duminică, mai 19, 2024

Vești și fapte proaste în cascadă pentru PSD

PSD se pregătește să încheie una dintre cele mai negre săptămâni ale existenței sale. În realitate, încă una din lunga și pare-se că și nesfârșita serie inaugurată în seara zilei de 26 mai.
Atunci, înfrângerii cumplite, neașteptate de la alegerile pentru Parlamentul European i s-au adăugat palmele încasate de social-democrații români prin rezultatele de la Referendumul convocat de președintele Iohannis și condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare a fostului lor lider, banditul Dragnea Nicolae Liviu.
Marți, 28 mai, doamna V. V. Dăncilă a ieșit și a declarat public că PSD a înțeles mesajul ce i-a fost transmis de electorat. Că își va schimba radical comportamentul. Că va pune la o parte aroganța. În realitate, nu au fost decât vorbe. PSD nu a înțeles nimic. Iar aroganța parcă a devenit încă și mai agresivă.
Prima care nu a înțeles nimic din ceea ce s-a petrecut în 26 mai s-a dovedit a fi însăși doamna Dăncilă. Care s-a gândit că, gata, a venit și vremea ei. Că ar fi îndreptățită să își ia revanșa pentru nenumăratele umilințe ce i-au fost administrate de creatorul ei politic, pușcăriașul Dragnea, și că ar avea capacitatea de a-l depăși la cel puțin două mari capitole. Putere și funcții. Că poate și că ar fi aleasă să fie ceea ce nu a putut să ajungă Dragnea. Și premier, și șefă de partid, și candidată la alegerile prezidențiale.
Numai că pe cât de repede și-a îndeplinit doamna Dăncilă toate aceste trei dorințe, la fel de repede se pare că reușita de moment se va întoarce atât împotriva ei cât și a partidului.
Iată. După ce săptămâna trecută V. V. Dăncilă, conducerea partidului și ceea ce a mai rămas din fantomele care bântuie pe la Palatul Victoria pretinzând că ar fi guvernul legitim al României au trebuit să înghită gălușca super-fierbinte de a o vedea confirmată în funcția de procuror șef european pe doamna Laura Codruța Kövesi, joi a mai venit o umilință. Comisia juridică a Parlamentului european a respins candidatura la un post de comisar responsabil peste domeniul Transporturi a doamnei Rovana Plumb. Insa care a sărit în toate bărcile, făcând frumos și aducându-le elogii tuturor celor care au condus la un moment dat PSD. Și lui Ponta care chiar a vrut să îi lase ei conducerea după ce a demisionat pe neașteptate, și lui Dragnea despre care doamna Plumb ne-a asigurat că are întotdeauna dreptate, cam tot la fel cum avea și Iosif Vissarionovici Stalin, și insei din Videle-Teleorman. Căreia acum i-a cerut pe un ton imperativ o recompensă. Că doar nu degeaba s-a împrumutat ea, marea baroneasă de Dâmbovița, cu o sumă fabuloasă spre a sprijini campania electorală a partidului.
Numai că minciunile, șantajele, aranjamentele ca la PCR, jocul la mai multe capete, șmenurile care au făcut-o pe doamna Plumb în repetate rânduri parlamentar dar și ministru au eșuat de data aceasta lamentabil. Doamna Plumb a fost respinsă, iar respingerea ei costă. Prețul îl vor plăti însă din păcate nu doar doamna Dăncila și corupta conducere a PSD, nu numai restul de guvern și întreg partidul, ci însăși România. A cărei imagine a fost grav afectată de necinstea și urât mirositorul clientelism politic pe care PSD a încercat să le exporte de la București la Bruxelles. Sperând că o poate prezenta pe controversata paukeriță Rovana drept Alba ca Zăpada.
Cu o zi înainte de catastrofa bruxelleză a venit ca un trăznet vestea că doamna Dăncilă și considerabilul ei alai s-au cam dus degeaba în SUA. Că vicepreședintele Mike Pence a evitat să o primească pe insa care a anunțat că se va vedea cu el fără să fi avut acordul lui în prealabil prealabil. Drept pentru care doamna Dăncilă va reveni azi acasă cu mânuța goală (împrumutul de jumătate de miliard de euro semnat cu Banca Mondială nu prea are de ce să ne încânte), pline putând fi doar bagajele vizitatoarei nepoftite care sunt sigur că nu a ratat ocazia de a-și achiziționa încă o considerabilă cantitate de broșe.
Eșecul vizitei în SUA a doamnei V.V. Dăncilă și a suitei ei de băgători de seamă și de țuțări înseamnpă o nouă încărcare a notei de plată a catastrofalei guvernări a PSD. Notă ce va fi însă achitată de români și de România.
Și tot în cursul săptămânii ce se încheie, Opoziția a izbutit să adune numărul necesar de semnături ce oferă o mare șansă de reușită mult promisei moțiuni de cenzură.
Altă veste proastă pentru PSD, însă care ar putea fi una bună pentru România.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro