marți, ianuarie 31, 2023

… trei calugari shaolin si patru luptatori Ninja la Intercontinental!

… imi cer scuze ca voi fi scurt si la obiect. Nu e timp de vorbarie. Situatia e cat se poate de serioasa, dar mie nu mi-e frica de moarte. Nu mi-e, ce sa fac? Si nici nu ma las intimidat. De aceea va si spun acum ca am fost victima unei tentative de asasinat. Acum vreo zece ani, prin a doua jumatate a lui iulie – cred. Mi s-a spus ca trei calugari shaolin si patru luptatori ninja s-au cazat la Intercontinental, cu scopul clar de a ma elimina fizic.

Informatia mi-a parvenit cand eram pe langa Brad, la Risculita, unde ajutam un prieten la coasa. Sigur, eu nu stiu sa cosesc, dar ma pricep foarte bine la dat sfaturi. Eu faceam planul general – ar trebui inceput din coltul acela al tarlalei si progresezi metodic spre sura aia din stanga; cand ajungi acolo, te rasucesti 45 de grade si pornesti cositul spre nord-vest, pana la santul cu pipirig. Si tot asa.

Nu m-am temut, nu. Mie nu mi-e frica de moarte si nu ma las intimidat. Dadeam indicatii pretioase si ma gandeam: trei calugari shaolin plus patru luptatori ninja, egal sapte. Sapte e un numar mistic. Soros e tot cu „sapte in gura”. In jurul lui pluteste o flacara violet. Mai mult, am vazut eu prin filme ca astia, calugarii shaolin, se imbraca in portocaliu, pe cand luptatorii ninja, in negru. Aha! Portocaliu cu negru, mi-am zis. Nu e rosu si negru, a’ lu’ Stendhal ala, in loc de rosu e portocaliu, deci ce e? Care e mesajul de amenintare? Dintr-o data am simtit cateva priviri intense in ceafa. M-am intors: treo bivolite ma tintuiau cu privirea. Nu una, nu patru, trei! M-au trecut toate sudorile. Era si cald, la jumatatea lui iulie – cred.

Ne-am intors in graba la Brad. Indivizii ma priveau pe strada, stiti dumneavoastra cum. Cu insistenta. Ostentativ, ma priveau. Unii erau imbracati in portocaliu, altii in negru, altii, la deruta, nici in portocaliu, nici in negru. Prietenul meu de la coasa cica sa ne oprim sa bem o bere. A zis ca merita. Daca ati fi vazut cum s-a apropiat, amenintatoare, chelnerita de masa! S-a oprit la cativa pasi de masa si ne-a intrebat scurt: Ce doriti? Avea o voce ascutita, ca un brici. Nu m-am lasat intimidat. I-am intors privirea taioasa si ostentativa si i-am replicat sec : Doua beri. Bine, a zis ea, ostentativ, pe urma a raspuns la telefon: „Da, Gigi!”

N-o mai lungesc. Pe la inceputul lui august – cred – am stat multe nopti sa ma gandesc. Sa anunt autoritatile, sa nu le? Va spun sincer, nu stiam ce sa fac. Mamai  gandesc si-acum. Pana la urma, cineva mi-a spus, pe la inceputul lui septembrie – cred – ca atat calugarii shaolin cat si luptatorii ninja au plecat de la Intercontinental. Au stat o luna acolo, au mancat si baut ca porcii, sa nu se vada ca-s asasini, si s-au carat.

Am stiut in clipa aceea ca e o viclenie teribila, menita a-mi adormi vigilenta. Nu m-am lasat pacalit.

De aceea va si spun povestea acum, dupa zece ani – cred. Pentru ca eu nu ma tem nici de moarte, nici de altceva. Cred.

Distribuie acest articol

38 COMENTARII

 1. Hait, am pus-o, s-a auzit pina in America.
  Ar trebui sa intrebati CIA-ul daca au ei cunostiinta cine erau killerii :P
  Oricum, Liviu al nost` a precizat: nu e Soros.

  • Nu te-ai prins. Autorul bagă cu subliminalul, adică pă portocaliu sînt călugării lui Basescu (Blaga, Udrea, Boc și El Însuși), pă negru e statul paralel care-i ninja (Măgureanu, Coldea Maior), iar Soros e intangibil (dacă citești invers îți iese tot Soros, adică-i același drac). Mudava suflă-n flacăra violet, îi dă puteri oculte și o să ne ia dracu’ pă toți fiindcă vine ăla cu coasa dinspre sud-est (se întoarce și o ia spre nord-est, adică arăboii, te-ai ginit?). Nea Fumurescu ăsta e Nostradamusu’ nostru dacă știi să-l citești în cheie, parol!

 2. S-au aflat numele asasinilor lui Dragnea – Mickey, Donald, Pluto si Gooffy.
  Maleficul lor sef e un individ de renume mondial: Walt Disney.
  Trimite-ti Jandarmeria sa-i dea omor!

 3. Totdeauna apar probleme atunci cînd oamenii ies în stradă și te întreabă cîți frați vrei să-ți mai facă. Atunci e lovitură de stat, cum a zis Iliescu, dup-aia Băsescu și cum zice acum și Dragnea, care plusează și cu asasinate. Dacă triumviratul Iliescu-Băsescu-Dragnea s-ar fi aflat acum în pîrnaie și juca șeptică cu trio Măgureanu, Coldea și Maior, poate România ar mai fi avut o șansă.

   • De curiozitate, de-aia! Sînt prea curioși. Ăsta-i motivul pentru care sînt prea ascultători ”pe tehnică” și prea mult băgați în combinații politice, cîmpuri tactice și alte trebușoare murdare care nu se curăță nici cu cel mai al tare dezinfectant Hexi Pharma. Toți care au trecut și vor trece pe acolo fac la fel, fiindcă așa merge treaba în România. Asta e fișa postului de baștan la ei și nu vrea nimeni să o schimbe fiindcă toți mănîncă o franzea bună de pe urma ei, și politrucii și melițienii. Curiozitatea excesivă te poate băga la guantanamo iar eu știu și o pisică de a murit din cauza asta.

    • Brrr…….ne-ati turmentat de tot…… Dar la intrebare tot n-ati răspuns. Așa….. pure afirmații/alegații face oricine. Mă rog, stiu nici nu veți răspunde.
     Da’ poate cunoasteti că numita curiozitate e obligatie legală existentă în fișa postului respectivilor. Prima obligație. Criteriul legalității vine imediat după. Iar încălcarea lui rămâne de dovedit. Smple alegații nu valorează probe de trimis la pușcărie.
     „Câmpul tactic”, in situațiunea pe care o aveți in vedere, e o expresie perfecta ptr.caracterizarea legală a activității respectivelor instit. . Nu mai vorbim că cel care a folosit-o dă dovadă de cunoașterea aprofundată a unor concepte dificile.

     • Stimate JB (aș fi preferat J&B, 43% alc. vol., dar deh…), doar un singur exemplu, în 2015, SRI a cerut de 16 ori mai multe mandate de interceptarepe siguranţa naţională decât FBI. Credeți că sîntem normali la cap dacă acceptăm așa ceva? Sau România e leagănul ISIS, sau bravii apărători ai nației au ceva cu făcutul de dosare și șantajul pe stilul amicului Danadanache, ”la un caz, pac, iar la ”Războiul”! ”.
      De aici, ultimul alineat
      https://www.gandul.info/politica/romania-big-brother-cate-mandate-de-interceptare-au-aprobat-judecatorii-in-10-ani-16317118
      Despre cum beau și tăiau porcu’ împreună alde Ghiță, Dragnea și Coldea nu aveți nimic de obiectat? Știu, Coldea era acolo ca să-i prinză la furat. Pe Ghiță l-a prins, urmează Dragnea în Brazilia (dacă își rezolvă treburile p-acolo, altminteri Costa Rica scrie și p-ăsta)

      • Cetățene, cunoașterea sa necunoașterea turmentează?!?

       Numărul mandatelor pe „siguranță națională” depinde (direct proporțional) de ce includem in definiția siguranței naționale.
       CSAT-ul definise, cu ani în urmă corupția ca fiind o atingere adusă siguranței naționale. Prin urmare, cazurile de corupție la nivel guvernamental, marea corupție deveneau (legal)un obiect al activității SRI și un subiect al mandatelor cerute de DNA, SRI pe siguranță națională. Cum in Ro.coruptia la inalt nivel este (cum se vede si astăzi) de-a dreptul endemică e firesc ca și numărul mandatelor sa fie mare sau f.mare.
       Vedeți dvs., dacă SRI nu folosea această metodă legală NU și-ar fi indeplinit mandatul. Dacă a facut-o lumea politică a luat foc.
       FBI este atât poliție federală cât si organism de contra-spionaj. Are competențe legale foarte largi, în comparație cu SRI sau organele de apărare a legii de la noi. Mai mult de atât, FBI are competențele tehnice derivate din activitatea de serviciu secret.

       Permiteți-mi un mic scenariu f.posibil.
       Să ne imaginăm că SRI află despre un grup care se ocupă cu spionaj si colateral cu activități economice care încalcă legea. De asemenea colaborează cu legătura lor din Ro.ptr.a-si promova afacerile prin corupție. Vă garantez că asa ceva e f.probabil să existe. Ei bine, ptr.că corupția și activitățile ec.ilegale NU mai pot face obiectul unui mandat pe siguranță națională SRI nu va putea furniza org.de apărare a legii înregistrări, filmări, etc.deoarece obtinerea lor de SRI le face inadmisibile in instanță. FBI nu are această problemă. Spre stupoarea multora FBI are competența de efectuare a urmăririi penale. E cumva si logic.
       Credeți că această abordare/situație ajută Ro.?!?

     • @JB – ai făcut niște pași uriași în ultimele luni, de la negarea furibundă a formulei folosită de generalul Dumbravă până la justificarea ei deplină în prezent. Atunci, ca și acum, am aceeași întrebare pentru tine: de câte ori știi tu că a schimbat FBI judecătorul în timpul procesului?

      Justiția nu este câmp tactic pentru FBI și nu are de ce să fie nici pentru SRI. FBI-ul prezintă probele adunate unui judecător, ca să obțină condamnări. Nu schimbă judecători în timpul procesului pentru a obține condamnări.

   • „…prea mult băgați în combinații politice”

    Într-un fel sau altul, în cam toate statele [democratice] se bagă, dar…
    Răspund în fața parlamentelor pentru „băgările” lor în orice stat civilizat. În România Comisia de control parlamentară raportează către SRI.
    Apoi, au fost, sunt și probabil vor mai fi o perioadă băgați în afaceri economice mizerabile, de la trafic cu țigări și carburanți, la dezinfectanți falsificați, funcționând ca organizatori și coordonatori de grupuri infracționale. De fapt, în interior chiar sunt organizați în familii și „famiglii” care s-au înrudit, care și-au adus finii și nepoții șamd.

 4. Pai observ ca daca pentru Dragnea 4 au fost considerati suficienti, pentru Fumurescu au trimis sapte. Eu zic ca e o recunoastere a valorii intelectualului roman. Rejoice, si new entry pe CV si LinkedIn.

 5. In cazul asta a fost altfel. Agenturili straine Soros s-au cazat la Athenee Palace ca sa-l omoare pe Conducatorul Partidului. Patru agenturi au fost – doi barbati si doua femei! S-au cazat acolo.
  Si ce credeti c-au facut trei saptamani de zile? Au stat paralel ! Trei saptamani de zile ! Au stat paralel dom’le ! Acum va dati seama ce constipatie l-a apucat pe Conducatorul Partidului in situatia asta. Dar nu s-a lasat ! A stat trei saptamani pe tron cu buzduganul in mana si pana la urma a invins constipatia! Un adevarat conducator ce mai !

 6. Domnu dragnea nu se teme … de penibil.
  Dupa ce ai pus in functia de primministru pe veorica vacsilica, nu mai ai cum. Est imun la orice nivel de penibil.
  Da-i nainte cu tupeu!

 7. Domnule Fumurescu, mi-ati mai dat si mie un pic de curaj. Acum vreo trei ani mi-a aruncat o doamna eleganta o privire, ca am invatat instantaneu expresia germana „einen Blick werfen”, pe care o cam uitasem de la nivelul A2. Doamna era sigur asasina deghizata, dar acum mi-am dat seama.Nu stiu cum sa procedez in continuare, ca abia acum mi se pare grav…

 8. GENIAL!

  Aproape ca m-au lasat ACUM picioarele! Imi dau seama cate tentative de asasinat la adresa mea au esuat, de-a lungul vremii, in gradina bunicilor, la liziera padurii de fag, pe Creasta Fagarasului, ba chiar sub hota din bucatarie, in sala de cinematograf si DOAMNE! chiar langa tablia patului meu!!!!

  Sa ne fereasca Cel de Sus de minciunile noastre si de naivitatea poporului care ii asculta!

 9. calugarii si luptatorii dupa ce au plecat de la intercontinental au venit la mine. Mi-au dat telefon, mi-au zis, „infatuatule” pe englezeste, infatueit, asa, cu o voce din caverna, m-am speriat, ca eu sunt sperios, eu n-am fost la amazoane, ca altii. Le-am zis, cine sunteti voi, mi-au spus ca sunt cei trei calugari si patru luptatori ninja. Si ce vreti voi? Infatueit, mi-au zis.

  Mult timp nu am auzit nimic de ei, pina azi. Azi e 23 August.

 10. Cred că domnul Dragnea a fost victima unei tentative de ass-asinine-nation din partea votanților proprii. L-a salvat Catedrala Mânuirii Neamului.

 11. total gresit. la coasa nu te rasucesti in nici o situatie la 45 de grade. 90 sau 180. la 45 de grade te rasucesti cand ti-o batzi. coasa, adicatelea. de acolo si expresia „Du-te ba si bate-ti coasa”. Un fel de proiectie in cotidian a intzelepciunii populare. poate ii dati si lu’ dracnea o batelnitza, sa si-o bata. coasa, adicatelea.

 12. Către autorul articolului: și mie mi-ai făcut ziua mai bună. Un astfel de articol trebuie să fie citit în timp se ascultă o melodie de-a lui Enio Morricone sau oricare din melodiile de pe coloana sonoră a filmelor cu comisarul Moldovan. Este una din povestirile care au fost (probabil) scrise dintr-o lovitură. Hai cu statul paralel!

 13. EPIC!!

  „Unii erau imbracati in portocaliu, altii in negru, altii, la deruta, nici in portocaliu, nici in negru”

  Am ras cu lacrimi.

 14. S-au deconspirat !
  Aia patru shaolini răspundeau la numele de Mao-Udrea-Iliescu-Elena iar ninjoshii erau Petrica-shaidesh-Dragnea deghizat.
  Eu cred că ăștia erau.

 15. Sunteti norocos…trei calugari si patru ninja, ohhooho, macar e de fală!
  M-ati bagat la idei cu uitatu` asta urat, pe mine cred ca vrea sa ma asasineze nafasta, se cam uita ponchiu la mine de cand am inceput sa tencuiesc in baie ( mare specialist, m-am uitat pe iutub… cum dau o mistrie pe perete cum e pe jos!).
  Cica, de ce m-am bagat unde nu ma pricep? parca ar fi fo mare branza, nu stie ca sigur e un complot al multinationalelor alea care fac baumitu si mistriile, cancioacele si driștile sau cum dracu le-o mai zice, de nu merg la mine, ca in filmuletele lor se lipe maltăru de-un dragu de perete , ca cum i-ar explica Valcov lui Dancila cum se tripleaza pensiile, toti un zambet ….asa-i de simplu si de frumos!
  La mine dezastru…totul se aduna pe jos, hainele sunt pline de bucati de mortar si nisip, totul e ca dupa razboi, nu mai ai unde calca incepand cu coridorul, in baie ce sa mai vorbim, poa sa vina mama lu ninja, calca pe lopata, da peste galeti si se implanta in roaba… ăla e, cu tot cu neamu` lui.
  Dar nu ma las, am dat-o pe rigips…tare imi e ca va fi tot asa, Saint- Gobain, ahmmmm, multinationala si asta…huooo!

  • Da-o pe lemnarie! Lemnul e mai ascultator decat mortaru si apeleaza mai mult la creier decat la incheietura pumnului…
   Verificat!!!

  • vedeti, prietenii va inteleg problema – repede au venit cu 2-3 sfaturi…

   numai tovarasul dragnea nu are parte de sfaturi si implicit cred ca si de preteni – oare de ce???
   saracu primeste numai mesaje cu M – UE – ce lume domnule…

   dar matale sa umbli sanatos si vanjos – cred ca nevasta matale ori s-a obisnuit cu cele petrecute ori a devenit mai nesimtitoare la mazgaleli ca numai asa se poate tine casa in ordine si curatenie..

   am ras de m-am prapadit! multumesc!

   • Oooof m-ati facut sa vars niste lacrimi pentru betu’ dragnea. Singur pa lume, fara pretini…
    Da, m-am linistit dupe ce am mai citit stirile de saptamana ce trecu! Ati vazut cati au venit la nunta? Pai astia ce-s?

 16. Sunt alt Cosmin, alt shaolin. Nu sunt violent, stau și cuget. Oamenii merită să fie ajutați, mai ales daca au proiecte mari, de anvergură, care pot duce la o dezvoltare durabilă, în interesul societății și spre propășirea poporului!
  În acest sens, eu propun sa îi ajutăm pe conducătorii noștri luminați să realizeze acel tronson de autostradă dintre Pitești și Sibiu, prin achiziționarea de tarnacoape.
  Putem derula o acțiune de strângere de fonduri pentru a indeplini acest deziderat!
  Parca îi văd acolo, cum dau cu târnacopul, nu cu indicații!

  După cum v-am spus, nu sunt violent dar… în viață totul se plătește.

 17. Nu te creEed. Daca nu cumva purtau chiloți negri , erau din Moldova si nu vorbeau romineshte ca Darius a lui Histaspe vilcov=biLcOv din slatina=Zlatna de linga BiLccea lui cernoBilccescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro