luni, mai 27, 2024

Viorica Vasilica Dăncilă, precum acad. dr. ing. Elena Ceaușescu…

Din ianuarie 2017, România și românii cinstiți trăiesc cu spaima iminenței emiterii de guvernarea PSD-ALDE a unei sau mai multor ordonanțe de urgență al căror scop ar fi modificarea din temelii și cu dedicație, în folosul președintelui așa-zișilor social-democrați români și a altor inși cu probleme penale, a legilor justiției.
După ce efemerul guvern condus de Sorin Grindeanu și atât de penibilul său ministru de justiție, dl. Florin Iordache, un personaj simptomatic pentru ce înseamnă promovarea imposturii ca element de bază al programului de guvernare, au emis Ordonanța 13,retrasă sub presiunea opiniei publice, înaintea fiecărei ședințe a succesivelor Executive, unul mai catastrofal decât altul, guverne cu care coaliția PSD-ALDE duce spre dezastru România, se vorbește despre îndeplinirea ordinelor clare ale lui Liviu Nicolae Dragnea și ale altor lideri marcanți și jalnici ai partidelor din arcul guvernamental. Aflăm, în fiecare săptămână, că actualul ministru al justiției, atât de dezgustătorul Tudorel Toader, este supus unor inimaginabile presiuni, amenințat cu iminența remanierii dacă nu le face pe plac unor pesediști de joasă speță, așa cum sunt Dragnea, Pleșoianu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, care reprezintă azi nucleul dur al PSD. Dar și aldiștilor Călin Popescu-Tăriceanu, care ba vrea, ba nu se lasă, Steluța Cătăniciu sau Varujan Vosganian.
D-lui Toader i se cere să încheie cât mai rapid conceperea respectivelor acte normative, să obțină toate avizele necesare astfel încât guvernul de semidocți și analfabeți funcționali, de gelatinoși, de neajutorați, de inși cu școli puține și aproximative să le dea în fine satisfacție liderilor politici care au făcut ca țara să fie sub asediu, ca sub ocupația unor forțe ale răului.
Se vorbea că dl. Tudorel Toader va arunca și ultimul gram de onoare și de demnitate pe care le mai are la mijlocul săptămânii ce se încheie astăzi, cu ocazia ședinței de guvern de miercuri. Zvonurile erau întărite de răspunsul tăios pe care rectorul suspendat al atât de umilitei Universități ieșene l-a formulat și l-a trimis pe adresa unor reprezentanți ai Uniunii Europene. Dl. Toader justificându-și lașitatea prin ceea ce a numit nevoia respectării a ceea ce el însuși a numit “nevoia respectării competențelor, demnității și specificului național”. Ceea ce înseamnă că dl. Tudorel se află în consens cu șefa guvernului din care face parte. Șefă care, în urmă cu vreo câteva săptămâni, transformându-se într-un fel de D. Drăghicescu și erijându-se în mare specialistă a psihologiei poporului român, își insulta conaționalii făcând apologia corupției, a șpăgii ca parte a specificului național.
Doamna Dăncilă însăși a început ședința de guvern, ședință în cursul căreia, slavă Domnului!, temutele ordonanțe de urgență nu au fost (încă?) adoptate cu un delirant discurs care nu se poate să nu te ducă cu gândul fie la Ana Pauker, fie chiar la Elena Ceaușescu. Discurs în cursul căreia Vida din Videle, care, printr-o mare, imensă greșeală a istoriei a ajuns să fie prima femeie premier al României, a replicat scrisorii celor 12 ambasadori ai unor țări din prima linie a Uniunii Europene, că ea discută direct cu “omologii” ei. La fel cum în decembrie 1989, tov. acad. dr. ing. Elena Ceaușescu se aștepta să fie salvată de “colegii ei, academicienii”. Câteva ore mai târziu, conducerea PSD a cerut ca miniștrii Teodor Meleșcanu și Ana Brichall (adică doamna Very Much), să adopte poziții mai dure în raporturile cu aceștia.
Întrebarea ce se pune după ce pui cap la cap acest desfășurător de fapte e dacă nu cumva provocarea feluritelor foruri, organisme și reprezentanți ai UE a devenit cea mai consistentă parte a programului de guvernare. Dacă nu cumva cei ce conduc în cel mai discreționar și iresponsabil chip România de astăzi și-au fixat drept scop ca UE să ia măsuri coercitive la adresa României. Astfel încât ei să poată vorbi despre duble standarde, persecuții, sancțiuni. Să aibă temei exercițiile de manipulare și mistificare cu care guvernarea PSD-ALDE îi bombardează pe români în speranța de a-i convinge să devină eurosceptici și gata să accepte un Ro-Exit.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Este un mare GHINION istoric iminenta epuizare a mandatului actualului Parlament European.
  Cu prilejul recentei stopari KLM a negocierilor referitoare la numirea Procurorului European , am fost informati ca PE isi incheie mandatul pe 30 aprilie, adica peste vreo 3 saptamani. Intrucat analogia cu parlamentele nationale opereaza si in schema logica ”Parlamentul valideaza Guvernul” se poate deduce ca din 30 aprilie incolo nici Guvernul Uniunii – ma refer la Comisia Europeana – nu va mai avea cine stie ce puteri.
  Probabil de aceea au si planificat pentru luna MAI activitati protocolare
  de genul parangheliei de la Sibiu.
  In acest context trebuie descifrate si miscarile Puterii de la Bucuresti .
  PSD – ALDE – UDMR mizeaza pe faptul ca ”mediile se incheie pe 30 aprilie” iar ulterior – pana la BAC ul din 26 mai, elevii repetenti ai Europei se pot juca in voie spanzuratoarea sau X si 0 ,
  deoarece Profesorii stau mai mult pe la Cancelarie – si oricum din toamna vor veni alti titulari.
  Pana atunci Trai neineaca ! – asa isi zic in sinea lor.

  Inlocuirea lui Tudorel Toader este doar o poveste de anesteziat pruncii opozitiei .
  UNU: De ce l-ar inlocui cand omul a facut totusi dovada loialitatii ? Si DOI cum ar putea Dragnea si ai lui sa riste vacantarea postului de ministru al justitiei cand painea si cutitul in materie de validat ministrii singuratici e la Johannis ? Pai daca pentru Olguta Presedintele s-a ranforsat 4 luni – pentru Bijuteria Coroanei care e justitia crede cineva ca ar accept KWJ – in urmatoarele 7 – 8 luni , adica pana la alegeri, vreun candidat pesediform ?
  Singura lor sansa ar fi sa o desemneze pe doamna Pruna – poate pe cionsiderentul ca si dansa are aexpertiza in OUG uri penale . Dar nu cred ca doamna Raluca sa se afle pe lista pesedista de optiuni.

  In ceea ce priveste legitimitatea demersului celor 12 ambasadori despre care Dancila si restul au afirmat ca ar fi incalcat niste reguli diplomatice consacrate prin tratate internationale mi se pare ca articolele explicative publicate imediat si de dl Zegrean si de dl Danilet au demonatrat cu varf si indesat falsitatea acestor acuze.

 2. UE nu poate sancționa serios un stat partener în UE. Exemplul sunt Ungaria și Polonia. Unanimitate de voturi nu e posibil. Rămân măsuri mărunte UE care nu au efecte măsurabile.
  Acum în anul alegerilor Parlamentare PE 2019 UE e blocată. Până când noul PE se constituie, până când noua Comisie UE se votează în toamnă, Dragnea/PSD acționează azi practic fără mare risc extern în momentul Președinției românești UE 2019. Numai opoziția internă e o problemă pentru „penalii patrioți”. Legile se fac la București, nu se fac la Bruexelles. UE e preocupată azi cu materiale plastice, mai puțin cu Salvini/Lega în Italia.

  …”… Dacă nu cumva cei ce conduc în cel mai discreționar și iresponsabil chip România de astăzi și-au fixat drept scop ca UE să ia măsuri coercitive la adresa României. Astfel încât ei să poată vorbi despre duble standarde, persecuții, sancțiuni. Să aibă temei exercițiile de manipulare și mistificare cu care guvernarea PSD-ALDE îi bombardează pe români în speranța de a-i convinge să devină eurosceptici și gata să accepte un Ro-Exit….”….

  Cred că Ro-Exit e mai puțin probabil decât trecerea Bucureștiului în tabăra „iliberalilor” anti- europeni. Alegerea e de fapt între izolaționiștii naționaliști, deci între tradiția „seculară autohtonă specifică” și Unioniștii PRO-UE.

  Decizile se iau la București, nu se decide la Bruexelles. Unanimitate de voturi blochează UE.27.
  Conceptul francez (F. Hollande 2016. UE cu două viteze) prevede integrarea mai puternică și mai rapidă numai cu cei „progresiști”, fără ceilalți, iliberalii etc.

  România are de ales 2019/2020, moment „istoric prielnic” pentru Dragnea/PSD?

 3. Sa recunoastem ca VVDancila mu este o eroare a istoriei! Este rezultatul vointei lui
  Dragnea si KWJ, alesii nostri, care au sfidat cele mai elementare criterii si conditii de
  promovare ale unui inalt demnitar al statului Roman. Aceasta tripleta nu poate fi ignorata
  iar ,la ora bilantului, trebuie apreciata prin vot!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro