duminică, noiembrie 27, 2022

Tu le spui ca oameni au fost ucisi de haite de caini, ei iti raspund ca…

UPDATE! Pentru cei care au pierdut articolul anterior, reintăresc ideea ca eutansia, aplicată ca solutie unică nu este eficientă: https://www.contributors.ro/fara-categorie/nu-nu-sunt-multumit-sa-profesinalizam-dezbaterea-despre-caini-si-pericolul-pe-care-l-reprezinta-mituri-de-demolat/ De asemenea, trebuie sa ne opunem eutanasierii în masă sau omorârii câinilor cu alte mijoace decât cele acceptabile în cazurile în care populaţia de animale fără stăpân scapă de sub control, mijloace recomandate de organizaţiile cu profil veterinar din Occident.

UPDATE 2. Am aprobat postarea unor comentarii injurioase, inclusiv la adresa mea, cu titlul de mostra de irationalitate. Acestia sunt oamenii cu care ar trebui sa dialogăm raţional? Nici dacă le-aş fi căutat nu le-aş fi găsit. Imi cer scuze cititorilor pentru acesta decizie, sper sa nu fiţi foarte deranjaţi. Eu nu sunt.

—————————————————————————————————–

Tu le spui că omeni au fost desfiguraţi de haite de câini, câţiva chiar  au fost ucişi, ei îţi spun că a fost UN  ACCIDENT, poate două. Tu le spui că mii sunt muşcaţi anual în Bucureşti, ei îţi răspund că e după sufletul omului… n-au ştiut să se poarte cu animelele. Tu le spui că cu banii cu care ar fi ţinuţi în adăpoturi pe perioade nedeterminate câinii, ai putea să finanţezi priorităţi reale: şcoli, spitale, copii fără părinţi, bătrâni care degeră iarna în stadă, operaţii grele în spitale, câte şi mai câte, ei îţi spun că n-ai dreptul să omori un animal tânăr şi sănătos. Tu îi spui că dacă-l vrea să şi-l ia acasă, să-şi asume răspunderea pentru el, că nu te poate obliga să-l accepţi,  folosind astfel SPAŢIUL PUBLIC pentru pasiunea sa, îţi zice că nu ai suflet.

Îi spui că nu te odihneşti noaptea, că haitele împânzesc Bucureştiul şi latră la lună, ei vin cu soluţii tâmpite, de genul ţarcurilor de pe lângă blocuri. De ce să nu aducem şi în ţarcuri, dacă tot se poate, şi vaci şi porci şi cai şi orice lighionă mai găsim pe pâmânt. Căci dacă el/ea are acest drept, noi de ce să nu-l avem? Eu îmi doresc în spatele blocului un iaz mai mic să cresc caras şi să pot da duminica la peşte… Dacă tot se poate, de ce nu?

Tu îi spui că habitatul uman e pentru uzul oamenilor şi presupune nişte norme de siguranţă şi de igenă şi îi demonstrezi logic că maidenezii, ca dăunători,  nu au ce căuta liberi pe străzi, ei îţi spun că nu e vina lor, că e vina noastră.

Şi asta n-ar fi nimic… Dar nimic nu m-a înfuriat mai tare decât nesimţirea unei cucoane isterice, care îi cerea tatălui lui Ionuţ Anghel, mort la 4 ani, în condiţii sinistre, sfâşiat de câinii, să-i înţeleagă şi el, ei durerea. Că ea îi înţelege durerea lui de tată, dar şi ei i-a murit câinele şi că suferă şi că şi ea trebuie înţeleasă şi, în consecinţă, să lăsăm bietele animale în pace. De parcă câinele insensibilei a murit muşcat de un copil. Omul se uita la ea năucit…

Ce să vorbeşti cu oamenii ăştia? Ce poţi să le mai zici? Imediat eşti taxat ca fiind o persoană crudă. Deşi carnea crudă, din care curge sânge la propriu, este cea a miilor de bucureşteni şi zecilor de mii de români care ajung anual la spitale cu muşcături sau sfârşesc desfiguraţi. Iar problema nu e doar specifică mediului urban, şi la ţară sau în mediul preurban s-au petrecut tragedii, acum mai bine documentate şi dezvăluite.

Deci, încă o dată întreb, ce să vorbeşti, ce să le mai spui oamenilor aceştia? Eu nu le mai spun nimic. Pentru că nu sunt oameni serioşi şi pur şi simplu nu trebuie luaţi în seamă, nu trebuie ascultaţi şi nu merită nicinun răspuns. Pentru că nu sunt dispuşi să discute raţional, nu sunt dispuşi să caute soluţii în mod real. În loc să abordeze problema raţional, ei se organizează se te discrediteze, să te intimideze, te atacă la personă, mint cu neruşinare. Caută fotografii cu câini schilodiţi în alt timp şi spaţiu, pe alte meridiane (în special Rusia) şi viralizează cu ajutorul celor slabi de înger astfel de imagini şi filmuleţe, spunând că se întâmplă în România. Că s-au apucat autorităţile să eutanasieze cu furca şi cu barda.

Şi aşa parşivi şi iresponsabili cum sunt, trimit astfel de materiale şi petiţii mincinoase la redacţiile din străinătate, pe reţele de socializare, de s-au trezit ambasadele noastre cu proteste cum că românii sunt un neam crud (deh, urmaşii lui Dracula!) şi că nu merită să fie vizitaţi de olandezi, de nemţi şi de alţi oameni civilizaţi, că noi nu ştim să ne purtăm cu animalele. Sabotaţi turismul românesc şi produsele româneşti! Uite o cauză demnă de cei mai iresponsabili!

Şi se găsesc alţii să-i creadă. Şi eu dacă aş vedea astfel de imagini şi petiţii pornite dintr-o altă ţară i-aş crede şi m-aş duce să protestez împotriva cruzimii faţă de animale, lucru de neacceptat!

Deci, ce să le mai zic? Nu le mai zic nimic. Nu le mai aduc argumente raţionale pentru că-mi pierd timpul. Ei răspund exclusiv emoţional. Emoţia este singurul stimul care-i mai mişcă pe astăzi pe oamenii tembelizaţi de televiziune. Raţiunea îşi doarme proverbialul somn. Am scris un articol nervos în momentul morţii lui Ionuţ Anghel, am abuzat de mesaj emoţional, a fost viralizat. M-am documentat, am dus dezbaterea pe un alt plan, articolul a trecut aproape neobservat. Am făcut efortul de a argumenta, mi s-a răspuns la fel, emoţional, pe lângă subiect. Nici măcar un contra-argument la vreuna din idei, unul logic, raţional. Unul! Nimic.

Deci, de ce să ne obosim să mai discutăm cu oameni cărora nu le pasă de noi? Nu le pasă de dorinţele noastre, nu le pasă de frica şi de inconfortul nostru, nu le pasă de sănătatea noastră, nu le pasă de bugetul oraşului nostru şi nu le pasă nici de copii noştri. Le pasă doar de haitele de dăunători, acea singură specie pe care ei o preţuiesc (nu am auzit proteste pentru protejarea altor dăudători, în speţă şobolanii). Acea specie semi-sălbăticită care corespunde unui ideal de-al lor prost imaginat, pe baraba nostră, şi în a cărei apărarare venind, îi face să se simtă nişte oameni mai buni, mai buni decât suntem noi, ăştialalţii.

Totul e mesaj. Totul e imagine, totul e apelare empatică. Noi postăm şi difuzăm câini cu colţii rânjiţi şi oameni sfârtecaţi (eu personal nu am făcut-o, m-am mărginit la cuvinte) ei căţeluşi pufoşi cu ochii mari şi goi. Şi la ce bun să raţionalizezi dezbaterea, să cauţi politici funcţionale în alte ţări şi să foloseşti comparaţia? Nu ţine! Pierzi timpul degeaba. Ei nu sunt în stare să aducă argumente raţionale, (nici măcar de natură etică!) şi nici nu sunt dispuşi să asculte unele.

Fac orice pentru a influenţa Curtea Constituţinală, Parlamentul, autorităţile locale. Unii sunt doar naivi, iubitori iraţionali de animale, dar incapabili să-şi asume răspunderea în mod real. Alţii, cei mai bine organizaţi, cei care fac campanii de media şi pe reţelele de socializare prin afara ţării, o fac de frică că îşi vor pierde obiectul muncii. Nu au niciun interes să rezolve problema ci doar să o prelungească, atfel îşi pierd raţiunea de a fi şi sursele de finanţare.

Dezinformare, articole aparute pe site-uri obscure, informatii inventate, ipoteze aberante, o întragă tevatură pusă repetat în scenă cu intenţia de a distrage atenţia de la maidanezii care l-au omorat pe Ionut Angel. Oameni fără ruşine, oameni ce vor să se convingă între ei şi după aceea pe noi, de un fals. Ce să le spui? Ce să le mai spui dacă ei sunt dispuşi să meargă atât de departe încât viralizează orice absurditate găsesc pe intenet? Nu discern intre necredibil si credibil şi promovează minciuni sfruntate sub formă de „ipoteze” pe care uşor le transformă în postulate.

ÎN CONCLUZIE, SUNT NIŞTE PARTENERI DE DISCUŢIE FĂRĂ PIC DE CREDIBILITATE ŞI TREBUIE IGNORAŢI. Sper să rămână în acestă dezbatere doar bruiaje, zgomote tranzitorii, iar autorităţile să-şi facă datoria şi să ne redea oraşele şi încederea că le putem folosi în siguranţă.

Distribuie acest articol

343 COMENTARII

 1. Parlamentarii, autoritatile locale si alte asemenea specimene nu au de unde sti cum e efectiv pe strada. Ei circula cu masini, ca isi permit. Noi, muritorii de rand ne lovim de incompetenta lor la fiecare pas.

  Astazi sunt 60 000 caini comunitari doar in capitala. In timp, cand numarul lor va creste ne vom intreba de ce nu am facut nimic acum.

  Cine ne mai reprezinta interesele?

  • Doamna sau domnule,

   Imi permit sa va raspund eu, fara suparare: aveti la dispozitie doua masuri legale, fie ii sanctionati la vot, punand stampila pe cine credeti dumneavoastra de cuviinta, fie iesiti in strada si protestati.

   Cu respect.

 2. to make it clear: nobody wants thousands of dogs wondering the streets caring a potential risk, BUT mass murder cannot be allowed. Waking up now and trying to solve in few weeks by killing everything that moves is against all the laws of life, civilization and evolution.

  • Please shut up! Killing animals is not murder, we, humans, did it since the begining of the world! In Iraq there were 2 million dogs culled some years ago, because the situation got out of control. We have to cull some 60.000, at most. Less than the number of chickens killed to feed a medium size city in a day! The stray dogs are not an endangered species, are not valuable to us in any way, so we have to get rid of them. And you are on our way! Move aside!

 3. Cistigul enorm al acestui articol, in opinia mea, este ca tine in continuare atentia psre aceasta problema grava a multor localitati: cainii vagabonzi, cainii fara stapin.
  In acceptiunea mea nu exista notiunea de caine comunitar. Nu stiu ce e ala.
  Trebuie incetat odata chestia absurda in care toti avem grija de ceva, toti suntem responsabili, dar de fapt nu e nimeni.
  In acest moment solutia este euthanasierea masiva.
  Vor mai apare caini fara stapin. Atunci cind numarul va fi „rezonabil” se poate gindi o politica constanta de prindere, ingrijire in adapost, dar nu mai mult de 5-7 zile adoptie, iar ce ramine euthanasiat.
  In paralel dezvoltata legislatia pentru stapani (obligativiatea vaccinarii, inregistrarii, castrarii, portului de punguta si lopatica, botnita pentru anumite rase sau pentru anumite talii, interzicerea de a intra cu ei in centre comerciale, etc)

  • @stelica, sa intelegem ca dupa parerea ta ar fi bine sa platim din banii nostri un sir nesfirsit de eutanasieri (asa se scrie, nu ce-ai scris tu) pentru ca tirlanul de la tara si oras nu binevoieste sa-si sterilizeze animalele? Deci un mizerabil arunca de doua ori pe an o sacosa cu catei si eu ii platesc gestul imputit? Ei bine, ideea ta este idioata.

   • Nu! Scrie mai jos ca trebuie dezvoltata si aplicata legislatia privind cainii cu stapini. Numai cei ce dezvolta o activitate lucrativa sa aiba dreptul de ai tine nesterilizati.
    Dar pentru asta e nevoie de evidenta. Cum Romania nu e in stare sa-si numere cetatenii, cum va numara cainii cetatenilor?
    Dar trebuie vazut pe termen lung. Si recunoscut adevarul. Caini fara stapin vor mai apare chiar si dupa o eutanasiere masiva si admitem prin absurd ca va exista un moment T0 cind numarul cainilor vagabonzi va fi zero. Numarul mare de acum nu e datorat celor de care spui ca lasa sacosa cu caini(exista, dar nu atit de multi), ci inmultirii necontrolate atit a celor vagabonziintre ei cit si a activitatii sexuale a celor cu stapini pe linga catelele fara stapini. Si invers.
    Legislatia ar trebui sa inceapa a fi aplicata incepind cu modul cum cineva isi scoate cainele la plimbare. Vino tu intr-o tara civilizata cu ciinele fara lesa sau anumite rase fara botnite. Sau intra tu cu cainele in magazin!!!!!
    In fond peste tot in lume exista servicii de ecarisaj si numarul ciinilor omoriti (sa lasam prostiile si cuvintele savante deoparte) este variabil, dar ajunge undeva intre 1500 si 2500 pe an, adica 30-50 pe saptamina.
    Chiar si dupa 23-24 de ani de la caderea comunismului sau mai bine zis in ciuda acestor ani trecuti Romania este o tara in care totul este de reconstruit si recladit, de la sosele, iluminat public si apa curenta la bunul simt pe strada si in masina.
    Daca in orase mai mici cainii pot dispare in 1 pina la 2 ani, in Bucuresti cu treaba sustinuta, ritmic, serioasa (500 pe saptamina), n-o vad terminata inainte de 3-4 ani. Ce ramine liber se va inmulti, plus ce va mai apare.
    Asta daca se respecta o legislatie. Personal nu vad actiuni serioase cetatenesti sau vinatori organizate. (Pe vremea ailalta o cunostinta vinator imi spunea ca pentru a primi cartuse trebuia sa duca picioare de cioara la AJVPS).

 4. sunteti boi sa credeti ca omorarea e solutia! Ok, esti un stat scelerat cu popor pe masura! Sa zice ca iei din strada cainii maidanezi ( multi deja sterilzati) si ii hacuiesti ( cum se face la noi cu bata si lopata in cap- ca doar nu va imaginatri ca dau autoritatile noastre bani sa eutanesieze cainii in mod legal si corect, asta costa si nu da nimeni in Ro banii astia pt mii de maidanezi). INSA problema ramane, in sensul ca dar apar in continuare mereu pui de catei din curtile oamenilor! Taranii dau cateii pe strada si in general vin cu cosurile pline ochi de pui de caine si pisica la oras si le lasa acolo! Ei bine, asta e rezervorul care trebuie inchis.
  Cum? prin strelizarea cainilor care au stapan, daca nu se accepta, se va plati o taxa serioasa plus amanenda si chiar parnaie in cazul in care respectivul lasa puii nou aparuti, pe strada. Si majoritatea ii lasa in strada. cine sta sa creasca inca 12 sau mai multi caini in fiecare an? ?? Nimeni! ii dau in strada si apar asa-numitii maidanezi! DE PESTTE 20 DE ANI se tot omaoar la caini in romanica, au fost omorati sute de mii de caini! numai Basescu a omorat la hingherida lui peste 150.000 de caini in Bucuresti! Care e rezultatul?? caini tot sunt si omoram in continuare ca un neam de psihopati ce suntem, in loc sa luam exemplu de la stateke civilizate care prin sterilzare si pedepsirea severa a abandonului animalelor, au rezolvat probelma decent, uman. Eutanasiaza si ei insa puti si cazuri rare, inadoptabili sua foarte bolnavi.a Insa romanasii se dovedesc pare a fi un neam de scelerati doritori de sange cu cativa neuroni si aia obositi si bolnavi..

 5. sunteti boi sa credeti ca omorarea e solutia! Ok, esti un stat scelerat cu popor pe masura! Sa zice ca iei din strada cainii maidanezi ( multi deja sterilzati) si ii hacuiesti ( cum se face la noi cu bata si lopata in cap- ca doar nu va imaginatri ca dau autoritatile noastre bani sa eutanesieze cainii in mod legal si corect, asta costa si nu da nimeni in Ro banii astia pt mii de maidanezi). INSA problema ramane, in sensul ca dar apar in continuare mereu pui de catei din curtile oamenilor! Taranii dau cateii pe strada si in general vin cu cosurile pline ochi de pui de caine si pisica la oras si le lasa acolo! Ei bine, asta e rezervorul care trebuie inchis.
  Cum? prin strelizarea cainilor care au stapan, daca nu se accepta, se va plati o taxa serioasa plus amanenda si chiar parnaie in cazul in care respectivul lasa puii nou aparuti, pe strada. Si majoritatea ii lasa in strada. cine sta sa creasca inca 12 sau mai multi caini in fiecare an? ?? Nimeni! ii dau in strada si apar asa-numitii maidanezi! DE PESTTE 20 DE ANI se tot omaoar la caini in romanica, au fost omorati sute de mii de caini! numai Basescu a omorat la hingherida lui peste 150.000 de caini in Bucuresti! Care e rezultatul?? caini tot sunt si omoram in continuare ca un neam de psihopati ce suntem, in loc sa luam exemplu de la stateke civilizate care prin sterilzare si pedepsirea severa a abandonului animalelor, au rezolvat probelma decent, uman. Eutanasiaza si ei insa puti si cazuri rare, inadoptabili sua foarte bolnavi.a Insa romanasii se dovedesc pare a fi un neam de scelerati doritori de sange cu cativa neuroni si aia obositi si bolnavi..

  • e a nu stiu cata oara cand aud ca eutanasierea nu rezolva problema. ba da, sunt orase in ro, unde eutanasierea, dublata de alte metode, a dat roade si populatia de caini fara stapani e sub control.

   problema lui basescu a fost ca a trebuit sa intrerupa eutanasierea in urma presiunilor. dar atata timp cat programul lui a functionat, numarul de maidanezi a scazut drastic.

   ws

  • Doua mesaje identice scrise sub doua avataruri, si culmea la 10 minute distanta(probabil a durat mai mult aprobarea). Inca o dovada ca avem de-a face cu oameni fara scrupule, care nu trebuie luati in seama!

   • @Alui – problema nu e daca ii luam noi in seama sau nu.
    Eu m-am invatat demult ca nu am ce sa dialoghez. Multi dintre ei considera cainele superior omului (deci il considera superior inclusiv propriei persoane), asa ca modalitatea lor de combatere o copiaza pe cea a maidanezilor: hartuiesc, latra si ataca in haita.
    Repet, problema nu e ca ii bagam noi in seama. Problema e ca autoritatile ii asculta doar pe ei. Sunt vulnerabili in fata linsajului mediatic si le e teama de plangerile penale care vin ori de cate ori incearca sa curete orasul.

 6. Da, din pacate eutanasierea este singura metoda viabila. Tot din pacate, sunt convins ca unii vor incerca sa-si umple buzunarele facand economii la volumul de ser administrat per capita si la plata medicilor veterinari, conditii in care eutanasierea se va transforma intr-un macel barbar!

  Iar cand vor aparea filme cu caini in agonie, eventual primind lovitura de gratie cu bata sau lopata (sau chiar incinerati de vii), il astept din nou pe domnul Ciucu sa ne explice cat de dezinformati suntem…

  • @moniq: Baietii mei au fost amandoi muscati de caini. Cum ar fi sa ma duc sa-i intreb „ati vazut filmul man’s best friend?”. Tu ai macar idee cat de ridicola poti sa fii?

  • @Monique: stii bancul ala cu tipa care vroia sa se arunce de pe un pod si apare Mos Craciun, cu cele trei dorinte? Acolo esti si tu cu sugestia de a vedea filme ca sa ne facem o parere despre caine. Ai vazut Cujo? The Pack? The People Under the Stairs? Dogs? :)))

  • Grig: I-mi pare rau ca baietii dvs. au fost muscati de caini. Si eu am fost muscata de un caine. Totusi am vazut filmul „Men’s Best Friend”. Nu este necesar sa-l vedeti si dvs. sau baietii dvs. Mai bine sa nu-i intrebati.

   Rica: Filmul nu informeaza doar despre caini, ci si despre oameni, societate si alte situatii ridicole, made in Romania. Este un film documentar – deci: nu pentru oricine.

 7. [mesaj editat] Prietene… esti un idiot cu acte in regula… [am lasat jignirea intentionat]
  Nu obisnuiesc sa jignesc oameni pe net, dar de data asta am facut o exceptie pt ca:
  1. iubesc animalele
  2. nu am fost muscata niciodata desi am interactionat cu maidanezi de cand pot sa merg (nici prietenii mei cu care am copilarit), totusi eu nu am fost niciodata agresiva fata de ei…. mai conteaza si asta, nu trebuie sa fii dr. Doolitle…
  3. Am adoptat un maidanez
  4. Am contribuit financiar al eforturile de sterilizare si intretinere a unor adaposturi private de caini
  5. Nu vreau sa vad caini pe strada suferind de frig, foame, boli si agresiuni din partea unor indivizi dezaxati

  Eu nu pot sa accept ca banii mei de impozit (pe care il platesc corect si in intregime) sa fie utilizati pt omorarea cainilor.

  [am scos injurii suplimentare si link-ul la o petitie iresponsabila – macar sa nu-si faca in cadrul articolui meu reclama]

  Nu lasati rautatea si bestialitatea nascute din prostie si frica sa invinga…

  • Daca nu vrei ca din banii tai de taxe sa fie platita omorarea cainilor, as aprecia daca te-ai oferi sa platesti cheltuielile medicale ale celor muscati de caini, si poate cheltuielile de inmormantare ale familiei Anghel. Nici pe mine nu m-au muscat cainii niciodata, am crescut cu caini si alte animale la tara, dar daca un caine e pericuos pentru oameni in orice fel, prefer sa-l omor pe caine decat sa sufere omul.

   • [editat] @Alui, Nu te cred ca ai dat bani pentru inmormintarea copilului! Te maninca grija „pentru oameni”? Atunic misca si fa o donatie pentru sectia de oncologie sau ia un copil orfan in grija, nu mai molfai degeaba pe net.

    • Ma scarbesc cei care se lauda cu binele facut! Eu n-am sa fac asta niciodata. Insa poti sa stai linistit in privinta privinta mea in legatura cu ajutatul oamenilor(si nu ma refer la dat 5 lei la cersetori)!

    • ” sau ia un copil orfan in grija”.
     Abia acum am vazut asta. Ma tem ca n-o sa adopt un copil orfan(sau doi), ci unul abandonat ca un caine de parintii naturali.

 8. Prima intrebare logica este de ce aceasta asa zisa discutie morala doar impotriva omorarii cainilor…atunci de ce lasam vitele sa fie ucise in abatoare,chiar si caii…de ce macam carne de animale care au fost ucise de om exact in acest scop…sa avem noi ce manca…de ce iubitorii de caini nu protesteaza si petru acestor animale care sunt ucise zilnic in abatoare si nimeni nu face nimic pentru ele…care este dreptul suplimentar al cainilor in fata cailor de exemplu….mie asta mi se pare cea mai mare discriminare..doar pt ca carnea de caine nu e buna de mancat, cainii au dreptul sa fie ucisi si celelalte animale nu…
  A 2_ a intrebare logica este de ce, daca iubesti un animal , il lasi sa stea pe strada? unde este iubirea fata de animal atunci, cand il adopti si apoi ii dai drumul pe strada…cea mai mare ipocrizie..daca iubesti un animal,il iei la tine acasa,sau ii construiesti un adapost undeva pe un teren al tau proprietate…nu tb doar sa_l sterilizezi si sa_i dai de mancare, tb sa_l feresti de pericolele strazii (ex masinile care il pot calca), iarna de frig, sa et asiguri ca nu se simte abandonat,etc,etc…cat din toate astea au facut asa zisele ONG_uri pt protectia animalelor…care i-au adoptat si i-au lasat pe strada…
  De ce nu raspunde penal in fata justitiei ONG_ul care avea cainele in adoptie?IN primul rand ca l_a lasat pe strada desi l-a adoptat,in al 2_lea rand pt crima facuta….eu daca am un copil care da foc unei case, zic scuzati,pardon,s-a intamplat,copilul nu are responsabilitate?
  Numai suntem sub dictatura comunista,sau a rusilor, sau mai stiu eu carei forte externe..suntem sub dictatura asa zisilor iubitori de animale si a organizatiilor non-profit carora nu le pasa ca ne mor copii si batranii cardiaci in strada…ele sa scoata banull…jale si rusine mare, acum pe cine mai dam vina ca ne lasam dominati de ei…

 9. Daca pe strazi ar fi doar caini extrem de pasnici, educati sa nu-mi faca pipi pe masina si caca in drum, sa nu latre, eventual sa fie muti si fara pic de purici, capuse sau raie, nu as avea nimic impotriva lor. Altfel, zau ca toate argumentele pro, palesc. Presupun ca de-asta nu are nimeni nimic cu pisicile „maidaneze”, desi sunt purtatoare ale acelorasi paraziti si boli !?

  Mentiune: Am si caini si pisici, ii cresc in curtea casei, investesc in curatenia si educatia lor si gata. Cei de pe strada trebuie sa dispara. Daca numarul oamenilor care se ofera sa-si asume ingrijirea lor e prea mic, atunci trebuiesc omorati. Daca am trai intr-o cultura asiatica (nu neaparat inapoiata), poate i-am gati la cina si atunci ideile nestrusnice cum ca nu avem dreptul sa ucidem fiintele astea nevinovate nu si-ar mai avea sensul. Intre un caine si un tantar sau un sobolan, care-i diferenta ? De ce abordam diferit eliminarea lor ?

  • Pai cainele e domestic, e mamifer.
   Mai bine intreaba care e diferenta intre caine – vaca – oaie – cal – porc (am ales tot mamifere domestice); de ce nu ne emotionam ca in abatoare sunt sacrificate mii de exemplare pe zi… Poate am crescut cu desenele animate Walt Disney cu Pluto…

 10. Imi pare rau sa vad un articol ireal scris de un om de la care am pretentia ca are capacitatea de a gandi obiectiv. Din pacate capacitate de a intelege problema vad ca este foarte redusa. Nu exclud isteria unor oameni din grupul celor care nu sustin eutanasierea si stiu ca exista dar nivelul de isterie si de autosuficienta pe care il aratati in articol nu este departe de aceea pe care o criticati. Prezentati lucrurile denaturat si cu vadita rea intentie. Pacat ca sunteti una din vocile tinere din lumea virtuala. Ce e drept e drept nu meritati mai mult decat aceste cuvinte mi-as pierde prea multa vreme cu o minte ingusta ca a dumneavoastra.

 11. De ce oare indivizii astia iubitori de javre sunt irationali? Eu cred ca raspunsul este simplu. Odata cu disparitia dobitoacelor din spatiu public vor disparea si oengeurile. Asadar irationalii au de fapt un motiv cat se poate de rational: propriu venit. Cu maidanezi pe strada venitul exista fara maidanezi venitul dispare.

 12. [editat] Nu stii nici macar sa te exprimi in limba romana. Tu le zici ca romii omoara oameni pe strada, ca intra cu masina in oameni care n-au nici o legatura cu ei, si ei zic ca… de vina sunt cainii, sau ce? Tu le zici ca baba aia tampita trebuia sa-si supravegheze puradelu de 4 ani, ca n-avea ce sa caute singur la mama naibii, si idiotii zic ca de vina sunt tot cainii, ca stau pe strada (din cauza noastra) si ca latra.

 13. Atata timp cat domnul Ciucu, autorul acestui articol, nu da raspunsuri si domnului Alex Neagu, ci doar celor care sunt mai emotionali in exprimare, consider nul si neavenit punctul lui de vedere. Cand intalneste oameni rationali detasati emotional, ei bine ii ocoleste.
  Si as dori sa stiu toate argumentele punct cu punct pentru care dvs, domnule Ciucu considerati inacceptabile tzarcurile/padocurile in apropierea blocurilor? Sun aceeasi caini care stau acolo de f mult timp, vor fi impiedicati sa muste oamenii. Caci de aici s-a pornit totul

 14. Cand eram tanar se tot vorbea de crearea „omului nou”. Bine-nteles ca se vorbea in tipicul limbaj de lemn cu binecunoscutele argumente tovarasesti: „asa da! tovarasi”, „asa nu!, tovarasi”, Credeam, in naivitatea tineretii, ca e clar pentru toata lumea ca asa-da-urile cat si asa-nu-urile sunt baliverne. Ei, as! Omul nou traieste, e cat se poate de viu si se plimba lejer pe strada, joaca table in parc finca-i pensionat la 40 de ani si se cam plictiseste, isi plange soarta crunta si lipsurile de tot felu’ dupa ce a muncit „o viata intreaga” iar acum ticalosii si banditii astia de politicieni (toti fara exceptie, daca a votat iarasi perntru marirea pensiei), vandutii strainatatii, strainii care ne-au umplut de mall-uri ca sa ne suga sangele mai bine. Finca Romania a fost, este si va fi un corn al abundentei de care au profitat intotdeauna altii, „asta-i stiut” („Asta-i stiut” este intotdeauna, pentru omul nou, argumentul suprem, alfa si omega cunoasterii, goagalul oricarui napastuit de pe aceste meleaguri!). Inca se mai filozofeaza pe tema „ploua in mai, mancam malai”, evident macamm, da’ ticalosii cresc preturile numai ca sa nu ne fie bine, „am gasit” petrol in Marea Neagra, de-acu’ huzur, dar uite ca tot strainu’ ni l-a tras de la gura si tot cu buza umflata am ramas, nu mai aduc aminte de pensiile ascunse in munti de catre dictator ca sa nu trec drept basist, cu toate ca oricine si-a dat seama din aceste cateva randuri cam cine ma plateste ca sa denigrez tzara (si poporu’).
  Aste stiut! E clar! Basist! Merkelist! Vandut! Cumparat!
  Accesand baza de date a omului nou de vina pentru moartea lui Ionut este bunica finca n-a fost atenta si l-a lasat sa umble brambura prin parc, parintii ca s-au increzut intr-o bunica inconstienta, politicienii care au folosit evenimentul pentru a distrage atentia publicului de la adevaratele probleme ale patriei (pensia, pensia noastra, pensia noastra unde e, ha?, taxele, impozitele, evident marite de catre Bruxelles in cazul omului nou uselist, de catre Basescu in cazul omului nou care nu se lasa pacalit cu una cu doua de prafurile-n ochi ale reactiunii).
  Aflat singur in fata nenorocirilor si pacalit sistematic la alegeri, omul nou a adoptat un caine pe care-l hraneste de la balcon pentru a-l pazi de hoti si derbedei, basisti, merkelisti, hitleristi, vanduti, cumparati.
  Aceasta este ultima reduta si nu o va parasi decat cu pretul vietii: „noi de-aicea nu plecam”.
  Si ce crezi, mai apucam noi pensie cu nenorocitii astia?
  Grivei, sho pe ei!

 15. Update-ul tau este inutil. Articolul tau a plecat viral, pe net, fiind luat drept un manifest pentru eutanasiere, pentru ura si pentru impartirea si mai mare in doua tabere. Te rog sa nu mai fii ipocrit si sa faci apel la calm, dupa ce ai dat drumul la asemenea mizerie pe net. Raul a fost facut, si toti ce sustin eutanasierea fara cap, de genul „ii omoram pe toti, nu ma intereseaza”, mi l-au trimis drept „intarire” a convingerilor lor. Fara sa vada trimiterile tale la alte articole, dialog si bla bla. Articolul in sine este o pura instigare, si nimic altceva. Comentariile ulterioare sunt inutile

 16. Ar putea cineva sa clarifice ce inseamna tehnic eutanasierea: vad expresii ciudate: vanatoare, macel, omorare directa, furci, otravire …. aluzii la costuri enorme…
  Am impresia ca este o simpla injectie cu o substanta letala (?), facuta de tehnicianul veterinar, urmata de arderea corpului si basta

  • Eutanasierea inseamna o anestezie urmata de injectarea unei substante care il omoara pe caine iar cainele e linistit si parca adoarme. Asta e eutanasierea care se vrea. In realitate am vazut ce inteleg cei in masura sa o execute: cainii sunt loviti si apoi injectati cu o substanta care ii face sa urle de durere si apoi aruncati de perete. Exista filme pe youtube cu eutanasierea la adaposturile Mihailesti si Pallady, de acolo am vazut grozavia. Si de ce se intampla asa? Pt ca se folosesc de termenul de eutanasiere ca sa fure bani in continuare!! Banii pt adevaratele substante sunt bagati in buzunare iar aceste fiinte for fi masacrate cu bestialitate. E o alta manevra de a fura bani, iar manevra asta cu scindarea populatiei in doua: pro-contraeutanasiere e menita sa ascunda fara anchete si fara atentia publicului absenta fondurilor pe care le-au avut alocate in trecut si care acu nu au cum sa fie justificate cheltuirile acestor fonduri

 17. Oamenii se intreaba adesea daca animalele trebuie sa aiba drepturi, iar raspunsul este, fireste, „DA!”. Animalele merita sa traiasca viata fara suferinta si exploatare.

  Problema nu se pune daca „rationeaza animalele?” si nici „pot vorbi?”, ci „Sufera animalele?” Jeremy Bentham, fondatorul scolii utilitariene reformate de filosofie morala, stabileste capacitatea de a suferi ca fiind o caracteristica vitala, care ofera unei fiinte dreptul la o consideratie egala. Toate fiintele au capacitatea de a suferi in aceeasi masura ca si omul.

  Ele simt durerea, placerea, teama, frustrarea, singuratatea si dragostea materna. Drepturile animalelor nu sunt doar filosofie – ele reprezinta o miscare sociala care provoaca vederile traditionale ale societatii, potrivit carora toate animalele nonumane eista doar pentru folosinta omului.

  Ingrid Newkirk, fondatoarea PETA afirma: „Cand vorbim de durere, dragoste, bucurie, singuratate si teama, un soarece se comporta la fel ca un porc, ca un catel sau ca un copil. Fiecare isi valorizeaza propria viata si lupta atunci cand sunt in fata unui cutit”…

  Doar prejudecatile ne permit sa refuzam altora drepturile pe care le pretindem pentru noi insine. Fie ca acestea se bazeaza pe rasa, gen, orientare sexuala sau apartenenta la o specie, prejudecatile sunt de neacceptat din punct de vedere moral.

 18. E un argument mult mai simplu pentru care cainii trebuie omorati. In principiu, doar cei care sunt vegetarieni pot emite orice pretentii de a fi protectori ai animalelor si pot fi credibili. Atat timp cat noi omoram milioane de porci, pasari si vite, nu inteleg cum iubitorii de caini argumenteaza in favoarea supravietuirii cainilor in timp ce mananca o friptura. Este o prostie imensa, de ce cainele ar trebui lasat in viata? Daca vrei ca toti cainii sa fie lasati in viata, atunci nu mai manca nici un fel de carne tot restul vietii si esti credibil. Altfel e o aberatie.

  • Ai perfecta dreptate, tocmai de aceea de ceva timp nu mai consum carne de niciun fel. Insa nu sunt de acord cu ce s-a scris in articolul asta. Este adevarat ca locul cainilor nu e pe strada, niciun dubiu. Dar nu trebuie pedepsiti cainii pentru greselile si coruptia noastra. Solutii pentru rezolvarea problemei fara uciderea a 70 000 de caini exista.
   Iar argumentele alea stupide cu „decat sa dam banii pe cainii mai bine ii dam la spitale” sunt idioate, nedemne de un om cu mai mult de 4 clase. Dar prietene, te opreste cineva sa dai in secunda asta jumatate din salariul tau la orfelinate? Va plangeti peste tot ca existenta cainilor pe strazi e o problema enorma, de viata si de moarte,si apoi spuneti ca nu vreti sa dati un leu pentru rezolvarea ei? A, sunt mai importanti copiii decat cainii? OK, dar atunci de ce mai asfaltam strazile, de ce mai punem borduri si de ce mai donam bani la biserici? Cu siguranta copiii sunt mai importanti decat bordurile si gropile din asfalt, sau decat catedrala mantuirii neamului? Sa fim seriori,prieteni. Nu e vorba de asta.
   Adevarul este ca sunteti niste ignoranti idioti, care nu va dati seama ce faceti. pa!

 19. De multi ani locuiesc departe de casa bunicilor de la tara. Mi-e dor de cateii casei, blajini cu noi si rai cu strainii. Intotdeauna bunicii au avut grija ca nici un vizitator sa nu aiba de-a-face mai mult de cat trebuie cu ferocitatea cainilor din curte. De aici si iubirea mea pt. cateii nostri de la curte.
  Acum ceva ani in Bucuresti, pe o strada
  circulata un caine maidanez s-a repezit sa muste un scolar.. copiul a fugit in huite de ” huooo” si nu prea multe reactiuni concrete. In final, doar am traversat scolarul speriat si doar putin agatat de haita de ”catelusi” pana in urmatoatea zona poate mai sigura in drumul lui spre scoala.
  Mi-e dor de cateii bunicilor de la gradina, dar am ajuns sa urasc bietele animale din strada si intru-catva bunicutele ce au ales sa locuiasca in oras infiindusi proprii catei spre aminirea tineretii trecute din sat. Cred ca e doar ipocrizie…
  Sa facem un referendum? Intre eutanaierea cainilor precum a rozatoarelor… cum se poate, doar suntem civilizati: omoram doar ce nu ne place?
  Populatia raticida, pisicida, canina poate fi controlata prin mijloace adecvate aglomeratiilor urbane. Si de ce nu in plebicist si o intrebare dedpre eutanasierea sobolanilor?
  Am grija cu drag de cainii de la gradina dar si impusc cu responsabilitate orice potaie cu canini balosi gata sa imi muste pititicul, desi mai cu folos ar fi sa iau de guler bunicuta ce i-a dat de mancare…asumandu-mi ca sunt lipsit de respect.

  • Sa afirmi ca un caine cu stapan e mai important decat un caine fara stapan e ca si cum ai spune ca un om de la oras e mai important decat un om de la tara. Cainii, ca si oamenii, nu sunt buni sau rai, asa cum incearca religia sa ne prosteasca. Sunt produsul mediului in care traiesc. Orice maidanez de pe strada, crescut intr-o familie care sa aibe grija de el si sa il dreseze, ar fi mult mai sociabil si mai putin agresiv, ca orice alt caine cu stapan care este vazut precum un membru al familiei.

 20. Nu se ajungea aici daca cultural si prin religie ,carnea de era declarata comestibila.
  de altfel teoretic exista o alternativa economica mai buna decat eutanasierea care costa,exportul de carne de Caine in Coreea de Sud Nord de Nord.60000 de caini fara stapan pot fi o afacere intradevar. cu respectarea modului de asomare si normelor sanitare,
  socant?
  http://en.m.wikipedia.org/wiki/Dog_meat .
  Nu cred.
  PS, porcii sunt animale la fel de inteligente si nimeni nu cauta sa le produca adaposturi, adoptii sfarsesc pe masa.

 21. Presupun ca vi se parea absurd, dar prioritatea e o chestiune pe care fiecare om o stabileste pentru sine, iar prioritatile spatiului public nu sunt un dat obiectiv, ci pur si simplu judecata subiectiva a majoritatii.

  Din punctul meu de vedere viata unui caine are aceeasi valoare cu viata unui om; nu va cer sa impartasiti aceasta opinie, ci doar sa imi respectati dreptul de a o avea.

  Sunt de acord cu dumneavoastra atunci cand spuneti ca nu doriti ca statul sa cheltuie banii (inclusiv ai dumneavoastra) pe adaposturi pentru caini; nici eu nu sunt de acord ca statul sa cheltuie banii (inclusiv ai mei) pe alocatii pentru copii sau scoli. In fond, suprapopularea cu caini e mult mai redusa decat suprapopularea cu oameni.

  Mi se pare extrem de grav faptul ca oamenii sunt ucisi de caini pe strada; mi se pare la fel de grav faptul ca oamenii vaneaza, cresc animale in conditii greu de imaginat, si folosesc practici absolut barbare pentru a le ucide.

  Ceea ce mi se pare insa inacceptabil este veninul de o parte si de alta; nu am vazut ca vreo autoritate, vreun ONG, think tank sau altceva sa vina cu o analiza bine fundamentata la nivel national, cu variantede solutii care sa cuprinda costuri, consecinte, etc.

  Din pacate, nici articolul dumneavoastra nu face exceptie; l-am citit de doua ori si inca nu am reusit sa inteleg ce aveti de spus… care e teza?, care antiteza?, care sinteza?

 22. Vedeti domnu’ Ciucu, dumneavoastra spuneti despre cei care se impotrivesc eutanasiei ca „nu sunt dispuşi să discute raţional, nu sunt dispuşi să caute soluţii în mod real. În loc să abordeze problema raţional, ei se organizează se te discrediteze”, insa practic si cei care sustin eutanasia, ca si domnia voastra (pe un ton mai moderat si care s-ar vrea si cu iz obiectiv) faceti exact acelasi lucru.

  Eu nu am auzit pana acum, si asta ma deranjeaza cel mai tare, o solutie sau un pachet de masuri care sa vina in intampinarea problemei asteia, alta decat EUTANASIA. Deci „voi”, oamenii care sunteti dispusi sa discutati rational, sa gasiti solutii, care vreti o viata civilizata si pretindeti ca sunteti civilizati, care va revoltati ca traim in sec. XXI si avem astfel de probleme etc, nu VRETI macar sa se incerce (serios) gasirea altei solutii. Pentru voi eutanasia e singura, cea mai facila… si chiar daca ar mai exista solutii, de ce v-ar interesa sau de ce ati fi dispusi voi sa sustineti financiar un astfel de plan.

  Si atunci, daca am de ales intre doua extreme, intre calea iubitorilor de maidanezi, isterici si emotionali si cea a oamenilor gri, seci si indiferenti si care au impresia ca orasul / tara / planeta asta e doar pentru ei, atunci o aleg fara regrete pe prima. Nu sustin ca ar trebui sa umble caini maidanezi brambura pe strazi, dar nu pot sa fiu de acord ca eutanasia e unica sau cea mai buna solutie. In loc sa va revoltati impotriva ONG-urilor si a iubitorilor de animale, revoltati-va impotriva celor care trebuiau sa ia masuri sa nu se ajunga aici si sa rezolve problema din timp.

  • Felicitari! Ati descoperit evidentul. Eu acuz lipsa de ratiune in toata povestia si ma folosesc de un articol scris emotional. Nu neg acest lucru si il repet in mai multe comentarii. Inca o data, felicitari, m-ati demascat!

   L-am scris cu intentia nedisimulata de a provoca un disconfort irationalilor, si surpriza: a avut mare efect.

   Intre timp, articolul argumentat din care sta de ieri de la pranz in sectiunea de sus UPDATE a ma primit inca vreo 100 de vizualizări în timp ce acset articol a fost vizualizat de vreo cateva mii de ori.

   QED

   P.S. Acest comentariu nu va vizează doar pe dvs. Am mai primit mesaje similare, dar abia acum apuc sa raspund.

   • Domnule Ciucu, daca tot (v-)ati apucat sa raspundeti, poate binevoiti sa-mi raspundeti si mie la intreberea (ce-i drept, indirecta) adresata pe 24/09 la 16:40.
    Ma auto-citez (desi stiu ca nu este elegant dar astfel va scutesc de cautarea mesajului initial):

    „Da, din pacate eutanasierea este singura metoda viabila. Tot din pacate, sunt convins ca unii vor incerca sa-si umple buzunarele facand economii la volumul de ser administrat per capita si la plata medicilor veterinari, conditii in care eutanasierea se va transforma intr-un macel barbar!

    Iar cand vor aparea filme cu caini in agonie, eventual primind lovitura de gratie cu bata sau lopata (sau chiar incinerati de vii), il astept din nou pe domnul Ciucu sa ne explice cat de dezinformati suntem…”

    Prin urmare, domnule Ciucu, ce reactie veti avea daca va prezint documente vizuale (certificabile privind data si locatia) care sa ateste felul in care se practica „eutanasia” in Romania?
    Veti invoca lipsa de responsabilitate pentru cazurile in care mult-apreciatii „rationali” se dedau la acte de barbarie irationala? Veti sustine ca este vorba de exceptii dar ca, in general, lucrurile s-au desfasurat in mod corect si „uman”? Sau veti urma exemplul biblic, spalandu-va pe maini de consecintele generate (inclusiv) de articolele dumneavoastra, scriind inca un articol menit, de data aceasta, sa provoace disconfort rationalilor?

    Eu unul va dau in scris, sub semnatura, ca in majoritatea cazurilor lucrurile se vor petrece exact asa cum le-am descris in comentariul anterior (cel auto-citat), si sunt dispus sa prognozez si faptul ca scenele despre care vorbeam vor aparea inclusiv in media internationala, cu efectele de rigoare asupra perceptiei pe care lumea civilizata o are despre Romania. Mai mult, va garantez ca cei gasiti vinovati (cu probe) de astfel de acte de barbarie nu vor pati nimic, desi exista legi care incrimineaza cruzimea fata de animale – nu de alta dar vor protesta „rationalii” dumneavoastra, care vor demonstra cu cifre ca o bata (reutilizabila de catre copii pe terenul de oina, dupa spalare, desigur) costa mai ieftin decat serul si onorariul veterinarului chemat sa-l administreze.

    P.S. Duminica m-am intalnit cu un bun prieten (medic chirurg). Cu aceasta ocazie, mi-a spus ca inainte de a-si alege specializarea, tatal sau (ardelean trecut prin viata si fost, pana de curand, medic legist) a incercat sa-l „reorienteze” testandu-i rezistenta psihica: i-a aratat fotografii cu victimele unor crime, precizand de fiecare data severitatea si durata aproximativa a suferintelor indurate de victima. Promit sa incerc sa obtin aceste fotografii (sau unele similare) si sa notez descrierile aferente, dupa care sa fac la randul meu un apel la „ratiune” privind riscurile si costurile asociate mentinerii faptasilor in detentie in loc de a li se administra (in mod uman, nu?) injectia letala.
    Iar daca cineva imi va replica, conform obiceiului „Nu putem compara violatorii, criminalii, hotii, etc cu cainii, deoarece violatorii, criminalii, hotii, etc sunt oameni. Punct!” ii voi ruga sa-mi raspunda (tot rational, desigur) la intrebarea simpla: Bun, si?

    • @IosiP

     Domnule, dar daca se intampla sa cada cumva drobul de sare peste caine, ce ne facem?

     Spuneti ca se vor ucide cainii prin metode barbare? Pai atunci militati pentru maxim de transparenta! Militati pentru proceduri clare de control!

     Ce ziceti acolo se traduce asa: intre riscul de a avea unii imbecili care vor reduce costurile prin omorarea brutala a cainilor (risc argumentat cu argumente din viitor) si riscul de a avea alti si alti copii omorati de caini, plus zeci de mii de oameni muscati (risc absolut demonstrat prin statistici), dumneavoastra preferati sa ni-l asumam pe al doilea!

    • Domnule IosiP,

     Imi pare rau ca nu am putut raspunde fiecarui comentariu. La un moment dat am pierdut sirul. Plus ca tema ma dezgustă. Sunt implicat in acesta cauza mai mult din stoicism, sunt si eu la limita de sus a suportabilitatii in ceea ce priveste acesta dezbatere.

     Revenind la subiect,

     Cand vor apărea filme cu atrocitati comise impotriva cainilor voi fi printre primii care vor protesta si scrie articole care le vor cere autoritatilor sa-i identifice si sa-i dea pe mana justitiei pe scelerati.

     Nu ma spal pe maini de nimic. Nu-mi sta in fire. Cred totusi ca fiecare suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni si fapte. In logica dvs. apostolii (fara a-mi visa mie un asfel de statut) sunt responsabili pentru cruciade, vanatoarea de vrajitoare si genocidul din Americi.

     Responsabilitatea este o chestiune individuala. Plus, ca am subliniat REPETAT ca actele de cruzime fata de animale fara aparare sunt de neacceptat si trebuie PEDEPSITE.

     Daca vor aparea, nu cred că vor aparea din cauza unui articol scris pe contributors.ro, care are totusi un public ales.

     Dacă nu vor păţi nimic anunţaţii schingiuitori de maidanezi, presupuneti ca am eu o vină… Cu alte cuvinte îmi cereţi sa nu mai scriu nimic pentru rezolvarea acestei probleme ca se vor găsi nişte idioţi care vor maltrata animalele… Asta imi cereţi?

 23. Cipriane nu sunt de acord cu tine. Scrii in termeni generali si ne bagi pe toti in aceeasi oala. Eu sunt iubitor de animale, dar nu sunt isterizat de pozele care circula si nu am dat fuga pe pagina CanCan sa vad cum acel copil a fost ucis de caini de lupta. E drept am auzit despre asta, dar n-am crezut niciodata.

  Eu am facut petitii si am scris la PETA. Sustin rezolvarea problemei fara a omori niste animale fara vina. Am semnat petitii care se opun eutanasierii, ci nu petitii mincinoase cum le numesti tu. Sunt petitii care lupta pentru o cauza si care prezinta realitatea, aceea ca in Romania caini fara stapan sunt ucisi rusinos in lipsa unui management.

  Ii faci iresponsabili pe cei care boicoteaza turismul in Romania. Probabil e una dintre putinele lor arme in aceasta lupta stramba. Se distorsioneaza imaginea Romaniei? Nu cred. Sunt imagini grotesti? Te rog sa mergi la un adapost de caini al primariei si sa te convingi. Vreau sa fiu irational, cum spui tu, si sa aduc in discutie inca un subiect. Esti sigur ca oamenii astia sunt singurii care boicoteaza turismul in Romania? Turismul si produsele noastre sunt boicotate de 23 de ani de clasa politica.

  Mai spui ceva despre faptul ca se irosesc bugete pentru chestia asta, cand ar putea fi folositi in alte scopuri. Prietene, tin sa iti reamintesc ca in Romania se fura ca in codru. Sunt bani alocati pentru tot felul de chestii, dar in loc sa se rezolve problemele, acei bani ajung in conturi private. Nu face pe naivul fiindca risti sa cazi in penibil.

  Da, e adevarat ca acesti caini sunt un pericol pentru societate din motivele pe care le-ai enumerat mai sus, dar nu vreau sa ii condamn la moarte. Exista solutii pentru rezolvarea problemei, sunt persoane care pot dona bani pentru adaposturi si pot face lobby pentru adoptie.

  Eu nu reactionez irational la mesajele de care vorbesti, spre deosebire de tine. Chiar tu pomenesti de articolul pe care l-ai scris fiind nervos. Cipriane, iti dai singur suturi in cur.

  Iti sugerez sa mai reflectezi asupra problemei cainilor, asupra actiunilor tale si abia apoi sa iti exprimi parerea. Nu judeca oamenii dupa aparente si nu mai fii superficial. E usor sa arunci cu rahat pe internet.

  Daca ar fi sa aleg intre tine si cainele meu, intotdeauna as alege cainele indiferent de ce ar spune societatea.

  „The more I know about people, the better I like my dog” – Mark Twain.

  • „Exista solutii pentru rezolvarea problemei, sunt persoane care pot dona bani pentru adaposturi si pot face lobby pentru adoptie.”

   bull-s$%t. nu exista nicio alta solutie. sa tii 65000 de caini in adapost timp de 5 ani costa in jur de 200 000 000 de euro. sunt curios care sunt oamenii aia care reusesc sa stranga suma asta. altfel pus: la o populatie de 2 000 000 de oameni cat are bucurestiul, vine 100 de euro de persoana. o familie de 4 oameni deci trebuie sa doneze 400 de euro, adica vreo 1 800 de lei. asta ca sa iti dai seama de absurdul situatiei. astea sunt estimari minimale.

   am totusi o intrebare. viata unui maidanez e crunta: sufera de foame si frig, de boli, sunt sfasiati de alti caini, loviti de masini etc. prin comparatie, eutanasierea e ca un somn din care nu se mai trezesc. mie mi se pare ca e mai uman sa eutanasiezi un caine decat sa il lasi in strada.

   totusi voi, cei implicati in povestea asta, militati pentru a lasa cainii in strada. daca as fi iubitor de caini, pentru asta as lupta: primariile sa ia cainii de pe strada, si sa fie eutanasiati asa cum prevede legea.

   poti sa imi explici de ce totusi voi sustineti chinuirea cainilor?

   ws

   • Pai dupa cum spuneati: bull-s$%t

    Adicatelea, chiar daca iau de bun calculul dumneavoastra (cel cu 200.000.000 euro pe cinci ani), revine o suma ANUALA de 360 lei / an pentru o familie de patru persoane!
    Adica 30 lei pe luna, domnule ws, sau sapte lei jumate pentru fiecare membru al familiei!
    Desigur, daca nu luam in calcul donatiile iubitorilor de animale, care ar hrani direct cainii in loc sa hraneasca ONG-urile, asa cum fac astazi!

    Deci despre ce vorbim aici, despre 5-6 lei pe luna de persoana? Pai onor municipalitatea ar colecta mai mult daca ar aplica legile, incasand amenzi de la toti cei care arunca deseuri pe spatiul public, parcheaza in locuri nepermise sau traverseaza strazile aiurea.

    Dar ca veni vorba, 7,5 lei/luna inseamna 0,3 lei (adica treizeci de bani) pe zi lucratoare. Ce credeti, daca mergeti in fata unei cladiri de birouri, a unei scoli, a unui spital sau a unei biserici si solicitati cate 0,3 lei de la fiecare trecator, spunandu-le ca astfel pot evita uciderea (scuzati: eutanasierea) a 65.000 de caini, nu credeti ca veti strange suma necesara?

    • aberati. impozitul pe un apartament e de 100 de lei pe an. capul de familie se duce sa-si plateasca impozitul pe casa de 100 de lei, si mai da 360 de lei pentru intretinerea cainilor. sesizati ridicolul?

     cum ziceam, astea sunt estimari minimale. mai aproape de adevar e o suma totala de 6-700 000 000. bugetul anual al primariei e de un miliard de euro.

     p.s. uitati cum am facut calculele. conform lui oprescu sunt 65 000 de caini (in realitate sunt mai multi), presupunem ca sunt toti stransi in adaposturi. am presupus ca intretinerea unui caine costa 50 de euro pe luna (desi costa mai mult, cautati pe goagle si veti vedea ca poate ajunge si la 750 de lei pe luna). un caine traieste in medie 10-13 ani, sa zicem 10 ani. un caine aleator din adapostul nostru va trai 5 ani. acum inmultiti 65 000 cu 50 cu 12 si cu 5 si vedeti cat iese.

  • Domnu’ Mark Twain, vedeti ca PETA este de acord cu eutanasierea. Ba chiar au eutanasiat animale perfect adoptabile, din lipsa de spatiu si fonduri pentru intretinerea lor.

   Mai mult, PETA considera ca eutanasierea este o metoda mai „umana” de a rezolva problema unui caine nedorit decat tinerea acelui caine intr-o cusca stramta pentru restul vietii sale biologice.

   Evident, teoretic putem construi palate, putem aloca zeci de hectare pentru padocuri, sau putem angaja sute de muncitori care sa plimbe zilnic cainii. In scenarii utopice putem rezolva foarte uman. Doar ca prezenta a 65k de caini pe strada ar trebui sa va atraga atentia ca nu traim intr-o utopie.

 24. Cel mai elegant, dar asta nu se poate cere in asemenea tara, este ca cei care sunt pro sau contra, sa se uneasca precum cei cu Rosia Montana si sa iasa pe strada. Sa nu se mai certe daca trebuie sau nu sa se omoare cainii, ci sa se afle ce s-a intamplat cu fondurile. Eram la serviciu cand s-a anuntat la radio ca legea a „trecut”, iar „doamnele” de la mine din birou au sarit toate in sus de bucurie, de parca ar fi castigat un fel de victorie personala. Inteleg faptul ca unii cred ca „trebuie facut”, dar a te bucura de acest lucru deja este o chestie morbida, care arata cat de bine merge manipularea in tara asta, si cat de bine au reusit cei vinovati sa devieze atentia de la adevarata problema: UNDE SUNT BANII? Va „felicit” pentru victorie, dar daca aveti impresia ca ceva se va schimba, va inselati. Se vor omora 1000-2000 de caini in 2-3 luni, pentru ca am incredere in autoritatile noastre ca nu au competenta de a omora mai mult, de ochii lumii si ai „doamnelor” insetate de sange, dupa care se va trage presul asupra problemei, pana va muri un alt copil. Haideti sa facem un exercitiu de imaginatie: cum ar arata o multime PRO si CONTRA eutanasiere, UNITA, care sa intrebe UNDE SUNT BANII? Sau aveti impresia ca nu se va fura in continuare, sub motiv de eutanasiere, adapostire, sterilizare si etc?

  Asa cum nu cred in Alice si in Tara Minunilor, cu atat mai putin cred in Oprescu si Orasul Minciunilor, dar lasati-ma sa visez in continuare. Ma voi concetra dupa aceea pe salvarea Rosiei Montane, pentru ca macar acolo se vorbeste aceeasi limba, si oamenii stiu cine sunt ADEVARATII vinovati.

  • si de ce ai impresia ca iubitorii de animale isi doresc sa fie pe strazi? unii sunteti batuti rau in cap… cred ca voi sunteti cei cu care nu se poate discuta. oamenii astia cu gandire ca a ta arunca bietele animale pe strada, niste iresponsabili… si noi ne chinuim sa-i salvam si sa le gasim stapani, voi doar dati din gura… mai bine v-ati abtine daca tot nu sunteti in stare de nimic bun.

 25. Felicitari pentru articol. Iti impartasesc intrutotul opinia : nu poti avea dialog cu oameni care resping argumentele logice. Dupa vreo saptamana de studiat fenomenul, eu ajunsesem sa am un semn de intrebare … daca nu cumva avem tara pe care o meritam – in conditiile unei aparente majoritati irationale si lipsite de coerenta cognitiva (exemplul cucoanei isterice se incadreaza in definitia de lipsa de coerenta cognitiva…). Articolul tau mi-a redat speranta ca poate suntem mai multi cei care gandesc decat cei care gandesc mai putin. Multumesc pentru speranta asta.

  • Si eu va aduc multumiri dumneavoastra. Am mai citit vreo cateva articole „imbucuratoare”, dar dumneavoastra a-ti incununat dezbaterea! Mama mama…Ce revelatie …Si din nou o femeie! si nu zic asta pentru ca sant o feminista ci pentru ca nu reusesc sa nu notez diferenta de echilibru intre ratiune si sentimentalism la domni si la doamne! Sa mi fie cu iertare dar nu pot sa ignor constatarea…Aplauze din nou!

 26. mda, si parerea dumneavoastra este o parere .. recunosc una destul de bine argumentata … fara a va combate aceasta pornire .. sunt curios daca toti cei care au militat pentru zburarea cainilor de pe maidan .. vor mai milita si pentru altceva cu la fel de mult avant .. atat de mult patos .. eu .. am fost si eu fugarit de caini .. si na ,. sa zicem ca nu-s nici pro nici contra …ce-i drept spitalele sunt impecabile de-aia ne ducem la privat .. in fine alte probleme sunt practic inexistente ..

  este doar o parere si a mea … astept sa vad acealasi patos .. si in alte demersuri .. de ajutat copii, batrani .. sa vad campanii media .. adopta un batran ,.. nu-l lasa sa moara in casa de foame .. etc etc .. ca tot va laudatzi ca avetzi ce face cu fondurile … fondurile se vor fura pe altceva si . atat . oricum nu exista nici o garantzie ca maidanezi nu re-apar .. ca deh .. erau castratzi dar tot apareau .. anyways .. looking forward to: euthanasiere .. si doi: sa va vad .. ce demersuri pro-societate vetzi mai avea astia cu cainii .. spanzuratzi ..

 27. poate e de bine sau de rau .. ca s-a intamplat asha .. ca nu e nici o coincidentza ca tocmai acum .. cand 50.000 de oameni au iesit in strada ca guvernarea e de kkt .. dar totul a pornit de la o ipoteza falsa .. pe care media nu a mai propovaduit-o la fel de mult .. copilul a fost omorat de cainii de paza a proprietatzii private .. sau mai rau de altcineva cu caine de lupta.. a fost confirmat de IML — si cum toata vendeta a fost pornita de la ceva fals…este toata vendeta .. ceva fals .. iarashi ..legea s-a dat .. in 80 de zile se aplica .. sanatate .. sa va vedem atunci .. pe ce vetzi mai fi la fel de pornitzi.. ? pe cultura .. pe educatzie.. pe sanatate .. vetzi vrea oare sa schimbatzi toata aceasta mocirla interlopa in care ne invartim de 23 de ani?

  • N-a confirmat IML nimic. Din contra, IML a spus ca nu s-au luat probe ADN care sa confirme sau sa infirme muscatura.
   Asa ca hai sa nu mai facem afirmatii asupra mortii lui Ionut bazandu-ne pe ce manipuleaza o parte sau alta. Doar ancheta oficiala ne poate spune ce s-a intamplat, ei au acces la toate probele si le pot pune cap la cap.

 28. in timp ce dvs sustineti argumentul „ia-l acasa daca nu vrei sa moara” eu am acelasi argument pt dvs.
  din problemele reale pe care le-ati identificat, dvs cati batrani, copii fara parinti,etc, ati luat acasa de pe strada?
  sunt oameni ca mine care au 5 caini si nu mai au unde sa ii tina si nici cu ce.
  si mai sunt altii care nu stiu cum sa explice ca nu e bine ceea ce facem asa ca spun si ei ce pot pentru ca ratiunea le dicteaza ca ceea ce se intampla acum, otrava, masacru, chin, banciu, etc, nu este ok.

  • dobitocii au fost intotdeuna usor de controlat, ei sunt influentati de instigarile astea. ai perfecta dreptate, as mai adauga ceva la „i-ai acasa”… noi sa-i luam acasa, in timp ce responsabilii de situatia asta au luat acasa BANII destinati rezolvarii problemelor, si ale copiilor, si ale cainilor, si altele. au existat alte solutii umane, dar se pare ca nu stim decat sa ne facem de ras si sa omoram (din pacate nu pe hotii responsabili de dezastrele din tara asta). de puscariasii pe care ii tin pe banii lor nu s-au saturat, care ies mai rau de acolo, s-au saturat de latratul cainilor noaptea ei…nu s-au saturat sa plateasca taxe pt orice si sa nu primeasca nimic bun in schimb… cred ca ar trebui sa plecam din republica bananiera romania cei care mai putem, si sa-i lasam sa se manance intre ei! nu vad spre ce se indreapta saracii…

 29. au ajuns toti habarnistii sa aiba pareri, si unii formatori de opinii, cand sunteti mai limitat decat orizontul unui cal, draga „domn”… uitati-va la oamenii de valoare din tara asta, cantaresc ceva mai mult decat sleahta voastra de lichele, au spus niste lucruri perfect adevarate… pe cand un post si despre cei care va fura pana va iau pielea de pe voi, lasilor? au murit niste oameni degeaba la revolutie, pt niste paraziti a caror singura grija sunt cainii de pe strazi, nu pedofilii care stau la puscarie pe banii vostri, violatorii care ies pt buna purtare si o iau de la capat, astia care va omoara in trafic si nu fac o zi de puscarie, ati ajuns sa dati vina pe caini pt iresponsabilitatea oamenilor… jalnic. ce-a ajuns tara asta, nu stiti decat sa omorati. tineti minte atat: au existat solutii, au existat bani, au existat si oameni PLATITI ca sa rezolve aceste probleme, DAR NU S-A VRUT. pt asta ar trebui sa ve revoltati, imbecililor, ca si voi sunteti victimele hotilor astia care fura tot, domeniul medical e la pamant, si altele la fel. sunteti sfidati zilnic, PE BANII VOSTRI, PROSTILOR! lasati-i sa fure in continuare si voi omorati cainii, ca se vor rezolva toate problemele tarii. sunteti toti patati cu sangele acelor animale care vor muri in chinuri, numai eutanasiati prin injectie letala nu, ca asta inseamna de fapt. nu poate controla nimeni asta, vor fi ucisi in adaposturi de angajati, se stie cum, nicidecum de medici veterinari. soarta lor sa o aveti, ca urmatorii eutanasiati veti fi voi, cand n-o sa mai „contribuiti”, asta daca ajungeti la pensie. PS. numai dupa cum omoara unii pe strada caini fara sa aiba vreun drept sau sa fie angajati pt asta ar trebui sa va dati seama in ce „siguranta” traiti, si mai ales printre ce „oameni”.

 30. citez: „Tu le spui că cu banii cu care ar fi ţinuţi în adăpoturi pe perioade nedeterminate câinii, ai putea să finanţezi priorităţi reale: şcoli, spitale, copii fără părinţi, bătrâni care degeră iarna în stadă, operaţii grele în spitale, câte şi mai câte, ei îţi spun că n-ai dreptul să omori un animal tânăr şi sănătos.”
  deci… inca odata, daca banii astia nu mai ajung la caini (n-au ajuns nici pana acum, daca ajungeau nu se mai inmulteau si mureau de foame), nu vor ajunge in niciun caz unde enumerati, ci doar in buzunarele unora, cred ca ati uitat in ce tara traiti, nu se aplica ce spuneti, ghinion. pt toate astea au fost bani si sunt in continuare, dar nu sunt oameni capabili care sa faca ceva cu ei, sunt doar prosti si hoti, un om care ar vrea intr-adevar sa faca ceva bun ar fi inlaturat imediat, le-ar incurca „socotelile”… si referitor la animale, si aici e o problema, veterinarii prin juramant sunt obligati sa evite eutanasierea animalelor sanatoase, oricum nu ei ar fi facut-o, ci „doreii” care abia asteapta… ma opresc aici ca unii sunt irecuperabili si m-as deranja in zadar…

 31. hahahaha habitatul uman e pentru uzul oamenilor, de aia lasati tone de gunoaie in urma voastra, ipocritilor, o sa ajungeti sa omorati tot ca alte solutii nu cunoasteti, va omorati si intre voi, ce sa mai asteptam alte solutii pt animale. bun articol pt targetul dvs… :))))) voua nu va pasa de oameni, nu noua, noua ne pasa si de oameni si de animale, daca v-ar pasa atat de oameni si de siguranta voastra (o da, odata cu cainii dispar si alte pericole infinit mai mari) v-ati indrepta „grija” spre altii, asta e tot ce puteti se pare :)))) sau asta meritati.

 32. normal ar fi fost sa va fi dorit sa raspunda cei care aveau datoria sa rezolve problema cainilor, si care in loc sa faca asta si-au insusit banii. asta se intampla in toate domeniile, de asta merge tara asta asa bine. pe cand o revolta si impotriva acestor hoti? nu exista o lege care sa-i trimita dupa gratii, si nici judecatori care sa o aplice, si voua va arde de caini. ati ajuns sa omorati niste caini si aia care au furat banii dorm linistiti, pe ei sa nu cumva sa-i deranjati, nici macar cu o vorba… ne meritam soarta! nu ne-am mai fi certat acum daca nu s-ar fi furat ani la rand bani, care din nefericire n-au ajuns la caini cum spuneti in articol, si nici nu ar ajunge la copii, batrani daca s-ar lua de la caini. nu aveti nici o logica si argumentele sunt mai mult decat penibile… ma bucur ca ati specificat macar ca trebuie sa ne opunem uciderii cainilor prin alte mijloace, lucru care se va intampla din pacate, indiferent ca vreti voi sau nu, asta este principalul motiv pt care orice om normal nu poate fi de acord cu asta, dar avand in vedere ca unii ii omoara de capul lor fara sa fie in masura, nu cred ca putem vorbi despre oameni normali si civilziatie… asta ne deosebeste de altii care sunt oripilati de natia asta. nu s-au sterizilat cainii cand au fost bani, si credeti ca vor da bani pe injectii acum? NU, SI NU II POATE CONTROLA NIMENI. veti vedea…

 33. in loc sa ne faceti neseriosi, mai bine v-ati interesa cati caini am adoptat si salvat de la moarte dupa ce au fost chinuiti de oameni „demni” ca unii de aici (ASPA face exact pe dos, fura banii degeaba, ar trebui sa dispara), cati caini am trimis spre adoptie strainilor si multe altele. voi ce ati facut, „iubitorilor” de copiii (a nu se intelege ca noi nu iubim copiii, total gresit), in afara de trancanit? zac in orfelinate cam multi, din cauza oamenilor buni ca voi, fara constiinta si frica de dumnezeu. sa mai zic si de cei din spitale care nu sunt dati spre adoptie desi exista doritori, pt ca primesc lunar 9000lei pt fiecare copil? voi sunteti oamenii aia care vreti civilizatie, siguranta, etc? mi-e scarba… ps. NU AM SPUS NICIODATA CA NE DORIM SA RAMANA CAINII PE STRADA, ACTIUNILE NOASTRE DE PANA ACUM SI FAPTUL CA LE-AM GASIT STAPANI INDICA ALTCEVA (GANDITI CU CAPUL, DACA PUTETI) DAR E TIMPUL CA CINEVA SA INCEAPA SA PLATEASCA PT HOTIA SI BATAIA DE JOC CARE SE APLICA NU NUMAI IN CAZUL ASTA! e mai usor sa omori niste animale lipsite de aparare decat sa „starpesti” javrele bipede care nu-si fac treaba… cine credeti ca va incasa iar bani pt „eutanasiere”… bineinteles, ASPA, criminalii odiosi. cainii vor muri in chinuri si ei isi vor umple buzunarele iar. nu exista transparenta pt ca au ceva de ascuns, azi au fost oameni sa adopte si nu au fost lasati, medicii veterinari (care nu sunt mana in mana cu ei), nu sunt lasati sa vada nimic.. oare de ce?

 34. Sincer acuma, am citit (in articol sau in comentarii, nu mai stiu exact si nu stau acum sa caut) ca cei care apara cainii nu au argumente. Uitati-va , va rog, la comentariul lui si la raspunsurile comentariului, si vedeti cine nu are logica …
  Asa… Acum ceva timp veneam cu masina pe un drum national (parca…) si la un moment dat s-a aglomerat traficul si am inceput sa mergem bara la bara. Dupa cateva minute am aflat ca a avut loc un accident. In acel accident si-au pierdut viata 5 oameni (printre care 2 copii). La televizor am vazut nenumarate cazuri in care soferi bauti au omorat oameni nevinovati. Am mai vazut de asemenea cazuri in care betivi, nebuni si-au omorat sotiile, vecinii, rudele sau alti apropiati.
  De asemenea, am auzit ca fumatul nu afecteaza doar fumatorii, ii afecteaza foarte tare si pe cei din jur.
  Si acum vine intrebarea mea: Masinile, tigarile si bautura cand le va interzice cineva ? Ca fac mult mai multe victime decat cainii, dar nu vad sa deranjeze pe nimeni asta. Sa lase doar ambulante, autobuze, masini de politie, pompieri si alte de-astea.
  Sunt sigur ca sunteti de acord cu mine cand spun ca tigarile, bautura si masinile fac mult mai multe victime decat cainii(de care te poti feri, dar de un sofer beat nu stiu daca te poti feri la timp…).
  In afara de asta, mie nu mi-a fost frica niciodata de caini , nici la 3 ani, nici la 5 ani, nici la 10 ani si asa mai departe si mi se pare cam penibil sa aud un barbat in toata firea ca se plange de cainii maidanezi.

  Aa, era sa uit… Treaba cu „latra noaptea si nu pot sa dorm” e chiar jalnica. Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti , intr-o zona in care se spune ca sunt foarte multi caini in raport cu restul orasului, si nu am avut nici macar o data problema asta.

 35. turcii au iesti 20.000 in strada pt ca O PISICA a fost omorata, pt ororile petrecute la noi, cei care nu suntem de acord cu asa ceva suntem facuti in toate felurile, asta ne deosebeste de civilizatie, pana si astia sunt peste noi… mentalitatea de r*hat e prezenta la tot pasul, asta ne impiedica sa evoluam… nu asta e drumul spre civilizatie. m-am saturat sa ies pe strada cu cainele (in lesa), si sa se apuce cate o schizofrenica sa urle la mine sa nu mai trec pe trotuar… duceti-va dracu inapoi in pesteri daca nu sunteti normali la cap!!!!!! si inca ceva, turcii au automate cu mancare pt animale, la noi ar disparea in secunda 2 cu totul…!!!

 36. Asa se intampla cand o problema nu este rezolvata la timp: se acutizeaza si devine mai greu de rezolvat. Acum sunt milioane de maidanezi pe strazi si ne-a cuprins omenia pentru bietele fapturi, creaturi ale lui Dumnezeu si ele, desigur.
  Traiesc in Marea Britanie de cateva luni si nu am vazut nici macar un singur caine maidanez. In schimb unul din doi localnici plimba un caine. M-am simtit destul de ciudat sa nu vad macar odata un caine tolanit pe asfalt, trecand strada pe „zebra”, sau latrand la luna. Desigur vecinul din perete are un caine care mai latra la luna, dar nu l-am vazut niciodata iesit din curte singur, ca sa mai ia aer. Incercati sa va imaginati cum ar fi sa nu fie caini fara stapan pe strazi.
  Nu e imposibil, asa cum am spus, in Marea Britanie este posibil pentru ca exista o lege care reglementeaza problema: daca in 2 sapatamani cainele vagabond, adus in prealabil la un „centru de detentie”, nu este revendicat sau adoptat de nimeni, acel patruped este automat eutanasiat. Metoda de eutanasiere nu o cunosc, dar pe strazi nu exista „comunitari”.
  As vrea sa mai adaug ceva despre „brutalitatea” cu care sunt omorati cainii vagabonzi de cand cu moartea lui Ionut: nimeni nu a fost curios sa afle cum sunt omorate acele fapturi, la fel de nevinovate ca si cainii vagabonzi, pe care le gasim in galantarele magazinelor alimentare, in vitrine frigorifice si congelatoare. Ma refer la gaini, curci, porci, vite, ca sa amintesc numai cele mai importante fapturi pe care le consumam aproape zilnic. Aceste animale sunt crescute si ingrasate special pentru noi: nu au nici cea mai mica sansa de a fi adoptate si vor fi devorate de catre populatia dornica de o lume mai buna si mai dreapta, de un trai cat de cat imbelsugat.
  Daca s-ar putea filma sau face fotografii in momentul cand aceste animale sunt sacrificate, nu stiu cata lume ar mai fi carnivora, cu toate ca am o banuiala ca astfel de „productii” nu ar avea niciun fel de succes la masele largi de oameni ai muncii de la orase si sate, fie ei pro sau contra eutanasierea cainilor fara stapan.
  Indiferent de metoda prin care vor trebui sa dispara cainii vagabonzi, acestia vor trebui sa ne paraseasca daca dorim sa intram in randul popoarelor civilizate: nu este admisibil sa iesi cu frica din casa nestiind daca te intalnesti cu haita de caini si cum va reactiona aceasta, sa porti un par cu tine sau o punga cu pietre pentru intimidare/autoaparare. Nu este normal, nu este firesc, nu este civilizat.
  Lasati pasiunea de o parte si ganditi-va cum ar fi sa nu existe caini fara stapan si nici tragedii ca aceia a mortii lui Ionut.

 37. Deci eu cat am facut liceul timp de 4 ani am trecut in fiecare zi pe langa un caine fara sa dea vreodata semne ca ar fi agresiv.. si intr-o seara a sarit la mine si mi-a schingiuit piciorul drept. Este inadmisibil. Din punctul meu de vedere ,aceste persoane care sustin ca eutanasierea nu este o solutie, atenteaza la siguranta mea si a tuturor. frate nu poti sa mergi pe trotuar sa te feresti de cacati. sa mergi pe strada laolalta cu masinile ca pe trotuar stau tolaniti 5-6 caini. nu poti sa te feresti cu masina pe strazile romaniei( care si asa sunt cum sunt) de caini. frate si eu iubesc animalele am doi caini, am pisici. da mi le tin mie acasa,.. stau la curte n-am treaba. da nu pe strazi… cred ca e si oarecum inestetic.. plus ca am vazut pe history channel daca nu ma insel o emisiune cu niste persoane din SUA care se ocupau cu achizitionarea caselor. Astfel au cumparat o casa si fostul proprietar avea un caine pe care l-a lasat acolo. Noii proprietare au sunat la hingeri care au luat cainele si unul din noii proprietari a spus ceva de genu ” Daca fostul proprietar isi doreste animalul il va lua de la adapost.. ori cineva il va adopta. Daca nu cel mai probabil va fi eutanasiat.” si nu vorbim de caini maidanezi. Asta inseamna civilizatia. Iubitorilor, daca nu va place… jungla amazoniana va asteapta pentru salbaticie, animale peste tot s.a.m.d.

 38. Problema este stringenta, a devenit mortala, necontrolabila, si de aceea s-a luat masura urgenta si de ultima instanta cu eutanasierea. Asa este, aceasta masura de una singura nu va rezolva problema complet, trebuiesc masuri aditionale, contra abandonului mai ales.

  Pentru a ajuta, a se citi si pentru a pune presiune pe autoritati, am creat, complet non-profit si non-comercial, siteul de monitorizare pe harta a agresiunilor cainilor maidanezi http://www.caini-maidanezi.info. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora, autoritatile ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta..

  Evident ca de dorit ar fi sa nu se ajunga la eutanasiere.. de aceea trebuie intarita si mai ales pusa in aplicare legislatia anti-abandon a animalelor (voi sustine puternic aceasta idee pe siteul meu).

  Daca puteti adauga un link sau scurt articol de sustinere/informare publica despre siteul caini-maidanezi.info, va multumesc pentru atitudinea civica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ciprian Ciucuhttp://www.crpe.ro
Consilier in Consiliul General al Municipiului București / Fost președinte al Consiliului Național de Integritate (2015-2016) / Membru fondator al Centrului Roman de Politici Europene

Carti noi

 Colocviu la NEC:  Languages of Hospitality. The Legacy of André Scrima in Lebanon 24 noiembrie a.c. Se poate urmări prin intermediul aplicației Zoom.

André Scrima(1925-2000), monah ortodox de origine română, a viețuit pentru mai bine de trei decenii în Liban (1961 – 1991), între mănăstirea ortodoxă antiohiană Sfântul Gheorghe, din localitatea druză Deir-el Harf și Beirut, unde a predat la Universitatea Saint-Joseph și la Universitatea Saint Esprit, Kaslik.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carte recomandată

 

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro