marți, iulie 16, 2024

Stahanovista Renate Weber

Doamna (hmm, doamna?) Renate Weber, ridicată de PSD, ca un hatâr făcut tovarășului său întru ticăloșii, Tăriceanu-Popescu Anton Călin, la rangul nemeritat de Avocat al Poporului, se dă de ceasul morții să dovedească prin toate vorbele și faptele sale că este îndreptățită să fie zilnic lăudată de fițuica de propagandă rusă „Sputnik”.
Tovarășa Renate se comportă de-a dreptul stahanovist și inventează aproape zilnic câte o prostie. O pritocește în tărtăcuță și, mai apoi, o scoate cu nonșalanță pe orificiul care îi servește drept gură. Câteodată, se folosește pentru asta de o neajutorată, caraghioasă adjunctă. Prostie pentru care este felicitată ba de numitul Tăriceanu (ALDE este un cadavru politic în stare avansată de putrefacție), ba de nesigurul pe sine Marcel Ciolacu, ba de Sputnik, ba de urât mirositoarea TVR 1 și de individul cunoscut sub porecla Sărmăluță, ba de Antenele felixiene, ba de Ion Cristoiu. și el un omagiat de același nemernic Sputnik. Că cine se aseamănă se adună.
Iată. Sus-numita și-a amintit zilele trecute câte ceva din vorbele pe care le folosea pe vremea în care se ocupa de drepturile omului și era președinta Fundației Soros din România (pe atunci mimarea acestei ocupații îi umfla insei cu pricina conturile, azi și-a găsit ale sinecuri la fel de mănoase) și a cerut să se lipească prin spitale (cu ce drept? cu de la sine putere? cu ordin de la Tăriceanu? sau cu ordin de la Ambasada Federației Ruse în România?) un fel de avertisment adresat pacienților. Pe care i-a avertizat în mod expres că trebuie să fie vigilenți și nu cumva să permită ca, în locul în care au venit să își refacă sănătatea, să fie supuși torturii. Că același spital e monitorizat, adică suspicionat că ar fi un spațiu în care se practică tortura.
Prin cererea ei complet abuzivă, numita Weber Renate își bate joc nu doar de întreg personalul medical din România care a făcut excepționale eforturi în această perioadă, indubitabil cea mai dificilă din istoria post-decembristă a României, ci și de inteligența românilor. De românii înșiși care, de fapt, nici nu o recunoscut drept avocat al lor. Români cărora, în cel mai ticălos mod cu putință, încearcă să le inducă ideea că nu au, de fapt, nimic. Și că asupra lor se exercită ceva ce ar semăna cu o procedură din arsenalul terorii comuniste. Folosirea în scopuri politice a medicinei. Recte, a psihiatriei. Mâine-poimâine, camarada Renate, camaradă cu Tăriceanu, Ciolacu și alții ca ei, va spune, nesancționată de nimeni, că România a devenit un fel de nou Arhipelag Gulag. Orice a devenit posibil în aceste zile în România. Pare că s-a dat liber la prostie. Iar numita Weber Renate, care nu e deloc proastă, ci nemăsurat de ticăloasă, știe să profite de aceasta.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Instituția Avocatul poporului (ombudsman) este una importantă în democrație.

  Din această cauză, nu faptul că o persoană care ocupă vremelnic postul este în slujba cleptocrației securisto-comuniste este problema (chiar dacă este suspectată de legături cu servicii din state neprietene României, ori că a condus ONG-uri diverse), ci faptul că instituția în sine este compromisă de asemenea persoane, în acest fel.

 2. Doar o constatare, cu precizarea ca nu mi-e deloc simpatica dna Renate Weber:
  de Ciorbea nu ne-a placut pen`ca dormea in post, de Renate nu ne place pen`ca e prea activa.

 3. Somnul ratiunii naste monstrii. Neaplicarea punctului 8 de la Timisoara a adus Romania pe ultimele locuri din UE. Romania, la ora actuala, seamana mai mult cu Turcia decat cu tarile baltice, Cehia, Slovacia, Polonia, Spania, Grecia, Portugalia sau Italia . Nici nu ma incumet sa o compar cu Germania, Franta, Austria, Olanda, Belgia. Despre tarile nordice nu pot sa vorbesc, ele sunt de pe alta planeta.

  • Inainte de cel de-al II-lea Razboi Mondial, Romania era una dintre cele mai respectate tari din Europa. A venit razboiul, ocupatia rusa si Romania a inceput sa cada datorita bolshevismului instaurat in tara. Dupa 1989, cand toata lumea dorea revenirea Romaniei, aceiasi comunisti sau rudele si prietenii lor au facut ca Romania sa mearga in jos. Au salvat imaginea tarii intrarea in UE si NATO. Insa lumea interlopa, cozile de topor si mafia rusa au facut aerul din Romania irespirabil. Si este din ce in ce mai greu ca Romania sa ajunga, macar, la renumele pe care il avea inaintea celui de-al II-lea Razboi Mondial.

 4. D-le autor,

  Cum „indrazniti” sa va luati de eminenta sa Avocatul poporului (pesedist)?
  Ce blasfemie! Ce proba de nesupunere fata de hautoritatile pesedisto-aldiste!
  Cum indrazniti sa criticati o tovarasa plina de ea, in gazeta de perete, in loc sa asteptati proxima ocazie a unei sedinte alde si acolo sa o criticati, constructiv?
  Tovarasa asta v-ar putea reclama la cncd cum ca o discriminati pe criterii de gen(femeie fara complexe de inferioritate dar cu complexe de superioritate!) si ideologice( ea a fost mare europarlamentara tacuta din partea alde si a facut mare galagie mare pe acolo impreuna cu norica) si a primit acest post – nemeritat – ca o recompensa pentru prestatia de la Bruxelles si, in plus, ca o compensatie pentru palma primita din partea electoratului la alegerile din mai 2019.
  D-le autor, pregatiti-va cei 5000 de euro fiindca atat va fi amenda data de cncd-ul lui Asztalos,,
  Si inca ceva: O acuzati de prostie in loc sa va extaziati in fata CV-ului ei care cuprinde toate operele si compendiurile plus N articole ce au stat la baza instalarii ei ca avocat al poporului.
  Mie mi-au trebuit trei zile doar ca sa parcurg lista lucrarilor si activitatilor nemaipomenitei RW si chiar ma intrebam cum de o asemenea personulitate a stat atatia ani in umbra unui CA calin, searbad si anost ca o zi de post?
  Mai am o intrebare pentru dvs, d-le Morariu: dupa ce v-ati lamurit cu Dorneanu la ccr, Renate Weber la Avocatul Boborului, ce ziceti de un badalau la Curtea de Conturi?
  Nu-i asa ca se potriveste zicala „Din greseala, in greseala, spre victoria finala”?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro