duminică, octombrie 17, 2021

Un caz clinic

Nu mă număr printre aceia care îi plâng de milă doamnei Viorica Vasilica Dăncilă. Nu cred că au dreptate cei ce o consideră o victimă a președintelui PSD, dl. Liviu Dragnea.
Nu împărtășesc defel excesele de compasiune ale comentatorilor ce socotesc că cetățeana care a avut probleme la examenul de admitere în treapta a doua de liceu, care a făcut cu mari dificultăți o facultate care chiar și în comunism era socotită a fi de mâna a doua și, mai apoi, a eșuat în calitatea de biată profesoară de Discipline tehnologice într-un amărât de liceu industrial din Videle, ar da orice ca să scape de teroare la care ar supune-o fiul ,milițianului din Grația, fostul repetent al Politehnicii bucureștene, Liviu Nicolae Dragnea, azi șeful pretinșilor social-democrați români și președinte al Camerei Deputaților.
Cine își scotocește nițeluș mintea și încearcă o recapitulare a felului în care s-a manifestat în spațiul public doamna Viorica Vasilica Dăncilă din ianuarie 2017 încoace, adică din momentul în care președintele Klaus Iohannis a comis impardonabila greșeală de a mai da o șansă PSD și de a o desemna pe această impostoare în funcția de premier al României, nu poate să nu constate cât i-a crescut tupeul respectivei individe. Puțin importă că o lume întreagă râde pe seama ei- numai că râsul acesta este primejdios și cinic fiindcă pornește de la o situație de o anormalitate crasă ce reprezintă o premisă pentru o veritabilă tragedie națională- că îi spune că are un IQ redus, că este corigentă la Logică și la Limba română, că pur și simplu nimic nu o recomandă pentru o funcție publică, numita Vasilica Viorica Dăncilă perseverează.
Apare la televizor, se laudă cu victorii și succese imaginare ale guvernului pe care pretinde că l-ar conduce (la rându-i o amestecătură de agramați, impostori, plagiatori, inși fără coloană vertebrală, absolvenți de universități particulare, căzuți cu nota 2 la examenul de titularizare, persoane care ling astăzi acolo unde au scuipat ieri), se lansează în polemici pentru care nu o duce capul, dă cu tifla și se crede îndreptățită să se certe cu președintele Klaus Iohannis. Se îmbracă în perdele, în rochii cu franjuri și culori care mai de care mai țipătoare, măcar astfel să devină și ea observabilă, cheltuie aiurea banii țării pentru vizite în străinătate unde nu se remarcă decât prin gafe de protocol ce provoacă deliciul și disprețul presei internaționale, iar apoi, când se întoarce în țară, dă fuga la televiziunile-slugă și clamează că ar fi repurtat cine știe ce mari succese.
Iată, nu mai departe decât zilele trecute, insa aceasta submediocră s-a dus într-o vizită semi-privată în Statele Unite. Pare-se și cu misiunea de a-i mai îmbuna pe americanii care i-au retras viza de intrare în Statele Unite șefului și celui care în raport cu ea a reinterpretat prost și caricatural mitul lui Pygmalion și al Galateei. A luat-o gura pe dinainte, și-a arogat atribuții constituționale pe care nu le are și a promis că ea și guvernul ei vor reloca ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. A provocat un veritabil scandal diplomatic. A pus la colț România. A făcut ca țara noastră să fie privită cu suspiciune. Țările arabe cu care România aveau relații diplomatice privilegiate nici nu mai vor să audă de noi, nici vorbă să mai susțină candidatura țării la poziția de membru nepermanent în Consiliul de Securitate. Regele Iordaniei și-a anulat intempestiv vizita în România, iar Marocul a refuzat să îl mai primească pe președintele Senatului, dl. Călin Popescu- Tăriceanu, în vizită oficială la Rabat. Nici Uniunea Europeană nu a avut deloc cuvinte de laudă la cele scoase pe gură de numita Dăncilă Viorica Vasilica, iar dacă e adevărat că ministrul de Externe al Republicii Franceze a refuzat să se întâlnească cu rămășița dejisto-stalinistă Teodor Meleșcanu atunci nu e deloc exclus ca în viitorul apropiat interlocutorii internaționali ai României să nu mai fie decât Bibi Netanyahu, Putin și Orbán Viktor.
În mod normal, după o astfel de gafă și după un astfel de scandal pe care doar furajații de către PSD din presa românească au găsit de cuviință să îl laude (e vorba în primul rând despre Bogdan Chirieac și Ion Cristoiu) Dăncilă și întreg guvernul ei ar fi trebuit să își dea demisia. Or, nu, de abia ajunsă la București, iresponsabila doamnă Dăncilă a uitat că are picioarele umflate și s-a dus glonț la telefon spre a interveni la televiziunea -slugă România tv, proprietatea banditului Sebastian Ghiță, și a început să se laude. Nu i-a tremurat vocea de primadonă a corului de femei din Videle și a debitat pe gură enormități care mai de care.
Ce își închipuie mintea bolnavă a insei care încă deține funcția de premier al României? Nici mai mult, nici mai puțin decât că ar fi repus România pe harta mondială, că s-ar fi întâlnit aievea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence cu care s-a văzut doar timpul necesar de a face o poză pentru albumul ei de familie (vicepreședintele s-a amuzat, desigur,la fel cum se amuză copiii atunci când se forografiază cu maimuțica) și că de vină pentru anularea suveranului hașemit în România ar fi președintele Iohannis.
Indiscutabil, doamna Viorica Vasilica Dăncilă este ceea ce se cheamă un caz clinic. Ale cărui ziceri și fapte necugetate sunt plătite de români și de România.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. Românii plătesc pentru ceea ce au votat. Cand vor dori un conducator cu
  privirea sclipitor de inteligenta – ca de exemplu pe Florin Badiță – vor beneficia
  si de o conducere pe masura.

 2. Prostia avansata este in general insotita de rautate extrema – nu stiu daca exista o explicatie, dar este o observatie. Neputinta de a intelege de ce nu poti, te face rau…

  Au „repus România pe harta mondială ” asa cum scandalul „metoo” a readus in atentia publicului niste vedete carora pana una-alta le-a stirbit gloria, atata cata o aveau.
  Reclama negativa o fi eficace, dar numai in comert, atat cat sa atraga atentia. Insa lipsa de calitate isi face imediat efectul iar produsul respectiv ramane nevandabil si este respins rapid de piata .

 3. Nu s-a făcut de râs numai pe ea, domnule Morariu!
  Ne-a făcut și pe noi!
  Gafele echipei de conducere a PSD reprezintă un pericol nu numai pentru națiunea română.
  În urmă cu câteva zile ambasadorul Israelului la București remarca, pe bună dreptate, că în România nu există antisemitism.
  Acum am putea toți să vedem că această grupă de conducere a PSD încearcă să semene de zor semințele antisemitismului pe pământ românesc.

  • Ambasadorul Israelului nu detine monopolul autenticitatii evreiesti si nici un standard valabil universal pentru a defini antisemitismul in tara in care este acreditat, nefiind relevant ca purtator global de cuvant al evreilor, niciunde.

 4. „…o situație de o anormalitate crasă ce reprezintă o premisă pentru o veritabilă tragedie națională”

  Nu este doar o premisă, ne aflăm deja într-o tragedie națională. Dacă ne detașăm puțin de viața de zi cu zi, ridicăm ochii din pământ și privim dintr-o perspectivă mai largă, se vede clar care sunt efectele dezastruoase ale politicii PSD-ALDE-UDMR. Este poate mai greu de perceput situația tragică pentru că s-a instaurat treptat și ne-am obișnuit cu ea…Acum trei ani vorbeam despre o fereastră de oportunitate extraordinară pentru România…

  Apoi, demersul d-nei Dăncilă NU este o gafă…Este un avertisment la adresa Uniunii Europene. Reacțiile internaționale arată că mesajul a ajuns acolo unde s-a dorit. Și a avut efect.

  Deși nu-mi place să anticipez, s-ar prea putea ca efectul să fie tocmai cel dorit de dl Dragnea și cleptocrația românească, adică Uniunea Europeană să cedeze în fața presiunilor României în planul politicii externe și dl Dragnea să fie lăsat să facă ce vrea în țară, reacția europeană fiind cel mai probabil izolarea României. Deîndată ce va fi dată OUG pe legile justiției, care frige…

  Vom vedea curând dacă este așa, la alegerea viitorului procuror șef european. În cazul în care d-na Kovesi, care are cele mai multe șanse prin prisma faptului că a obținut votul comisiilor tehnice, va pierde postul, este foarte probabil că pentru câteva decenii țara noastră se va afla într-o situație deosebit de complicată. Uitați, vă rog, de promisiunea apărării comune europene, monedă unică Spațiu Schengen și prosperitate (s-ar putea tăia finanțări), iar capriciosul domn Trump poate spune oricând că pentru domnia-sa sunt mai importante Zidul Mexicului și să fie apărate India, sau Brazilia…

 5. Observatii corecte. Ramane, prin actiune si vot sa corectam situatia. Sa speram ca s-a
  invatat ceva din aceasta involutie, urmare a activitatii ramasitelor comuniste deghizate
  in apostoli ai democratiei !

 6. Oamenii „platesc pentru ce au votat”, dar cine scoate din palarie asemenea exponenti politici lamentabili nu trebuie sa plateasca nimic in fata oamenilor? E de vina hotul care fura sau omul care ii cade victima? Este de vina femeia violata sau violatorul/ Este de vina criminalul sau cel pe care l-a ucis? Dupa logica rasturnata a unora care nu pregeta sa arunce cu noroi in romani, vinovata este intotdeauna victima, si nu cel care a comis crima. Dancila este cel mai abject prim ministru pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani. Vina pentru abjectia personajului este in primul rand a personajului insusi, apoi a lui Dragnea care a adus-o si a lui Iohannis care a validat-o. Oamenii l-au votat, insa, pe Iohannis, ca sa puna in fruntea tarii un prim ministru serios si capabil, devotat tarii si societatii romanesti, nu sa se plieze ca un pres in fata oligarhiei bolsevice a PSD-ului Dragnea. In aceasta speta, vina celor care au votat cum au votat, manipulati de propaganda media, este nesemnificativa. Agenti electorali de toate culorile care ii injurati fara pauza pe romani pentru ce au votat si pentru ce n-au votat, duceti-va la dracu!

 7. Numirea doamnei Dancila in fruntea guvernului romanesc de catre presedintele Johannis a fost o miscare machiavelica si nicidecum o greseala impardonabila. Care ar fi fost motivul unui refuz , ca e proasta ? nu are certficat medico-legal care i-ar putea atesta acest fapt.
  Un alt premier gen Grindeanu sau Tudose poate nu ar fi scos la iveala intreaga mizerie si colcaiala comunista din PSD. Numai un guvern cu ministrii incompetentii condusi de Dancila putea si poate demonstra in continuare romanilor ce inseamna PSD in adevarata sa „splendoare”. Suferintele, injosirile si jignirile sunt inca suportabile atata timp cat PSD-ul mai conduce in sondaje, inseamna ca ca lucrurile merg „spre bine”.
  Ca Romania este scoasa de pe harta, intereseaza pe cineva in afara celor care mai citesc cateceva sau scot nasul in afara tarii ? in satele prafuite cu closetul in fundul curtii chiar nu-i doare pe locuitorii acestora undeva. nici macar in cot.
  Iar de milioanele de romani onesti , ortodocsi si sustinatori ai familiei traditionale ajunsi minge de joc in politic si biserica ce sa mai spunem ? Sau gasit acum dupa intreg esecul referendumului sa iasa cativa si sa le ia apararea in fata celor spuse de presedinte, dealtfel adevarate.
  Romania poate fi lecuita de PSD-ism numai daca acestia sunt lasati sa-si termine „treaba”, pana la capat, pana intelege si cel din satul prafuit ca asa nu se mai poate.
  PSD-ul poate fi invins numai daca isi etaleaza toate „calitatile” cu riscul ca tara sa implodeze,
  viata va continua si dupa ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Ce înseamnă AUKUS?

Pentru a înţelege contextul semnării pactului AUKUS, este necesar a înţelege contextul relaţiilor dintre Australia şi China. În 2020 relaţiile dintre cele...

Interviu cu soprana Angela Gheorghiu. „În România am învățat o falsă istorie a muzicii, fabricată și comandată.”

Angela Gheorghiu este acum cel mai cunoscut artist român din lume. Notorietate cuantificabilă, clară, neîndoielnică. Prestigiul ei...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.