Cele două mari şi infecţioase resturi comunistoide din presa românească- și îi am în vedere când scriu asta pe domnii Ion Cristoiu, zis Coroiu, de la Evenimentul zilei și Cornel Nistorescu, proprietar și director general al Cotidianului– vorbesc la unison despre primejdia dictaturii personale a președintelui Klaus Iohannis care amenință de moarte România.
“Avem nu preşedinte, ci monarh!” a exclamat și repetat ba pe cristoiublog, ba în Evenimentul zilei, ba la televiziunile controlate de PSD care încă îi cer părerea Ion Cristoiu încă în seara zilei de 24 noiembrie. În vreme ce Cornel Nistorescu a tot inventat argumente care să-i susțină o idee-fixă pe care o exprima într-un așa-zis editorial publicat la 4 decembrie 2018 în Cotidianul. Fascinat la modul psihiatric de povestea cu Binomul, fostul ucenic strungar de la I.M. Cugir făcut om de regimul comunist și trimis în decembrie 1989 să se roage la mormântul ayatolahului Khomeiny, scria la data de 4 decembrie 2018 următoarele: „Klaus Iohannis înconjurat de generali este doar proba unui păpușoi avansat la rangul de președinte al României, în spatele căruia aceleași servicii secrete își fac veacul și jocurile”. Ca să vedeți cât de puțin a evoluat gândirea politică a d-lui Nistorescu, vă invit, stimați cititori, să parcurgeți editorialul respectivului intitulat Încurcă-i, Drace!, publicat la data de 6 decembrie 2019 tot în Cotidianul.
Dacă și dl. Cristoiu zis Coroiu, și dl. Nistorescu sunt deranjați, în ciuda rivalității lor de moarte, de faptul că președintele Klaus Iohannis pare să fi schimbat foaia, adică din președinte-spectator dă semne că ar fi devenit președinte implicat (de aici frecventa chemare la consultări la Cotroceni a premierului Ludovic Orban, a vicepremierului Raluca Turcan, a miniștrilor din domenii-cheie), între cei doi există divergențe de opinii în privința relației dintre Palate.
Dl. Cristoiu, bolnav de scenarită, un gazetar în care foarte adesea mi se întâmplă să văd reîncarnarea celebrului Caracudi caragialean (Reportaj) vorbește, invocându-și sursele numai de el știute, despre un conflict în fașă între președinte și premier. Zice că ne-am aflat într-o situație asemănătoare celei din ianuarie 2005 care a generat conflictul pe viață și pe moarte dintre președintele proaspăt ales Traian Băsescu și noul premier Călin Popescu-Tăriceanu. Dacă până mai deunăzi, dl. Cristoiu-Caracudi nu obosea să brodeze pe tema unui inventat blat între d-na Dăncilă și dl. Iohannis, acum se face că a aflat că același domn Iohannis ar fi bătut palma cu atât de insignifiantul, de palidul domn Marcel Ciolacu în privința sorții guvernului Orban pe care, ce să vezi și cum să crezi o asemenea enormitate?, l-ar vrea înlăturat. Premierul a aflat și de aici tensiuni, neîncredere, conflicte.
În editorialul mai sus menționat al cărui unic scop este de a mai vorbi încă o dată în binecunoscutu-i stil de bodegă despre președintele Iohannis (pe vremea tinereții sale cugirene în zona cunoscută sub numele Cânepi era o rău famată grădină de vară la care, probabil, dl. Nistorescu se ducea cam cu aceeași frecvență cu care marii jurnaliști din interbelic se duceau la Capșa), directorul Cotidianului afirmă că nu crede într-un astfel de conflict. Din contră. Pentru dl. Nistorescu este și evident, și deranjant că dl. Iohannis vine cu idei și sarcini pentru membrii guvernului. Iar “guvernul va face tot ce zice președintele, chiar dacă ar fi stupid sau numai neconstituțional”. Așa că, deși vorbește ca și dl. Cristoiu despre ‘’amestecul grosolan al președintelui în instituțiile Statului’’, despre moliciunea PSD, dl. Nistorescu nu vede nici un motiv de ceartă între Palate. Nu e însă de acord cu asumarea răspunderii guvernului și își ia drept sprijin luciditatea a cui să vezi ? A tabagicului domn Toni Greblă.
Asumarea răspunderii guvernului pe Legea bugetului de Stat pentru anul 2020 despre care, la un moment dat, se vorbea în cercurile politice de la București și la care s-a referit și președintele Iohannis a fost, pare-se, doar o ipoteză de lucru. Dl. Orban a cumpănit și a înțeles că nu e tocmai democratică soluția. Și cred că a făcut-o și fără indicațiile prețioase ale d-lui Toni Greblă, care, ieșit spălat și călcat din pușcăria unde e adevărat că a fost trimis pe nedrept de DNA, s-a mânjit prin colaborarea dezonorantă cu guvernul PSD. Același lucru l-a înțeles mai mult ca sigur și președintele Iohannis. Spre supărarea domnilor Cristoiu și Nistorescu. Cărora se pare că nu le-a ieșit demonstrația. Dar vorba d-lui Nistorescu. Încurcă-i, Drace!
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro
„Dacă și dl. Cristoiu zis Coroiu, și dl. Nistorescu sunt deranjați, în ciuda rivalității lor de moarte, de faptul că președintele Klaus Iohannis pare să fi schimbat foaia…”
Și, dacă cel deranjat s-ar numi, așa, spre exemplu, D Tăpălagă, la fel de apropiat de diverse servicii, la fel de schimbător în opinii și convingerii, ar fi oare mai bine?
Cum se zice, crede oare cineva că securiștii noștri sunt mai buni decât securiștii lor?!…
In vremurile de glorie ale PSD-ului lui Dragnea toata presa a fost impotriva lui si l-a criticat (justificat sau nu, asta e alta discutie), tot asa si acum au mai ramas cativa gen Cristoiu, Nistorescu, Antena 3, etc. sa isi exprime dezacordul referitor la politicile presedintelui pro-european si a guvernului de dreapta.
Au fost vremuri cand partidul unic vroia ca toti sa gandim la fel, sa-l aplaudam pe liderul unic ales cu 97% din voturi (in cazul asta cu 67%), iar daca ascultai Europa Libera sau orice sursa alternativa de stiri ajungeai cu dosar la Securitate (minim). Dupa ce citesc astfel de articole imi dau seama ca nu suntem departe de acele vremuri. Doar ca acum e invers: totul e in numele democratiei, a corectitudinii politice, a statului de drept si a pozitiei de ghiocel in fata celor de la Bruxelles si Washington.