joi, ianuarie 20, 2022

Viermele Român

A apărut la țanc, de parcă l-aș fi invocat, nici nu știam câtă nevoie era de portretul lui, să-l vadă și audă toată lumea așa cum este, ubicuu, nepăsător, vorace: viermele român. Odată ce-l asculți, nu-ți mai iese din minte, un adevărat Ohrwurm (vierme în ureche) cum spune neamțul, poate deveni hit-ul acestor alegeri.

Buna ziua, România,

Mă cunoașteți, mă cunosc

Nu știu nimic, nu recunosc, nu sunt de-acord, nu mă opun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Eu sunt viermele român

Și dorm în patul vostru curat

Cu cearșaf apretat

Eu sunt viermele …

Consăteni și sunt cetățeni

Stau puțin, nu mă grăbesc

Vă respect, vă mulțumesc

Încă ceva vreau să vă spun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Vreau doar un vot

Asta e tot

Nu sunt absent

Dar ar fi oportun

Eu sunt viermele român

Și dorm în casa voastră de bani

Marca mea-i din Balcani

Eu sunt viermele român

Și dorm în patul vostru curat

Cu cearșaf apretat

Eu sunt viermele …

Chiar nu putem să-l luăm pe talpă !?

Muzica și versurile le datorăm grupului Aeroport (Alex Tocilescu), producător este Gabriel Maga iar minunatul clip aparține Cristianei Stroea.

Și încă ceva: Alegeri Libere !

În după-amiaza lui 21 decembrie 1989 primul strigăt al mulțimilor din Piața Palatului a fost „Alegeri Libere !“. Iată că un sfert de secol mai târziu este necesar ca oamenii să iasă pe străzi cu același strigăt de la rădăcina democrației.

Dacă e adevărat că pierzarea fiecăruia vine pe unde a păcătuit, atunci

dobitocia înfumurată a unei nulități hoațe și mincinoase care azi se numește Ponta, iar ieri era Năstase, îi va fi politic fatală în aceste zile.

În slujba candidatului PSD, un interpret de cămin cultural cocoțat ministru de externe împiedică fățiș de la vot sute de mii de români, încălcând art. 385 din Noul Cod Penal, infracțiune de a cărei pedeapsă nu va scăpa.

Iată însă că oamenii nu mai sunt dispuși să tolereze: solidari cu sutele de mii de compatrioți din străinătate împiedicați să voteze în condiții decente, mii de români din țară manifestează pentru alegeri libere. Demonstrațiile vor continua și se vor amplifica, creînd acea dinamică  centripetă de rezoluție populară ce va scoate duminică la urne milionul de alegători necesar pentru a-l trimite pe Ponta-Pinocchio în dulapul cu marionete stricate, unde-i este locul.

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. La manifestatii trebuie sa se ceara nu doar alegeri libere, ci si alegeri corecte. Altfel, milionul de voturi al celor convinsi sa voteze cu Iohannis va fi anulat de milionul de voturi pro-Ponta de pe listele suplimentare.

  2. Excelent clipul celor de la Aeroport iar muzica foarte buna.
    Citeva corectii insa la versuri.
    Cred ca e:
    subcetateni in loc de „sunt cetateni” si „nu sunt hapsin” in loc de „nu sunt absent”.

  3. Ati gresit putin textul. Nu e „marca mea-i din Balcani”, ci „marca made in Balcani”. V-o spun direct de la sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Rasvan Lalu
sociolog, cercet. st.(München), dr.(Kassel) doc.(Jena)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

Ce știm sigur despre planurile lui Putin privind Ucraina, între atâtea incertitudini

Există un număr considerabil de încercări de a găsi un răspuns la întrebarea dacă armata rusă va ataca...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro