sâmbătă, iulie 24, 2021

Un imoral- Sorin Grindeanu

Doar dacă ești orb sau legat la ochi nu bagi de seamă cât de mizer e jocul la care se dedă fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent președinte al ANCOM.
Un loc în care a fost, vezi Doamne!, “surghiunit” de pretinsul lui persecutor, azi pușcăriașul Liviu Dragnea, după secvențele de circ pe care fostul premier le-a oferit la începutul verii anului 2017. Atunci când cel căruia i-a fost sclav fidel și căruia nu i-a ieșit din vorbă s-a săturat de serviciile lui și l-a înlocuit cu un alt monument de imoralitate pe numele lui Mihai Tudose ot Brăila.
Dl. Grindeanu se pregătește să revină în prim-planul politicii românești. Primul pas a fost făcut în urnă cu câteva săptămâni, cu ocazia Conferinței organizației județene PSD Timiș atunci când fostul premier a pozat în special guest star. Săptămâna trecută dl. Grindeanu a fost luat de mânuță de președintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, și dus la lucrările Conferinței organizației județene Dolj. Loc în care drăgălașul domn Sorin nu s-a mulțumit să stea stingher pe cine știe ce amărâtă de strapontină. Din contră, și-a amintit că cineva i-a spus că ar semăna cu Tano Cariddi, unul dintre personajele serialului de televiziune Caracatița, așa că a pozat în mare vedetă. Dovedind că seamănă cu Tano Cariddi nu doar la chip, ci și la caracter. Dl. Grindeanu a vorbit despre obligația PSD de a se debarasa de cei pe care i-a numit “figurile uzate” din partid, de parcă domnia sa ar fi cine știe ce mare prospătură. Care nici usturoi nu a mâncat și căruia nici gura nu-i miroase. Și care s-ar pregăti să intre în PSD de abia ieșit de la cine știe ce Seminar teologic ortodox ori din cine știe ce schit unde a ținut-o doar în post și rugăciune.
În week-end, prea curatul domn Sorin Grindeanu a aterizat la Conferința organizației județene Tulcea a aceluiași PSD. Loc unde iarăși a împărtășit noian de sfaturi a căror punere în aplicare ar duce negreșit la salvarea PSD de primejdia intrării fie în anonimat, fie în lada de gunoi a istoriei.
Dl. Grindeanu mai pozează indecent în insul care are nevoie de rugăciuni fierbinți și invitații călduroase spre a reveni în PSD. Pune condiții, pozează în izvor de sfaturi înțelepte, încercând să îi concureze la acest capitol pe vechiul său tovarăș de caraghioslâc politic Victor Viorel Ponta, pe sărmanul reînviat Deng Xiaoping cu numele din buletin și din evidențele pușcăriilor din România, Adrian Năstase, ori pe cei din resuscitatul “grup de la Cluj”, în frunte cu dl. Vasile Dîncu. Dl. Grindeanu prelungește deliberat suspansul din filmul prost, de serie C în care joacă bâlbâit sperând că ne va surprinde pe toți cu o lovitură de teatru în preajma sau chiar în timpul Congresului PSD programat să aibă loc în ultima zi a lunii februarie, dar și fiindcă vrea să încaseze pe mai departe nestingherit salariul pe care i-l aduce șefia la ANCOM pe care, repet, o are drept “pedeapsă” dată de banditul Liviu Dragnea.
Nu știu dacă la Congresul PSD dl. Grindeanu va dobândi postul de președinte al partidului ca parte a planului expus de o altă mare inteligență a partidului, dl. Paul Stănescu, de atragere a intelectualilor în rândul falșilor și cocliților social-democrați români. Mi-e greu să cred că dl. Marcel Ciolacu e capabil de atâta altruism încât să îi cedeze de bună voie locul d-lui Sorin Grindeanu. Altruismul nu face parte din comportamentul unui lider de partid comunistoid, așa cum este PSD. Pare-se că același domn Ciolacu pregătește desființarea funcției de președinte executiv la care unii spun că ar aspira domnul Grindeanu. Nu știu cum ar putea fi primit fostul premier de exact aceiași activiști ai partidului, dar și de baronii locali care l-au făcut în chip și fel în vara anului 2017. Deja doamna Gabriela Firea care atunci a fost un vârf de lance în punerea în practică a planului lui Dragnea și-a revizuit drastic atitudinea.
Sunt însă cum nu se poate mai sigur că dl. Sorin Grindeanu va avea o poziție de prim rang în noua ierarhie a partidului. Dar și că revenirea lui în PSD este încă o dovadă că avem de-a face cu un partid nereformabil. El însuși o caracatiță căreia dl. Sorin Grindeanu i se potrivește perfect.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „la Congresul PSD dl. Grindeanu va dobândi postul de președinte al partidului ca parte a planului expus de o altă mare inteligență a partidului, dl. Paul Stănescu, de atragere a intelectualilor …”

  Problema nu este, cred eu, la dl Grindeanu. În politică negocierea principiilor nu este o noutate. Dacă dl Grindeanu este „reloaded” în prim-planul politicii românești, aceasta este o slăbiciune a partidelor politice românești. Entități fundamentale ale democrației, în patria noastră, partidele politice și parlamentul sunt instituțiile în care românii au cea mai puțină încredere.

  Paradoxul este că, totuși, primesc voturile cetățenilor…

  Explicația, în bună măsură, stă în manipularea masivă, propaganda, avalanșa de fake news, adevăruri alternative și post-adevăruri pe care presa, cea „firavă” și „slăbită” o revarsă în spațiul public.

  Așa cum spuneam altundeva, dacă dl D Voiculescu va voi ca labradorii domniei-sale să devină senatori, singura chestiune pe care trebuie să o ia în calcul este suma necesară a fi investită în propagandă și manipulare. Pentru că manipularea bine făcută este întotdeauna eficientă. Mă rog, marketing politic, după standardele d-lor Dominic Cummings, sau Louis J. Freeh.

  Așadar, dacă va găsi sponsori care să finanțeze noul proiect PSD, H5 Strategies este gata să-l transforme pe dl Grindeanu în noul star al României, mai abitir decât a fost dl Dragnea! Și, de ce nu?! În cele din urmă banii vor fi recuperați cu vârf și îndesat [inclusiv] de la mine.

 2. …Are cuvantul tov Grindeanu, se pregatete, tov Tudose. Iar tova Veorica care vrea sa ramana „presedinta la doamne” (Ciolacu, dixit), vrea sa ia parte doar la SEx-ul (pardon, CEx-ul) partidului….
  Ferma psd, vorba lui Orwell, este bine dotata cu tot felul de exemplare crescute in jungla, deci nu se va siti lipsa nimanui. Apropo: ce i se cuvine lu’ Liviu, este pus de oparte, pentru ziua cand va reveni odihnit si cu chef de munca printre colegi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

Vaccinarea anti-COVID: între tipic statistic și potențial național

România este vaccinată cam cât ar prezice indicele dezvoltării noastre umane. Ne comportăm tipic statistic, suntem un punct cuminte pe o curbă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro