marți, martie 21, 2023

Spitalele PSD și spitalele noastre

Ieșirea Gabrielei Firea legată de proiectul de spital privat inițiat de asociația ”Dăruiește Viață” reflectă o mentalitate profund comunistă, de om obișnuit să asimileze fondurile publice și proiectele pe persoană fizică, prin pură naționalizare: îmi place, îl iau. Isteria modistei care le îmbracă pe femeile-conducătoare ale PSD tot de aici vine: misecuvinismul, auto-îndreptățirea că, fiind ea deșteaptă și frumoasă, i se cuvin niște contracte grase via PSD, de ani și ani de zile, doamna fiind lansată pe orbita galaxiei protipendadei bucureștene de altă vedetă pesedistă: Mihaela Rădulescu. De ce țipă ele toate acum? Să le luăm pe rând:

1) Gabriela Firea, fiind o femeie ambițioasă, a simțit cumva, că Vlad Voiculescu ar fi în spatele inițiativei Oanei Gheorghiu și a lui Carmen Uscatu, sufletele din spatele asociației ”Dăruiește Viață”. Vlad Voiculescu vrea să candideze la Primăria Bucureștiului, deținută acum de doamna Firea. Și atunci, machiavelică fire, doamna Firea s-a gândit să-și facă și ea puțin de capital de imagine pe același proiect privat, spitalul pentru copiii bolnavi de cancer pe care îl construiesc aceste femei harnice și motivate, astfel încât în campania electorală pentru locale din vara anului viitor, electoratul să fie total confuz: până la urmă cine este în spatele proiectului de spital? Domnul Vlad Voiculescu, dar și doamna Gabriela Firea! Păi ce facem, noi cu cine votăm? Și, iată așa, se smulgeau voturi cu forța și cu sila. Morala: nu mai asociați proiectele bune, umanitare cu niciun politician. Vreți să faceți politică? Evitați să vă cățărați pe o platformă umanitară. Electoratul educat occidental nu apreciază amestecul acesta de caritate și oportunism politic strict în scopul unui imens capital de imagine. Indiferent de la cine vine, din tabăra ”bună” sau ”rea”.

2) Aflăm cu această ocazie, că doamna Firea, generoasă cum o vedem pe toate ecranele, a dat în scopuri publicitare în mass media 1.1 milioane de euro pentru a fi promovată ea și proiectele ei, deci strict pentru imaginea ei. Peste 5000 de reclame sponsorizate de Primăria Bucureștiului au fost rulate prin majoritatea posturilor tv și radio. Miza: crearea mitului unei eroine: Gabriela Firea. Deși atâția bani publici aruncați pe geam, scopul se pare că nu a fost atins, Gabriela fiind mai degrabă un anti-erou, în loc să fie primarul Wayne, tatăl lui Bruce Batman, ea este nebunul Joker. Ghinion.

3) Rise Project, OCCR, Recorder, Dela0, Săfielumină și alte proiecte de jurnalism de investigație își bagă din ce în ce mai des nasul în chestii grele cu bugete, contabilitate, transferuri bancare, credite imense, rulaje transfrontaliere, tranzacții fictive, firme fantome, afilieri în familie, de la mamă la fiu, la nepot, la amanta vărului nepotului și uite așa, din fir în fir, din om în om, DNA e obligată se se auto-sesizeze, la fel DLAF, la fel Procurorul European, doamna Kovesi. Câte ghinioane poate avea un om? Câte se poate.

4) În era tehnologiei nimic nu mai poate fi ascuns. Oricând te poate filma sau fotografia cineva și ajunge online, iar oamenii explodează cu reacțiile. Niciodată distanța de la mărire la glorie nu a fost mai mică. Cu atâtea informații disponibile online, inclusiv hotărâri judecătorești și contracte de achiziții sau finanțări va fi din ce în ce mai dificil să se fure din banul public, fără a exista documentele conforme cu legislația și explicații beton. Practic, construcția unui spital din fonduri private, în mod transparent, va stabili un standard în achizițiile publice ale statului în domeniul sănătății și al managementului spitalelor. Sper că nu vom mai avea spitale pentru arși nefuncționale, de zeci de milioane de euro, și nu vor mai muri oameni în mod inutil, din cauza corupției și incompetenței cu care și-au bătut joc de banii publici toți penalii PSD numiți în funcții publice.

În concluzie, doamna Gabriela Firea, când promiți 13 milioane unui spital privat care a strâns din resurse private 26 milioane și nu îi dai, dar pretinzi ca proiectul să fie asociat cu tine, iar achizițiile din spital să se facă de tine, stat, prin Ministerul Sănătății, când știm cât de eficient și diligent este funcționarul român în achiziții, e firesc să urmeze o reacție de furie a unor femei care au pus la bătaie doi ani din viață în efortul de a construi un spital pe bani privați, dar putea fi oricând un parteneriat public-privat, dacă aveai cu cine. Știți când s-a construit ultimul spital de copii în România? În 1984, prin donație a Statului Polonez, Spitalul Marie Curie. Nu ai cu cine în România, pentru că nu contează copiii, nu contează scopul, eficiența, fondul, ci doar forma, imaginea. De aceea orice antreprenor român preferă să cumpere singur, nu prin stat, pentru că știe mult mai bine ce are nevoie și unde găsește produsele de calitate. De aceea spitalele construite de orice guvern PSD sunt minunate: lipsesc cu desăvârșire. Dar PSD nu poate fi PSD dacă nu își asumă ceea ce nu este al său. În final: mi-e milă de doamna Firea. Serios. Este evident că ea nu înțelege momentul istoric în care ne aflăm: nu a văzut filmul Joker, nu l-a văzut pe Joaquin Phoenix, nu știe ce urmează.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. trist si adevarat. statul roman nu face nimic, dar chiar nimic, pentru sanatatea copiilor. ce sa mai vorbim de educatie. altfel Firea ca si tovarasa Dancila nu inteleg nu numai momentele istorice sau ceva din jocul unui actor de clasa. ele traiesc instinctual. laudele si incurajarile unei galerii de lasi le-au plasat pe respectivele individe in functii de conducere cheie.ne intrebam cum si candprimaritza Firea, varza de Bruxelles in materie de urbanism, leadership, management, mai are timp de matrapazlacuri orientale.nu e singura evident. si nu,nu Kovesi poate sa scape Bucurestiul de un astfel de personaj toxic.citim o enumerare de fapte penale. de ce justitia, si nu numai dna-ul ..nu face nimic? pentru un om de rand este suficient sa declari gresit un venut si cainii din anaf te mananca de viu. la fel daca un mic intreprinzator incearca vreo smecherie in contabilitate va fi vai si amar de viata lui. madam Firea in vazul tuturor face si desface societati muNicipale, imparte si ia milioane de euro..si nimeni nu gaseste o proba. la fel si individa prima ministreasa. ordona unui Cuc interventii ilegale in transportul aerian si nu i se intampla nimic.

    • Ce face statul roman atotputernic ?
      Cighid.
      Cel care-i urmeaza, chipurile altfel ?
      Mai multe Cighid.
      Si urla-n gura mare ca strainii vor sa fure tara.
      Straini fiind toti cei care nu mai asculta orbeste ordinele unui stat dement.

  2. Ce mi se pare cel mai trist in toata aceasta poveste este faptul ca subiectul principal, copiii bolnavi de cancer carora le este destinat acest proiect, este acaparat de predicatul EU.

    EU nu vreau sa … (Dana Budeanu, intr-un limbaj execrabil)

    Am contribuit si EU (Gabi Florea)

    s.a.m.d.

    Bibliografie obligatorie (pentru cele doua doamne): Epigonii de Mihai Eminescu

  3. Da, in ziua de azi nimeni nu mai e la adapost, cineva te filmeaza, altii te asculta, exista arhive digitale. Exista, insa si riscuri, mult mai mari ca „inainte”. Manipularea e mult mai usor de facut. Cu o clasa de trolli Vladimir a facut ce n-a facut ditamai Uniunea inaintea lui. Asa-zisele stiri circula mult mai bine, sunt mai greu de verificat si cel putin deocamdata – pana se trezeste lumea – produc efecte. Si mai e ceva, in lumea asta plina de informatii usor de accesat: pare ca nu mai ai nevoie de cultura, de judecata bazata pe argumente, de dovezi. Pare ca toti s-au desteptat dintr-o data, fara sa citeasca o carte. Cat de adevarate sunt vechile concluzii, viata-i o moneda unde n-ai cum desparti capul de pajura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Claudia Postelnicescu
Avocată, publicistă. Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, cu un master în relații internaționale la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București și un master în studii europene și globalizare la Universitatea din Birmingham, UK. Activează ca avocat independent, specializat în litigii de drept privat, consultanta si drept european/drepturile omului (www.cpacj.ro). Doctorand al Universitatii din Tübingen, Institutul de Stiinte Politice, pe tema constructiei identitatii Uniunii Europene. A colaborat de-a lungul timpului cu Observator Cultural, România Liberă, Vivid, Money Channel, La Punkt.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro