miercuri, octombrie 27, 2021

Uneori, istoria se repetă!

PSD și-a înmulțit și împrospătat zdravăn echipa de vectori de imagine. Ceea ce înseamnă că d-na Anca Alexandrescu a avut în ultimele luni extrem de mult de lucru fiindcă pe lângă instruirea noilor vorbeți ai partidului respectiva insă s-a mai ocupat și cu datul de telefoane șefilor Televiziunii publice.
A făcut-o și încă o mai face spre a le spune care reporter este agreat de putere și care nu e, care e din cale de agresiv și nu pricepe că TVR trebuie să fie o agenție guvernamentală de propagandă, cine trebuie păstrat și cine trebuie rotit. Și nu s-ar putea spune că intervențiile d-nei Anca Alexandrescu nu ar fi dat până la ora actuală rezultate. Cea mai recentă victimă- reportera Andreea Dumitrescu care a preferat să demisioneze decât să se supună dispozițiilor descalificante date de o insă lipsită complet de har jurnalistic, dar și fără urmă de coloană vertebrală pe nume Mădălina Rădulescu, reînscăunată la conducerea Știrilor TVR numai fiindcă este pe placul politrucului Alexandru Sassu.
Însă fiind cum nu se poate de intens prinsă cu astfel de telefoane, doamna Anca Alexandrescu nu mai prea are vreme să se ocupe de instruirea corespunzătoare a noilor vorbeți ai PSD. Numai astfel se explică de ce inși precum Radu Preda care, nu mai departe decât miercurea trecută, s-a manifestat cu un ridicol maxim, de oltean specializat în datul doar în datul la gioale, la Digi 24 ori Claudia Țapardel și Gabriela Zoană, un fel de Veta și Zița ale PSD, nu pot să fie cu nimic mai breji decât impostorul Daniel Breaz de la Alba Iulia, cocoțat în postul de ministru al Culturii, ori etern aflatulîn offside Liviu Marian Pop care zilele trecute a mai insultat încă o dată grav limba română, susținând sus și tare că trebuie scris și pronunțat plancardă. Că așa ar zice DEX-ul. Aiurea. Domnul Pop nu a făcut decât să confirme că pesediștii mint și atunci când este vorba de dicționare, iar dacă intereselor partidului și a șleahtei care îl conduce o vor impune, pot să amendeze până și Teorema lui Pitagora. Ceea ce nu ar fi tocmai o problemă având în vedere faptul că dl. Pop, deși are bine pusă la păstrare o bucată de carton din care rezultă că ar fi profesor de matematică, s-a dovedit complet nepregătit și în acest domeniu.
Și noii, și vechii vectori de imagine ai PSD dau semne că au fost instruiți de sus-numita doamnă Anca Alexandrescu să își brodeze intervențiile televizate pe una dintre zicerile ce i-au asigurat o celebritate postumă Elenei Ceaușescu-„Tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre!”.
Adică, spun domnii Breaz, Pop, Manda, Pleșoianu, dar și duducele Țapardel și Zoană, nu mai ieșiți în stradă, nu mai protestați fiindcă o faceți degeaba! PSD v-a crescut pensiile și salariile, ceea ce nu înseamnă însă că am duce-o măcar cu un dram mai bine și aceasta din cauza creșterii prețurilor și a inflației galopante, Ordonanța 7 este perfectă și chiar dacă nu e, nu e treaba voastră, adică a magistraților, a profesorilor universitari ori a actorilor să o contestați, Ordonanța 114 este una cum nu se poate mai înțeleaptă, iar dacă practica deja o contrazice, măcar e una patriotică fiindcă a fost concepută de dl. Darius Vâlcov „omul de o valoare rară” înzestrat și cu o condamnare de 8 ani închisoare cu exacutare, dar și de ministrul Eugen Orlando Teodorovici, mult mai frumos decât Chiparosul și monden din cale afară, deși, fie vorba între noi, avem de-a face cu o mondenitate cu retard. Protestele sunt inutile, guvernarea nu se gândește să le ia în seamă tot la fel cum ignoră avertismentele Uniunii Europene. Coaliția se bazează pe mult invocatele rezultate ale alegerilor parlamentare din decembrie 2016, făcându-se a nu băga de seama că în martie 2019 susținerea populară de care se mai bucură PSD se situează în scădere vertiginoasă.
Suntem supuși, suntem asaltați de o amplă operațiune de manipulare la care contribuie posturi de televiziune controlate de putere (România tv, Antena 3, TVR 1), gazete precum din ce în ce mai de necititul Evenimentul zilei, jurnaliști furajați direct sau indirect de PSD de teapa unor Doru Bușcu, Corenel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, Sorin Roșca Stănescu, Ion Cristoiu.
Reamintesc că în anii ’80 agenții de influență, zvonacii, răspândacii puterii comuniste se dădeau de ceasul morții să ne inoculeze ideea că e inutil să protestăm la adresa umilințelor la care ne supunea regimul lui Nicolae Ceaușescu. Au protestat ei, polonezii, susținuți de Papă, au făcut greve, au intrat la închisoare pentru vina de a fi înființat Sindicatul Solidaritatea și tot degeaba. Primăvara anului 1989 a infirmat acest degeaba. La noi, infirmarea a ajuns doar în decembrie. Să nu uităm că uneori, totuși, istoria se repetă!
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Nu stiu daca ati retinut, apropo de comunicare:
  Intr-un acces de modestie prima prim-ministru al Guvernului Romaniei, doamna Viorica a zis „Ordonanta 114 are si parti bune”.
  Probabil ca la un moment dat in sedintele de prelucrare i s-a mai rupt firul dar a reusit sa prinda din zbor ideea aproximativa ca Ordonanta nu-i chiar rea cum s-ar zice…
  Sau a avut la indemana o hartiuta prea mica

  • Ceea ce traim astazi este o operatiune marca fsb, de hipnoza in masa si de inversare completa a valorilor.
   Se mai cheama si razboi psihologic si, de obicei, precede invazia armata si toate cele bune care izvorasc din asta..

 2. Asa spune si o vorba mai veche: cine nu-si cunoastye Istoria risca s-o repete.
  NB,
  din pacate, zvonaci de genul celor din anii `80 exita si acum, la noi, dar cu alte metode.
  Ne spun ca politica e o mizerie, ca toate partidele sint corupte si, normal, toti politicienii sint mafioti, ca nu ai pe cine alege. ..
  Asa a ajuns „sa se aleaga” pesdistii doua legislaturi la rind.

 3. „Ordonanța 114 este una cum nu se poate mai înțeleaptă, iar dacă practica deja o contrazice, măcar e una patriotică fiindcă a fost concepută de dl. Darius Vâlcov…”

  Dl Darius Vâlcov doar a transmis-o guvernului de la cei care au primit oportunități de afaceri cu statul prin prevederile ei. Adică, așa cum am mai scris în spațiul acestei platforme, de la beneficierii FDI, ai grădinițelor private [care-și pot schimba destinația în 20 de ani] șamd., până la cei care fac afaceri în industria extractivă.

  Dl Vâlcov a menționat, de altfel, cine a fost consultantul domniei-sale în alcătuirea textului OUG 114.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.