duminică, martie 16, 2025

Votul greșit din decembrie 2016 va ține afișul acestei toamne

Mascarada reprezentată de ședința Comitetului Executiv Național al PSD care a avut loc vinerea trecută la Palatul Parlamentului ca și discuțiile ulterioare ce s-au dat de ceasul morții spre a desluși cât de mare a fost victoria lui Dragnea și cât de rușinoasă înfrângerea puciștilor au pus într-o penumbră nemeritată adevăratul eveniment al zilei cu pricina.
Și anume faptul că trei șefi ai Jandarmeriei Române pe nume Cucoș, Șindie și Cazan, plus un secretar de Stat din cadrul MAI, pe nume MIhai Chirica, direct răspunzător de operațiunile instituției, au fost puși de Procuratura Generală sub acuzare.
În conformitate cu actele oficiale întocmite de Procuratura generală, respectivul patrulater și-a încălcat grav atribuțiile, și-a bătut joc în chip iresponsabil de prevederile legale, a operat și ordonat falsuri în acte, totul pentru a justifica dezonoranta intervenție în forță a efectivelor militare pe care au ajuns să le comande nu pentru cine știe ce merite personale, ci fiindcă sunt servanți fideli ai guvernării PSD-ALDE și îndeplinesc, fără să crâcnească, ordinele numitei Dan Carmen, încă ministru de Interne în Executivul condus de d-na Viorica Dăncilă. Și aceasta doar fiindcă îi este total fidelă, merge pe o mână și îl slujește pe penalul președinte al PSD și al Camerei Deputaților, numitul Dragnea Nicolae Liviu.
Ceea ce s-a întâmplat vineri, acțiunea de mare curaj a Procuraturii Generale au evidențiat gravitatea situației în care se află statul de drept din România. Și anume că acesta este pândit , în orice moment, să se transforme în stat polițienesc. Dezvăluirile ilegalităților în cascadă comise de numiții Chirica, Cucoș, Cazan, Șindie ca urmare a ordinelor ticăloase date de numiții Dan și Dragnea explică de ce se dă de ceasul morții conducerea PSD să ascundă faptele, să tergiverseze audierile înalților responsabili politici, să convingă prostimea că s-ar fi acționat legal. Minciuna aceasta mare cât casa a fost repetată și în plictisitoarea lui conferință de presă de după CEX de banditul cu acte Dragnea Nicolae Liviu.
Ce se va întâmpla pe mai departe? Totul e în funcție de întâmplările așteptate să se petreacă în trei zile succesive din prima decadă a lunii viitoare. Mai exact și mai întâi în 6 și 7 octombrie, atunci când va avea loc Referendumul în vederea modificării Constituției. Referendum care, în cazul în care va fi validat, va fi interpretat și prezentat de Liviu Dragnea drept o victorie personală. Validarea referendumului va însemna o restartare a operațiunilor puse la cale de Dragnea pentru propria lui salvare. Luni, 8 octombrie, va începe recursul în procesul privind angajările fictive de la Consiliul județean Teleorman, proces în care, în primă instanță, numitul Dragnea Liviu Nicolae s-a ales deja cu o condamnare la închisoare de 3 ani și jumătate, cu executare.Dacă Dragnea se va alege cu o achitare, vom avea parte de o iarnă a vrajbei noastre care va dura atâta vreme cât PSD se va afla în fruntea bucatelor.
În funcție de ceea ce se va petrece în cele trei zile mai sus menționate se vor ordona și configura multe alte evenimente. De ele depind cum și ce va decide ministrul de Justiție, dl. Tudorel Toader, în privința evaluării procurorului general Augustin Lazăr, cum vor fi anchetate în continuare evenimentele din după-amiaza și seara zilei de 10 august, dacă vinovații își vor primi pedeapsa meritată, viitorul coaliției PSD-ALDE, dacă se va da sau nu asaltul final asupra legilor justiției, viitorul lui Dragnea în fruntea PSD și la conducerea Camerei Deputaților și, în fine, libertatea acestuia. Dacă nu cumva chiar fuga peste hotare a fiului polițistului șef din Grația.
Nu va fi deloc liniște toamna aceasta. Totul ca urmare a votului greșit din ziua de 11 decembrie 2016.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

  1. Un verdict clar și fără echivoc ”Totul ca urmare a votului greșit din ziua de 11 decembrie 2016.” ! Plecând de la acest ”postulat” totul are sens în iureșul luptelor declanșate imediat după anunțarea rezultatului votului din decembrie 2016 pentru răsturnarea rezultatului votului. Ce contează că deocamdată așa funcționează democrația reprezentativă ? Principalul vinovat este șeful PSD, hoțul suprem din România. Ce contează că cei plătiți cu bani grei de la buget nu sunt în stare să producă dovezi irefutabile pentru ”tunurile” date sau orchestrate de ”banditul cu acte Liviu Dragnea”. Dacă studiile sociologice spun că este posibil ca un șef să influențeze comportamentul infracțional al subalternilor ( majori și vaccinați de altfel, adică responsabili pentru faptele lor ), dacă ”este de notorietate publică” percepția că Dragnea este vinovat, atunci ce mai așteaptă justiția să-l ”pună la răcoare” ?

  2. Deosebirea intre analiza unui critic de teatru si doctor in filologie, si analiza unui politician:

    „Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD refuzând să depună o moţiune de cenzură.
    PNL şi USR pur şi simplu mimează opoziţia. Context :
    -Economia este măcinată de criza pestei porcine, gestionată cu deplină incompetenţă de guvern;
    -Sub comandă politică, dreptul la liberă exprimare a fost înăbuşit prin intervenţia exagerat violentă a jandarmilor împotriva manifestanţilor din 10 August în Piaţa Victoriei;
    -Guvernul Dăncilă este incapabil să utilizeze fondurile europene ;
    -Alianţa PSD-ALDE scârţâie din toate încheieturile datorită ambiţiilor prezidenţiale ale lui Tăriceanu şi a blocării amnistiei şi graţierii;
    -PSD este brăzdat de falii generate de lupta clicilor din interior pentru bani şi putere, lupte care nu se vor opri curând ;
    -UDMR se declară nemulţumit de colaborarea cu Guvernul Dăncilă;
    -Aripa Ponta este într-o bătălie deschisă cu Dragnea .
    În acest context, Ludovic Orban şi Dan Barna mimează opoziţia şi depun moţiuni simple împotriva lui Carmen Dan şi a lui Daea, moţiuni care constituţional nu au nici un efect, în loc să se alăture PMP şi să depună o moţiune de cenzură sănătoasă împotriva Guvernului Dăncilă, cu ceva şanse de reuşită şi pentru a continua să ţină PSD-ul în corzi.
    Dacă moţiunea de cenzură ar reuşi, acela ar fi şi sfârşitul lui Dragnea şi Slavă Domnului, sunt destui parlamentari PSD care îi vor capul acum când este şubrezit consistent
    Moment politic mai bun pentru o moţiune de cenzură, nu poate exista .
    Reuşită sau nu, moţiunea ar avea meritul unei delimitări clare a opoziţiei de ticăloşiile şi incompetenţa Guvernului Dăncilă şi ale alianţei PSD – ALDE.
    Din păcate asistăm la un blat degradant pentru PNL şi USR, la fel ca blaturile din Parlament la votul legii care propunea 300 parlamentari sau cea prin care se acordă pensii speciale aleşilor din administraţia locală, când PNL a votat cot la cot cu PSD.
    Dacă USR şi PNL nu găsesc motive pentru o moţiuni de cenzură, le sugerez să ia scrisoarea puciştilor Firea, Stănescu şi Ţuţuianu, s-o numească Moţiune de Cenzură împotriva Guvernului Dăncilă şi s-o depună. Din PSD vor avea sigur voturile puciştilor care sunt departe de a se dezice de acţiunea lor.
    Sunt unii care se cred pe ei deştepţi (de fapt nişte propagandişti blatişti) şi pe noi proşti, care public justifică inacţiunea politică prin faptul că opoziţia nu are majoritate în Parlament. De acord. Dar un guvern mai bun decât Guvernul Dăncilă,cu care să nu ne fie ruşine în preşedenţia UE, putem avea ? Eu sunt convins că da. „

    • Nu ies blaturile lui Base si sintem suparati? USR-ul nu are chef sa fie vehicul politic pentru tovarasul Basescu! E simplu. Sa se descurce singur. Depunerea unei motiuni cu PNL este de conjunctura! Pentru ca USR-ul nu are nici un chef de alegeri anticipate. Baga motiuni simple. Ca electoratul sa fie informat. That’s all. Trebuie bine erodate si PMP-ul si PNL-ul. Bine, bine, pana la os. Pana cand nu mai au nici o semnificatie politica.

  3. „Mascarada reprezentată de ședința Comitetului Executiv Național al PSD care a avut loc …”

    Trăim o mascaradă continuă din 1989 până astăzi.
    Nu se schimbă nimic după plecarea de la putere a d-lui Dragnea, a PSD, ori a coaliției făcută cu ALDE și UDMR. Cleptocrația este perpetuă. Iar Serviile o slujesc cu devotament alături de Jandarmerie șamd., în continuare.

    Mafia italiană, spre exemplu, nici nu a visat la propria guvernare, cu sprijin din partea legislativului, a principalelor partide, a șefilor celor două Camere ale Parlamentului, cu subordonarea serviilor secrete și a Carabinierilor etc.
    Noi am izbândit!…

  4. Referendumul va fi validat, ceea ce e foarte bine. Dragnea se va împopoțona cu el doar daca „Da” -urile vor fi mai multe decit „Nu”-urile. Boicotangii, neavind incredere in victorie, incerca sa saboteze chestiunea prin absenta, cum i-a invatat domn’ profesor Basescu in 2012. Aceasta e si acum, ca si atunci, calea nedemocratica si mersul pe ea duce la rezultate nedemocratice, cum e si aceasta guvernare psd-ista votata de 18% dintre cetatenii cu drept de vot.
    In rest, mafia e mafie si face ce stie mafia, procuratura trebuie sa faca si ea ce trebuie fata de mafie.

  5. Oooops, nu mai este vorba despre Domnul ci despre banditul Dragnea? In sfarsit! Ultima baricada a cazut! Ma bucur ca în cele din urma, iata un profesor care a încercat cu chiu cu vai, cu efort enorm, se vedea asta din formularile sofisticate, sa pastreze un limbaj care, credea el, aduce un plus comunicarii in societate, un profesor care totusi preda despre cultura înalta si nu aia populara, a renuntat excedat, depasit de ignominia membrilor PSD, a renuntat sa vorbeasca si sa scrie cu corectitudine politica. A renuntat la modul politicos de a se adresa in anumite cazuri. Si a început sa scrie pe întelesul publicului, pe întelesul cititorilor. Bravo, profesore ! Felicitari sincere! „Banditul cu acte Dragnea Nicolae Liviu”! Excelent! Dupa actul incredibil al lui Liiceanu de a se ralia miscarii „M…e PSD” avem onoarea de a asista cu profunda admiratie la vitejia literara a profesorului Morariu. Inca o data FELICITARI!

  6. Dupa parerea mea votul din 2016 a fost cat se poate de corect, justificat si supus unei inteligente colective, pe care nu indraznesc insa sa o definesc.

    Dupa parerea mea, votul din 2016 a spus asa:

    1) „Va lasam sa va conduca socialistii singuri, sa vedeti cum e”

    2) „Va spunem clar ca nu e o deosebire intre partidele de pe liste, sut toate socialiste sub etichete diferite, nu avem de ce alege intre a da cu capul in piatra si a da cu piatra in cap”

    3) ” Nu avem inca 12 ani la dispozitie, suntem tineri si vrem sa ne train tineretea, daca nu intelegeti asta, noi plecam”

    4) „Daca altfel nu se poate, sa acceleram suferinta, pentru a suferi mai putin timp. Sa lasam sa se prabuseasca cat mai repede pentru a si renaste cat mai repede”.

    In aceasta economie a faptelor, personajele sunt insignifiante. In acest moment, orice tanar de 14 ani conteaza mai mult decat Dragnea.

    ===

    „Mai puternic decat sageata trasa din arc …”.

  7. Victor, tu făceai analize mai serioase de obicei. La comentul ăsta, parcă dai în toți și în toate, cu excepția PMP. Ce-i cu tine?

  8. Dle. Morariu, în acest editorial puneți punctul pe „i”. Cine este de vină că evenimentul a fost trecut cu vederea? FIX presa, fie ea pro sau contra. Este trecut cu vederea, inclusiv PROFESIONALISMUL procurorilor militari, VITEZA DE REACȚIE și, nu în ultimul rând, TIMPUL de lucru al dosarului. Rezultă că treaba este „groasă”. Mai rezultă că, cel puțin Procuratura Militară este chiar independentă de factorul politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

Un nou volum semnat de Mihai Maci. Îl puteți achiziționa de aici

Foarte rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de neinduratoare cu realitatea imediata, in acelasi timp atat de logica si de riguroasa in demonstratii. Da, Mihai Maci n-are solutii pentru impostura generalizata din sistemul universitar romanesc sau din cercetare; dar o vaneaza splendid si necrutator in toate cotloanele unde se ascunde si o fotografiaza impecabil, aratandu-i originile si semnificatia sociala. Da, recunoaste ca nu stie cum ar trebui recuplata cultura de invatamant, nu mai spera ca s-ar putea ingradi dezastrele produse limbii romane de utilizarea device-urilor digitale, nu poate decat consemna declinul ireversibil al culturii inalte, dar si al satului traditional si al „familiei traditionale”: dar cat de magistral si, mai ales, lipsit de complezenta sentimentala completeaza fisele sociologice ale principalelor mutatii sociale si culturale din ultimele decenii! Ce-i de facut, totusi? Atata (si e deja mult), crede el: sa privim drept in ochi dezastrul si sa-i punem interogatiile esentiale: „Inainte de-a da raspunsuri, se cuvine sa punem intrebarile”. – Andrei Cornea

Carti

Cărți noi

Noțiunea de cumpănă, care dă titlul acestui volum, nu doar că surprinde natura momentului geopolitic internațional, dar sugerează și o posibilă soluție pentru România. Cumpăna nu este doar o etapă de tranziție, ci un punct critic în care direcțiile asumate astăzi vor determina ireversibil poziția țării în arhitectura globală a puterii. După trei decenii de integrare euro-atlantică, în care viitorul părea stabil și previzibil, realitățile internaționale s-au schimbat rapid, iar ordinea liberală care a definit ultimele decenii este acum contestată. Această contestare vine atât din exterior, prin ascensiunea regimurilor autoritare, cât și din interior, prin revizionism politic și radicalizarea discursului public.” Prof. Corneliu Bjola, Universitatea Oxford

Disponibil pentru precomandă

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro