vineri, mai 17, 2024

Ale cui interese le apără, de fapt, dl. Victor Ciorbea

Am văzut zilele trecute un interviu televizat cu dl. Victor Ciorbea. Cu aceeași voce tărăgănată și cu același zâmbet superior pe care i-l știam din vremea în care a fost prima mare dezamăgire din rândul miilor de specialiști promiși în 1996 de Convenția Democratică, dl. Ciorbea își exprima mirarea față de șuvoiul întrebărilor stârnite de cuantumul senzațional al veniturilor sale lunare.
Care oscilează, în funcție de surse, între 35.000 și 36.000 de lei pe lună.
Fostului sindicalist de la CNSLR Frăția și celui ce i-a păcălit mai apoi pe liderii istorici ai PNȚCD, Corneliu Coposu și Ion Diaconescu, care au comis greșeala de a vedea în el persoana potrivită mai întâi pentru funcția de primar general al Capitalei (pe care a îndeplinit-o diletant preț de câteva luni) și mai apoi de prim-ministru, traseistului politic care, după ce șidin cauza domniei-sale, PNȚCD a devenit istorie, a trecut la PNL devenind deputat pe listele USL în 2012, iar din 2014 Avocat al poporului, i se părea complet deplasată orice punere sub semnul întrebării a dreptului său moral de a încasa de la Statul român o sumă absolut fabuloasă.
La numai câteva ore după ce majoritatea parlamentară PSD-ALDE a decis că dl. Victor Ciorbea este îndreptățit să cumuleze pensia cu salariul (frumoasă și, mai ales. extrem de dreaptă lege a salarizării unitare a croit Lia Olguța Vasilescu ot Craiova, o lege parcă desprinsă din Ferma animalelor, acolo unde unii sunt mai egali ca alții !), Avocatul poporului a ajuns la concluzia că este îndreptățit să plece în concediu, că trebuie să se bucure de dreptul legal la odihnă, că sufletul îi arde de dorința de a-și revedea neprețuita fiică din America. Dl. Ciorbea și-a pregătit bagajele, s-a îmbarcat în avionul care îl ducea spre Statele Unite omițând să își delege atribuțiile unuia dintre adjuncții domniei-sale. A motivat că instituția pe care o conduce ar fi una „unipersonală”. Care se identifică în totalitate cu ilustrissima lui persoană de ființă zămislită și întreținută în viață de aberațiile tranziției. Uniipersonalului Ciorbea Victor puțin îi pasă că a blocat astfel activitatea instituției unde se face că lucrează și de unde nu ia, de fapt, decât salariul înțeles drept o recompensă pentru nenumăratele servicii făcute partidului condus de dl. Liviu Nicolae Dragnea.
Să fie uituceala ca și mania grandorii de care suferă dl. Ciorbea întâmplătoare? Să încalce el doar din prea marea grabă a plecării și din cauza unei prea buni păreri despre sine regulile delegării legale și ierarhice ale atribuțiilor domniei-sale ? Nici vorbă! Dl. Ciorbea a calculat meticulos totul. A luat-o la sănătoasa, știind că poporul, adică cei al cărui avocat ar trebui să fie, îi va cere să conteste la Curtea Constituțională primejdioasa Ordonanță de urgență prin care guvernul condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă a modificat, cu consecințe extrem de primejdioase pentru viitorul Statului de drept din România, legile justiției. Mai mult, se pare că același domn Victor Ciorbea le-ar fi cerut celor aflați în directa lui subordine să nu conteste la CCR nimic.
Nu este pentru prima oară când dl. Victor Ciorbea pune mai presus de toate interesele lui proprii. Să ne reamintim că după ce în decembrie 1997 primul guvern al CDR a început să scârție, încă și mai tare din cauza interviului incendiar acordat Evenimentului zilei de dl. Traian Băsescu, dl. Victor Ciorbea a prelungit, în calitatea domniei-sale de prim-ministru, o criză guvernamentală care avea să fie decontată scump nu doar de CDR, de președintele Emil Constantinescu, ci de întreaga țară. Atunci dl. Victor Ciorbea s-a baricadat în Palatul Victoria, blocând vreme de vreo patru luni activitatea guvernamentală. Acum speră ca lumea să uite repede noua lui demisie morală, așteaptă ca furtuna să treacă de la sine și să ne împăcăm cu toții cu noul atac asupra democrației comis de guvernare asupra democrației. Fără să ne amintim că, de fapt, poporul nu e protejat de nimeni. Cu atât mai puțin de cel ce ar încasează lunar 35000 de lei pentru a face asta.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. Un articol critic. Multe nemultumiri indreptatite. Totul pe un ton politicos. Pe toti ii faceti domni si ei sunt niste parveniti fara morala, fara constiinta, fara suflet, fara educatie. Imi pare rau dar suna fals. Cind vorbim de puscariasi, de cei care sunt deasupra legii nu ne purtam cu manusi. CIORBEA NU ESTE DOMN. Este cu totul altceva.

    • domn’ profesor, intelectual rasat, daddy, bunicuta, tatucu’ etc. cam astea s apelativele pentu niste borfasi care au nenorocit o tara. in loc sa fie ncarcerati pe viata pentru raul si jafurile comise, aceste lighioane zburda n libertate si rinjesc obscen precum fiarele satule din spatele gardurilor betonate ale averilor facute prin rapt in dauna acestui popor napastuit

  2. „Ale cui interese le apără, de fapt, dl. Victor Ciorbea”

    Exclusiv pe ale domniei-sale.

    Nu trebuie să uităm că înainte de a deveni ceea ce este, dl Ciorbea și-a oferit serviciille „celor buni”. Domnia-sa nu are scrupule, are în schimb datorii pe care trebuie să le achite…

  3. După cum povestea chiar d. Ciorbea: nu a putut fi șef de promoție din cauza d. Severin. Deci această atitudine de a i se cuveni pe motiv de îndeplinire a cerințelor unei anumite societăți/facultăți la un moment dat scârțâie. Problema este că foarte multe persoane se consideră îndreptățite la diverse prin părțile acestea fără a avea / voi să aibă vreo privire de ansamblu. (Off-topic) Cu ocazia centenarului sărbătorim (la 1 decembrie) și declarația de unire a Voivodinei cu Serbia (după ce în noiembrie se încercase o republică bănățeană „integrală”)

  4. Ne mai aducem aminte cum clama d-lCiorbea:Senioorul?A ajutat la demolarea PNTCD si CDR si pe cale de consecinta a fost sustinut si promovat pana la calitatea de expert in torpilarea intereselor poporului nu in apararea lor.Adevenit parte a unui plan bine gandit de preluare a puterii de catre PSD.Nu are scrupule ,nu are principii,nu este pentru UE.Este bun pentru un stapan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro