marți, mai 30, 2023

Scrisoare deschisa de la un „jegos” catre Victor Ponta

Domnule Prim Ministru Victor Ponta,

Am citit in presa ca m-ati facut „jegos”! Radu Moraru, moderatorul emisiunii Nasul, relateaza astfel declaratia  dv. (aici):

«Nici nu aș da mâna cu tine, când ai toți invitații ăia jegoși cu care stați la masă și mă înjurați pe mine»

Cum si eu am fost in repetate randuri invitat la emisiunea lui Radu Moraru inteleg ca si eu sunt „jegos”, adica, dupa cum scrie in DEX, „mânjit, murdar, nespălat, slinos, soios”.

Cum n-am avut niciodata ocazia sa stam alaturi, nu inteleg cum de v-ati facut o asemenea impresie despre mine. Va jur ca fac dusuri regulat, iar eu nu spun acelasi lucru despre dv. Din bun simt si respect pentru familia dv.

Dar ca sunteti un plagiator notoriu, sentinta data de Senatul Universitatii Bucuresti, asta da, spun mereu. Nu stiu care acuzatie e mai grava, mai ales ca pe  a dv. n-a probat-o nimeni.

Ma si simt onorat intr-o companie de astfel de „jegosi”: Mihai Răzvan Ungureanu, Daniel Hanning, Ion Cristoiu, Cătălin Tolontan,  Dan Tapalagă,  Sorin Orcan, Gelu Trandafir,  Ioana Avădanei (de la Centrul de jurnalism Independent),  Robert Turcescu,  Andreea Pora,  Adriana Săftoiu, Cristian Troncotă, Andrei Pippidi, Alina Mungiu Pippidi, Mircea Cărtărescu, Nicolae Manolescu, Alex Ștefănescu, Vartan Arachelian, Radu Carp, Dan Grigore, Doru Mărieș, Florin Tudose,  Ana Blandiana, Vasile Blaga, Theodor Baconski , Adrian Videanu,  Sulfina Barbu,   Sever Voinescu, Daniel Funeriu, Cristian Diaconescu,  Radu F.Alexandru.

Ditamai premierul Romaniei a juns sa-si insulte adversarii folosind imprecatii de mahala.

Si nu e prima data cand o comiteti in ultimele zile.  Iata un alt exemplu.

Ati spus   la România TV, că aveti o părere execrabilă despre consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu şi Daniel Funeriu. Mai mult, îi consideratri pe aceștia “două personaje sinistre şi dubioase”.

Pot sa inteleg invidia fata de Daniel Funeriu, posesorul unui doctorat condus de un laureat Nobel, cu stagii de pregatire si functionare in Franta, Germania, Anglia, Japonia, America. Victor Ponta, posesor unui doctorat plagiat in mod ordinar, nu-i ajungeti nici la degetul mic.

Dar ditamai premierul Romaniei sa califice in acesti termeni un om cu astfel de calificari, doar din frustrare si invidie, nu este acceptabil. Pentru ca se uita la el  milioane de elevi si studenti. Ce parere si-or fi facand?

Acestea sunt doar ultimele doua declaratii care va descalifica, dintr-un lung sir pe care le voi strange, la un moment dat, intr-un volum „omagial”.

Nu stiu ce calitati speciale va autoatribuiti, care sa va califice pentru pozitia pe care o aveti. Dar din punct de vedere al unei purtari civilizate, al celor sapte ani de acasa, al comportamentului unui om care pretinde ca are studii superioare, sigur nu va calificati. Veti fi, posibil, apreciat in Ferentari  si alte cartiere care nu tin la eticheta.

De oameni adevarati, de caracter, sigur sunteti dispretuit.

P.S. Sotia mea vrea sa-i cereti scuze pentru afirmatia ca locuieste impreuna cu un „jegos”!

Distribuie acest articol

49 COMENTARII

 1. Felicitari, foarte bine punctat. Dar… cred ca nu aveati alte asteptari de la elevul lui Nastase si Iliescu, autorii unor exprimari „celebre” legate de numaratul oualor, gaozari sau animale. De asemenea, tinand cont de antecedentele predecesorilor sai, cum ii puteti cere sa nu minta cu nerusinare si cu tupeu, ori sa nu fure. Cum se poate cere unui vajnic urmas al Partidului Comunist Roman si discipol al unora dintre cei mai cunoscuti lideri ai sai sa nu spuna ca produce 12 tone de grau la hectar sau ca el e conducatorul suprem al „spalatilor” (noroc ca minciuna ii e tradata de culoarea pielii si oblicitatea ochilor)? :)

  • Mai are, mai are pana sa-l intreaca pe intaiul nesimtit al tarii. Dl. Vlaston, insa, s-a revoltat, ca de obicei, selectiv. Cu deja binecunoscuta-i nepartinire… de partid. Nu l-am vazut (citit) revoltat deloc in perioada „gaozarilor”, a „ramelor”, a „tigancilor imputite” sau a „maimutoilor”. Nici vorba. E acea „selectivitate” de partid specifica Contributors.

   • Deci sa intelegem ca, in opinia domniei voastre, cei de la Contributors sunt partinitori, au „acea selectivitate de partid”.

    Va rog mult, din inima, cum comentati atunci „etica” si obiectivitatea „latrinelor tv” si „iRealitatii TV”. Ma gandesc ca acolo „selectivitatea de partid” nu si-a facut adepti printre cei mai buni jurnalisti ai tarii, condusi de nea Felix.

 2. Interesant cum toata presa a urlat din toti rarunchii atunci cand Basescu l-a facut pe un ziarist „gaozar”, insa nu se sesizeaza aproape nimeni atunci cand Ponta ii face „jegosi” pe toti cei care sunt impotriva lui.

  • A „urlat din toti rarunchii”, cumva, si presa de partid gen EVZ, Romania Libera sau Pupin 1 TV atunci cand basescu l-a facut gaozar pe un ziarist?!

    • Nu este nicio egalitate, domnule Vlaston. Toate animalele sunt egale, dar unele animale sunt mai egale decat celelalte. Porcul Snowball de exemplu era cel mai egal in „Ferma Animalelor” a lui Orwell. Asa si Ponta.. e mai egal decat toti ceilalti cetateni romani.

     El e singurul poate sa plagieze in liniste, poate sa ne faca pe toti „jegosi” daca vrea. Poporul roman e masochist, si il lasa…

    • @Vlaston
     „Adica, daca Basescu a zis ce a zis, pot face si eu, Ponta, acelasi lucru?”

     De unde ati scos acel „adica”?! Comentam faptul ca postatorul (sau cum s-o numi) @ipocrizia_presei sublinia – cu ipocrizie(!) – numai ipocrizia unei „anumite parti a presei”. Se indigneaza si el, la fel ca alti „impartiali”, in mod selectiv.
     Dar nu-i nimic, „lectiile de cinste si moralitate” predate (cu dezgustatoare ipocrizie si tupeu incredibil) poporului roman de catre gasca portocalie sunt sustinute cu exemple solide de tipul Trasculescu. Care Trasculescu va transmite – cu… onestitate – salutari si urari de bine.

     • Interesant ca vezi EVZ-ul din ochiul adversarului si nu vezi Antena 3-Cotidianul-Jurnalul National din propriul ochi. E bine, ipocrizia Antenelor ti s-a transmis si tie. Si lipsa de logica.

      Spor la urmarit Antene!

      • Nu.. nu ai dreptate, te rog frumos. Obiectivitatea de tip uselist isi are raspunsul in: „si basescu a facut/zis/injurat/furat/mintit/baut”… Totul se raporteaza la Basescu. Fara sa vor, acesti „revoltati/scarbiti de Basescu”, practic vor tot un Basescu, dar unul si mai nesimtit, rau, mincinos etc si sa nu-l cheme Basescu. Daca-l cheama Ponta sau Antonescu, este perfect.

       Ei nu vor un OM, nu vor o persoana educata, cinstita, corecta etc.. Ei sunt fericiti doar cand Basescu si cei din tabara opusa USL-ului sunt injurati, porcaiti, mintiti, furati. Nu le ajunge un Basescu, ei vor si aleg multi alti Basescu. Uita-te ce specimene s-au adunat prin USL (cele care ies la „inaintare”), ce limbaj au si cum sar in aparrea lor acesti „oameni de bine” de fiecare data, motivand ca „si Basescu a …”.

 3. SCRISOARE INTRE – DESCHISA …D-LUI VLASTON…
  „PE CINE ARESTAM PENTRU LOVITURA DE STAT ???
  „Băsescu a fost ales de patru ori preşedinte al României, iar asta îl face un om cu greutate. Un om care, prin lege, ştie ce vorbeşte, un om pe care statul, în mod oficial, îl ţine responsabil de mersul ţării. Dintre toţi românii, Traian Băsescu e cel mai calificat şi cel mai autorizat să ştie cum stau lucrurile în România. De exemplu, este exclus ca în România să fi fost o lovitură de stat şi el să nu ştie. Ba, ca să risipească acest dubiu, Traian Băsescu a declarat răspicat: „În România a fost o lovitură de stat“. Deci, a fost.

  Păi, dacă a fost, Serviciul Român de Informaţii ar trebui să ne prezinte autorii, ca să-i poată Poliţia reţine, ca să-i poată Parchetul General pune sub acuzare, ca să-i poată Înalta Curte condamna şi ca să-i poată Penitenciarul Jilava întemniţa. Au trecut două luni de la evenimente şi SRI tace chitic, deşi indicii clare privind autorii n-au lipsit. Un alt oficial al statului român, europarlamentarul Monica Macovei, a zis: „Astăzi, Ponta şi USL dau o lovitură de stat“. Era 3 iulie 2012, adică acum trei luni şi, prin această declaraţie, SRI avea întrunite toate condiţiile flagrantului. Dar nici Ponta şi nici USL n-au fost săltaţi. Ba, dimpotrivă, ei se pregătesc să între în Guiness Book, fiind singurii autori ai unei lovituri de stat de pe planetă care umblă liberi pe sub nasul autorităţilor pe care au vrut să le răstoarne. Care să fie motivul pentru care SRI, Poliţia, Parchetul, Înalta Curte şi Administraţia Penitenciarele stau cu mîinile în sîn? E posibil ca aceste instituţii să fi trădat? Dacă e să-i ascultăm pe oficialii europeni şi americani, parchetele, serviciile şi judecătorii sînt la datorie şi servesc statul de drept cu rîvna unor lachei.

  Şi atunci? Să nu fi fost, totuşi, lovitură de stat? Adică să fi minţit Traian Băsescu? Omul cel mai împuternicit să ştie cum stau lucrurile în România să fi comis o ticăloşie? Să-şi fi pierdut proprietatea termenilor, să fi fost beat?

  Dacă n-a fost o lovitură de stat, cei care au zis că e au greşit, nu? Cei care, zicînd că a fost o lovitură de stat şi ea n-a fost, i-au făcut pe liderii europeni şi mondiali să creadă că în România e instabilitate, violenţă şi anarhie, în timp ce în România era democraţie, nu-i aşa? Cei care, zicînd că a fost o lovitură de stat, ea nefiind, au expus România la o percepţie negativă, i-au pus în pericol investiţiile străine, capacitatea de a se împrumuta, absorbţia fondurilor europene şi predictibilitatea bugetului, nu găsiţi? Cei care, zicînd că a fost o lovitură de stat, fără ca ea să fie, au sabotat capacitatea statului de a plăti salarii şi a face investiţii, au privat România de sume de bani şi au subminat, astfel, economia naţională, nu vi se pare? Pentru subminarea economiei naţionale, de pildă, eu ţin minte că soţii Ceauşescu au fost pedepsiţi destul de sever.

  Aşa că SRI, SIE, Poliţia şi Parchetul General ar face bine să nu mai tragă de timp şi să se hotărască. Lucrurile sînt simple: ori a fost lovitură de stat – şi atunci Ponta şi USL trebuie ridicaţi de pe stradă –, ori n-a fost lovitură de stat – şi atunci Băsescu şi Macovei trebuie ridicaţi !”

   • pai are!intotdeauna prezentul se datoreste trecutului.
    daca ponta era ridicat,nu va facea jegos,iar daca basescu era ridicat,cred ca dvs taceatzi chitic si va lingeatzi labutzele(shitzi bancul cu iepurashul?)

     • ioi ce bine ma simt!m atzi facut o bucurie sa ma bagati in seama si sa mi mai spuneti uslist,ha ha.io nene draga ma uit de departe la romanica de multi ani.
      ce ar trebui sa va puna pe ginduri:a fost lovitura de stat?daca da sau nu cineva ar trebui sa plateasca!sau nu?doar sinteti in romanica!

  • Raspunsul este cat se poate de simplu: A fost lovitura de stat! Daca toti si-au permis sa-i faca pe judecatorii CC albie de porci, am si eu voie sa spun ca la CC se face un troc, nu se discuta pe speta de catre niste juristi eminenti care n-au altceva in fata decat justitia. Ca atare Curtea Constitutionala trebuia sa constate cat se poate de clar ca revocarea lui Blaga si a lui Anastase a fost neconstitutionala, revocarea Avocatului Poporului a fost neconstitutinala si Basescu nu a incalcat Constitutia pentru a fi suspendat. Asa, in functie de cum a negociat grupul Zegrean cu grupul Predescu, a iesit o bulibaseala din care n-a mai priceput nimeni nimic. Chiar au fost PDL-istii atat de idioti, laolalta cu UDMR si UNPR sa-l tina pe Geoana presedinte de Senat daca putea fi revocat constitutional?

  • Domnule profesor Chirila, cine este capabil sa distinga intre „abstract” si „concret” nu au cum
   sa nu vada ca lovitura de stat din vara, maestru condusa de un specialist in cautat si gasit portite in lege spre a se folosi de faradelege, Ponta.
   Cei care nu pot face aceasta distinctie se uita degeaba, ca printr-un geam bine sters: vad prin el si nu inteleg daca sunt „afara” sau „inauntru”.
   Cine nu e facut sa vada, degeaba isi pune scobitori pleoapelor. Si usa, si geamul se deschid
   dar asta nu inseamna ca si vad.
   Usl-ii, de aceea sunt usl-i, pentru ca au o (invizibila cu ochiul liber) piele pe ochi.
   Guvernarea lor inseamna in realitate, pierdere, si pentru ei insisi.

 4. Urmatorii tovarasi sa dea imediat banii incasati pe nemerit inapoi, ca plagiatori si mincinosi:

  – Ponta, plagiat teza si trecut in CV doua mastersuri pe care nu le-a facut

  – Sova, doua mastersuri in CV, nu le are

  – Abramburica, Mang, Corina Dumitrescu, ultimii ministri ai educatiei, plagiatori si mincinosi cunoscuti deja bine in tara si strainatate, plagiatori celebri. Banii inapoi!!! Si toti ceilalti plagiatori, SUTE, care au primit pe nemerit salarii din taxele noastre de firme private terorizate de stat, salariile imediat inapoi!!!

  Iata cateva linkuri, si mai multe se gasesc la o simpla cautare:

  http://www.nasul.tv/2012/07/02/dezvaluiri-bomba-la-nasul-un-coleg-de-catedra-o-acuza-pe-ecaterina-andronescu-de-plagiat/

  http://www.nature.com/news/plagiarism-exposed-in-romanian-grant-applications-1.11758

  http://integru.org/reviews/pcca-owhan

  http://www.nature.com/news/romanian-scientists-fight-plagiarism-1.11170

  http://www.adevarul.ro/actualitate/Ecaterina_Andronescu_a_girat_un_plagiat_grosolan_0_806319624.html

  http://www.contributors.ro/editorial/exclusiv-hotnews-contributors-ro-premiul-nobel-pentru-ciuruit-jurnalistii-cu-rafale-de-minciuni-corina-adriana-dumitrescu-membru-in-consiliul-superior-al-magistraturii/

  http://www.contributors.ro/reactie-rapida/despre-acuzatia-de-plagiat-a-lui-%E2%80%9Cdottore%E2%80%9D-ponta/

  http://www.contributors.ro/administratie/ioan-mang-ingerul-de-pe-dric-al-educatiei-nationale-episodul-4/

  http://www.contributors.ro/dezbatere/%E2%80%9Edomnul-mang-si-doamna-mang-l-au-plagiat-pe-chin-chen-chang%E2%80%9D-caraghioslacuri-si-dovezi-suplimentare-%E2%80%93-episodul-2/

 5. FRAGMENT DE TEXT AL „JEGOASEI” ALINA .M . PIPPIDI
  (Sper ca nu cenzurati ! )
  Dacă prostituatele ar elibera factură, mulţi dintre dregătorii noştri şi le-ar trece fără scrupule la cheltuieli de protocol. Această realitate dură şi cinică este valabilă pentru toate guvernările recente şi nu sînt semne că ceva se va îmbunătăţi în viitorul apropiat.
  Ultimul exemplu al acestei cutume politice locale ni-l oferă însuşi Mihai Răzvan Ungureanu, MRU, fostul prim-ministru şi vîrful de lance al dreptei conservatoare româneşti. Urmărind cu atenţie acţiunile, declaraţiile şi comportamentul domnului MRU, noul corifeu al dreptei salvatoare, am observat că nivelul de tupeu capătă proporţii colosale. Obişnuitul tupeu al politicianului român, mai grobian şi necizelat, s-a transformat într-un tupeu de lux. Micul, ceafa de porc şi berea s-au transformat în deja celebra vită Kobe, whisky şi creme de care muritorul de rînd nici nu a auzit. Practic, asistăm la un salt calitaiv al tupeului pentru care contribuabilul român plăteşte tot mai mult.
  În România, am impresia că în politica locală funcţionează o regulă de aur: cu cît eşti mai şcolit şi rafinat, cu atît tupeul şi dispreţul pentru cetăţeanul de rînd creşte. Simplu spus: între un politician precum MRU, etalon al educaţiei şi rafinamentului, şi Vanghelie, veşnicul model negativ, nu este o deosebire de esenţă, ci una de grad, de calitate şi de preţ. Cu toate că Vanghelie a dovedit de multe ori că înţelege foarte bine ce înseamnă politica şi a trecut prin maşinăria alegerilor, pe cînd domnul MRU nu a dovedit nici una, nici alta.
  Nu o să mă pronunţ asupra celebrei liste de cumpărături de uz personal din banii publici, însă aş fi curios dacă DNA-ul (Cristian Ghinea, poate faci tu un denunţ, dacă tot Votezi DNA) se va sesiza şi, în loc să verifice biletele în autobuze, va merge să ancheteze acest caz. Totuşi, vobim de un înalt demnitar care, în funcţia pe care o avea, a încălcat Codul Penal, căci ceea ce a făcut MRU se numeşte „abuz de funcţie în vederea obţinerii de foloase necuvenite“. Şi mai sînt foarte curios dacă MRU a trecut cu brio „codul etic“ a justiţiarei Macovei. (Cu tot cu partidul plin ochi de traseişti).

  • SCANDAL DE PLAGIAT cu Andronescu. Revista „Nature” susţine că ministrul a girat un proiect plagiat

   Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/scandal-de-plagiat-cu-andronescu-revista-nature-sustine-ca-ministrul-a-girat-un-proiect-plagiat_1048933.html#ixzz2C0grr3ER

   Sistemul educaţional din România a intrat din nou în vizorul jurnaliştilor de la revista „Nature”. Aceştia au publicat un articol în care critică sistemul de supraveghere în cercetarea românească. În plus, ei scriu că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a girat o cerere de finanţare în valoare de jumătate de milion de euro bazată pe plagiat. De asemenea, Nature scrie că ministrul a întârziat cercetarea mai multor acuzaţii de plagiat, inclusiv pe cea adusă primului ministru Victor Ponta.

   Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, pentru NewsIn, că articolul apărut în publicaţia „Nature”, în care este acuzată că şi-ar fi dat acordul pentru finanţarea unui proiect plagiat, este doar o „făcătură”.

   „Eu nu am semnat nimic. Eu, personal, nu am semnat niciunul dintre documentele la care se face referire acolo. În al doilea rând, proiectul acela a fost iniţiativa unui institut de cerectare, nu a universităţii unde eu eram rector. În al treilea rând, proiectul acela era în domeniul electronicii. Eu sunt chimist şi nu pot să girez conţinutul din alte domenii. Nu este normal şi nici posibil”, a explicat Andronescu.

   Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este acuzată de jurnaliştii de la revista Nature că, în calitate de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, ar fi semnat o cerere de finanţare, a unui proiect plagiat, în valoare de 465.000 de euro. Potrivit aceleiaşi publicaţii, proiectul de cercetare în domeniul „reţelelor wireless optice pentru aplicaţii broadband multi-serviciu”, numit OWHAN, era copiat aproape integral din cinci surse diferite.

 6. Domnule Vlaston,
  Aveti dreptate atunci cand spuneti ca Ponta a folosit un limbaj suburban, cu acea ocazie cat si in altele. Afirmatia domnului Radu Moraru n-a mai fost comentata si de altii. Este foarte curios cum de a retinut-o numai el desi mai era lume prin preajma. Formularea pe care o reproduce V. Surcel de la Curentul suna asa „Nici nu aș da mâna cu tine, când ai toți invitații ăia jegoși cu care stați la masă și mă înjurați pe mine”. Eu o traduc altfel decat o comentati dumneavoastra. In opinia lui Ponta sunt „jegosi” acei invitati de la Nasul care-l injura pe el, nu toti invitatii de la Nasul. Sigur ca n-are nicio scuza nici pentru aceia, dar totusi este altceva decat lista pe care o prezinta Surcel. Deci daca n-ati fost la Nasul sau ati fost, dar nu l-ati injurat nu cred ca va inscrieti in acea categorie si in consecinta articolul v-a prilejuit o buna ocazie de a da in Ponta. Si as zice : meritat.

 7. Neagu Djuvara a afirmat de curând, într-un interviu acordat postului România TV, că i-a scris preşedintelui Traian Băsescu de două ori pentru a nu opri justiţia în a-şi face treaba şi a demara procesul împotriva fostului şef al statului Ion Iliescu, în dosarul Revoluţiei. Tot în acest context, istoricul, a precizat că “un preşedinte şi un prim-ministru care şi-ar face datoria şi un om ca Mihai Răzvan Ungureanu” sunt capabili să “dea drumul justiţiei”.

  “De două ori i-am scris lui Băsescu, nu să intervină în justiţie, ci să nu oprească justiţia (în priviţa dosarului Revoluţiei-n.r.), dosarele sunt adunate undeva. Fiecare guvernant al nostru de 23 de ani nu dă drumul justiţiei. Un preşedinte şi un prim-ministru care şi-ar face datoria şi un om ca Mihai Răzvan Ungureanu cred că e în stare să o facă pur si simplu, să dea drumul justiţiei şi să înceapă procesul lui Ion Iliescu”, a declarat Neagu Djuvara.

  Articole pe aceeaşi temă
  01.11.2012Djuvara: PNL care fuzionează cu rămăşiţele lui Voiculescu şi cu Becali este o harababură
  26.10.2012Neagu Djuvara va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti
  03.09.2012Neagu Djuvara, despre diplomaţie: “Aşa este românul, întotdeauna se împacă atunci când se schimbă macazul şi trece de partea cealaltă”
  24.08.2012Neagu Djuvara: ” Românul de pe stradă nu mai seamănă cu românul de acum 50-60 de ani”
  Marele istoric a adăugat că, deşi Traian Băsescu este “o personalitate foarte bizară”, îl susţine în duelul acestuia cu premierul Victor Ponta şi cu liderul PNL Crin Antonescu, care “îl au pe Ion Iliescu în spatele lor , (…) un criminal care trebuia judecat de 22 de ani pentru ce a făcut în 1989 pentru ca el cu cei 39 de generali au tras în popor pentru a rămâne ei la putere”.

  “Traian Băsescu este o personalitate foarte bizară, chestia cu vânzarea flotei, are foarte multe bube în cap, dar felul în care a fost răsturnat de ceilalţi, de echipa Crin Antonescu-Victor Ponta este şi mai rea decât el. Vă spun drept că în momentul de faţă sunt mai mult de partea lui Băsescu, decât de partea acestor şmecheri. Şi Ponta şi Antonescu îl au pe Ion Iliescu în spatele lor şi îi vezi împreună. Iliescu e mentorul lor. Ori Ion Iliescu este un criminal care trebuia judecat de 22 de ani pentru ce a făcut în 1989 pentru ca el cu cei 39 de generali au tras în popor pentru a rămâne ei la putere”, a completat Djuvara.

  http://epochtimes-romania.com/news/djuvara-i-am-scris-de-doua-ori-lui-basescu-sa-dea-drumul-justitiei-si-sa-inceapa-procesul-lui-ion-iliescu-in-dosarul-revolutiei—174834

 8. S-a lansat candidatul Gigi Becali: “Antonescu si Ponta nu sunt mai demni şi mai bărbaţi decât mine”. PLUS Reacţia co-preşedinţilor USL

  http://www.gandul.info/politica/s-a-lansat-candidatul-gigi-becali-antonescu-si-ponta-nu-sunt-mai-demni-si-mai-barbati-decat-mine-plus-reactia-co-presedintilor-usl-10300728

  Finanţatorul echipei Steaua şi-a lansat campania electorală într-un restaurant din Capitală, precizând că este mai „demn şi mai bărbat decât Ponta şi Antonescu”.

  „Credeţi că va fi un alt deputat mai demn în Parlament. Antonescu şi Ponta nu sunt mai demni şi mai bărbaţi decât mine”, a spus la RTV Gigi Becali.

  El a început să-şi ia la rost oamenii din staff pentru că prezentau materiale promoţionale ce urmau a fi oferite potenţialului electorat al lui Becali. „Păi vin oameni mă, numai atâtea le dăm?”, s-a luat Becali de un om al echipei sale de campanie. Supărat, europarlamentarul i-a reproşat acestuia că dacă „oamenii văd că se dau doar hârtii , nu mai vin oamenii la Becali”.

  „Ce crezi că îmi e frică de procurori? Daţi să le arăt. Bă, vouă vă e frică de procurori, numai atâtea le dăm noi? Dă o şapcă, dă o geacă! Eu am cheltuit, dar le este frică de procurori. M-aţi în

  nebunit numai cu breloace, cred că le e frică. Bă, vouă vă e frică? Nu vă fie frică! Aduceţi unde sunt alea, iar aduci breloace? Nu mai vine nimeni să ia nimic”, a continuat show-ul Gigi Becali.

  El a precizat că nu dă mită electorală, adăugând însă că le-a spus preoţilor de la bisericile din colegiul în care candidează să taie facturile direct pe numele său.

  „Sarmale şi salam nu dau. Nu dau alimente, să nu aştepte de la mine alimente, eu nu fac din politică circăreală, nu dau făină şi mălai. Pelinel stă dezbrăcată în fotoliu şi Boureanu cântă la saxofon în slip. Păi eu sunt Boureanu să dau sarmale? O să ajut biserica, sunt cinci-şase biserici. Le-am spus să facă facturile direct pe numele meu, nu e mită electorală, nu fac bisericile să mă voteze lumea, ci pentru că sunt un bun creştin”, a subliniat candidatul USL.

  Gigi Becali s-a erijat în garantul programului de guvernare, afirmând că dacă acesta nu se va regăsi în proiectul de buget depus la Parlament, nu îl va vota.

  Replica lui Ponta şi Antonescu

  „Nu am fost acolo, nu am văzut nici imagini, dar nu am avut niciodată cu domnul Ponta această pretenţie”, a fost replica lui Crin Antonescu, a afirmaţia lui Gigi Becali privind bărbaţia.

  „Am putea contrazice acest lucru? Cine are oi mai multe mândre şi cornute şi câini învăţaţi mai bărbaţi..”, a reacţionat şi Victor Ponta.

 9. De ce Victor Ponta sa fie mai prejos, probabil ca Victor Ponta vrea sa fie si el in linie cu Presedintele Romaniei, Dl Basescu, autorul „celebrelor” si memorabilelor vorbe prezidentiale:

  O replica de larga respiratie adresata jurnalistei Andreea Pana, “tiganca imputita” !
  Nici jurnalistul Andrei Badin n-a scapat de tirul expresiilor prezidentiale: “Bai, caraghiosule!”
  “De ce le e frica nu scapa” – este sloganul lui Traian Basescu pentru referendumul din 2009 care viza restructurarea Parlamentului (plan uitat de presedinte imediat dupa alegeri).
  Dupa ce a castigat alegerile din decembrie 2009, Traian Basescu s-a exprimat la adresa contracandidatilor sai cu “E un fleac, i-am ciuruit“.
  Expresia lui Traian Basescu “Si SIDA e mai sanatoasa decat Hrebenciuc” a facut mare valva in presa in octombrie 2009.
  Gura prezidentiala adevar grait-a cand a zis ca: “Dacia Logan merge mai bine decat Guvernul“.
  “Cand vorbeam de pensia minim-garantata de 500 de lei, probabil ca eram sub influenta bauturilor alcoolice” – aceasta este o alta „mareata” gafa prezidentiala inregistrata de presa.

  • Diferenta e ca atunci presa a vorbit despre asta luni intregi. Iar acum nu vorbeste deloc despre asta.
   Cum stam cu dubla masura, domnu’ costica? Sau ii vedem doar pe ai lor?

 10. Un gunoi care emana o asemenea putoare precum ponta trebuie pur si simplu ignorat de orice om cu bun simt. Este singurul tip de raspuns pe care sunt oarece sanse sa il priceapa asemenea jeguri umane.

  • il ignoram, il ignoram.. dar este premierul Romaniei. Iar pe 9 decembrie, USL-ul va lua peste 50% si il va propune premier tot pe acelasi elegant Victor Ponta. Daca asta vrea poporul!

 11. @ xyz
  N-am „activat” decat pe acest Contributors si totdeauna am semnat numai cu acest nume „nae”.
  Pentru informarea dumneavoastra, desi nu intentionez sa va schimb parerile, atatea cate aveti, n-am votat niciodata cu PSD -ul din 1990 incoace, indiferent cum s-a numit. Cu Ion Iliescu am votat numai in anul 2000, cu precizarea ca am fost la vot la toate alegerile din 1990 si pana in prezent : locale, parlamentare, prezidentiale, europarlamentare. Am participat si la toate referendumurile care s-au organizat. Nu sunt postacul niciunui partid, nu sunt membru de partid si nici simpatizant. Am opiniile mele si daca uneori, mai rar sau mai des nu se ptrivesc cu cele ale autorilor acestui contributors atunci mi le exprim. Cand sunt de acord atunci tac. Parerea mea este ca autorii articolelor de pe contributors au in marea lor majoritate o anumita culoare politica, dar farmecul acestui site este schimbul de pareri, de opinii si nu aprobarea automata a autorilor. Sper ca m-am facut inteles domnule xyz..

  • Esti un mincinos, semnezi si pe alte platfforme (de ex. pe Vox) tot cu numele „nae” si spui exact aceleasi lucruri – cat de echidistant si de apolitic esti tu, si totusi cat de mult il urasti pe „dictatorul” ala de Basescu.

   Hai, fuguta pe la casierie. Ti-ai facut norma de postari si pe ziua de azi.

   • si eu sunt antibasist si sunt la al treilea nick pe contributors. nu am injurat niciodata si totusi am fost banat. din aceeasi cauza intru si eu pe contributors, ca sa vad si alte pareri. si am gasit cateva pe care le urmaresc constant, mai mult chiar decat pe autorii articolelor.

 12. Citeva comentarii, dle Vlaston:

  1/ „Va jur ca fac dusuri regulat” – trebuie sa specificati frecventa (1 dus pe an este regulat, dar nu tocmai in regula!)
  2/ Nu cred ca trebuie sa recurgeti la jigniri la adresa lui Ponta (nu-i ajunge la degetul mic lui Funeriu, etc).
  3/ De ce va amestecati si sotia in ciorba asta ?

  • @it_s__not_news: „(1 dus pe an este regulat, dar nu tocmai in regula!)”
   Ma bucur ca si tu si familia ta va spalati mai des de o data pe an. Totusi tin sa va anunt ca o data la sase luni e foarte rar. Mirositi de aici! A lipsa de bun simt!

   • Sa-ti explic, ca se pare ca trebuie sa legam 1 cu 1:

    1/ Am sanctionat evidenta lipsa de logica a unui matematician. Nu vad de ce e asta o nesimtire.
    2/ O atitudine demna face mai mult (are mai mult impact). Daca nu-l jignesti pe Ponta, arati ca te ridici deasupra lui. Daca il jignesti, arata ca o cearta de precupete.
    3/ Chiar nu trebuia amestecata familia in treaba asta. Parerea mea este ca se incadreaza tot la capitolul piata (mahala).

    Reactia d-voastra dovedeste ca lipsa de IQ nu poate fi suplinita de bun-simt. Trebuie intotdeauna o combinatie ;)

 13. @ macgyver,
  Daca sunteti acelasi cu xyz n-am de unde sa stiu. Totusi va spun si dumneavoastra nu ca n-am postat pe Vox, dar nici n-am citit ceva de pe Vox. Daca ati gasit tot o semnatura „nae” ce vi se pare asa neobisnuit? Nu stiu daca sunteti roman, dar daca sunteti ar trebui sa stiti ca nae e un nume extrem de frecvent la romani. Macar atata lucru ati putea intelege. Eu n-am pomenit nimic de Basescu, de ce il introduceti in discutie ? Aveti aceasta obsesie ? Eu n-o am. De unde stiti cum am votat la referendumul din 2012 ? Eu inteleg democratia prin participare la vot nu prin absenta. Daca opinia mea este majoritara atunci inseamna ca sunt mai multi cei ce gandesc ca mine, daca nu iau nota si ma supun opiniei majoritatii. Puteti pricepe asta ?

 14. Am observat că în ultima vreme, de îndată ce-ți permiți să emiți o părere despre guvernul Ponta– Antonescu, se ivesc cel puțin vreo zece „combatanți” care să te declare pro-Băsescu, sărindu-ți în cap! Personal, am observat încă din primele luni de după revoluție degradarea discursului politic, polemica (teoretic, ar trebui să ducă la adevăr, să construiască, nu să demoleze), a fost silită să lase locul „albiei de porci”, injuria și insulta lăsând locul argumentului logic, demn, civilizat. Începutul pare să fi fost făcut de C.Vadim Tudor, secondat îndeaproape de „gașca” (altfel cum să-i spun?) de la Europa, fițuica aceea nenorocită care pre limba ei a pierit, apoi de „Atac la persoană” și de multe altele. Atât pt. d-voastră, cât și pentru mine, care ne-am petrecut (dvs. chiar și acum), o bună parte din existența profesională în domeniul educațional, este tot mai greu de suportat, chiar dacă, în ceea ce mă privește, nu mai trăiesc de mult în România, dar am continuat să urmăresc evoluția țării în care m-am născut și m-am format. Și nu cred că cineva îmi poate retrage acest drept! După cum observ, se merge din rău în mai rău: numai un Becali mai lipsea în politică, fiindcă în rest, aveați de toate (și de toți)! De aceea, îmi permit o remarcă: până n-o să se termine cu „derbedeismul” politic, până când românii de bine nu vor decide să-și ia soarta în mâini, punându-i la locul lor pe „interlopii” cățărați în funcții înalte, nimic nu se va schimba și soarta majorității românilor va rămâne amară, ca astăzi!

 15. stimabile domn „jegos” vlaston,

  din pacate trebuie sa constatam ca posibilitatea de a purta un dialog, chiar daca in contradictoriu, in limite si termeni civilizati devine din ce in ce mai dificil. asadar, va rog sa-mi permiteti sa ma declar si eu „jegos”, chiar daca nu am stat si probabil nu voi sta niciodata la aceeasi masa cu domnul moraru, dar oricand m-as aseza la aceeasi masa cu dumneavoastra. am insa certitudinea ca dumneavoastra v-ati asocia cu mine, chiar daca aparent fac parte din mahalaua inepta, cel putin in acceptiunea unora dintre „comeseni”.

  cu stima,
  al dumneavoastra „jegos” frank g. schmidt

 16. d-le vlaston, desi sunt antibasist si nu sunt de acord cu multe dintre opiniile dvs, va rog sa ma considerati evoluat de la stadiul de „golan” la cel de „jegos”. precizez totusi ca o sa votez cu partea adversa, ptr ca doresc ca unii dintre actualii dvs colegi sa-i fie vecini lui adrian nastase.

 17. Mon professeur, de data asta va sustin! Exprimarea de maidan n-are ce cauta in vocabularul unui om cat de cat cu pretentii!

 18. Citind tot mai multe ineptii pe care le debiteaza Ponta, imi vine in minte eterna zicala: „De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”. Domnule Vlaston, ce putem sa mai cerem de la un asemenea personaj penibil, care se joaca pur si simplu cu soarta noastra.
  Senzatia mea este ca avem de-a face cu niste politicieni retardati, care se bucura numai atunci cand fac ceva rau. Diferenta este ca retardatii nu constientizeaza cand fac rau.
  Nu-mi place si evit sa jignesc, prefer sa fiu ironica, dar acum reusesc sa ma stapanesc cu greu. De aceea inchei cu faimoasa gluma despre culmea ghinionului. Culmea ghinionului este s-o faci pe prostul si sa ramai asa, iar in opinia mea, Ponta este cel mai mare ghinionist din Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro