vineri, decembrie 3, 2021

Tupeu: HexiPharma ar fi proba că-n spitale nu mori cu zile, iar mogulii sistemului sunt cinstiţi

Scandalul Hexi Pharma s-a transformat într-o farsă. Mogulii sistemului medical de stat şi-au mobilizat mercenerii din presă, au inventat o conspiraţie anti-românească şi au decretat că nimic nu trebuie schimbat în spitale.

Nu se mai discută despre oamenii care mor cu zile de pe urma infecţiilor nosocomiale, ci despre bieţii manageri de spitale, oameni competenţi şi cinstiţi, care au fost calomniaţi.

Antena 3 şi confraţii ne transmit că nu se fură en-gros din bugetul pentru sănătate, acuzaţiile şi suspiciunile sunt nişte bârfe murdare.

Totul a pornit de la o declaraţie nefericită şi confuză, despre ancheta asupra Hexi Pharma, a unui domn care a ajuns procurorul general al României. Declaraţia a fost rotogolită şi răstălmăcită până când nu a mai rămas nimic din ea.

Afirmaţia procurorului general Augustin Lazăr potrivit căreia testele „de eficienţă” au avut rezultate de ambele tipuri, şi negative şi pozitive” s-a transformat în certitudinea că absolut toate verificările ar fi arătat că produsele Hexi Pharma sunt impecabile.

Uitaţi-vă la fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu. Nu ţin minte să fi scos vreodată un cuvânt despre corupţia din sistemul medical. Dar zilele acestea a devenit foarte vocal: „Eu am citit că Institutul Cantacuzino și un laborator din Italia au verificat probele de la Hexi Pharma și sunt în cantitățile admise diluate (…) Este păcat să distrugi un producător român și să micșorezi încrederea populației în sectorul sanitar românesc”.

Observaţi cum răspândeşte domnul Nicolăescu minciuna: procurorul Lazăr nu a vorbit despre diluarea produselor Hexi Pharma, ci despre „eficienţa” lor şi nu toate probele sunt conforme, chiar şi din această perspectivă, a eficienţei.

Este doar un exemplu al uriaşei campanii de recredibilizare a sistemului medical de stat, de fapt a mogulilor care îl conduc şi care vor să menţină starea de fapt.

O campanie extrem de agresivă, de vreme ce unul din angajaţii turnătorului Dan Voiculescu, Mircea Badea, a cerut intervenţia DIICOT şi aplicarea odiosului articol 404 din Codul Penal, referitor la răspândirea de informaţii false, împotriva celor care au „discreditat sistemul medical” (citat din acelaşi Nicolăescu).

Această ofensivă obraznică porneşte de la certitudinea că guvernul Cioloş pleacă. Cei care vor veni nu vor întrerupe conducta cu bani care alimentează: mogulii din sănătate, o gaşcă de politicieni, câteva grupuri media şi partidele parlamentare. Cioloş şi Vlad Voiculescu au greşit că n-au intrat cu buldozerul în acest sistem criminal.

Ar fi putut să schimbe legislaţia care le conferă inamovibilitate aşa zişilor manageri de spitale şi apoi să-i de afară pe capete, demonstrativ.

Eu sunt un om de dreapta, nu cred că, pe termen lung, aceasta este soluţia, ci dezetatizarea sistemului. Dar, pe termen foarte scurt, asta trebuia făcut şi era posibil, prin schimbarea legii.

Da, am înţeles, Vlad Voiculescu este un om bun. Dar nu este suficient. Dacă ai ales să fii ministru, trebuie să ştii şi să dai de pământ cu astfel de hoţi. Nu vorbim despre nişte găinari care îţi iau 10 lei din buzunar, ci despre inşi responsabili de decesele din spitale.

Foarte bine a scris, recent, tatăl unui băiat mort la Colectiv: guvernul are la dispoziţie un raport devastator despre intervenţia din acea noapte, dar Raed Arafat e neclintit la conducerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu rang de secretar de stat.

Guvernul Cioloş mai are patru luni de viaţă, după care fie PSD, fie USL 2.0, vor relua controlul asupra Executivului. În aceste luni vom vedea dacă am asistat la o păcăleală, în care tehnocraţii erau, de fapt, înţeleşi cu PSD şi PNL să nu se atingă de sursele de bani negri/gri sau există în acest Cabinet şi oameni care vor să facă ceva.

Ce vrea să lase în urma sa ministrul Vlad Voiculescu, în afară de imaginea patetică a unui oengist bine intenţionat, dar incapabil să acţioneze?

Proiectele îndepărtate ale unor „mari spitale”? Iertaţi-mi scepticismul – bazat 100% pe fapte petrecute până acum în România – dar, după alegerile din 2016, aceste mari spitale vor deveni o sursă de bani pentru clientela partidelor. Citiţi ce s-a întâmplat cu proiectul spitalului regional din Iaşi: a fost blocat ani întregi pentru că diverse grupuri de interese se luptau să-l plaseze pe terenul „lor”.

Modul sfidător în care mogulii sistemului medical de stat încearcă să întoarcă scandalul Hexi Pharma în favoarea lor merită o replică dură.

Chiar nu vă este ruşine să ne spuneţi că nu se moare pe bandă rulantă de pe urma infecţiilor nosocomiale, pe care voi nu le raportaţi? Chiar credeţi că nu vedem nenumăratele cazuri de malpraxis sancţionate cu amenzi ridicole? Am uitat cum v-aţi năpustit asupra puţinilor medici care au avut curaj şi au raportat managementul criminal din spitale?

Dacă nu ne vom lupta cu această mafie, va deveni şi mai agresivă, şi mai criminală. Zilele în care controlează sistemul medical de stat se măsoară în vieţi omeneşti, domnule ministru Vlad Voiculescu, domnule premier Dacian Cioloş.

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Totusi, ce facem? dam crezare Justitiei doar cind ne place?
  Procurorul general spune ca analizele „au avut rezultate „de ambele tipuri, şi negative şi pozitive””. Pina acum stiam doar monstruozitatea „diluate si de o mie de ori”.
  Acum, ca exista unii care spun ca zisele procurorului general ii exonereaza pe hoti, nu trebuie sa ne inflameze doar impotriva lui Badea si Nicolaescu,si sa uitam cit s-a exagerat acuzind la gramada de catre presa. Doar pentru ca sint rezultatele analizelor; ar trebui sa-l suspectma si pe procurorul general de implicare de partea hotilor?
  – „Modul sfidător în care mogulii sistemului medical de stat încearcă să întoarcă scandalul Hexi Pharma în favoarea lor merită o replică dură.”
  S-a incercat, si cineva si-a rupt gitul; lumea a preferat sa primeasca 50 de lei si sa-l apere pe doctorul Calafat, numai sistemul sa nu se schimbe, ca sa avem ce injura, scrie si a ne preface scandalizati
  – formularea „mogulii sistemului” este frectie la piciorul de lemn.
  Cine sint?
  Ion, Gheorghe si Vasile? unde-s si ce fac?

  • Procurorul general nu e judecator si nu reprezinta justitia; e parte din sistemul de justitie, dar nu cea in care credem – in afara de un numar de procurori de la DNA si de un numar de procurori cinstiti de prin parchete, e plin de alti procurori corupti, unii arestati si altii inca nu, etc.

   • chiar nu observi ca te contrazici si ca esti partinitor chiar cind vorbesti despre Justitie?
    Numai „unii procurori”, cei care iti satisfac setea de singe sint merituosi? Noroc ca grila ta nu e universala.
    – „parte din sistemul de justitie, dar nu cea in care credem”
    La Biserica se crede, Justitia are alte elemente pentru „crezut”.

  • „Lucratura” este mult mai elaborata decat se comenteaza acum, la replay: comunicatele despre analize spuneau destul de clar ca unele substante erau diluate cu 1/10000, altele cu 1/1000 altele cu 1/0, atele (mai putine)pe-aproape de eticheta.
   Cand se face o licitatie pe bani publici, fiecare ofertant trebuie sa ofere produsul conform specificatiei din Caietul de Sarcini.
   Daca acolo scrie ca trebuie sa ai 7,7% din componenta X, trebuie sa ai 7,7% din componenta X – in niciun caz mai putin (sau mai rau decat atat) altfel esti eliminat si ramane in concurs numai ofertantul care pretinde ca are 7,7% cu pretul cel mai bun (pentru el si pentru cei cu care imparte sporul).
   Daca vii si spui dupa aia ca de fapt merge si cu 0,77% din componenta X, asta inseamna ca procedura trebuie reluata, pentru ca, in acest caz, caietul de sarcini ar fi gresit si mai pot fi inca o suta de fabricanti care pot sa produca substanta X cu 0,77% la un pret mult mai avantajos decat Hexi… Deci, daca Hexi a castigat licitatia, a facut-o in mod fraudulos. (nu sunt informatii cum ca Hexi a prevenit spitalele ca de fapt substanta X nu va mai trebui diluata de catre lucratorii din spitale fiindca a fost diluata deja prin grija lor care, culmea modestiei, nu au cerut niciun ban in plus pentru aceasta operatiune laborioasa :). DE fapt au umplut sticlele golite cu apa chioara, fara sa le clateasca si le-au vandut la pretul de substanta concentrata, ca unele bacteii mor de la mirosul de substanta activa .
   Asa ca, va rugam, pentru linistea sufletelor celor infectati in spitale, n-o mai dati de gard cu teoria despre eficienta, fiindca astea sunt abureli. S-a livrat altceva decat s-a pus in oferta/caiet de sarcini, s-au incasat din bugetul statului zeci de milioane, mai mor niste oameni neprotejati in spitale, iar acum ni se explica ca ar putea merge si asa, dar suntem noi ignoranti.

   • N-o mai dati la intors, „de fapt”: inclusiv spitalul SRI s-a aprovizionat cu solutie de la HexiPharma.
    – ori era o intelegere: la noi livrezi solutie buna, ce faci in rest nu ne intereseaza;
    – ori au lucrat impreuna, unii din Servicii, cu patronul HexiPharma;
    – sau, ceea ce e grav, SRI a dormit in timpul serviciului.
    „Asa ca va rugam!”
    :P :D

   • Sigur că da, dezinfectanţii diluaţi după dictonul românesc „Las’ că merge şi aşa!” or fi având şi ei vreo acţiune dezinfectantă, dacă mai pui un pic de clor, fierbi bine amestecul şi mai faci şi nişte iradieri cu radiaţii beta. (Singura întrebare este cum ar putea un chirurg să-şi dezinfecteze mâinile în condiţiile astea.)

 2. De ce nu au facut firmele nomenclaturii comuniste firme MARI, BUNE, SERIOASE, CINSTITE pt. a contracara „ATACUL” celor occidentale sau neoccidentale ? Pai vreti sa ne aburiti cu buletine de analize interpretate „dupa ureche” si smecherii se duc la tratamente afara… Stati fratilor si va operati(tratati) in spitalele noastre si apoi sa ne comunicati ce microbi ati achizitionat…

 3. Tehnocratii lui Ciolos sunt egali cu zero! Nu stiu cat de bine intentionat e Vlad Voiculescu, insa pana acum nu a facut absolut nimic pentru combaterea coruptiei. Nici un fir de praf nu s-a clintit din capatele managerilor de spital corupti si nici din spagarii ministerului.

  iar acum, mafia medicala contraataca, in frunte cu Antena 3 si Evz. A inceput o campanie intraga de spalare a imaginii Hexi Farma, pentru ca afacerea are ramificatii prea profunde ca sa poata fi dezvaluit adevarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

George Mioc
George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

De ce majoritatea modelelor climatice sunt „fierbinți”?

O bună parte din articolele mele publicate pe această platformă discută modele (simulări) ale variațiilor unor parametri climatici precum concentrația de CO2,...

Metroul la Otopeni – marele eșec al unor politicieni mărunți

Eșecul magistralei de metrou M6: 1 Mai – Aeroportul Otopeni este eșecul politicienilor preocupați să dovedească faptul că nu se poate, în...

Lașități românești, profituri maghiare (2)

LEGENDA, MITUL ȘI CULTUL LUI DRACULA Să fim serioși, legenda, mitul și mai ales cultul lui Dracula nu au...

Egalitatea și economia de piață

Narațiunea obișnuită despre egalitate în România este că acest „vis de aur” al poporului este pe cale să se destrame. Bogații devin...

Despre felonie si sperjur

Domnule Klaus Iohannis, Cand Marius Manole si Radu Paraschivescu v-au returnat decoratiile, a fost vorba de o despartire lipsita de orice ambiguitate....

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro