luni, mai 20, 2024

În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

Invitat joi seara în studiourile postului de televiziune Digi 24, ministrul de Interne din guvernul Orban, dl. Marcel Vela, a rostit un adevăr pe care l-am intuit toți cei care am urmărit în după-amiaza și seara zilei de vineri, 10 august 2018 operațiunile provocatoare la adresa manifestanților și dimensiunea fără precedent a încercărilor de reprimare desfășurate de trupele Jandarmeriei.
Degeaba au încercat atunci să mintă și să spună doar ce le-au ordonat șefii ierarhici superiori, cei care mai mult ca sigur că au mâinile murdare de sânge, purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei. Desecretizarea convorbirilor a dezvăluit pare-se tot adevărul pentru care nu numai ei, mincinoșii de serviciu din linia întâi, trebuie să plătească. Desigur, faptul că acești băieți spilcuiți și buni de gură ne-au mințit în față, că ne-au luat drept proști, că au crezut că românii au rămas aceiași ca în 13 -15 iunie 1990, că n-au realizat că la un moment dat tehnologia de astăzi îi va da de gol va trebui decontat și nu oricum, ci în fața instanțelor militare. însă decontul va trebui să meargă și la superiorii care au dat ordinele de reprimare, au dispus în disprețul legii, crezând că nu vor da la nimeni socoteală, scoaterea la înaintare a așa-numitelor „țestoase” ori recursul la supradoze de gaze lacrimogene. Din 10 august 2018 Jandarmeria este compromisă, iar dacă vinovații nu vor fi pedepsiți aspru există puține șanse ca respectiva armă să mai recapete vreodată respectul și încrederea populației.
Dl. Marcel Vela a promis ferm că îi va demite pe toți acei șefi ai Jandarmeriei în care și-a pierdut încrederea îndată ce cercetările vor fi finalizate. Nu ajunge. Este necesar ca vinovații să fie trimiși în judecată , se impune ca procesele să se desfășoare cu maximă celeritate, trebuie ca populația să fie ținută la curent cu desfășurarea lor, iar pedepsele se cere să fie exemplare.
Dl. Marcel Vela a mai spus, deocamdată fără a da nume, că există dovezi de netăgăduit că șefii Jandarmeriei s-au pus la cheremul politicului. Că au dus la îndeplinire ordine primite mai mult ca sigur de la mai marii zilei. Cine să fie respectivii? Deloc greu de ghicit. I-am numit în comentariile din zilele cu pricina, acum nu fac decât să îmi reiau acuzele. În primul rând, numitul Dragnea Nicolae Liviu cel care a fost primul care a încercat să acrediteze ideea că Diaspora și bucureștenii ar fi vrut să dea în ziua de 10 august o lovitură de Stat. În al doilea rând, ministrul de Interne din acea vreme, atât de radicala, de tupeista individă Carmen Dan. Suspectă de vinovăție este cu îndreptățirea și doamna Viorica Dăncilă, la momentul respectiv premierul României, și asta în pofida faptului că insa cu pricina ne tot repetă că în săptămâna respectivă se afla în concediu. Chiar dacă plecată strategic la mii de kilometri distanță de București, este cu totul imposibil ca doamna Dăncilă să nu fi știut, în ciuda IQ-ului ei redus, ce se întâmpla în Capitala României. Numita Dăncilă Vasilica Viorica a repetat până în ultimele zile ale campaniei electorale care s-a dovedit a-i fi fatală varianta oficială, aceea acreditată de numitul Dragnea Nicolae Liviu. Cetățeana Dăncilă a dat-o la întors doar când a înțeles și ea că se –ngroașă gluma.
!0 august 2018 a fost ziua în care s-au spulberat și ultimele rămășițe ale contractului social dintre guvernarea PSD-ALDE și români. ALDE a luat-o între timp la sănătoasa, PSD a plătit electoral și e de sperat că va plăti tot astfel, chiar un preț încă și mai piperat, și la cele două rânduri de alegeri din cursul anului viitor, a venit vremea plății pentru vinovățiile individuale. Cale de întors nu există.
Asta dacă ne dorim să trăim într-o Românie normală.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

  1. „Din 10 august 2018 Jandarmeria este compromisă,”

    „Dirijorul” îmbrăcat în alb Cătălin Paraschiv a dat în judecată Jandarmeria, deși pe site-ul Brigăzii Speciale de Intervenție este prezentat drept comandant. http://www.brigadaspeciala.ro/conducere.html

    Pe domnia-sa cine-l întreabă despre „partitura” pe care a interpretat-o?!

    Jandarmeria este compromisă nu de la 10 august 2018, ci de la reînființarea ei din trupele de Securitate.

    Banca de Credit Corcodel este doar „vârful de aisberg” care dovedește compromiterea jandarmeriei. Marian Corcodel a coordonat o structură de crimă organizată de tip mafiot, organizându-și inclusiv o rețea informativă internă. Lund cardurile „clienților” băncii, aceștia au fost obligați pentru a avea venituri necesare traiului să comită acte infracționale.

    Banca de Credit Corcodel amintește de rețeaua mafiotă de la PSD Arad, Timiș și Caraș Severin. Ea nu putea funcționa fără consimțământul oranelor superioare, care primeau o parte din banii obținuți din infracțiuni și din care o parte, foarte probabil, erau trimiși la PSD.

    Marian Corcodel este azi un pensionar de lux nederanjat de nimeni.

  2. Văd în ultima perioadă, aici și cam în toată presa, cum toate oalele se dau de capul guvernării PSD—ALDE fără să se pomenească de tovarășul de fărădelegi nelipsit din nici o gașcă de bandiți de până acum, și anume veșnica prostituată virgină a politicii românești, UDMR. În toate guvernările care au luat măsuri contrare interesului poporului român( și aici mă refer la toți cetățenii României) moț la… prăjitură a fost acest PSD dar pe verde. Nu înțeleg rezerva, dubioasă de-a dreptul după mine, de a se recunoaște în mediul public că această formațiune așa-zisă democratică nu este altceva decât un un PSD mai mic, membră cu drepturi depline în grupul infracțional care jefuiește de 30 de ani România.

  3. Trebuie , la modul evident , separate actiunile ministrului de resort cu actiunea judiciara si de trimitere in judecata . Sunt clar doua lucruri diferite . La nivel administrativ ministrul poate decide doar eliberarea din functie , mutarea dintr-o functie in alta sau actiuni de micsoare temporala a salariului ,celor implicati in evenimentele din 10 august 2019. Pedepsirea la nivel de infractiune este atributul instantei de judecata . Chiar daca la nivel general stim cu totii ceea ce s-a intimplat , nu ne putem erija in judecatori ,ci doar putem (cei care au fost vatamati )sa isi sustina cauza pina la decizia judecatoreasca finala .

  4. Desfiintarea Jegdarmeriei, iar huliganii din randurile acestei arme politice sa fie trimisi la sapat autostrazi. Uniformele si le pot pastra, ca sa stie lumea pe cine sa scuipe.

  5. Și să nu-i uităm pe jandarmii care au apăsat pe butoanele buteliilor de gaz: fiecare dintre ei trebuie să plătească – inclusiv penal – pentru faptele lor, pentru că nu este posibil să primească ordinul de a vătăma drepturile fundamentale ale cetățenilor, iar ei să nu aibă răspunderea faptelor lor, să nu refuze să lovească oamenii nevinovați, să nu refuze să susțină – cu ajutorul bastoanelor – mână criminală care a dat ordinul.

  6. In Jandarmerie s-au refugiat majoritatea Securistilor din era Comunista. Ca sa inteleaga tot poporul Jandarmeria bate Romanii asta e singurul lor scop sa bata cetatenii. Avem Politie cu tot cu forte speciale avem Politie Locala nu avem nevoie de o structura militara care sa intervina la un miting. Uitati-va in toate tarile nici chiar in franta mama Jandarmeriei acestia nu se implica sa isi bata cetatenii. Pentru asta exista Politie un Politist actioneaza diferit pentru ca sa subordoneaza altor legi nu legi si statutului militar. Aceasta arma respectiv Jandarm treubuie desfiintata sau redusa la un minim, armata are structurile ei separate pentru Politie Militara asa ca nu vad roulul si scopul de a avea atatea structuri care se calca in picioare una pe alta. Lasa-ti Politia sa isi faca treaba fata de cetatean si nu mai implicati structurile militare nu sunt pregatite sunt pitbuli fara lesa s-a demonstrat asta in realitate nu mai incape discutie. Desfiintati aceasta arma este inutila si profund corupta de vechile structuri Securiste. Politia Locala are nevoie de personal asa ca nu raman pitbuli fara paine.

  7. Deși îmi doresc din suflet să fie pedepsiți, mai mult ca sigur nu se va întâmpla nimic. De la revoluție încoace nimeni nu a fost pedepsit pentru că a apărat statul, indiferent cine a fost la putere… În cel mai bun caz vor tăia salariul pe trei luni unor “plotoneri” și cu asta basta… Trist…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro