joi, august 13, 2020

Urât calcul, mizerabilă complicitate!

Mă uit de câteva zile cu imensă milă la zbaterile mediatice din ce în ce mai necontrolate și tot mai penibile ale fostului ministru al Educației, doamna Ecaterina Andronescu. Reactivată în calitatea de vector de imagine al PSD, adică de „vorbete”, după ceva vreme în care a stat pe margine și a avut parte doar de înfrângeri și de tot atâtea decepții.
Colegii domniei-sale de la Politehnică nu au mai dorit-o în postul de președinte al Senatului așa că i-au arătat cartonașul roșu. Ceea ce înseamnă că respectiva doamnă a pierdut una dintre multele ei surse de venit. Iar președintele Iohannis a refuzat deocamdată să semneze și a trimis la CCR Legea ce le-ar acorda membrilor fantomaticei Academii a Oamenilor de Știință nemeritate indemnizații lunare, plătite din bugetul de Stat. Cum nu se întâmplă nicăieri în Europa, Statul nesubvenționând decât adevărata Academie. Nu și cele second hand, academiile refuzaților, ale savanților închipuiți. Or, asta înseamnă două minusuri considerabile în bugetul hulpavei doamne care ne-a înștiințat că nu ar avea la bancă decât banii necesari pentru înmormântare. O înmormântare care, pesemne, ar dura precum nunțile din basme. Trei zile și trei nopți. Doamna Andronescu pare-se că nutrește și la acest capitol ambiții faraonice
Tot doamna Ecaterina Andronescu mai are pe cap încă o grijă. Se teme că nu va prinde un loc eligibil pe viitoarea listă de candidați la alegerile parlamentare ai PSD așa că s-a hotărât să iasă în arenă. Două seri la rând a avut apariții din cale afară de penibile în talk-show-uri de televiziune. S-a enervat, a strigat, și-a apostrofat interlocutorii, a pus de câteva ori placa cu PSD vinovatul de serviciu și ne-a asigurat că ea nu minte. Probabil. Doar conviețuiește cu minciuna propagată zi și noapte din partidul din care face parte.
Asemenea colegilor ei de cloacă politică, septuagenara fostă ministresă a Școlii denunță greșeala guvernării PNL de a nu fi pregătit la timp actele normative necesare pentru carantinarea și izolarea cu forme legale. Nu exclud să aibă dreptate. Numai că, după ce joi seara, Camera Deputaților a aprobat cu 266 de voturi pentru, 11 contra și 8 abțineri respectiva Lege, pe care, de fapt, a mutilat-o aducându-i nenumărate amendamente, președintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a avut o noapte de insomnii și revelații. A realizat dintr-o dată că respectivul proiect de lege ar musti de prevederi îngrozitoare. De limitări impardonabile ale libertăților individuale. Că dacă ar fi aprobat și promulgat chiar și în forma în care a ieșit de la Camera Deputaților, România ar deveni, țineți-vă bine respirația!, un „un lagăr medical’’. De unde atâta expresivitate plastică în limbajul semi-doctului domn Ciolacu? Așa că Senatul, din care face parte și doamna Andronescu, a primit ordinul să repare greșeala.
Președintele interimar al Senatului, inodorul și insipidul domn Robert Cazanciuc, pune în practică cu supușenie partinică dispoziția d-lui Ciolacu. A descoperit și el, mimetic, nenumărate orori în respectiva lege, așa că a decis ca ea să fie dezbătută „atât cât este nevoie”. Fără să-i pese că, în condițiile vidului legislativ, autoritățile nu au la dispoziție nici un instrument legal spre a-i chema la ordine și a-i pedepsi pe acei semeni de-ai noștri care nu respectă niște norme elementare de protecție.
Doamna Andronescu se dă subtilă și invocă prin talk-show-uri rațiunea și dorința de protejare individuale. Vorbește cu falsă convingere despre necesitatea de a apără drepturile omului. De care puțin i-a păsat pe vremea când partidul domniei sale mutila doar pentru Dragnea legile justiției sau ordona gazarea celor ce au ieșit în stradă pe 10 august 2018. În 2012 a apărat cu toată ființa ei plagiatul lui Victor Ponta, iar mai apoi a justificat, punând capul în pământ, analfabetismul lui Pop-Genunche. Acum d-na Ecaterina Andronescu se dă de ceasul morții și nu mai știe cum să ne îmbete cu apă rece spunându-ne că PSD ține cu tot dinadinsul să ne apere de abuzuri. Că PSD apără Constituția. Pe care din 2017 și până azi a călcat-o fără rușine în picioare. O face crezând că astfel poate să ne păcălească, adică să ne mintă și noi să nu înțelegem ceea ce se vede de la o poștă cu ochiul liber. Și anume că indivizii de la vârful PSD au hotărât, în cel mai ticălos mod cu putință și pozând fățarnic în apărători ai drepturilor omului, să pună piedici guvernării și aceasta fiindcă unii radicali din partid, în frunte cu tot mai agresivul Eugen Orlando Teodorovici, l-au acuzat pe interimarul Ciolacu că ar fi pus de-un blat cu guvernul și cu PNL. Mai mult, Legea nu va fi adoptată decât cu aprobarea CExN al respectivului partid. Adică doar după ce se va vedea dacă ea corespunde intereselor electorale ale baronilor pesediști. De care depinde la viitorul Congres al PSD, perpetuarea în funcție a d-lui Ciolacu.
Urât calcul, mizerabilă complicitate! Ce părere aveți despre asta, doamna Andronescu? Sunteți la fel de locvace, la fel de fermă în susținerea minciunii și ticăloșiilor pesediste? Chiar nu mințiți? O faceți din ziua în care ați intrat în PSD. El însuși partidul unei mari minciuni. Create de mentorul dvs. politic. Criminalul Iliescu Ion.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Într-adevăr, cinismul PSD este nemărginit, iar cel puțin unul din cinci români cu drept de vot îl susține. Însă, nici apropiații săi ALDE-UDMR-ProRomânia nu-s departe, iar PMP-ul d-lui Traian Băsescu pare a fi după cum bate vântul (a se vedea intenția de a candida la Primăria Generală, după ce a promis sprijinul pentru dl N Dan, spre exemplu).

    Acest comportament a devenit firesc în România electorală, unde „conservele” și „analiștii” de toate felurile muncesc din greu pentru marionetele cleptocrației. Mai nou, dl S Lăzăroiu, spre exemplu, face lobby pentru partidul d-lui Ponta (noul PSD).

    …Și dacă tot ne întrebăm de ce dăm bani aiurea pentru Academia Oamenilor de Știință, cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului când încheiem socotelile?!

  2. Minciuna politica in Ro a pornit inca din decembrie 1989, cand de fapt a fost o lovitura de stat. Nici nu s-a aplicat legea lustratiei ca in Cehia si Polonia. Asa persoane, gen Cati Andronescu se gasesc multiplicate in toate filiale PSD, dar si in alte partide, pe functii mai mari ori mai mici. Cand vom avea 250 de parlamentari maxim, si doar 3-4 partide, o alta Constitutie si o reformare a intregii administratii guvernamentale si judetene, cu reduceri semnificative, atunci vom putea vorbi de un alt gen de politica. Pana atunci o sa baltim ca si pana acum. Lipsa de respect fata de natiune a dat-o si PNL prin intruniri fara masti si alte gesturi nepotrivite pandemiei, dar si in alte ocazii.

  3. Abramburica ? O jalnica paiata cu ifose de „prifisoara” si INCA universitara ! Mi-e scarba de ce a ajuns Invatamantul universitar din Romania !!! Cu un rector la o „universitate de tot rasul” de la „sushava” – Popa – Pamblica – sau cu un „rectoras” de trei parale – fara doctorat – ba si dat afara de la un doctorat – tot de trei parale – la o „asa zisa scoala inalta se …. dracu stie ce” (nici acolo n-a fost in stare sa plagieze „ceva-shilea” – sau chiar „madam Abramburica …. Am avut norocul sa urmez cursurile vechiului Institut Politehnid in primii ani ai deceniului 50 – cu INCA vechii profesori !! Ce a urmat…. Mi-e si scarba sa mai aminesc ! vezi abramburica, rectorasul – oare macar o fi terminat vreo facultate ??? – Si ne miram de ce loaze „mirueste” invatamantul nostru superiorcu „deplome” , masterate si „doftorate” ! Iar posesorii nu PRE stiu nici macar sa vorbeasca si sa scrie romaneste ! Probabil se mentine varianta „invatamantului muncitoresc” ! Sau acum i-o zice „pesedisto-politic” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

Antifragil

de

Nassim Nicholas Taleb

recomandată de contributors.ro

 

Top articole

Scrisoare deschisă către Ministerul Educației și Cercetării, în sprijinul cercetătorului Livius Trache

66 de cercetători din toată lumea semnează o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației și Cercetării și conducerii IFIN-HH în care își manifestă...

Studiul lui Andrei Ursu, Roland Thomasson și Mădălin Hodor despre Contrarevoluția Securității în decembrie 1989 ar fi trebuit să-i oprească pe mistificatori. Ei rămân...

Numărul din 24 iulie-28 august al Evenimentului Istoric semnalizează cu litere mari un articol din interior cu titlul: „Operațiunea GRU din decembrie...

Gâlceavă pe Nil. Cum au ajuns Egiptul, Etiopia și Sudanul în prag de război

Un conflict major, implicând trei țări cu o populație însumată de peste 260 milioane de oameni - ceva mai mult de jumătate...

De ce să scriem despre lucrurile care dor

În preajma împlinirii unui secol de la semnarea tratatelor de la Trianon (care au sancţionat juridic dezmembrarea regatului maghiar la finele Primului...

Gaslighting și puterea manipulării

But I saw you with my own eyes! Well, who you gonna believe?

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.