vineri, martie 29, 2024

Siluindu-l pe Godot Piesa intr-un singur act?

-Am venit. Stiu ca ma asteptati. Am facut un efort sa ajung mai repede.

-Cine esti?

-Godot.

-Godot si mai cum?( risete)

-Godot. Atit. Sint cunoscut si asteptat de multa lume.

-Nici pe mama lu` Godot n-o mai asteptam, daramite pe tine. Mars afara, porcule( risete).

-Dar…

-Uite-l ba ca nu vrea sa plece. Ia`n sa-l smotocim putin(din nou risete). Eee, ia stai, nici sapca n-are. Umfla-l.

Pentru cei care au auzit sau l-au asteptat macar o data in viata pe Godot, sa ne imaginam ca dupa suspendare si referendum va avea loc o astfel de scena ca cea de mai sus. Si ca in locul lui, al celui care e asteptat dar nu mai vine, am fi noi, cei care ne uitam stupefiati la atacurile repetate asupra statului de drept. Iar cei care il trag de urechi pentru ca n-are sapca ar fi cei care au facut din ultimele(?) doua luni de democratie o mascarada.

POZZO: Sus! Porcule! (Zgomotul lui Lucky care se ridică.) Înainte! (Pozzo iese. Pocnete de bici.) Adio! Mai repede! Porcule! Dieeee! Adio. Tăcere.(Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Sa punem cap la cap ce se intimpla in ultimele doua luni si sa vedem ce iese.

Imediat dupa investirea guvernului Ponta, senatorul Dan Voiculescu anunta ca in doua luni urmeaza suspendarea presedintelui Traian Basescu. I-a iesit mai repede. Vineri, 6 iulie, va fi cel mai probabil suspendat. Au urmat zile agitate. Plagiatori dovediti, inclusiv premierul Ponta, ministri incompatibili, parlamentari incompatibili si care nu vor sa paraseasca scaunul cu imunitate de sub cur, isterii neconstitutionale( Crin Antonescu mai avea putin si facea spume la gura urlind ca „in actuala componenta Curtea Constitutionala e o rusine”. Ghilimele, adica doi viermisori in stinga jos si doi viermisori in dreapta sus, e simplu domnule Ponta). De la Platon si Aristotel toti au copiat, caci doar „gindeste porcule”, ii spune Pozzo lui Lucky, si ministrul de interne Ioan Rus intra in istoria teatrului absurd siluind silogismele amaraciunii. Condamnarea lui Adrian Nastase, oare de-acolo pleaca tavalugul asta, spera ca eventual presedintele interimar o sa-l gratieze?, apoi demisia din Senat a lui Dan Voiculescu si mutarea Monitorului Oficial de la Parlament la Guvern pentru ca acest turnator dovedit s-a speriat de Inalta Curte de Casatie si Justitie?, apoi, am obosit, apoi 3 iulie cu revocarea Avocatului Poporului si a celor doi presedinti de camere, apoi iarta-ne Iuliu Maniu ca niste imbecili au pus poza ta linga cea a fostului premier Adrian Nastase confundind cu buna stiinta un detinut politic cu un infractor de cea mai joasa speta, „sa sesizeze si pe mama Curtii Constitutionale”, gindeste porcule, spune asadar Pozo, pardon, gindeste cu voce tare noul sef de la Camera Deputatilor. Am obosit, suspendati-l, mergem la vot la referendum si vedem dupa daca asteptarea a meritat.

ESTRAGON: Dacă ne-am despărţi? Poate ne-ar merge mai bine.

VLADIMIR: Ne spânzurăm mâine. Dacă nu vine Godot.

ESTRAGON: Şi dacă vine?( Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Dragos Ghitulete
Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro