miercuri, iunie 19, 2024

Sebastian Lazaroiu o da cotita in legatura cu noul partid


Ca unul care am scris de curand despre un nou partid de dreapta condus de Sebastian Lazaroiu, am urmarit cu atentie discutia dintre acesta si Dan Tapalaga. Moderatorul a facut tot ce era omeneste posibil sa afle intentiile dlui Lazaroiu, fara sa poata scoate mare lucru de la domnia sa.

Nu reiau toate amanuntele din istoricul Albei ca Zapada, am facut-o in precedentul articol. (aici)

Acum, dl. Lazaroiu ne spune ca exista o asteptare imensa pentru o „miscare” de centru dreapta, formata din mase „largi”, mai ales de la nivel local, care nu sunt  bagate in seama la centru. Mase largi care impartasesc idei de centru dreapta, nu se regasesc in partidele si liderii actuali, dar sunt atrase de idei de dreapta.

Mai spune dl. Lazaroiu ca exista o nevoie pentru o astfel de miscare, dar ca domnia sa nu se vede ca „mot” al unei asemenea miscari, pornite de jos. Exista oameni care vor si pot sa investeasca energie si imaginatie pentru o astfel de initiativa. Exista o stare de spirit ce devine manifesta, pentru crearea unei alte ordini, chiar o noua ordine institutionala. Si ca se va concretiza in lunile urmatoare.

Zice dl. Lazaroiu ca in jurul PDL se poate crea o astfel de miscare de sustinere, PDL sa fie acel motor electoral, pentru ca are infrastructura, care sa coaguleze oamenii cu convingeri de dreapta, a energiilor de dreapta, inclusiv de la PNL.

Dan Tapalaga a ridicat in discutie si problema liderilor, in lipsa carora e greu sa se coaguleze o miscare. Dl. Lazaroiu raspunde ca liderii exista in zona politica, a mediului de afaceri, in zona societatii civile, unii nu se „baga” la asa ceva, dar altii da.

Care sa fie explicatia acestor viraje propagandistice?

In primul rand ca Sebastian Lazaroiu nu mai este liber sa vorbeasca ce-i trece prin cap, cum era acum trei luni. Acum e ministru, stie foarte bine regulile de eticheta, nu poti vorbi de funie in casa spanzuratului.

Asteptarile electoratului, referitoare la Alba ca Zapada, nu se mai „pupa” cu asteptarile PDL. Care dupa alegerile partiale recente a prins aripi si, cum insusi dl. Lazaroiu se scapa, rezultatul alegerilor din 2012 este clar: va fi calchiat dupa alegerile de la Neamt. Ca atare nu mai este nevoie de Alba ca Zapada, sa rupa din electoratul USL, ci doar de o larga miscare civica, in jurul PDL, buna la lipit afise, de adus ceva sponsori, la iesit in fata la mitinguri electorale, cu uraturi si aplauze,  sau televiziuni. Cam asta e „viziunea” dlui Lazaroiu si a PDL despre ce-ar trebui sa devina Alba ca Zapada. Adica, o ascunde dupa cires si o scoate doar atunci cand e nevoie.

Cred ca toata aceasta evaluare este gresita.

Cum spuneam si in articolul trecut, la Neamt nu PDL a castigat alegerile partiale ci lipsa lui. A culorii si a liderilor PDL care nici nu s-au aratat pe acolo. Aceasta a fost strategia castigatoare, alaturi de impingerea la inaintare a unui tehnocrat, Adrian Radulescu, care nici n-a pomenit numele partidului in care a intrat pe ultima suta de metri, din ratiuni de legislatie electorala. A si declarat Adrian Radulescu: „multi alegatori mi-au spus ca ma apreciaza, dar nu pot vota cu PDL, iar daca as fi candidat independent as fi luat 80%.” Asta nu inseamna ca ai castigat alegerile.

Ratiunea unui nou partid ar fi fost sa scoata in fata oameni tineri, specialisti, tehnocrati, care sa invinga in alegeri uninominale, eventual necompensate, dinozaurii politici, corupti, hoti si incompetenti, carora le datoram saracia si nivelul de trai redus pentru majoritatea populatiei.  Ii convine PDL-ului aceasta „ratiune”? Bineninteles ca nu. Are si el, slava Domnului, destui dinozauri de astia. Unii cu vechime de prin 90!

Bun, ca dl Lazaroiu joaca acum piesa dictata de stapanul care-i da salariu, este de inteles. Ca ar fi fost un lider potrivit pentru noul partid de dreapta, este in adevar o pierdere pentru Romania. Ca miza pentru care s-a dus ministru la munca este mai importanta decat altele, iarasi pot pricepe.

Nenorocirea cu viitoarea Alba ca Zapada este ca nu exista lideri-magnet care s-o aduca la viata. Reformatorii din PDL au fost si ei cooptati in structurile de conducere ale PDL si adusi la tacere. Inclusiv de speranta ca vor putea reforma acest partid. Desi Codul Etic promis la sfarsitul lunii iulie nu se naste. Probabil nu convin chipul si trasaturile date de autori.

Speranta ca Alba ca Zapada va deveni o miscare larga, populara, satelit al PDL, iarasi este utopica. Nu vad multa lume sa-si puna sperantele intr-un cal obosit, plin de bube penale, care a facut ce trebuie pentru reechilibrarea structurala a tarii, dar cam atat. Unde sunt politicile publice necesare unei insanatosiri a vietii sociale macar, a eradicarii coruptiei, daca economia oricum depinde de evolutia mondiala?

Nu e sigur ca nu va veni o noua criza, poate o noua recesiune, care sa necesite alte taieri si amputari de venituri. Dar chiar daca nu vor veni astfel de evenimente nedorite, nu este deloc sigura victoria in alegeri a PDL. Nu exista multi alegatori care sa se omoare dupa politicile de dreapta, daca acestea le golesc buzunarele. Ca logica votului trece mai intai prin stomac.

In concluzie, daca nu se vor gasi lideri cu larga notorietate, indepndenti politic, care sa se inhame la o noua constructie politica, nepatata de mahalaua, mocirla, coruptia si furturile din ultimii 20 de ani, tare mi-e teama ca vom avea alternanta la guvernare, dupa principiul: toti suntem o apa si-un pamant, n-aveti pe cine alege. Cu o prezenta la vot de 25%, cu o sila si lehamite generalizate, fara nicio speranta pentru viitor, cine va castiga alegerile?

Distribuie acest articol

79 COMENTARII

 1. T.Basescu si S.Lazaroiu nu reprezinta PDL ci fac o tentativa timida de a reprezenta statul roman . Daca statul nu a devenit puternic sub PDL (Vintu se mai roga inca sa apara vre-un procuror pe masura lui) atunci e nevoie de o noua reteta. PDL e deja un partid ca toate celelalte….adica erodat de guvernare, criza, propriile pacate. Nu putea fi alceva cu asa aluat.

  Dar sint in eroare cei care cred ca un partid/miscare se face cu lideri. Organizatia poate functiona ca o pepiniera si da sansa unei selectii reale si in afara „sistemului ticalosit”.Un exemplu:M.Axinte, noul consilier a lui S.L.
  Un partid care porneste la drum cu lideri desemnati din start sfirseste in infamie.

  S.Lazaroiu nu poate lansa nimic atita vreme cit e singur. Pt ca singur e. Singura lui platforma pt un razboi ideologic este acum M.Muncii.

 2. Multe intrebari, multe nelinisti, si prea putine raspunsuri. Si ce daca d-nul Lazaroiu da semne ca cedeaza in fata sistemului atotputernic? E cumva d-lui vinovat ca se lasa inghitit de sistem? Cu ce difera de presedintele caruia i-am acordat incredere in 2004 si acum stranguleaza democratia in numele binelui comun? Oricare dintre noi d-le Vlaston, odata ajunsi acolo, slabe sperante sa rezistam. Deci, asa cum spuneam mai deunazi, nu la ei e problema, ci la noi. LASATI POLITICIENII IN PACE! Asumati-va impreuna cu mine si cu cei din jurul nostru, ca cetateni, responsabilitatea bunei guvernari. Intelegeti va rog, ca atat timp noi nu vom avea forta sa-i tragem de maneca, ei vor face ceea ce vor dori. E vital ca noi sa ne punem problema CE AVEM NOI DE FACUT pentru a-i determina pe ei sa faca ceea ce noi dorim! E vital sa incepem sa avem incredere in noi, si sa invatam ca nu trebuie sa asteptam nimic de la altii. Nu cred in persoane mesianice. Cred in munca asidua, cred in temeinicie, cred in adevar si cred ca oamenii sunt buni. Trebuie doar sa reusim sa-i facem constienti de asta. Restul, vine de la sine!

   • Imi pare rau ca nu intelegeti. Probabil ca-i vina mea ca nu reusesc sa transmit mesajul suficient de clar. Problema nu e ca ei sunt la butoane. Asta e rezultatul problemei. Problema e ca noi suntem slabi si dezbinati, ca nu avem incredere in noi, si-n cei din jurul nostru! Asta e problema pe care eu consider ca trebuie s-o rezolvam. Pentru asta, eu am nevoie de d-tra, si d-tra aveti (generic vorbind) nevoie de mine. Noi suntem cei care platim factura neputintei noastre.

     • Administrez o societate cu cca. 100 de oameni. Cel mai de pret capital al societatii e increderea angajatilor si a clientilor acesteia in societatea respectiva. Restauram case, si lucram de aproape 12 ani exclusiv in piata privata. Ne place sa credem ca suntem intr-un oarecare fel, doctori de case. Increderea in propriile capacitati si in partenerii de dialog reprezinta d-le Vlaston, chintesenta nu doar a managementului de care vorbiti, ci a intregii civilizatii. D-tra vedeti managementul statului ca pe ceva exterior noua ce nu poate fi influentat de catre noi. Aici ne despartim pentru ca eu plec de la principiul ca d-tra si cu mine suntem odata ce avem drept de vot, membri ai C.A. numit Romania. Parlamentul, ca reprezentant al nostru si nu al statului roman, ne place sau nu, e oglinda fidela a societatii noastre la ora actuala. Nu putem, oricat ne-am stradui, sa schimbam fata parlamentului lasand neschimbata societatea. Ne luptam cu himere. Trebuie sa schimbam societatea, si schimbarea parlamentului va veni de la sine. Nu se poate altfel!

      • Sau invers. Niste oameni politici cu viziune pot schimba societatea, posibil chiar impotriva vointei ei, a societatii. Sunt multe situatii in istorie de acest fel.

    • Domnule,
     trebuie sa luam exemplu unui politian, om de afaceri din Rusia care se pare este curat si care a creat un nou partid calea dreapta, care se pare ca are 25% din optiuni. Nici nu si-a propus sa castige acum, nu are nici o sansa, dar o opozitie de 25% va coagula in jurul ei si pe altii. Asa trebuie si la noi un om puternic ,bogat care sa fie credibil Gasim asa ceva la noi ?

 3. Dar chiar daca nu vor veni astfel de evenimente nedorite, nu este deloc sigura victoria in alegeri a PDL.

  Inainte de toate, ar trebui sa stim de ce e atat de necesara victoria PD-L sau ACZ in alegeri. Curios e ca pana si cei mai infocati sustinatori ai respectivelor formatiuni se feresc de acest subiect.

   • Vai, dar trebuie sa recunoastem ca „dezvoltarea” asta pe care „Basescu-PDL” au adus-o Romaniei este cam ciudata – seamana, mai degraba, cu „anti-dezvoltarea”. Poate ca ar fi bine ca dl.Vlaston, prea inflacarat sustinator al „Basescu-PDL”, sa faca o vizita prin spitale (in fine, prin spitalele care au mai ramas), prin scoli (prin scolile care au mai ramas), prin institutiile publice si, nu in ultimul rand, o vizita generala prin economia Romaniei si prin… economiile populatiei. Dar ce sa mai vorbim – iata, de exemplu, „conceptul” personal asupra dezvoltarii pe care insusi tovarasul Basescu il prezenta in vremea cand era ministru al Transporturilor este edificator: cat timp el va fi la butoane, Romania nu va avea autostrazi.
    Nu este clar cum ar arata „subdezvoltare” pe care dl.Vlaston, ca inflacarat sustinator al „Basescu-PDL”, crede ca ar aduce-o (!) USL, dar… zau ca pare mult mai atractiva decat „anti-dezvoltarea” pe care a adus-o (!) PDL.

    • Cum nu e clar, n-am fost de fata atatia amar de ani? Apropo de economiile populatiei. Aud ca numai in banci are 25 mld de euro, plus ce-o mai fi la ciorap, sta bine populatia. Creste consumul de carburanti si de energie, numarul de masini importate, vanzarile din hipermarchet, nu mai luati de bune tot ce spun tv-urile…

     • Vai, daca impartim 25 mld. de Euro la vreo 22 mil. am ajunge la concluzia ca fiecare romanas are in ranita milionul de Euro. Din pacate, insa, nu „populatia” este cea care formeaza grosul acelor 25 mld., ci „sacrificati” ai guvernarii precum Videanu, Udrea-Cocos, Berceanu, Umbrarescu, Casuneanu etc. etc.. Ati scapat din vedere – involuntar, desigur – acest mic detaliu.
      Despre ce „cresteri” ale consumului de carburant, al numarului de masini importate s.a.m.d. vorbiti?! Poate ca, din greseala, v-ati informat din statisticile anilor 2007, 2008…

      • Aha, dar dv. de unde stiti? Ati pus si copiii si sugarii, in 22 de mil? Si da, sunt statisticile de anul acesta, citite prin diverse surse, nu mai tin minte unde. Daca stiam ca ma intrebati…

     • @Vlaston: „Ati pus si copiii si sugarii, in 22 de mil?”

      Asta nu va avantajeaza…. Daca impartitorul este mai mic, atunci „obtinem” un roman si mai… bogat, ajuns pe cele mai inalte culmi de progres si civilizatie. Este aritmetica elementara, perfect accesibila unui profesor de matematica.

     • @Vlaston: „… pot sa judec si asa”

      Absolut, daca stati toata ziua flancat de Donald Trump, William Gates, Steve Jobs s.a.m.d. „puteti sa judecati si asa”…
      Dar pe Valea Prahovei se plimba acei romanasi mai cu dare de mana. Iar astia sunt putini, foarte putini in comparatie cu populatia Romaniei

     • Pai… si in America au ajuns „acolo”, prin munca, numai cativa: Gates, Jobs… Si la fel in Germania, in Franta etc.., toate fiind tari ce nu au fost populate cu Gates si Jobs multiplicati in numar mare.
      In Romania, omul „harnic” a gasit alta reteta: de exemplu, daca a „prins” primaria capitalei, si-a dat lui insusi o casa din fondul locativ

      • Reduceti totul la Basescu, o chestie contraproductiva, nu rezolvam nimic, nici cu Basescu nici fara el. E vorba de sindromul tatucului si de un alibi nefericit pentru nereusite personale. Nu e vorba de dv. ci de aceia care-si explica nivelul prost de trai prin existenta lui Basescu. Dar este si o proba de lasitate.

     • Nu reduc deloc totul la Basescu. Alaturat asez si un Videanu, si o Udrea-Cocos, si un Berceanu, si o Iacob-Ridzi, si un Gheorghe Stefan-Pinalti, si o Anastase, si un Nelu Ioan Nelu Ioan […] Botis samd. Era, numai, un exemplu de demagogie mizerabila a unui individ care ii „indeamna la munca” pe ceilalti. in timp ce el are alte preocupari si alte „retete” (nu degeaba se spune: „sa faci ce spune popa, nu ce face popa!”). Daca nu gresesc, este unul (principalul) dintre indivizii pe care ii promovati si ii „cantati” in prin articolele scrise

     • pentru
      Stefan Vlaston : – 31/08/2011 la 7:49

      Regret mai cititi un pic sa vedeti cine a fost mamica si taticul lui Bill Gates si mai scriem apoi.
      Despre Steve Jobs – un mit – se dezambaleaza acum, imi pare rau, si il macina fizic, regret!

      Lumea afacerilor are reguli dure, nu oricine urca si nu oricine care urca se mentine!
      Nu oricine care a urcat, s-a mentinut a avut numai munca de partea sa!
      Sunt mult mai multe elemente, si nu sunt sigur daca munca este cel mai important. Munca este unul dintre ele si atat. Demonstratia se poate face prin reducere la absurd: adica cati muncesc pana le sar ochii din cap si….

   • Dle Vlaston, vi se pare ca PDL a adus ceva dezvoltare acestei tari de cand e Boc la putere? Haosul din sanatate, amputarile de salarii si pensii, haosul din institutiile statului, lipsa medicamentelor, somajul, saracia, toate astea vi se par dezvoltare? Daca da, de asa dezvoltare sa aveti parte si Dvs.

 4. Dvs chiar ati crezut Dle Vlaston ca Dl Lazaroiu asta e in stare de ceva asa maret, adica sa reuseasca o coagulare a unor forte in stare sa schimbe ceva in Romania??!!
  Si in comentariul meu la articolul Dvs anterior referitor la acest subiect spuneam la fel…. ca am rezerve serioase referitor la dl Lazaroiu asta….
  Ma uimiti, sincer….
  Ca sa nu-i zic naivitate, am sa-i spun inca increderea ce va caracterizeaza eroic si orbeste in tot ceea ce este legat de PDL..
  Nu este Dle Vlaston decat un alt partid, cu alti politicieni, la fel de corupti si de incompetenti(poate chiar mai incompetenti, cu dl Boc in frunte-lucru mai rar chiar si in Romania desi nu toti Primi Ministrii post-decembristi au stralucit!!) ca si cei de dinaintea lor…
  Iar Dl Lazaroiu este vai de mama lui, un amarat care ar fi ramas asa daca nu scotea pasarica aia cu UDMR partid tolerat si pentru care Basescu ca sa nu plece UDMR de la guvernare, l-a trimis la MM!!
  Dar dupa ce PDL din 2012 va pleca(definitiv, speram!!) de la guvernare Dl Lazaroiu va redeveni ilustrul necunoscut de pana acum!!
  A-propos, la MM ce face Dl Lazaroiu, ca el toata ziua apare in media si-i ataca pe Ponta si Antonescu??!! Sa nu-mi spuneti ca a facut Legea asta cu ajutoarele sociale, despre asta ne-a spus ca e aproape gata Dl Nelu Botis inainte de a-si da demisia(verificati declaratiile Dlui Botis!!)
  Dupa 2012 nici dracu’ nu va mai sti de Lazaroiu … poate doar aiurelile alea cu Alba ca zapada sa ramana de pe urma lui…
  Sper sa scapam definitiv din 2012 de PDL si de Dl Lazaroiu desi pungile verzi de la Neamt le-au cam dat idei celor din PDL, sa vedem daca vor avea atatea pungi verzi sau portocalii(tot un drac) sa cumpere in 2012 toti romanii…

  • „Sper sa scapam definitiv din 2012 de PDL si de Dl Lazaroiu desi pungile verzi de la Neamt le-au cam dat idei celor din PDL”

   Aici e marea problema. Ca sa vina cine? USL? Astia ne duca urgent in situatia Greciei, la cate pomeni si ajutoare ne vor da. Adio autostrazi, infrastructura, in schimb vor lasa in urma un munte de datorii. Daca asta va doriti, treaba dv., eu nu-mi doresc asta. Din pacate lipsa de alternativa e problema cea mare, pe care dv. n-o sesizati.

   • Dar, de unde stiti dvs, ce va face USL cand va veni la guvernare?
    Ati uitat cate a promis PDL inainte de a guverna?!
    Ce va face sa credeti ca si USL nu va face la fel, una spun si alta s-ar putea sa faca,(asa fac toate partidele politice in romania, nici o exceptie, poate doar la UDMR dar ei promit altele, de alt gen, specifice…) mai ales ca Romania nu se scalda deloc in bani, iar costurile ptr imprumut urca ametitor cand nu prezinti incredere ca tara?!
    Cine sa dea atatia bani Romaniei daca USL ar veni si-ar da pomana de care vorbiti Dvs?!
    Nu vor mai da Dle Vlaston nici USL asa cum nu mai da nici PDL..
    Plecarea PDLde la guvernare ne-ar scapa de incompetenta care intr-adevar a atins varful cu guvernarea PDL…. rar mi-a fost sa vad atat incompetenta la varf ca in astia 3 ani de guvernare PDL… nu zic ca celelalte guvernari au stralucit, dar astia sunt catastrofa, daca nu era FMI si Bm si CE azi Romania era in faliment cu guvernul Boc chiar si fara criza mondiala….
    D-aia spun ca trebuie sa scapam de PDL… nu ca ailaltii mi-ar da mai multa incredere, dar PDL imi da cea mai putina, de fapt DELOC.

     • Va respect optiunea, cum sa nu, ptr alde Pinalti, sau dl Hoara(ce mai competenta la asta !!!), sau Dl Talmacean(bine ca a intervenit Boc ca se facea de ras PDL cu asta!!), sau Dl Adrian Radulescu(catastrofa, nu altceva, am si zis cum naiba de l-a pus PDL p-asta la Neamt, chiar nu aveau altceva mai de Doamne-ajuta!!), Antonie Solomon(fauna de Craiova, mama, mama!!), sau Dl Oltean(„imaginea pura a PDL!!), sau Dl Popoviciu(Dumnezeule, cand il auzi cum vorbeste p-asta nu poti sa nu te intrebi cum naiba ii gaseste PDL?!)…….
      Ma opresc, mi se pare timp pierdut sa enumar ce „competente” zac in PDLul ce ne guverneaza de 3 ani….
      Ah, scuzati-ma ca revin, am uitat sa enumar competenta cea mai cea din PDL, respectiv Dl Boc, despre care se intrec anailistii in a-i recunoaste „competenta” in a guverna Romania !!!!!!!!!!!!!!
      Imi exprim inca o data speranta ca vom scapa de PDL in 2012, ca nu cred totusi ca toti romanii se vor lasa cumparati cu pungile verzi(sau portocalii) ale PDL, chiar de-or avea ei pregatite(sunt la guvernare, au primarii bani ptr alegeri, nu?!) atatea pungi cati vom fi noi la votare in 2012…..
      O sa mai vorbim despre asta in 2012…..

   • Poate ma lasa pe mine memoria da’ grosul pomenilor (gen marirea pensiilor, venitul minim garantat, cresteri salariale la bugetari, cresterea numarului de bugetari etc.) au venit de la Tariceanu si Boc, nu de la PSD. Pe vremea lui Nastase, plateam la greu impozit (progresiv), cote mai mari la bugetul asigurarilor de sanatate si bunicii aveau niste pensii de mizerie (acum sunt doar mici). Conditiile de creditare erau draconice, asa ca sansa sa faci vreo investitie nu prea o aveai.

 5. Stefan Vlaston spune:
  31/08/2011 la 6:33
  Ca sa nu castige USL, sa ne ingroape iarasi in subdezvoltare, alocand banii pentru pomeni electorale si ajutoare sociale care incurajeaza nemunca. Pe scurt spus.

  Exista o mare similitudine intre declaratiile lui Basescu si USL. In 2004, aflat in campanie electorala candidatul Basescu spunea despre guvernul Nastase ca ar trebui sa mai rupa din banii pentru clientela lor si sa dea si poporului asta, atat de incercat.
  Cam acelasi lucru sustine azi si USL. De ce credeti ca uslasii sunt oameni mai de cuvant decat presedintele si pedeleii?

 6. Mai stiti ceva de clasificarea universitatilor, de admiterea la doctorat? E 31 august si am impresia ca cei de la minister se cam intrec cu gluma…

 7. Cu atitea pareri in genul „ma contrazici tu pe mine?” partidul ala va ramine chiar de basm.
  Dece a scornit cineva vorba aia care-i maguleste pe multi „romanii sint diamante luati separat, dar adunati in grupuri sint de nefrecventat”?
  Pe cine punem sef? Pe Lazaroiu? peste poate, uite nu l-a demis pe Mirel pentru, si apoi asta a fost consilierul dictatorului, daca il bate gindul sa?
  E greu. Dar doresc succes initiatorilor.

 8. Apelez cu timiditate pentru a ma propune intr-unul dintre blogurile dumneavoastra ca premier al Romaniei !

  Sunt tanar, incoruptibil si va spun sincer ca, dupa ce am citit atatea articole economico-politice semnate Tapalaga, Lazaroiu sau Tismaneanu, consider ca posed cunostintele necesare spre a-mi exercita rolul.

  Am terminat o facultate de profil economic, stapanesc tainele managementului modern dar lucrez si ca inginer de sisteme IT, vorbesc engleza, franceza si spaniola mai bine ca 99 la suta dintre parlamentarii nostri iar pe curriculum-ul meu sunt trecute destule companii vestite incat sa faca sa roseasca destule capete cu pretentii de expertiza din inaltele sfere economice autohtone.

  Cazierul imi este curat, nu am facut parte din structurile Securitatii si nici din cele politice. Drept sa va spun nici nu am fost interesat din moment ce la momentul Revolutiei un alt gen de structuri ma cuprindea in mrejele jocurilor cu creta pe asfalt in spatele blocului, alaturi de alti copii.

  Si totusi, desi ma recomanda atatea calitati si lipse de defecte, singurele care ma sustin sunt vocile din mintea mea de emigrant disperat si satul de analize si disectii fara fond si fara efect, in timp ce toata generatia mea se complace intr-un dolce far niente inutil si steril.

  :)

 9. AlbaCaZapada sau FrumoasaAdormita sunt la nivel de ideal.
  De buna sama ca partidul a carei nastere se pare ca se impune nu va fi asa ceva. Pentru ca nu e omeneste posibil.
  Va fi insa ceva mai bun decat PDL asa cum PDL e ceva mai bun decat USL.
  Pentru ca .. „e un proces” :D
  Cine nu intelege si mai ales nu accepta imperfectiunea viitoare mai aproape de perfectiune decat cea prezenta are o problema. Problema care se poate manifesta prin aderarea mintenas la partidul BabaCloanta, pe care’l vrea si calare pe maturoi.

  In acelasi timp insa e bine de tinut seama de faptul ca energiile se descatuseaza firesc atunci cand crezi sincer ca poti atinge perfectiunea.
  Sa te emotionezi sincer la ideea ca este posibil si sa accepti rational ca nu e, dar sa actionezi ca si cum ar fi…. e o performanta pe care nu o putem cere la nivel de masa.

  Partidul asta va lua probabil fiinta si va aduna personi de calitate care s’au implicat deja in politica. Multi din ei sunt acum in PDL. sau pe’aproape.
  (Nu degeaba a luat fiinta sintagma „intelectualii lui Basescu”. De cealalta parte a baricadei nu s’a materializat una de genul „hotii lui..X..” doar pentru ca nu e un singur nume propriu purtator emblematic de talharie.)

  Migrarea personalitatilor (sau pericolul migrarii lor) poate insemna slabirea PDL in acel moment sau, dimpotriva, fortarea lui sa tina pasul cu o politica de tip nou, pe alt palier.

  Oricum ar fi insa, apartitia unui nou partid cu ambitii morale mari nu poate duce decat la cresterea calitatii politicienilor si a actului de guvernare.

  Zic si eu :roll:

 10. Ce poate face un partid nou?

  Din punctul meu de vedere, doua lucruri poate determina aparitia unui partid nou:
  1. musca din electoratul partidelor existente si
  2. poate sa aduca la vot pe cei care inca ezita, sub o forma sau alta, sa isi desemneze alegerea.

  La pct. 1:
  Daca musca din masa existenta de votanti, celelalte partide pierd procente.
  Cine are de pierdut mai mult? Cred ca USL. Logica asta functioneaza in specila la alegerile pe lista.

  La pct.2:
  Se spune ca sunt multi care isi doresc altceva si vor oameni noi, nu stiu sincer de unde, ca masa este tot aia, cu toate cele bune si cele proaste. Supozitia domnului Vlaston de participare la vot de 25% este falsa. La mize mari, de fiecare data populatia s-a mobilizat. Ma astept la mize mari in alegerile locale si parlamentare din 2012.

  Ce nu considera romanul alegeri cu miza mare: alegerile europarlamentare. Zau ca are dreptate. Fix in cot il doare pe roman de nu stiu care europarlamentar si de aceea, in conditii de mica participare, au aparut fenomenele paranormale: CVT si Becali. Nu o exclud nici pe Elena, si la mentiuni acord premiul de atentie sotiei lui Crin Antonescu.

  De ce sa apara un nou partid?

  Face mai usoara guvernarea aparitia unui nou partid? Nu prea…
  Doar in cazul in care reuseste sa adune o majoritate, dar intr-o tara conservatoare, cu electorat plasat la tara, neinteresat sau prost informat, unde sa creasca partidul Fat-Frumos intr-un an cat altii in 10 ani?

  In RO chestia cu partidul nou nu functioneaza si pentru ca istoria ne-a aratat de nenumarate ori ca nu suntem precum cehii sau polonezii. Asta este structura natiei si la revedere!

  Ce nu baga de seama domnul Vlaston?

  Ca este nevoie de schimbarea interioara a clasei politice!
  S-a verificat ca oricat au incercat sa fie adusi oameni noi, defectele au ramas cam tot acelea si apar mai devreme sau mai tarziu. In general, la oamenii noi defectele au aparut neasteptat de repede…Vezi cazul Teo!

  Care va sa zica sa incepem cu altceva: cu adevarat schimbarea obiceiurilor in randul clasei politice existente. Este mult mai greu, dar rezultatele pe termen lung sunt mult mai bune. Adica ceea ce incearca sa faca acum PDL-ul: sa se reformeze din interior. De o fi bine, de o fi rau, mai vedem pana la alegeri.

  Nu am vazut manifestata clar dorinta de reformare decat in plan imagistic la PSD, PNL sau UDMR.

  Si sa explic: recent PSD-ul a sarit in ajutorarea mititelui de Presedinte de la CJ Arges. In cazul PNL nu pot sa mai insist pentru ca dupa ce a zvarlit-o afara pe Mona Musca, s-a pupat in piata publica cu Voiculescu, mai cunoscut sub numele de cod „Felix”. UDMR-ul a incercat sa mascheze afacerile domnului Borbely, si doreste sa il vada curat si uscat, desi ultimele ziceri il arata ca fiind din ce in ce mai ciudat in apucaturi si declaratii.

  Asta este chestiunea – reformarea din interior – !

  Daca minunea se intampla am putea asista la niste alegeri interesante, cu scoruri neasteptate!

  Ca de obicei, conform sloganurilor cunoscute, TB face jocurile!
  Unii declara de pe acum: „suparat sunt doamne iara!”

  Viva la guerra!

   • Oamenii noi nu au experienta politica, iar fara experienta politica si administrativa nu se poate conduce o tara pentru ca nu poti inlocui toata organigrama, sute de mii de oameni ca sa aduci alte sute de mii de diletanti fara experienta.

    Si oricum, exista motive solide pentru care tehnocratia nu este solutia definitiva.

     • Nu e o teorie, e un fapt, din pacate, care nu poate accepta o solutie hei-rupista si simplista á la primavara araba.

      In fapt, incep sa imi dau seama ca Lazaroiu, un fin sociolog si cunoscator al firii romanesti si-a dat seama de gaurile propriei idei.

      Un partid nu poate aparea peste noapte, nu se poate naste de la zero, din nimic. Dorintele si visele unora nu sunt de ajuns spre a crea miscari sociale, aceste miscari si reprezentantii lor apar doar in momente de mare cumpana, ulterior respectivii reprezentanti constituindu-se in nucleul unor partide.

      In plus, chiar in momente de mare cumpana pentru orice privitor din exterior, romanul se complace, considerand ca inca nu i-a ajuns cutitul la os si sa se revolte, de unde nu putem trage decat o singura concluzie logica, si anume ca intr-adevar, masa critica nu s-a format pentru ca nu am ajuns la limita, romanii fiind in fapt relativ multumiti sau prea comozi.

      Sau, pur si simplu, s-au obisnuit in relele politicii romanesti care, dealtfel, ii reprezinta fidel. Figurile ce ne conduc nu sunt de pe alta planeta, sunt tatii, fratii si sotii unora dintre noi, sunt oameni ca noi, cu aceleasi tare nationale prea bine cunoscute. Deci, cum nu te poti revolta impotriva tie insuti, nu o vei face nici impotriva celor ca tine, care gandesc ca tine, actioneaza ca tine.

      Ce se intampla, exista intr-adevar si oameni cu gandire si preocupari europene, civilizate, care nu-si gasesc locul aici si care isi doresc o Romanie diferita, reformata, ca la altii in ograda, cei spre care ne uitam cu jind. Dar, ei sunt atat de putini incat singura lor sansa, din pacate e sa inghita in sec, sau sa emigreze.

      Sunt ferm convins ca aici intra cazul Albei ca Zapada si ca viitoarea formatiune, daca va aparea, va fi o deviatie usor spalata a PDL-ului – oameni ca Preda sau Macovei, cu idei bune si instrumente pe masura, dar care vor fi obligati sa se adapteze stilului romanesc ca sa poata face orice, iar oamenii din respectiva formatiune nu vor fi nici foarte tineri, nivi foarte noi, nici foarte mirese, ca sa spun asa. Vor fi tot ce poate oferi Romania, IN CONDITIILE DATE si cam atat.

    • De acord si nu prea…

     Este nevoie de experienta si cunostiinte, dar politicienii ar trebui sa puna PUNCT la inregimentarea politica a posturilor, de la un rang in colo, cel putin.

     De prea multa politizare avem absorbitia scazuta la fondurile europene. La o intalnire cu Director Fischer DG Employment, Social Affairs and Inclusion si responsabila din RO, doamna directoare a observat sa stiu si cunosc si zice domnia sa: „Cred ca va cunosc de undeva!” I-am prezentat expertiza mea si atat. Corect era sa fi spun deschis: „Doamna, ati respins CV-ul meu, nu m-ati chemat la interviu, dar acum nu mai aveti cum sa ascundeti rateuri Dvs. la raspunsurile si clarificarile celor care au accesat fondurile europene. Sa va fie de bine!” Fiecare cu ale sale…

     Revin la tehnocrati: acestia inteleg doctrinele de dreapta si de stanga, se adapteaza conducatorilor, fie ca sunt de dreapta fie ca sunt de stanga, nu sunt slugarnici si nu permit abuzuri.

     Lasati tehnocratii sa isi faca treaba si garantat rezultatele vor aparea!

   • Care oameni noi?

    Acestia de se chinuie sa ia bacalaureatul? Desi avem un ministru de interne cu bacalaureatul luat la 24 de ani, cred ca este o rusine, tocmai la Interne…Si situatia invatamantului prabusit este de ceva anisori…Asa ca…

    Ei da,mai sunt unii, putini cei drept, scapati pe la studii pe afara, poate la aceeia v-ati referit!
    Dar si acestia, au nevoie de sange in instalatie. Contra-exemplu: Geoana cu rateurile sale, vizitele la Moscova si cu goana electorala la Vantu.Mi-e rau…

    Care oameni nepatati?

    Cum spuneam apucaturile de acasa se vad imediat.
    Uite cazul Teo si mai rau ale Presedintelui CSM-ului – mare dezamagire. Numai Funeriu care a primit o alta educatie, intr-o alta lume, a reusit ceea ce parea de nereusit. Si cate atacuri a avut de indurat pana s-a asumat raspunderea pe legea educatiei si dupa…

    Dar ati auzit de rezistenta la schimbare care duce la eliminarea elementelor noir si la boicoturi cand un element noueste introdus intr-un organism?

    Care va sa zica ma repet: auto-dezvoltarea sau auto-dezvatarea de proastele obicieuri ale clasei politice!

    Daca nu merge de la sine, sa se faca cu de-a sila – a se citi instanta- indiferent de grad, erarhie politica sau descindere (se aplica si umilei bunicute care a chemat minerii sa o scape de „Lup”).

    Semneaza
    Sceptic 60% , Optimist 40%

     • Nu, sa ne obisnuim cu ideea si sa traim cu speranta ca schimbarea graduala a mentalitatii se va accelera si sa ii sprijinim constant pe cei care sunt varfurile si exemplele politice si ideologice ale timpurilor, in asa fel ca ei sa prinda curaj, putere politica si, prin urmare putere de decizie si exemplu pentru altii ca ei.

      Cu tot respectul si scuzele de rigoare, nu cred ca generatia dumneavoastra va apuca sa traiasca intr-o Romanie pe deplin civilizata.

      • Sunt multe exemplele in istorie cand personalitati puternice, vizionare, au tras popoarele dupa ele, uneori cu forta. Balcerovitz in Polonia e un exemplu. Polonia are acum o crestere economica de 4,5%!

     • Nu imi sta in fire dar ma auto-citez, dar o cereti:

      „Care va sa zica ma repet: auto-dezvoltarea sau auto-dezvatarea de proastele obicieuri ale clasei politice!

      Daca nu merge de la sine, sa se faca cu de-a sila – a se citi instanta- indiferent de grad, erarhie politica sau descindere”

      si inchei glorios cu:

      Ce nu baga de seama domnul Vlaston?

      Ca este nevoie de schimbarea interioara a clasei politice!

      La revedere.

     • Da, sunt multe exemplele istorice pentru masuri radicale, drastice, in toate domeniile, luate de catre politicieni, militari sau economisti cu carisma, ambitie si viziune…IN MOMENTELE DE CUMPANA.

      Nu traim niciun moment de cumpana. Mai bine zis, perspectiva marii majoritati a populatiei nu se suprapune peste eventuala perspectiva a dumneavoastra sau a mea. Si chiar daca s-ar potrivi, dupa cum am expus mai sus, caracteristicile sociologice ale poporului roman impiedica astfel de manifestari.

      Pur si simplu, „nu ai cu cine domnule” :)

      • Momente de cumpana: deficite uriase la bugetul de pensii, la cel al sanatatii, etc. Lipsa infrastructurii care blocheaza dezvoltarea tarii, toate astea si altele…

     • Nimic special in comparatie cu contractarile economice si inflatia galopanta a anilor ’90, carora romanii le-au ras in nas.

      E strigator la cer, dar nu pentru cine trebuie.

 11. sunt de acord ce Dl Lazaroiu isi joaca politic cartea ceea ce inteleg. Sunt de acord cu dvs si asupra ideii ca o alta constructie politica bazata pe oameni noi ar mobiliza electoratul nemultumit si poate chiar ar castiga alegerile detasat.

  Lipseste scanteia……. nu credeti?

   • buna intrebare :) Ma gandesc la cateva posibilitati :
    1 – o persoana sau un grup de persoane cu o oarecare notorietate sa „aprinda focul” iar apoi restul se vor alatura garantat;
    2 – promovarea de catre cei cu notorietate (dvs, SL, bleen, Daniel Neamtu,….) a unei „miscari pornite de jos”;

    noi cei de jos avem nevoie de lideri care sa aprinda scanteia.

    cunosc foarte multi nemultumiti care ar fi dispusi sa voteze cu aceasta noua constructie politica si chiar sa se inhame la crearea ei => si vorbesc aici de oameni profesionisti in meseria lor care vor sa traiasca intr-o tara normala unde sunt respectati si au realizat ca pot atinge acest ideal ei sau copii lor numai prin profesionalism (reguli clare, obiective clare pt bugetari,…) asa cum au invatat in mediul privat sau in alte tari.

   • Pana scanteiaza scanteia trec alegerile…

    Si prin primavara refrenul era la fel.
    A palpait un pic si s-a stins. Orice flacara reaprinsa dureaza mai putin decat prima data…
    La iarna o sa inghete de tot.

    Succes!

 12. O analiza lucida a miscarilor politice de la noi arata clar,partide se pot infinta,se pot conbina,dar fara sanse de intrare in parlament cu actualul prag electoral.In atare conditi pot avea loc regrupari doar dupa alegeri (vezi actualul U.N.P.R) dar care nu va atinge pragul electoral la alegerile parlamentare,poate cativa primari la locale si aceia racolati de la alte partide. Ar trebui sa fi naiv sa mai crezi in alba ca zapada sau in alte bazaconi gen, partidul poporului.Avem un electorat educat,chiar daca unii sustin contrariul.Da, un nou lider carismatic, ar putea schimba situatia, dar acesta nu ar semana deloc cu d-l Lazaroiu si nici chiar cu Basescu sau Iliescu.

 13. In plus, daca intrebati lumea (LUMEA, adica nu elitele, ci poporul) nu se vor arata interesati nici cat negru sub unghie de deficitul bugetului de pensii ci de cine le-ar putea creste punctul de pensie.

  Celor multi nu le pasa de algoritmii macro-economici, ci de cine le ofera siguranta zilei de maine, INDIFERENT de forma acesteia (populism, neintemeiata). Nu ii intereseaza de cresterea gradului de indatorare, de deficitul de cont curent, de dobanda la imprumuturi externe…

  Celor multi nu le pasa de Europa, de nimic ce se intampla in afara granitelor. Romania nu este un stat european, cu cetateni europeni, ci un vestigiu medieval corupt si sarac. Iar dragostea cu forta nu este posibila. Degeaba il trimitem pe Baconschi sau pe Geana, diplomati rasati, cu discursuri inteligente si abile, sa reprezinte un neam de ciobani inchistati in practici comunistoide.

  Schimbarea trebuie sa vina natural, din interiorul poporului, nu propovaduita de diverse capete luminate din media. Aia sunt deja reformati si sunt periculosi prin acerbitatea si rapiditatea cu care pot incepe sa ii urasca pe cei prosti si saraci, incepand totul sa sune a lupta de clasa intrinseca, cand divergentele politice si dogmele economice sunt irelevante, pentru ca nu aduc puterea prin votul populatiei, ci prin teorii sterile adresate unor paturi subtiri de populatie.

  De asta e Basescu un geniu, e ca si carciumarul de succes care s-a nascut cu nasul format la clienti si nu a avut nevoie de o facultate de management ca sa influenteze destinul unei natiuni. Urmasul presedintelui va trebui sa fie si mai fatzetat, incat sa imbine si capra, si varza si sa atraga energiile latente din tot spectrul social.

 14. Bafta PDL-ului este ca toata stanga politica romaneasca este de extrema dreapta cand vine vorba de bani pentru ei si acolitii/clientii lor. Electoratul stie lucrul acesta iar in absenta unei miscari de stanga autentice le ramane sa aleaga exclusiv pe criteriul onestitatii (adica, care sunt mai putin mincinosi) …si, bafta PDL, este ca oricat de mincinosi ar fi, in prostia lor Ponta, Voiculescu si Antonescu ii intrec.
  …cat despre Alba Ca Zapada, nu a fost vreodata si nici nu va fi pe termen scurt suficienta dedicatie si oameni pentru asa ceva in Romania, poate fi doar un concept de Marketing.

 15. Domnule Vlaston, politica se face, nu se presupune. O nouă mișcare începe prin a fi făcută, nu planificată. E amuzant câtă energie cheltuie lumea ca să afle dedesubturi și intenții care nu există. Se tot discută dacă ACZ are șanse sau nu, dacă e momentul sau nu, dacă există liderii sau nu. Vă declarați dezamăgit de Lăzăroiu și îi analizați fiecare cuvânt. Descoperiți constrângeri și scenarii. Faceți și dumneavoastră ce fac toți cei care despică subiectul în patru: speculați. Unul singur nu spune însă: „Mă bag, ce e de făcut? Ce se așteaptă de la mine?”

  • @Ivan Zubeldian: “Mă bag, ce e de făcut? Ce se așteaptă de la mine?”

   … si colegul de suferinta-de-partid, Mirel Axinte (aka Bleen) – actualmente un competent consigliere pe la Ministerul Muncii (competenta castigata din vanzarea usilior de garaj pe piata locala si, nu in ultimul rand, din imnurile inchinate constant partidului si conducatorului iubit) si foarte priceput in ale politichiei – s-a… bagat. In data de 29. Lovit de inspiratie in cerebelul mic. Iar a doua zi, in data de 30,… „a precizat si a a scuzat”. Pentru ca politica se face, nu se presupune. La fel si gafele monumentale: se fac, nu se presupun.

  • De-ale lu’ Zubeldian:

   „O nouă mișcare începe prin a fi făcută, nu planificată.”
   Asa e, numai prostii isi planifica miscarile, zubeldienii se reped cu capul inainte. :-)

   „E amuzant câtă energie cheltuie lumea ca să afle dedesubturi și intenții care nu există. ( … ) Faceți și dumneavoastră ce fac toți cei care despică subiectul în patru: speculați.”
   Incredibil ce naivi sint oamenii astia, Zubeldianule!!! Consilierul presedintelui Romaniei scrie (in felul lui fistichiu-nevoie-mare) despre posibila aparitie a unui nou partid, lucru perfect plauzibil, in fond, avind in vedere abstinenta masiva la vot din ultimii ani, si lumea discuta si speculeaza ca proasta-n tirg, vorba aia, despre dumele lu’ Laza. Ay-ay-ay, ce zevzeci! :-)

   Unul singur nu spune însă: “Mă bag, ce e de făcut? Ce se așteaptă de la mine?”
   Unde sa se bage, Zubeldianule? Ce sa faca? Cine, ce sa astepte de la unul care s-ar baga? Ca nu e cine, n-ai zis tu? Nu ziceai ca nu exista nici un fel de intentii si ca lumea speculeaza de-a proasta? :mrgreen:

   P.S. Zuby, nu asteapta nimeni, nimic de la Laza, baietul si-a depasit de mult limita de incompetenta, inca de pe vremea cind tragea sfori cu Hrebenciuc si faceau planuri pesediste din cutite si pahara.

   Si, dupa cum se vede cu ochiul liber, nici de la tine nu se poate astepta mare lucru.

 16. Daca „speranta natiunii” etc o reprezinta specimene precum lazaroiu si al sau consilier/bloger/sicofant prefer lipsa schimbarii!
  Asta e „marea schimbare”, „renasterea societatii”, sa-l injuri de mama focului pe un disperat care are „neobrazarea” sa nu-ti ceara permisiunea de a se sinucide in fata ta?
  Asta este „responsabilitatea” de „viitor posibil” lider de a accepta ingaduitor derapajele celor din anturajul tau: „Oricine are dreptul sa greseasca” ?
  Really?

  • Axinte a avut dreptate in fond, nici nu trebuia sa isi ceara scuze pentru un cretin care te obliga sa il observi in actiune in timp ce isi ia zilele, de parca te-ar pedepsi, de parca ai fi de vina si ai merita sa fii pedepsit prin acest viol psihologic.

   In Japonia cei ce se sinucid in locuri publice cum sunt caile ferate, sunt amendati post-mortem cu pana la 100.000 de dolari, bani pe care trebuie sa ii plateasca familia in cazul in care nu i se pot trage din avere.

   Niste nesimtiti si inconstienti. Daca vrei sa te duci la Doamne-Doamne, ai macar bunul simt sa o faci in particular, nu e nimeni curios sau obligat (si nici nu ar trebui) de problemele tale.

   Mai mult, politizarea subiectului de catre anumite posturi de stiri este o aberatie, nu are nimic de a face meseria blogger-ului cu subiectul in cauza, la fel cum dobitocii de la Antena 3 nu aveau de unde sa stie daca neterminatul ala s-a autoterminat datorita unor probleme economice, sentimentale, etc.

   • @Dragos

    Asadar, pedelistul Axinte Mirel a fost… „violat psihologic” pentru ca a asistat la gestul final al unui sinucigas. Un crestin nu va putea explica de ce si cum a fost „violat psihologic” tovarasul Axinte Mirel, barbat politic care umbreste pe la Min.Muncii, pe criterii politice. Numai un… cretin ar putea oferi o explicatie pe masura „violului psihologic”. Iata ce poate face lipsa unei singure litere din sensul unui cuvant – concizie.
    Si o concluzie se contureaza tot mai clar: este absolut necesar ca PDL+sustinatorii sai fanatici sa dispara de pe scena, altfel toti acesti „mireli”, „dragosi” vor deveni si mai vizibili, „incantandu-ne” cu produsele lor neuronale. Cu exceptia PRM care, din fericire, este mititel, nu imi amintesc sa fi intalnit mai multi frustrati si cretini fanatici, raportat la metrul patrat, ca la PDL.

    • Exact, a fost violentat, la fel cum sunt violentati cei mici de catre filmele dure si este interzisa prin lege difuzarea lor inainte de anumite ore. Pe peronul acela puteau fi si poate chiar erau prezenti copii, femei, oameni fara nicio vina decat de a se fi aflat la momentul nepotrivit in locul nepotrivit. Unii poate vor avea nevoie de consiliere psihologica dupa un asemenea episod.

     Iar dumneata imi vii cu „un crestin nu ar putea explica asta” ?!

     Du-te domnule de aici si vezi-ti de treaba ta.

     • @Dragos: „Exact, a fost violentat, la fel cum sunt violentati cei mici de catre filmele dure si este interzisa prin lege difuzarea lor inainte de anumite ore”
      :)
      Prea bine, atunci ce cauta Mirelus al nostru prin gara, dupa o anumita ora?! Se stie, cei mici – si asta il include si pe tovarasul Mirelus Axinte, de acord – nu pot fi lasati in voie pe oriunde si dupa o anumita ora.

     • Si acum – dupa ce a rezolvat cu brio „problema bibilicilor din curtea contribuabilului” – iata o intrebare serioasa pentru „guvernarea Basescu”: oare nu ar trebui sa fie reglementate sinuciderile?! Mai ales ca sinuciderile sunt tot mai frecvente in aceasta „Epoca Basescu”, de maxima… dezvoltare a Romaniei. Ceva de genul: „sunt interzise sinuciderile inainte de ora 22:00, in parcuri, in gari, la coafor etc….”?!

 17. In folclor exista o vb potrivit careia parul prost paraseste capul bun. Cei mai hatri, inspirati din realitate, au rastalmacit-o: parul bun paraseste capul prost. Cred ca aceasta „cheie” ar fi mai potrivta pt a „citi” demisia d-lui Peter Eckstein Kovacs. Sau cine stie? Maine poimaine vom citi p-aici c-ar avea „sarcini” speciale, mai ceva decat loazariou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro