duminică, mai 19, 2024

Parlamentul și corupția. De ce corupţia ucide?

Corupția politică este o boală care omoară mii de români în fiecare an. Îi omoară pentru că banii care ar trebui cheltuiți pentru sistemul de sănătate sunt furați și ajung în conturile politicienilor și ale partidelor politice. Costul corupției politice se vede zilnic în sistemul nostru educațional, aflat într-un accelerat proces de degradare, în trenurile învechite și în sistemul de autostrăzi inexistent.

Fiecare 50.000 de euro care sunt furați de la bugetul de stat reprezintă o viață pierdută din cauza unei boli tratabile sau viitorul unui copil care este sacrificat din cauza unei educații precare. Am văzut prea mulți români murind din cauză că statul nu își permite să le ofere medicamente de bază în lupta împotriva cancerului.

Ofensiva românească anticorupție, condusă de remarcabili procurori, judecători și agenți de informație, suscită atenția întregii lumi deoarece corupția este recunoscută în prezent ca fiind cea mai mare problemă care privește drepturile omului. Dacă nu ar exista corupția politică, am pune capăt foametei, am învăța fiecare copil să citească și am oferi servicii medicale de bază fiecărui cetățean.

Nu sunt surprins de faptul că România este lider în combaterea corupției. Nimeni nu urăște corupția mai mult decât cetățenii români.

Foto Voicu Bojan

Din păcate, guvernul nu își face treaba. Instanțele de judecată au acordat prin hotărâri definitive sume în valoare de aproape 1 miliard de euro care TREBUIE folosite pentru reconstruirea sistemului nostru educațional și procurarea de medicamente care pot salva vieți. Guvernul nu colectează acești bani!

În prima săptămână din mai, Parlamentul a propus adoptarea unor legi noi care ar duce la slăbirea sistemului anticorupție, astfel încât câteva sute de membri ai stabilimentului politic să poată fura în continuare banii contribuabililor, ignorând costurile amețitoare plătite de milioane de români.

Schimbarea nu începe prin taxarea bacșișurilor unor bieți ospătari. Ea începe din vârful Parlamentului. Exemplul moral începe întotdeauna din vârf. Parlamentul trebuie să înceapă să se comporte ca o democrație vestică, iar nu ca un stat postcomunist. Asta începe cu eliminarea amnistiilor penale și a voturilor secrete în Parlament. Parlamentul trebuie să se supravegheze pe sine prin intermediul propriilor comitete de etică, care să investigheze corupția printre parlamentari și să aprobe fiecare membru de cabinet propus.

foto Voicu Bojan, restaurant chinezesc Turda

Românii sunt oameni buni, care știu să distingă binele de rău. Fiecare membru al Parlamentului trebuie să se uite în oglindă și să se întrebe: „Care este rolul meu când permit ca țara cu cea mai mare bogăție minerală din Uniunea Europeană să aibă cea mai redusă speranță de viață și cel mai prost sistem de educație publică?”

Cetățenii români le datorează propriilor părinți și copii să-i facă pe deputați și senatori direct responsabili pentru întărirea fiecărei instituții anticorupție și pentru recuperarea banilor din fiecare hotărâre definitivă. Mai devreme sau mai târziu, viața ta va depinde de asta!

Găsește-ți senatorul și deputatul pe https://romaniaone.org/harta_electorala. Nu uita să-i întrebi de sănătate când ai o problemă. Fiindcă dacă tăcem, ei o să creadă că nu existăm.
__________
Articol preluat de pe Romania One


Distribuie acest articol

6 COMENTARII

  1. chiar trebuie sa ne explice un strain ca da, CORUPTIA UCIDE, ESTE O INFRACTIUNE VIOLENTA! omoara lent,dureros si pe termen lung. deja ucide de 25 de ani!
    chiar nu se pot aduna oamenii de aici la parlament sa le spuna asta celor care ne iau de prosti? trebuie sa vina ambasadori straini?
    atit de lasi si netrebnici sintem?

  2. Bine!
    Multumesc pentru articol.

    Dar cred ca este ff bine sa stie ca in numarul lor este ACUM nevoie sa scada la 300 de parlamentari pentru ca asa am hotarat NOI, cetatenii, cu o majoritate de peste 70% din cei prezenti la referendum.

    CE ESTE MULT NU ESTE BUN!

    Deci pentru ca sunt aproape 600 de parlamentari NU SUNT BUNIi, sunt toxici pentru CETATENII ROMANIEI.

  3. Când vor da și parlamentarii socoteală pentru trândăveală? Vacanțele lor sunt mai lungi decât ale copiilor, de absențe să nu mai vorbim. Elevii la 40 de absențe sunt exmatriculați. De ce nu pregătesc legile pentru alegerile din 2016? Gândul lor este doar la pensii speciale, cum să fure fără să fie prinși. Să sperăm că vom avea un parlament de 300 de parlamentari.

  4. Ne meritam soarta!

    Angela Filote, seful Reprezentantei Comisiei Europene: „Cea mai buna dovada a succesului MCV va fi atunci cand coruptia va deveni inacceptabila social, iar cetateanul se va opune si revolta impotriva coruptiei, ceea ce nu este cazul in prezent.

    http://tinyurl.com/lkj9wmj

    Ce pacat ca romanii nu reusesc sa inteleaga care sunt adevaratele prioritati ale Romaniei.

    „Circa 5.000 de persoane au manifestat in Bucuresti impotriva despaduririlor abuzive.”

    http://tinyurl.com/owo2xsx

    Totusi, nimeni nu a iesit in strada sa protesteze impotriva proiectelor de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, initiate de catre politicienii corupti. Despaduririle abuzive reprezinta doar una dintre consecintele coruptiei generalizate. Prioritatea zero este sustinerea DNA si a luptei impotriva coruptiei, nu protestele punctuale, care privesc consecinte punctuale (nenumarate) ale coruptiei generalizate. Trebuie tintita (prioritar) cauza „bolii”, nu simptomele ei:

    „Caderea ultimului bastion. O noua actiune de tip «martea neagra» este in plina desfasurare in Parlamentul Romaniei. Ultimul proiect de lege depus de zece parlamentari PSD, din care jumatate anchetati, trimisi in judecata sau chiar condamnati, reclama suprematia borfasilor asupra Romaniei.”

    http://tinyurl.com/mjem2he

    „ALERTA Penalii fac legea in Parlament. Val de modificari propuse la Codul de Procedura Penala si la Codul Penal menite sa puna frana procurorilor si sa-i sperie cu inchisoarea.”

    http://tinyurl.com/mlk3453

    DNA: „Adoptarea proiectului de modificare a Codului penal si a celui de procedura penala ar diminua semnificativ eficienta Directiei si ar afecta sever statutul procurorilor.”

    „Nu se justifica adoptarea unor noi standarde care nu au corespondent in legislatiile altor state europene.”

    „Stabilirea unor reguli de procedura exclusiv pentru procuror, nu si pentru ceilalti participanti la procesul penal … este atipica si indica faptul ca propunerea urmareste limitarea capacitatii investigative a organelor de urmarire penala.”

    http://tinyurl.com/ln7ngxk

    • Organizati o astfel de demonstratie si sunt sigur ca veti avea foarte multi participanti. Hai sa nu ne mai plangem ca protesteaza unii, hai sa ne organizam si sa protestam pentru lucrurile care ni se par importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Don Lothrop
Don Lothrop
Om de afaceri si investitor american, a absolvit in 1989 Harvard Business School. In 2006 a fondat New Vista Partner, un fond de investitii axat exclusiv pe Romania.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro