sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Victor Ponta și-a pus piciorul în ghips! Dar va răspunde politic pentru ce se întâmplă astăzi

Ponta e în Africa de Sud. Premierul care are grijă de economie, de leu să nu amețească și de relațiile externe, cu ăia de au zis că ce zice Curtea se execută, nu se discută.

Că deprecierea leului are cauze 100% interne tocmai am demonstrat printr-un studiu publicat vineri. Criza pune presiune pe economie, iar incertitudinea sapă și bruma de așteptări optimiste care mai există. Dacă ăștia fac mizerii și la un mizilic ca citirea unui anunț în Parlament, cum se poate guverna țara asta în lunile care vin? Pariem pe economia lor? Mai investim? Le cerem dobânzi rezonabile la refinanțare? Că vrea Crin Antonescu sau nu, economia reacționează la ce fac / spun liderii. Iar liderii USL nu conduc acum. Victor Ponta e în Africa, era mai simplu să se dea bolnav sau să pună piciorul în ghips.
Între timp, la Bucuresti Ioan Ghișe ne face agenda tuturor. Are el un plan cum că Băsescu mai stă o tură și Parlamentul zice Curții că e o babă proastă și senilă, deci nu contează ce părere are ea.

Îl asumă USL pe Ghise? De ce trebuie să explic eu presei străine că Ghișe e un tip ușor dus cu pluta care e celebru prin declarații crețe? Nu ar fi treaba șefilor USL să-și aducă oamenii la ordine și să transmită poziții oficiale? Dacă au decis ca Parlamentul respinge decizia Curții, să o spună clar. Dacă au decis că Ghișe e nebun, să o spună clar. Chiar e Ghișe un dus cu pluta sau asta e poziția PNL? Dar a USL?

Tăcere. Ponta e în Africa de Sud.

La USL pare că nimeni nu mai conduce nimic, fiecare sony din ăsta mic e de capul lui și face agenda cu declarații, liderii se dau ascunși.

Doar Hrebenciuc săracul le zice ca nu se poate, ca nu e legal. A zis aseara la Realitatea: nu e legal, și credeți-mă că știu legea. Cu alte cuvinte: le făceam și pe vremea mea, dar mai țineam la ceva aparențe. Apropo, l-ați văzut pe Mitrea ce normal la cap e când apare în ultima vreme?

Oare când am alunecat spre realitatea în care îi regretăm pe Hrebenciuc și Mitrea?

Dacă ăștia vor face o tâmpenie azi, Ponta va spune la Bruxelles: a, nu știu, eu eram în Africa de Sud?

Sau că e treaba Parlamentului, care e altă instituție? Oare crede că-i merge? Întotdeauna liderii majorității răspund de ce face Parlamentul. Da, știu că sunt alți șefi de grup, dar grupul parlamentar e al partidului, nu invers.

Dacă mai aud un analist că Parlamentul e instituție separată și e de capul lui, îl trec definitiv la categoria „tâmpiți interesați”. Nu instituția ”Parlament” ia azi o decizie, ci o majoritate parlamentară PSD – PNL. Majoritate condusă politic de Crin Antonescu și Victor Ponta.

Lasă că nu înțeleg de unde ideea că e nevoie de cvorum ca să se ia act de ceva, dar ei și-au inventat problema, ei să o dreagă.

Ponta este liderul majorității. Și Antonescu. Nu merge cu pus piciorul în ghips și fugit în Africa.

http://www.facebook.com/Cristian.Ghinea.CRPE

Distribuie acest articol

71 COMENTARII

 1. Ce face Ghișe acuma … începe să semene cu Idiocracy … nu sunt departe de a organiza pe TVR1 sau Antene emisiuni concurs „demite președintele” sau „aprobă ordonanța” în care telespectatorii interesați pot decide în direct să dea jos un personal care nu convine celor ce organizează show-ul, sau să treacă o lege populistă direct din emisiune.

  Eventual cu animale sălbatice care fugăresc personajul vizat, comenatori isterici și public înnebunit. Sau gen „Surprize, suprize”, cu un revoluționar invitat, vizitat în direct de câțiva mineri, sau oameni de-ai lui Dogaru … Cred că multora un astfel de scenariu li s-ar părea normal, sau poate doar „ușor” exagerat.

  • De regula, cand Ponta pleaca inopinat, actioneaza un Grajdan. Exemple: Ponta pleaca in Afganistan (dor de trupe) – Grajdan Intaiul face antologica depunere de acte; Ponta se duce la un meci in Polonia & excursie la Viena (am uitat pretextul) – Hidroelectrica intra in insolventa ..s.a.m.d. pana in zilele noaste cand grajdanul Ghise pregateste tiribomba parlamentara. Cred ca s-au prins si ambasadorii straini si stau in alerta…

  • Cred ca nu stiti ce inseamna razboi civil, altfel nu ati mai arunca asa usor cu vorbele. Cand s-a ajuns la razboi civil, timpul vorbelor a trecut de mult si nici una din parti nu se va mai opri sa asculte explicatiile celeilalte. Intr-un razboi civil multi oameni (printre care va puteti numara si dvs, si eu) isi vor pierde nu numai 25% din salariu sau x% din pensie ci chiar casele, familiile si viata. De aceea eu nu as pomeni despre asa ceva nici macar in gluma. Nu e foarte greu sa pornesti asa ceva dar e foarte greu sa-l opresti (fiecare parte vatamata va incerca sa-si razbune pierderile) si costurile sunt enorme.
   Credeti-ma: ar fi ultima dorinta pe care sa v-o puneti.

   • Sintagma a fost folosita de Antonescu si Monica Macovei, nu de mine.

    E drept, eu cred ca trebuie sa lustam toata clasa politica si sa limitam mandatele tuturor la max 2. Pentru asta, cred ca merita sa le dam putin borsul, un pic de revolta populara.

    • …poate 2x2ani? atunci responsabilitatea lor ar fi mai mare si nu ne-am procopsi cu cite o ghise,fenechiu sau cite o shova pe viata..!

  • Să zică nu la ce? În Parlament se ia act de decizia curţii. Nu-i întreabă nimeni nimic, nu se votează vreo lege, aşa că tot poa să zică nu cât poftesc.

 2. Apropos domnule Ghinea, daca presedintele zice ca nu e primar sa semneze ca primarul,inteleg ca la parlament trebuie sa fie ca la primarie. Vii,lasi sau citesti hartia si pleci. Asta nu e bine domnule Ghinea!

  • Da domnule vasiler, in cazul de fata da. Pentru ca in cazul de fata legea (constitutia) spune clar: „Parlamentul ia act de decizia CCR” si nu „Parlamentul semneaza pe decizia CRR” sau „Parlamentul voteaza daca decizia CCR este buna sau nu”. La fel se intampla la orice hotarare judecatoareasca definitiva: cei in cauza iau act de aceasta si sunt obligati sa o aplice. Altfel am trai in haos. Deci nu are nici o legatura cu presedintele care si el este obligat uneori sa semneze ca primaru (de exemplu atunci cand respinge o lege de la promulgare si, daca parlamentul o intoarce exact la fel, este obligat sa o promulge). Asta e legea si presedintele s-a conformat pana acum. A dat-o cotita doar atunci cand legea ii lasa loc de intors. Problema cu USL-ul este ca vrea s-o intoarca si atunci cand legea este clara si neinterpretabila.

  • Parlamentul nu semeaza, nu hotareste, nu decide.
   Decizia CCR se comunica Parlamentului…
   (art.legea 3/2004 – art . 45: (1) Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.
   (2) Legea de revizuire a Constituţiei sau, după caz, măsura demiterii din funcţie a Preşedintelui României intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a hotărârii Curţii Constituţionale de confirmare a rezultatelor referendumului.
   (3) Curtea Constituţională publică rezultatul referendumului în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi în presă.

   Ce concluzie tragem noi copii dupa aceasta lectura:
   1. Emitentul si postasul sunt una si aceiasi CCR.
   2. Plicul e adresat si parlamentului si Monitorului oficial.
   2.a Destinatarul 1 (parlamentul) poate sa primeasca sau nu plicul. Nu i se cere parerea daca este sau nu de acord cu continutul.
   2.b Destinatarul 2 (MO) trebuie sa o publice.

 3. As putea sa ma insel dar ideea ca e nevoie de cvorum pentru a lua act de ceva au luat-o de la CSM. Care nu putea lua act de demisie fara cvorum.
  Abuzul de institutii dauneaza grav sanatatii publice.

  • … adică, „răzbunarea prostului”.

   Vă doresc să trăiți într-o țară fără instituții (să fie una singură …), dar nu la noi.

  • Nu. Cvorumul CSM e definit de lege, altfel decât în cazul Camerelor. Art 27 (2) : ”Lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri, iar lucrările secţiilor se desfăşoară în prezenţa majorităţii membrilor acestora.” Legea cere cvorumul explicit pentru orice fel de lucrari ale plenului. In schimb, Constitutia cere cvorum doar la legi, hotarari si decizii.

 4. Acum cativa ani, alt politician (Traian Basescu) se fofila cu ocazia unui mare eveniment national (Ziua Romaniei), si pentru a scapa de huiduielile ce i se pregateau, s-a dus intr-o foarte importanta vizita de stat in Kazahstan. Sau Uzbekistan. Sau Tadjikistan. Sau Turkmenistan. Nu stiu exact, dar de asa mare importanta… am uitat! Rusine sa-mi fie! Parca si d-ra Roberta Anastase a fost plecata cu… treburi importante (!?!) intr-o tara, cand era nevoie mare de ea aici! Asa ca… se poarta, de ce va mirati?

 5. Am o singura intrebare de bun simt: chiar sunteti convins ca in Romania sunt 18,3 mil. de adulti cu drept de vot? Daca aveti un raspuns corect ,democratic,care sa-i satisfaca pe cei care au votat DA la referendum atunci dati-l ,daca nu NU si ramaneti la gradul de nesimtire: i-am ciuruit (pe la spate!).
  PS
  Basescu mai are cateva d’astea: cand l-a acuzat pe Chirita ca a devalizat FNI,iar apoi l-a luat in PD si l-a pus candidat la S5 sau cand a reclamat furtul cu softul care s-a dovedit un fas. In ambele cazuri i-a pacalit pe cei ca dvs. care au descoperit un castigator perpetuu ,dar cu carti masluite sau pe gresesla adversarului!

  • Hm, exista motive speculative sa credem ca sunt mai putin de 18.3 milioane de români cu drept de vot domiciliați în Ro. Exista însă motive mult mai serioase sa credem că la referendum s-au prezentat mult mai putin decat 8.4 milioane de români cu drept de vot.

  • „Am o singura intrebare de bun simt: chiar sunteti convins ca in Romania sunt 18,3 mil. de adulti cu drept de vot?”
   Raspunsul corect, oficial, a fost dat de MAI (18.3 mil) ….si raspunsul nu trebuie sa-i satisfaca nici pe cei care au votat si nici pe cei care nu au votat !

   PS: cand vor aparea alte date OFICIALE atunci vom mai discuta ….in viitor ! :)

  • Ca sa vi se raspunda cinstit la intrebare, incercati sa raspundeti cinstit la doua intrebari ajutatoare:
   1. Sunteti convins cetatenii au drept de vot indiferent ca sunt la mare, la soare, in Japonia sau in Spania? Chiar si cei ce si-au pierdut buletinul au drept de vot? (DA/NU)
   2. Credeti ca au murit 3 milioane de cetateni romani in cativa ani de zile? (DA/NU)

   P.S. Problemele nationale ale Romaniei privesc pe cetatenii romani? (indiferent daca si-au pierdut buletinul sau lucreaza pe moment sau definitiv in Spania, Italia, etc..)

   P.S1. ce legatura are PS-ul cu problema in discutie?

  • Nu eu trebuie sa raspund ci MAI, care a utilizat cifrele de la locale. Adica atunci a fost OK (ca nu se cerea cvorum) dar acum nu mai e?
   Iar ca sa stabilim nitel cauzalitatea: Basescu a fost ales presedinte de „popor” (ca tare place sintagma asta) pentru 5 (cinci) ani 2009-2014. Si iata ca un grup de parlamentari (>300) au decis ca nu il mai vor, fara a avea un motiv real. Din cauza lor am cheltuit sute de milioane de euro, ne-am discreditat extern si am inceput un proces rapid de ingropare a economiei, care mai tusea nitel, dar totusi mergea. Hai sa o lasam mai moale cu acuzele.
   iar acest ping-pong cu uite ca si aia au facut asta nu (mai) merge. Ce au facut acum usl-asii a depasit orice limita. Pentru cei care admira Rusia, le recomand cu caldura sa ceara azil politic acolo.

  • raspunsul de bun simt este ca in acte sunt 18,3 mil de adulti cu drept de vot. Cum ai considerat ca actele sunt bune la inceput asa si acum au aceeasi valoare. Daca tu nu-l vrei pe TB eu il vreau si nu trebuie sa accept ce vrei tu incalcand legea doar ca tu te-ai exprimat la vot. Lasa trecutul, utita-te la prezent si minuneaza-te de cei pe care ii doresti!

   • In conditiile in care cvorumul se mentine la 18,3 (minus mortii si debilii mental descoperiti acum!) atunci demiterea lui Basescu devine foarte simpla. Presupunand o urma usoara de onoare la Basescu ,USL poate sa accepte si sa voteze in parlament rezultatele referendumului din 2009 cu 300 parlamentari si o camera. Onorabilul domn Basescu isi da demisia asa cum a promis. Dar la referendumul de modificare a Constitutiei nu se face cvorumul caci nu are de unde sa iasa la vot peste 60% din electoratul real! Si uite asa Basescu nu mai e presedinte pe limba lui! Ce ziceti ,e teatru absurd sau realitatea romaneasca?

    • Daca subiectul unui referendum prezinta interes pentru electorat se indeplineste conditia de prezenta de peste 50% din numarul de alegatori. In 2009 prezenta a fost de 50.16% la referendum iar la prezidentiale undeva spre 55% in aceleasi conditii ca si la actualul referendum. La alegeri (de orice fel) scopul este sa-i convingi pe cei nehotarati nu sa obtii voturi pe care deja le ai (ale celor ce cred in doctrina ta).

  • eu nu stiu cati sunt, cifra a fost inaintata de ministru de interne de atunci.
   nu pot sa nu cred un demnitar ajuns in asa inalta functie.

  • intrebarea dvs e de „prost simt” si nu dovedeste decat faptul ca habar nu aveti ce e aia democratie si cum functioneaza:

   – „sunteti convins ca in Romania sunt 18,3 mil. ” => e irelevant ce convingeri are persoana X, ceea ce conteaza in democratie e doar ce spune legea si ce spun cifrele oficiale.

   – doriti „un raspuns corect ,democratic,care sa-i satisfaca pe cei care au votat DA la referendum” => de „satisfacut” votantii se ocupa eventual partenerii lor de viata, politica si democratia au alte prioritati. In democratie pot fi 49,9% de nemultumiti de rezultatele unui vot, asta e, obisnuiti-va odata cu ideea asta si nu mai veniti cu intrebari scoase din negura comunista

    • Daca cineva din CCR a mintit/furat, acuzi, judeci, inlocuiesti membrul/membrii CCR care au facut asta. CCR nu fura; oamenii din CCR fura. Nimeni nu ar trebui sa isi permita sa ignore o institutie a statului, odata ce a dat o decizie. Daca incepem sa ignoram institutiile doar pentru ca unii membri sunt corupti, iese haos.

     Ce-ar fi daca am incepe sa ignoram politistii pe strada, pentru ca, deh, stim cu totii ca politistii iau mita?

     • Asa este!Altfel, cand nu ne convine ceva, ne luam rudele si iesim in strada sa protestam ca nu-i bine.Ne convine sau nu legile trebuie respectate.Daca nu sunt bune, le schimbam.Pana atunci sa le respectam, chiar daca nu ne convine!
      Asta e democratie!ASTA! Si chiar daca nu-ti place respecti.
      Si obiceiul USL de a nu participa la lucrarile Parlamentului sau de a parasi sala, cum au facut azi, sunt exact obiceiurile lui Gigel care se supara pe Ionel, isi ia jucariile si pleaca.
      Am vrut sa scriu ” oameni politici” dar greseam :oameni din Parlament, MATURIZATI-VA!!!
      Nu sunteti dusmani intre voi, sunteti acolo sa reprezentati interesele ROMANILOR!!!!!!!!!!Si USL, si PDL, si UDMR, si ceilalti.ROMANILOR, sunteti chiar cretini, de nu intelegeti?
      Nu pe ale voastre!

     • phiiii….
      Deci asta e valabil si la faza cu „reducerea numarului de parlamentari ca Parlamentul e corupt” sau la idiotenia aia cu „Parlament unicameral” – corect? :P

  • @Arthur
   inteleg ca cine face precum ceic are au votat DA la referendum,a tunci e democratic… cine face altfel inseamna ca e urat, natarau si mamica lui nu l-a iubit cand era mic. …

   am o dilema.. ce facem cu cei care au votat pentru alta constitutie… la un alt referendum , de asta data validat??

   • Dat fiind „specificul” forumului raspusurile sunt pe linie si le-am asteptat! Am vrut doar sa vad pana unde duce fanatismul basescian si am vazut ca se merge pana la negarea realitatii factuale spre virtualitatea birocratica.Pastand proportiile se poate spune ,cu aceleasi argumente, ca de fapt comunistii au castigat alegerile in ’47 pentru ca asa a zis BEC-ul si CCR -ul sovietic. Iar ticalosii de taranisti si liberali au incercat sa deturneze vointa populara a celor care au numarat!
    Ce este adevarat este ca daca cei 5~6~7 mil. de cetateni care au votat DA nu isi apara votul inseamna ca isi merita soarta si ca inca o data minoritatea fara scrupule morale va conduce o majoritate . Si chiar legal.
    PS2
    Anterior am vrut doar sa va reamintesc cum a devenit „invincivbil” presedintele vostru preferat ,intr-un forum cu alura intelectuala!

    • Tocmai că nu zicea BEC și CCR-ul sovietic, că zicea „Partidul”, care și-a băgat toți bocancii în justiție sau presă sau ce altă putere în stat mai vrei tu, și efectele astea – că doar Partidul (unul singur, cu P mare) are a lua orice decizie și are a supune pe oricine – le trăim după cum vezi și azi, în viziunea Iliescu/USL.

     Eu nu sunt băsescian, dar știu sigur că sunt anticomunist, și acest anti se extinde până la practicile folosite de respectivii commies, tehnici de aruncat ură și mâțe moarte în tabăra adversă, metode pe care le-am recunoscut din plin (nu le-aș mai fi văzut!) în ultimele luni. Probabil le-aș fi văzut din timp, dacă urmăream antenele, dar n-am putut să rezist la „profesionalismul” mocirlos de pe posturile respective.

    • @arthur

     1. stimate domn, si cei 9 milioane de cetateni care au cerut in cadrul unui referendum valid schimbarea constituiei si un parlament de 300 de locuri ce ar trebui sa faca?

     2. stiti bine ca venirea comunistilor la putere nu are nici o treaba cu situatia actuala, numai va facei ca nu intelegeti.

     3. nu, nu e vorba de presedintele preferat. e vorba de modul in care a fost demis. inca nu am inteles in ce fel a incalcat constitutia.

     4. stiti.. am o veste.. am cunoscuti care au votat pentru demitere si care acum sunt scarbiti de tot circul … asa ca nu mai sunteti 7 milioane. in plus, atat timp cat exista un soft care ar fi impiedicat votul dublu si nu a fost folosit niic nu cred ca au fost 7 milioane.

     • Pai, a incalcat-o!
      Rolul Presedintelui (si pentru ceea ce ii platesc EU salariul) NU este sa faca lobby unei firme de 2 bani jumate, care vrea sa distruga una dintre cele mai frumoase zone ale tarii si sa ia aurul Romaniei pe nimic!
      La cazul Rosia Montana ma refer! Eu NU platesc un Presedinte care sa fie agent comercial!!!

      • a decis curtea constitutionala ca presedintele a incalcat constituita? nuuuuuu… si atunci?

       cat despre Rosia Montana parca un forum care promova bucuriile aduse de acea firma care voia sa faca explaotari in zona era sustinut si organizat de sotia lui Antonescu… insa asta o uitam nu-i asa? sau o fi sarcina de serviciu…

    • > se poate spune ,cu aceleasi argumente, ca de fapt comunistii au castigat alegerile in ’47 pentru ca asa a zis BEC-ul si CCR -ul sovietic. Iar ticalosii de taranisti si liberali au incercat sa deturneze vointa populara a celor care au numarat!

     Prostii, mai citiţi puţină isotrie ca să vedeţi cum au furat comuniştii (de fapt ruşii) alegerile din România în toamna anului 1946 (nu 47). Mură în gură: http://www.foia.cia.gov/docs/DOC_0000483695/DOC_0000483695.pdf

  • Nu contează ce crede Ghinea, contează ce a trimis MAI la BEC. Iar dacă MAI zice că-s 18,3 milioane în evidenţă, atunci probabil că ori ăia sunt complet idioţi, ori chiar atâţia cetăţeni cu drept de vot sunt.

  • @arthur. Deci tu vrei sa lipsesti diaspora de dreptul la vot? nu vrei sa dai o tura prin Spania sau Italia si sa le-o spui in fata? ai cocoasha tare? In rest: 19 mil. STABILI in RO (provizoriu recensamant), adauga diaspora si scade minorii.

   • Dupa o luna in care se tot explica cum e cu listele permanente tot nu ati inteles nimic.Va mai explic eu o data cu slabe sperante ca veti intelege:
    -Pe listele permanente ,cu date de la autoritatile locale, se inscriu,conform legii referndumului,cetatenii cu domiciliul permanent in Romania.Acestia sunt luati in calcul la stabilirea cvorumului.
    -Cetatenii romani cu rezidenta sau domiciliul in strainatate voteaza acolo si sunt trecuti pe liste suplimentare. Deci nici gand de pierdere a dreptului de vot ci doar ca nu sunt luati in calcul la cvorum lucru normal intrucat statul roman nu are o evidenta clara(adica swu8nt la discretia civismului individului de a se inregistra la ambasada si a acesteia de a transmite datele in tara!) asupra evolutiei lor dpdv cetatenie,rezidenta,deces etc.Mai mult cetateanul roman rezident in strainatate nu poate vota la locale in Ro,dar poate vota in localitatea din UE unde este rezident.
    -in cei 19 mil. recenzati intra si minorii si cetatenii declarati a fi plecati din localitate,dar fara rezidenta in strainatate asa ca scazand cei 3,8 mil. de minori raman 15,2 mil. de cetateni care ar fi trebuit sa fie pe listele permanente luati in calcul pentru cvorum.
    -tantalaul de Rus (sau basescianul!) a prezentat cifra de 18,2 mil. de CNP-uri aflate in evidenta MAI si a AEP ceea ce era complect incorect caci acestea nu fusera actulizate la realitate de ani buni si mai ales nu fusesera curatate de rezidentii din strainatate.
    -Cei 6 ticalosi au emis „erata” fara consultarea tuturor colegilor si au introdus ca lege de referinta legea de alegere a presedintelui (asa cum a cerut Basescu din garaj!),lege in care nu este cerut cvorum si unde listele de alegatori sunt definite pe cetatenie romana ,indiferent de domiciliu ceea ce este normal.Cetatenii romani putand sa voteze la orice sectie pe liste suplimentare (vezi Paris 2009!),daca nu este in localitatea de domiciliu.
    In final Basescu ramane presedintele unei minoritati tot mai mici, prin frauda,la fel cum a fost reales in 2009 (cati procurori or fi verificat cum s-a votat in strinatate dublu fata de alegerile anterioare si intr-un ritm imposibil?).
    Acum probabil ca urmeaza programul de „cumparari” de toamna astfe ca al;egerile sa fie organizate de guvernul MRU 2 si bineinteles sa fie castigate de o platforma de dreapatrizibila coaliazata cu PPDD!Rasul lumii vom fi,dar o sa va placa !

    • @arthur
     Pai daca nu se ia in consideratie la referendum pentru ce sa voteze? Doar asa ca
     sa se plimbe unul prin Spania niste sute de kilometri?
     Daca nu se ia in consideratie, romanul din strainatate la cvorum de ce a dublat usl-ul
     sectiile in strainatate imediat ce a convenit ca trebuie facut cvorum, cata vreme
     pana in acea clipa, stiut fiind ca „exteriorul” nu voteaza ca „interiorul” cautase sa
     reduca din sectii?

    • Eşti dezonformat. Mai uită-te şi la altceva decât la Antena 3.

     Rus a respectat legea. La fel şi Stroe a trebuit s-o respecte chiar dacă a făcut pe şmecherul şi a aruncat tot felul de fumigene. Pentru că n-au putut falsifica datele, s-au limitat la a mai scoate înca vreo 32 de mii de oameni morţi de pe liste şi au aruncat pisica moartă cu excluderea cetăţenilor din disporă peste gard la la Curtea Consituţională. Curtea de fapt ceruse altceva, listele din 5 lulie în baza cărora a fost organizat referendumul. Iar CCR a decis: cetăţenii plecaţi din ţară nu pot fi exclusi de pe liste, iar referendumul este invalidat din lipsă de cvorum.

     http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/adevaratele-cifre-ale-referendumului-iata-cati-cetateni-cu-drept-de-vot-are-de-fapt-romania.html

 6. o fi plecat pe banii Romaniei sau pe ai useleului?! o fi in concediu?! care-i interesul STATULUI in deplasarea lui Ponta?! restul ce mai conteaza!

 7. nu cei care ne conduc sunt de vină,ci noi, toţi românii purtăm vina. Pentru că am uitat (sau nu am ştiut niciodată) ce înseamnă valoarea umană, pentru că nu ştim ce vrem ca să ştim pe cine sau de ce să votăm.exemplu de dialog: ai votat DA sau NU? Am votat DA chiar daca nu sunt de acord cu ce au făcut USL-iştii. Dar de ce vrei să nu mai fie Băsescu? Pentru că a făcut multe rele. Ce? Nu ştiu, dar sunt multe. Aşa gândesc mulţi români din păcate, şi aşa pot toţi securiştii,comuniştii şi politicienii corupţi să îşi facă mendrele, petru că noi prin votul nostru le legitimizăm prezenţa în Parlament şi acţiunile ilegale. Hai să ne trezim şi să învăţăm din greşelile noastre de azi şi ale înaintaşilor noştri de-a lungul timpului. Deşteaptă-te ROMÂNE! este cel mai bun indemn pentru noi toţi!

 8. Va raspunde in fata celor 7400 000 de romani care au votat demisia, printre care ma numar?
  Sa avem Pardon, domnule Ghinea!

  • Buna ziua
   Si eu am vota pentru un parlament unicameral si 300 de parlamentari, in cadrul unui referendum VALIDAT, si alaturi de mine au votat pentru cele doua chestii de mai sus alti 9 milioane de oameni. In fata noastra cine raspunde pentru ca USL-ul refuza sa puna in aplicare acest referendum, desi Basescu si-a oferit demisia la schimb cu aplicarea rezultatelor acelui referendum?

   • Mai cititi legile. Presedintele Romaniei are dreptul sa chestioneze electoratul pe teme pe care el le considera de interes general. Dar rezultatul unui asemenea referendum are caracter pur consultativ, ceea ce e foarte bine. Daca, spre exemplu, unuia ca Traian Basescu ii vine ideea aberanta sa chestioneze populatia cu privire la o problema atat de complicata cum e arhitectura constitutionala – de care majoritatea nu are habar -, parlamentul nu este obligat sa respecte decizia populara.

    • Daca Parlamentul este organul care reprezinta in mod direct poporul, de ce NU ar fi obligat sa execute vointa poporului? Indiferent care ar fi aceea?

   • Exista o lege depusa la Parlament chiar de catre uslinosi pentru reducerea numarului de parlamentari. Oltean spune ca e smecherie, dar nu depune alta.
    La vremea cand hotararea era aprobata referendar, Boc era sef de guvern iar majoritatea parlamentara era a lui Basescu. De ce e doar USL vinovata?

   • Aplicarea referendumului cu 300 parlamentari si o singura camera este o ocazie perfecta de a scapa de Basescu! Parlamentul aproba legea ,iar Basescu isi da demisisia,caci asa a promis. Apoi referendumul pentru modificarea Constitutiei la o camera cade din lipsa de cvorum raportat la 18,3 mil.din listele de acum(nu au cum sa voteze peste 9 mil. de romani pentru acesta miza,la cel din 2009 a fost smecheria ca era impreuna cu prezidentialele!),referendumul nu e validat ,dar scapam de Basescu pe limba lui! Asata daca ar avea onoare,ceea ce e indoielnic!

 9. Buna luare de pozitie. Dar la intrebarea de ce trebuie sa raspunzi tu presei straine pentru declaratiile crete ale lui Ghise raspunsul e simplu: pentru ca asta ti-ai dorit sa faci in viata. :))

 10. Neobisnuita aceasta luare de pozitie din partea dumneavoastra, domnule Ghinea, care ne-ati obisnuit cu puncte de vedere mult mai detasate! Salutara, insa!

  Exact la aceste aspecte ma gandeam in ultimele zile. Mie una nu-mi place PDL in ansamblu, dar acolo mai dai de un Cristian Preda, Paleologu, Funeriu, Macovei, oameni al caror cuvant reprezinta ceva, chiar daca mai fac si greseli. La PSD, o parte din garnitura veche si uzata s-a retras, dar cine e valul nou? Sova, Robert Negoita, Ponta (=plagiat), Olguta Vasilescu, Mazare, etc. Unul mai penibil ca altul. Eu una nu stiu macar o persoana de anvergura in PSD care sa-mi inspire incredere. Si asa am ajuns si eu sa ii regret exact pe Mitrea si Hrebenciuc, macar ei se gandeau de doua ori la consecinte pana sa forteze usa legii cu umarul.

  Cat despre PNL, nu stiu daca exista un val nou acolo. Toti sunt vechi si, cu toate astea, foarte imaturi. Mai ales astazi PNL s-a compromis mai rau ca PSD, fortand pentru cateva ore boicotarea sedintei Parlamentului la care, culmea, nici nu era nevoie de cvorum. De la oameni ca Rusanu, Vosganian, Tariceanu ma asteptam la mai mult pana acum cateva luni.

  Am tot sperat in ultimele luni ca „adevaratii” liberali sa se destepte si sa realizeze ca drumul pe care au pornit alaturi de Crin Antonescu duce fix intr-o prapastie. Dar se pare ca acei liberali adevarati nu exista. In afara scrisorii deschise a lui Andrei Chiliman, e liniste si pace in PNL. Poate se vor trezi din somnul ratiunii cand vor fi chiar deasupra prapastiei, ca si coiotul din desenele animate.

  • Doamna, va rog sa ma credeti pe cuvant: astia nu se vor trezi nici dupa ce vor fi atins fundul prapastiei. Si atunci vor fi cu ochii pe pereti cautand vinovatul oriunde, mai putin in batatura proprie.

  • …liberalii de bunacredinta au devenit complicii inocenti ai antenescului, pentruca au tacut si nu au ridicat glasul cind au vazut ca se realizeaza alianta ciudata tocmai cu cei care le-au bagat in puscarie tatii si bunicii; si au tacut cind au vazut cum pe doctrina pnl se infiereaza cu aparatul (fierul infiereaza,nu?) stema ci_mei rosii -desi, in ultimele 3 sapt. s-a dovedit ca ”liberalii” direct interesati au fost mai agresivi si mai violenti decit pucistii sefi; si cred ca aceasta complicitate se va spala greu sau deloc, cu drum deja inceput spre procentele pntcd-ului; pe barba lor si pe doctrina altora;nu cred ca mai ajuta debarcarea lui antenescu3,14 sau alierea cu polul de dreapta care se formeaza-si care ar face actual o mare greseala daca ar accepta alianta…asta e -pacat…

 11. …si ce s-a intamplat astazi de trebuie Ponta sa raspunda? isterie, dom’le, isterie peste tot. eu credeam ca numai Antena 3 face chestii din astea.

 12. In afara de citiva nefericiti care cred sincer ca Basescu le-a luat din pensii si salarii, numai din cauza ca este un dictator, ceilalti sunt extrem de cerebrali, ei sunt impotriva numai si numai din teama justitiei. Pina cind loaze ca Felix, Fenechiu si citi or mai fi din toate partile, nu va fi liniste.
  Uneori ma gindesc ca pentru a instaura o democratie adevarata ,poate ar trebui inceput prin ceva manevre nedemocratice.

 13. Stimate CG,

  Nu cumva Ponta are capul in ghips?
  Cred ca lucrurile au mai evoluat fata de 1989, fata de „marea invalmaseala”…

  Cat despre raspundere imi place sa sper ca va suna goarna pentru raspunderea penala.

  Cu ganduri bune!

 14. Sunt curios daca toata tevatura asta o sa ii coste ceva, mai ales la alegerile parlamentare. Oare oamenii o sa ii penalizeze ? Fiindca sunt destui cu credite pe care cred ca i-a deranjat faptul ca euro a crescut (lasand la o parte ca in ultimele zile si-a mai revenit).

 15. @TOTI

  Inafara FAPTEI incredibile de-a parasi AMBII tara taman cand era focu’ mai incins (si cui naiba ne-au lasat, TEORETIC?!), inafara cronologiei ridicole care ne-arata ca in Africa de Sud congresul incepe cand Ponta a declarat ca se-ntoarce, mai e ceva NELINISTITOR LA CULME: dom’le, n-au plecat pe Marte, ar fi gasibili macar acum, la 24 h post-festum, sa zica ceva, sa aiba o minima reactie, sa vedem, usurati, ca nu s-au sinucis, nu?! DACA ar exista un jurnalism (de investigatie) cu-adevarat profi si cu-adevarat autonom…Hai ca Africa e departe si cam scump, dar in Italia putea sa se trezeasca ex-interimarul cu niste paparazzi sa-l intrebe ce-are de zis?! ca nu si-o fi trimis in alta vacanta limbarita, cred ca sunt impreuna la plaja…

  Sau, sa descopere numitii (si inexistentii ziaristi) ca DE FAPT nu-i unde-a zis, ca e la loc de taina, cu Victorash alaturi, la un frecat ridichea de catre Cumatrul Felix si la brainstorming de noi miselii…Londra, SPLENDIDA CASA A LUI fELIX?!

  Sau ORICE, dar sa zica macar TV ceva despre zisele lor, oricat de mediate si neverificabile pana la aterizare, etc, etc.

  NU DOAR INOPORTUNA LOR ABSENTA FIZICA FRAPEAZA ZILELE ASTEA, CI NON-REFERIREA LA EA, ABSENTA, LA EI CA FIINTE POLITICE CUVANTATOARE, BARBATI DE STAT, NU?! PARCA I-AU PRINS SOTII IN SIFONIERELE SOTIILOR, AU REUSIT S-O STEARGA PE BALCON CAND SOTUL S-A DUS NERVOS DUPA ARMA SI TULEOOOOO, NICI CA S-A MAI AUZIT DE EI…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Cristian Ghineahttp://www.crpe.ro
Cristian Ghinea este europarlamentar, copreședinte al delegației USR PLUS în PE. A fost Consilier de Stat pe Afaceri Europene la Guvernul Romaniei și Ministru al Fondurilor Europene în cabinetul Cioloș. A fost director al Centrului Roman de Politici Europene (www.crpe.ro). A lucrat opt ani în media românească, iar între 2007 şi 2008 a studiat guvernare europeană la London School of Economics. În trecut, a fost implicat într-o serie de proiecte civice cu organizaţii precum Societatea Academică Română, Centrul pentru Jurnalism Independent, APADOR - CH şi Freedom House. Este autorul capitolelor despre România din prestigioase rapoarte internaţionale ca „Media Sustainability Index” şi „Nations in Transit”. Domenii de expertiză: - structura instituţională a UE - democratizare - studii media - transparenţa şi responsabilitate în administraţia publică Republica Moldova

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Opinie-răspuns la opinia vicepreședintelui PSD: putem aboli cota unică, dar cu asta ce-am rezolvat?

Percep opinia prezentată zilele trecute în ZF de dl. Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD, ca o binevenită deschidere la dialog privind oportunitatea renunțării...

In chestiunea scandalului MTR, despre toleranta si corectitudine politica

Nu se mai termina povestea cu MTR. Unii vor sa vada nu stiu ce film tezist, din acelea cu tema corecta politic la care...

Echipa câştigătoare a Preşedintelui Iohannis

La un an de la alegerile parlamentare, România are, în fine, o echipă câştigătoare : alianţa  social-liberală  şi-a definitivat lista de miniştri...

De-democratizarea regimului politic din România. Interviu cu politologul Alexandru Gussi

Președintele l-a desemnat pe Nicolae Ciucă din nou ca premier, după o criză politică îndelungată. Cum s-a ajuns la această criză și...

De ce s-a întâmplat ce s-a întâmplat în ultimele luni în România

Cele mai vizibile probleme din ultimele luni în România au ținut de 3 crize – criza în sănătate (Valul 4 de Covid...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro