marți, august 9, 2022

Umbra lui Putin- la Sinaia

În aceeaşi săptămână în care PNL opta în favoarea candidaturii lui Marian Munteanu,iar Rareş Bogdan oficializa cultul mediatic al noului Salvator al României, la Sinaia un grup european se întrunea, sub semnul ideii, nobile, de apărare a continentului. În centrul acestei iniţiative, patronate de un europarlamentar român cercetat pentru acte de corupţie, Marine Le Pen, cea pe care entuziaştii participanţi la colocviu au salutat-o ca pe expresia unei întregi speranţe politice. Două semne care indică capacitatea unui nou curent politic, etnocratic, anti-liberal şi anti-capitalist, de a se impune, prin vehemenţa sa contestatară şi prin potenţialul mesianic pe care îl poate genera.

Întâlnirea de la Sinaia este doar cel mai recent dintre eforturile de a constitui, sub directă influenţă putinistă, o internaţională a dreptei radicale. Ideologic şi financiar, autocraţia de la Moscova este unul dintre cei mai importanţi sprijinitori ai extremismului european: recente anchete americane au dovedit extinderea şi ramificaţiile neliniştititoare ale acestei implicări. Vocaţia rusă de intoxicare şi de subminare este mai activă ca niciodată, iar ţinta pe care o urmăreşte este consolidarea unei politici a fricii,izolării şi complicităţii.

Prezenţa la Sinaia a unor personalităţi din cercul de fondatori al grupării lui Marian Munteanu, Florin Zamfirescu şi memorabilul “ stegar dac” , confirmă relaţia care s-a stabilit, intelectual şi organizatoric, între această iniţiativă şi comunitatea europeană a dreptei radicale. Apelul la “sufletul naţional”, la identitate şi la apărarea patriei sunt temele prin care mişcarea lui Marian Munteanu se integrează, organic, în acest curent. Participarea lui Mircea Dogaru, personalitatea ce face legătura intre stalinismul naţional şi USL, este parte din acest tablou de familie ce nu mai poate surprinde pe nimeni. Alianţele care se confirmă acum vor domina anii care vin.

Umbra lui Putin se intinde, prin intermediul acestor auxiliari zeloşi, asupra Europei. Temele pe care întrunirea de la Sinaia le-a reciclat nu sunt noi- de la etnocraţie la autohtonism şi revendicarea suveranităţii naţionale, ele sunt ingrediente deja clasice ale acestui imaginar politic. Mantia de Cruciaţi ai Europei pe care dreapta radicală europeană o îmbracă este aceeaşi pe care o poartă patronul de la Kremlin. Vocile lor se confundă intr-un singur efort propagandistic. Izolaţionismele naţionale se unesc în acest izolaţionism european.

Europa la care visează aceşti profeţi ai naţionalismului tribal este una nu doar eliberată de tutela americană “ imperialistă”, ci şi de îngrădirile politicii comune. Viziunea unei case comune, de la Atlantic la Urali, revine în intervenţiile lui Marine Le Pen- în locul unui alt “război rece”, o deschidere care să anunţe o altă eră istorică, de colaborare fructuoasă. Solidaritatea dintre dreapta radicală europeană şi Rusia este întemeiată pe afinităţi intelectuale şi pe un sentiment comun anti- american. “Europenismul” pe care îl propun este, în cele din urmă,o capitulare faţă de Rusia. Recunoaşterea anexării Crimeeii este doar un detaliu ce confirmă această tendinţă de conciliere laşă.

Căci Europa naţiunilor, liberă de dictat birocratic şi de ingerinţe americane, va fi, în cele din urmă, un protectorat rusesc, incapabil să reacţioneze la avansul autocraţiei de la răsărit. Recunoaşterea hegemoniei ruse în Ucraina este doar debutul unei reconfigurări strategice. Colaborarea cu Rusia poate implica acceptarea unui nou imperiu în Estul şi Centrul Europei, ca şi încurajarea unei ambiţii la nivel global. O Europă fragmentată, dependentă şi complice, iată viitorul care se desenează, sub semnul delirului autohtonist şi suveranist.

Ostilitatea faţă de libertatea economică este, la rândul ei, înscrisă în genomul acestor mişcări. Capitalismul oligarhic din Rusia are în dreapta radicală un avocat tenace. “Frontul naţional” este imaginea acestei sinteze a extremelor- el este autenticul succesor al stalinistului PCF în materie economică. Autarhia europeană pe care o recomandă dreapta radicală este poarta deschisă imperialismului rus.

În România, ca şi în restul Europei, o nouă confruntare cu internaţionala putinistă se intrevede , deja. Împotriva acestei ofensive demagogice, etniciste , etatiste şi izolaţioniste, suntem obligaţi să reafirmăm centralitatea domniei legii, a libertăţii şi vitalitatea proiectului euro-atlantic. Fermitatea democratică obligă nu doar la clarificări, ci şi la rezistenţă. Zilele din urmă sunt anticiparea unui viitor care nu va ocoli. Izolarea nu mai este o opţiune. Ea înseamnă doar capitulare.

Distribuie acest articol

31 COMENTARII

 1. Pe mine ma ingrijoreaza faptul ca aceasta reuniune de la Sinaia s’a facut cu acceptul institutiilor statului si cu sprijin logistic de stat. Desi acesti nationalisti europeni erau, in mod teoretic, simple persoane private in spatiul romanesc . Participantii au fost insotiti de escorte de jandarmi si politie, s’au blocat strazi si s’au asigurat trasee oficiale, au fost intampinati de oficialitati locale, s’au bucurat de mediatizare nationala intensa cu interviuri cosmetizante aferente. In aceste conditii ma tem ca nu’i doar umbra lui Putin si doar a FSB-ului in toata aceasta actiune ci ca este mai mult decat atat. Mie, coroborat cu fenomenul ciudat MM si cu decizia CCR privind inregistrarile SRI, imi sugereaza un acord/pact la nivelul cel mai inalt mondial, in care spatiul romanesc a primit o alta orientare. Dar, chiar si asa, nu avem suficiente date pentru un verdict. Urmeaza, foarte probabil, sa apara si alte evenimente importante care ne vor edifica sau risipi parerile/temerile.

 2. buna ziua
  comunitatea neo-bolshevika s a reunit la Sinaia, paradoxal in locul unde Regalitatea romana isi avea odinioara salashul, ce spune acest fapt ? ca nu au respect pentru trecut, ca abdicarea monarhiei cu arma la tampla infaptuita de bolshevici e un act care nu il regreta.Suntem datori fiecare dintre noi cu un dram de conshtiinta sa infieram neo-bolshevicii care s-au adunat la Sinaia in urma cu cateva zile, evident si pe pupila lui Vadim de Franta, madame Le Pen. ce crud destin avem, sa luptam cu doctrina bolshevika la doua decenii dupa Mantuirea ctitorului bolshevismului in Romania, insa poate aceasta este Marea Incercare…vrem sa lasam Romania Libera de bolshevism sau ne e dor de bolshevism ?

 3. Avantajul, atunci cand te razboiesti cu toata lumea, este ca poti lovi in toate directiile, fara grija ca poti lovi un aliat.
  Dezavantajul ar fi ca n-ai aliati.

  Nu-i asa usor sa conduci si sa sustii un imperiu adevarat… Ai nevoie de ceva mai consistent decat propaganda si cozile de topor… Degeaba se vede frumos, din fata, cravata de matase, daca pantalonii-s rupti in fund…

  Nu prea mai exista mize exclusiv de politica interna, in tarile Europei. Fiecare miza politica interna, analizata in detaliu, aluneca vizibil intr-o directie globala – catre Est sau catre Vest. Cam asa trebuie sa gandeasca orice european, ori de cate ori este chemat la vreun vot, in tara sa. Cam asa ar trebui sa gandeasca si alegatorul roman si, daca privim asa lucrurile, alegerile sunt mai usor de facut.

 4. Multumesc. Ce face GDS-ul in fata acestei provocari? Daca ma uit la 22 si la contributors vad ca dusmanii lor sunt romanii de pe strada, nu rusii. Dar SRI si SIE ce cred? Trebuiau de mult timp sa dea publicitatii o lista cu liniile principale ale propagandei ruse in Romania. Sau Hellvig e deja al lor…
  Ca informatia sa fie completa, va rog sa ne dati lista si participantilor de la intalnirea de acum.

 5. Parcă suntem în Ferma Animalelor, Putin jucând rolul purcelului Snowball (atunci când ceva nu mergea cum trebuie la fermă, autorităţile dădeau vina pe uneltirile lui Snowball).
  N-are nici o treabă Rusia cu ascensiunea naţionalismului şi euroscepticismului. Cauzele sunt interne: criza economică şi a Euro, şomajul, imigraţia musulmană, atentatele teroriste, etc.
  „Europa naţiunilor, liberă de dictat birocratic şi de ingerinţe americane, va fi, în cele din urmă, un protectorat rusesc” – era Europa statelor naţionale de până în 1914 un protectorat rusesc? (iar Rusia cuprindea pe atunci Ucraina, Polonia, Finlanda).
  Să nu se înţeleagă că sunt eurosceptic, dar totuşi discuţia trebuie să rămână pe terenul realităţilor, nu al fanteziei.
  Aştept cu interes un articol în care Putin şi propaganda rusească să fie acuzate pentru succesele electorale ale lui Trump.

  • Cârmuirea de la Kremlin profită de degringolda și deriva Europei spre a mai satisface cât de cât visele de mărirea ce zburdă prin șestele goale ale muscalului. Însă sunt de acord că Rusia nu e la originea acestei derive. Nu pentru că n-ar vrea, ci pentru că pur li simplu nu poate.

  • Scrofulos la datorie cind e vorba sa fie reperata onoarea lui Putin.
   Flecitari.
   Deci Putin e un mic pucelus nevinovat, iar lumea, salbatica, vrea sa-l sacrifice.
   Dle, pe ce lume traiesti?

   • Iar n-ai priceput nimic. Ideea e că Putin e nevinovat de ascensiunea partidelor naţionaliste şi eurosceptice din Europa (nu de altceva). Dar politicienii mainstream şi mass-media dau vina pe el pentru a discredita aceste partide ca fiind „vândute Rusiei”. Şi pentru a-l demoniza şi pe el pe motiv că ar acţiona pentru destrămarea UE. Dacă citeşti Ferma Animalelor, înţelegi ce vreau să spun.
    Sau, mai bine, având în vedere că e vorba de tine, ţi-am găsit capodopera lui Orwell sub formă de desene animate:
    https://www.youtube.com/watch?v=pexrQQptyj4

    • Am citit cartea, am vazut si filmul de vreo doua ori, doar ca tu faci o aspciere contra naturii.
     Putin nu este purcelusul nevinovat, ci Satana in persoana; daca nu i se da peste degete la timp, poate crea mare haos.

  • Asa cred si eu. Nu mai ai voie sa critici dictatura sinistra a Germaniei ca esti catalogat omul lui Putin. Cand ceva se intampla nasol in UE, cred ca Merkel il suna pe Putin sa mai anexeze ceva, sa faca un giumbusluc, doar-doar se sperie fraierii si nu mai vad ce face individa asta cu Europa.

   Crede ea ca daca diktatele merg la un popor condus cu mana de fier ca asa e neamtul obisnuit de cand se stie, ii merge cu toata Europa. Nicht. Am fost sub rusi dupa ce „i-am calcat pe bec” luptand pana la cotul Donului ( de fapt ei ne-au luat Basarabia intai ), a fost rau de tot, dar tot mai bine decat islamizati.

   • Aha, adica “i-am calcat pe bec” si de-aia au venit peste noi… Adica, victima ar trebui sa se simta vinovatta, de fapt… :)

    Sa inteleg ca, in viziunea dumneavoastra, sunt doar doua variante, pentru Europa: rusificata sau islamizata… Cale de mijloc nu exista… :)

    Pe-aici ploua si e-nnorat. La Leningrad cum e vremea, azi?

 6. Proiectul „euro-atlantic” e contestat si dincolo de Atlantic de Donald Trump si se inscrie pe aceleasi coordonate anti-globaliste (anti-integrationiste, nationaliste) si nativiste. Trump e sustinut in special de populatia alba sufocata in ultimii 30 de ani de imigratia legala (+60 de milioane) si ilegala (~20 milioane) in SUA din toate partile lumii.
  Albii au scazut de la 90% in in 1970 la 65% acum si e de asteptat ca vor deveni sub 50% in 2040. Anxietatile etnic-identiatare ale aceste populatii, ce reprezenta si se considera „America” pana recent, pot sa izbucneasca oricand. Are loc o „rasializare” a politicii americane cu minoritatile aliate intr-o coaltie in Partidul Democrat versus albii americani grupati in Partidul Republican.
  NATO e contestat si el de Trump, e considerat o cheltuiala inutila si un model imperial ce nu e necesar pentru securitatea SUA.
  Contestate sunt si diferitele tratate economice globaliste (gen NAFTA, sau cele „in pregatire” ca TPP, TIPP) si cele de outsourcing ale industriilor americane catre Asia ce au dus la dezindustrializare SUA si pierderea masiva a locurilor de munca (atat in sectorul industrial cat si cel agricol).. pierdere ce nu a fost nici pe departe compensata ce crearea de locuri de munca in deomniul serviciilor (cum gresit anticipa Toffler).

  Vorbim aici de o criza generala de sistem a Occidentului. Ca Rusia se bucura de ea e adevarat dar problemele ce s-au accumulat sunt interne, nu au fost create de Rusia, sunt auto-create de politicile ultimilor 30 de ani.

  • Cand v-am citit m-am simtit mai tanar cu vreo 27 de ani. Parca eram la seminarul de marxism. Ce vremuri… Contradictiile interne ale capitalismului, ratia la zahar si ulei, ITBul, bancurile cu Bula (ala cu de ce e capitalismul pe marginea prapastiei? ca se uita la noi)

 7. Sa speram ca romanii sint consecventi si nu inghit galustele extremismului de nici un fel, nici prea la dreapta, nici prea la stinga. In final si francezii si-au dat seama ca FN nu propune nimic clar. E pacat doar ca FN polueaza, deturneaza si incetinesc agenda politica. Sper ca SRI stie tot despre toti care s-au vinturat pe la adnuarea de la Sinaia.
  https://latuffcartoons.wordpress.com/tag/marine-le-pen/

 8. Cititi va rog ce propuneri aiurutoare face Marine le Pen, cea finantata de Putin sa distruga Uniunea Europeana!
  – Desfiintarea Uniunii Europene si revenirea la statele nationale suverane
  – Desfiintarea zonei Schengen si revenirea la controalele la frontiere
  – Desfiintarea monedei EURO ai revenirea la monedele nationale
  – Expulzarea muncitorilor straini si angajarea muncitorilor autohtoni
  Asta este strategia lui Putin, DIVIDE ET IMPERA!
  In Franta, FRONTUL NATIONAL are oarece succes cu astfel de lozinci.
  In Romania sunt agenti ai lui Putin care seamana deruta si incurajeaza PAN-CRESTINISMUL ORTODOX pentru aparare contra CATOLICISMULUI AGRESIV venit dinspre vest.

 9. Intradevar, izolarea nu este o optiune, ci numai rezistenta la extremismul de dreapta sau de stanga, prin intermediul respectarii legii, a libertatii individuale si sustinerea proiectului euro-atlantic Aceste deziderate corespund constiintei mele, eu va sustin,insa principalul rol il aveti Dvs.Eu sunt prea mica , n-am pregatirea Dvs De aceea, voi citi mai mult si voi scrie pe blog mai putin..

 10. Sunt exact trei variante:

  1. Ca „elita” politică tradițională a continentului să înceapă să-și folosească creierașii, respectiv să pună capac multiculturalismului și îngrădirilor liberetății de expresie. Astea împreună cu o limitare drastică a politiclor de asistență socială le-ar trage scaunele de sub fundurile „extremiștilor” și ar ajuta scoaterea Europei din marasm. Asta e probabil situația fericită, pe care nu o văd însă și probabilă. „Elita” poilitică eruopeană si-a dovedit pânî acum de trei ori în 100 de ani capacitatea de a produce dezastre majore pur și simplu din idioțenie și suficență.

  2. Ca „elita” politică europeană să-i dea înainte cu abordarea autistă de acum: Adică adevărurile incomode vor fi băgate în continuare sub preș. Toare relele vor fi exclusiv din vina „extremiștilor” și „neo-naziștilor”, iar de făcut nu trebuie făcut nimic. Totul e bine și frumos, flower-power, etc. Această a doua varintă va duce la o creștere fără precednt a „extremiștilor”. Cei de operetă azi ce vor deveni extremiști fără ghilimele. Când se va produce acest lucru va fi mult prea tâziu. Europa va redescoperi ostracizarea și deportările.

  3. Ca „elita” politică europeană să rămână la cursul spre dezastru de azi, dar ca „neo-nazistii” șă crească mai lent ca și islamiștii. Ajungerea la califat e varinta cea mai proastă din toate trei. Ăștia nu se vor deda la deportări când au la îndemână lapidarea :-D . Iar primii care vor fi atârnați cu pioșenie de macare sau zdrobiți cu pietrele de mulțimi iserizate vor fi tocmai „progresiștii” de azi. Știu că toți spun, cu siguranța găinii ce moțăie în coteț înainte de a fi înfulecată de vulpe, că așa ceva e imposbii socotind jocurile majorităților electroale. Nu e deloc imposbil. Islamul nu are nevoie de o majoritate spre a ajunge la putere. Iar dacă a ajuns acolo democrația e oricum sugrumată rapid…

  A da vina exclusiv pe Rusia pentru radicalizarea omului obișnuit e o prostie fără magini ce denotă suficiență criminală și miopie. Rusia doar profită de o conjunctură creată de imbecilitatea fără margini a căpeteniilor Europei. E ca și cum ti-ai băga mâna în acvariul cu vipere, și după aia ai să dai vina pe ele că te mușcă.

  • deci si dvoastra il considerati pe Putin un purcelus nevinovat?
   Pai, cind au bagat mina ioropenii in acvariul cu vipere? cind au ocupat Crimeea? cind au atacat Georgia? ori cind au creat haos la granita estica a Ucrainei.
   Vipera te va musca fara sa-i faci nimic, doar sa nu fi atent :P

   • Nu, Putin nu e nevinovat. Insa Putin e o jigodie care poate prospera doar pe seama slabiciunii si imbecilitatii manifeste a celor mai tari ca el.

    Evident ca europenii au bagat mana prima oara mana in acvariul cu vipere cand NU AU FACUT NIMIC sa dea peste botul Rusiei atunci cand a invadat Gerogia, respectiv cand au facut mai nimic spre a sanctiona ocuparea si anexarea Crimeii. dimpotriva au continuat sa faca aferi cu muscalii, iar in ultima vreme ii auzim pe mai multi oficiali europeni de frunte scancind ca nu e frumos sa fie pastrate nici macar sanctiunile alea amarate ce mai sunt in efect.

    Acum senila Europa mai baga inca odata mana in acvariul cu vipere multumindu-se sa ignore dispretuitor, prin intermediul policienilor lipsiti de orizont si curaj, ingrijorarile unui numar tot mai mare de europeni vis a vis de politicile dementiale de demantelare a civilizatiei europene. Evident ca muscalii pun umarul dupa puterile lor la orice pare sa zdruncine Europa si SUA. Insa tendintele centrigfuge nu sun deloc efectul actiunilor Rusiei. ele sunt efectul propriei imbecilitati a „elitei” politice europene. Rusia prin fortele sale nu poate rupe Europa. Insa poate pune umarul (si o si face!) la largirea oricareri falii.

  • A da vina pe Rusia in acest context e doar o fenta retorica. Un refuz de a recunoaste si discuta problemele si deci o declaratie implicita de faliment intelectual, recunosti ca nu ai contra-argumente. ..well, it is not enough…La viteza cu care evolueaza lucrurile cred ca nu vor trece mai mult de 2-3 ani si vom asista la schimbari radicale in clasa politica europeana (inclusiv britanica) si probabil si in cea americana.

 11. Domnule Stanomir,
  am spus ca va sustin si o voi face, neconditionat, de acum inainte..Adevarul trebuie pazit cu orice pret, spunea Petru Cretia.Realitatea in care traiesc m-a determinat acum sa iau aceasta hotarare.MI-e teama, dar mai mare este dorinta mea de a trai in libertate si lumina, decat in intuneric.Repet, nu sunt pregatita, dar voi invata pe parcurs, iar daca vom reusi ceva, va fi meritul tuturor care au aceleasi nazuinte ca mine.Oamenii care il au in inima intradevar pe Dumnezeu, indifferent de religie,neam vor castiga aceasta lupta impotriva raului.Si voi trai inca cel putin cinzeci de ani de acum inainte, sa vad acasta victorie.

 12. Franta era numita pe vremuri de catre sefii rusi a 17-a republica sovietica pt. ca comunistii francezi, aflati sub tutela rusilor, detineau de facto peste jumatate din industria franceza si jumatate din puterea politica in Franta. In orasele franceze aveau loc cu regularitate intruniri comuniste la care erau infierate politicile capitaliste, imperialiste ale americanilor. Politicile imperialiste ale rusilor sunt intotdeauna ajutoare umanitare sau lupte pentru aparare.
  Romania are de facto o oligarhie politico-economica neutra la vreo strategie politica, principala ei strategie fiind pastrarea puterii care-i da acces la resurse. Rusia poate si stie sa utilizeze parghiile potrivite pentru a intari aceasta oligarhie ce slabeste statul din interior.

  Dar filosofia de lupta impotriva coruptiei isi are motivele tocmai in aceasta posibilitate – coruptii isi cauta aliati oriunde si pot fi santajati si tranzactionati inclusiv de puteri straine si dusmanoase Romaniei. Exista si santaj realizat de alti actori, unii chiar interni, dar ideea este ca e mult mai usor sa pui pe butuci o tara folosind cativa agenti de influenta si bani bine directionati decat sa construiesti o tara viabila.

  Acum, mergand mai departe pe aceasta directie, trebuie ca toata lumea din Europa sa inteleaga ca exista doi dusmani comuni, mai periculosi decat birocratii de la Bruxelles si Luxembourg: islamismul si Rusia. Interesul lui Putin este sa ne faca sa credem ca islamistii sunt mai periculosi decat Rusia si sa ne indreptam atentia intr-o singura directie. Intamplator sau nu, presa si factiunile marxiste din Europa sprijina cu putere ascensiunea islamista pe teritoriu european, lovind sistematic in bisericile crestine si in credinta. Interesant este ca dam peste idioti utili si in zona de dreapta, gata sa arunce la gunoi orice legatura cu crestinismul in numele unor idei abstracte. In tot acest haos ideologic creat de elitele intelectuale europene, un dusman extern precum Vladimir Putin nu are de facut decat sa nu aiba legaturi dovedibile directe cu diversele factiuni ce tind sa distruga Europa, in timp ce tranzactioneaza rabdator agenti de influenta interni.

  Rusia este un stat esuat, cu institutii care nu functioneaza, puternic centralizat, cu un buget militar enorm, bazata pe valorificarea resurselor naturale, pe vanzarile de arme si tranzactiile oneroase cu hoti de nivel inalt din alte tari. Rusia este experta in exportul de gaz, petrol, armate invadatoare si distrugerea vecinilor vulnerabili militar si politic. Rusia este experta in inventarea de conducatori criminali, care se remarca prin apetitul pentru asasinare adversarilor politici si totala nepasare pentru viata supusilor pe care-i conduc cu mana de fier si brutalitate. Rusii consuma vodca si alte bauturi alcoolice in cantitati enorme, in felul acesta reusind sa ignore o relitate crunta. Prin metroul din Moscova se vad femei si barbati imbracati la costum, cu pungi de hartie in mana, ducandu-le la gura in mod repetat. Scopul Rusiei este acelasi cu al batausului local: coboara totul la nivelul bataii, singurul lucru la care se pricepe. Rusia nu are scuza ca a avut si are oameni de cultura de nivel mondial: multi dintre acestia au fost persecutati, inchisi sau ucisi de statul rus pe care-l contestau. Rusia nu are scuza ca a avut si are oameni de stiinta de cel mai inalt nivel: acestia nu apartin teritorial de cineva, ci isi valorifica inteligenta si capacitatile creatoare in contextul in care functioneaza, indiferent ca statul pe teritoriul caruia se afla este unul criminal sau unul linistit.

 13. Domnule Stanomir ,sunt in parte de acord cu comentariul Dvoastra , inteligent, documentat. Dar ce facem cu cei 10-12000 de refugiati cotidieni care intra in Europa ,( cifrele oficiale) cu islamizarea lenta ( dar care se accelereaza) a Marii Britaniei , a Frantei , a Tarilor Nordice , a Germaniei . Cu 5% din populatie , credinciosii musulmani in tarile in care sunt minoritari sunt infaza de „takkiya” ( prefacatorie)
  Trebuie sa fii amabil , gentil sa prefaci ca te ” integrezi”
  Cand sunt in procentaj de 10 %!, ( este cazul Frantei , Angliei ) se trece la faza de „harb” ” stare de razboi” !
  Se revendica cu tarie drepturi specifice , se impune segregatia masculin\ feminin in scoli, dreptul de a se auto-gestiona, de a avea regim alimentar „hallal”, de a se imbraca in administratie ,scoli , universitate conform preceptelor islamice , drepturi in mass media , societatea civila ,etc , Etc
  Cand sunt la 30 % trebuie sa conduca politic si economic tara unde sunt pentru a atinge scopul final : o lume intreaga trebuie sa fie ” el umma el islamiya” , o lume a credintei musulmane in care nu mai exista ” kafir” , ” necredinciosiii ” care suntem!
  In ritmul actual , in 20 de ani , radacinile greco-romane si cultura si spiritualitatea iudeo-crestina sunt disparute . Cu atitudinea ” political correctness credeti ca Europa mai are un viitor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Ioan Stanomir
Profesor de drept constituţional la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, specializat în domeniul dreptului constituţional.

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro