vineri, mai 17, 2024

Busoi sau candidatul PNL pentru a fi bușit?

Noul PNL-ul are pretenția de a capacita la votul pentru primăria Bucureștiului acea parte de teenagers la minte si la trup care de obicei lipsește de la vot. Faptul ca Busoi s-a lansat având in spate poze cu dezastrul de la Colectiv tocmai asta intenționa sa arate. Cred ca in analiza șanselor candidaturii lui Cristi Busoi la primărie, trebuie luate in calcul doua planuri.

Unul este planul politic intern din interiorul PNL-ului, adică a unei lupte concurențiale dintre PNL si PDL. M-a mirat oarecum tăcerea, sau mai bine zis girul dat prin tăcere al lui Vasile Blaga dar, si entuziasmul Alinei Gorghiu in privința candidaturii lui Busoi. In plan tactic, cred ca aripa PDL va profita de un Busoi perdant si își va consolida poziția in interior pentru parlamentare. Si este absolut firesc, ca după un eventual eșec cineva sa plătească oalele sparte. Sa vedem însă cine l-ar vota pe Busoi? Fiind el, chipurile, si medic (am sa revin), PNL-ul mizează pe partea de imagine cu care Oprescu a convins bătrânii si bolnavii sa ii acorde voturile. In mintea lor era desigur faptul ca un medic se va îngriji de spitale si bolnavii care își petrec zilele lor chinuite!  Numai ca Oprescu a deviat spre autostrăzi suspendate si afaceri cu cimitire, de unde incasa banii negri. Eu personal cred ca romanii nu se vor lasă a doua oara păcăliți de medici la primărie. Cat despre tinerii care vor schimbarea clasei politice, nici atât sa-si dea voturile unui candidat care a intrat in politica ca Ponta, de la 17 ani !

Planul doi se refera la conturul personajului Busoi, adică la „candidate profile”.

S-a vorbit despre potențiale asemănări si sprijin din partea lui Iohannis pentru Busoi. Numai ca Busoi in primul rând nu este neamț. Iohannis vine din cultura lucrului bine făcut pe când Busoi din cultura « O făcurăm si pe asta, uite ca merge si așa ». Nu este nici pe departe un Tudor Vladimirescu modern care sa înflăcăreze mulțimea sa-l urmeze. Este dintre aceia care vorbește puțin si face totul pe tăcute.

Recunosc, am avut posibilitatea sa-l întâlnesc pe Cristi Busoi mai întâi in lumea virtuala a Internetului pe vremea guvernului Tăriceanu I. Pe atunci se lauda cu notorietatea sa afisandu-se in poze la Timișoara cu Băsescu in campanie. Ulterior si-a schimbat opțiunea, descoperindu-se ca făcând parte din generația Ponta. Ne-am revăzut de câteva ori si la Bruxelles cu ocazii oficiale. La parlamentul European l-am văzut activ implicat in campania Pro Roșia Montana de partea ecologiștilor alături de Cristian Pârvulescu. Era perioada in care Roșia Montana era văzută precum călcâiul lui Achille al lui Băsescu, iar PDL-ul era scos de la guvernare. Ulterior, ca membru al generației Ponta l-am perceput ca fiind Pro-exploatare caci, este o oportunitate de business.

Personal cred ca Busoi are doua mari problem: prima este aceea ca nu are o opinie basculând intre poziții diametral opuse prin prisma interesului personal. A doua marea problema a lui Busoi este socializarea si nu cred ca are cum s-o corecteze fără a falsa. Ca euro-parlamentar este atât de discret încât cred ca nici măcar parlamentarii europeni nu știu cine este Busoi. Pe scurt, socializare zero cu romanii din Bruxelles. In contrast vi-l puteți imagina pe unul ca Băsescu ca euro-parlamentar sa nu facă tot posibilul sa-i cunoască pe toți romanii din Bruxelles, inclusiv pe cei din instituții europene? Ar fi avut si restaurantele clienți si ar fi socializat si mai bine romanii intre ei!! Daca l-ar întreba cineva ce atribuții are Parlamentul European nu cred ca ar da răspunsuri cat un candidat picat la testele EPSO pentru un post de funcționar. Dar schimbarea de macaz cu Roșia Montana nu este singulara. La programul de guvernare PNL susține ca a scris partea de sănătate si ca programul lui Pedoiu este foarte bun. Nu știu ce a făcut in scurtul mandat la CNAS dar un lucru este cert : s-a lăudat cu cardul de sănătate si rețeta electronica fără măcar sa știe ca acest proiect a început de prin 1997 si ca la CNAS le-a fost băgat pe gat de celebrul Claudiu Florica un server Compaq pentru care nu mai exista drivere. L-a analizat atât de bine încât cardul se blochează in sistemul IT din cauza serverelor si a modului cum „specialiștii casei” au scris specificațiile. In Bruxelles fiind, domnul doctor Busoi ar fi putut face câteva vizite in spitalele universitare, ca de exemplu la spitalul St. Pierre, sa vadă cum este făcut atât managementul pacientului cat si al tratamentului intr-un sistem IT la care au lucrat si IT-iști romani. Dar, nu a preferat simpatia lui Ponta pentru a ocupa o poziție la CNAS fără sa se documenteze, lăsându-se purtat de valuri! Eu personal am făcut in prezenta sa câteva critici la programul Predoiu. Principala, fiind aceea ca un program de guvernare european ar fi trebuit sa fie rezultatul interacțiunii cu romanii care lucrează direct in instituții europene si care se ocupa direct de politici si implementare. Domnul Busoi s-a mulțumit sa răspundă ca este un program dezbătut interiorul partidului cu toți membrii si a fost găsit ca fiind foarte bun!!!

După schimbarea intervenita cu Ciolos, evident d-ul Busoi si-a schimbat opinia despre excelentul program Predoiu. Acum, evident ca programul Ciolos este cel adecvat si profesional. Nu este oare cam  brownian in gândire d-ul Busoi? Parca este prin într-o centrifuga tinandu-se  de axul central sa vadă încotro se vede o oportunitate. Nu știe însă ca forța centrifuga te arunca la perete, iar si peretele reacționează cu o centripeta si ramai lipit acolo.

Paranteza: mă întreb daca PNL-ul are așa out-standing resurse umane de ce iau primari de la PSD si filiale de la PMP? Acest schimb de „jucători politici” de la un partid la altul nu va face altceva decât sa irite atât diaspora cat si partea educata a tarii. Si apropos de diaspora! Oare politicienii care tot dau Polonia ca exemplu de succes nu se uita si cum si-a completat Polonia resursa umana in administrație si politica cu diaspora? Pana când insista politicienii in aberanta idee ca un politician învață „administrație si management de fonduri europene” la locul de munca? Adică ii alegem sa facă teste pe spinarea noastră sau sa ne administreze orașul?

Dar partea poate cea mai relevanta după care eu evaluez competenta unei persoane este CV-ul sau caci am citit mii de CV-uri.  Intrat din adolescenta in PNL, domul Busoi si-a construit cariera exclusiv din poziția de om politic. A terminat medicina la București in 2003, la Carol Davila, apoi pe repede înainte a făcut si Colegiul National de Apărare, Facultatea de Drept la privata Titu Maiorescu, Institutului Diplomatic Român, un si cu viteza luminii a terminat si un doctorat. Daca te uiți in CV iți pui întrebarea: omul acesta a stat atâția ani in scoală? Si atâția ani simultan in politica? Pentru ca la fel ca toți miniștrii din generația Ponta, face pe lângă doctorat si studii de apărare, securitate, diplomație cam toate in același timp fiind la un moment dat înscris chiar la doua doctorate simultane la Timișoara si la București. Ce mai? Este un super-scientist. Daca la capitolul diplome sta pe același palier cu scriitorii din pușcării la capitolul ce știe sa facă sta cam neclar. Deci, candidatul medic de fapt nu a profesat niciodată medicina măcar sa consulte o pisica. Candidatul jurist care a luat tot pe repede înainte si examenul de notar n-a prea apucat sa priceapă pentru ca a plecat la Bruxelles. La Bruxelles n-a apucat sa facă decât multe absente caci era „solicitat” la București. L-ar putea vedea cineva pe Busoi in cizme prin canalele Bucureștiului inundat ? L-ar putea vedea cineva cu creionul in mana făcând bilanțul termic al pierderilor de căldura Radet pe circuitul primar? L-ar imagina cineva in fata unei planșete analizând un proiect de arhitectura, sau in fata unui calculator scriind o strategie pe baza unui input privind starea infrastructurii in București? Si daca medic nu, jurist nu, om de știința nu (caci are doctorat), administrator nu, atunci sa facă ce? Marea deosebire intre Oprescu si Busoi este ca primul deși era varza la toate capitolele de primar profile, era șmecher. Busoi nu este nici atât, el este un om ascultător. Va da dreptate tuturor, își va schimba opțiunile strategice după cum cer vremurile, va semna contracte așa cum va fi sfătuit si va vorbi puțin. Va putea sfârși precum Crinuta Dumitran, o alta sfioasa si ascultătoare care s-a crezut altceva decât poate. Si daca toate astea vor deveni realitate, oare de ce PNL-ul nu ii pune in fata pe cei care doresc sa profite de pe urma lui Busoi ca primar general? In fond atât Busoi, sau d-na Săftoiu cat si blonda Firea nu sunt decât niște experimente ale unor partide PNL si PSD, care intre corupție si morala au ales sa duca lupta pentru București intre un EL si o EA, evident blonda. Eu unul le țin pumnii tuturor caci mai este timp pana la primăvara ca si Firea sa-si dea doctoratul pe care încă nu l-a început si vreo 5 masterate in apărare, securitate, diplomație, administrație publica si hidrologie.

PS. Am scris acest articol din speranța multora din diaspora ca proiectul Iohannis sa nu moara după naștere. Articolul este si un sfat colegial pe care i-l dau colegului Bosoi împreună cu recomandarea de a viziona filmul Our Brand Is Crisis, cu Sandra Bullock. Am de la Cristi pretenția ca este mult peste nivelul de inteligenta al lui Victor Ionescu (un fel de perceptor UTC-ist trimis sa culeagă cotizații, alt PNL-ist de „viitor” trimis sa convingă diaspora dar cu efecte inverse) si mult sub nivelul de oportunism al aceluiași Victor Ionescu. Daca mulți dintre cititori se vor situa de partea celor care susțin ca „ăștia sunt, cu ăștia defilam” de ce oare un partid nu aduce drept candidat un fost primar al Vienei sau al altei tari europene ca tot suntem intr-un spațiu eligibil politic numit Europa? Doar ca n-ar vorbi românește? Uite ar fi o buna oportunitate pentru președintele Iohannis sa salveze PNL-ul, daca chiar ii pasa! Intre timp s-ar putea apuca si d-ul Busoi sa se documenteze intr-unul din multiplele domenii in care deține diplome, caci are deocamdată locul de munca in inima Europei! De PSD nu-mi fac griji caci aceștia având scoală comunismului se mănâncă intre ei! Fac parte dintre aceia care cred cu convingere ca ar mai bun primar de un oraș mediu sau comuna, orice roman care a lucrat măcar in construcții in Vest niște ani buni, decât oricare alt candidat politic din tara, acoperit de diplome si doctorate de nu mai știe nici el la ce se pricepe de fapt! Trebuie doar ca partidele sa vrea sa-i caute.

Distribuie acest articol

11 COMENTARII

  1. Excelent punctat, dle prof Cotarta.

    De la BXL sigur vedeti situatia mult mai obiectiv.

    Ca si cu doctoratele si DNAul din Educatie, unde chiar dl Liiceanu, exasperat de lipsa de Curaj a ministrului a scris ieri un articol (http://www.contributors.ro/editorial/hai-la-doctorateee-hai-la-doctorateee/?cfcc ) vad ca nu va sfiiti sa mentionati cazuri de imposura crasa si de lipsa de reprezentativite (rector fara doctorat la o mare univ tehnica!?!?!), aici paralela cu Victor Ionescu- care a „aterizat” o perioada si prin Min Educatiei, la „proiecte” din fonduri structurale si unde s-a „remarcat” printr-o permanenta absenta si neimplicare incat pana si superiorii care l-au pus acolo s-au enervat si l-au scos din ele.
    La un moment dat ajunsese …Secretar de Stat la Tineret?! (deci tot via PNL). Constat din ce scrieti ca e catapultat prin diaspora? Rog eu sa ii transmiteti ca e doar o lichea politica, sper ca romanii plecati sa nu puna botul la o asemena impostura!

    Daca astia sunt oamenii PNL-ului („noua (de)generatie”) adica gen V Ionescu, C Busoi care se remarca prin „multe” dar de fapt un urias absenteism, lipsa de implicare reala in problemele pe care ar fi trebuit sa le gestioneze, pot sa spun ca PNL e muuuult sub PSD.

    Macar de la PSD in Educatie la „tineri” sunt 2 agresivi dar poti sa recunosti despre ei ca mai si stiu cate ceva si in felul lor s-au ocupat de pb: Gabriel Ispas (ajuns Secretar de Stat la …preuniversitar?!) si Gabriel Petrea (ajuns acum seful TSD).

    Revenind la Busoi- mai are si o mare pb de legalitate si moralitate- o uriasa avere- nejustificabila chiar cu tot salariul de europarlamentar chiulangiu (numai actiunile la FP valoreaza 2,5 mil euro!) si legaturi „stranii” cu unii care sunt dintre „despagubitii” ANRP pt terenuri supraevaluate, deci o afacere cu miros f..f.f urat de coruptie. Cum au ajuns 11 mil de actiuni-o parte din despagubirile de la ANRP la Busoi (actiuni care repet, valoreaza 2,5 mil euro) si de unde a avut acesta banii pt asa ceva?! (sau le-a luat la pret mult subevaluat de la cei 2 „despagubiti” in contul unor datorii personale mult supraevaluate si atunci, de ce ar fi acceptat cei 2 o asemena paguba? clar este vb de un fel de „comision”). Si cum Busoi este sustinut si de Johannis si de Hellvig, se contureaza imaginea unui personaj papusa a altora…care face ce i se transmite de sus, fiind usor santajabil cu dosarul ANRP (si cine stie ce si cate altele)…

  2. Ia te uita! Unii mai au sperante in privinta PNL-ului. Eu zic ca e pe acolo pe unde e si PSD-ul dar se vrea mai cu staif. La unii poate mai tine poleiala asta …

    PNL-ul este condus de o doamna cu scoala la „particulera”. Ceea ce demonstreaza calitatea resursei umane din partidul respectiv si din politica noastra, in general.

  3. Cu privire la București, logic ar fi ca PNL să-l propună pe d. Blaga, perdant în fața fostului primar Oprescu, la rândul său perdant în alte confruntări politice anterioare. Iar dacă o așa propunere „grea” va fi refuzată de electorat pentru o altă persoană(cum propuneți chiar dumneavoastră, un fost lucrător în „afară“ în vreun domeniu oarecare), cu atât mai bine.

    • Perceptia mea, de la distanta, este aceea ca in Noul PNL sunt de fapt trei curente politice: unul PNL-ist traditional, unul PDL-ist si unul USL-ist. Aceste curente sunt foarte emergente si nimeni nu pare sa le spuna – STOP – fiecare sa dovedeasca ce poate profesional? Mai exista unul, din pacate neascultat, al PNL Diaspora, asa cum se exprima pe forumuri si pe care cineva il va capacita pana la urma. Deasemenea cred, ca Busoi apartine mai mut ca varsta si profil curentului USL-ist, reprezentat de generatia Ponta, cu CV-uri pline de diplome dar fara continut. Dar, nu este din pacate, singurul!

      Poate Domnul Johannis va putea folosi oportunitatea vizitei in Germania, sa-i solicite Domanei Merkel un nume cu experienta, in managementul marilor orase intr-un proiect national de reforma a clasei politice intitulat EXPAT asa cum a aplicat Spania si Portugalia cu expatii germani si englezi care au devenit primari de statiuni turistice infloritoare inaceste tari. N-am nimic personal cu Busoi, dar cred ca nu vrea sa fie tratat precum „o coada de matura” asa cum in 2012, speriati de fantoma Basescu, erau votati toti cei de pe listele USL-ului! Eu doar am incercat sa-l fac sa vada si partea goala a paharului cu efecte pentru Bucuresti si pentru el, personal.

      • Va referiti la pozitia tip „City manager”? Care sa fie una executiva?
        Nu cred ca e posibil in legislatia electorala sa alegem un cetatean strain drept Primar. Si cum modificarea alegerilor (cu mai putin de 4 luni inainte…) pica, o solutie ar fi sa se desemneze o persoana integra dar si cunoscuta drept candidat la Primarie si sa vina in „tandem” cu un „executiv” strain si cu programul agreat cu acesta.

        Plus ca reactia populatiei ar fi impartita si e un pariu riscant- multi ar putea gandi ca ne vand unii pt cine stie ce interese la nemti, francezi etc. De cand cu Bernavernet-Norvegia s-a umflat glanda-n multi romani si brusc s-au redescoperit multi nationalisti si competenti si cu teoria conspiratiei- „cum sa punem un (nazist) de strain” care respecta regulile ca la carte si nu intelege „spiritul romanesc” unde totul e relativ, la persoana, la context, mai admitem o coruptica mica, o shpagutza etc?!

        PS: dupa ce dezastru a facut ApaNova, corupand CGMB pt a li se permite marirea de 17 (!!!) ori a tarifului apei fara mari imbunatatiri si investitii in schimb, exclus vreun francez- caci va fi suspectat de partinire cu acestia.

        • Nu va contrazic in privinta perceptiei populatiei asupra cazului din Norvegia! Dar logic ar trebui sa va ganditi de ce atatea canale media occidentale au adus cazul in prim plan? De mila romanilor? Sa fim seriosi! Eu cred ca pe langa ignoranta cu care romanii ajung intr-o tara fara sa cunosca legile se adauga si o manipulare subtila – uite ce patesc romanii in Occident? Mai bine stati acasa! In Spania daca sotia se duce la politie si declara ca sotul a batut-o, politia te aresteaza si esti judecat in urgenta cu decizia minimala sa nu te apropi de casa ta mai la mai putin de 500m. Si au patit-o multi romani care n-au mai ajuns la CNN.

          Cat despre legislatia din tara, in mod normal, ar trebui sa fie compatibila cu cea europeana care permite indiferent de cetatenie, o candidatura. Dupa 26 de ani de experiente cu romani, poate cu un DNA puternic am putea incerca si 10 ani cu straini! ApaNova este similar afacerii Microsoft, deci coruptie cu intermediari locali. Au scazut macar cu 1% actiunile MS dupa scandal?

      • 1. Chiar nu am incredere in lucrul bine facut de dl Iohannis. Am fi vazut ceva pana acum. Nu imi inchipui ca va face curat, daramite minuni. Nu are cultura politica si istorica si se vede. Sibiul e plin de blocuri jalnice si de rable la periferie. Exista si acolo destula coruptie.
        http://adevarul.ro/news/societate/o-gara-europeana-1_5608e641f5eaafab2c13f2b1/index.html
        Iohannis e un uselist uns cu toate unsorile.
        Asta cu sasul/neamtul incoruptibil e un mit. Succesul nemtilor in afaceri in tarile din Est se explica in mare parte prin spaga de 10% platita mogulilor locali la semnarea contractelor – inca din zorii anilor 90 pana acum. Scandalul VW nu e chiar o exceptie. De abia astept sa intre DNA intr-o firma nemteasca.
        http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20763939-dan-mihalache-mihai-gadea-balul-sasilor-munchen.htm
        http://www.bursa.ro/un-asasin-in-lege-in-coasta-lui-iohannis-pe-axa-moscova-chisinau-bucuresti-255545&s=print&sr=articol&id_articol=255545.html
        2. Ce numiti dvs PNL traditional eu numesc PNL Tatarascu. Nu stiu daca e bine, vorba lui Basescu.

  4. Tot dl Gadea ramane speranta democratiei romanesti,numai dansul cu geniul caracteristic il poate readuce pe dl Busoi pe placul alegatorilor bucuresteni.Cum numai geniul d-lui Gadea cu expresiile sale ” in clar” samd va ajunge la impostorul Basescu Traian ,de aici conspiratia este deja la ea acasa.Cine credeti ca a facut manevre ca domnul Ponta cel mai iubit/bun premier sa fie acuzat de plagiat,cine credeti ca a curmat drumul ascendent al d-lui responsabil cu interesul national,plagiatul,coloane oficiale…
    Poate nu stiti insa tot tiranul de Basescu i-au pus pe drumuri si pe dl Mihalache si pe dl Gadea,au mancat impreuna un carnat sasesc…
    Acest Basescu Traian i-au facut pe iubitorii usl-ului sa mearga impreuna la o ruga insa dupa spusele d-nei Gorghiu fiecare a mers privat…
    Dl Johannis un altfel de mamaligar mioritic , tot dl Basescu l-a pricopsit cu dl Mihalache
    Deci pentru drama Pnl-ului avem un tap ispasitor pe numele sau de scena Basescu Traian .
    Visele dl-ui Basescu s-au indeplinit si s-au sfarsit odata cu alianta Psd-ista …
    Ne intrebam caustic de ce la noi ?!
    Raspunsul il are George Orwell parafrazez :o societate devine complice la crima prin neimplicare in viata urbei.
    Peace&love

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Valentin Cotarta
Valentin Cotartahttp://contributors
Doctor la Universitatea Politehnica Bucuresti si la University California of Los Angeles sub conducerea Prof. Octavian Radovici si Prof. Ken NOBE (UCLA) 6 ani experienta la Ofiter Stiintific la ERCEA (European Research Council Executive Agency) 1 an experienta ca Ofiter Stiintific la REA (Research Executive Agency of the European Commission) 5 ani experienta in calitate de consultant pentru Comisia Europeana Coordonator a 5 proiecte europene in domeniul educatiei universitare si cercetarii; Distins in anul 2001 de Comisia Europeana cu diploma “Very Best Practice - From Policy to Practice” pentru proiectul ADLIC de repartitie computerizata a elevilor in Licee si Scoli Profesionale. Membru fondator al Clubului Romania UE din Bruxelles. Special Guest al universitatilor : Newcastle Upon Tyne, Liverpool University (UK), University of Pisa (IT), Institute National Politechnique de Grenoble, University Nisa Sophia Antipolis, Universite de Lille (FR), Turku University (FI) ; Dechema Institute, University of Karlsruhe (DE), UCLA (US), University of Viena (AU).

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro