sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Ticăloşia ca mod de viaţă: Dan Voiculescu şi Antena 3

Defăimaţi, că tot va rămîne ceva( un posibil motto pentru Antena 3).

A fost şi este fidel unui sistem din care a făcut parte şi în care minciuna, calomnia şi prezentarea falsului drept adevăr au domnit aproape 50 de ani.

Pentru bătrînul securist Dan Voiculescu a fost un mod de viaţă. Aşa a trăit, aşa şi-a făcut averea. L-a perpetuat, l-a implementat şi l-a îmbunătăţit.

Aşa a obţinut cea mai odioasă maşinărie de linşat de după 1990: Antena 3, o adunătură de slujbaşi mărunţi, bucuroşi de conturi pline, analfabeţi puşi pe scandal şi degrabă doritori de spectacol ieftin (scuze pentru cei care nu se regăsesc aici dar care prestează servicii pentru acest trust).

Frica faţă de condamnarea la închisoare şi ura faţă de oamenii care au împiedicat acest sistem putred să pună stăpînire pe întreaga ţară au generat un aparat care are un dublu rol: de propagandă pentru cei care îi sînt supuşi şi de execuţie publică pentru cei care i se opun.

Miercuri seară, 9 iulie, amatorii de linşaje mediatice, cei care îngroaşă rîndurile unui public cu o poftă nesănătoasă de violenţă, a unui public care freamătă atunci cînd un om este terfelit de semenii săi, au fost martorii unui astfel de atac, al unei haite bine organizate care seară de seară îşi îngroaşă conturile cu banii acestui turnător.

Faptele: Slugile lui Dan Voiculescu au afirmat că Monica Macovei ar fi anchetat oameni la mineriada din 1990.

Declaraţia nu aparţine Antenei 3, nu direct. Pentru astfel de atacuri a apărut o nouă metodă jurnalistică, metoda Pilat din Pont, adică cineva care citează pe altcineva pentru ca informaţia iniţială, neadevărată, să se piardă pe drum iar cei care primesc ordinul de atac să spună ulterior că ei doar au citat o sursă a unei alte surse. Care va să zică, individul Radu Tudor scrie pe blogul său, citînd un document publicat de un alt individ, Victor Roncea, că Monica Macovei a fost procuror anchetator la mineriada din iunie 1990.

Nu mai contează că s-a întîmplat exact invers, că documentele şi martorii de atunci arată clar că Macovei n-a anchetat pe nimeni din cei reţinuţi în iunie 1990, dimpotrivă, a refuzat, a cerut să fie eliberaţi şi a insistat ca cei care i-au reţinut şi arestat să fie anchetaţi.

Cine dintre cei care privesc seară de seară în această hazna mediatică merge să verifice? Cine să-l contrazică pe pastorul Gadea sau pe maimuţoii pseudojurnalismului românesc, Tudor sau Roncea? Scopul a fost atins. Voiculescu şi-a atacat duşmanul iar privitorii au primit porţia de linşaj.

Ce vor face în cazul în care bătrînul securist va fi condamnat la închisoare iar Antena 3 se va duce poate la un alt stăpîn? Nu e o alegere grea, haznale în care să se delecteze seară de seară vor fi în continuare.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. Domnule Ghitulete, mare greseala faceti considerandu-i pe cei de la A3 niste analfabeti. Sunt foarte inteligenti, cu o teribila pregatire ca manipulatori profesionisti si tocmai asta le asigura succesul in meseria de mercenari. Si asta ii face atat de periculosi, pentru evolutia poporului nostru.
  Ma voi referi la ultima manipulare de mare subtilitate apartinand, ce-i drept, celui mai putin eficient dintre ei, Badea, dar asta aratandu-ne cat de eficienti pot fi ceilalti, cu o pregatire superioara, ca Ursu sau Grecu:
  – Aseara, joi, acest Badea a facut mare haz de nemti, folosind ca pretext fotbalul, dar trecand rapid la alte aspecte legate de cultura si civilizatia germana, luand totul in zeflemea, ridiculizandu-i ca popor. Cu ce scop? Care era tinta? Tinta era, desigur, una subinteleasa, dar de mare actualitate, legata de apropiatele alegeri prezidentiale. Ce vreti alta manipulare mai performanta?

 2. Impartasesc parerea Ciobanului Bucur si adaug: ATENTIE!
  Mare atentie la subaprecierea celor pe care i-am combate, ca doar asta merita (!!!), dar nu stim cum sa o facem ca sa fim eficienti!?…si atunci, ne dam frau liber frustratiei si ne unim puterile ca sa-i desconsideram si sa-i criticam abundent, violent, dar absolut pagubos!
  Mie mi se pare ca doar un om de o inteligenta superioara mediei poate reusi sa manipuleze, sa se imbogateasca si sa se adapteze perfect la regimuri politice diametral diferite, asa cum a facut Dan Voiculescu, cu succesul pe care-l cunoastem!

 3. Ticalosia ca mod de viata. De ce s-a ajuns aici? De ce nu functioneaza „anticorpii” societatii?
  Romanii sunt mintiti, intoxicati, dezbinati, manipulati, TICALOSITI!
  Romanii s-au obisnuit cu minciuna si hotia, a devenit un mod de viata.
  Trebuie sa-i spunem cetateanului obisnit:
  SI TU ESTI VINOVAT DE SOCIETATEA BOLNAVA IN CARE TRAIM!

 4. Fostul purtator de cuvint al SRI, Ulieru, a povestit la TV ca, in anii ’90, a infiintat, in cadrul SRI, un departament de dezinformare, intoxicare si manipulare.
  La venirea la putere a Conventiei Democratice, a mai spus Ulieru, acest departament a fost desfiintat, iar profesionistii de acolo au fost dati afara.
  Mai mult ca sigur ca Felix, Patriciu, SOV, Nas6case sau alti infractori, dupa ce au furat miliarde de euro, cu spectrul puscariei in spate, si-au permis sa-i angajeze pe specialistii departamentlui de dezinformare, intoxicare si manipulare din SRI, lasati pe drumuri de Conventia Democratica.
  Pentru a-si pastra libertatea si averile, banditii din usl sunt in stare de absolut orice.

 5. Referitor la comentariile semnate de @Ciobanu Bucur si @Ela as avansa si ipoteza ca OLIGARHUL Felix – prin Mircea Badea – se pozitioneaza viclean in anti-german in speranta ca ar putea beneficia astfel de o protectie din partea SUA.. Exista intradevar aparenta unei bombe cu ceas – tic-tic – care ar putea demola actualul echilibru Nord Atlantic ceea ce ar complica situatia Romaniei aflate si in situatia ingrozitoare ca mai sunt doar vreo 20 de saptamani pana la finalizarea mandatului singurului OM DE STAT care poate tine tara in stare de functionare. Varanul ia in calcul – iata , bun exemplu – toate ipotezele si se pregateste sa le valorifice. Ma indoiesc ca vreunul dintre ceilalti oameni politici – cu exceptia Presedintelui desigur – s-a apucat sa analizeze intrebarea : Noi cu cine jucam daca , Doamne fereste, raceala germano – americana se amplifica. Personal cred ca raspunsul intelept este CU SUA , fara a deveni totusi ostili Germaniei asa cum ne manipuleaza cei de la Intact. De altfel , asa cum se obserca, am renuntat si eu, ca intreaga presa libera din Romania, la vechea denumire de MOGUL si mi-am insusit-o pe aceea mult mai potrivita de OLIGARH care corespunde directivei din februarie prin care Doamna Neulland ne atentiona in contra OLUGARHILOR nu a mogulilor.

  , date fiind tensiunile germano-americane

 6. „Nu mai contează că s-a întîmplat exact invers, că documentele şi martorii de atunci arată clar că Macovei n-a anchetat pe nimeni din cei reţinuţi în iunie 1990”

  Care sunt documentele la care se face referire?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Dragos Ghitulete
Jurnalist, a realizat de emisiuni la RFI Romania si Radio Romania. Talk-show-urile gazduite de el au fost premiate in 2007 de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, iar in 2008 de Clubul Roman de Presa. "Gluma ruseasca" este ultima sa carte, publicata la Cartea Romaneasca.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Opinie-răspuns la opinia vicepreședintelui PSD: putem aboli cota unică, dar cu asta ce-am rezolvat?

Percep opinia prezentată zilele trecute în ZF de dl. Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD, ca o binevenită deschidere la dialog privind oportunitatea renunțării...

In chestiunea scandalului MTR, despre toleranta si corectitudine politica

Nu se mai termina povestea cu MTR. Unii vor sa vada nu stiu ce film tezist, din acelea cu tema corecta politic la care...

Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis

La un an de la alegerile parlamentare, România are, în fine, o echipă câştigătoare : alianţa  social-liberală  şi-a definitivat lista de miniştri...

De-democratizarea regimului politic din România. Interviu cu politologul Alexandru Gussi

Președintele l-a desemnat pe Nicolae Ciucă din nou ca premier, după o criză politică îndelungată. Cum s-a ajuns la această criză și...

De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat în ultimele luni în România

Cele mai vizibile probleme din ultimele luni în România au ținut de 3 crize – criza în sănătate (Valul 4 de Covid...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro