marți, mai 17, 2022

Tenacitatea domnului Dragnea

Liviu Dragnea este un politician tenace. Tenacitatea sa nu este produsul unui accident, ci efectul unei educaţii. Asemeni mai tututor comuniştilor şi feseniştilor care îl precedă, istoric, domnul Dragnea are nevoie de inamicii pe care să îi deteste şi pe care să îi distrugă . Iar tenacitatea este imaginea ultimă a acestei determinări de a învinge, în confruntarea care îl opune celor ce îi tăgăduiesc dreptul de a domni peste România. Tenacitatea este consecinţa încrederii în mandatul divin încredinţat domniei –sale de a fi suveran peste o naţiune de necuvântătoare.

Tenacitatea domnului Dragnea este tenacitatea unui întreg regim care nu renunţă, în pofida criticilor şi a presiunilor, la agenda restauraţiei. Ceea ce pare un simplu test devine politică publică. Tenacitatea domnului Dragnea se slujeşte de tenacitatea agenţilor săi, meniţi să execute şi să justifice. Ministrul Justiţiei îşi ilustrează, zi după zi, zelul cu care este chemat să servească noul USL. Proiectul său de castrare al justiţiei este , acum, proiect de act normativ. Potenţialitatea este , de acum înainte, o realitate pe care o majoritatea USL o va valida. Intervenţiile sale publice sunt dominate de acelaşi sentiment al tenacităţii. Domnul Tudorel Toader nu se abate de la misiunea pe care a primit-o. Devotamentul său evocă anii de glorie ai stalinismului, ca şi era de plumb a lui Nicolae Văcăroiu sau Adrian Năstase. Omisiunile, răstălmăcirile sunt tot atâtea strategii. Ceea ce contează este ţelul final. Resetarea justiţiei, spre a cita din interviul acordat în 4 septembrie 2017 “ Antenei 3”. O resetare care se poate fi privită ca un sinonim pentru restauraţie şi domesticire.

În Bucureşti, tenacitatea domnului Dragnea este tenacitatea doamnei Firea. Guvernarea capitalei este un poligon de încercare pentru agresivitatea populistă a PSD. Politica doamnei Firea nu trebuie nici subestimată, nici ridiculizată. Ea întruchipează valorile în care se recunoaşte o parte din România care ne este contemporană. Prostul- gust, falsa religiozitate afişată opulent, dispreţul suveran pentru calitatea intelectuală, toate acestea sunt reperele unei Românii din care vine doamna Firea. Decapitarea Teatrului Odeon, prin concedierea Dorinei Lazăr, este modul în care se manifestă această politică a primăriei generale. În clipa în care energicul Garcea domneşte peste arte, Dorina Lazăr nu mai poate fi directoare la Odeon. Bucureştiul este, de la teatre până la spitale, o feudă administrată asemeni Voluntarului. Votul bucureştenilor a permis apariţia acestei ere. Viitorul politicii naţionale poate fi citit în Bucureşti.

Tenace şi implacabil, regimul Dragnea are vocaţia controlului, a intruziunii şi a intimidării. Rezistenţa civică este tratată cu dispreţ, ca un simptom al unei nebunii. În România domnului Dragnea, cuminte şi calmă, cei ce critică sunt agenţi ai puterilor străine. Lecţiile pe care noul USL le oferă ambasadei Statelor Unite în materie de suveranitate naţională traduc această înclinaţie autarhică, ce poate fi un risc fatal pentru România.

Tenacitatea domnului Dragnea grăbeşte procesul de restauraţie şi de involuţie instituţională. Tot ceea ce se distruge, în aceste luni, poate fi iremediabil pierdut. Tenacitatea domnului Dragnea este tenacitatea celui care are un singur proiect de ţară-subdezvoltarea multilateral dezvoltată. România încremenită este România la care visează domnia- sa.

Distribuie acest articol

23 COMENTARII

 1. Incep sa cred ca reconstructia Romaniei o sa inceapa cu adevarat doar cand o sa ajungem praf si pulbere dupa guvernarea actuala PSD. Poate in 15 sau 20 de ani. Doar atunci o sa putem crea un stat pe baze sanatoase. Inca suntem condusi de fantomele trecutului.

  • Nu, de data aceasta reconstructia Romaniei nu va mai incepe.
   Doar daca, pentru asta exista o sansa minimala, cetatenii romani, vor iesi cu sutele de mii in strada impotriva acestei ” resetari a justitie ” si vor arunca afara guvernarea PSD . Mai trebuie si ca dl presedinte Johannis sa aiba ” cojones ” si sa provoace alegeri anticipate.
   Vedeti posibil asa ceva ? Eu , nu !
   Asa ca AFERIM, dragilor Romani, inainte spre bratele deschise ale Moscovei, Chinei si Istanbulului ! Cine va fi mai repede de mina, ghici ghicitoarea mea ? Si stiti cine va va aproba cu tarie 100% ? Dl. Orban dela Budapesta !

  • Socialismul are nevoie de cam 7-8 ani pentru a distruge total societatea. Nu poate fi intors din drum pana cand nu-si desavarseste „opera”.

   Asta, pentru ca in primul ciclu electoral de 4 ani socialistii modifica legislatia si utilizeaza resursele existente pe care le confisca si distrubuie pentru a crea falsa impresie de belsug.

   Pe baza acestei false impresii de belsug, socialistii castiga din nou in ciclul electoral urmator. In acesta nu mai dispun de resurse pentru redistribuire. Apare apelul la manipularea cifrelor de raportare, gasirea unui viinovat extern si apelul la „rabdare intr-un moment greu ce va fi depasit”.

   Cam asta e scenariul peste tot in lume, cu variatuini locale.

   • Coincide cu un ciclu economic – urca cat poate sa urce, minte cat poate de mult si apoi se prabuseste infrant de propriile vise de marire.

    Dar oare un neam nu poate sa invete din aceasta lectie?
    De ce ar trebui sa o repete dupa o perioada relativ scurta?
    NU cumva ar trebui sa se sape mai atent la memeria colectiva ref. socialismul/comunismul si sa reactionam la orice derapaj care ne poate aseza in pozitia de sluga la comunisti???

    Nu stiu ce sa cred dar vad ca suntem subtiri/slabi rau de tot!

 2. „Politica doamnei Firea nu trebuie nici subestimată, nici ridiculizată. Ea întruchipează valorile în care se recunoaşte o parte din România care ne este contemporană. Prostul- gust, falsa religiozitate afişată opulent, dispreţul suveran pentru calitatea intelectuală, toate acestea sunt reperele unei Românii…” – perfect analizat!

  Excelent text, dar a „n”-a atentionare, dragi romani…
  Trebuie sa fim, ori iremediabil atrasi catre masochism, ori hipnotizati, si astfel, incapabili sa reactionam rapid, inteligent si cu demnitate, ca sa continuam sa-i zicem „amin” lui Dragnea si acolitilor lui !

  Dilema…

  • :) foarte adevarat ! cind fufa de televiziune ajunge sefa peste capitala iar bisnitarul cu mustata vataf peste tara, rezultatele nu pot fi altele. intrebarea ramine : cine s smecherii si care s prostii !? apoi, cind in istorie jigodiile s au retras de bunavoie de la borcanul cu miere, plesnindu le obrazul de rusine ?

 3. Societatea civică românească este realitatea, este brandul ţării, are o pondere mai mare decît partidele politice, guvernul, administraţia politică. Spiritul civic dezlănţuit 1989 nu mai poate fi strivit, nu mai poate fi băgat la puşcărie, nu mai dispare. Spiritul civic al societăţii este decisiv pentru soarta locuitorilor, pentru democraţia şi libertatea dobîndită 1989 cu preţul de vieţi omeneşti. Roata istoriei nu poate fi întoarsă înapoi?

  … „… Tenace şi implacabil, regimul Dragnea are vocaţia controlului, a intruziunii şi a intimidării. Rezistenţa civică este tratată cu dispreţ, ca un simptom al unei nebunii. În România domnului Dragnea, cuminte şi calmă, cei ce critică sunt agenţi ai puterilor străine. Lecţiile pe care noul USL le oferă ambasadei Statelor Unite în materie de suveranitate naţională traduc această înclinaţie autarhică, ce poate fi un risc fatal pentru România….. „…

  E trist, resignarea autorului e întemeiată. Parteneriatul strategic cu SUA lăudat de jecmănitorii, penalii, hoţii din guvernul de la Bucureşti? Temporar e posibil ca o societate să se scufunde în erori şi mîrsăvii. NU cred că e ceva definitiv. Încercare şi eroare. Prezentarea autorului e o dovadă pentru libertatea gîndirii, libertatea cuvîntului, independenţa publicaţiei contributors în raport cu „puterea”, cu „Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale”.
  Bucureştiul lui Dragne/PSD-Alde se va alia 2017-201921 cu mişcarea identitară, cu naţionaliştii-suveranişti de la Vişegrad, împotriva justiţiei, împotriva Franţei?!

  S-a realizat mult 1990- 2007- 2017. Umbrele trecutului nu au dispărut. Mentalitatea dîmboviţeană „capul plecat sabia nu taie”, nepăsarea electoratului în Decembrie 2016, trecutul recent cu cei 50 de ani 1939- 1989 de dictatură autohtonă românească au dus azi la o stare de excepţie a ţării. În condiţiile cele mai avantajoase din ultimii 100 de ani s-a produs „teleormanizarea” României. E un risc, e un experiment românesc cu rezultat deschis. Locul unde nu s-a intimplat nimic? Eşecul unei stat naţional UNITAR ultracentralizat poate fi sărbătorit 2018 cu paradă militară şi alai mare?

  Pluralitate, unitate în diversitate e măreţia UE. Nu mai contează în Bucureştiul lui Dragnea?

 4. Îmi cer scuze dacă deranjez, dar aș vrea să știu ce contribuție au, în „tenacitatea” lui Itzik Dracnev, Kompassul oferit ca „decorație” de Moshe Kantor și „sfaturile” cu care este „îndrumat” de „consiglierii” săi israelieni sau/și de către infractorul Bibi Netanyahu? Mulțumesc!

 5. Eu cred că îl supraestimați pe Dragnea. Este doar un țopîrlan care a pus mîna pe putere și acum își face de cap. A ajuns în poziția asta datorită imbecililor care au condus țara în așa fel încît au reușit să-i scîrbească pe toți romanii care sînt puși în situația de a nu avea pe cine să mai voteze. Dragnea face exact ce au făcut toți care au avut puterea pe mînă, adică încearcă să-și securizeze poziția ca sa poată sa-și vadă de interese fără bătaie de cap. Am avut un criminal, a urmat un golan și acum a venit rîndul unui țăran să se dea în barca puterii. Toți ăștia și-au făcut mendrele cum au vrut fiindcă nimeni nu le-a dat bătaie și nu i-a căutat la dantură cu bombeul. Ca să nu rămînă doar o vorbă frumoasă, democrația trebuie impusă de cetățeni cu mijloace care i-ar oripila pe toți oengiștii și pe cei care se ocupă cu grupuri de reflecție, think tank și debate. Francezii și englezii au o democrație solidă și pentru asta au tăiat capete de regi și miniștri pînă au făcut scurtă la mînă. Americanii s-au bătut cu englezii, cu francezii și între ei de s-au plictisit. Au o democrație invidiată de toată lumea dar nu s-au culcat pe-o ureche. Pentru că oamenii uită repede ( așa cum ăștia de la noi au uitat ce-a pățit Ceaișescu), periodic recurg la împrospătarea memoriei, așa că de cînd au președinți, patru au fost împușcați iar șaisprezece au trecut prin tentative de asasinat (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_United_States_presidential_assassination_attempts_and_plots). Dacă facem o socoteală ne iese că din 45 de președinți, 20 au stat în bătaia puștii, ceea ce înseamnă că oamenii sînt cu ochii pe tine și dacă te ia jmekereala pe val și superi lumea, te riști. La noi toți zmardoii politichiei sînt bine-mersi, bat geamparalele pe spinarea romanului cu strigături și nimeni nu le face nimc, doar le batem obrazul și înjurăm pe forumuri. Ce să zic, i-am nenorocit!

 6. De-a lungul istoriei omenirii, s-a descoperit ca multi dintre oamenii politici excesiv de tenace (intr-o directie) erau, de fapt, capacitati de altcineva, din umbra. Daca in spatele altor oameni politici tenace nu s-au descoperit eminente cenusii (persoane sau organizatii), nu inseamna ca n-ar exista, ci doar ca nu au fost revelate, inca. :)

  Cat despre „catzeii” domnului Dragnea, trebuie sa-si asume loialitatea neconditionata pana la capat – la bine si la greu. :) Sa vedem cum va arata „Romania domnului Dragnea” prin ianuarie-februarie-martie 2018…

  Poti prosti prostul, un timp, dar sa te fereasca Dumnezeu de mânia prostului!… :)

 7. Ei Da, dar si cetatenii…

  Cetatenii parca dorm si nu vad, nu aud mai nimica…
  Sunt de calm de imi vine sa ii iau la palme!

  Restauratia se petrece cu largul concurs al cetatenilor inca adormiti sau poate prea comozi ca sa se deranjeze pentru niste nimicuri precum statul de drept, neafectati de atacul constant asupra libertatilor lor sau asupra dreptul la decentam – chestia vagabondului ala de Tudose cu Terente m-a lovit in plin -,la un salariu corect sau/si o pensie corect stabilita

  As vrea si eu sa vad ca oamenii din institutiile publice la protest – as vrea sa vad cum acestia isi pun banderole si protesteaza – nu isi mai asculta sefii care sunt oarecum retardatzi sau poate, in situatia cea mai fericita, oarecum incompetenti,.

  As vrea sa ii vad pe pensiomari revoltati de minciunile azvarlite in campanie, si acum transformate in povesti de genul mai puneti de aicea cativa banutzi…

  Prea multa liniste/comoditate dauneaza grav societatii!

  Sigur ca nemernicii au de partea lor gramezile de bani furate si manipularea executata la foc continuu de latrina, dar chiar asa cat de moi/slabi sa fie cetatenii?

  ce mai face opozitia?
  Sigur, putem merge mai departe cu o alta intrebare…

  AUd ca au decis sa bage o motiune de cenzura! Bravo!
  Dar pana acum ce au facut? Trebuiau sa umple toate forumurile, televiziunile, presa scrisa, fb de opiniilor lor precum ca ASA NU MAI MERGE!

  Macar sa ii auzi si sa simti ca misca si ei!
  Nu, ei au si ei parte lor de liniste de te doare rau de tot la buzunar si creier!

  Romania are conducatorii pe care ii merita!

  Pentru actualii gubernanti cetatenii ar trebui sa iasa cu furcile in strada si sa moara acolo!
  Nimic nu este mai de pret decat libertatea si justitia corecta!

  Borfasii sa ajunga la bulau si cu banii luati!
  Cam asta imi doresc – dulce Romanie!

  • In urma redistribuirii socialiste, cei care beneficiaza sustin socialiistii si il voteaza. E cat se poate de normal.

   Cei de la care se confisca valoarea redistibuita renunta in timp la a o mai produce (e mai rentabil sa primesti decat sa ti se ia, nu-I asa? :-)). Devin astfel bneficairi si voteaza si ei socialistii. Sau pleaca in alte tari si scad astfel numarul de voturi pentru contra-socialisti.

   Procesul asta continua cat timp exista (inca) suficiente persoane „donatoare”.

   Procesul nu poate fi intors decat in prima sa faza (primii 1-2 ani). Tocmai de aceea eforturile socialistilor, odata ajunsi la putere, sunt spre a supravietui acesti 1-2 ani. In acesti ani, aparatul de stat este re-organizat pentru a derula procesul „redistribuirii” intr-un mod cat mai rentabil si, mai ales, cat mai ascuns.

   Este fundamental ca in acesti ani orice samanta de contr-socialism sa fie starpita. Orice merge in acest scop. Persoanele cheie ce ar putea deranja consoliodarea redistribuirii sunt fie eliminate de pe scena publica, fie cumparate cu functii.

   Treptat, socialismul isi contrsruieste o casta de privilegiati. Acestia devin slujitorii sistemului din interes si treptat, din convingere. Socialismul nu mai este impus, ci devine acceptat. E greu sa faci altceva decat ce face toata lumea. Asa ca privilegiatii sunt urmati rapid de o sleahta de conformist, de regula agresivi.

   Procesul continua prin formarea rezistentei. Fie prin plecarea din tara (destul de usor) fie prin indiferenta, fie prin disimulare. In fazele mai avansate, cei care devin adevarati maestri ai profitarii de system ajung sa o faca fara a crede nici un pic in el.

   ===

   Finalul apare atunci cand resursele se epuizeaza. Mecansimele de adaptare si de inselare a sistemului nu mai funcioneaza pentru ca nu mai ai ce sa iei de la el. Alimentele scad sub cantitatea necesara. Un timp, merge. Apoi nu se mai poate in nici un fel. Este momentul revoltei si, imediat, al aclamarii capitalismului.

   • Stiti ceva – comunistii au incercat si in USA dar nu au reusit prea multe…

    Si stiti de ce cred eu ca nu au reusit?
    Pentru ca oamenii de acolo sunt dintr-un alt aluat –
    Ei sau stramosii lor au calatorit si au indurat multe pana sa ajunga acolo si de aceea inteleg si pretuiesc altfel libertatea si democratia.

    Au existat sacrificii peste sacrificii – numai daca va uitati cat de mult munceau pentru a produce ceva, dar au continuat si au perseverat si cred ca au reusit sa isi consolideze natiunea.

    Nu pot compara spiritul american de libertate cu cel din nici o tara din Evropa sau nici din alt colt de lume. Cred ca aici sta diferenta –

    Deci fii atent la ce iti doresti si cum functionezi pentru a avea o sansa mai buna pentru tine si pentru cei care vor veni dupa tine.

    In rest numai de bine sa avem parte, desi…

 8. Ne aflam intr-o zona geografica dominata de lideri autocrati: Putin (Rusia), Lukaşenko (Belarus), Viktor Orban (Ungaria), Aleksandr Vučić (Serbia), Rumen Radev (Bulgaria), Erdogan (Turcia).
  Pentru ce sa ne imaginam ca noi vom ramane o insula de democratie?

 9. Dragnea nu este comunist, e o mare greseala sa fie identificat cu un comunist.
  Dragnea vine din strafundurile evului mediu tarziu romanesc. Este un rândaș smecher care a pus laba pe moșia marelui boier (statul român) pe care l-a slujit toata viața nu cu devotament ci cu pizma si invidie. Dragnea este inconjurat de slugi parvenite asemeni lui, de ciolaci si tudoși, țărănoi cu trecut tulbure si aere de mari funciari.
  Dragnea intelege Romania ca pe o moșie enormă și iși aduce aproape sărăcimea prin danii. Bani si mici feude.
  Judetele din care provin ministri si oamenii lui Dragnea sunt judetele cele mai inapoiate care, istoric, nu au avut parte de rezonabile perioade de dezvoltare capitalista si concurentiala.
  Nu exista iubire de tara sau viziune, exista doar pizma haiduceasca si ura fata de intelectualul pe care acesti rupti-in-cur nu pot sa il inteleaga. De ce? Pentru ca ei se hranesc cu manele, cu circ de targusor din Voluntari, cu popi transpirati si obezi care proclama sfintenia mai-marilor din Voluntari.
  Asta e realitatea: Dragnea si clica de impostori cu diplome de Cantemir si Spiru Haret vin direct din Evul Mediu tarziu, ala din zorii Modernitatii, modernitate pe care ei o resping, refuza si incendiaza.
  Modernitatea care ii anuleaza, care ii ineaca in anonimat si ii trimite la margine de mahala.

 10. In primul rind mai usor cu USL-ul pe scari domnule draga. Tariceanu e liberal cum sint eu popa (si nu sint), USL a fost o alianta anti-Basescu, iar impotriva lui Basescu trebuia luptat. Avind aceleasi origini era un daunator aidoma psd-istilor,
  Apoi tzatza Firea nu e primar din cauza voturilor bucurestenilor ci din cauza smecheriei electorale psd-iste cu vot intr-un singur tur. Candidatii USB si PNL au avut impreuna ceva mai multe voturi decit inainte numita. Nu zic nu, exista si o parte maricica a electoratului care se recunoaste in Dragnea, Firea et Co., dar n-ar putea sa stabileasca directii in Romania daca partea ailalta a electoratului, mai mare, n-ar dormi in galosi.
  Si da, pcr-istii sint tenace, sint obligati sa fie pentru ca daca au scapat controlul lucruri triste se vor intimpla pentru ei.

  • Nu-i adevarat, candidatii PNL si USR au avut impreuna mai putine voturi decat Firea. Doar daca ai mai aduna si PMP-ul ar fi depasit-o pe pesedea.

 11. O serie de speculatii psihosociale, dar cit de fundamentate. Ca de obicei, mult accent pe persoana. România este doar tara Cultului Personalitatii.

  „Tenacitatea sa nu este produsul unui accident, ci efectul unei educaţii.”
  Daca nu ma insel, tenacitatea in sine e o calitate umana apreciata. Abilitatea de a identifica obiectivele in care trebuie sa manifesti tenacitate si a celor in care trebuie sa renunti este unul din elementele inteligentei.

  „Asemeni mai tututor comuniştilor şi feseniştilor care îl precedă, istoric, domnul Dragnea are nevoie de inamicii pe care să îi deteste şi pe care să îi distrugă . ”
  O ipoteza freudiana fara fundament. Si oare la ce foloseste?

  P.S. Nu sustin PSD, nu votez PSD. As vrea doar ca prin metode si rationamente sa ne deosebim de ei.

 12. Romanii au votat cand au avut cu cine. De ex Ponta vs Iohannis. Minunea s-a produs. USR a scos 30% in capitala fara cine stie ce buget de campanie. Mai bine uitati-va ca nu avem alternativa la PSD si asta din 90 incoace. Sa votezi cu PSD are un sens pentru asistatii social, dar de ce naiba sa votezi cu caricatura de partid liberal numit PNL ?

  Ganditi-va… lasati scenariile apocalptice. Daca si cand oamenii de bine ai acestei tari se vor uni intr-un partid credibil, acel partid va fi votat. In loc sa ne smulgem parul din cap, hai sa gandim. Pentru prima oara din ’45 incoace…

 13. RUPTURA ÎNTRE GENERAŢII – SOLIDARITATE, ARMONIE, RESPECT
  Reusita coruptiei politice depinde de indiferenta, pasivitatea, lenea sociala si lehamitea majoritatii populatiei.
  Conflictul actual dintre generaţii, dintre oamenii cu o mentalitate autonomă/independentă şi oamenii conservatori/cu o mentalitate colectivistă, poate fi rezolvat numai prin ÎNŢELEGERE ŞI RESPECT RECIPROC. Ambele generaţii de oameni au adevărul şi dreptatea lor, ambele comunităţi trebuie respectate în egală măsură. Autonomii/independenţii luptă pentru virtuţi şi valori morale în viaţa socială şi pentru politicieni cinstiţi şi responsabili, iar conservatorii/colectiviştii luptă pentru supravieţuire şi pentru o viaţă materială decentă.
  Şi unii şi alţii au dreptate, nevoile spirituale şi morale sunt la fel de importante ca şi nevoile materiale de supravieţuire. Nu este nicio contradicţie între ele.
  Aşa cum omul are nevoie de hrană, locuinţă, căldură pentru a exista şi a supravieţui, omul are nevoie şi de virtuţi şi de valori morale pentru a se defini ca OM. Nu poţi trăi într-o locuinţă furată, cu o hrană furată.
  Oamenii în vârstă au trăit mai multe obstacole, dezamăgiri sociale, eşecuri şi lovituri din partea statului comunist totalitar sau din partea unui stat democratic aflat în tranziţie, decât generaţiile mai tinere. Bolile, bătrăneţea şi apropierea de sfârşitul vieţii îi fac pe oamenii în vârstă mult mai temători, mai pesimişti şi mai nesiguri privind ziua de mâine. Siguranţa supravieţuirii cotidiene le este oferită de o pensie certă, palpabilă, în comparaţie cu nişte valori morale virtuale, care le-au fost încălcate o viaţă. Este de înţeles atitudinea persoanelor în vârstă, dar asta nu înseamnă să abandoneze virtuţile morale pentru care s-au zbătut să le apere o viaţă întreagă.
  AVEM CONDUCĂTORI CINSTIŢI ŞI RESPONSABILI CAPABILI SĂ ARMONIZEZE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ ? Noi toţi putem fi uniţi şi solidari pentru o schimbare în bine a întregii societăţi romăneşti ?
  Onestitatea, respectarea legilor, respectul interpersonal, lucrul bine făcut, conştiinciozitatea, devotamentul sunt norme de valori în orice societate civilizată.
  Este firesc şi normal să le cerem politicienilor prin orice mijloc PAŞNIC de manifestare a democraţiei, să nu-şi facă legi pentru hoţie, să fie cinstiţi şi responsabili. Întotdeauna protestele şi mişcările sociale nonviolente au învins acţiunile nedemocratice, de încălcare a drepturilor sau acţiunile de forţă a statului autoritar.
  Altă întrebare ? Suntem în stare să ne purtăm unii faţă de ceilalţi cu RESPECT?
  Tenacitatea domnului Dragnea este frica de puşcărie a politicienilor HOŢI, care vor să-şi facă legi pentru hoţie. Ei pot fi contracaraţi numai prin participare socială, responsabilitatate şi activism cetăţenesc. Nu mai staţi în casă, hoţii nu vă lasă!

 14. Domnul Dragnea e un țăran teleormănean din comuna Saelele, cu o inteligență nativă peste medie, care înțelege foarte bine modul de gândire al țăranului român, sensibilitățile lui și știe cum să-l manipuleze. Liberalii au practic o politică elitistă și au desconsiderat populațiile rurale, aducându-le mari prejudicii, fapt care s-a văzut în alegeri.
  Chiar și astăzi există un având tembel al omului de la oraș (mai ales din București) care deși este cel mai mare asistat social al țării, consumator de resurse și subvenții de la buget, lovește în populația rurală ce prestează munci grele în agricultură. Să stai într-un birou, să te cafelești toată ziua și să le spui alora din Teleorman că sunt asistați sociali și leneși când tu ai căldura subvenționată, RATB subvenționat, gaze la preț reglementat nu e numai dovadă de nesimțire, ci și dovadă de prostie crasă. Lucrurile astea se văd și sunt taxate la alegeri. Deci data viitoare, între două cafele, priviță-vă în oglindă și întrebați-vă ci e asistatul social și cine e prostul care nu înțelege societatea în care trăiește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro