luni, octombrie 25, 2021

Viitoarele fapte mari ale doamnei Dăncilă

Majoritatea comentatorilor politici sunt sceptici în privința duratei mandatului d-nei Viorica Vasilica Dăncilă în fruntea PSD. Unii chiar îi prevăd sfârșitul în decembrie 2019. Atunci când în capul doamnei Dăncilă se vor sparge toate oalele sparte după previzibilul eșec al candidatului PSD, oricare ar fi acesta, la alegerile prezidențiale.
Indiferent dacă prezidențiabilul PSD trece sau nu de primul tur mai nimeni, în afara lui Gică-Contra, adică Ion Cristoiu, nu crede că PSD ar putea sparge ghinionul și își va vedea omul la Cotroceni. Așa că doamna Dăncilă, domnul Teodorovici și dl. Fifor chiar vor avea ce să deconteze.
Până atunci, până când viața va confirma sau nu toate aceste pronosticuri pe care în ceea ce mă privește prefer să le iau, și nu numai din prudență, sub beneficiu de inventar având în vedere că doamna Dăncilă s-a dovedit din 26 mai încoace omul surprizelor, un lucru este sigur. Fosta profesoară de Discipline tehnologice de la un biet liceu de mâna a doua din Videle și fosta umbră supusă a lui Liviu Dragnea nu pare deloc dispusă să fie o prezență pur decorativă nici la Palatul Victoria, nici în sediul din Bulevardul Kiseleff al partidului. Doamna Dăncilă a deschis deja robinetul epurărilor , primele capete căzând chiar în această săptămână. Când primarul Robert Negoiță care, cu numai o seară înainte o criticase pe un post de televiziune pe cea care pare-se că aspiră să fie pentru PSD ceva între Margaret Thatcher și Angela Merkel a fost suspendat pentru șase luni din partid. Mai senzațională fiind însă înlocuirea din funcția de lider al senatorilor partidului a d-lui Șerban Nicolae. A cărui soartă o repetă pe aceea a tuturor perdanților dintr-o competiție cât de cât democratică din PSD. Dl. Șerban Nicolae nu l-a vrut și pace pe dl. Mugur Isărescu pentru încă un mandat în fruntea BNR, a făcut opoziție clară directivelor date de noua șefă și iată că acum plătește.
Iar ceea ce s-a întâmplat în primele zile ale săptămânii pare a fi doar uvertura. Fie că va fi vorba despre o remanieră extinsă, fie că doamna Dăncilă își va lua inima în dinți și va trece la restructurarea guvernului (aceea pe care a refuzat-o în ultimele săptămâni când încă nu era ea și, în plus, era terorizată de Liviu Dragnea) sunt indicii că măcar șase miniștri își vor pierde posturile. Se mai spune că cinstea de a fi cap de listă îi va reveni doamnei Carmen Dan care o fi fost ea odată vecină cu d-na Dăncilă însă de data aceasta nu mai scapă. Se spune chiar că în ceea ce o privește pe doamna Dan, doamna Dăncilă nu va mai aștepta venirea toamnei, intenționând să o “descăpățâneze’’ pe cea cu care schimbase pe vremuri rețete de prăjituri și chiar un model de sorț chiar înaintea datei fatidice de 10 august.
Nu am nici un motiv să le plâng de milă nici unuia dintre cei șase despre care se spune că urmează a fi lăsați la vatră. Cred doar că lor ar trebui să li se adauge încă vreo câțiva. De la matusalemicul, tupeistul și nepriceputul Teodor Meleșcanu, la co-semnatarul dezastrului financiar și bugetar al României, dl. Eugen Orlando Teodorovici. De la Daniel Breaz, incompetentul , îngâmfatul și agramatul ministru al Culturii și Identității Naționale, până la băiatul de mingi care face figurație specială pe la Tineret și Sport. Un oarecare căruia în ruptul capului nu îi pot ține minte numele. Doar mitocăniile, lipsa de pregătire profesională și proasta creștere.
Indiferent cât de consistentă va fi așteptata schimbare de personal din guvern mie oricum mi se pare insuficientă. Fie și numai pentru motivul că peștele de la cap se împute. Iar doamna Dăncilă nu este în nici un caz Fecioara Maria. Ci doar capul care ar fi primul ce ar trebui să cadă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Daca o profesoara din Videle a ajuns prim-ministru imi inchipui cat de departe ar fi ajuns daca isi exercita profesia in Oradea. Ar fi ajuns cel putin profesor universitar!

    • Ca profesoara de lucru de mana, nu avea sanse nici sa ajunga director al liceului din Videle, daca nu se marita cu cine trebuie, acolo ramanea.
      Acela a fost un post ca sa nu ramana fata fara „salar’ ” ca doar n-o sa ia in cizme noroaiele de la schele si sa se mai si faca de ras printre petrolisti.
      Mai lasati-o cu „profesoara”… ala era un post de maistru care i s-a dat cumva de mila, fiindca nu avea nicio aptitudine concreta – diploma pe care o avea, de inginer in Petrol si Gaze i-ar fi oferit sanse adevarate, in tara cu cea mai veche traditie in Petrol din Europa, domeniul in care chiar avem tot dreptul sa ne mandrim (desi unii au uitat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Să amânăm o vreme arderea pe rug a Angelei Gheorghiu!

Am cumpărat cartea O viață pentru artă în care marea soprană Angela Gheorghiu își spune povestea, fiind stimulată de întrebările bine țintite...

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.