vineri, septembrie 17, 2021

Spaima

PSD în frunte cu șefa de mega-clan Viorica Vasilica Dăncilă este speriat de moarte. Social-democrații români se tem nu doar de faptul că moțiunea de cenzură a Opoziției are mari șanse să treacă, ci și fiindcă ea ar putea să însemne începutul procesului ieșirii lor din istorie.
Trecerea moțiunii poate să anunțe dezastrul pentru PSD nu numai la alegerile prezidențiale, acolo unde doamna Dăncilă oricum nu are nici o șansă, ci și la alegerile locale și la cele prezidențiale. Or, asta înseamnă gata bani, gata privilegii, se va termina cu avantajele care îi mai determină pe pesediști să stea alături, nici cea mai mică șansă ca baronii social-democraților români, băgătorii de seamă și ajutoarele lor partinice să aibă acces fraudulos la borcanul cu miere. Adică la bugetul țării pe care oricum l-au făcut varză.
Drept pentru care doamna Dăncilă&co promit bani Primăriilor, sume considerabile de care au făcut rost nu prea se știe de unde, anunță belșug în cazul în care vor păstra guvernarea și puterea, cumpără tot ceea ce se poate cumpără, îndeosebi parlamentari, voturi și conștiințe, fac turul televiziunilor cu scopul nu doar de a mai încerca să îi mai păcălească o dată pe români, ci și ca să se încurajeze singuri.
Nu a avut ea, sărmana doamnă V. V. Dăncilă, niciodată simțul ridicolului, dar mai ridicolă decât se dovedește a fi acum nu cred că ar fi fost vreodată. Insa care în acte încă mai este premierul României, dar care nu conduce decât un rest de guvern oferă în toate aceste zile unul dintre cele mai jalnice spectacole de care am avut parte în istoria post-decembristă a țării. Pe lângă mega-show-ul comico-ridicol în care se complace și se afundă zilnic numita V. V. Dăncilă, cele, la rându-le grotești, ale foștilor premieri Victor Ciorbea, Radu Vasile și Sorin Grindeanu care s-au baricadat și ei în Palatul Victoria cu gândul că de acolo nu îi va scoate nimeni chiar nu înseamnă mai nimic.
Doamna Dăncilă se duce la televiziuni doar spre a spune că moțiunea nu are nici o șansă și că PSD deține puterea și forța de a ieși învingător și de această dată.
Sigur, e o problemă că d-na Dăncilă, în loc să facă lucrul pentru care încă este plătită, adică să asigure guvernarea țării, pierde ore prețioase doar spre a-și alege rochia și broșa cu care urmează să se dea în fața națiunii în spectacol. Însă și mai grav mi se pare faptul că PSD a declanșat o infamă campanie de dezinformare a populației. A angajat tot felul de postaci recrutați din rândul inșilor de joasă speță care au misiunea de a propaga pe rețelele sociale mesaje al căror rost este acela de a induce spaima în rândul populației. Anunțând apocalipsa în cazul în care PSD va fi alungat de la guvernare.
E foarte adevărat că în vederea reușitei acestei vaste operațiuni de dezinformare PSD lucrează cu materialul clientului. Adică cu afirmațiile iresponsabile ale unor așa-ziși reprezentanți de seamă ai Opoziției, dar și cu cele ale unor pretinși avizați oameni de afaceri. Care, pornind de la premisa cum nu se poate mai corectă că, în cei aproape trei ani de guvernare, PSD, mai corect spus de guvernare PSD-ALDE, s-a umflat dincolo de marginile iertate aparatul bugetar, mai exact funcționărimea inutilă din ministere, instituții ale Statului, multe fără obiect concret de activitate, Consilii județene, Primării, deconcentrate, au vorbit despre necesitatea concedierilor și a tăierilor salariale masive. Fără să spună că de amputări de lefuri grosso-modo, așa că în vremea lui Băsescu-Petrov, nici măcar nu poate fi vorba și că vor fi trimise acasă ori să își caute slujbe în sectorul privat exclusiv persoanele considerate și dovedite incapabile sau inutile, învârtitorii de hârtii, angajații fictiv după metoda Dragnea-Bodog, și nu salariații din învățământ sau sănătate, locuri în care oricum există deficit de personal.
Din păcate, după ce a debitat pe la televiziuni verzi și uscate, dl. Florin Câțu, alias George Demetru Ladima al PNL, nu și-a mai aflat timp să facă precizările cuvenite. Degeaba a încercat dl. Ludovic Orban să repare situația, să dreagă busuiocul, spusele d-lui Câțu au făcut ravagii. Ele și altele asemănătoare sunt acum utilizate de PSD spre a induce spaima în rândul populației cu scopul mârșav de a masca spaima social-democraților în fața posibilității de a pierde puterea. Pentru mulți, mulți ani de acum încolo. Poate chiar definitiv.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Nu stiu cat de SCUMPE sunt broșele cu care se afișeaza Dăncilă.
    Însă miștourile pe acestă temă isi au originea in dialogurile zilnice dintre Denisse Riffai si avocata Lula – prin urmare sunt IEFTINE rău.

  2. Ultimele ( sper) zvarcoleli ale balaurului in justitie. Cum e posibil ca individa care a pus-o sub stare de pseudoarest pe Codruta Kovesi sa fie numita sefa la SS ( potrivit nume si-au ales…)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România, septembrie 2021: radiografia unui impas

Septembrie 2021 este, în România, momentul unui alt impas istoric. Scenele de pugilat din Parlament, isteria mediatică, confuzia guvernamentală, toate acestea sunt...

Despre educația morală a copiilor

Motto: V-am dat clasă cu opt clase /S-a terminat șmecheria / Sunt rege pe România! (Abi Talent)

Era post-Merkel și soarta est-europenilor: continuarea integrării europene și restabilirea integrității teritoriale

Germania pășește inevitabil în direcția unei tranziții politice de importanță majoră, provocată de sfârșitul guvernării cancelarului Angela Merkel, care a durat neîntrerupt...

Când plouă în Groenlanda e începutul apocalipsei climatice?

Așa s-ar putea deduce pe baza știrilor alarmiste declanșate de următorul anunț oficial: Pe 14 august 2021, în cel...

Fragilele promisiuni ale viitorului

"Domnule Președinte Klaus Iohannis,Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenți astăzi la cea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.