vineri, aprilie 25, 2025

Siluindu-l pe Godot Piesa intr-un singur act?

-Am venit. Stiu ca ma asteptati. Am facut un efort sa ajung mai repede.

-Cine esti?

-Godot.

-Godot si mai cum?( risete)

-Godot. Atit. Sint cunoscut si asteptat de multa lume.

-Nici pe mama lu` Godot n-o mai asteptam, daramite pe tine. Mars afara, porcule( risete).

-Dar…

-Uite-l ba ca nu vrea sa plece. Ia`n sa-l smotocim putin(din nou risete). Eee, ia stai, nici sapca n-are. Umfla-l.

Pentru cei care au auzit sau l-au asteptat macar o data in viata pe Godot, sa ne imaginam ca dupa suspendare si referendum va avea loc o astfel de scena ca cea de mai sus. Si ca in locul lui, al celui care e asteptat dar nu mai vine, am fi noi, cei care ne uitam stupefiati la atacurile repetate asupra statului de drept. Iar cei care il trag de urechi pentru ca n-are sapca ar fi cei care au facut din ultimele(?) doua luni de democratie o mascarada.

POZZO: Sus! Porcule! (Zgomotul lui Lucky care se ridică.) Înainte! (Pozzo iese. Pocnete de bici.) Adio! Mai repede! Porcule! Dieeee! Adio. Tăcere.(Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Sa punem cap la cap ce se intimpla in ultimele doua luni si sa vedem ce iese.

Imediat dupa investirea guvernului Ponta, senatorul Dan Voiculescu anunta ca in doua luni urmeaza suspendarea presedintelui Traian Basescu. I-a iesit mai repede. Vineri, 6 iulie, va fi cel mai probabil suspendat. Au urmat zile agitate. Plagiatori dovediti, inclusiv premierul Ponta, ministri incompatibili, parlamentari incompatibili si care nu vor sa paraseasca scaunul cu imunitate de sub cur, isterii neconstitutionale( Crin Antonescu mai avea putin si facea spume la gura urlind ca „in actuala componenta Curtea Constitutionala e o rusine”. Ghilimele, adica doi viermisori in stinga jos si doi viermisori in dreapta sus, e simplu domnule Ponta). De la Platon si Aristotel toti au copiat, caci doar „gindeste porcule”, ii spune Pozzo lui Lucky, si ministrul de interne Ioan Rus intra in istoria teatrului absurd siluind silogismele amaraciunii. Condamnarea lui Adrian Nastase, oare de-acolo pleaca tavalugul asta, spera ca eventual presedintele interimar o sa-l gratieze?, apoi demisia din Senat a lui Dan Voiculescu si mutarea Monitorului Oficial de la Parlament la Guvern pentru ca acest turnator dovedit s-a speriat de Inalta Curte de Casatie si Justitie?, apoi, am obosit, apoi 3 iulie cu revocarea Avocatului Poporului si a celor doi presedinti de camere, apoi iarta-ne Iuliu Maniu ca niste imbecili au pus poza ta linga cea a fostului premier Adrian Nastase confundind cu buna stiinta un detinut politic cu un infractor de cea mai joasa speta, „sa sesizeze si pe mama Curtii Constitutionale”, gindeste porcule, spune asadar Pozo, pardon, gindeste cu voce tare noul sef de la Camera Deputatilor. Am obosit, suspendati-l, mergem la vot la referendum si vedem dupa daca asteptarea a meritat.

ESTRAGON: Dacă ne-am despărţi? Poate ne-ar merge mai bine.

VLADIMIR: Ne spânzurăm mâine. Dacă nu vine Godot.

ESTRAGON: Şi dacă vine?( Asteptindu-l pe Godot, Samuel Beckett, traducere Gellu Naum)

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Dragos Ghitulete
Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Volumul poate fi cumpărat de aici

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro