luni, august 15, 2022

STAI ÎN LĂTURI!

Nu v-ar fi rușine nesimtiților și nesimțitelor, cocoțați politic, să vă asumați funcții în guvernul României!

Intrigat ca o secretara de stat de la Justiție (Alina Bica) a confundat in CV-ul propriu IQ-ul cu acquis communautaire (sic!) mă uit pe site-ul Guvernului să văd ce catastrofe mai găsesc. Atenție, pe site-ul Guvenului! Oroare!! Ce oameni submediocri! Ce își trec miniștrii noștri în CV-uri, cu ce ocupă ei spațiul pe coala de hârtie (pixeli)! Se vede imediat goliciunea lor profesională, inadecvarea, rușinea noastră! Cum să nu fii sictirit ca funcționar atunci când asemnea mediocrități îți ajung miniștri, cum să le urmezi viziunea și să le-o pui în practică dacă sunt incapabili să producă viziuni!? Ce decizii sunt oamenii ăștia în stare să ia, cum să ne conducă?

O ministăreasă despre care nu știam că există, penelistă, pe numele ei Lucia Ana Varga (ape, păduri, piscicultură) și-a trecut în CV nici mai mult, nici mai puțin decât un Seminar USAID. Nici măcar nu ne spune pe ce teme… Acronimul vine de la numele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare, unul dintre cei mai mari donatori internaționali care organizează și finanțează anual mii de seminare de câte una-două zile, pe sute de teme. Eu cred că am organizat, participat și susținut prezentări la câteva zeci de astfel de evenimente și n-am niciuna in CV. La Lucia Ana Varga, regăsim două! Pentru un CV de ministru este nedemn, e un mizilic.

Maria Grapini (IMM, turism) aceea care s-a supărat pe frunza Elenei Udrea (că de, asta era problema – brandul de țară, nu serviciile și infrastructura), fostă inginer tehnolog la I.T.Garofța Timisoara și manager la o firma ce produce benzi textile de împachetat cadouri, a inventat o rubrică de CV: ONG-URI și POLITICI PUBLICE. Măi să fie… să pui conceptele astea două împreună drept un capitol de CV denotă ignoranță, pretenții de specialist și fudulie. Nu știu cum a făcut madam Grapini la Clubul Rotary și la restul de șaptișpe enități pe la care s-a aciuiat, politici publice.  Intrați acum pe pagina guvernului !!! și citiți interminabila lista de diplome, premii, titluri, trofee colecționate! ACUM! Vă interzic să citiți mai departe înainte de a intra pe pagina guvernului și să vedeți ce e acolo cu ochii dumneavostră? Ați citit? Bun. Este acesta o persoană normală? Sau poate că dânsa este și sunt eu cel deplasat, judecați și dvs. Cred că v-ați făcut o idee, nu are rost să mai insist cu madam Grapini.

Doina Adriana Pană (dialog social), are atestat de franceză și certificat ECDL!! Cu asta m-a umplut de respect și și-a și umplut și CV-ul mediocru pentru o persoană la etatea sa. Deci știe să umble pe calculator! Madam Pană s-a făcut secretar de stat după ce a completat cărțile de muncă de pe funcția de inspector de resurse umane la Inspectoratul Școlar de la Bistrița. Frumos îi șade! Politici educaționale, nu glumă! În timpul ăsta cei mai buni dintre noi ricoșează din partidele lor și dau clasă altora în instituțiile internaționale. Dar madam Pană, e ministru! Dar nu vă faceți griji, încă merge la școală, din 2008 s-a dus la Arad să facă un master care e în desfășurare. Frumos: formarea continuă începe cu formarea inițială care nu se mai termină.

Observ că universitățile noastre de tradiție din Sibiu, Arad, prezente în top Sanghai 50.000 dau cadre de seamă țării.  Acum sper că vă e clar de ce refomele lui Daniel Funeriu prin care urmărea concentrarea resurselor pe centrele univeristare majore, cu scopul de a le consolida pe acelea cu șanse de a deveni competitive, au fost rase imediat de noua putere a țării. De unde să-și mai ia ei diplomele?

Mai există o categorie: a acelora chitiți să parvină, care fac cu toții Colegiul ăla Național de Apărare născocit de Generalul de brigadă Cornel Codiță la sfârșitul anilor 90 ca să se dea el important. Se duc acolo cam pe la mijloc de carieră politică, când își iau avânt. În mintea lor simplă, studiile de  securitate, relații internaționale, etc. dau bine la cariera politică. Sunt nițel pe val când se duc și vă zic eu că nu prea trec pe la cursuri, că-s prea importanți.

Am citit în cartea vedetă a lui Lucian Boia că Maiorescu, atunci când vedea omeni nepregătiți și nevaloroși care-și arogau funcții peste putințe și responsabilități nemeritate, le striga STAI ÎN LĂTURI! Asta îmi vine și mie să le strig lor: STAȚI ÎN LĂTURI!

Că să nu denaturez imaginea Guvernului Ponta (eu am ratat cursurile de la Academia Intact, absolvite de Badea, Grecu și Ciutacu) țin să-i menționez și pe cei cu activitate și CV-uri adecvate: Constantin Niță (energie), Liviu Voinea (buget), Eugen Teodorovici (fonduri europene), Titus Corlățean (externe).

Mai sunt unii care și-au umflat cu pompa și îndesat cu bocancii CV-urile ca să marcheze cel puțin la cantitate. Mai sunt alții cu CV-uri shot, concentrate in maxim 7-8 rînduri în poziții politice babane, nu se pierd cu amănunte, cu copilării. Dar nici nu conțin rezultate profesionale, altele decât cele politice. Pe aceștia vi-i las dumneavostră să-i puricați dacă aveți curiozitatea.

Și atenție, asta e pe site-ul guvernului, după ce presupunem că CV-urile au fost atent pigulite și redactate…

La noi oricine poate ajunge ministru. Dar oricine! Ce merite personale? Ce cariere recunoscute? Ce profesionalism și muncă dovedite? Ce cariere universitare? Ce rezultate remarcabile? Astea-s pentru fraieri.

Distribuie acest articol

49 COMENTARII

 1. Micu’ spre minusculu’ Titulescu, a lipsit de la lectia aia, domnu’ Ciucu…oricum cind esti inconjurat, de asemenea „intelectuali”, tu, maruntule Titulescu, cu tot cu plagiat cu tot, pari geniu! Asta e important!Ce reforma in educatie, ce Funeriu, Funeriu e basist…daca populatia de la orase si sate, vrea universitati, le dam universitati…si mai avem inca atitia si atitia romani celebri si sarbatori nationale, care inca nu se regasesc pe frontispiciul niciunei „universitati”! There is a lot of room for improvement! Way to go, viorele!

 2. Am o mica neliniste cu privire la autorul original al expersiei – ”STAI IN LĂTURI!” Am citit cărticica lui L. Boia acum câteva luni și nu mai știu sigur daca-i atribuia expresia lui Titulescu sau lui Maiorescu.
  Ambii, mai personalitati, de altfel…

  Forte reusita polisemia in acest context.

  • E din Maiorescu.
   E o continuare logica la CV-ul doamnei profesoare de la o privata care se vroia ministra a invatamintului si care participase la nu stiu ce curs la Sandford University.

  • Nu domnule Ciucu, foarte nereusita polisemia in acest context, indiferent ca-i apartine lui Maiorescu sau altcuiva. Eu unul, desigur sunt minoritar, m-am saturat si de cea mai mica forma de vulgaritate. Cred ca avem deja mult prea multa in spatiul public si, cineva care vrea sa promoveze europenizarea, civilizarea, tocmai in acest spatiu cufundat in mitocanie va fi scrupulos de atent in exprimare. Altfel, la un concurs de invective cu Mircea Badea pierdem toti.

  • dle Ciucu, chapeau. Aceeasi expresie in scris, dar cu accent verbal diferit se aplica la recrutarea unora. Asa ca, prin ordinul partidului acestia stau in laturi (a.k.a zoaie). Dar le si place!

 3. Domnule Ciucu, chiar la nea Nita va oprirati? Imediat dupa upa absolvire ajuns director de export la AUtocamioane Brasov. Cum oare? Ca daca era vreun geniu raminea asistent…
  Sef de agentie BTT si directorul statiunii Piriul Rece, mare ministru peste energie!!!!!
  Director de protocol si doctorand cind era director de protocol. SUna nitel mai bine avind 2 licente una de economist si alta de jurist, nici de zis, dar sa fim seriosi.
  Titus Corlatean, cred ca coleg cu premierul la Universitate, mare absolvent de Colegiu de aparare si scoala politica PDSR- Ovidiu SIncai, si el unul din lupisorii lui Nastase.
  Liviu Voinea pare a avea un CV mai interesant, dar citindu-l bine il vezi ca e al unui om politic de azi, profesor la noul Stefan Gheorghiu (scola nationala de stiinte politice…)
  Teodorovici nitel mai tehnocrat, dar aterizat in 1991 (la 20 de ani!?!?) in ministerul transporturilor, fiind acolo mare sef si facind in paralel si ASE…(http://www.alegeri-2012.ro/candidati/pnl/teodorovici-eugen-orlando-1602.html). SI de atunci nemaiplecind din structura guvernului de orice culoare o fi fost el-un cameleonism perfect, trudind cu greu pentru un Masterat la evident SNSPA(2004-2006), unde in alta parte??? si doctorand de prin 2004, dinainte de master.
  Cine are un CV onorabil nu e in guvern si nici in parlament.
  Vedeti, asta e drama, ca oamenii cu adevarat de valoare nu s-au implicat niciodata. Si neimplicindu-se ei viata politica s-a umplut de toti acesti sfertodocti.

  • an der grose Schulter (ati vrea voi! an dem blauen himmelszelt)
   psst! psst! stelele si epoleti tatuati, le-ai pus la socoteala? (vezi prin ce perioade era pe la export-import, si cine si in ce conditii putea sa lucre pe la exporturi)

 4. Nu pot sa zic decit multumesc, si felicitari, d-le Ciucu, mai ales ca imi dati o recomandare de lectura – si o voi urma- interesanta, si anume CV-uri de fripturisti politici, aprofesionali. Va fi fascinant, cred, le-am vazut doar pe deasupra CV- urile, la numire. Este, cred eu, normal intr-un guvern cu un sef dubios si smecheras, ca toti ceilalti sa fie mai dihai. Normal, la noi in tara, zic, conform cu parerea alegatorului majoritar

 5. Hmm…
  Tind să-mi aduc aminte de un ministru cu bac-ul luat pe la vreo 30 de ani, de o ministreasă cu trei doctorate luate simultan la FF, de o altă „ilustră absolventă” a respectivului colegiu ajunsă ministru important…
  Impostura are o tradiție lungă în guvern dar o observăm doar când ne convine.

  • Ne aducem aminte forte bine. E normal sa nu cunoasteti ce am scris in trecut, si in timpul Guvernului Boc și in Timpul Guvernului Tariceanu. Acesta nu este primul meu articol de acest fel. V-ati pripit cand ati spus ca observ impostura doar cand îmi convine.

   Problema este ca noi o observam prea rar si ca nu le strigam STAI ÎN LĂTURI!

  • @garrett! Cat pe ce sa te aprob, dar nu sunt sigur ca e vorba de R.Negoita cu bac pe la 35 de ani sau Vanghelie pe la 40. Tu ce stii? Si nu te deschide dulapul cu FF ca sa nu cada de pe piedestal si ceilalti idoli ai tai……

 6. Cui spuneti dumneavoastra: „STAI in LATURI”? Aveti inpresia ca puteti misca cu aceasta expresie pe cineva cu vre-un milimetru? Inainte de 1944 ne afla totusi intr-o oarecare normalitate. Dupa 1944 am fost de facto ocupati de URSS iar elitele acestei tari au fost fie ucise, fie inchise, fie s-au exilat. Mari politicieni, ofiteri superiori, magistrati, profesori, ingineri, medici, bagati in puscarii, torturati, ucisi. Putinii care au reusit, au luat calea pribegiei. Le-au luat locul tot felul de „electricieni” si „pantofari” (sa ma ierte posesorii acestor meserii). Aceasta uriasa rasturnare de valori nu cred ca poate fi refacuta „fara violenta” asa cum a clamat „revolutia romana” decat in foarte multi ani, mult mai multi decat 20 (cf. Brucan). Asa incat … rabdare :( Stai in laturi se poate foarte bine transforma in „stai in lături”. Multi ani de-acum incolo.

 7. Dar voi, cei care v-ati umplut de diplome, de studii, … de alte trofee, ce ati facut pentru noi, cei multi? Concret .

  Titulescu (titrat si plin de … ), am vazut ce a facut : spanacul praf. Dus de nas ca un pudel, speculandu-i-se toate slabiciunile, orgoliile si pretentiile sale ultradocte (dar extrem de costisitoare, ca sa nu spunem extravagante – toate pe banii contribuabilului roman), de catre abilul (dar netitratul) Litvinov. Si Maiorescu stim ce a facut, dar nu e locul si nici timpul sa ne ocupam de el.

  Evident ca Titulescu nu sta in laturi, dar nici nu poti uita dezastrul in care ne-a tarat, nonsalant, cu zambetul pe buze, de nici acum nu stii ce sa spui. A fost un prost? Sau o canalie? Intentia face diferenta. Restul prostimii care a murit dupa, precum si al celor ce au sustinut extravaganta de a te da mare scamator de litere si de semantica, nu mai conteaza. Sunt cifre .

 8. Cand spuneti „stati in laturi” unde este accentul? Pe a sau pe u?

  „Stati in laturi” adica dati-va la o parte, sau ” stati in laturi” adica aveti picioarele in mancarea porcilor?

  Nu ca n-ar fi corecte amandoua versiunile …

  • Nu stiu cum punea Maiorescu accentul dar sunt cunvins că el căuta polisemia.

   Aevărul este că nu avem un omonim perferct (accentul se pune silabe diferite) și contează cum este pronunțat.

   Cum spuneti și dumnevostră, ambele versiuni au sens.

   • Din experienta mea din copilarie cu bunicii la tara pot impartasi cate ceva pentru lamurirea sensului cu accent pe „u”. Anume:
    – porcii aveau parte de una-doua mancari calde pe zi, plus, in functie de sezon, graunte ori verdeturi;
    – bucatile mari (cartofi, sfecla etc.) trebuiau taiate astfel incat porcii sa le poata apuca (muieti-s posmagii?)
    – contra-intuitiv, porcii aveau parte de painea neagra (e drept, uscata sau mucegaita uneori), nu ca noi, oamenii, care ne opream painea alba (cea proaspata), pe care o credeam superioara.

    Nu stiu daca si acum porcii din batatura au parte de acelasi tratament (bunicii mei din pacate acum sunt in lumea dreptilor), sau poate sunt si ei nostalgici dupa vremea comunismului. Cert este insa ca polisemia maioresciana este chiar mai bogata decat pare. Daca n-ar exista in limbajul curent termenul „ciolan”, ca fiind asociat cu functiile publice, gasesc ca „laturi” ar fi la fel de nimerit.

 9. O foarte buna idee s-ar putea desprinde din articol: pentru demnitari sa fie necesar un CV tabelar sau formular standard.
  In vest se aplica tot mai des astfel, desi e doar o recomandare, iar datele continute sunt prezentate in ordine cronologica inversa.

  • @hantzy. off-topic. In ZF de luni: „lanturile Mega si Shop in Go elimina „pietarii”. Asta ca sa vezi ca preturile din piata nu sunt in NICIUN CAZ la jumatate. Premisa gresita, concluzie ……..

 10. Pai la noi ca sa razbati in politica iti trebuie doar bani. Vrei consilier la o comuna? Te costa vreo 1000 de euro. Sau deh, depinde de comuna. Vrei consilier la oras? Te costa vreo 5000 de euro. Vrei consilier judetean? 10.000 euro sau mai mult. Vrei parlamentar? Parca 50.000 de euro era cel mai mic pret nu? La Dan Diaconescu parca.

  Doar nu va credeti in Chile unde toti ministri sunt absolventi de Harvard, Stamford si MIT. Cine sa faca selectia cadrelor? Sefii de partid? Va amintiti de filmuletul cu Geoana si Birchal cand ii da 5000 de euro? Daca Geoana, care pare un tantar pe langa alti mafioti de la varful partidelor face asta, pai la ce sa te astepti de la tipi ca Nastase sau Ponta? Sau Videanu si Blaga? Sau Antonescu? Lor le datoram gasca asta de incompetenti mafioti care au capturat puterea.

  Intr-un fel merita un repros si oamenii inteligenti cu CV-uri curate si cariere respectabile. Oameni ca dvs. Inteligenti si educati sunteti. Dar sunteti si suficienti de motivati? Pai atunci gasiti o metoda sa va aliati, sa formati o masa critica si prin metode destepte sa-i alungati pe incompetenti. Nu stiu sa spun care ar fi acele metode. Probabil ceva de genul infiltrarilor pe care le practica serviciile secrete. Capturati un partid, aduceti-l la putere si apoi schimbati legile, principiile, cutuma. Nu va bazati pe popor. Poporul in majoritatea lui e sarac si manipulabil. Isi vinde votul sau voteaza dupa cum i se spune la Antena 3.

 11. Aveti curiozitatea sa vedeti si CV-ul sefului Loteriei? Raritate! Un om cu o asemenea pozitie are la activ „training de vanzari”.
  Tot de-al lui Ponta…

 12. Imi cer iertare, domnule Ciucu, nu am reusit sa citesc toate laturile de pe saitu onor governului… Multumesc, totusi, pentru perspectiva!

 13. Deviez un picutz. O intalnire de afaceri…O carte de vizita pe masa. O iau, o ridic, o citesc: Yegrecescu Ics – Patron=NU stiu sa fac nimic… Alta: Icsulescu Zet – Presedinte (de serele obscur)=Sunt un nimeni plin de fite…Alta: Zetescu Ics – Administrator=De profesie Nulla Nullum (in franceza…Zero Barat)…etc etc etc…

 14. Intamplarea face ca am intrat pe site-ul Guvernului chiar ieri si m-am crucit si eu la CV-uri.

  Dar, cum zicea si un comentator mai sus, tocmai pe Nita v-ati gasit sa-l laudati?

  Si, mai departe, haideti sa vorbim de „grei”, nu de firfirici.

  Vosganian – ministrul economiei – isi trece in CV cartile de poeme, cu traduceri internationale cu tot. Nu are nici 2 ore lucrate la o firma adevarata.

  Câmpeanu – ministrul muncii – idem, n-a lucrat niciodata la o companie, dar ea stie cum sa scada somajul, cum sa creeze locuri de munca.

  Chitoiu – a „lucrat” doar in… politica – iar acum face politici bugetare. Pai ce stie omul asta ce are nevoie o tara, o economie pentru a functiona?

  Corlatean? Ce a facut Corlatean pana in 2012, ca diplomat, si ce a facut de cand e ministru de externe? Cate intalniri cu omologi a avut? Ce discutii, ce a produs creierasul lui pana acum? Nimic.

 15. Cu exemplul lui Funeriu, articolul devine neconvingator. Din enumerarea cumulata a unor criterii, in articol si comentarii, lipsesc destule, cum ar fi de exemplu loialitatea fata de, oricum ar suna, tara si popor. Da, problema exista, dar solutia inca e departe.

 16. Ce sa zic … mare descoperire dle Ciucu.

  Acest tip de om „asinus ad lyram” (in traducere „fund la lira”, e mai frumos sa injuri in latina nivelul de competenta al respectivilor) era si inainte pe vremea fostelor guvernari. Aduceti-va aminte de garnitura impusa lui MRU…. promovata din esalonul doi al PDL – mi-a venit rau.

  Sinecurile sint aceleasi, oamenii sint schimbati.

  Deci ? Despre ce vorbim aici ?

  I-ati vazut pe cei de mai jos sa se revolte ? Nu ? Nici eu. Pai atunci sa taca si sa-nghita porcariile asa-zisilor sefi.
  I-ati vazut sa urle ca seful ia mita si face una lata, ca ne fura pe fata? Nu ? Atunci sa nu mai aiba sa-si ia salariul, ce ma doare pe mine.
  I-ati vazut sa urle cind seful isi pune amanta mare peste nu stiu ce regie? Nope … noua ne plac curvetele.
  I-ati vazut sa se revolte cind fiul sefului ia nu stiu ce functie si decide strategia Romaniei pe un domeniu cind el nu stie sa se lege la pantofi? Nu ? Pai sa saraceasca prostii si sa ma lase-n pace.
  I-ati vazut vreodata sa se revolte cind seful vinde un post pe bani? (de ex. la doctori?) Nu ? Pai sa muriti in spitale dobitocilor!
  Ne-ati vazut sa iesim in strada pentru porcariile Antenelor ? Nu? Luati de-aci laturi pe creiere, lasilor.

  Tara de lasi si de curve (atit masculine cit si feminine, sexul nu are importanta cind vine vorba de mentalitatea respectiva).

 17. Domnule Ciucu,
  Legatura dintre un CV bine ornat si performantele ocupantului unei functii, mai ales politice este discutabila. Exemple care sa demonstreze ce am afirmat eu sunt numeroase. Am avut un savant Prim Ministru, (N. Iorga) si rezultatele n-au fost pe masura pregatirii si mintii acestuia. Functiile la care va referiti sunt politice. Sa va dau inca doua exemple : Emil Constantinescu detinea titlul de profesor universitar atunci cand era presedinte, iar Traian Basescu doar pe cel de sef de promotie la marina comerciala,(eu asa stiu) fara doctorate, masterate si altele si totusi mai apreciat de lumea intelectuala este Basescu si nu Constantinescu.

  • Pe undeva poate ca aveti dreptate, ca CV-ul nu e atit de important, ca in el nu trebuie multe doctorate si masterate. IN fond in Romania este o situatie inversa si anormala. Se scrie orice in CV ca apoi sa se justifice in baza lui o mare competenta. SI mai ales sa-si justifice autoritatea.
   De mult am invatat/ citit, nu mai tin bine minte, ca exista o autoritate conferita prin natura intrinseca a unei functii si exista o autoritate dobindita. Ori nici una din persoanele pomenite de domnia voastra nu are/ avut si autoritatea dobindita pentru functia politica.
   Domnul Emil Constantinescu a fost scos din jobenul scamatorului ca si candidat direct la functia suprema in stat. A avut autoritate la universitate si printre rectori, dar nu experienta politica. In schimb actualul presedinte pe linga marinarie a invatat si ceva politica, pentru ca a fost ba ministru, ba primar, ba a reusit sa faca guverne sa cada. Venit insa din vremea comunista cu cele 3 legi: seful are dreptate, seful are intotdeauna dreptate si daca se intimpla ca seful sa nu aibe dreptate se aplica legile 1 si 2, atunci experienta politica acumulata nu i-a servit ca sa devina un bun presedinte. Pentru ca in Romania toata lumea se compara cu presedintele SUA, care e si sef de executiv in acelasi timp.
   In plus nici unul din oamenii politici, dar si in economie e la fel(directori, sefi), nu vine cu ideea de a construi ceva. Toti vor sa darime ce a fost si sa refaca dupa planul lor.
   SI nu pot sa nu observ ca daca inainte celelalte guverne au pacatuit prin lipsa de comunicare, guvernul actual a sarit in extrema cealalta: prea mult timp pe sticla sa comunice, si prea putin la treaba.

 18. Imi pare rau dar inca din prima propozitie va departati de normalitate intr-o masura care ar necesita o explicatie separata. Spuneti ca respectivii se infiltreza poitic in guvern si-i faceti de ocara pentru acest lucru. Daca dvs nu considerati ca membrii unui guvern sunt oameni politici si nu trebuie numiti pe criterii politice atunci ar trebui sa o declarati clar ca o baza pentru constructia care urmeaza.
  Dna Varga este in primul rand om politic fiind sefa organizatiei de femei din PNL, este imposibil ca dvs sa nu cunoasteti acest lucru. Daca este performanta politic este singura premisa esentiala pentru a fi membru in guvern. Daca nu este numita politic atunci este un tehnocrat si intradevar trebuie sa aiba un CV beton. Cum guvernul actual nu este declarat ca fiind un guvern de tehnocrati consider ca analiza dvs este inutila.
  Daca sunteti nemultumit de rezultatul alegerii politice puteti sa va inscreti intr-un partid si sa va implicati in aceasta alegere.

  • Hai ca o dam lata. Nu serios, cam ce nivel de IQ trebuie sa aveti sa veniti cu un astfel de argument ?

   Politica se traduce in viziuni, nea Andrei. Viziunea se impune pe un domeniu (sa zicem Agricultura, Medicina sau mai stiu eu ce). Pai daca esti pus NUMAI politic si nu ai habar de domeniul respectiv, rezulta ZERO viziune, ZERO actiuni de transpunere in practica a viziunii respective (cam asta e realitatea noastra cotidiana, de de 20 – sau 70, depinde cum socotim – de ani)

   • D-le it_s__not_news, care va ascundeti dupa un pseudonim si practicati atacul persoanei in locul ideilor. Chiar daca acest site ar trebui sa aiba anumite standarde va voi raspunde.

    Politica este acea parte variabila ce freamata intre constrangerile prevederilor legale si cutumelor democratice. Este iluzoriu sa constestati ideea ca tot ce nu este interzis este permis. Politica odata trecuta de rigorile legii mai este sanctionata doar de cetateni prin vot.

    Dvs nu intelegeti cum functioneaza mecanismul politicii in Romania si in alte tari de mare traditie, credeti in mod gresit ca un ministru face ce vrea in ministerul pe care il conduce.

    Viziunea de care vorbiti nu este in puterea ministrului decat intr-o marja de manevra care pentru dvs inseamna inexistenta.

   • Nea Andrei:

    1/ Iti atac argumentul, ca provenind de la o persoana care a vorbit fara sa gindeasca. Reciteste fraza.

    2/ A te numi „it_s__not_news” sau pur si simplu „Andrei” mi se pare egal. Daca nu vezi echivalenta, vezi prima mea observatie la adresa comentarilului tau. Ba chiar mi se pare mai cinstit ce fac eu, pe cind tu dai iluzia non-anonimitatii.

    ” credeti in mod gresit ca un ministru face ce vrea in ministerul pe care il conduce. ” – Unde d-zeu am spus asa ceva? Viziunea nu inseamna „fac ce vreau eu”. Ia nene o carte de leadership si citeste, dupa aia stam si vorbim. Altfel, o sa ti se para ca ai dreptate, si zau sint satul de astia ca tine.

  • Da stim, acesta a fost dintotdeauna argumentul mafiotilor imbracati in haine de politician.
   Dar ia imaginati-va cum ar fi daca partidele si-ar impune in statut ca de la un anumit nivel in sus sa nu poti fi numit daca nu ai in CV diplome pe bune. Si daca liderii partidelor ar urma acele prevederi.
   Deci daca incercati sa ne aburiti cu vechile fumigene mai bine va folositi energia la altceva. Daca vreti sa discutam pe bune la modul logic si inteligent veniti cu alte argumente. Altfel nu dovediti decat ca sunteti in aceeasi banda cu acesti mafioti cu CV-uri brodate care au capturat puterea din Romania

  • Este foarte ciudat ce scrieti. Sa nu avem chiar nicio asteptare? Credeti ca aceste cuvinte magice „criterii politice” justifica orice? E, daca asta credeti este poate mai clar de ce suntem intr-un asemenea hal. Observandu-i la televizor pe stimabilii politicieni exprimandu-se agresiv si agramat intelegem acum:
   – nu este necesar sa vorbeasca romana corect, patriotismul declamativ nu cere si corectitudine gramaticala;
   – nu este necesar sa stie economie;
   – nu este necesar sa fie un bun jurist;
   – nu este necesara o activitate profesionala;
   – nu este necesar sa stie ceva! Pentru ca, de fapt, aceste cuvinte magice asta ascund: este necesar sa faca parte din lumea politicii sa fi trecut prin toate partidele in douazeci de ani sau sa aiba parinti care au trecut prin toate partidele. In rest, nu conteaza. Si daca va ajunge intr-un post si nu va intelege nimic din ce se intampla acolo tot nu conteaza. Doar nu vreti sa-l evaluam pe ministrul economiei dupa rezultatele economice, nu? Blasfemie! Il evaluam dupa cat de bine se exprima politic la Antena 3! Si nu conteaza, ca sunt unii ca mine din ale caror taxe pot sa vorbeasca astia mult si bine.

 19. Cred ca gresiti, domnule Hermann, si iata de ce: patronii, presedintii de SRL si altii ca ei isi certifica activitatea prin rezultatele obtinute, iar lipsa competentei (reale) ii costa in primul rand pe ei insisi. Sau altfel spus, sunt banii lor (sau ai actionarilor), e o afacere privata si sunt liberi sa-si bata joc de ei/ea prin incompetenta.

  Situatia se schimba in cazul functionarilor si demnitarilor publici: acestia sunt platiti de catre noi si gestioneaza banii nostri, deci aici avem dreptul sa pretindem certificari „ex ante”. Nu de alta dar nu ma obliga nimeni sa fac afaceri cu Icsulescu Zet dar n-am incotro si „fac afaceri” cu statul: adica acesta imi ia banii prin taxe si impozite si-mi da in schimb rezultatul gandirii corifeilor lui Ponta!

 20. Mi se pare major dezagreabil, si nu cred ca e doar o coincidenta, ca toate exemplele din text, acolo unde se dau detalii, sint de femei inepte. Nici un ministru, ministru adjunct, secretar de stat barbat nu apare in categoria incriminata, a CV-urilor penibile.
  Nu e vorba despre faptul ca ma omor dupa corectitudinea politica – desi, ea nu e rea intre limite rezonabile – dar chiar nici de saminta nu exista nici un mascul cu CV pagubos in guvernul Romaniei?

  • Da.

   Am realizat dupa ce am scris articolul. Cand am verificat site-ul guvernului nu m-am gandit la gen ci m-am uitat doar pe CV-uri si i-am judecat doar pe baza lor.

   Am vrut sa ma iau si de Cristian David (Troaca) – asta a ajuns la interne, dar mi s-a parut ca ma lungesc.

   Imi pare chiar rău că a ieșt asa si daca ajuta cu ceva marturisesc ca modelul meu de politician este Monica Macovei si articolele mele din trecut pot demonstra asta.

   • Bun, acum m-am lamurit.

    Pentru ca acest site isi propune „texte cu valoare adaugata” in interpretarea mea trebuie sa venim cu informatii profesionale nu cu opinii si pasiuni. Dvs ati intreprins o sarja pur politica ( si chiar deficitara dupa cum a remarcat Vera), v-ati asumat un model politic si recunoasteti ca „va luati de cineva” in loc eventual sa procedati la o analiza profesionista. Subconstientul lucreaza…. Este foarte simplu sa actionezi selectiv, de ce nu ati aplicat aceleasi criterii de la Presedinte pana la ultimul Ministru ?

    • texte cu valoare adaugata – valoarea adaugata nu poate fi pasiunea sau opinia ?

     pasiunea nu e valoroasa ? opinia nu are valoare ?

     Nu serios, Andrei, ia tata o pauza, respira adinc. Apoi intoarce-te la calculator si decide sa ne lasi in pace.

 21. Domnule Ciucu,
  Eu mi-am facut o parere despre dumneavoastra din articolele pe care le-am citit din cele pe care le-ati scris si pot sa va spun ca am convingerea ca sunteti un om instruit si cu mintea acasa, ca sa ma exprim asa, dar sa spuneti ca modelul dumneavoastra de politician este Monica Macovei asta da surpriza. Sunt sigur ca dumneavoastra vedeti ceva ce eu nici macar nu-mi pot inchipui, alta explicatie nu am.

  • Monica Macovei este politicianul care m-a facut sa sustin conditionarea accesului la functiile publice de un examen psihiatric!

   Pentru ca este ilogic sa pretinzi mai mult de la cei care vor sa conduca o masina decat de la cei care vor sa conduca o tara.

 22. Directorul Registrului Auto Roman (RAR)- Dinca George Adrian , care nu este in stare sa spuna in baza carui act normativ a scumpit de mai bine de 10 ori intr-un an taxele de autorizare , si-a scris in CV ca a completat foi de parcurs . De asta ce mai ziceti ?
  Sa va spun ca piata auto se dezmembreaza in aceste momente din cauza unui incapabil ca el si ca cel de deasupra lui . Asa si cu Romania , functioneaza numai cu oameni de la dezmembrari.

 23. Imi cer scuze daca sunt redundant, nu am avut rabdare sa citesc restul comentariilor, pentru a vedea daca a mai propus cineva asta, insa mi se pare o sugestie buna: utilizati link-uri catre site-uri pe care le impuneti ca tema obligatorie, e mult mai onest.

 24. @ iosiP
  Absolut de acord cu dumneavoastra. Cea care a propus masura examinarii trebuie mai intai sa dea exemplul personal si daca trece mergem mai departe cu examinarile.

 25. Corlatean exemplu „pozitiv”? Poate chiorul in tzara orbilor. marele externolog Titus e conf univ ca si Ponta tot la „drept” dar nu la romano-americana ci la latrina cretina Dimitrie Cantemir a famigliei dumitrescu, cei al caror proces de plagiat se tot judeca de vreo 5 ani.

 26. De ce ar sta in laturi? Oamenii i-au votat, asta le da dreptul la 4 ani de „liber”… is just Rumania, this is daily business here.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ciprian Ciucuhttp://www.crpe.ro
Consilier in Consiliul General al Municipiului București / Fost președinte al Consiliului Național de Integritate (2015-2016) / Membru fondator al Centrului Roman de Politici Europene

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro