macar sa fie cinstit. Adica munca ta cinstita si onesta. Pot spune despre o multime de teze din Romania (dar si din afara) ca nu sunt cine stie ce, dar macar stiu ca nu sunt copiate…

  • Pai nu citezi 100 de pagini, citezi direct cartea respectiva.

   Va plingeti ca nu stiati cum sa redactati teza, ca nu aveati decit un ghid mic de 20 de pagini? Doua intrebari:

   1. Dv. ati citit vreun articol de cercetare? Cum era redactat?
   2. Cum de v-ati putut publica articolele pe baza carora ati elaborat teza?

   Am vazut acum timpenia cu „doctorat de cercetare”. Imi pare rau, dv. habar nu aveti ce inseamna doctorat. Ce aveti dv. se cheama compilatie, manual, dar nu lucrare de doctorat.

   DOCTORAT = CERCETARE. Prin definitie.

   Da, e greu, e foarte greu. Poti sa fii un specialist excelent si totusi sa nu ai doctoratul.

 35. @ Stefan Vlaston – Semnez: Alin Fumrescu, M.D., Ph.D, Visiting Assistant Professor, Tulane University, New Orleans, SUA.

 36. @Andrei George
  Daca dumneavoastra ati sustinut o lucrare de doctorat si sustineti ineptiile de mai sus, e foarte grav. Ce e acela „doctorat de cercetare”? Dumneavoastra nu stiti ce e un doctorat? Nu exista doctorat de cercetare si doctorat de necercetare, exista doctorat pur si simplu care reprezinta ceva original, deci cercetare. Ce inseamna „Referitor la reguli- ele nu există ” ? Cum sa nu existe? Orice conducator de doctorat trebuie sa stie si sa explice studentului sau cum se redacteaza o lucrare de doctorat si un articol. Cine stie ce nulitate ati avut drept conducator de doctorat, unul sau una care nu a redactat si publicat in viata lui (ei) un articol de specialitate ca sa stie care sunt aceste reguli.
  Pe de alta parte Universitatea care a acordat titul de doctor intr-un asemenea caz are partea sa de vina, vina care este importanta, dar prin asocirea sa cu profesorii care au girat doctoratul respectiv. Universitatea acorda un asemenea titlu in urma unor rapoarte facute de specialisti ( macar in teorie ): acestia trebuie trasi la raspundere in primul rand, alaturi de indrumatorul de doctorat.
  PS Domnul Vlaston nu are doctoratul ( as areiese din prezentarea facute pe contributors, altfel cred ca ar fi scris acest detaliu, nu orice profesor de liceu are doctorat), deci nu cunoaste detaliile legate de acest aspect, degeaba il intrebati.

  • Spre deosebire de dvs.- chiar dacă dl. profesor Vlaston nu are doctoratul ( deși parcă citisem la Noua Republică că-l are), domnia sa poate emite judecăti de valoare- ceea ce nu este cazul dvs.

 37. De acord cu disertatia, dar premisa e gresita! Pe Europa o doare la basca de Romania! Daca e piata de desfacere e OK pt. Europa si restul lumii. Ce doctorate vreti intr-o tara care doar consuma si nu produce nimic, nici macar idei?

 38. Plagiat=furt intelectual, infractiune pedepsita de legea romana, de ce nu se aplica? Dar de ce ne miram, cum din BOMBONEL vor sa faca erou national fiindca a fost prins la furat, poate si PONTA va fi facut doctor in PLAGIAT/ De fapt furtul la nivel inalt a devenit sport national, inregistrat la OSIM pe vremea guvernarii Nastase, faptul ca acesta a fost indrumatorul lui PONTA la teza de doctorat demonstreaza inca o data ca la scoala PSD se invata furatul. Totusi o intrebare, Nastase cand a avut timp sa devina profesor universitar, cu vechime de nu stiu cati ani, care ii dadea dreptul sa fie indrumator la doctorat?

 39. Va admir pentru initiative si articole.

  Sper sa nu castige total puterea baronii lui Nastase in toamna, sa mai ramana suficienta opozitie ca sa le dea bataie de cap. Altfel, va fi ca-n epoca Nastase-Iliescu, cum zicea Liiceanu in articolul anterior, cu directorul Bibliotecii Nationale arestat.

  Astia sparg tot, desfiinteaza si internetul daca revin la putere si in toamna. Acuma schimba toti directorii scolari, inspectorii etc

 40. Dl Stefan Vlaston,

  semnez scrisoarea

  Dr Marian Gheorghe; Reader
  Department of Computer Science
  University of Sheffield
  United Kingdom

  Va multumesc pentru initiativa pe care o sprijin!

 41. Nu vedeti ca Vlaston ne ia la misto? Si-a aruncat „anonimul” de Funeriu teoria cu copiatul, iar adeptii lui, atit au asteptat. Nu vedeti ca nici ei habar n-au cine da verdictul daca a fost sau nu plagiat? Si-apoi, si Vlaston poate fi acuzat de plagiat ca pe o pagina de hirtie, printre doua mizgaleli, a scris cuvint cu cuvint o intreaga teorie despre un triunghi dreptunghic. Si nici nu a mentionat cui apartine teoria, dar nici ghilimelele nu le-a gasit. Noroc ca autorul nu mai este in viata ca sa-l acuze de plagiat!

 42. Ce e gilar in toata aceasta lista, in marea lor majoritate nu si-ar dori sa le ia cineva lucrarile la verificat. S-ar compromite mult prea mult!
  Dar alta-i tendinta. Nu aflarea adevarului despre lucrarea lui Ponta de la o comisie de specialisti, ci executia lui publica ca a reusit sa capteze increderea majoritatii cetatenilor romani. Ca in curtea scolii. Olimpicul de la matematica este eliminat din scoala pentru ca s-a inspirat de la colegul cind a scrid Teoria lui Darwin, nu-i asa?

  • Tinere ce plin de visuri urmaresti pe vro femeie
   Pe cand luna scut de aur poleieste pe alee
   Si pateaza umbra verde cu misterioase dungi
   Nu uita ca doamna are minte scurta haine lungi

   Eminescu: Scrisoarea a 5-a

  • Asa toarsha Valeriana(stiu ca asta un un pseudonim da nume falsh, numele matalutza adevarat este Marijuana), combate puternic, ca astia nu stie sa sa uite pa doua lucrari si sa vaza ca sunt un pic cam identice, trebe o comisie numita da preferinta de toarshu Ponta pentru al absovi da orice vina, ca e un tanar promitator, cadru viguros al partidului, nu o sa ne impedecam de un pretins flagrant del vede si un copilas da opt anisori. Basescu e vinovat/Ca Ponta a plagiat/ Si ca Adi a furat/ Ca Iliescu a chemat/Mineri si oameni da bine/ Care sa faca ordine!(Balada vinovatului de serviciu secret)

 43. O intrebare pe care nimeni nu a pus-o: pe baza caror articole a fost elaborat doctoratul domnului Ponta? Se stie doar ca doctoratul inseamna prin definitie cercetare. Rescrierea, chiar si cu cuvintele proprii, a unor lucruri cunoscute nu este acceptabila pentru un doctorat.

  Si nimeni n-a spus ca afirmatia cu regulile de citare care nu erau elaborate in 2003 e o lovitura uriasa la adresa invatamintului romanesc. Cu alte cuvinte, la acea data, universitarii din Romania, proaspat coboriti din copaci, nu erau la curent cu regulile citarii, reguli folosite de cel putin 100 de ani! In conditiile date nu e de mirare ca orice diploma din Romania care ajunge la un angajator din lumea civilizata va sfirsi cel mai probabil la gunoi.

 44. D-ul Ponta are o atitudine de ,,politruc -comunist” ,pt ca nu isi va da demisia atata timp cat are in brate ,,savurosul ciolan al guvernari ” !!!!!! Vorba proverbului : ,,cu toate ca e ciuta el o tine de coarne” !!!!

 45. Eu zic sa il treceti pe lista si pe Eminescu! Pentru ia uitati ce spune marele poet in Scrisoarea I-a (apropo de cele declarate de Ponta ca la vremea tezei Domniei sale nu erau necesare adnotarile din josul paginii) Citez: Şi te-o strânge-n două şiruri, aşezându-te la coadă,
  În vro notă prizărită sub o pagină neroadă. Doamne cat sunt de actuale poeziile lui Eminescu si schitele lui Cargiale!

 46. D-le Vlaston, nu vad motivele pentru care trebuie sa dispuneti eliminarea unui comentariu nefavorabil ideilor Dvs! Inteleg eliminarea lor daca aduc jigniri sau m-as adresa cu cuvinteinjurioase, ceea ce nu a fost cazul.
  Revin cu ideea comentariului sters:
  Nici Emil Boc nu a demisionat in urma Petitiei adresate de mamele a caror copii au ramas fara lapte. De ce ar face-o Victor Ponta in urma unei scrisori deschise adresata de Stefan Vlaston cu semnatura a doi-trei adepti pentru o presupusa actiune de plagiat?

 47. Domnule Vlasov ,salut interventia dvs si a dlor care s-au raliat la acest demers pentru normalizarea situatiei.
  Vad destui adepti ai furtisagurilor,adepti ai parvenirii prin orce mijloace.
  Dle Ponta ,ai ajuns prim ministru printr-o lovitura de parlament prin aranjamente prin cumpararea lichelelor care s-au vindut USL-lui, iar acum tot printr-o manevra de sfidare si nesimtire vrei sa continui ca prim ministru,mii sila ,esti tinar si atit de gaunos.

 48. Comunitatea stiintifica in cauza ar trebui sa puna mana si sa si lucreze, sa se ocupe de cercetarile lor, nu de politica. Nu prea am auzit de oamenii de stiinta romani sa fi facut cine stie ce descoperiri, sa fi contribuit cu ceva… in afara de maculatura din care sa copieze domnii doctori. Comunitatea stiintifica a permis oplosirea impostorilor, si nimeni altcineva! Si acum sunt deranjati, pentru ca penetrarea a fost prea mare. Sa faca bine si nascoceasca lucruri si tehnologii, sa isi faca meseria de acolo de pe piedestal, de la catedra, din amfiteatre, din laboratoare, nu sa isi vanda maculatura inutila si mai apoi sa se prefaca ofensati de plagiate previzibile. Mecanica Solidelor zici, nene? Dar Institutul ala cu Spatial in coada e foarte interesant. Ce spatial? satelitu ala de 10 cm l-au trimis ei? Hmm, tot ar fi o realizare. Of, of, cum ne place sa ne arogam titluri, cum ne place sa ne pretindem cine nu suntem…Care oameni de stiinta? Care stiinta? MD PhD =)) Sunteti tardivi de tarzii, scoala romaneasca nu are prea mari diferente de metodologie fata de educatia medievala.

 49. Nu o sa inteleg niciodata sistemul romanesc de argumentare in spatiul public: atunci cand se descopera o magarie, ca doar asa se poate numi opera lui Mr. Ponta, multimea nu se da inapoi un pas oripilata si cere sa ii fie salvata onoarea! Din contra!

  Se incepe un adevarat dans in jurul subiectului, in care lumea e de obicei preocupata sa arate cu degetul, sa urle „si el si ala si aia!” si sa transforme totul intr-un mare balci in care adevarul se confunda cu minciuna si hotul dovedit cu negustor cinstit (ca sa nu mai spun de condamnatul cu acte in regula, cu victima de sistem…s-ar intoarce in mormant toti cei carora le-au putrezit oasele in inchisorile comuniste, pe vremea cand sinuciderea nu se facea la TV).

  Nu conteaza CINE A MAI PLAGIAT si ci faptul ca primul ministru este un hot ordinar in fata lumii (ar trebui ca si in fata noastra) si ca el ne reprezinta ca popor dar si comunitate academica. Atat. Este adevarat ca pedepsirea lui trebuie sa constituie un exemplu, un exemplu de bun simt: nu te cocoti in cea mai inalta functie din stat (ca presedintele e de mult aruncat la cos, impreuna cu institutia in sine) si urli ca esti cinstit, timp in care furi cu nerusinare… Pt ca desi cred ca lui Ponta i se pare insignifiant ce a facut (evident, din moment ce e in stare sa isi abandoneze titlul „muncit” fara probleme), dar mie nu mi se pare deloc o nimica toata si ca mine sunt atatia altii….

  By the way, ametiti de praful pustii cu are comprimat, am uitat sa lamurim un aspect serios: are sau nu are pana la urma masterat? Ca atunci doctoratul ar fi un suprem fals in acte….(asta daca nu incepe sa ne dam de ceasul mortii in legatura cu regulile care reglementeaza accesul la studii doctorale, ceea ce iara nu m-ar mira…)

 50. Va rog sa ma adaugati si pe mine listei dumneavoastra:

  Daria Crisan
  Research Associate
  School of Public Policy
  University of Calgary

 51. Stimate domnule Vlaston,

  Nu stiu daca ma inscriu in tipul semnatarilor inclusi, dar, daca da, va rog sa ma treceti si pe mine.

  Diana Roman, doctorand in Psihologia Sociala si a Dezvoltarii, Centre for Family Research, University of Cambridge, UK. (sau daca este necesar un titlu deja obtinut: MPhil in Cercetare Criminologica, Institute of Criminology, University of Cambridge, UK).

  Va multumesc.
  Cu stima,
  Diana

 52. Plagiatul a dat multa bataie de cap tuturor,nu numai celor in cauza,motiv pentru care domnul
  Ponta a scapat fraiele guvernarii,necitind legile,motiv pentru care acum,,recunoaste gresala,”dar Romanii nu sant „”ocarte de doctorat””motiv ce-i duce in „piata universitatii” si in celulele securitatii,jandarmeriei,etc…d-nule Ponta ai zis la A3 ca datorita unui verdict al ccr, ilegal,Romanii au dreptul sa-si exprime nemultumirea,asta, vazand pe ecran””piata universitatii…,,pai ce facem””coabitam”pe pielea Romanilor”?’Peste 2o de personalitati va sfatuieste sa demisionati,,,(sau),,no coment..cu stima,,,un revolutionar 89…

 53. Domnilor aveti dreptate, cu de toate,si ca sa ma apar de la inceput imi cer scuze pentru viitoarele greseli si ii apar si pe cei care au mai gresit caci pe timpul lui nea Nicu informatorii si securistii scriau bine la masina in afara de cei care aveau meseria asta. Domnilor concluzia este ca ne facem rau singuri,ne spalam rufele in public, sa ne stie toata Europa , lumea si … ce facem ,..am ajuns niste sclavi la toata lumea , stergem la CUR toata Europa mai suntem independenti? mai suntem Noi urmasii LUI TRAIAN si DECEBAL ? MAI SUNTEM noi un popor de luat in seama, cum eram in anii 1914 in anii 1940, si atunci nu ersam mare putere dar aveam OAMENI de stat care stiau sa se vanda.AMi avem oameni care sa tina la poporul asta nenorocit. Ca a facut ” INTELIGHENTIA” romaneasca ca sa puna frana la haosul din socitate, ce facut inteligenta romaneasca ca sa nu existe dezastrul din invatamant,?Nimic au infiintat Facultati particulare , au pus in fisa postului la BUgetari ca trebuie sa ai studii superioare si astfel tot aparatul de stat sa dus sa-si definitiveze studiile la aceste facultati girate tot de marii profesori de la facultatile de stat si astfel nici la stat nu se facea carte nici la particular. Aprpos stiati ca in vwest cei care termina facultati de stat nu sunt apreciati caci profesorii buni sunt la cele particulare. ASA ca mai lasati gargara cu doctorate si alte titluri care s-au luat asa cum s-au luat . Nu ami pun si eu o grmada de intrebari caci le-ati primit in acest forum , problema ca tot ce intampala la NOI acum nu este NORMAL si suntem toti vinovati de la vladica pana la opinca , si ar fi cazul sa ne punem intrebarea daca vrem sa scimbam ceva sau ne convine aceasta STARE DE FAPT, si continuam sa ne balacarim si sa distrugem TARA ASTA? CU stima.

 54. Domnilor profesori dumnavoastra sunteti multumiti cum arat ROMANIA astazi? Suntem tratati ca o mica feuda din estul Europei Noi care altadata eram rugati ca sa intram in razboaie, noi care eram priviti ca un popor mare. Si pe timpul lui Ceausescu care imi pare rau sa recunosc a fost fata de acesti PACALICI din zilele noastre care se numesc politicieni, dar nu se ridica mai sus de o primarie….si aia de o comuna de 200 de locuitori .. nu vreo comuna sau oras mare, afost un adevarat politcian, astiut sa seduc la omentul oportu multi oameni politici, si mai fcaea si putina politica la ivel inalt, fata de astia ERA UN VRAJITOR.Ne spune unul ca Baroso ca noi trebuie sa facem aia sau aia sa facem ceva ce nu scrie in legile noastre… ne scrie Angela ca nu suntem seriosi.. bine ca sunt ei care au avut 2 razboaie si leau pierdut ca au crezut in doi oameni politici la fel de bolnavi ca basescu caci daca l dadeau la timp pe main FURER….deoparte poate castigau si ei razboiul, sau poate a fost mai bine asa … nu as fi vrut sa fiu condus de niste constipati criminali ca ei .. si pe deasupra si incompetenti . A luat DOMNUL OSTRU: BASESCU 20 MLD de coco cum se soune popular si ce facut cu ei, si pe deasupra a mai luat si din pensii si din salarii…. cred ca astia au dat cu furaciunea la un loc FMI. Frumos si dac vorbim de ceausescu sa aca stiti ca la a luat vreo 14 mld de dolari si lasat tara ca o floare pe care astia au vanduto la fier vechi. > DOMNILOR PROFESORI daca aveam asa meseriasi, doctoranzi, doctori de ce nua au reusit titi managerii sau macar jumatate sa tina minunata noastra indusrie in picioare ? cu retehnologizari, u noi solutii economice ? Daca aveti copii sa aveti nepoti v-ati gandit vreidata cum vor creste, unde vor munci, cum vor trai.Cum eset mai bine sa fii profesor sau sef intr-otara purenica, bogata cu oameni educati sau in tara asta care a fst adusa intr-o stare deplorabila…si imi pare rau sa zic de TOTI OAMENII DESTEPTI DIN TARA ASTA… CU DOCTOARTE SAU NU . CU STIMA.

 55. Domnilor profesori, de la distanta se vede ca aveti interese materiale si mai mult ca sigur si politice.
  Nu inteleg de ce dvs., care nu va asumati nici o raspundere in conducerea acestei tari, (probabil nu stiti ce efort se face ca sa gestionezi o tarasi mai ales o astfel de tara) aveti pretentia ca domnul Ponta sa-si dea demisia. De 25 de ani tot apare cate unul sau grupuri de persoane, care mereu vor schimbare si care fac rau acestei tari agitand, spiritele.Si asta de pe vremea lui Ion Iliescu.
  Am votat pe domnul Iohanis ca sa nu mai fie scandal in aceasta tara. Vad ca il generati din niou, adica vreti sa aduceti populatia sa-si dea in cap.. De asta va plateste statul roman? Nu poti sa ajungi in Franta sa tii conferinte, din cauza lui Ponta. Hai sa fim seriosi. Bineinteles deplasarile se fac pe banii nostrii. Octavian Goga are dreptate!!! Nu vreti sa-l mai recititi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro