duminică, mai 9, 2021

Uneori, istoria se repetă!

PSD și-a înmulțit și împrospătat zdravăn echipa de vectori de imagine. Ceea ce înseamnă că d-na Anca Alexandrescu a avut în ultimele luni extrem de mult de lucru fiindcă pe lângă instruirea noilor vorbeți ai partidului respectiva insă s-a mai ocupat și cu datul de telefoane șefilor Televiziunii publice.
A făcut-o și încă o mai face spre a le spune care reporter este agreat de putere și care nu e, care e din cale de agresiv și nu pricepe că TVR trebuie să fie o agenție guvernamentală de propagandă, cine trebuie păstrat și cine trebuie rotit. Și nu s-ar putea spune că intervențiile d-nei Anca Alexandrescu nu ar fi dat până la ora actuală rezultate. Cea mai recentă victimă- reportera Andreea Dumitrescu care a preferat să demisioneze decât să se supună dispozițiilor descalificante date de o insă lipsită complet de har jurnalistic, dar și fără urmă de coloană vertebrală pe nume Mădălina Rădulescu, reînscăunată la conducerea Știrilor TVR numai fiindcă este pe placul politrucului Alexandru Sassu.
Însă fiind cum nu se poate de intens prinsă cu astfel de telefoane, doamna Anca Alexandrescu nu mai prea are vreme să se ocupe de instruirea corespunzătoare a noilor vorbeți ai PSD. Numai astfel se explică de ce inși precum Radu Preda care, nu mai departe decât miercurea trecută, s-a manifestat cu un ridicol maxim, de oltean specializat în datul doar în datul la gioale, la Digi 24 ori Claudia Țapardel și Gabriela Zoană, un fel de Veta și Zița ale PSD, nu pot să fie cu nimic mai breji decât impostorul Daniel Breaz de la Alba Iulia, cocoțat în postul de ministru al Culturii, ori etern aflatulîn offside Liviu Marian Pop care zilele trecute a mai insultat încă o dată grav limba română, susținând sus și tare că trebuie scris și pronunțat plancardă. Că așa ar zice DEX-ul. Aiurea. Domnul Pop nu a făcut decât să confirme că pesediștii mint și atunci când este vorba de dicționare, iar dacă intereselor partidului și a șleahtei care îl conduce o vor impune, pot să amendeze până și Teorema lui Pitagora. Ceea ce nu ar fi tocmai o problemă având în vedere faptul că dl. Pop, deși are bine pusă la păstrare o bucată de carton din care rezultă că ar fi profesor de matematică, s-a dovedit complet nepregătit și în acest domeniu.
Și noii, și vechii vectori de imagine ai PSD dau semne că au fost instruiți de sus-numita doamnă Anca Alexandrescu să își brodeze intervențiile televizate pe una dintre zicerile ce i-au asigurat o celebritate postumă Elenei Ceaușescu-„Tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre!”.
Adică, spun domnii Breaz, Pop, Manda, Pleșoianu, dar și duducele Țapardel și Zoană, nu mai ieșiți în stradă, nu mai protestați fiindcă o faceți degeaba! PSD v-a crescut pensiile și salariile, ceea ce nu înseamnă însă că am duce-o măcar cu un dram mai bine și aceasta din cauza creșterii prețurilor și a inflației galopante, Ordonanța 7 este perfectă și chiar dacă nu e, nu e treaba voastră, adică a magistraților, a profesorilor universitari ori a actorilor să o contestați, Ordonanța 114 este una cum nu se poate mai înțeleaptă, iar dacă practica deja o contrazice, măcar e una patriotică fiindcă a fost concepută de dl. Darius Vâlcov „omul de o valoare rară” înzestrat și cu o condamnare de 8 ani închisoare cu exacutare, dar și de ministrul Eugen Orlando Teodorovici, mult mai frumos decât Chiparosul și monden din cale afară, deși, fie vorba între noi, avem de-a face cu o mondenitate cu retard. Protestele sunt inutile, guvernarea nu se gândește să le ia în seamă tot la fel cum ignoră avertismentele Uniunii Europene. Coaliția se bazează pe mult invocatele rezultate ale alegerilor parlamentare din decembrie 2016, făcându-se a nu băga de seama că în martie 2019 susținerea populară de care se mai bucură PSD se situează în scădere vertiginoasă.
Suntem supuși, suntem asaltați de o amplă operațiune de manipulare la care contribuie posturi de televiziune controlate de putere (România tv, Antena 3, TVR 1), gazete precum din ce în ce mai de necititul Evenimentul zilei, jurnaliști furajați direct sau indirect de PSD de teapa unor Doru Bușcu, Corenel Nistorescu, Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, Sorin Roșca Stănescu, Ion Cristoiu.
Reamintesc că în anii ’80 agenții de influență, zvonacii, răspândacii puterii comuniste se dădeau de ceasul morții să ne inoculeze ideea că e inutil să protestăm la adresa umilințelor la care ne supunea regimul lui Nicolae Ceaușescu. Au protestat ei, polonezii, susținuți de Papă, au făcut greve, au intrat la închisoare pentru vina de a fi înființat Sindicatul Solidaritatea și tot degeaba. Primăvara anului 1989 a infirmat acest degeaba. La noi, infirmarea a ajuns doar în decembrie. Să nu uităm că uneori, totuși, istoria se repetă!
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. Nu stiu daca ati retinut, apropo de comunicare:
  Intr-un acces de modestie prima prim-ministru al Guvernului Romaniei, doamna Viorica a zis „Ordonanta 114 are si parti bune”.
  Probabil ca la un moment dat in sedintele de prelucrare i s-a mai rupt firul dar a reusit sa prinda din zbor ideea aproximativa ca Ordonanta nu-i chiar rea cum s-ar zice…
  Sau a avut la indemana o hartiuta prea mica

  • Ceea ce traim astazi este o operatiune marca fsb, de hipnoza in masa si de inversare completa a valorilor.
   Se mai cheama si razboi psihologic si, de obicei, precede invazia armata si toate cele bune care izvorasc din asta..

 2. Asa spune si o vorba mai veche: cine nu-si cunoastye Istoria risca s-o repete.
  NB,
  din pacate, zvonaci de genul celor din anii `80 exita si acum, la noi, dar cu alte metode.
  Ne spun ca politica e o mizerie, ca toate partidele sint corupte si, normal, toti politicienii sint mafioti, ca nu ai pe cine alege. ..
  Asa a ajuns „sa se aleaga” pesdistii doua legislaturi la rind.

 3. „Ordonanța 114 este una cum nu se poate mai înțeleaptă, iar dacă practica deja o contrazice, măcar e una patriotică fiindcă a fost concepută de dl. Darius Vâlcov…”

  Dl Darius Vâlcov doar a transmis-o guvernului de la cei care au primit oportunități de afaceri cu statul prin prevederile ei. Adică, așa cum am mai scris în spațiul acestei platforme, de la beneficierii FDI, ai grădinițelor private [care-și pot schimba destinația în 20 de ani] șamd., până la cei care fac afaceri în industria extractivă.

  Dl Vâlcov a menționat, de altfel, cine a fost consultantul domniei-sale în alcătuirea textului OUG 114.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Voi, treziți-vă!

Cezar Victor Năstase este convins că: ”Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală aceasta ar trebui aplicată în primul rând cozilor de topor și...

PNRR for dummies. Sau planul cincinal cu MCV ataşat

Luni 10 mai premierul Cîţu şi ministrul Ghinea merg la Bruxelles pentru a discuta o formă finală a Planul Naţional de Redresare...

Maia l-a învins definitiv pe Igor. Dar bătălia pentru direcția Republicii Moldova continuă

După ce a pierdut pe toate fronturile, adică și Președinția și Parlamentul, principalul agent politic al Moscovei la...

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Paștele – Anul II al pandemiei

          După suferința Vinerii Mari, înfricoșați de chinul și moartea lui Isus, apostolii au căzut sub povara descurajării și a fricii. Timp...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro