miercuri, iulie 17, 2024

Zile în care Serviciul Vânzări-Cumpărări din Parlament lucrează 24 de ore din 24

Miercuri seara Opoziția a triumfat și a făcut knock-ut PSD. I-a dejucat acestuia mizerul plan vizând torpilarea prin mijloace cum nu se poate mai necinstite a moțiunii de cenzură.
PSD a trebuit să constate pe propria piele, iar prin vocea d-lui Marcel Ciolacu chiar să admită eșecul a ceea ce s-a dovedit a fi un ineficient, precar plan al disperării. Concretizat prin dezolantele reacții similare celor ale candidatului la înec care se agață până și de ultimul pai doar-doar va mai putea să scape în vreun fel cu viață.
Nimic mai jalnic, mai relevant pentru starea de dezastru în care a ajuns PSD după devastatoare experiență Dragnea, continuată cu degringoladă din lunile din urmă când în fruntea bucatelor a ajuns ahtiata de funcții, de putere, de bani Viorica Vasilica Dăncilă, nici ea cu mult mai brează ori mai onestă, decât detaliul că vârfurile pretinsei social-democrații românești l-au promovat la rangul de manager de proiect pe unul dintre cei mai detestați pesediști din România. Numitul Florin Iordache. Care nu a putut decât să constate că de data asta nu i-a mers. Și că nu a mers nici mega-escrocheria pesedistă. Mascată în discursul largo desolato, de precupeață dovedită de Administrația piețelor că fură la cântar a sus-menționatei doamne Dăncilă.
Liderii Opoziției, în principal dl. Ludovic Orban, președintele PNL, nu au putut să își ascundă satisfacția pentru respectiva victorie. Satisfăcut s-a arătat până și dl. Călin Popescu-Tăriceanu care, într-o apariție televizată, s-a comportat de parcă nu ar fi fost complice, de la finele lui decembrie și până la sfârșitul lui mai 2019 cu banditul Dragnea Nicolae Liviu și o anumită vreme s-a manifestat cam în același fel și cu d-na Viorica Vasilica Dăncilă. Numai zâmbete a fost și dl. Victor Ponta care, ori de câte ori a zărit un microfon, l-a înșfăcat, acaparat spre a-și aroga meritele reușitei.
De aici, cred, și primejdiile care trebuie luate în calcul. De aici necesitatea păstrării capului pe umeri. De aici obligația adevăratei Opoziții de a nu se lăsa păcălită și de a crede că lucrurile ar fi deja jucate. Și de a ține seama de faptul că până joia viitoare, atunci când ar trebui să fie votată moțiunea, se pot întâmpla multe. Răzgândiri, treceri dintr-o tabără în alta, reușite cumpărări de voturi și de conștiințe. Pare-se că PSD și doamna prim-ministru chiar au pus la punct un mercurial fiindcă, după cum bine știm, la PSD totul se vinde și se cumpără. Nu trebuie uitat nici faptul că unii dintre semnatarii moțiunii citite joia trecută într-o sală mai degrabă goală, semn clar că în privința apetitului pentru chiul reprezentanții Puterii și ai Opoziției sunt de o făptură și de-o seamă, pot deveni bolnavi închipuiți, că pot pleca pe neașteptate în inventate misiuni în străinătate, că se poate să lipsească pur și simplu.
Nu mă îndoiesc că în toate zilele care urmează până când se va da votul pe moțiune se vor petrece negocieri și că se vor organiza cine mai mult sau mai puțin de taină. Că Serviciul Vânzări-cumpărări din Parlamentul României va lucra 24 de ore din 24. Sunt cum nu se poate mai convins că, în primul rând, pesediștii nu vor sta degeaba, că își vor juca șansa supraviețuirii până la capăt. Că unii dintre ei își negociază deja locul pe viitoarele liste electorale. Că s-ar putea să asistăm la dezertări spectaculoase.
Degeaba nu va sta nici dl. Călin Popescu-Tăriceanu care e evident că nu se împacă cu statutul de viitor pensionar. Hiper-activ va fi dl. Victor Ponta. Care profită de ocazie spre a-și consolida statutul de lider al unui nou viitor partid de stânga ce va apărea după ce PSD se va diviza, se va frânge în bucățele, va deveni istorie.
Așa după cum scriam și în editorialul publicat ieri nu dau nici măcar o para chioară pe pretinsa, pe mult auto-clamata înțelepțire a d-lui Victor Viorel Ponta. Dl. Ponta este tot un Arturo Ui a cărui ascensiune trebuie oprită. Operațiunea este strâns legată de felul în care șefii adevăratei Opoziții vor gestiona complexul de operațiuni menite să conducă la succesul moțiunii. Și să nu-i permită acestui Arturo Ui nici să o saboteze nici să o confiște.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

6 COMENTARII

 1. Dl Trump tocmai a statuat dreptul legitim al SUA de a lupta cu coruptia din alte tari.
  A precizat ca ordine precum cel pe care l-a dat telefonic presesintelui Ukrainei au mai fost date si altor presedinti. De exemplu ordinul pentru condamnarea lui Dragnea DEINDATA dupa alegerile europarlamentare – acest detaliu nu l-a recunoscut, dar il recunosc eu .
  asa incat e clar ca MOTIUNEA VA TRECE , asa cum se va ordona la teleconferinta domnului Hans Klemm organizata pentru miercuri și la care si Tariceanu si Ponta se vor angaja ferm. Ba chiarb si Dancila s-ar putea sa participe si sa zica DE ACORD desi pentru ea cred ca a existat o sesiune speciala de convingere cu ocazia vizitei in SUA.

  • Domnul Trump luptă cu corupția care îi afectează interesele personale. Corupții lui sînt ok, familia e ok, el este curat ca lacrima. Modelul băsesc de aburire pentru menținerea puterii și anihilarea opozanților. La sfîrșit, cînd se pun pe tavă toate măgăriile făcute, o să pună placa cu ”n-am știut, dom’le!”

 2. Care este rostul acestei motiuni de cenzura ? nici unul. Daca trece va urma un guvern de tranzitie din care cu siguranta vor face parte atat grupul lui Ponta cat si Tariceanu, scapam de unii si dam de altii deloc mai breji decat cei care se doreste a fi daramati.
  Aceste motinui de cenzura, de fapt aranjamente politice nu ajuta cu nimic daca finalitateta ei nu sunt alegeri anticipate corecte. Cum acestea nu se vor putea organiza din motive constitutionale va urma o perioada de degringolada politica in care fiecare grupare politica nu va incerca nimic altceva decta sa se pozitioneze politic pt urmatoarele alegeri parlamentare la termen. Chiar crede cineva ca dansii de vor ocupa de altceva ? nicidecum.
  Sper ca USR/Plus sa stea de o parte de acest joc politic si sa sutina decat eventualele masuri corecte care eventual se vor lua, insa nu stiu care ar putea fi ele.
  Acesta noua grupare politica nu are ce cauta in mijlocul aranjamentelor politice facute de „vechea garda” altfel se va decredibiliza si ea.
  Ar fi fost mai bine sa opozitia sa astepte pana alegerile parlamentare de anul viitor, un PSD in opozitie ar fi numai in avantajul acestuia, o regrupare si atac politic furibund impotriva masurilor unui guvern de tranzitie si a programului politic care va urma cu masuri nepopulare.
  PSD va juca cartea nationalismului, a inducerea fricii in societate prin sugerarea taierilor de pensii si salarii, a concedierilor etc.etc.
  Prin acesta tactica PSD-ul isi va recastiga o parte importanta din electoratul nedecis sau care l-a parasit, va reinvia datorita unor greseli politice majore pe care opozitia este pe cale sa le faca.

  • I.
   Construirea unei case noi în locul uneia vechi are două etape:
   Etapa 1: Dărâmarea casei vechi
   Etapa 2: Construirea casei noi
   Suntem înaintea primei etape.

   II.
   Eu nu mă simt confortabil să fiu condusă de Bulă, de Păcală, de Tândală și de alții de același calibru: repetenți, analfabeți, ignoranți, ticăloși.
   Este obligatoriu ca :
   – pilele să fie înlocuite de competență (dovedită în concursuri).
   – minciuna să fie înlocuită de transparență,
   – aroganța să fie înlocuită de modestie,
   – hoția să fie înlocuită de cinste.

 3. Adevărata opoziție și veritabilul PSD nu există, sunt ficțiuni. Pe această linie imaginară, la distanță decepționant de mică, pe la mijloc, se găsesc PSD, PNL UDMR, PMP USR. Un decor neschimbat, pe care noi îl vedem altfel odată cu apropierea alegerilor, locuit de: oșteni lăsați la vatră, oameni din servicii, curve de ambe sexe, turnătoare și neturnătoare, borfași și câțiva naivi.
  Cumpărarea nu deranjează pe nimeni, cum nici răpirea femeilor de pe stradă ori ducerea în sclavie la muncă. Ev Mediu timpuriu în toată puterea lui. Mai lipsește o invazie dinspre stepă (dacă nu cumva n-a început chiar în așa-zisul parlament).

 4. Uitandu-ma la faptul ca unii au batut apa in piua cu necesitatea debarcarii urgente a guvernarii psdiste iar altii i-au aplaudat la scena deschisa ,acum, cand aceeasi unii si altii isi dau seama ca nu prea sunt in momentul de fata solutii onorabile si viabile pentru formarea unui nou guvern daca motiunea trece,ma intreb daca nu cumva chiar traim in Balamucul Iadului Fericit,imagine sugerata de un alt autor al site-ului Contributors.ro .

  In alta ordine de idei,ma intreb de ce sunt agreate ( si aprobate ) uneori comentarii care nu au legatura cu subiectul articolului publicat.
  In cazul de fata nu vad ce rost are divagatia cu Trump si cu Klemm.

  Daca se vroia cumva o ironie mie ,sincer ,nu mi se pare prea reusita !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro