sâmbătă, decembrie 2, 2023

TVR în roșu, cu iz de PSD

Miercuri, 27 decembrie 2017, a treia zi de Crăciun carevasăzică, mare ședință mare în Calea Dorobanților nr.191. Comitetul Director al Societății Române de Televiziune a fost convocat în areopag de directorul general interimar al instituției, doamna Doina Gradea. Care voia să rezolve, pesemne, chestiuni care nu mai suportau amânare. Probabil să repare onoarea pierdută a instituției. Transformată pe zi ce trece, din ce în ce mai mult, într-o hazna urât mirositoare.
S-a adunat carevasăzică ceea ce pare a fi, la ora actuală, crema cremelor din Televiziunea publică. Ingrediente de bază fiind fosta asistentă personală și făcătoare de cafele a d-lui Adrian Sîrbu, d-na Doina Gradea, promovată la rangul de șef suprem din voia și ordinul lui Dragnea-Trei Dosare, dl. Sorin Burtea, un mai vechi client al nostru, odinioară mare lăudător mare al “clarviziunii economice a PCR, în frunte cu secretarul general, tov. Nicolae Ceaușescu” ( o emisiune omagială gândită de tovarăsul Burtea urma să se difuzeze chiar în seara de 25 decembrie 1989), dl. Raico Cornea, eternul reprezentant al minorităților, altele decât cea maghiară în CA, căruia acum i s-a dat postul de șef al TVR ca să nu-i scadă veniturile, deși este celebru că îndeobște nu face nimic, d-na Ioana Cătălina Popescu, fiica repauzatului întru Domnul, Petre Popescu, unul dintre crainicii favoriți ai aceluiași Ceaușescu și pe urmă responsabil, alături de Teodor Brateș și de George Marinescu, de dezinformarea intenționată, făcută la ordin fesenisto-iliescian, din vremea Revoluției (acum, pe o mână cu Dorin Muntean, mândra odraslă a lui “Titi Popescu” a reintrodus cenzura, urlă, țipă, face crize de isterie, le cere reporterilor note explicative, impune neabordarea unor teme si doamna Gradea este mai mult decât mulțumită de noua situație, ba chiar intervine ea însăși flagrant în activitatea Direcției Știri), d-na Carla Tompea Haralambie, fiica unui fost mare și convins profesor de Socialism științific la Universitatea ieșeană“Alexandru Ioan Cuza”.
S-ar fi putut crede că prea-cinstita adunare s-a constituit la repezeală spre a lua în discuție penibila situație în care a fost pusă Televiziunea publică, după ce un angajat al ei, un anume Cristache Ionuț, venit prin transfer de la Antenele voiculesciene, spre a ne arăta el, ființă calificată, cum vrea să arate grupul infracțional din fruntea PSD România nouă, țara în care românii vor fi doar sclavi cu drept de vot și în care lupta cu cinstea este ridicată la rang de doctrină națională, i-a răspuns pe contul său de facebook filosofului Gabriel Liiceanu. Încălcând în cel mai evident mod cu putință Statutul jurnalistului din Televiziunea publică. Loc unde numitul Cristache Ionuț se comportă- oare cu voia, cu încurajarea doamnei Gradea?- de parcă i-ar fi tarlaua proprie și pe care amenință că o va folosi în interes și personal, deducem și partinic, încă de la începutul anului 2018. Atunci când își va continua programul de a infesta ecranul Televiziunii Române cu noi și noi episoade din Parada infractorilor, aducându-l pe Sorin Ovidiu Vântu spre a face dezvăluiri teribile despre salariul încasat de dl. Liiceanu pe vremea când avea o emisiune de mare audiență la Realitatea tv.
Nu, nici vorbă, nu această situație excepțională a determinat reunirea (de urgență?, cu cozonac și vin?) a Comitetului Director al TVR. Ci emiterea unor decizii care interzic colaborarea unora dintre cei mai competenți angajați ai TVR cu alte organizații și organisme media. Sigur, unor teveriști li s-a dat totuși aprobarea cu condiția respectării Statutului jurnalistului din TVR. Acelați pe care îl încalcă cu scandaloasă non-șalanță numitul Cristache Ionuț.
O ordine de priorități care spune multe despre cum au de gând să conducă SRTV d-na Doina Gradea și colegii ei de Comitet Director, cu toții colorați în roșu, cu iz, cu damf, cu putoare de PSD.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Vaicareli , doamnelor si domnilor, in timp ce planul bine articulat al preluarii integrale al tuturor puterilor statului ( care se zbatea a deveni un stat de drept ) de catre partidul unic PSD, etse aproape realizat 100%.
  PSD, un partid fara ideologie, care reuneste indivizi uniti numai prin incultura si dorinta de a se imbogati prin jaf, promotori , ca si mentorii lor din fstul PCR, ai minciunii si urii fata de tot ce reprezinta cinste, munca si cultura, au aplicat ” stiintific” ( la fel ca si comunismul stiintific pa care l-au invatat bine in familie si in universitatie apatute ca ciuercile dupa ploaie dupa 1989, pe care eau absolvit si pe ale a ” dela distanta ” ) manualel KGB de preluare a puterii. Diversiune si minciuna, atit si nimic mai mult !
  Si au reusit. Cele patru puteri ale statului sint acum, sau vor fi in urmatoarele zie , in mina lor : LEGISLATIVUL, EXECUTIVUL , JUSTITIA ( aici mai sint ne cesare citeva zile ) si MASS MEDIA ( mai exista ce-i drept ADEVARUL, DILEMA, FACEBOOK, TWITTER si poate ceva ziaristi independenti, dar li se va inchide gura imediat dupa ce se finalizeaza noile legi ale justitiei )
  Presedintele este izolat , prizonierul constitutiei si al propriului stil ” nemtesc” de a conduce, din pacate, inadecvat starii de fapt.

  Sa ii felicitam pentru victorie si pentru perioada lunga de tot de mizerie materiala si morala care va urma .

  Sa nu ne amagim ca se va face ceva la viitoarele alegeri. Urmatorii trei ani de putere dezlantuita a PSD , vor desavirsi procesul de spalare a mintilor ( atitea cite au ma ramas din ele ) electoratului romanesc. Ce dovada mai buna vreti , decit sondajele care dau si acum un procent de aproape 40% pentru PSD ? Nici o grija, in 2019 vor fi cu mult peste 50% iar UDMR si ALDE vor fi maturate si ele , dupa cunoscuta teorie si practica leninista a ” tovarasilor de drum ”

  Vorba nebunului Iarodivii din Boris Godunov al lui Puskin:
  In curind se va lasa noaptea,
  O noapte adince de nepatruns.
  Vai si amar tie , Rusie !( citeste: ROMANIE )
  Vai si amar tie popor rus1
  Popor flamind !

 2. Hoția& mitoligia devine politică de stat? Penalii și tâmpiții care îi servesc decid destinul locuitorilor, prezentul și viitorul țării? Propaganda roșie, fasificările permanente de ieri și de azi, peste tot unde au „budgetarii” lor în guvern, parlament, partide, instituții publice, nu poate fi demascată?

  Minciuna și hoția stă cu guvernul dâmbovițean la masă!

  … „… venit prin transfer de la Antenele voiculesciene, spre a ne arăta el, ființă calificată, cum vrea să arate grupul infracțional din fruntea PSD România nouă, țara în care românii vor fi doar sclavi cu drept de vot și în care lupta cu cinstea este ridicată la rang de doctrină națională, … „…..

  Câte gemnerații mai sunt necesare cu astfel de cârmuitori dâmbovițeni pentru a depăși „decalajul istoric”?

  Cine are atâta răbdare, atâta timp?

  … Cu umbre care nu sunt v-a întunecat vederea ….

 3. Cum, domnule Morariu? Se poate mai rau decit pe vremea Irinei Radu? Persoana pe care ati facut-o cu ou si otet de cite ori ati avut ocazia.

  • Pai, se poate sa ne luam de doamna Irina Radu, cea care l-a adus pe alde Cristache? Noooo, nu se face asa ceva. E ca si cum ai spune: „Cum, domnule X? Acum, in „domnia” Dragnea, se poate mai rau decat pe vremea lui Ponta, cel pe care l-ati facut mincinos si hot si etc de cate ori ati avut ocazia?”

   Lojica ala alex. Asta e vata si de aceea am ajuns aici. Eu zic sa-l inscaunam iarasi pe Nascase, ca era mai bine pe „vremea lui”

   • Irina Radu are vini grave. Intre altele chiar si pe aceea de a-l fi adus, la ordin, pe Ionut Cristache. irina Radu s-a dedat unui joc dublu. Acum plateste ce are de plătit. Era de asteptat sa ii urmeze in functie o persoana incă și mai incatenată politic, mai slugarnică, mai dispusă să subordoneze TVR intereselor PSD. Persoana aceasta este d-na DOINA GRADEA. Care incalcă grav legea de organizarea și functionare a SRTV. Unde mai pui ca la sedintele de CD doamna Doina Gradea il invită pe numitul ZGABERCEA CRISTIAN, servantul si igienizatorul lui Nicușor Constantinescu, care are o hotărâre judecătorească prin care i se interzice să detina functii de conducere in TVR. Un detaliu care spune multe despre calitatea morală a DOINEI GRADEA si a celorlaltor componenți ai CD al TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro