vineri, decembrie 8, 2023

Un semnal adresat premierului Victor Ponta, in legatura cu un nou, posibil, caz de plagiat.

Pentru a feri Guvernul Romaniei de un nou posibi scandal de plagiat, de tipul celui in care a fost implicat Ioan Mang, semnalez premierului Victor Ponta un articol mai vechi, pentru a dispune verificari temeinice.

In articolul „Cati Andronescu a mosit un plagiat” , publicat de Iuliana Gatej in Cotidianul la 27 noiembrie 2006, se spune:

„In 2003, Ecaterina Andronescu, pe atunci ministrul Educatiei, a devenit conducatorul de doctorat al Cristinei Nechifor, sef de lucrari la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti. In timpul perioadei de trei ani, doctorandul trebuie sa-si prezinte rezultatele intermediare ale cercetarii la simpozioane sau conferinte si sa publice articole in reviste de specialitate. Doctoranda Nechifor a prezentat trei astfel de sinteze despre particule magnetice si ferofluide: doua la a XIII-a Conferinta Romana Internationala de Chimie si Inginerie Chimica, iar a treia in „Revista Nationala de Chimie”, numarul din august 2003”.

„Pusa in fata unui caz ipotetic de plagiat, fara sa stie ca e vorba despre cazul Nechifor-Ewijk, Ecaterina Andronescu se arata foarte ferma: „Este un fapt foarte grav. Dar conducatorul lucrarii are prima responsabilitate in aceasta poveste. El este in prima linie. El stabileste, impreuna cu studentul, titlul tezei, bibliografia pe care trebuie sa o parcurga si ce trebuie sa aduca nou”.

„Contactat de „Cotidianul” pentru a-si compara propria lucrare cu cea a Cristinei Nechifor, chimistul Gerard Antonie van Ewijk ne-a declarat: „Ceea ce sta sub semnul intrebarii este ca in descrierea sintezei ea nu citeaza nici o alta sursa in afara propriei sale opere, dar descrierea este scrisa de mine in procent de 95 la suta. „Cercetatorilor” care inventeaza fara rusine sau copiaza rezultatele altora ar trebui sa le fie interzis accesul in lumea academica. Nu numai ca se pierd bani pe cercetari care nu sint facute, dar acestia afecteaza credibilitatea cercetarii stiintifice in general”, spune chimistul olandez.”

„Vasile Pirvulescu, profesor de chimie la Universitatea din Bucuresti, este de acord ca e vorba despre un plagiat grav: „Nu mai este vorba de o fituica de casa, pentru ca e publicata in „Revista de Chimie””. Iar Laurentiu Filipescu, profesor chiar la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii Politehnice, spune cum s-a realizat plagiatul: „Pentru mascarea plagiatului, in partea experimentala au fost inlocuiti partial reactantii, iar datele numerice au fost modificate. Autorii produc o adevarata acrobatie stiintifica. Preiau o fotografie si o asaza pe orizontala. Dar pe figura apare numarul de ordine inregistrat de calculatorul microscopului original, care este o proba incontestabila a plagiatului”.

Problema mai grava apare atunci cand exista trei lucrari semnate de dna Andronescu si doctoranda domniei sale, asupra carora exista suspiciuni de plagiat:

A.C. Nechifor, Ecaterina Andronescu, G. Nechifor – Materiale membranare III. Particule magnetice si ferofluide, Revue Roumaine de Chimie, 54 (8), pag. 455 – 460

A.C. Nechifor, E. Andronescu, G.Nechifor – Liquid Membrane Based onTBP Ferrofluids, Science and Technology of Enveromental Protection,2003, Vol. 10, No. 1, p. 39-48. ISSN 1221-6909

A.C. Nechifor, Ecaterina Andronescu – Synthesis of TBP-Based Ferrofluids, Proceeding of „Romanian International Conference on Chemistry and Chemical Engineering – RICCE 13 vol. I, „AnalyticalChemistry”, 66-71, 2003, ISBN 973-652-823-5

Lucrari care apar si aici:

UPB: http://www.upb.ro/files/pdf/lista_de_lucrari_ea_25.05.2011.pdf

Paginile mentionate sunt cele cu suspiciuni de plagiat.

Inca odata, afirm doar ca exista suspiciuni in privinta acestor trei lucrari. Pentru a feri Guvernul Romaniei de un nou experiment traumatizant de tipul Ioan Mang, ii semnalez dlui premier Victor Ponta aceasta situatie, pentru a verifica si domnia sa, cu specialistii pe care se presupune ca-i are, in cel mai deplin spirit de fair play cu putinta.

Distribuie acest articol

32 COMENTARII

 1. Ce este trist ca specialistii d-lui Ponta in plagiat nu sunt specialisti in depistarea plagiatului ci in faptuirea lui.

  Un lucru este foarte clar: persoanele publice, persoanele care au activat in tot felul de partide si asociatii, persoanele care au fost implicate in activitati consumatoare de timp si si’au facut in acest rastimp si o teza de doctorat sunt suspecte.

  Cine a lucrat vre’o data la o teza de doctorat stie cat de autist ajungi omsedat de textul tezei, de surse, de bibliografie, de tot. Ideea ca dimineata mergi pe la partid, pe la pranz ai o masa de protocol si pe dupa masa mai lucrezi putin la teza pentru ca seara sa mergi la spectacol… este de telenovela.

  Apoi mai nou au aparut contra-acuzatiile de plagiat.
  Oamenii astia nu inteleg ca aici se aplica regula de trei simple?
  1 plagiat inseamna o demisie.
  2 plagiate inseamna doua demisii
  n plagiate inseamna n demisii.
  nu se ajunge niciodata la remiza, pentru ca plagiatul nu este o fapta politica.

  In acelasi timp este de vina si sistemul de educatie din aceasta tara care calculeaza bugetul in functie de numarul de studenti. Aceasta este o fapta ce tine de subminarea statului.
  Tare mult as dori sa citesc o istorie a acestei gaselnite care a dat castig de cauza cantitatii in fata calitatii. As vrea sa ii stiu pe acei oameni care au gandit, au propus si care au hotarat aceasta. Acei tehnocrati si politicieni implicati in luarea acestei decizii.

  Si ultimii 8, 6, 2 ani nu sunt deloc straini de ceea ce se intampla acum. De loc!

  • erata: a se citi in loc de „omsedat” „obsedat”, si in loc de „de loc” „deloc”
   asta cu omsedat suna bine :-)

 2. Hai dom’ne, mai lasati-i si pe astia sa respire. Totusi d-na Andronescu are o opera respectatbila (verificati pe Microsoft Academic). S-a ridicat prea sus stacheta odata cu ministeriatul d-lui Funeriu. Ar trebui ca de-acum sa vina la Ministerul Educatiei doar cercetatori cu studii si publicatii in strainatate, si e evident ca PSD n-are de unde (mai bine dadeau portofoliul liberalilor). Mai lasati-i putin sa respire pana la toamna. Sa nu ducem in derizoriu discutia despre plagiate, ca daca aratam ca toti au furat scade din importanta vina d-lui Ponta.

  • Ce inseamna „prea sus”? Vrem sau nu sa intam in randul lumii academice europene/mondiale? Si ce daca s-ar aduce doar cei cu publicatii cotate international? Eu, personal, am mai multe publicatii cotate decat multi din profesorii de la facultatea unde am terminat studiile. Am incercat, aruncand o „pastila” sa vad cat de binevenit as fi. M-au luat cumva de sus. Faptul ca sunt tanar „nu ma califica”. Adik trebuie sa trec, cu ei, prin „asisetent”, desi am fost 5 ani asistent la o Universitate Europeana. Apoi, dupa 2 ani, sa ma faca ei lector, desi indeplinesc conditiile de lector si la aceasta universitate europeana. Despre profesor, nici nu intra in discutie. De ce oare? Ca mine (si unii mult mai buni), probabil ca sunt sute. Sute care ar putea dezafecta locurile dinozarimii si incepe o viata noua in universitatile din Romania. Deci, potential pentru „sus stacheta” exista. Doar ca nu vor cei pentru care stacheta trebuie musai sa fie jos. Altfel s-ar impiedica de ea. E normal? Eu cred ca nu si nu pot fi decat de partea lui Funeriu in actiunile si ideile sale.

 3. Buna ziua. Consider ca ar fi extraordinar de util daca ati pune in semnal si comentariile de la acel articol care disparuse de pe site-ul cotidianul.ro . Comentariile respective fac aproape cat inca un articol :D
  multumesc

 4. @Dle Vlaston

  Nu cred ca dvs nu intuiti strategia lui Ponta.
  Pt premierul Ponta, la ora actuala, nu este niciun avantaj sa numeasca la Ministerul Educatiei un om integru.
  De ce?
  Pt simplul fapt ca acel om ar fi integru , iar dl Ponta nu l-ar putea influenta intr-atat incat sa incalce legile doar de dragul sau!
  Mai ales, un om integru n-ar fi santajabil!
  Hotii isi fac o echipa adunand in jurul lor hoti, nicidecum oameni integri.
  De ce credeti ca Ponta o numeste pe Andronescu la Educatie, cu toate ca-i cunoaste „bubele”?
  Pt ca stie ca va avea in ea un aliat de nadejde impotriva tuturor celor care incearca sa impuna o normalitate politica in Romania.
  De ce credeti ca au fost propusi , pe rand, Mang, Dumitrescu, Pop, Marga ..si acum Andronescu?
  Pt ca Ponta se simte „legat” de acesti indivizi care, la randul lor, se simt legati de Ponta!
  Nu cred ca trebuie sa fim mari savanti, sau genii ale logicii, ca sa ne dam seama de aceasta increngatura.
  Un hot sau un mafiot niciodata nu-si va pune pe post de contabil al afacerilor un om cinstit.

  Asa ca, Ponta spera in continuare ca, numind-o pe aceasta Andronescu in post de ministru, va castiga un aliat in plus.
  Si este „la mintea cocosului” ca Andronescu isi va juca acest rol cu cea mai mare abnegatie si talent.
  Nu atat de dragul lui Ponta, cat de dragul propriilor ei bube pe care nu mai are cum sa le vindece decat prin decizii, ordonante, hotarari facute pe genunchi, in ultimul ceas…toate cu scopul de a induce lumea in eroare si de a instala un nou sistem de guvernare, mult mai feroce, mult mai cinic si mult mai abject decat a avut Romania in ultimii 20 de ani!

 5. Stimate domnule Vlaston,
  am urmarit presa, dar mi-e clar ca nu pot fi la curent cu 100% din subiecte. Va intreb pe dvs, aveti cunostinta ca vreun partid sau ONG sa fi contactat pe autorii carora le-au fost plagiate lucrarile pentru a li se oferi asistenta juridica gratuita in România pentru a fi dati hotii in judecata ?

  Ma gandesc ca si in cazul Mang si in cazul prezentat astazi, autorii reali ai articolelor/tezelor, profesori din Japonia, Taiwan, Olanda, numai de prezenta in Romania la procese nu au ei timp, dar daca li s-ar oferi o reprezentare pro bono sau pe o suma simbolica, probabil ar putea fi convinsi sa-i dea in judecata pe hoti. Ca altfel se pare ca alte efecte nu vor aparea.

  o zi buna

  • este probabil cea mai eficace metoda de a curata puroiul ‘academic’ rominesc. O societate civila reactiva. Din pacate, inginer fiind, nu pot sa inteleg complexitatea juridica a acestui proces.
   Sper insa ca acest lucru sa se intimple curind.

 6. „Totusi d-na Andronescu are o opera respectabila”? Sper ca glumiti! Pe ce va bazati cand faceti o astfel de apreciere? Pe volum, pe cantitate? Masuram lucrarile stiintifice in metri cubi sau in kilograme? Faptul ca a publicat o puzderie de lucrari in tot felul de publicatii obscure nu reprezinta decat efortul depus pentru a acumula numarul de articole necesar pentru promovarea in diverse pozitii.
  Valoarea operei stiintifice e data de contributia originala a autorului la dezvoltarea unui anumit domeniu, nu de tonajul maculaturii. Verificati numarul de lucrari ISI si H-indexul d-nei Andronescu, va fi o experienta edificatoare.

 7. Dle Vlaston, ii cereti decenta unui plagiator dovedit, sesizandu-i faptul ca un ministru din cabinetul sau e suspect de plagiat? E cumva o gluma?

 8. Va dati seama ce cereti USL-ului? Sa aiba specialisti sa verifice plagiatele. Pai asta inseamna munca, citit conspectat. ii vedeti pe ei in stare de asa ceva? Ei sunt la TV-uri cu minciuna in gura. Da, cunosc acest plagiat el a fost foarte dezbatut la acea vreme chiar de catre autorul olandez al artilolului original. Dar vestea este ca toti doctorii de sub indrumarea Andronescu au doctorate copiate. Cautati tezele conduse si veti vedea ce gasiti? Care era metoda? Trimitea doctoranzii pe burse in strainatate: Italia, Olanda, Franta, etc. Le cerea in mod expres sa xeroxeze rapoarte de cercetare deja publicate sau in curs de publicare. Apoi erau traduse, figurile reproduse si incluse in teze. In plus Andronescu nu a indrumat la teze decat pentru pepiniera de partid PSD. Nu veti gasi nici un „civil” oricat s-ar chinui ziaristii. Tot ea este la originea echivalarii studiilor (adica a liceului) pentru Vanghelie facuta in anul 2002. Echivalarea s-a facut printr-un ordin al ministrului iar examenul de BAC l-a sustinut in Ilfov la categoria speciali (adica singur in clasa).

 9. Domnule Vlaston, mai bine verificam noi toti, simpli cititori, jurnalisti, bloggeri, economisti, ca doar asa l-am dat jos pe Mang ;)

  Cat timp Ponta e prim-ministru nu ne putem astepta ca el sa se ocupe de plagiatul altora. Mang inca este amanat continuu si nevasta-sa a fost in mare parte scapata de pedeapsa. Si Androneasca va pati la fel daca nu isi da demisia repede domnul prim-ministru…

 10. tare asta pe contributors:

  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/onoarea-d-lui-goe/?cfcc
  Corvus Corax spune:
  01/07/2012 la 13:46
  @Lucreţiu
  Amice, ai luat cu “copy” sfarsitul articolului de pe un alt site (vezi mai jos) si l-ai pus cu “paste” pe Contributors, ca si cum ar fi comentariul dumitale. Mi se pare ceva ireal ca, in contextul articolului de mai sus, d-ta taman s-o pui de un mic plagiat, asa…
  Sursa (ultimele trei paragrafe):
  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/batalia-plagiatului-si-romania-tribala-80895.html
  PS: daca esti Mihai Goţiu si scrii sub pseudonim pe Contributors, la comentarii, atunci iti cer scuze!

 11. Lista plagiatorilor si impostorilor academici la 2 iulie, 2012:

  1. familia Mang&comp. – deja clasici din Oradea

  2. Corina Dumitrescu (fost ministru al educatiei !!!!). Madam Stan(d)ford!!

  3. Rovana Plumb, fina lui Nastase, ministru, madam Washington !!

  4. Kovesi (procuror general !!!)

  5. Ramona Lile, rector la Aurel Vlaicu

  6. Beuran, fost ministru la sanatate, probabil e profesor acuma, bine merci

  7. Constantin Copotoiu si Klara Brânzaniuc, rectorul si prorector de la UMF, Targu-Mures

  8. Liviu Andrei, prefect (!!!) de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu in Arad

  9. prof. Gheorghe V. Lepădatu (de la univ. Crestina (!!!) Dimitrie Cantemir

  10. profesorul Ionel Sinescu, urologie

  11. medicul Nicolae Jitea de la Spitalul Clinic Colţea.

  12. Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei !!

  13. Ecaterina Andronescu, alt ministru al Educatiei !!!

  14. Andreea Paul Vass, sefa in pdl

 12. D-le Vlaston ,

  consider ca ar fi util ca societatea civila sa adreseze o solicitare d-nei A Merkel , pentru returnarea titlului academic acordat de UBB , avand in vedere pozitia rectorului aceste universitati in cazul Ponta , inclusiv a fostului rector ,d-l Marga.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12664296-rectorul-universitatii-babes-bolyai-consiliul-care-decis-ponta-plagiat-nu-avea-atributii-directe.htm

  http://www.money.ro/marga–prc-e2prc-80prc-9cplagiatul-lui-ponta-nu-e-dovedit–iar-incompatibilitatea-nu-e-o-infractiuneprc-e2prc-80prc-9d-video_1223021.html

  P.S ideea nu-mi apartine , dar o sustin

 13. Stimate domnule Stefan Vlaston,

  Confirm cele spuse in anul 2006. Lucrarile citate sunt plagiate. Metoda folosita este una putin mai evoluata decat cea a domnului Ponta. Nu din cauza scrupulelor, ci din cauza exercitiului. Domnul Ponta a copiat ca un elev de clasa patra (aviz domnului acad, Razvan Theodorescu: Domnule academician, n-ar fi cazul sa-i cerem noi scuze domnului Ponta ? Era minor cand a comis infractiunea si, pe deasupra, la prima abatere.). In lucrarile citate de dumneavostra exista un anume tip de rafinament. Ma refer la manipularea bibliografiei si inducerea ideii ca autorii sunt creatorii unei noi directii de cercetare (a se vedea scrisoarea autorului plagiat). Indemanarea plagiatorilor conduce si situatii ridicole, asa cum s-a intamplat cu o lucrare publicata de aceiasi autori in Revista de Chimie. Lucrarea a fost recenzata si trimisa spre publicare, chiar de autorul uneia din lucrarile plagiate. Nu numai stiinta face progrese. Si impostura tine pasul, daca nu cumva merge inaintea ei.

  Chiar daca doamna E. Andronescu nu a plagiat cu mana proprie, atunci a semnat cu aceiasi iresponsabilitate, cum a facut-o de fiecare data pentru o buna parte din toate lucrarile insirate in numeroasele CV -uri postate de dansa cu diverse ocazii. Mareata opera, despre care vorbesc unii comentatori, apartine in buna masura colaboratorilor doamnei E. Andronescu. Eu cred ca CV-urile doamnei E. Andronescu sunt exagerate si supraevaluate. Ma opresc aici. Sper ca maine doamna E. Andronescu nu-si va sterge realizari importante din CV.

  Practica de a-ti pune numele pe toate textele colaboratorilor n-a inventat-o doamna E. Andronescu. La Facultatea de Chimie Industriala (facultatea si-a schimbat numele, dar nu si naravurile), Universitatea Politehnica Bucuresti, unde doamna E. Andronescu face ordine ca IMGB-ul in Piata Universitatii, aceasta practica este este aplicata de unii profesori ca metoda uzuala de lucru.
  Chimia romaneasca are si alte numeroase exemple in acest sens. Din pacate, numai unul a fost intens popularizat, poate cu multa partinire, pentru ca nici doamna Elena Ceausescu n-a fost inventatoarea sistemului. Dansa l-a ridicat „pe cele mai inalte culmi”, care oricum, in anul 2012, nu mai sunt cele mai „inalte”.

  In toate cazurile de teze de doctorat plagiate, principalul vinovat este conducatorul de doctorat. Daca dansul nu este nu ar fi indiferent sau corupt, doctorandul nu ar putea duce plagiatul pana la capat. Si mai ales, nu ar putea sa publice lucrari cu numele conducatorului de doctorat pe ele. Acest lucru nu micsoreaza cu nimic vinovatia impostorului.

  Din fericire, practica incriminata mai sus nu priveste un numar insemnat profesori ai Facultatii de Chimie Industriala, Universitatea Politehnica Bucuresti. Am tot respectul pentru cei care au pastrat demnitatea si onestitatea mostenita de la creatorii acestei facultati.
  Tot ce am spus in 2006 si tot ce am scris mai sus nu are nimic in comun cu dansii. Poate, le pot reprosa tacerea si usurinta cu care s-au lasat adusi la tacere de un grup de pseudoprofesori.

  Cu stima,
  Laurentiu Filipescu

 14. Stimate domnule Stefan Vlaston,

  Confirm cele spuse in anul 2006. Lucrarile citate sunt plagiate. Metoda folosita este una putin mai evoluata decat cea a domnului Ponta. Nu din cauza scrupulelor, ci din cauza exercitiului. Domnul Ponta a copiat ca un elev de clasa patra (aviz domnului acad, Razvan Theodorescu: Domnule academician, n-ar fi cazul sa-i cerem noi scuze domnului Ponta ? Era minor cand a comis infractiunea si, pe deasupra, la prima abatere.). In lucrarile citate de dumneavostra exista un anume tip de rafinament. Ma refer la manipularea bibliografiei si inducerea ideii ca autorii sunt creatorii unei noi directii de cercetare (a se vedea scrisoarea autorului plagiat). Indemanarea plagiatorilor conduce si situatii ridicole, asa cum s-a intamplat cu o lucrare publicata de aceiasi autori in Revista de Chimie. Lucrarea a fost recenzata si trimisa spre publicare, chiar de autorul uneia din lucrarile plagiate. Nu numai stiinta face progrese. Si impostura tine pasul, daca nu cumva merge inaintea ei.

  Chiar daca doamna E. Andronescu nu a plagiat cu mana proprie, atunci a semnat cu aceiasi iresponsabilitate, cum a facut-o de fiecare data pentru o buna parte din toate lucrarile insirate in numeroasele CV -uri postate de dansa cu diverse ocazii. Mareata opera, despre care vorbesc unii comentatori, apartine in buna masura colaboratorilor doamnei E. Andronescu. Eu cred ca CV-urile doamnei E. Andronescu sunt exagerate si supraevaluate. Ma opresc aici. Sper ca maine doamna E. Andronescu nu-si va sterge realizari importante din CV.

  Practica de a-ti pune numele pe toate textele colaboratorilor n-a inventat-o doamna E. Andronescu. La Facultatea de Chimie Industriala (facultatea si-a schimbat numele, dar nu si naravurile), Universitatea Politehnica Bucuresti, unde doamna E. Andronescu face ordine ca IMGB-ul in Piata Universitatii, aceasta practica este este aplicata de unii profesori ca metoda uzuala de lucru.
  Chimia romaneasca are si alte numeroase exemple in acest sens. Din pacate, numai unul a fost intens popularizat, poate cu multa partinire, pentru ca nici doamna Elena Ceausescu n-a fost inventatoarea sistemului. Dansa l-a ridicat „pe cele mai inalte culmi”, care oricum, in anul 2012, nu mai sunt cele mai „inalte”.

  In toate cazurile de teze de doctorat plagiate, principalul vinovat este conducatorul de doctorat. Daca dansul nu ar fi indiferent sau corupt, doctorandul nu ar putea duce plagiatul pana la capat. Si mai ales, nu ar putea sa publice lucrari cu numele conducatorului de doctorat pe ele. Acest lucru nu micsoreaza cu nimic vinovatia impostorului.

  Din fericire, practica incriminata mai sus nu priveste un numar insemnat profesori ai Facultatii de Chimie Industriala, Universitatea Politehnica Bucuresti. Am tot respectul pentru cei care au pastrat demnitatea si onestitatea mostenita de la creatorii acestei facultati.
  Tot ce am spus in 2006 si tot ce am scris mai sus nu are nimic in comun cu dansii. Poate, le pot reprosa tacerea si usurinta cu care s-au lasat adusi la tacere de un grup de pseudoprofesori.

  Cu stima,
  Laurentiu Filipescu

 15. Stimate Domnule Profesor Stefan Vlaston,

  Confirm si eu suspiciunea de plagiat, realizata in 2003.
  Ziarista de atunci, de la Cotidianul, a trecut si pe la mine. In aceea vreme eram lider al celui mai mare sindicat din UPB, Sindicatul Cadrelor didactice din Facultatea de Chimie Industriala.

  Eu am indrumat-o pe ziarista de la Cotidianul, sa vorbeasca cu domnul profesor Laurentiu Filipescu.

  I-am atras atentia ca trebuie sa fie foarte tare pe pozitie ca sa nu se aplice presiuni asupra sa si asupra ziarului.

  Dupa publicarea articolului au fost presiuni teribile exercitate de suspicionata plagiatoare asupra redactiei ziarului Cotidianul si asupra ziaristei.

  Spre cinstea lor oamenii de la Cotidianul de atunci au fost corecti si au dat dovada de o inalta tinuta morala si profesionala.

  Din pacate mai tarziu, ziarul Cotidianul a trebuit sa fie practic desfiintat ca sa fie ascunse bine in arhiva acele articole incomode pentru cei care nu au morala.

  Ori conform DEX, incalcarea moralei se numeste coruptie si aceasta poate fi greu judecata de instantele romanesti cand apar probe corecte adevarate si probe false contrafacute.
  Cred cu tarie ca Universitatea „Politehnica” din Bucuresti dispune de profeori care au curaj, sunt integri si ar putea sa sesiseze comisia de Etica a Universitaii care poate, daca vrea, sa rezolve acestee cazuri de coruptie universitara.

  Poate actualul presedinte al comisiei de ETICA al UPB citeste aceste acuzatii si ia atitudine. Ar ramane in istoria UPB si poate a invatamantului superior din Romania

  Cu stima,

  Mircea Ioan Popescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro