joi, ianuarie 20, 2022

Se coace guvernul Dăncilă!

Pot doar să îmi imaginez cât de mare trebuie să fie tensiunea printre fruntașii partidului în aceste ultime ore de dinaintea CEX-ului de astăzi al PSD. Ședința în care se va defintiva și se va da votul final listei cuprinzând numele vârfurilor social-democraților ce vor face parte din guvernul condus de doamna Viorica Vasilica Dăncilă din Videle. Probabil cel mai prost guvern din istoria post-decembristă a României. Însă nu problema calității le dă nesomn celor ce se vor aduna luni la sediul PSD din Kiseleff, ci dacă ei sau apropiații lor se vor afla pe lista semnată de dl. Dragnea-Trei Dosare.
Sigur, CEX-ul în sine este, la urma urmei, o ședință fără importanță fiindcă, așa după cum ne-am putut convinge cu ocazia ultimei lui reuniri, cea în care a fost decisă concedierea premierului Tudose, onorabila adunare votează exact așa cum dorește dl. Liviu Dragnea. CEX-ul habar nu are ce înseamnă votul democratic.Partidul însuși habar nu are ce înseamnă democrația. El știe doar să execute ceea ce ordonă El Lider Maximo. Rebeliunile sunt repede taxate fiindcă în PSD, ca și la bolșevici, întrebarea kakaia deviatia este urmată de rapida punere la zid. În cel mai bun caz, CEX-ul PSD se identifică cu un birou notarial în care se autentifică vânzările-cumpărările de oameni și de conștiințe săvârșite în zilele anterioare.
Marile jocuri se fac ori s-au făcut deja în reuniunile informale, la cine știe ce selecte restaurante, în separeuri situate departe de ochii lumii, prin telefoane securizate. Tot atâtea ocazii și pentru a i se reaminti d-lui Dragnea că, de data aceasta, nu va putea face viitorul guvern doar numai așa cum îi place lui, ci și cum vor baronii locali și vechii lideri cu o anumită influență în PSD. Cei care în ultimele ore de dinaintea ședinței în care s-a hotărât sacrificarea d-lui Mihai Tudose și-au condiționat/vândut votul și acum își așteaptă recompensele promise.
Doar astfel se explică faptul că la bursa zvonurilor se vorbește despre o seamă de reveniri sau apariții spectaculoase. Tocmai de aceea nu m-ar mira deloc să o revăd în calitate de ministru al Educației pe d-na Ecaterina Andronescu ( o fi având domnia-sa multe defecte și o imensitate de lucruri rele de decontat, printre care și enormitățile debitate sâmbătă seara la postul de televiziuni digi 24,dar nici că se poate compara cu agramatul Liviu Pop), iar la Sănătate pe d-na Rodica Nassar (oricine poate fi, cred, mai bun decât a fost inenarabilul meu fost student, dl. Florian Bodog). Ajunge să ne amintim cât de active au fost respectivele doamne în urmă cu o săptămână și avem, fără mari probleme, explicația unei posibile adeveriri a respectivelor zvonuri.
Dacă în tabără celor de la PSD e mare agitație, la ALDE domnește o atmosferă de week-end perfectă. Nimeni nu are nici cea mai mică emoție fiindcă atât dl. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele partidului, cât și dl. Varujan Vosganian, căruia îi place teribil rolul de afișată, auto-asumată condiție de eminentă cenușie, ne-au dat asigurări că ministeriabilii lor rămân aceiași. Adică Grațiela Gavrilescu la Mediu, Toma Petcu la Energie, Viorel Ilie, un invizibil ins care se zice că s-ar ocupa de relația cu Parlamentul și, bineînțeles, ultimul pe listă, cu sau fără voia dumneavoastră, Teodor Meleșcanu. Vechiul diplomat ceaușist, nimeni altul decât insul care, în decembrie 1989, pe vremea în care se găsea în post la Viena, întrebat despre ce se întâmplă la Timișoara și București, a dat asigurări presei occidentale că socialismul este cum nu se poate mai în siguranță în România și care și-a bătut joc de românii din Diaspora cu ocazia celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2014. Ministru de Externe și pe vremea neuitatului Nicolae Văcăroiu, și în timpul ștersului Sorin Grindeanu, și în guvernul condus de Mihai Tudose.
Nu avem știință ca dl. Meleșcanu să îl fi rugat pe șeful lui de partid, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, să îi spună colegului de alianță, dl. Liviu Dragnea, că marți, 16 ianuarie 2018, urma să vină la București prim-ministrul Japoniei, dl. Shinzō Abe. Și că ar fi bine să amâne mazilirea d-lui Tudose fiindcă nu se face să îi dai șefului guvernului celei de-a treia puteri economice a Lumii doar niște sărmăluțe și mămăliguță pe la Muzeul Satului, dar să îl lași fără interlocutor cu un rang egal celui al domniei-sale. Fiindcă așa o cer nu doar niște elementare norme de politețe diplomatică, ci și interesele diplomatico-economice ale României.
Dl. Meleșcanu s-a mulțumit să ne spună că premierul Japoniei “a înțeles situația”. Ajunge să facem revista presei internaționale și ne dăm fără prea mari eforturi seama despre cum a perceput lumea civilizată faptul.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Buna Dimineata
    Se Coace Razboiul Romano- Roman sub Tutela unor Humanoizi localizati pe Timp de Zi in Doua Imobile apartinand Bdului Kiseleff (un imobil securizat prin Gard Electric!) , acum Docila construieste Transeea!

  2. UE Schengen asteapta de la guvernul Dancila 6% din pib la EduCultura. Autostrazile se zice ca merge si-asa, bibliotecile nu! Coruptia noastra pleaca fatal de la tragedia ca nu poti face bani mulţi ca occidentalii decât cu o Infrastructură Intelectuală care merge, sa te documentezi pentru a adauga creativ valoare. Search Eminescu la o biblioteca UE si la una din RO: https://www.deutsche-digitale-bibliothek.de/ http://gallica.bnf.fr http://digibuc.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

Ce știm sigur despre planurile lui Putin privind Ucraina, între atâtea incertitudini

Există un număr considerabil de încercări de a găsi un răspuns la întrebarea dacă armata rusă va ataca...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro