vineri, septembrie 22, 2023

USL urmărește sovietizarea României

Fiindcă tot suntem mari amatori de scenarii, iată coșmarul pe care l-am avut azi noapte:

USL câștigă alegerile europene și prezidențiale. Intensifică golaniada și stârnesc reacția scontată a Occidentului. Treptat, în câțiva ani vom vedea: suspendarea temporară a fondurilor europene, reintroducerea controalelor la frontiera Schengen, suspendarea dreptului de vot în consiliul european. La acestea se adaugă oricum prostii de genul amprentării românilor în Germania, șomajul în Spania, isteria britanică, care vor crea percepția de ostilitate a UE față de noi.

Ponta și Antenele vor spune: „se poate fără Schengen, noi doar plătim și nu primim nimic, suntem doar piață de desfacere, imperialiștii din America ne vor aurul și gazul, cei din Europa ne fură pământul”. Vor reîncălzi discursul cunoscut: „nu suntem colonie, nu ne vindem țara, noi suntem români pe veci stăpâni, cei mai viteji dintre traci”. Mai vin și idioți utili de dreapta sau naționaliști ortodocsiști (în linia Dughin-Putin) să alimenteze euroscepticismul – și UE începe să se sature definitiv de noi.

În paralel, se dezvoltă relațiile cu Turcia, China și Rusia, mișcare anunțată deja de Ponta ieri seară. „În timp ce coloniștii odioși din Occident ne folosesc ca piață de desfacere, cu Turcia avem excedent comercial”, va spune Ponta. „În timp ce americanii vor să ne fure gazul de la Pungești și aurul de la Roșia, marele popor rus ne ieftinește gazele. În timp ce UE ne impune restricții, minunații frați chinezi ne construiesc autostrăzi și hidrocentrale în concesiune.”

Ce va înțelege publicul antenizat, isterizat, sărăcit? Că Europa+SUA+Băsescu și „cozile lor de topor, Macovei and co.”, le vor răul, în timp ce prosperitatea vine de la răsărit. Ca la telejurnalul lui Ceaușescu, ni se va spune ceea ce Ponta a început deja să predice ieri seară pe canapeaua pastorului Gâdea: că în România e mai bine ca în Anglia fiindcă avem creștere economică 2%, nu doar 1% și alte baliverne. Că nemții ne urăsc, britanicii ne disprețuiesc, în timp ce rușii ne adoră iar chinezii sunt de-a dreptul topiți după noi.

Și astfel, dragi prieteni, se pregătește resovietizarea României, ieșirea ei progresivă din Occident și revenirea sub umbra înghețată a mamuștei Rusia. Fiindcă, după cum bine știți, în timp ce imperialiștii decadenți vor doar să jefuiască și să polueze grădina Maicii Domnului, această sfântă vatră românească-daco-getică, Stalin și poporul rus libertate ne-au adus.

Aceasta e miza colosală a anului 2014 și datoria generației noastre. Să luptăm încă o dată pentru Occident, libertate, civilizație, împotriva orientului, sclaviei și barbariei.

Distribuie acest articol

36 COMENTARII

  • Unirea orgoliilor! Paradoxal dar se poate! asa cum gangsterii se unesc sa fure trebuie un middle ground si pentru ai nostri opozanti!

  • Din păcate, tocmai astfel de scenarii alarmiste vă discreditează. Poziționarea României în raport cu Occidentul e lămurită demult. Era prin 1997, încă înainte de admiterea României printre țările candidate la aderare (în 13 decembrie 1999 s-a întâmplat asta) când un CD de la Siemens Semiconductors (devenită ulterior Infineon) încadra România în aceeași categorie cu Polonia, Ungaria și Cehia, în timp ce Ucraina și Rusia erau în aceeași categorie cu Iranul și Turcia.

   Tot ce riscă România e un peisaj cam ca în Austria dinainte de 1990: influență sovietică la nivel de guvernare, dar o poziționare clar occidentală dpdv economic, cu fabrici germane de componente auto care n-ar fi fost în niciun caz înființate dacă neutralitatea Austriei ar fi riscat să devină pro-sovietică.

   România are și ea niște agenți de influență pro-Rusia, Cozmin Gușă sau Mircea Geoană fiind mult mai bune exemple decât Victor Ponta. Dar nici asta nu se putea evita, nici măcar Germania n-a putut scăpa de asta după reunificare. Însă o eventuală alternativă la USL ar fi mult mai credibilă dacă ar spune deschis ce trebuiau să facă și n-au făcut Boc și Tăriceanu, decât să lanseze scenarii despre sovietizarea României.

   • Mă discreditează în fața cui, domnule ? Cum vă numiți, nume și prenume ?

    Opiniile mele sunt rezultatul a ce trăiesc pe pielea mea în România sub regimul Ponta-Voiculescu, nu a unor informații despre agenții despre care vorbiți dvs. Astfel de informații despre agenți nu mă interesează de la nivelul meu de cetățean, nu le pot verifica, pentru mine sunt gargară, sunt fumigene. Dar contrareforma masivă din educație pot să o văd și simt cu ochii mei, nu am nevoie de confirmări din partea altcuiva, îmi e limpede că mergem de educație și cercetare către un sistem autoritarist care promovează impostura, standardele autarhice și antio-ccidentalismul.

    cele bune,

     • Multumesc de mesaj, chiar nu m-am suparat, dar nu da bine nici sa par foarte moale :) Altfel ma discreditez in fata cititorilor :)

      ganduri bune,

    • Vă discreditează (atât pe dvs., care scrieți ”de-acord”, cât și pe dl.Papahagi, care a scris articolul) în fața celor care ar trebui să spună ”da, dom’le, ăștia au dreptate” și să voteze împotriva USL, astfel ca lucrurile să înceapă să se îndrepte în România.

     Numele și prenumele meu nu vă interesează, nu sunt persoană publică și nu intenționez să devin. Dar când am plecat definitiv din RO, nu am plecat din cauza lui Adrian Năstase (din partea căruia nu aveai la ce spera) ci din cauza lui Boc și Tăriceanu, care ar fi trebuit să schimbe lucrurile și s-au dovedit incapabili să o facă.

     Până la sperietoarea cu ”sovietizarea României”, eu m-am săturat să fac ștampile cu numele și CNP-ul pentru toate fetele care completau facturi și să trimit mereu la tipografie pe cineva care să stea la rând să ridice acele facturi, pe care n-aveam voie să mi le tipăresc singur. Până la sperietoarea cu ”sovietizarea României”, eu m-am săturat de funcționari publici corupți, puși pe șpagă și de NUP-uri date de procurori la fel de corupți. Iar astea se întâmplau pe vremea lui Tăriceanu, respectiv Boc, nu doar pe vremea lui Adrian Năstase.

     • Dle Harald,

      http://ro.wikipedia.org/wiki/Sovietizare

      Citez: „În ultimii ani, termenul „sovietizare” este aplicat în sens peiorativ evenimentlor din Rusia din timpul mandatului președintelui Vladimir Putin, evenimete care ar fi căpătat caracteristici specifice defunctei Uniuni Sovietici.”

      Dl Papahagi exagereaza de multe ori, dar impartaseste aceleasi convingeri ca si d-voastra.

      • Nu știu ce convingeri împărtășește dl.Papahagi, dar e pierdere de vreme să plângă de mila publicului ”antenizat” sau isterizat de Antene. Electoratul la care poate spera domnia-sa e altul și ar face bine să găsească metode să se adreseze acelui electorat. Invocarea lui Stalin și a sovietizării ar fi fost poate convingătoare pentru bunicul meu, care fusese deținut politic în 1952 și a murit înainte de 1989, așteptându-i pe americani. Dar pentru taică-meu deja un astfel de subiect nu mai merita atenție, iar pentru mine cu-atât mai puțin.

       Electoratul anti-PSD de azi nu mai este cel care a votat CDR în 1996, iar dl.Papahagi acelui electorat pare să se adreseze. Dacă Marian Miluț adera la Uniunea Europeană în opinci, e problema lui. Dar dacă dl.Papahagi speră să capteze acel electorat, se îndreaptă într-o direcție greșită.

   • Atât Boc cât și Tăriceanu trebuiau să aplice principiile plății în funcție de performanță în sistemul public, să impună standarde înalte pentru performanță și să găsească mijloacele manageriale ca ele să poată fi puse în practică.

    Sub Tăriceanu s-au dat bani la greu pe cercetare cui a vrut și cui n-a vrut, fără nici o verificare a calității produselor cercetare. Eu și alții am obținute proiecte și ne-am făcut treaba, dar și mai mulți și-au bătut joc. Căutați paginile web ale proiectelor și nici măcar nu le veți găsi.

    Sub Boc s-a tăiat 25% și celor buni și celor slabil, otova, frustrând pe toată lumea, când criza era un bun moment de diferențiere între angajații din sectorul public. S-a irosit această oportunitate de restructurare aiurea în tramvai. În universități nu s-a impus nici o politică de corelare a CV-urior cu titlurile deținute, nu s-a creat nici un mecanism operațional de șuntare a grupurilor de interese care blochează prin mecanismul alegerilor academice orice modificare a status-quo-ului.

    • Am facut un comentariu aici despre aceasta chestiune, sper sa fie aprobat:

     http://www.contributors.ro/editorial/domnul-goe-%C8%99i-doamna-nuland/

     Intre altele, problema nu a fost taierea cu 25% a salariului si cresterea TVA. Problema a fost ca aceasta masura (care a fost probabil motivata de imbecilitatea lui Basescu sau Boc de a NU lua masurile economice ce se impuneau in an electoral, preferind sa lase lucrurile sa se deterioreze de la sine) trebuia urmata de restructurare reala, dupa care n-aveau decit sa faca salariile la loc si TVA-ul mai mic.

     Boc si Basescu au mentinut un status-quo, dpdv economic au dat-o-n bara rau de tot. N-au reusit nicio privatizare, n-au reusit nimic. Ce au reusit este insa sa mareasca gradul de indatorare al tarii, ceea ce ar trebui sa ne faca sa ne intrebam: unde sint banii?

     Dupa rau si mai rau: Ponta a transformat privatizarile in circuri.

     • Da, multumesc. Se simte nevoia unor think-tank-uri ale societatii civile care sa propuna politici publice posibile disponibile direct celor care ar urma la guvernare. Cei din partide sunt selectati nu neaparat pe criterii de competenta tehnica in domeniile in care guverneaza. M-as baga la asa ceva pe politici de cercetare si de mediu.

      • Incapacitatea administrativa a tarii este efectul a multor ani de politica de cadre (din 1947 pina acum). De-comunizarea tarii (in mentalitate) nu s-a produs. Partidele nu au „politica de cadre” au numai relatii de „afaceri” sau de rudenie. De aici totul.
       Dracu’ a mai vazut: partidul de „dreapta” numit PDL nu are oameni care sa inteleaga ce e economia reala. Greata-voma.

  • „Initiative politice” nu se mai pot lua in Romania, daca nu v-ati dat seama ! Romanii s-au saturat de politica mai rau ca de poame acre !
   Grupul de Dialog Social (GDS) a ratat ocazia regenerarii morale a societatii romanesti in epoca Iliescu ! Si asta si datorita vigilentei tovarasului Iliescu, care a produs cu pricepere cel putin doua mineriade, daca va mai amintiti…
   Un naiv comentator „Contributors”, Cabuz daca nu ma insel, ne propunea sa ne schimbam noi romanii din proprie initiativa, din bun simt s. a. m. d. Sfanta ignoranta ! Moralitatea unui popor nu se schimba de ieri pe azi, intr-o generatie sau doua. Daca se incepea cu o curatire morala a Bisericii Ortodoxe colaborationiste, cu lustratia fostilor activisti comunisti si a securistilor, poate am fi avut o politica mai decenta. Dar in Romania s-a dorit compromiterea oricarei conduite politice corecte ( va mai amintiti ce-au facut cu Corneliu Coposu cand mai traia?), s-a urmarit anatemizarea bunului simt cetatenesc (vezi golaniada din Piata Universitatii), s-au promovat non-valori in politica (gen Vadim Tudor, Becali etc) si exemplele ar putea continua…
   Pana cand intelectualii nu-si vor da seama ce trebuie sa faca si de unde incepe o resurectie morala, pana atunci toate sunt doar bune intentii fara urmari practice…

   • ….cu alte cuvinte, trimitere la Moise si cei 40 de ani. In cazul acesta, sa tacem si sa lăsăm timpul sa-si facă treaba.
    Dar nu ne discreditam prin încercarea de a-i mobiliza si pe alții in sensul bun. Scrisul e o cale, dar nu e suficient. Așa ca unii sunt mai temperamentali, alții mai pasivi sau doar mai detasati, dar ma aștept orice-ar fi , la mai multă ingaduinta din partea oricui. Așa vreau sa sper. Aroganta am văzut cu toții unde a dus.

   • Domnule, eu la locul meu de treabă știu ce trebuie făcut. Azi mi-au semnat 28 de studenți cu care am ore că au luat la cunoștință standardele Harvard anti-plagiat și că dacă vor veni cu materiale care includ plagiate au luat la cunoștință că vor situația lor va fi comunicată Comisiei de Etică a Universității din București. Acum un coleg scanează declarațiile lor, le voi pune pe blogul studenților și apoi voi cere celorlalți colegi profesori să aplice aceleași standarde în toată facultatea. A fost un exemplu.

    Legat de ce trebuie să facă cineva care a decis să intre în politică, aceea e treaba lui. Dacă dl Papahagi a venit cu materialul acesta, atunci eu îl susțin pornind de la premiza că știe ce vorbește. Să ia așadar o astfel de inițiativă concretă și îl urmez, în stradă la proteste, cum vede dânsul.

    Dacă acest material se va dovedi o simplă petardă fără nici o urmare, atunci nu mă mai interesează viitoarele texte ale dumnealui. Dânsul s-a discreditat într-o astfel de situație, nu eu. Așa cum nu studenții mei se discreditează urmându-mă ca lider al lor care știu mai multe, ci eu ca profesor dacă îi duc într-o direcție greșită.

    gânduri bune,

    • Eu i-am raspuns d-lui Harald.
     Puteti observa si ora la care a plecat mesajul meu( insa ordinea de afisare s-a deranjat) si tot la discreditare faceam referire, caci nici eu n-am inteles apastrofarea dumnealui.

 1. Are dreptate baiatul asta, qoique…e excitat ca un purice…se bat pentru Occident, nu pentru Romania. Iar „miza” ar fi mai degraba sa CĂȘTIGAȚI decat sa va bateti.

 2. Da, scenariul este posibil (Ponta pe canapea, psihanalizat de dl. pastor) si adaug: audienta este reprezentata de parintii copiilor de la scoala 10, si de adeptii lor din toata tara, care s-au revoltat impotriva celei care a demascat mizeria. Vor crede tot, se vor complace in pozitia de victima, vor suporta orice! Majoritatea sint ca EI nu ca EA. Mama respectiva n-are decit sa-si ia familia si sa plece daca nu-i convine!

 3. Ioi, ce coşmar teribil aţi avut noaptea trecută!
  Bunica mea spunea – când răcneam în somn pe la 4 ani şi povesteam apoi, trezită fiind cu duhul blândeţii, că mai mulţi balauri şi zmei roşii ca focul mă fugăreau – că am coşmaruri pentru că m-am culcat „cu burta plină”. Am crezut-o şi o cred şi acum. Burta plină la culcare este drumul sigur către o digestie cu năbădăi şi vise urâte. Încercaţi să vedeţi cum este şi cu burta goală. E drept, cei care au deseori burta goală spun că au coşmaruri ziua, treji fiind. Şi că, dacă au scăpat de năpastă până spre seară, visul urât îi loveşte fix la orele 18,30 trecute fix.
  Poftim, nici măcar coşmarurile nu se mai întâlnesc unul cu altul pe la noi. Unii noaptea, alţii ziua.

   • sa va traduc, daca n-ati inteles ce vrea don’soara casandra: o doare fix in paispe de cosmarurile domnului A. Papahagi, pe care l-a vazut prima oara la TV, si habar n’are cine este, si nici n-a trait in comunism sa stie de ce ii este teama domnului Papahagi de sovietizarea tarii. Sau daca a trait, atunci a facut parte din minoritatea familiilor favorizate de comunisti. Vorbeste de foamea unora de parca ar sti ce inseamna aia… ca multi hipsteri activisti, verzi-rosii, indoctrinati via facebook bulgaria anti-pungesti…
    in timpul asta multi romani nu realizeaza cat de activi sunt agentii kgb in romania, si nici cat de bine vorbesc ei romaneste…

    • Dacă teama d-lui Papahagi de sovietizarea României este reală, atunci este cam rupt de realitate, dar măcar este cinstit. Ceea ce nu e suficient, din păcate. Iar dacă teama d-lui Papahagi de sovietizarea României are scopuri propagandistice și electorale, atunci merită și mai puțină apreciere.

     Nu cred că o să mai votez vreodată în România, dar voturile trebuie obținute explicând corect electoratului care sunt problemele reale ale României secolului XXI, nu fluturând sperietori cu sovietizarea. ”Grecizarea” este singurul pericol real pentru o țară membră NATO și UE. Și da, asta ar trebui explicat electoratului, chiar dacă unii dintre ei vor fi fiind de părere că se trăia bine în Grecia înainte de 2008.

 4. Nu se sovietizeaza nimic. Se continua la infinit lalaiala asta calduta sub radarul Justitiei si valorilor europene. Se santajeaza Europa si SUA cit mai merge….
  E pur si simplu o noua forma de guvernamint. Originala si nedescrisa nicaieri pina acum.

  Numai cei f. imbuibati pot sa tine cu stinga romanesca asa cu e ea acum.

 5. Material cu efect ZERO. Obtineti o hartie oficiala in care sa scrie negru pe alb ca UE ne trimite capsunarii inapoi daca politicienii nu isi baga mintile in cap si daca mai continuam sa ne alegem infractori la conducere, multiplicati-o si umpleti stalpii patriei cu informatia respectiva – asa obtineti atentia poporului majoritar.

  Domnule Papahagi, nu mai pierdeti vremea scriind pentru „fani”. „Fanii” deja stiu aceste lucruri. Dumneavoastra ar trebui sa aveti interesul sa-i convingeti pe „ceilalti”.

  • @ZeroAbsolut

   Pai, pe tine cine/ ce te mai poate convinge?!
   Cand tu deja esti convins ca toti „capsunarii” care se vor intoarce si vor porni catre est vor ajunge cosmonauti.
   Asa ca sa strigam cu toti in cor ” Na Sibir ” !

  • Dacă electoratul USL s-a lăsat sedus de minciuni, asta nu înseamnă că soluția constă în găsitrea unei minciuni care să-i determine să-și schimbe votul. Căpșunarii care s-au integrat rămân unde s-au integrat, chiar și dacă România ar fi exclusă din UE, iar cei care nu s-au integrat vin singuri acasă, sooner or later.

   Dacă oamenii au votat USL fiindcă Elena Udrea își cumpăra pantofi poșete din banii lor, după cum le-a spus MIrcea Badea, soluția nu e să-l pui pe Radu Banciu să le spună că și Liviu Dragnea face la fel, că n-o să te creadă nimeni.

   Soluția e să spună Lucian Croitoru că în practică se colectează doar 55% din TVA, adică oamenii plătesc 24% când cumpără ceva, dar ceea ce ajunge la bugetul statului e echivalent doar cu 13-14%. Adică s-ar putea reduce TVA-ul la 18% dacă s-ar îmbunătăți colectarea, iar suma care ajunge la buget să fie de fapt mai mare decât cea din prezent. Asta înseamnă să faci ceea ce trebuie, nu să fluturi sperietori cu căpșunarii trimiși acasă.

 6. Scenariul ar fi plauzibil, daca economia ar merge snur, daca n-am avea datorie externa de peste 100 miliarde de Euro si rate de restituiri anuale, daca n-ar trebui sa se imprumute Guvernul cu un milliard de Euro lunar,pentru plata salariilor si drepturilor sociale, daca niste intreprinderi de niciunde, ar veni in locul celor plecate de spaima ,,noii ordini”, etc. etc. Scenariul este unul pur teoretic, fiindca dupa latraturile zgomotoase catre cei din Vest si cei de peste Ocean, vor urma gudurari pentru imprumuturi si ajutoare financiare, de criza a ,,noii ordini” si schelalaituri, daca nu vor fi primite!

 7. Si „Occidentul” ce face, mai exact? Se baga cu bocancii in chestiuni de politica interna? Cheama CSM-ul la ambasada sa-i dea ordine? Bate campii, asa cum ati mentionat, cu amprentari si alte prostii? Nu cumva chiar „Occidentul” face tot ce se poate ca sa ne radicalizeze pozitia?

  • Bineînţeles că mai bat şi ei câmpii. Dar noi batem galaxii întregi. Chestia cu radicalizarea poziţiei o spuneţi chiar în serios? Aminteşte de declaraţia lui Hitler din ziua atacului împotriva Poloniei „De la ora 5:30 întoarcem focul!”

  • V-as atrage atentia sa discernem intre pozitii oficiale si pozitiile adoptate de un X, parlamentar (v. amprentarile).

   In caz ca nu v-ati obisnuit, tarile civilizate sint conduse de indivizi patrioti, care incearca sa traga spuza pe turta lor, spre deosebire de Ro, unde presedintele semneaza acte fara sa stie ce semneaza si unde prim-plagiatorul tarii e in vacanta mentala tot timpul.

 8. Referirea la China,aluzia la Rusia de la A3 la 24 de ore dupa plecarea d-nei Nuland,chiar inseamna transmiterea unui mesaj.Fara nicio indoiala .
  Ideea falsa precum ca frumoasele noastre uzine si CAP-uri au fost distruse de catre UE si ca UE ne-a transformat intro piata chiar are pondere .
  Prin urmare d-le Papahagi UNITI-VA!Ce mai asteptati?Aveti de lucru suficient ,sa explicati populatiei ce este dreapta ,pe cine sprijina si la ce foloseste.
  ATENTIE!Nu se cunoaste.

  • „UNITI-VA”?! Cum puteti sa adresati un astfel de indemn proletar elitelor dreptei romanesti?! Si cu orgoliile cum rezolva? Nu vedeti ca avem 4 partide de dreapta in marja de eroare, din cauza viziunii reprezentantilor lor? Si par sa continue sa se infiinteze… ca, nu stiu cum, pentru partiduletele astea de dreapta in coordonarea unui fost prim-ministru sau ale unui consilier prezidential se pot strange listele cu semnaturi necesare. Ciudat cum alte partide nu se pot naste din cauza legilor restrictive….

 9. eu ash intreba; da poporul,mindrul popor rumin oare ce vrea? vrea el oare sistem valoric european?sau mai bine nishte gaz mai ieftin ca noi oricum ne descurcam si tot ce am trait si realizat pina acum a fost sub auspiciu sistemului comunist de valori !
  pina in toamna trecuta fitzuicili de romanica dadeau sigura destramarea euro si asta prin articole saptaminale,
  cei care au vrut ordine vestica o au ! cei ramashi,nu o doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Adrian Papahagi
Conferențiar la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Doctorat la Universitatea Paris IV-Sorbonne, stagii doctorale și post-doctorale la Londra, Oxford, New Europe College-București. Membru al asociației M10.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro