luni, iunie 17, 2024

Viţelul de aur S.R.L

Citesc presa, vizionez televiziunile de stiri, vad portalele de stiri pe internet, toata lumea are o parere certa despre toti si despre toate. Toti jucatorii si toate jocurile care sunt jucate pe acest imens teren de joc, care se numeste Romania.  Arbitrii dau verdicte aiuritoare, iar avutia nationala confiscata si reimpartita din 1989 si pana in zilele noastere a transformat Romania intr-o societate formata din manipulatori si manipulati. Cum se poate ca o tara intreaga sa fie manipulata de o gasca de combinagii imbecili, cu o gândire si un vocabular de pitecantropi. Totul a devenit decor, lucrurile evolueaza complet diferit de ceea ce trebuia sa fie.

Birocratia mioritica a devenit cea care impiedica si nu ajuta, ministerele au devenit domenii feudale, nepotismul a schimbat competenta, experienta si meritele celor care ocupa functii in aceste ministere. Dreptatea este impartita dupa ochi, si mai important dupa buzunar, rapoartele despre justitie ale europenilor au devenit anecdote despre care toata lumea vorbeste, dar nimeni nu face nimic. Nici macar europenii, ei s-au obisnuit, ridica din umeri si isi spun probabil: Balcanii  sunt Balkani.

Nimeni nu a furat nimic in Romania, miliardarii au facut bani cinstiti, milionarii la fel. Fostii ministrii imbogatiti critica pe noii ministrii imbogatiti si asteapta  momentul cand vor redeveni si ei ministri pentru a se imbogati si mai mult.

Suntem ţara Viţelului de Aur. Nu conteaza daca esti muncitor necalificat sau profesor universitar, visul comun este viţelul de aur, adica cum sa ne aranjam, cum sa primim ceva cu un minim efort, daca se poate  fara a da nimic in schimb. Nu conteaza ca sunt mult mai buni decat tine, mai pregatiti si mai harnici, tu esti tatal, fiul, fratele, sotul, cumnatul, amantul/a. Ti se cuvine, tu esti membrul  unui colectiv de alesi, de privilegiati, tu esti angajatul firmei Viţelul de aur SRL. Tu ai intaietate la toate, la scoala, la munca, la afaceri, la credite, la spital, pentru ca tu esti tatal, fiul, fratele, sotul, cumnatul, amantul/a.

Aceasta metoda de smecherie, nesimtire este transpartidica. In parlamentul Romaniei sunt 34 de membri care sunt tatal, fiul, fratele, sotul, cumnatul, amantul/a. Ce naiba, am devenit parlamentarism dinastic. Cei care nu mai suporta pleaca, cei care nu pleaca nu pot pleca, pentru ca au intarziat sa ia trenul. Incet, incet devenim o tara de resemnati cu soarta, condusi de acest SRL – Viţelul de aur. Numai buni de cumparat pentru hotii de suflete care ne-au vandut credite cu buletinul si acum ne santajeaza cu ratele.

Avem doua alternative: ori sacrificam viţelul de aur, ori ne consuma el pe noi.

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. Bine scris Theophyle . :)
  Sti cum zic eu , o tara de muls. In avantajul unora si detrimentul majoritatii . Altfel nu se explica de ce mai bine de 25 % din cei apti de munca au plecat pe alte meleaguri . Poate pina la urma ramine tara doar cu politicieni , baieti destepti , moguli , copi mici si pensionari . Sa vezi atunci cum vor „duduii ” toate cele . :lol:

 2. Salut Stefan :)
  Cand vizionezi stirile, auzi comentariile sau citesti „stenogramele”, nu ai nimic de facut in afara revoltei impotriva samvolinciilor potentatilor si reprezentantilor lor.

 3. Atata timp cat dorinta romanilor de parvenire e mai mare decat dorinta de munca Vitelul de Aur va dainui. Un mod sigur de a iesi din acest cerc vicios si a ne purifica este sa dam frau liber pacatelor noastre.

 4. Bine creionat si punctat. Problema este ca sunt putini cei care cred ca aceasta situatie este rea, marea majoritate cred ca
  este absolut normal sa fie asa.

  O observatie formala: in penultima fraza, ar fi trebuit „Numai” in loc de „Nu mai”.

  • Consonant, salut :)
   Multumesc pentru corectura :) Nu este vorba de rau sau bine este vorba daca se poate sau nu! Cat ne costa social si economic. Ce fac oamenii care desi au toate capabilitatile nu pot promova din cauza nepotismului fanariot?

 5. E 100% adevar pur ca in Romania contemporana se traieste asa cum ai constatat. Parerea mea e ca majoritatea vrea sa fie subordonata acestor principii(spiritul de turma). Ideile sunt bine structurate bine implementate si cel mai probabil au inlocuit cu succes politica comunista.Cativa vizionari, putini la nr. conduc destinele acestui popor in directia dorita. Politica e o curva cu care traieste si impartaseste tot romanul chinul de zi cu zi.Ii iubim pe politicieni, ca americanii pe unchiul SAM. Sti cum se spune in popor ca „speranta moare ultima”. Gresit….e mai preferata POLITICA oricarei forme de trai, ea fiind la baza tuturor principiilor: politica monetara. politica europeana, politica, politica politia, politica…….s.a.m.d.Ei pana cand acest fenomen ajunge sa nu mai tina de foame, trecem la un alt nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Theophyle
Theophylehttp://politeia.org.ro/
Teophyle este autorul blogului Politeía (http://politeia.org.ro/).

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro