duminică, mai 19, 2024

PSD și CNCD- două organe înfrățite în simțiri și fapte

Acum, dacă tot mi-a smuls ea, preacurata Alina Mungiu-Pippidi, masca și m-a declarat mare iubitor al serviciiilor secrete (aștept cu mare nerăbdare ca vigilenta profesoară berlineză să își continue investigația și să îmi spună și mie dacă nu cumva am pe acolo și niscaiva grade că, din câte se pare, respectiva doamnă ori e hiper-activă, ori nu are ocupație), sunt dispus să fac mărturisiri complete.
Mă uit, ori de câte ori am ocazia. la emisiunile postului de televiziune Digi 24. Despre care un alt mare polițist al gândirii, nimeni altul decât președintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, (Doamne, în ce flatanta vecinătate se află locuitoarea casei ce i-a aparținut cândva lui Nicolae Iorga), l-a catalogat (Dl. Tăriceanu le știe pe toate, numai să vorbească bine limba română nu poate, cum nu pot mai toți cei ce conduc glorioasă coaliție PSD-ALDE, cea pe care o tămâiază ori de câte ori are ocazia doamna Pippidi) unitate militară.
Așa se face că am fost pe recepție în seara în care jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a intervenit telefonic în cursul Jurnalului de seară spre a comenta desemnarea doamnei Viorica Vasilia Dăncilă în postura de candidat la funcția de prim-ministru. L-am auzit, așadar, live pe dl. Popescu cum a comparat coafura europarlamentarei noastre – și ea siluitoare înfocată a limbii române- cu înfățișarea Pavianului cu mantie. Am observat și cum moderatorul emisiunii, dl. Cosmin Prelipceanu, nu a stopat vehement (mă rog, nu toată lumea dispune de aptitudinile inchizitoriale ale doamnei Pippidi) nepotrivita comparație ieșită pe gura domnului Popescu.

S-a sesizat însă extrem de repede CNCD (să mai spună cineva că instituțiile Statului român se mișcă greu ori că ar fi ineficiente!), le-a trimis rapid celor doi împricinați citație și pe urmă i-a amendat drastic cu câte 1000 de lei pe fiecare. Însuși președintele respectivei organizații și-a făcut timp și a produs, pentru uzul personal al d-lui Popescu, o doctă disertație lingvistico-juridică pe tema sensului cuvântului discriminare.
Obosit de atâta muncă, pe urmă respectivul Consiliu a lăsat-o pe urmă mult mai moale. A devenit chiar foarte tandru, a trecut la drăgălășenii și doar i-a mângâiat pe creștet pe parlamentarii Șerban Nicolae și Mihai Tudose. De altminteri, cei doi nici nu au comis fapte chiar atât de grave. Ce e grav în planul de a trimite niște oameni la spânzurăoare, așa cum voia fostul premier al României ori a profera tot felul de injurii incalificabile la adresa unei colege din Parlament, așa cum a făcut-o inenarabilul domn Șerban Nicolae? Absolut nimic.
Și pe urmă să nu uităm că domnii Popescu și Prelipceanu sunt jurnaliști, au lefuri mari, sunt regește plătiți de mogulul fără chip de la Oradea, iar, urmând logica de fier a domnului Tăriceanu, e foarte posibil să încaseze și niște solde de la Servicii (doamna Mungiu, vă rog, investigați urgent cazul, nu ne lăsați singuri în era bănuielii!) în vreme ce domnii Tudose și Șerban Nicolae sunt amărâți, trag scurta, de abia se ajung cu banii de la o lună la alta căci, nu-i așa?, sunt parlamentari iar doamna Lia Olguța Vasilescu tocmai ne-a dezvăluit ce indemnizații tăiate au aleșii nației.
CNCD a acționat, prin urmare just, a făcut ceea ce trebuia să facă. S-a comportat ca o anexă a actualei puteri politice din România.
Un indiciu clar că PSD își îndeplinește promisiunile, își duce ferm la îndeplinire Programul de guvernare. Pune stăpânire peste tot și peste toate, controlează tot ceea ce mai mișca liber în țara aceasta, calcă vijelios peste regulile de conduită democratică.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Scursurile politicii romanesti trebuie ,,marcate,, jurnalistic . Pentru ca orice om intreg la cap sa poata distinge la vot . Nadajduiesc faptul ca poporului roman nu ii va trebui 100 de ani sa separe albul de negru si ca vor fi din ce in ce mai putini care vor vota pe cei care le ,,da,, ; pensii si salarii marite din creion ( din banii celor care trudesc ) . Ceea ce are nevoie un popor intreg la cap este un cadru legislativ simplu si clar care sa determine un mediu social si economic propice celor care au initiativa si produc valoare adaugata . Ca de bugetari multi scumpi si ineficienti eu unul m-am saturat …..
    Iar scursurilor eu consider ca trebuie sa le intoarcem spatele ; la propriu si la figurat . Izolare totala .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro