luni, mai 20, 2024

Dragnea –Trei Dosare – liber, pe tobogan

Pe tot parcursul zilei de ieri, am fost cu toții bombardați cu informații zise de maximă importanță, primite de felurite organe de presă, bineînțeles “pe surse”. Toate legate de ce se mai întâmplă cu cel mai pare partid al țării și cu liderii lui aflați, pesemne, în stare de beligeranță.
Unele știri vorbeau despre faptul că la Comitetul Executiv programat a avea loc după orele amiezii se va da o luptă pe viață și pe moarte între Dragnea și premierul Mihai Tudose. Se invoca chiar iminența unui puci ce îl va scoate din joc definitiv pe Liviu Dragnea care va trebui de acum încolo să își rezolve pe cont propriu, adică fără sprijin de la Parlament și de la partid, imensele lui probleme din justiție. Se sduceau deopotrivă în discuție masive dezertări spectaculoase din tabăra lui Dragnea, printre cei care au luat-o la goană spre a-l strânge în brațe pe premier aflându-se însăși ministresa Olguța ot Craiova și al său iubit, de abia întorși cu forțe proaspete dintr-o vacanță cubaneză. Vechiul și de nimic învinsul baron de Vrancea Marian Oprișan dădea și el semnale ce păreau care de care mai îngrijorătoare pentru partida Dragnea. Am aflat chiar că se învârtea în jurul sediului guvernului.
Știrile acestea cum nu se poate mai îngrijorătoare pentru Dragnea-Trei Dosare și acoliții lui au fost contracarate de cei din tabăra adversă prin citarea sociologului de partid Marius Pieleanu. Care ne asigurase preventiv încă de duminică seara că mai-marele social-democrației din România se ține pe mai departe foarte bine în șa și că de la precedentul Comitet Executiv Național nu s-a întâmplat nimic semnificativ în PSD. Drept pentru care nu am avea vreun motiv nici să ne așteptăm la cine știe ce vărsări de sânge, nici la solicitări ferme de demiteri din guvern, nici la restructurarea acestuia.
Tot pe surse am mai aflat că ședința Comitetului Executiv s-ar desfășura în condiții de maximă securitate. Nimeni nu ar fi avut voie să intre cu telefoane mobile, nimeni nu era abilitat să facă declarații. Decât după ce va vorbi El Lider Maximo.
După cinci ore și mai bine, atunci când ședința în fine s-a încheiat declarații a făcut, conform planului, domnul Liviu Dragnea. Care a negat,mimând anevoie calmul și degajarea, că ar fi citit scrisoarea d-lui Niculae Bădălău (în care se face vorbire despre puterea excesivă din mâna mai-marelui partidului, un semn clar că deja există o opoziție agregată chiar la vârful PSD la adresa d-lui Dragnea și a năzbâtiilor domniei-sale), care s-a războit și cu președintele Iohannis, care a schițat și un pic de autocritică fiindcă așa a învățat el de la comuniști că ar fi bine să facă.
A urmat și fraza care rezumă apoteotic profunzimea gândirii d-lui președinte al PSD – “Eu sunt de acord cu ceea ce am spus eu”.
După modelul președintelui partidului, în PSD toată lumea e de acord cu sine însuși, drept pentru care lupta se amână sau, mai exact, va continua în cadrul viitorului Comitet Executiv Național ce se va desfășura în Capitala Moldovei. Din câte am înțeles aceasta se va întâmpla către finele lunii ianuarie, adică cu puține zile înainte de începerea sesiunii parlamentare. Atunci când, mai mult ca sigur, Dragnea își va juca ultima carte și le va cere parlamentarilor PSD să dea asaltul final în vederea încălecării justiției. Aceasta fiind unica lui șansă de a-și opri alunecarea pe tobogan.
Nu putem să nu recunoaștem cât de consecvent e cu sine însuși dl. Liviu Dragnea. A fost de acord cu sine și când l-a numit prieten pe Victor Ponta, și când l-a împins să demisioneze, și atunci când l-a desemnat și când l-a debarcat din funcția de premier pe Sorin Grindeanu și în clipa în l-a impus drept succesor pe Mihai Tudose, despre care este cum nu se poate mai mulțumit până când se va ajunge ca ceva să-l nemulțumească (nu mai vorbim despre faptul că dl.Tudose este deja el însuși nemulțumit fiindcă nu are nici program, nici echipă guvernamentală proprii, ambele fiind impuse de același Dragnea), și atunci când a spus că programul de guvernare este sfânt și când ne-a cerut să uităm o parte dintre prevederile sale.

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

  1. “Eu sunt de acord cu ceea ce am spus eu”.
    Asta mi-a sarit si mie in ochi cand am citit declaratiile lui …
    Dar pana la urma apare ca o clarificare necesara, fiindca Ponta, la vremea lui, reusise sa ne cam bulverseze: „in calitate de primministru votez pentru, in calitate de parlamentar votez contra hotararii de guvern…”. (sau invers?)
    Macar cu Dragnea stim : el este de acord cu sine si atat!

  2. E bine sa ne amintim caau mai fost unii care erau convinsi si siguri pe ceea ce sp;uneau. Unde sunt acum ?
    Va trece ceva vreme si nevom pune aceeasi intrebare. Unde-o mai fi Liviu Dragnea ?
    E dureros insa ca toti vor aceasta ,, vorbeau in numele poporului si despre bunastarea acestuia din urma, cu toate ca buna starea s-a vazut numai la cei dintai.
    ,, Putini suie, multi coboara. Unul macina la moara si acel unu’ are si painea si cutitul. Taie de unde vrea si cum ii place, tu te uiti si n-ai ce-i face!” Ion Creanga, Harap Alb.

  3. Aproape nimic din ceea ce s-a vehiculat, la greu, PE SURSE, nu a avut corespondent cu ceea ce s-a intamplat in sală. Iar ceea ce s-a intamplat in sală – documentul reformator al lui Badalau, mormaitul lui Tudose cum ca actuala componență a guvernului ar fi de nivelul Trabant, coregrafia Olguței sau a lui Oprisan , depre care aflu din articol (cum de i-or fi scapat lui Rifai ?) la care trebuie adaugata supararea aratata de Țuțuianu cu o zi inainte – astea toate par niste elemente de recuzita. Dar intradevar ziua de 8 ianuarie a fost TUMULTOASA mai cu seama prin ceea ce NU s-a intamplat in realitate ci DOAR PE SURSE. Nocivitatea mass media romanesti se amplifica ametitor in lupta dupa reiting dublata de abandonarea oricarei urme de discernamant. Pe surse – pe surse dar chiar asa sa preiei pe nemestecate tot ce iti livreaza ”sursele” care in mod vadit sunt toate pesediste si toate armonizate intr-o retzea mestesugit coordonata. – asta denota o lipsa de profesionalism atroce. Malaxorul PSD a preluat si a dezvoltat vechea strategia basesciana de ocupare a intregului spatiu mediatic asa incat dupa carnavalul primelor trei legi ale justitiei impins pana in Ajunul Craciunului , dupa sfintele si laicele Sarbatori finalizate pe 7 ianuarie cu Sfantul Ion – fix pe 8 ianaurie a fost regizata acesta fiesta PE SURSE si s-a dat si un termen de inca 3 saptamani pentru ca guvizii mediatici sa analizeze ce s-a intamplat ieri si ce va fi pe 31. Dupa aceea va urma Valul 2 de legi ale justitiei (codurile) care ne va duce pana spre Paste cand PRIMAREASA MINUNE ne va incanta din nou cu BECULETE si cu Concerte (atentie rezstentilor de la Voltaj – va fi rost de un nou ciubuc dulce de la ciuma rosie!).. Scuzat sa fiu , dar sondaje ca ale lui Pieleanu poate face in acest context oricine pentru ca oricum altceva decat PSD nu se mai vede pe tarabele PIEȚEI POLITICE im mod special remarcandu-se prin non existența PNL ul si USR ul. Ar mai fi ostenitul domn Johannis care a comis o sforțare la sedința CSM , dupa care s-a retras – probabil pentru o lunga si binemeritat odihna – dar macar MULTUMIT. Singurele care mai poate strica aceste jocuri a ramas -e clar acum – Strada sau / și vreo lebada neagra.

  4. Toate personagiile citate, din tabăra Pro, din tabăra Contra, fac parte din marele GIO care a acaparat PSD.
    Când Badalau se plânge de „abolirea democrației in partid”, se plânge de fapt de dreptul „democratic” al lui si al altor baroni de a face numiri discreționare in guvern, numiri pe care Dragnea le-a făcut singur atunci când restul grupului inca nu se gândea sa i se opună.
    Dar exista in GIO, indiferent de tabără, cineva care sa se opună modificării legilor justiției? Răspunsul este NU! Si despre asta e vorba.
    Ce contează cine il da jos pe Dragnea, daca la vârful PSD toți sunt asemenea lui?
    De Tudose ce-ar mai fi de zis? Tocmai el citează nevoia de restructurarea a guvernului in numele eficientei? El, un semidoct notoriu? Dumnezeu sa ne păzească!

  5. Oastea pesedistă va sta strânsă la un loc până după ce va fi măcelărit şi Codurile, după modelul celor trei legi ale justiţiei.
    Abia după aia îi va lua gâţii lu’ dracnea.
    Asta, bineînţeles, dacă nu se produce vreun eveniment major, care să accelereze sarabanda trădărilor

  6. Sunt o tanara zic eu misto si cool de 23 de ani.In ciuda faptului ca am sexapppeal am si ceva neuroni in spatele ochilor verzi-albastri.

    Mi se face scarba cand vad cum acesti autisti egocentrici nesimtiti apocaliptic de genul lui dragnea fac prf si pulbere, Romania.

    Trebuie insa, sa recunosc ca, in ciuda faptului ca face greseli si este innebunit dupa putere-vanitos-, domnul Tariceanu are un sharm aparte…se vede de la o posta ca este pilot de formula unu.

    Imi pare rau,teribil de rau, ca nu am votat.Eram plictisita f. tare si vroiam o trusa de farduri cam scumpa…si o blana de nurca si niste manusi Gucci…in fine acum sunt angoasata existential si de nervi nu mai pot sa am nici contact.

    M-am despartit de tembelul meu de prieten-prea tanar pt. mine- si ma gandesc serios ca dupa ce imi finalizez doctoratul in biofizica moleculara, sa parasesc definitiv acasta superba tara.

    Pacat ca Kafka- dragut tip- a murit.Ar fi avut de scris, inca cel putin 100 de ani.

    Multumesc daca ma postati si Lalala Multi Ani fara PSD!!!!!!- Ciuma Rosie.

    Karla Marx

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro