luni, ianuarie 17, 2022

Un imoral- Sorin Grindeanu

Doar dacă ești orb sau legat la ochi nu bagi de seamă cât de mizer e jocul la care se dedă fostul premier Sorin Grindeanu, în prezent președinte al ANCOM.
Un loc în care a fost, vezi Doamne!, “surghiunit” de pretinsul lui persecutor, azi pușcăriașul Liviu Dragnea, după secvențele de circ pe care fostul premier le-a oferit la începutul verii anului 2017. Atunci când cel căruia i-a fost sclav fidel și căruia nu i-a ieșit din vorbă s-a săturat de serviciile lui și l-a înlocuit cu un alt monument de imoralitate pe numele lui Mihai Tudose ot Brăila.
Dl. Grindeanu se pregătește să revină în prim-planul politicii românești. Primul pas a fost făcut în urnă cu câteva săptămâni, cu ocazia Conferinței organizației județene PSD Timiș atunci când fostul premier a pozat în special guest star. Săptămâna trecută dl. Grindeanu a fost luat de mânuță de președintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, și dus la lucrările Conferinței organizației județene Dolj. Loc în care drăgălașul domn Sorin nu s-a mulțumit să stea stingher pe cine știe ce amărâtă de strapontină. Din contră, și-a amintit că cineva i-a spus că ar semăna cu Tano Cariddi, unul dintre personajele serialului de televiziune Caracatița, așa că a pozat în mare vedetă. Dovedind că seamănă cu Tano Cariddi nu doar la chip, ci și la caracter. Dl. Grindeanu a vorbit despre obligația PSD de a se debarasa de cei pe care i-a numit “figurile uzate” din partid, de parcă domnia sa ar fi cine știe ce mare prospătură. Care nici usturoi nu a mâncat și căruia nici gura nu-i miroase. Și care s-ar pregăti să intre în PSD de abia ieșit de la cine știe ce Seminar teologic ortodox ori din cine știe ce schit unde a ținut-o doar în post și rugăciune.
În week-end, prea curatul domn Sorin Grindeanu a aterizat la Conferința organizației județene Tulcea a aceluiași PSD. Loc unde iarăși a împărtășit noian de sfaturi a căror punere în aplicare ar duce negreșit la salvarea PSD de primejdia intrării fie în anonimat, fie în lada de gunoi a istoriei.
Dl. Grindeanu mai pozează indecent în insul care are nevoie de rugăciuni fierbinți și invitații călduroase spre a reveni în PSD. Pune condiții, pozează în izvor de sfaturi înțelepte, încercând să îi concureze la acest capitol pe vechiul său tovarăș de caraghioslâc politic Victor Viorel Ponta, pe sărmanul reînviat Deng Xiaoping cu numele din buletin și din evidențele pușcăriilor din România, Adrian Năstase, ori pe cei din resuscitatul “grup de la Cluj”, în frunte cu dl. Vasile Dîncu. Dl. Grindeanu prelungește deliberat suspansul din filmul prost, de serie C în care joacă bâlbâit sperând că ne va surprinde pe toți cu o lovitură de teatru în preajma sau chiar în timpul Congresului PSD programat să aibă loc în ultima zi a lunii februarie, dar și fiindcă vrea să încaseze pe mai departe nestingherit salariul pe care i-l aduce șefia la ANCOM pe care, repet, o are drept “pedeapsă” dată de banditul Liviu Dragnea.
Nu știu dacă la Congresul PSD dl. Grindeanu va dobândi postul de președinte al partidului ca parte a planului expus de o altă mare inteligență a partidului, dl. Paul Stănescu, de atragere a intelectualilor în rândul falșilor și cocliților social-democrați români. Mi-e greu să cred că dl. Marcel Ciolacu e capabil de atâta altruism încât să îi cedeze de bună voie locul d-lui Sorin Grindeanu. Altruismul nu face parte din comportamentul unui lider de partid comunistoid, așa cum este PSD. Pare-se că același domn Ciolacu pregătește desființarea funcției de președinte executiv la care unii spun că ar aspira domnul Grindeanu. Nu știu cum ar putea fi primit fostul premier de exact aceiași activiști ai partidului, dar și de baronii locali care l-au făcut în chip și fel în vara anului 2017. Deja doamna Gabriela Firea care atunci a fost un vârf de lance în punerea în practică a planului lui Dragnea și-a revizuit drastic atitudinea.
Sunt însă cum nu se poate mai sigur că dl. Sorin Grindeanu va avea o poziție de prim rang în noua ierarhie a partidului. Dar și că revenirea lui în PSD este încă o dovadă că avem de-a face cu un partid nereformabil. El însuși o caracatiță căreia dl. Sorin Grindeanu i se potrivește perfect.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „la Congresul PSD dl. Grindeanu va dobândi postul de președinte al partidului ca parte a planului expus de o altă mare inteligență a partidului, dl. Paul Stănescu, de atragere a intelectualilor …”

  Problema nu este, cred eu, la dl Grindeanu. În politică negocierea principiilor nu este o noutate. Dacă dl Grindeanu este „reloaded” în prim-planul politicii românești, aceasta este o slăbiciune a partidelor politice românești. Entități fundamentale ale democrației, în patria noastră, partidele politice și parlamentul sunt instituțiile în care românii au cea mai puțină încredere.

  Paradoxul este că, totuși, primesc voturile cetățenilor…

  Explicația, în bună măsură, stă în manipularea masivă, propaganda, avalanșa de fake news, adevăruri alternative și post-adevăruri pe care presa, cea „firavă” și „slăbită” o revarsă în spațiul public.

  Așa cum spuneam altundeva, dacă dl D Voiculescu va voi ca labradorii domniei-sale să devină senatori, singura chestiune pe care trebuie să o ia în calcul este suma necesară a fi investită în propagandă și manipulare. Pentru că manipularea bine făcută este întotdeauna eficientă. Mă rog, marketing politic, după standardele d-lor Dominic Cummings, sau Louis J. Freeh.

  Așadar, dacă va găsi sponsori care să finanțeze noul proiect PSD, H5 Strategies este gata să-l transforme pe dl Grindeanu în noul star al României, mai abitir decât a fost dl Dragnea! Și, de ce nu?! În cele din urmă banii vor fi recuperați cu vârf și îndesat [inclusiv] de la mine.

 2. …Are cuvantul tov Grindeanu, se pregatete, tov Tudose. Iar tova Veorica care vrea sa ramana „presedinta la doamne” (Ciolacu, dixit), vrea sa ia parte doar la SEx-ul (pardon, CEx-ul) partidului….
  Ferma psd, vorba lui Orwell, este bine dotata cu tot felul de exemplare crescute in jungla, deci nu se va siti lipsa nimanui. Apropo: ce i se cuvine lu’ Liviu, este pus de oparte, pentru ziua cand va reveni odihnit si cu chef de munca printre colegi….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Don’t Look Up: Este schimbarea climei ca o cometă sau ca un diabet?

Difuzat pe 24 decembrie 2021, Don’t Look Up a devenit rapid o alegorie pentru situația curentă a dezbaterilor polarizate despre riscurile existențiale...

Planul de refacere a URSS în marș: după ce s-a asigurat de Belarus și Armenia, Moscova a luat și Kazahstanul înapoi

"Kazahstanul este acum într-un joc geopolitic (...) Rusia a intrat deja, a trimis trupe. CSTO este Rusia. Aceasta este o ocupație...

Daca e de rău, nu apare în presă!

Exact acum un an scriam un articol despre relația energie și presă. Probabil explicațiile de atunci sunt valabile și în spețele de...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro