duminică, octombrie 2, 2022

Un partid iresponsabil sau criminal?

Acum câteva seri, președintele PSD, Marcel Ciolacu apărea la Digi 24 și afirma că în Parlament se lucrează în regim de urgență absolută la legea carantinei, care urma să fie adoptată în aceeași zi, cel mai târziu în următoarea. Tocmai fusese anunțat un vârf al infectărilor, peste 600, și politicianul, strâns cu ușa de realizatorul emisiunii, a îndemnat populația la prudență sanitară, la respectarea regulilor și a acceptat, e drept, cu jumătate de gură, că „virusul există“. Bineînțeles că a incriminat guvernul de diverse păcate capitale, dar a promis că legea va fi adoptată cu celeritate.

Între timp proiectul a trecut de Camera Deputaților, însă s-a blocat la Senat. În același interval în Piața Victoriei s-a organizat un miting împotriva așa-numitei „dictaturi sanitare“, organizat în mod transparent de oameni promovați de Sputnik. Imediat, la nivelul CEX-ului PSD s-a luat decizia ca legea să nu fie adoptată până când nu vor veni prim-ministrul și ministrul sănătății ca să dea explicații. Evident că nici nu fuseseră invitați să o facă, pentru că tot Ciolacu a afirmat că nu vrea să discute decât cu specialiști, recte, cu Raed Arafat. Iar specialistul s-a pronunțat, inclusiv public, atrăgând serios atenția că situația este gravă.

Întrebarea care se pune acum este ce anume s-a întâmplat de vineri până azi? De ce brusc o lege trecută de Cameră nu mai poate fi votată în Senat? Nici o obiecție concretă nu a fost adusă în sprijinul acestei hotărâri subite. „Legea este proastă“ spune Ciolacu în loc de orice argument obiectiv.

Între timp, în baza deciziei CCR, s-au externat din spitale sute de bolnavi, au părăsit carantina mii de oameni, cu toții adevărate bombe biologice aruncate în mijlocul populației care nu are altă armă de apărare decât masca. Dacă o poartă. Devine tot mai clar că acest partid nu doar că nu-și împlinește menirea pentru care a fost trimis în Parlament, dar se transformă într-un soi de organizație criminală, care, în mod cinic și deliberat pune în pericol viața noastră a tuturor pentru rațiuni de ordin politic, sau, mai rău, răspunzând unor comandamente străine. Cum să explici altminteri acest comportament mai mult decât iresponsabil al unor politicieni, care somați, implorați fiind de medici, de specialiști, nu vor să stopeze un pericol iminent. Mai mult, se vede din reacția multor țări din vecinătate și nu numai, care ne impun restricții serioase de călătorie, că cetățenii români au devenit un risc major de răspândire a bolii.

Mi-l amintesc și acum pe ministrul PSD, Bănicioiu, care în criza sanitară de după Colectiv mințea cu nonșalanță, spunând că avem tot ce ne trebuie pentru tratarea tinerilor care suferiseră arsuri grave în urma incendiului. Nu avem nevoie de ajutor, ne descurcam de minune. Ce a urmat? O tragedie. Au murit cu zile tineri infectați în spitalele unde oameni legați de același partid făceau afaceri cu dezinfectanți diluați. Au murit și nu li s-a făcut încă dreptate. Mai știți ceva despre Hexifarma, care își avea sediul în Spitalul Municipal, fieful lui Oprescu, sau despre scandalul paturilor pentru marii arși de la Floreasca? Toate au trecut fără să lase vreo urma în justiție. În urmă au rămas doar morminte și jalea unor părinți care nu-și vor găsi nicicând liniștea.

Însă atunci era vorba despre un număr relativ mic de victime. De data asta însă toți cei care trăim în această țară suntem potențiale victime. Și ce vom face? Vom aștepta ca numărul celor infectați să devină critic, depășind capacitatea spitalelor și așa suprasolicitate deja? Vom pune pe umerii câtorva mii de cadre medicale deja ajunse la epuizare povara unei catastrofe sanitare? Chiar nu le putem cere socoteală în niciun fel acestor criminali deghizați în politicieni? Vom asista neputincioși, a câta oară, la ofensiva acestei mafii care nu se mai satură să ne distrugă?

Dincolo de indignare și strigăt e nevoie de acțiune comună. Nu putem, după 30 de ani de bătaie de joc să ne lăsăm pur și simplu zdrobiți de acest partid care a fost cu adevărat cel mai mare dușman al acestei țări. Să o facem măcar pentru copiii noștri, dacă pentru noi nu mai suntem în stare.

Distribuie acest articol

20 COMENTARII

 1. Totusi atentatul contra pacientilor nesuimptomatici care au fost tinuti cu forta in spitae incalcandu-se Constitutia și tratatul CEDO nu PSD ul le-a facut. Ar trebui sa profitam de ocazia iminentei interventii a DIICOT privind desfiintarea PSD pentru a impune si desfiintarea PNL ca sa scapam odata de intreg USL ul
  si sa obligam poporul sa voteze cum trebuie.

  • Cand sanatatea si viata fiintelor umane este pusa in pericol major, constitutia si legile de orice fel nu se mai aplica, daca ele sunt interpretate in mod rauvoitor de niste ignoranti sau de niste lichele.

   Pune-i tu pe asimptomatici sa sesizeze CEDO ca au fost „tinuti cu forta in spitale” si o sa vezi ce raspuns vor primi! Orice persoana cu risc de contagiozitate pentru comunitate este SALTATA de pe strada si tinuta in izolare in orice stat civilizat de pe planeta asta. In momentul in care esti contagios, adio libertati, pentru ca poti afecta grav libertatea celorlalti!

 2. psd nu i partid ci gio (grup infractional organizat) a carui menire e sa capuseze resursele romaniei. trist este altceva, indivizi care predicau economia de piata, ajunsi azi in structurile decizionale ale statului cleptocrat, practica acelasi populism si aceeasi ciolaniada. un stat nereformat, cleptocrat si supradimensionat atit poate, socialism extractiv nu capitalism, aceleasi figuri cu alte masti

  • ps : daca n ar fi fost PCR-ul, acesti guvizi ar fi fost ce ar fi trebuit sa fie : KWI un modest profesoras de scoala generala, ludovic un maistru mecanic tcm ist stringator de suruburi, tariceanu prezentator de moda etc. partidul i a facut „oameni”, militienii ii apara cu bastoane, justitiarii ii scapa de inchisoare, securistii le deschid portierele limuzinelor lustruite, mass media le cinta n struna samd. isi fac servicii unii altora, o ntreaga fauna!

 3. „Un partid iresponsabil sau criminal?”

  Este un partid care – evidente și relevate fiind în text susținerea din partea mass-media internaționale și efectele acțiunilor sale – desfășoară o activitate care afectează profund negativ siguranța națională.

  Dar, este un partid pe care cel puțin unul din cinci români cu drept de vot declară că sunt gata să-l voteze peste câteva săptămâni. Este cel mai mare partid politic din România.

  El este, însă, un exponent al cleptocrației securisto-comuniste care a capturat statul de peste 30 de ani. El reprezintă un sistem, al cărei marionetă este, nu e doar un simplu partid. Un sistem care dispune în mod discreționar de toate resursele țării.

  Acțiunile sale sunt criminale și atentează la siguranța națională, dar este o mare eroare să credem că, dacă vom înlătura PSD de pe scena politică românească, lucrurile se vor schimba în bine. Nu-i suficient. Este necesar să înlăturăm sistemul (cel care l-a învins pe dl Constantinescu, sau „statul paralel”, ori cum vrem să-l numim), adică, guvernarea cleptocratică.

  • Nu inseamna ca nu este un partid si iresponsabil si criminal! Nu multimea care-l voteaza decide caracterul penal adica criminal al unor actiuni de tipul celr comise de iresponsabilul PSD . Iresponsabil incepand cu Iliescu care ina nu plateste pentru crimele contra umanitatii de care este suspectat si de care eu il consider vinovat si este dreptul meu sa am o atfel de opinie.

 4. Mă mir că un astfel de text a fost acceptat. Dacă-l scriam eu, n-aveam nicio şansă. Da, este vorba despre crimă, poate ultima crimă a comunism-pesedismului românesc. După aproape 80 de ani de comunism, poate a venit timpul ca „sufletul românesc” să se elibereze de „ciuma roşie”.

  • „poate ultima crimă a comunism-pesedismului românesc.”
   Esti prea super optimist.Tragi sperante ca „sufletul românesc” să se elibereze de „ciuma roşie”.
   Ciuma care si ea avea un slogan: „iarba rea din holde piara/piara dujmanii din tara!”
   „Ciuma rosie” s-a raspindit cam in toata lumea. Sub alt nume; si e foarte periculoasa.

 5. O solutie democratica de a elimina din viata publica aceasta gasca inconstienta de criminali, numita PSD, ar fi sa facem o plangere penala catre Parchetul General pentru „crima impotriva sanatatii publice”. Eu oricum nu inteleg de ce parchetul nu ia masuri din oficiu impotriva acestei organizatii criminale! Gasca asta de nemernici pune in pericol major sanatatea si viata cetatenilor romani.

  Weber, cei 7 judecatori CCR si parlamentarii PSD trebuie arestati rapid pentru genocid. Caci GENOCID vor insemna toate decesele datorate actiunilor acestor nenorociti.

  Viata si sanatatea oamenilor e mai presus decat orice constitutie, mai ales decat o constitutie facuta de o adunatura de comunisti netrebnici.

  Libertatea inseamna exact ZERO, daca prin actiunile ce au loc in numele libertatii de orice fel, se pune in pericol sanatatea si viata unor fiinte umane.

 6. Daca Johannis nu e in stare sa decreteze stare de urgenta, sa suspende aplicarea unor legi si sa ordone armatei arestarea parlamentarilor PSD si a licheleor din mass media, atunci singura solutie e sa utilizam parul…comunistii astia nemernici nu pot fi goniti decat cu parul.

  Asta a fost greseala lui Basescu in 2012. Trebuia sa acuze public lovitura de stat parlamentara, sa decreteze stare de urgenta, sa subordoneze armatei politie, parchet, tribunale, jandarmerie…totul si sa ordone arestarea leprelor comuniste, a acestor dusmani de moarte ai natiei si ai tarii, care tin in intuneric de 30 de ani cateva milioane de neghiobi usor de prostit. Ar fi fost o excelenta solutie de a scapa de urmasii securisto-comunistilor.

 7. E un partid care inca „prinde” in Romania, prin nenumarate complicitati (bazate pe afaceri murdare) si pe de alta parte prin „pomenile” pe care le face din bugetul tarii catre cei care nu doresc sau nu reusesc sa se adapteze timpurilor pe care le traim. A reusit sa asocieze pomana cu social-democratia, cand lucrurile stau exact pe dos, social-democratia este cea care a insistat mereu pe munca, pe salarizare onesta, pe demnitatea si independenta omului care-si castiga banii muncind. Ne-a condus catre un soi de feudalism unde baronii centrali si locali dau si ei ceva unor plebei care trebuie mai apoi sa-si arate recunostinta la vot. Haita PSD nu si-a transat inca sefia, Ciolacu nu are puterea deplina, adjunctii isi arata coltii!

 8. Chiar nu le putem cere socoteală în niciun fel acestor criminali deghizați în politicieni?

  Dpdv legal, nu. Acest partid functioneaza, la fel ca toate celelalte partide din Romania, conform legislatiei in vigoare. Guvernul nu poate obliga parlamentul, un anumit partid parlamentar sau chiar si un singur deputat sau senator sa voteze sau sa nu voteze o lege, ori sa impuna termene arbitrare dezbaterilor. Si nici altcineva nu poate. Asa functioneaza democratia. Indignarea publicului larg fata de functionarea parlamentului e, insa, permisa de lege.

  Dincolo de indignare și strigăt e nevoie de acțiune comună. Nu putem, după 30 de ani de bătaie de joc să ne lăsăm pur și simplu zdrobiți de acest partid care a fost cu adevărat cel mai mare dușman al acestei țări

  Din noiembrie 2019 guvernul minoritar Orban se mentine la putere cu sprijinul PSD-ului, cel mai mare partid parlamentar din Romania. Ar fi putut sa trinteasca guvernul in fiecare zi de atunci pina azi, dar nu a facut-o. Dimpotriva, a avut o atitudine de-a dreptul umila fata de guvernanti. Iar acum, fiindca pesedistii nu au votat chiar cu ochii inchisi o lege despotica si unii dintre ei au avut ceva de cârcotit pe la colturi, ii numiti criminali? O lege proasta poate avea efecte catastrofale odata votata. Nu e nimic ilegal in comportamentul lor. Asa functioneaza democratia. Puteti sa-i scoateti din parlament doar daca convingeti lumea sa nu-i mai voteze.

  P.S.
  Sau daca organizati o lovitura de stat si ii interziceti.

 9. Suntem bolnavi.
  Serios,Fizic si psihic dar si in felul cum ne raportam la mediul social.
  Se spune ca orice schimbare trebuie sa porneasca de la tine.
  Se spune ca nu-i poti schimba pe ceilalti.
  Asa o fi,dar poate i-ai putea determina sa se comparte mai educat,mai civilizat,este o chestie care se poate invata.
  Ma uitam zilele acestea la poza cu Ciolacu si baronii(baroni? dar de unde?niste badarani)locali si ma intrebam cand/cum vom putea scapa de ei.Ceea ce se intampla acum este trist si de natura sa te sperie, oare choar suntem trecuti la capitolul victime colaterale?Poate fi cineva atat de cinic atata vreme cat poate fi lovit cineva din propria familie?-vezi cazul Tudose.
  Sa ne tot lamentam pare inscris in codul nostru genetic,peste vreo doua saptamani,cand sper ca vom fi pe linia descendenta a pandemiei,eu zic sa incepem cu ceva,si anume cu pregatirea castigarii capitalei din mainile Firei.

 10. PSD – cum si-a mentinut timp de 30 de ani dominatia asupra Romaniei aceasta clica de infractori?

  Foarte simplu! Datorita procentului mare de prosti si de infractori pe care-i are aceasta tara. Care au votat si voteaza constant PSD. A incercat PSD sa majoreze procentul de astfel de personaje? Nu. Cantitatea de prosti si de infractori s-a mentinut relativ constanta de la sine, datorita tarelor majore pe care le are aceasta natie. Ei doar au profitat si i-au luat sub aripa lor momindu-i cu pomeni, elaborand legi care sa-i apere.

  Prostii au fost intotdeauna o frana in calea dezvoltarii, in calea respectarii unor elementare reguli de bun simt. Bine, bine! Dar peste tot in lume exista prosti! Si in tarile in care dezvoltarea economica, nivelul de trai sunt cu mult deasupra celor din prapadita noastra tara, exista destui prosti! Criza Covid pe mapamond furnizeaza destule dovezi. De ce prostii nostri sunt contributori de baza la perpetuarea la carma societatii a unui „partid” ce tine de 30 de ani Romania in subdezvoltare?

  Aici e problema! Prostii din democratiile reale isi cunosc lungul nasului, isi stiu locul in societate. De ce? Pentru ca acolo se respecta reguli si legi concepute in slujba dezvoltarii si civilizatiei. Prostii nostri sunt obraznici, au tupeu, se cred buricul pamantului. Si aici intervine COMUNISMUL! Care le-a impregnat in creierele lor de gandaci, acestor prosti, ca ei trebuie sa fie clasa dominanta. De fapt asta face PSD de 30 de ani. Consolideaza ceea ce a produs comunismul…si anume dominatia prostilor asupra celorlalti.

  Daca celelalte partide cred ca solutia este aceea de a-i atrage pe prosti de partea buna a lucrurilor, SE INSEALA. Prostii sunt si incapatanati!

 11. Nu putem sa atasam ,negativ ,deciziei CCR ce se refera la constitutionalitatea unui subiect ce contine o reducere a unor drepturi si libertati cetatenesti ,lege obligatoriu aprobata si votata in parlament , nu putem atasa zic , decizia personala a fiecarui cetatean , de a pleca sau nu dintr-o institutie de sanatate publica . Dar (mereu este cite un dar ) putem spune, asa cum CCR ne-a explicat deja , intre puterile din stat trebuie sa existe o abordare loiala.In acest contest , poate era mai rezonabil ca inainte de a face publica decizia, CCR sa fi conlucrat cu guvernul si sa fi cerut acestuia inceperea lucrului in vederea obtinerii unei noi legi concomitent cu momentul suprapus al anuntului deciziei la care ar fi trebuit sa fie atasate si normele de aplicare (o actiune concomitent realizata ).Era posibil, in acelasi timp , ca CCR sa ceara imperativ si sa stabileasca un termen, de o zi sau doua zile , ca obligatie de vot in parlament . Astfel s-ar fi putut elimina decalajul major (cu rezultatele deja stiute ) intre decizia initiala si momentul votului in parlament .

  • Absolut corect! Un comentariu de bun simt!

   Dar „onorabilii” PeSeDisti din CCR nu au dovedit nicicand ca-i intereseaza ce se intampla cu nevoile si problemele reale ale natiei! Ei servesc unui singur scop: apararea intereselor clicii comunisto-securiste. In fata oricarui judecator dintr-un tribunal din USA, papagalii astia pusi de PSD la CCR ar fi priviti ca niste infractori si condamnati urgent pentru tradarea interselor natiunii.

   De fapt, prin decizia lor, aceste scursuri comuniste din CCR au incalcat CONSTITUTIA, incalcand articolele care garanteaza dreptul la viata si dreptul la sanatate al oricarui cetatean. Decizia lor intra in contradictie cu garantarea acelor drepturi.

 12. Nu stiu daca Ana Birchall mai este in PSD sau nu desi eu cred ca ar trebui sa se rusineze de multe din cele pe care le-a accept daca nu a si participat la facerea lor dar nu pot sa nu observ ca azi a apucat pe un alt drum eea ce este un lucru foarte bun si de aceia o si incurajez asa ca rostogolesc si aici cele scrise:

  Va fi bine daca cei vinovati vor plati si in acest sens rostogolesc si aici o postare facuta de mine si in alta parte: „de cateva zile am inceput (a fost o greseala ca nu am facut asta mai demult dar sunt si eu doar un singur om fara nici-un ajutor) sa intru pe feisul dnei Birchall pe care insa nu pot posta(de ce l-o fi tinand inchis) si vad in ea un fel de urmasa a dnei procuror Kovesi daca s-a hotarat chiar cu adevarat sa treaca de partea adevarului, dreptatii si justitiei. Ultima postare prin care cere ca cei trei vinovati de amenda contra Romaniei de Curtea Europeana de Justitie adica de actiunea lor de sabotare a aplicarii si la noi a Directivei Europene privind combaterea spalarii banilor si anume numiti si condamnai de ea ca un advarat judecator si-i numesc doi fosti ministrii de justitie respectiv : Tudorel Toader si Florin Iordache care a condus si Comisia pentru legile justitiei cat si fostul P.M Viorica Dancila. Ea cere ca acestia tre sa fie executati personal financiar pentru culpa lor adica sa plateasca ei cele 3 milioane de euro( e nostim ca ar reveni la fiecare cate unul 🙂 ). Si daca nu o pot felicita pe feisul ei o felicit si aici si poate ca va auzi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Cristina Cioaba
A absolvit Facultatea de Litere a Universității din București unde a obținut și titlul de doctor (2007). A editat volumul, Monica Lovinescu Jurnal esențial (Humanitas 2010). Activează ca profesor de limba română.

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro