duminică, mai 19, 2024

Ce mai face, ce mai interpretează, cu ce se mai ocupă corul de femei din PSD?

Nu poate trece neobservată activitatea tot mai susținută a corului de femei din PSD. Parcă respectiva formație s-ar pregăti din ce în ce mai înfocată pentru o nouă ediție, faza județeană, a unui resuscitat și grotesc Festival Național „Cântarea României”.
Doamnele în cauză, componentele corului, fie că se cheamă Viorica Dăncilă, Carmen Dan, Gabriela Firea, Rovana Plumb, nu pierd nici o ocazie să interpreteze tot mai frecvent în spații publice fie Aria calomniei, fie fragmente din Lăsați-mă să-l cânt.
Asta după ce și-au făcut și au depășit planul în a-l elogia, tămâia, sanctifica pe Liviu Dragnea. El Lider Máximo. Condamnatul penal cu condicuță care le-a dat funcții și le-a asigurat expunereapublică. Totul în pofida faptului, sau poate tocmai fiindcă respectivele inse au studii universitare precare pe la universități prost cotate, trecut profesional zero, că sunt fie foste secretare, fie foste profesoare suplinitoare pe la școli generale modeste din orășele sărace, fie foste cititoare împiedicate de prompter pe la televiziunile familiei Voiculescu. În Republica Română Dragnea nu mai e la modă școala, până și miniștrii Educației, de la Liviu Pop-Genunche la Valentin Popa-Pamblică sunt niște agramați, ci doar apartenența la PSD și fidelitatea față de Liviu Dragnea, el însuși repetent pe vremea când și-a făcut cu greu niște studii universitare aproximative. Dragnea trebuie slăvit pentru darurile făcute în beneficiul lor personal și al lui propriu, însă în detrimentul țării, iar respectivele coriste o fac din tot sufletul, parcă mai abitir decât îl elogiau odinioară pe Nicolae Ceaușescu tovarășele cu coc și costume negre gen Suzănica Gâdea, Aneta Spornic sau Alexandrina Găinușe.
Sus-menționatele doamne, cărora în ultimele zile li s-a alăturat glorioasă o anume cetățeană Diana Tușa, cea care a făcut tumbe și din mare fostă liberală s-a metamorfozat în social-democrată veghetoare la respectarea dreptului la liberă exprimare prin calomnii, injurii și limbaj neacademic al doamnei PDG al TVR, Doina Gradea ( Adrian Năstase o avea pe mătușa Tamara, Liviu Dragnea o are pe tușa Diana!!!) o apără fie pe doamna Viorica Dăncilă, premierul celui mai dezastruos guvern din istoria post-decembristă a României, fie pe domnișoara Irina Tănase, a cărei onoare, pentru a nu rămâne nereperată, are și un preț pe cinste. Nici mai mult, nici mai puțin decât 500.000 de euro.
Doamna Rovana Plumb, ale cărei origini se cuvin căutate mai departe în istorie, nu la Gâdea, Spornic sau Lina Ciobanu, ea fiind un alter-ego al Anei Pauker, îi cere președintelui Iohannis să nu se bage în treburile guvernării. Asta ca și cum coaliția PSD-ALDE ar fi câștigat la licitația publică din data de 11 decembrie 2016 dreptul de a lua România în locație de gestiune și de a o la dezastru din cauza incompetenței crase a doamnei Viorica Vasilica Dăncilă și a grandomaniei maladive a lui Dragnea.
Doamna Lia Olguța Vasilescu are atitudini și vorbe din fondul principal (minimal) lexical al unui șef de post de comună în relațiile cu sindicatele, cu cei care îi spun că a făcut o Lege a salarizării unitare proastă. Act normativ care, din iulie încoace, este săptămânal supus unor modificări ascunse spre a fi cârpite nedreptățile flagrante făcute unor categorii consistente de bugetari.
Doamna Gabriela Firea, care tocmai a sărbătorit doi ani de când nu face nimic notabil la Primăria generală a Capitalei, se exersează zilnic în scandaluri. Cel mai recent a fost generat de locul socotit neconform cu fizicul și pregătirea ei căpătat la festivitățile de la Palatul Cotroceni prilejuite de Ziua Europei.
Sus-menționatele doamne cântă în cor, au și numere solistice, se dau lamentabil în spectacol ( a se vedea cazul Microfonul care marchează definitiv cariera ministerială a doamnei Carmen Dan), reclamă, depun plângeri fie pe la tribunale, fie pe la CNCD.
Oare nu ar fi mai bine să înființeze un cerc de lectură în care să citească și să ia aminte la vreo două piese celebre scrise de Molière?

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro