duminică, mai 19, 2024

Raportul Greco și Legea anti-defăimare

Marți, dl. Liviu Dragnea, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, a revenit la muncă cu bateriile pesemne reîncărcate, după vacanța binemeritată prilejuită de Sărbătorile pascale. Vacanță pe care, dacă e să dăm crezare presei tabloide, protagonistul afacerii Tel Drum a petrecut-o alături de toiagul bătrâneților sale, domnișoara Irina Tănase.
Remontat și cu un elan revoluționar care i-ar face să crape de invidie pe activiștii PCR, pe revoluționarii de profesie ai Epocii de Aur, dl. Dragnea a informat presa despre prioritățile legislative ale social-democrației române. Așa am aflat că PSD va milita neabătut, precum comuniștii de odinioară, în vederea modificării Codurilor penale, pentru elaborarea noilor legi ale securității naționale și spre a pune rapid în operă a Referendumului vizând modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei tradiționale. Întrebat ce mai are de gând cu Legea anti-defăimare, aceea anunțată la începutul lunii martie de la înălțimea tribunei Congresului extraordinar al PSD, dl Dragnea a oferit foarte puține detalii. Elaborarea se află într-o fază incipientă, legea nu ar fi, pentru moment, tocmai o prioritate ceea ce însă nu înseamnă că mai marele PSD-lui, un partid tot mai debil în sondaje și tot mai puțin credibil în ochii opiniei publice, s-ar gândi să o lase mai moale.
Miercuri s-a cam prăbușit tavanul peste capul șefilor majorității parlamentare. GRECO, adică Grupul Statelor împotriva Corupției din cadrul Consiliului Europei a făcut public Raportul referitor la România. De-a dreptul devastator ceea ce scrie acolo despre felul în care țara noastră, prin conducătorii ei de astăzi, prin Guvern, prin Ministerul Justiției, prin Parlament, și-a ținut promisiunile că va fi cuminte. Că își va îndeplini făgăduielile și nu va silui în folosul unor persoane cu mari probleme penale legile referitoare la statutul procurorilor și judecătorilor, Consiliul Superior al Magistraturii sau legislația penală.
Vorbe nu tocmai bune, ci chiar ironii de-a dreptul conține sus-menționatul document și la adresa d-lui prof.univ. dr. Tudorel Toader, rectorul suspendat al Universității ieșene, care și-a cam dat cinstea pe rușine din dorința de a îndeplini dorința binefăcătorului său politic, dl. Călin Popescu Tăriceanu, în privința cât mai rapidei înlăturări din funcție a procurorului șef al DNA, d-na Laura Codruța Kövesi.
Cum România și-a luat liberă și nesilită de nimeni sus-menționatele angajamente nici dl. Dragnea, nici dl. Tăriceanu, nici dl.Tudorel Toader nu au putut face apel, cum au făcut-o de altfel în repetate rânduri până acum, la retorica de inspirație ceaușistă, aceea cu neamestecul în politica internă. Nici unul dintre cei care formează azi originala, caraghioasa Sfântă Treime împotriva justiției nu a putut face nimic nici pentru a pune stavilă atacurilor critice din presa încă necontrolată de coaliția PSD-ALDE. România tv, Antena 3, Cristoiu, Gâdea, Badea, fostul pușcăriaș Sorin Roșca Stănescu, Curea, Andronic, Chirieac, Vâlcu, Pieleanu au primit deja ordin să uite de ouă, pască, drob și să treacă la acțiune. După ce șefii coaliției vor ieși din șocul provocat de adevărul ce i-a fost spus verde-n față. Doar inenarabilul domn Eugen Nicolicea a deschis gura și a invocat eternele probleme de comunicare.Am mai înregistrat și o replică obraznică a penalei doamne Cătăniciu. Puțin prin raportare la ce s-ar fi putut face dacă botnița reprezentată de Legea antidefăimare ar fi fost gata. Așa că treceți-o pe lista priorităților imediate, domnule Liviu Dragnea! Ca să mai îndepărtați un pic România de Europa! Și astfel toate problemele dvs vor fi rezolvate. Oricum, de problemele țării nu vă pasă!

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro