joi, noiembrie 30, 2023

Siluindu-l pe Godot Piesa intr-un singur act?

-Am venit. Stiu ca ma asteptati. Am facut un efort sa ajung mai repede.

-Cine esti?

-Godot.

-Godot si mai cum?( risete)

-Godot. Atit. Sint cunoscut si asteptat de multa lume.

-Nici pe mama lu` Godot n-o mai asteptam, daramite pe tine. Mars afara, porcule( risete).

-Dar…

-Uite-l ba ca nu vrea sa plece. Ia`n sa-l smotocim putin(din nou risete). Eee, ia stai, nici sapca n-are. Umfla-l.

Pentru cei care au auzit sau l-au asteptat macar o data in viata pe Godot, sa ne imaginam ca dupa suspendare si referendum va avea loc o astfel de scena ca cea de mai sus. Si ca in locul lui, al celui care e asteptat dar nu mai vine, am fi noi, cei care ne uitam stupefiati la atacurile repetate asupra statului de drept. Iar cei care il trag de urechi pentru ca n-are sapca ar fi cei care au facut din ultimele(?) doua luni de democratie o mascarada.

POZZO: Sus! Porcule! (Zgomotul lui Lucky care se ridică.) Înainte! (Pozzo iese. Pocnete de bici.) Adio! Mai repede! Porcule! Dieeee! Adio. Tăcere.(Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Sa punem cap la cap ce se intimpla in ultimele doua luni si sa vedem ce iese.

Imediat dupa investirea guvernului Ponta, senatorul Dan Voiculescu anunta ca in doua luni urmeaza suspendarea presedintelui Traian Basescu. I-a iesit mai repede. Vineri, 6 iulie, va fi cel mai probabil suspendat. Au urmat zile agitate. Plagiatori dovediti, inclusiv premierul Ponta, ministri incompatibili, parlamentari incompatibili si care nu vor sa paraseasca scaunul cu imunitate de sub cur, isterii neconstitutionale( Crin Antonescu mai avea putin si facea spume la gura urlind ca „in actuala componenta Curtea Constitutionala e o rusine”. Ghilimele, adica doi viermisori in stinga jos si doi viermisori in dreapta sus, e simplu domnule Ponta). De la Platon si Aristotel toti au copiat, caci doar „gindeste porcule”, ii spune Pozzo lui Lucky, si ministrul de interne Ioan Rus intra in istoria teatrului absurd siluind silogismele amaraciunii. Condamnarea lui Adrian Nastase, oare de-acolo pleaca tavalugul asta, spera ca eventual presedintele interimar o sa-l gratieze?, apoi demisia din Senat a lui Dan Voiculescu si mutarea Monitorului Oficial de la Parlament la Guvern pentru ca acest turnator dovedit s-a speriat de Inalta Curte de Casatie si Justitie?, apoi, am obosit, apoi 3 iulie cu revocarea Avocatului Poporului si a celor doi presedinti de camere, apoi iarta-ne Iuliu Maniu ca niste imbecili au pus poza ta linga cea a fostului premier Adrian Nastase confundind cu buna stiinta un detinut politic cu un infractor de cea mai joasa speta, „sa sesizeze si pe mama Curtii Constitutionale”, gindeste porcule, spune asadar Pozo, pardon, gindeste cu voce tare noul sef de la Camera Deputatilor. Am obosit, suspendati-l, mergem la vot la referendum si vedem dupa daca asteptarea a meritat.

ESTRAGON: Dacă ne-am despărţi? Poate ne-ar merge mai bine.

VLADIMIR: Ne spânzurăm mâine. Dacă nu vine Godot.

ESTRAGON: Şi dacă vine?( Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro