marți, mai 30, 2023

Se va juca oare în toamnă o tragedie shakespeariană avându-i drept personaje pe domnii Dragnea și Tăriceanu?

Miercurea trecută a fost o zi nu tocmai fastă pentru președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Din contră. Dl. Dragnea a avut de trecut peste una dintre mai cele mai proaste zile de când a ajuns să se creadă cel de-al doilea Ceaușescu al Românei.
O audiere la ÎCCJ care s-a întins pe durata a mai multor ore, cu un complet de judecată în fața căruia a compărut în calitate de inculpat plus o confruntare cu doamna Alesu Floarea, fosta directoare a DGASPC Teleorman, i-a arătat d-lui Dragnea pisica neagră. L-a făcut să conștientizeze faptul că procesul al cărui ultim termen a fost fixat pentru data de 25 aprilie nu înseamnă tocmai o joacă.
Problemelor pe care șeful social-democraților români le are în sus-menționatul proces sunt însă minore prin comparație cu cele legate de afacerile Belina și Tel Drum. Iar detaliul că în tot și în toate a intervenit și Oficiul european anti-fraudă OLAF, a cărui misiunea este investigarea cazurilor de fraudare a fondurilor europene, este de natură să îi dea insomnii și mai mari președintelui Camerei Deputaților din România. Unde mai pui că ștergerea urmelor matrapazlâcurilor din registrele companiei Tel Drum, așa cum a fost ea plănuită prin încercarea intrării în insolvență a firmei, nu se supune întru totul dorințelor d-lui Dragnea și ale membrilor familiei sale.
Coincidență sau nu, tot miercuri, organizația județeană Dolj a ALDE a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie făcut de Avangarde. Este vorba despre un sondaj referitor la viitoarele alegeri prezidențiale. Au răspuns întrebărilor adresate telefonic 1000 de subiecți. Cărora li s-a cerut să spună cum socotesc că ar fi mai bine să se prezinte coaliția PSD-ALDE la alegerile prezidențiale de la finele anului 2019. Cu un candidat unic sau fiecare component al coaliției cu propriul său candidat. Dar și să își exprime preferința pentru unul dintre posibilii viitori prezidențiabili.
Greu de crezut că PSD își va pune în cui orgoliul și va accepta să susțină un candidat care să nu provină din rândurile sale. Invitat să comenteze o atare ipoteză, dl. Dragnea a respins-o categoric. Pare-se însă că același domn Dragnea își vede tot mai diminuate oportunitățile de a se prezenta cu șanse cât de cât reale la prezidențiale. Sondajul sus-menționat arată că nu ar obține mai mult de 8% dintre sufragiile electoratului în vreme ce tovarășul său de alianță, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi preferat de 48% dintre intervievați.
Este din ce în ce mai sigur că la prezidențialele din anul 2019 orgoliosul domn Călin Popescu-Tăriceanu își va juca ultima șansă de a se vedea președintele României. Aproape că dl. Tăriceanu nici măcar nu mai mimează efortul de a relativiza, fie și numai de ochii lumii, o astfel de ipoteză. Or, ambițiile de mărire ale actualului său aliat nu par să îl lase tocmai indiferent pe dl. Liviu Dragnea.În ciuda dezmințirilor sale din cursul zilei de luni, zvonurile care susțin că președintele PSD ar lua în calcul posibilitatea de a-i mai tăia din aripi d-lui Tăriceanu se întețesc din ce în ce mai tare.Se spune că în laboratoarele PSD s-ar plănui mazilirea, adică înlocuirea d-lui Tăriceanu de la șefia Senatului la începutul toamnei. Se vorbește și despre faptul că un posibil înlocuitor ar fi dl. Șerban Nicolae.
Reamintindu-și cât de ușor și de fără scrupule s-a debarasat dl. Dragnea în decursul unui singur an de șefii a două guverne PSD-ALDE, șefi pe care tot domnia-sa i-a inventat, dl. Călin Popescu –Tăriceanu ar avea toate motivele să dea dovadă de vigilență maximă. O tragedie shakespeariană jucată chiar sub ochii noștri este oricând posibilă.

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

 1. Indiferent de cumn se va juca si cu ce personaje (Dragnea poate sa dispara din schema), PSD-ul nu va sustine la prezidentiale un candidat non-PSD. E sinucigas pentru PSD, ca partid, sa arate ca nu are candidat la prezidentiale cu 6 luni inainte de locale si 12 inainte de parlamentare. Transfera gratis 10% din voturile lor catre ALDE.

  Personal, imi este peste putinta sa inteleg de ce sta Tariceanu sus in sondaje. Am asa un feeling ca omul reuseste un balet maistru pe sfoara: strange fosti simpatizanti USL, care se cred liberali (privitor urban A3 sub 55 de ani, nu sunt multi, dar sunt), pe de o parte, si pe de alta parte recupereaza votanti gen Vadim (Europa sa isi vada de treburile ei, colonie, suveranitate, banci, masoni, conspiratii, medicamente)

  • Cred ca e vorba de votantii PSD carora le e rusine de ce se intampla acolo. Asa ca au migrat catre Tariceanu, asa-zis mai frecventabil dar cu aceleasi idei.

 2. Mai inainte de procesul Dragnea a fost procesul Cosma, in care 5 judecatori au respins dosarele prezentate de Onea&Zdreanta!
  Nimic, nimic despre aceste atrocitati??
  Ca vad ca o tii langa:batman, batman, Dragnea, Dragnea….de justitia infecta nu spui ceva?
  De probe masluite, de denunturi false, de martori terorizati, de inregistrari falsificate…..chiar nimic, mai, deotologule???!!

  • Inainte de noapte a fost zi. Sau invers. Procesul va fi rejudecat – dosarul fam Cosma nu a primit achitare. Denunturi false – e vorba de cele 12 (minim) facute de intelectualul Vlad Cosma? Martori terorizati – e vorba de sora domnului de mai sus, cea care reprezinta o parte din poporul roman in calitate de parlamentar si ma face sa ma simt mandru ca sunt roman de fiecare data cand apare la A3?

  • Motto: La vremuri noi, tot noi !

   Nea Lucidu, mai schimba stilul…

   * cuvinte mari, tari, dureroase ca dragostea profunda pentru dreptate –> „atrocitati, justitia infecta, probe masluite, de denunturi false, de martori terorizati, de inregistrari falsificate”

   * si incheiat apoteotic cu ce altceva decat cum scrie la litera de carte a bolsevicilor (capitolul „infierarea dusmanului poporului”) –> „mai, deotologule???!!”

   Vad un lucru pozitiv totusi, Nea Ion acum vreo 25 de ani incheia cu „mai, animalule”.

   Mai rasfirati si diversificati baieti.

 3. cred ca a inceput deja operatiunea de albire. negrul se transforma instantaneu in alb. toti penalii au fost „nedreptatiti” de DNA. toate scursurile mincinoase se transforma n apostolii adevarului. toti lingaii, hotii si borfasii jubileaza, jigodiile sint pe puncul de a avea din nou controlul total. triste vremuri.

  • „Pe vremuri”, cam în perioada în care Adrian Năstase era trimis în judecată, nici nu se punea problema de a albi pe cineva. Diferența era simplă: DNA-ul lui Morar nu era DNA-ul lui Kovesi. Restul sunt discuții de bodegă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro