sâmbătă, mai 25, 2024

Violul legal: între crimă, prostie și psihopatie – cazul Caracal

A murit o adolescentă de 15 ani; frumoasă, curajoasă și inteligentă. A sunat de 3 ori la 112 să spună că a fost răpită de un individ dubios, care o ține captivă într-o casă veche, aparent părăsită, împreună cu doi câini lupi. Alexandra Măceșanu a avut tăria de caracter ca, fiind captivă în casa unui criminal, să discute timp de peste două minute cu autoritățile statului, în speță poliția, cea care este finanțată de stat să ne salveze și să ne protejeze. Deși Alexandra a dispărut miercuri, 24 iulie, iar familia ei a anunțat dispariția ei în seara aceleiași zile, adolescenta a sunat a doua zi dimineața în jurul orei 11.00. A urmat de aici un traseu sinuos între instituții, care se zbat în explicații confuze privind intervenția tardivă care a dus nu numai la moartea Alexandrei, ci în mod aproape neîndoielnic la violarea minorei, tortură, apoi ucidere și ardere. E un caz monstruos, cu un criminal în serie, suspectat că a mai omorât câteva tinere.

Presupun că traseul legal a fost preluarea cazului de către un procuror, care a cerut instanței judecătoresc un mandat de percheziție pentru cele 4 locații identificate de STS, ca posibile pentru locul în care se afla Alexandra. Trei dintre acestea au fost alerte false, care i-au dus pe polițiști departe de locul răpirii. Este de neînțeles de ce a lucrat o singură echipă de poliție și nu s-au coordonat cu alte echipe de la locurile transmise de STS ca posibile adrese. Poliția a ajuns la casa criminalului la 4 dimineața, cu un mandat de percheziție eliberat de instanță la ora 3.30 dimineața. Conform legii, modificate la presiunea penalilor diverși, mandatele de percheziție nu mai pot fi puse în aplicare decât între orele 6.00 dimineața și 20.00, așadar polițiștii au așteptat cuminți două ore în fața porții, într-un caz grav de răpire de persoane și 3 apeluri disperate la 112 ale unei minore de 15 ani, care a precizat explicit că a fost răpită de un individ dubios și nu știe exact unde se află. O fată cu sânge rece, care, abia acum începe monstruozitatea cazului, a fost auzită de vecini țipând că este omorâtă, exact în jurul orei 4.00 dimineața, când poliția era la poartă. Dacă este adevărat, iar procurorul de caz a decis neintervenția, politiștii și acest procuror trebuie demiși urgent. Nu există nicio explicație logică, juridică și umană pentru neintervenție, decât dacă avem de-a face cu psihopați, pentru care viața umană nu valorează nimic. De aceea nu pot să mă rețin în a nu corela acest caz odios, cu decizia recentă a unei instanțe, în care judecătoarea a acuzat unui abuz domestic și a umilit victima[1]. De asemenea judecătorii care au eliberat proxeneții în cazul uluitor de trafic de minori de la Țăndărei. Ce fel de judecători pot face așa ceva? Ce educație juridică avem privind cauzele cu minori, cauzele cu victime ale traumelor și abuzurilor pentru judecători care nu fac niște distincții minimale? Cum educăm judecătorii să priceapă când avem de-a face inclusiv cu abuz emoțional flagrant, care poate duce chiar la sinuciderea victimei și care, întotdeauna, duce la stres post-traumatic? Cum băgăm empatia în psihopați? Nu putem. Psihopații, indiferent că sunt criminali, judecători, procurori sau polițiști sunt incapabili structural să se pună în pielea celeilalte persoane, să imagineze emoțiile celeilalte persoane, în cazul de față disperarea, oroarea și deznădejdea acestei fete de numai 15 ani abandonată de Statul Român dominat de psihopați în funcții de conducere. Altă explicație nu am pentru monstruozitatea la care am asistat toți astăzi.

De asemenea, nu pot să nu mă gândesc și scandalul mediat imens din cazul Sorina Săcărin când, o procuroare care și-a făcut meseria, deși fără tactul necesar, a fost linșată public. Rezultatul ar putea fi exact acesta, de astăzi: frica procurorilor de a face intervenții fără a se acoperi de 700 de hârtii. Avem însă o Constituție, niște legi și niște proceduri (art. 159 pct. 14 din Codul de procedură penală) care spun clar că, atunci când este nevoie de înlăturarea unei primejdii privind viața sau integritatea fizică a unei persoane se poate intra în orice domiciliu, practic se suspendă garanția constituțională a inviolabilității domiciliului. Într-o țară civilizată, construită pe meritocrație și competență, acest caz probabil că nu ar fi existat. Într-o țară civilizată viața oricărui om contează și se implică toate autoritățile statului cu atribuții în acel caz, chiar dacă mai mor 7 politiști până rezolvă, este meseria lor, vocația lor, obligația lor.

Trebuie să aflăm și de ce nu a funcționat STS cum trebuie, pentru că nu este prima oară. Având în vedere că platformele de sisteme informatice au fost făcute de firmele unor băieți deștepți care au fraudat statul cu miliarde de euro, și care au creat un sistem de gaură neagră, pentru ca firmele lor să poată căpușa pe termen lung bugetele publice, cred că este legitim să ne întrebăm cât de funcțional este sistemul STS și dacă nu cumva trebuie schimbat radical și în mod profesionist, cu proceduri de licitații transparente, firme internaționale și audit financiar la sânge. Să ne amintim și de Hexipharma, cum au murit arșii noștri de la Colectiv, în spitalele românești igienizate cu apă chioară. Același sistem de gaură neagră pentru băieții deștepți afiliați la bani publici cu firme specializate în fraude. Corupția din țara asta este rampantă, nu ne putem interna în spitalele românești, decât dacă ne facem testamentul înainte și declarăm pe proprie răspundere că suntem de acord să murim infectați și nu putem suna la 112 decât dacă ne dăm acordul ca poliția, STS-ul și procurorii să bâjbâie bezmetic aproape o zi. Să fie liniștit sistemul că este acoperit de hârtii. Nimeni nu este vinovat, muriți. Alexandra Măceșanu a murit pentru ca unii au violat legea, pretinzând că respectă legea. În așteptarea unui mandat de percheziție, inutil în caz de răpire sau potențială crimă, o fată a murit țipând disperată după ajutor. Drepturile noastre individuale sunt un moft în România, iar protecția copiiilor inexistentă.


[1] https://www.libertatea.ro/stiri/inregistrari-judecatoarea-care-da-vina-pe-victime-se-intoarce-va-este-clar-ca-ati-ales-aceasta-viata-o-cearta-ea-pe-cea-de-a-doua-femeie-abuzata-2703080

Distribuie acest articol

41 COMENTARII

 1. Poate ar trebui să discutăm mai întâi despre eficiența localizării, tehnic vorbind. Chiar are cineva impresia că în Caracal BTS-urile de telefonie mobilă sunt din 300 în 300 de metri, ca în mijlocul Bucureștiului?

  STS o să promită orice, atât timp cât poate cheltui zeci de milioane de euro din bani publici. Și nici nu poate publica hărți de pe care să rezulte că unele zone localizarea are o aproximație de 2 km. Iar ca să ajungă la putere, politicienii cu vederi socialiste or să promită mereu că statul va avea grijă de oameni. Sună cunoscut? Ar trebui.

  • Desigur, putem sa cautam cazuri in care nu functioneaza, si sa motivam inactiunea ca oricum nu va merge in toate cazurile, deci nu trebuie implementata, exact asa ca tine fac multi colegi de-ai mei.

   Sau putem sa imbunatatim sistemul cu cazurile care functioneaza si sa lasam la o parte acelea care nu functioneaza pe moment, si din experienta mea, nu stiu cum incep sa dispara si cazurile care erau considerate ca nefunctionale, se gasesc solutii.

   E un tip de abordare, si din ce am observat depinde de personalitate.

   Imbunatatirea sistemelor de localizare e de importanta strategica. Nu e vorba doar de acest caz, dar si de cazurile care vor mai fi. De exemplu multe masini care se vand in caz de accident pot chema singure ajutoare, unele chiar monitorizeaza sanatatea soferului, functioneaza in romania? Mai exista braslete electronice care se pun la copii, batrani, oameni cu probleme de temporare sau permanente de sanatate, in caz de ceva apeleaza la ajutor si vine cineva sa verifice cat de repede posibil, functioneaza in romania? Mai exista sistemul de alerta in caz de diverse accidente, de evacuare, in caz de ceva daca sunt oriunde as fi, primes alerta pe telefon sa parasesc zona fiindca se intampla ceva rau acolo, functioneaza?

   • @ion – nu are sens sa discutam in principiu, despre ce s-ar putea face candva, in alta tara si cu alti oameni. Ideea e sa discutam cinstit despre ce poate face sistemul actual de localizare, asa cum e implementat el in zona respectiva.

    Politicienii nu vor sa mai elimine din minciuni, politicienii vor sa-si vanda minciunile lor, nu ale adversarilor. Ne aflam exact in fata unui astfel de caz.

    • acum se paote implementa sistemul de trimire automata a coordonatelor gps. El este pe orice telefon cu android si trebuie doar pus un endpoint care sa accepte acele coordonate. Probabil cateva click-uri sau instalare de ceva programe.
     De asemenea exista posibilitatea sa gasesti un telefon pe baza semnalului emis cu ajutorul unor antene unidirectionale. In oras e destul de dificil din cauza reflectiilor dar intr-un cartier de case este mult mai usor.
     Cam asa s-ar fi desfasurat in mod normal :
     – fata suna la 112. sms-ul se transmite automat.
     – sa zicem ca nu ai smartphone atunci pe baza celulelor de telefonie gasesti o zona aproximativa
     – iei antena si te duci dupa semnal in zona aia
     – iei toate casele si gasesti de unde vine semnalul.
     Solutii alternative:
     -Ai numarul dupa care s-a sunat, verifici la operator ca e pe abonament
     -Daca e pe cartela verifici defasuratorul si gasesti numere pe abonament de acolo sau chiar suni fiecare numar si intrebi ce stiu de asta

     Evident ca oricare pas din cei de sus dureaza (pana vine SRI sau cine are antena aia unideirectionala, pana se invart prin cartier, pana ajung cererile etc) , dar se pot face in paralel sau chiar cu cautarea propriu-zisa din casa in casa cu mobilizarea a zeci de politisti sau jandarmi care sa intrebe de o curte cu gard rosu , cu nuc si brad in curte.

 2. foarte bun articolul. pe militieni n o sa i vdeti niciodata cind sinteti scuipaiti, violati, batuti sau ucisi pe strada. o sa i intilniti insa plimbind hirtii de la un birou la altul sau iesindu va intempestiv in fata pe drumurile gaurite ca n ati purtat centura (cita grija pentru viata cetateanului !) si amendindu va consistent. grija acestor gunoaie umane nu este protectia cetateanului, ci umilirea si jecmanirea lor (asa sint instruiti si selectati). putine sanse sa i combati, sint mina n mina cu justitiarii, parte a statului cleptocrat pe care l servesc. daca n 89 s au salvat (mizind pe ignoranta maselor indobitocite de ceausism), va mai veni o data vremea lor, si sa i fereasca Dumnezeu !

  • Milițienii au în general ca obiect de activitate deplasarea pe raza localităților unde ajung la fața locului, fac cercetări sub aspectul săvîrșirii de infracțiuni și dacă-i groasă, execută foc în plan vertical cu armamentul din dotare. Dacă trag cu armamentul din dotare în alt plan, dau pe lîngă și împușcă oameni pașnici sau se împușcă între ei. Dacă pun în aplicare mandate de arestare greșesc adresa și îl bagă la bulău pe vecinu’. După ce i-au sucit mîna la spate și l-au dat cu capu’ de colțul mesei, se prind și îl lasă în pace, nu înainte de a-i da o amendă fiindcă a vorbit urît și a insultat organu’. Procororii deschid acțiuni penale tot sub aspectul săvîrșirii de infracțiuni, după care anchetează, conexează, disjung și în final își declină competența, ceea ce îi face să nu poată să afirme și nici să confirme dacă inculpatul a comis sau nu nasoala pentru care a fost percheziționat, ascultat și arestat preventiv pe motiv de suspiciuni rezonabile și indicii mai presus de orice bănuială care au dus la provocarea de leziuni incompatibile cu viața a victimei. Toată abureala este înmînată lu’ tribunal spre dreapta și competenta soluționare. Judecătorii asigură cu celeritate un proces just în care sînt administrate probe, martorii sînt citați la alte adrese, sînt băgate exceptii de neconstitutionalitate, strămutări, incompatibilități, contestații în anulare, amînări pentru studierea dosarului, rejudecări, șcl, după care urmează zece amînări finalizate tot cu celeritate de o sentință și o decizie judecătorească motivată după trei ani și transcrisă greșit de grefier, dar nu-i bai, că d-aia avem CEDO. Cam așa merge treaba în țara în care judecătorii și procurorii sînt regi și vor lefuri și pensii cît juma’ din PIB, iar gaborii și jăndarii vor cealaltă jumătate ca să echilibreze balanța aia de atîrnă în mîna zeiței care și-a legat la ochi bikiniul ca să nu mai vază murdalîcurile peste care-i stăpînă.

  • Lumea interlopa functioneaza pe baza de „respect”. Dvs si cu mine putem considera discutabile motivele lor de „respect”, dar respectul pe care-l primesc politistii e zero, atunci cand elitele progresiste de mandresc cu un prim-ministru femeie si cu un (fost) ministru de Interne femeie. Interlopij ii considera demasculinizati pe politisti (folosind termeni mai colorati) si au in mare masura dreptate.

 3. Toata tara e intr-o deriva grava. Iar cum in locul „fostilor” sint promovati copiii lor (vezi cazurile Nastase, Dancila samd), sansele de scapare sint minime. Votul clar de acum citeva saptamini si raspunsul batjocoritor al clicii arata ca o rasturnare democratica a situatiei e aproape imposibila.

 4. Sincer sa fiu, partea cu tipatul de la ora 4 dimineata nu cred ca este adevarata deoarece daca chiar se intampla asa, odiosul criminal nu avea timp in 2 ore sa scape complet de cadavru (de exemplu sa-l arda).
  Personal cred ca Alexandra a fost ucisa mult mai devreme.

  Cei vinovati sunt de la STS si de la politie. Daca va uitati la poza data de STS cu triunghiul de localizare va dati seama cat de putine case erau de cautat. Daca 10 sau 20 politisti mergau din casa in casa, incluzand numai acele case care se potriveau descrierii o gaseau in cateva ore.
  Asta este casa criminalului. Destul de usor de gasit cu google maps. https://www.google.com/maps/@44.1132452,24.3229183,3a,79.9y,148.91h,82.98t/data=!3m6!1e1!3m4!1sBZkC8DJynccjcjcyNEh-EQ!2e0!7i13312!8i6656

   • Asa este, casa era localizata la 200 de metri de service. Aici este service-ul: https://www.google.com/maps/place/Strada+Craiovei+147,+Caracal+235200,+Romania/@44.1129204,24.3250845,223m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x40ace0922534fe75:0x5f36723ee56f7b4f!8m2!3d44.112919!4d24.325874

    Toate aceste indicii duc catre o singura concluzie: o durere enorma in c–r a „organelor” fata de cetateni. Scuza cu triunghiul a STS si politiei, etc nu tine. Iti trebuie un pic de inteligenta si un pic de interes ca sa fi aflat adresa. Este foarte posibil ca si daca aflau adresa imediat dupa apel, sa spunem dupa o ora, Alexandra sa fi fost moarta.

    Mai socant decat STS este politia. Ei investigau o disparitie a unei persoane de 18 ani in urma cu 3 luni. La cateva zile dupa disparitie, bunicul fetei primeste un telefon dubios in care i se comunica ca fata a plecat in Elvetia. Acum ma intreb si eu, a investigat cineva aceasta pista? De exemplu sa vada daca fata a iesit din tara, daca a intrat in Elvetia si sa se descopere telefonul de pe care s-a sunat? Descoperitul telefonului nu era greu. Numarul de telefon imediat il descopereai. Apoi urmareai cu ajutorul retelor de telefonie mobila sa vezi pe unde „se plimba” acel telefon. Asa ca in cateva zile puteai gasi posesorul lui. Dar cine DRACU sa faca toate astea? politaii burtosi si analfabeti de la noi?

   • Depinde. In orasele mici, politistii sunt frecvent mana in mana cu interlopii. Daca stiau ca mai duce fete in Spania sau in Italia, poate i-au dat intentionat timp sa scape de ea.

    Stiam fauna din Piatra, pe vremea cand l-au numit pe Soric acolo. Fusese adus de la Iasi, tocmai ca sa nu fie dintre cei cu legaturi in lumea interlopa locala, dar s-a dat cu interlopii extrem de repede. Fiindca pe seful de la Economic nu-l schimbase nimeni si el era tartorul, de fapt.

  • pai au gasit-o in cateva ore, inclusiv timpul necesar obtinerii mandatului
   dar se pare ca nu e suficient: existau indicii clare ca fata urma sa fie ucisa ?
   la fel de bine putea sa sune cineva de pe Otopeni sa reclame ca pasagerii sunt rapiti de teroristi intr-un avion: era cazul ca politistii sa dea buzna oricum, fara o coordonare precisa ?

 5. Nu cred ca avem de-a face in primul rind, mod necesar, cu psihopati:

  Cind mai multi indivizi care trebuie sa apere viata aud tipetele unui om pe cale de-a fi ucis si nu fac nimic sint:
  – categoric oligofreni
  – daca idiotia nu este profunda, sint si sadici
  – abia apoi sint si psihopati, incapabili de empatie.

  Desigur, nu sint psihiatru si mi-e greu sa cred ca o singura afectiune poate fi vinovata de asemenea oroare, nemaiauzita nicaieri in lume.

  Pedeapsa ar trebui sa fie puscaria pe viata pentru cei direct implicati (politisti + procuror) , demiterea tuturor superiorilor si privarea de toate privilegiile viitoare (Pensia si ce-o mai fi)

  • E un fenomen in tarile post sovietice dar nu numai. Oamenii nu au simtul comunitatii, sunt speriati si vad doar interesul propriu.

   Daca ati observat noi avem garduri peste tot, avem usi de metal in apartamente, daca in casa ne facem confortabil, ce este afara e a nimanui arata urat, aruncam gunoiul acolo distrugem, fiindca nu ne pasa, nu e al nostru. Folosim mult masina individuala pentru transport. Localitatea, conducerea localitatii mici sau mari e perceut ca ceva strain, nu este al nostru. Pana si la cimitir avem gard pentru a delimita spatiul nostru.

   De acea si avem coruptie fiindca el fura pentru el, nu isi da seama ca isi face rau tot lui, fiindca distruge viata copiilor lui, a rudelor lui, si daca tu faci ceva rau in domeniul tau altul va face in al lui, tu ceri mita la primarie si vei da aceasi mita la doctor cand va iti va veni randul, iti faci rau tot tie, de acea ei isi trimit copii in tari civilizate.

   Oamenii nu au reflexe sa semnaleze ceva la politie, fiindca nu au incredere in politie, daca eu sun la politie cand se cearta la vecini vor suna si ei cand fac eu ceva. Dupa e o frica ca va trebui sa fii martor, inseamna participare la procese, vine politia pune intrebari, etc.

   Ar trebui corectat aceste lucruri, si sa lucram cu acei mici si mari sa explicam problemele care exista intai, sa explicam cum sa se comporte in anumite situatii si de ce.

   Ar trebui fiecare om sa se implice un pic si in comunitate sa nu fie izolat, sa faca parte din jurati de exemplu ca in america, sau din comisie electorala ca in belgia unde esti ales aleator din populatie, chestii din astea. Lucrat cu fiecare individ din tara sa nu fie lasat de capul lui asa.

  • NU.
   Responsabilizare inseamna inculpare: favorizarea infractorului, de exemplu.
   N-am studii de specialitate, dar poate imi spune cineva de ce nu poate depune cineva o plangere de acest fel impotriva politiei, sts…..?

 6. O realitate cinica, sumbra si deosebit de plastic surprinsa in afirmatia din final: :”Drepturile noastre individuale sunt un moft în România, iar protecția copiiilor inexistentă” E clar pentru toti cei care mai vad fara a prelucra imaginea prin filtrul aproape traditional de negare a realitatii deoarece nu a suportat personal acea experienta.
  Si de aici, cred eu, incep toate angoasele nefericite in care ne zbatem neputinciosi in fata determinarii institutionale mercantilizate grosier dar legitim, de acei romani care nu mai simt naturaletea vietii civilizate decat daca monopolizeaza totul. Caci pesedismul nascator de analfabeti functionali, pile, relatii si nasisme dambovitene vizeaza si cuprinde tot ce mai poate exista in jurul ideii de libertate personala fara a deranja comunitatea. Simplu acu ei sunt la butoane, ciocu mic.
  Apoi mai intervine slaba reactie sociala directionata impotriva evidentei ilustre in care economia duduie iar romanasii emigreaza din cauze economice. Context in care doar asemenea tragedii ne mai pot readuce moralul la paleta traditional universala in care hotul, indiferent de motiv, tot hot ramane, doar ca legea e mai toleranta cu cei care fura sa manance si drastica cu ceilalti; Asemanatori cu functionarii care populeaza institutional statul in raport direct de responsabilitate civica si crestina. Discutabile pana la absente dupa cum constatam deja.
  Am intalnit o expresie interesanta care rezoneaza perfect, in opinia mea, cu situatia actuala in care ne chinuim sa scapam de marasmul duplicitarismului institutional promovat ca politica democrata si care suna atat de profund :”Intelectualizarea coruptiei”. M-as bucura enorm ca jurnalista resprectiva sa indrazneasca sa explice factual aceasta im-postura functionala, sau macar sa preia altcineva calificat subiectul, ca sa ne lamurim in final ca suntem doar victime, nu si compllici dupa cum induce citatul. Care citat, dupa mine, spune mai mult decat orice alta pledoarie incriminatoare pentru unii si absolvabila pentru altii.
  Dumnezeu s-o odihneasca pe Laexandra si pe noi sa ne ierte..

  • „…in final ca suntem doar victime, nu si compllici”

   Batjocorirea Justiției este în responsabilitatea inclusiv a noastră. Dl 2Dorel este astăzi un rector respectabil…După ce a nenorocit justiția. Nimeni nu se revoltă. Transmite învățăturile mai departe viitorilor magistrați.

   Nu sunt aleșii noștri? Nu suntem responsabili pentru opțiunile noastre, dacă ele se dovedește că sunt proaste? Eu zic că suntem complici.

  • Un fost ministru al Justitiei (o fosta ministra cum se uzeaza azi in Romania) spunea cam asa (citat aproximativ din cele scrise de presa): „drepturile omului in Romania sunt moft „

 7. Statul, in Romania, are esec dupa esec. Si nu se intampla nimic, inca. Pentru ca nu exista mecanisme democratice care sa corecteze erorile. De multi ani de zile angajarile in structurile statului, indiferent care, se fac numai cu relatii si bani. Nu mai exista, deci, nici un interes pentru rezultate, banii de salariu se platesc indiferent de rezultate.

 8. Nicio conferinţă de presă. Nişte demisii pentru imaginea puterii. Cazul e atât de dureros încât ar trebui să cerem sprijin UE pentru o anchetă serioasă. O mare întrebare e cum mai poate fi stăvilit valul de emigrare a tineretului, dintr-o ţară în care nu mai are încredere.

 9. ” Dacă este adevărat, iar procurorul de caz a decis neintervenția, politiștii și acest procuror trebuie demiși urgent. Nu există nicio explicație logică, juridică și umană pentru neintervenție, decât dacă avem de-a face cu psihopați,”

  Nu sunt tocmai 700 de hârtii, dar este sufucient pentru ca magoistrații să se teamă de acțiunile Secției Speciale și a nu nterveni într-o asemenea situație. Este exact corupție. Că pentru aia a fost creată Secția Specială, pentru protejarea unui grup infracțional organizat prin intimidarea magistraților. Și au reușit să intimideze procurorii, cu toate consecințele grave asupra întregii societăți.

  Și tot corupție este în cadrul poliției. La Remetea Mare, polițiștii i-au spus ucigașului „Du-te Nelule și te spală. fă un duș, să nu murdărești canapeaua mașinii cu sânge. Noi te așteptăm la poartă”. La poartă au așteptat și la Caracal. Tona de cocaină dispărută, sau Banca de Credit Corcodel sunt exemple de disfuncționalitate a serviciilor interne de protecție din Ministerul de interne.

  De ce nu funcționează DIPI șcl? Pentru că ei exploatează informațiile obținute pentru a-i șantaja pe cei din Sistem care încalcă legea. Respectivele informații sunt utilizate nu pentru a curăța Ministerul de interne de corupție, ci tocmai în folosul cleptocrației care a capturat statul. În interes personal și de grup.

  Probabil că polițiștii din Caracal îl cunoșteau pe Nea Gigi, la fel ca cei din remetea pe Nea Nelu și nu au vrut să-l deranjeze. Poate că sunt prieteni, așa cum dl Codrin Ștefănescu este prieten cu Dududienii care l-au apărat pe Președintele Camerei Deputaților, dl L Dragnea…. De fapt despre ce vorbim?

  Acesta este doar un timid început….Toată activitatea instituțiilor statului în favoarea infractorilor are ca efect creșterea criminalității. Știm asta. Este logic, a fost prevăzut încă de la siluirea Justiției cu d-nii Iordache, 2Dorel etc. Nu înțeleg de ce se miră unii concetățeni. Nu este vorba despre psihopați. Este pur și simplu o imensă corupție. Trăim într-o guvernare cleptocrată, într-un veritabil stat de tip mafiot. Autoritățile, până la cel mai înalt nivel, Curtea Constituțională, sunt subordonate unui grup de cleptocrați.

 10. Statul roman e plin de institutii create special pentru spolierea cetateanului. Stive de incompetenti, impostori, plagiatori, neamuri gangave greu cugetatoare de politruci si alti daunatori ca ei sunt angajati la stat.

  Iar povestea cu „sa vedem ce n-a mers” si cu demiterea nu stiu cui nu functioneaza! Un alt membru al gruparii infractionale ii va lua locul celui demis si nu se schimba nimic.

  Sunt institutii intregi putred de corupte si complet nereformabile care trebuie desfiintate cu totul. Renuntarea la politizare in dauna competentei. Numirile politice nu trebuie sa coboare mai jos de secretar de stat. Altfel avem ce vedem acum.

  O majoritate politica noua in legislativ ar putea face cativa pasi concreti in asanarea macar partiala a mlastinii fetide din statul roman capturat de banditi si sfertodocti de partid.

 11. – nu ar fi bine la scoala sa fie un curs de autoaparare? nu stiu cat ajuta, dar totusi e ceva
  – de ce nu exista transport public ca lumea?
  – de ce a fost nevoie sa mearga dintro localitate in alta, nu exista totul necesar in acea localitate?

  • Si in UK exista sate fara ATM. Au cate un pub deschis vineri seara si sambata seara, dar in restul saptamanii are obloanele trase, ca sa nu fie vandalizat si nu e niciun ATM in tot satul. Am recuperat un pusti intr-o noapte dintr-un astfel de sat, l-a dus mintea sa sune la politie si sa spuna unde e.

   Transportul public in Romania necesita tot felul de licente de traseu, ca sa nu poata fi efectuat fara a „cotiza” la politicienii locali. Iar autoapararea e descurajata, statul roman nu vrea sa te aperi singur. Prefera sa fii victima interlopilor, pentru ca interlopii nu pun in discutie politicile si comportamentul functionarilor statului.

 12. Asadar couptie indolenta sau indolenta coruptilor incurajata de distrugerea de catre PSD-Alde a sistemului juridic peste care se suprapune sabotajul economic (ce este incaadica dupa 30 de ani lipsa de autostrazi?) sabotaj pe care nu este greu sa-l denumesc pe cei care il comanda ca conserve sunt destule, dar nu o fac pentruca nu as vrea ca postarea sa dispara . Adica o tara care a intrat sau intra in disolutie pentruca oamenii s-au organizat in societati sub lege tocmai ca sa nu stea sub legile junglei si noi spre acolo ne indreptam.
  Nu pot decat sa repet ceva ce spun de 30 de ani; maturoiul, farasul si in cuptor svarlit gunoiul. Cenusa in cele patu vanturi.
  Daca ar gandi multi ca mine o faceam demult adica cand eu aveam forta sa particip la asa ceva.

 13. Știe cineva daca fiscul din Caracal l-a verificat vreodată la SEDIUL sau pe onestul contribuabil arestat?Stie cineva daca IPJ Olt l-verificat pe onestul contribuabil la atestate, certificate,acreditari…?Știe cineva din IPJ Olt cum a ajuns cetățeanul in service-ul părăsit?Știe cineva cate verificați medicale trebuie să facă un conducător auto,după 50 ani? Dar un taximetrist?Dumnezeule sunt atâtea metode de monitorizare discreta a cetățenilor și de depistare a comportamentelor aberante.. Mergeți azi,acum in Curs,către Mamaia și Eforie și vedeți câți învârt cheile pe deget,a evaziune …și alte cele.

 14. Cazuri ca acestea arată pe deplin realitatea din România. La peste zece ani de la intrarea în UE România arată ca o țară bananieră. S-a cosmetizat doar peisajul pe ici, pe colo, însă dincolo de asta, a rămas o țară profund coruptă, unde viața unui om nu mai contează deloc. Oamenii mor cu zile în spitale, infractorii sunt protejați, și funcționarii statului sunt angajați după relațiile pe care le au și câștigă mai bine decât în domeniul privat, alimentând corupția de jos în sus.

  Sper că le-a ajuns până peste cap și celor care au stat la ultimele alegeri parlamentare acasă. Toate legile anti-anticorupție trecute de PSD prin parlament costă vieți și protejează infractorii de oricare fel ar fi ei.

 15. Două observaţii:
  – dacă vecinnii au auzit ţipete la patru dimineaţa şi poliţiştii erau la poartă, cum spuneţi, de ce nu au auzit şi poliţiştii ce au auzit vecinii?
  – spuneţi că nu contează dacă mor şapte poliţişti în misiune, e obligaţia lor să moară; chiar aşa să fie?

 16. Sant si eu agent de influenta kgb si de aceea il sustin pe amicul Gusa cand spune ca este posibil ca sa fie o chestie legata si de militarii americani de la Deveselu amestecati in niscaiva trafic de carne vie. :) :) :) .

 17. Poate dupa tragedia de la Caracal, survenita la vreo citeva zile dupa ce spunea ca femeii violate `poate i-a placut sa se repete` si a `consimtit fiziologic `, preotul Raduca va demisiona si din invatamintul teologic si se va retrage la o manastire. Cuvintele sale se arata acum si mai ticaloase.

 18. Citesc uneori despre copii mai mici dispăruți, cum se mobilizează comunitatea și polițiștii in cazul lor, „perie” păduri, câmpuri, lanuri de porumb. Cazul este mediatizat imediat, totul contra cronometru.
  Dacă ești fata și ai peste 12 ani, nu mai contezi că și importanta. Nu poți raporta dispariția unei fete minore pentru că, de fapt, „a fugit de acasă”. Nu poți raporta un viol sa o corupere de minore, pentru că, de fapt, „i-a plăcut”. Nu poți vorbi despre educație sexuală, contracepție, pentru că, de fapt, „indemni la promiscuitate”.
  Fetele intre 12 și 18 ani in Romania nu sunt privite și tratate că niște copii minori. Pe ele nu le protejează nimeni. După 12 ani, părinții le pot marita, adulții le pot corupe și le pot face copii, poliția le poate lua in ras și trata cu neseriozitate. Și toate par normale, într-o țară cu un prim-ministru femeie, pe care, aproape nimeni nu o ia in serios. :|

  • imaginati-va o tara de ev mediu, in care se introduce curent electric, se fac cateva sosele, pe alocuri canalizare, se face retea gsm si se descarca cateva garnituri de tren cu smartphoneuri.

   Asta e romania.

   Popi care scot victimele violurilor vinovate, femeia care e proprietatea barbatului, militieni care nu-si fac treaba pt ca poate fata a fugit cu unul. La ce te poti astepta de la asemenea salbatici?

   Educatie, sanatate, cetatenie, respect pentru contribuabil?… MOFTURI.

   • @hanu – lucrurile stau exact invers în prezent: femeia nu e proprietatea nimănui, așa că e liberă să se descurce singură.

    Pe vremea când femeia era proprietatea bărbatului, exista întotdeauna cineva care avea grijă de siguranța ei personală. Cineva din familie, nu statul. Astăzi, ideologia o învață că e liberă să facă ce vrea ea și să meargă unde vrea ea, însă uneori libertatea asta se termină prost pentru ea.

    Dacă 8 din 10 chiar au fugit cu câte unul, ce așteptări ai din partea polițistului?

   • Cu tristete da! Cu vătafi de Ev Mediu. Și noi, iobagi de ev mediu, „aburiți” cu tehnologii și tehnici de secol 21. :|

 19. Există meserii care-ți dau în unele zile posibilitatea de a deveni erou. Iar aceste ocazii sunt, pentru polițiști și militari, mai dese decât pentru vânzătoarea de bilete de la teatru (de-aia vânzătoarele de bilete nu au grade și nu prea sunt decorate).
  Polițiștii, atât de scrofuloși la datorie și fricoși pentru meseria lor, puteau să lase chipiurile pe bancheta mașinii și să bată la poartă ca cetățeni, ca instalatori, ca vânzători de piese auto, ca bețivi etc. Dacă au auzit și țipetele fetei, sunt zero ca polițiști și nimic ca oameni, tați sau bărbați (să mă scuze doamnele polițiste!).
  Pe de altă parte, putem avea lista celor care au votat că ridicarea se poate face doar după ora 06.00? Pe gardul casei mult-televizate ar trebui lipite fotografii cu mutrele lui 2Dorel, Șerban, Ciordache și ale altor asemenea juriști luptători cu statul paralel. Poate vine și Ponta-Colectiv să promită că sub conducerea lui așa ceva nu s-ar fi întâmplat.

 20. Doamna Postelnicescu, îmi pare rău pentru că ați scos articolul despre „de ce sunt urate femeile în ro”. Înțeleg însă că este un site majoritar masculin. Și, preponderent misogin, că întreaga societate.
  Respect alegerea dumneavoastră, dar îmi pare rău că în *marea” de autori bărbați, nu este loc și de articole cu autori femei. Oricare ar fi tema, o tema de actualitate de altfel. Oricât de controversată ar fi tema articolului, susținerea site-ului ar fi trebuit să fie necondiționată, pentru că zilele acestea a fost vorba despre femei.
  Mulțumesc din nou pentru articol. Prea real. :)

  • @Iasomia – vedeți că doamna are încă pe site unul dintre articolele mai vechi, acela despre ”bărbații-curve”, menționați încă din titlu. Acela o să vă umple sufletul de bucurie.

   Pe vremea mea, inversarea rolurilor era făcută ceva mai civilizat: Suzi Quatro avea formația ei rock, Shania Twain făcea și ea cam același lucru, înconjurată pe scenă de bărbați în roluri secundare etc. La români se pare că lucrurile astea se fac mai rudimentar, folosind expresii care ar fi inacceptabile din partea unuii bărbat, dar care devin lăudabile când le folosește o femeie :)

 21. @Harald Cat de necruțător poți fi, Harald!
  Nu vreau sa intru deloc în dispute cu tine. Pentru că ai determinarea de a câștiga mereu. Disputele. Cu oricine de pe site. Știu că pe mine, femeie, m-ai face praf. Așa cum, probabil, ai făcut-o sau ai face-o pe doamna Postelnicescu.
  Sa îți spun că ești bărbatul tipic roman? (Scuza-mi familiaritatea, pot folosi și persoana a doua, plural, dar vreau să mă simt ok, egală ta că femeie, macar la articolul doamnei Postelnicescu). Cu foarte mare ego, mereu să ai dreptate, cu un misoginism ascuns și rafinat, cu cunoștințe din toate domeniile, din toate și nimic profund. De fapt, ce vorbesc, ai un articol întreg dedicat ție. Uau, mai mult de atât ce ai putea dori! Mai este loc pe acest site de egoul tau?
  „Bărbații curve?” Te temi de ceva? Cumva că noi, femeile, scăpăm de sub controlul vostru? Sau sunt frustrări din interacțiunile cu femeile clasice englezoaice, care nu dau doi bani pe bărbați și îi tratează că pe niște „tool”-uri de o seara?
  Hai că încep să fiu și eu rea! Și eu nu merit asta, tu da! Pentru că nu te-ai putut abține. Exact că un câine mascul, care a simțit nevoia să marcheze și aici, și comentariul meu. Dezgust! :|

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Claudia Postelnicescu
Claudia Postelnicescu
Avocată, publicistă. Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, cu un master în relații internaționale la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București și un master în studii europene și globalizare la Universitatea din Birmingham, UK. Activează ca avocat independent, specializat în litigii de drept privat, consultanta si drept european/drepturile omului (www.cpacj.ro). Doctorand al Universitatii din Tübingen, Institutul de Stiinte Politice, pe tema constructiei identitatii Uniunii Europene. A colaborat de-a lungul timpului cu Observator Cultural, România Liberă, Vivid, Money Channel, La Punkt.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro