duminică, mai 19, 2024

Alexandru Cumpănașu- De la postura de recondiționat Thierry La Fronde la aceea de posibil candidat la prezidențiale

În marea majoritate a comentariilor pe care le-am scris despre tragedia de la Caracal, am încercat să fac abstracție de persoana d-lui Alexandru Cumpănașu.
Cea mai semnificativă excepție a fost reprezentată de comentariul intitualat Corbii publicat la data de 3 august 2019 pe site-ul contributors.ro.
Îi inventariem în cuprinsul sus-menționatului comentariu pe toți cei care, în opinia mea, dădeau semne că încercau să profite, într-un fel sau altul, de tragedia familiilor Măceșanu și Melencu. Dar și de felul deficitar, primitiv, parcă anume creator de piste false, destinat să îndemne la speculații și la încă o și mai sporită neîncredere în cei în ale căror atribuții figurează soluționarea cazului, în care comunicau autoritățile Statului român. Poliție, Procuratură, Minister de Interne, IML, Ministerul de Justiție.
De dl. Alexandru Cumpănașu mă ocupam în partea finală a editorialului. Reproduc în cele ce urmează ceea ce scriam la data de 3 august.
“În fine, urmăresc cu un dezgust în creștere cum se manifestă pe la televiziunile apropiate PSD, dl. Alexandru Cumpănașu. Președintele unei așa-zise Coaliții Naționale pentru Modernizarea României. Puternic încatenate politic. Dl. Cumpănașu este unchiul Alexandrei Măceșeanu. Îi respect doliul, îi respect și suferința. Numai că dl. Cumpănașu parcă prea se folosește de soarta cumplită a nepoatei sale pentru a face tot felul de declarații politice. Ce a spus și repetat luni seara, stimulat de sluga lui Voiculescu, Mircea Badea, la Antena 3, dl. Alexandru Cumpănașu? Iată: Sistemul mafiot susținut de haștagiștii # rezist mi-a omorât nepoata .
Corbul Alexandru Cumpănașu pare să-și fi suspendat doliul și s-a pus astfel în slujba corbilor din fruntea Statului și din fruntea PSD. Și a televiziunilor aservite acestuia”.
În cele mai bine de 30 de zile care au trecut de la scrierea acestor cuvinte, dl. Cumpănașu și-a continuat și amplificat prezențele mediatice. A făcut turul tuturor televiziunilor. A fost aproape seară de seară la România tv și Antena 3, a fost suspect de prezent la România 9, un subprodus jurnalistic cu care TVR 1 își alungă aproape programatic telespectatorii, a ajuns la Realitatea tv, chiar și la Televiziunea Digi 24. Destul de adesea s-a întâmplat ca dl. Cumpănașu să apară însoțit de dl. Ion Cristoiu care pare să fi dezvoltat o pasiune bolnăvicioasă în a inventa tot felul de scenarii despre ceea ce s-ar fi întâmplat la Caracal. Scenarii, altminteri, tare pe placul celor de la revista Sputnik și a celor care nutresc ori sunt plătiți să stimuleze sentimente anti-americane.
În tot acest timp, s-au acumulat noian de informații care nu îi fac chiar cinste domnului Cumpănașu. Referitoare atât la adevărata natură a legăturilor sale de rudenie cu familia Alexandrei, la felul în care încearcă să profite de durerea mamei și a tatălui adolescentei dispărute, cât și la ceea ce s-ar ascunde în spatele așa-numitei Coaliții naționale pentru modernizarea României al cărui președinte este exact cel care astăzi încearcă să pozeze într-un fel de recondiționat Thierry La Fronde. Finanțări și interese obscure, legături bizare cu Ministerul de Interne pe ai cărui angajați astăzi dl. Cumpănașu îi cataloghează în toate felurile, o suspectă trecere la ministrul Mihai Fifor, o posibilă încatenare cu multiplele servicii secrete din țară.
Deloc inexplicabilă, așadar, zămislirea zvonului în conformitate cu care dl. Cumpănașu și-ar folosi hiper-prezența în actualitate și pe micile ecrane în virtutea unei ipotetice candidaturi la alegerile prezidențiale. Zvonuri pe care Alexandru Cumpănașu le-a dezmințit în repetate rânduri cu o violență care iarăși nu putea să nu te pună pe gânduri. Cu atât mai mult cu cât deja menționatul Ion Cristoiu a sugerat, și nu o dată, că dl. Cumpănașu ar trebui să fie adevăratul candidat al PSD la prezidențiale.
Iată că joi, 29 august, dl. Cumpănașu a dat cărțile pe față. Va începe să strângă semnăturile necesare pentru o eventuală candidatură la prezidențiale.
De unde răzgândirea d-lui Cumpănașu? Cine îi va susține logistic campania de strângere de semnături și apoi candidatura? Pe cine va avea în spate? Din ce zonă speră dl. Cumpănașu să obțină voturi? Va mușca oare dl. Cumpănașu din bazinul electoral al PSD din care deja a început să muște independentul de fațadă Mircea Diaconu? Este oare dl. Cumpănașu precum inculpatul Gheorghe Dincă ceea ce se cheamă “un lup singuratic”? Sau este mult mai mult decât atât?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. „comentariul intitualat Corbii publicat la data de 3 august 2019 pe site-ul contributors.ro…”

    A-ți spori notorietatea urcându-te pe cadavre [la propriu] reprezintă după părerea mea o ticăloșie. La începutul lunii august domnul în discuție afirma cu fermitate, jignindu-i pe cei care îndrăzneau să presupună altfel, că NU va candida la funcția supremă în stat.

    Apropierea domniei-sale de guvenarea cleptocrată și marionetele politice PSD-ALDE-UDMR cu sprijinul cărora a primit fonduri consistente oengeul său este un motiv bun pentru a ne întreba dacă domnul în discuție a decis singur să candideze, ori a primit un impuls de la patronii săi.

    Cel mai probabil domnul care face subiectul articolului, al cărui nume mă feresc să-l scriu din dezgust, este doar o „sculă” politică, un instrument folosit de apropiații guvernării cleptocrate, asemenea d-nei D Gîrbovan, într-o luptă pentru influență în interiorul „Cupolei” de tip mafiot care a capturat statul român.

    Sper să nu obțină semnăturile pentru candidatură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro