duminică, mai 19, 2024

Apel catre Klaus Iohannis pentru resurectia ICR!

Salut si sustin din tot sufletul apelul lansat de Mircea Cartarescu si Radu Vancu pentru resurectia Institutului Cultural Roman. Din pacate, sinistra ordonanta de urgenta redactata de echipa Marga-Hoandra-Milca si tradusa in act de plagiatorul Ponta, leaga soarta ICR nu de presedinte, ci de parlament. Cred ca a sosit din plin momentul ca identitatea ICR sa fie readusa in normalitate! Destul cu afacerile, incompetenta si caloriferele protocroniste! ICR trebuie sa redevina institutia care a fost anihilata in 2012.

Programele ucise trebuie resuscitate. Numirile politice trebuie stopate. Trei institutii au fost vatamate in acea vara oribila: ICR, IICCMER si Avocatul Poporului. Prima a intrat pe mana nefericitului Andrei Marga, a doua pe aceea a nefericitului Andrei Muraru, a treia pe a nefericitului Victor Ciorbea. Toti trei si-au batut joc de institutiile in fruntea carora au fost pusi de mitomanul galactic. Iata-i mai jos, satasfacuti de propria lor nimicnicie: Muraru incantat de Marga, Marga incantat de Muraru, cu seniorul patricinan Dinu Zamfirescu, onctuos, smerit si cuvios :) In plus, ca bonus, „vanatorul de securisti” devenit aparator de securisti, Marius Oprea…

http://www.petitieonline.com/pentru

Domnule Iohannis, readuceti ICR acolo unde-i este locul! Premierul-desemnat Ciolos va va sustine, o sper din suflet. Distrugerea ICR, ca si aceea a IICCMER, a fost rezultatul unor manopere sordide si a unor vendete abjecte. E timpul sa iesim din aceasta mlastina! Oameni de exceptionala valoare au fost eliminati ori constransi sa demisioneze. pentru ca asa pofteau Ponta, Fenechiu, Tariceanu si paiatele lor. Domnule Iohannis, readuceti valorile acolo unde le este locul! Puneti capat imposturii!

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Un apel si o atragere de minte care merita atentia.
    Din pacate anul fatidic 2012 a adus, pe langa cele trei numiri mentionate, si numirea pentru 6 ani a conducerii C.N.A. (de parlament) si punerea Monitorului Oficial in subordinea guvernului (prim-ministru).
    Cultura vine si prin audiovizual si consiliul national al audiovizualului nu ar mai trebui sa „opereze” disfunctional.

  2. Apel, cam offtopic, catre domnul profesor: Cum resuscitam grija corecta politica fata de „importul” de forta de munca bine calificata formata din arabeti foarte harnici?
    Din pacate, zilele acestea, trebuie sa constatam ca e nevoie de tragedii pentru ca niste exaltati (care din nefericire au ajuns sa ne conduca) sa-si bage mintile in cap si sa constate o realitate: Coranul si interpretarile date lui nu sunt altceva decat furnizori de „licence to kill”.
    Abia astept sa vad daca si acum mai apare cineva care sa aiba tupeul sa ne tina predici cu islamul religia pacii si ce cretini sunt cei care nu inteleg asta si insista sa ne scoatem capetele de unde le avem bagate si sa vedem ca in mijlocul nostu explodeaza bombe si se trage cu mitraliera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Vladimir Tismaneanu
Vladimir Tismaneanuhttp://tismaneanu.wordpress.com/
Vladimir Tismaneanu locuieste la Washington, este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland. În curând îi va apare la editura Humanitas un nou volum cu titlul „Aventura ideilor”. Este autorul a numeroase carti intre care "The Devil in History: Communism, Fascism, and Some Lessons of the Twentieth Century" (University of California Press, 2012), "Lumea secreta a nomenclaturii" (Humanitas, 2012), "Despre comunism. Destinul unei religii politice", "Arheologia terorii", "Irepetabilul trecut", "Naufragiul Utopiei", "Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc", "Fantasmele salvarii", "Fantoma lui Gheorghiu-Dej", "Democratie si memorie" si "Reinventarea politicului. Europa de Est de la Stalin la Havel". Este editor a numeroase volume intre care "Stalinism Revisited", "The Promises of 1968", "Revolutiile din 1989" si "Anatomia resentimentului". Coordonator al colectiilor "Zeitgeist" (Humanitas) si "Constelatii" (Curtea Veche). Co-editor, impreuna cu Dorin Dobrincu si Cristian Vasile, al "Raportului Final al Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturiii comuniste din Romania" (Humanitas, 2007). Co-editor, impreuna cu Bogdan Cristian Iacob, al volumului "The End and the Beginning: The Revolutions of 1989 and the Resurgence of History" (Central European University Press, 2012). Co-autor, impreuna cu Mircea Mihaies, al volumelor "Vecinii lui Franz Kafka", "Balul mascat", "Incet, spre Europa", "Schelete in dulap", "Cortina de ceata" si "O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu". Editor, intre 1998 si 2004, al trimestrialului "East European Politics and Societies" (in prezent membru al Comitetului Editorial). Articolele si studiile sale au aparut in "International Affairs" (Chatham House), "Wall Street Journal", "Wolrld Affairs", "Society", "Orbis", "Telos", "Partisan Review", "Agora", "East European Reporter", "Kontinent", "The New Republic", "New York Times", "Times Literary Supplement", "Philadelphia Inquirer", "Gazeta Wyborcza", "Rzeczpospolita", "Contemporary European History", "Dilema Veche", "Orizont", "Apostrof", "Idei in Dialog" , "22", "Washington Post", "Verso", "Journal of Democracy", "Human Rights Review", "Kritika", "Village Literary Supplement" etc. Din 2006, detine o rubrica saptamanala in cadrul Senatului "Evenimentului Zilei". Colaborator permanent, incepand din 1983, al postului de radio "Europa Libera" si al altor radiouri occidentale. Director al Centrului pentru Studierea Societatilor Post-comuniste la Universitatea Maryland. In 2006 a fost presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Intre februarie 2010 si mai 2012, Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara si al SNSPA. Comentariile si opiniile publicate aici sunt ale mele si nu reprezinta o opinie a Universitatii Maryland.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro