duminică, mai 19, 2024

PSD sau hoțul care strigă hoții

Partidele care au pierdut și nu oricum, ci în cel mai rușinos mod posibil, alegerile europarlamentare, nu se împacă în nici un chip cu ceea ce a rezultat la urne. Și în loc să își identifice greșelile proprii- și au fost, slavă Domnului! multe, și au fost cât casa!- caută vinovați în altă parte. Nu în propria grădină.
Cum nu pot să dea vina pe electorat ca să nu îl enerveze și mai tare caută vinovați în altă parte. Făcându-se că nu observă faptul că cele mai recente sondaje de opinie confirmă păstrarea, în mare, a acelorași tendințe.
Vinovații ar fi, mai întâi, imensa manipulare desfășurată pe ecranele unor televiziuni care, oricum ar fi numărate, sunt în mod evident mai puține decât cele aflate în slujba puterii, așa cum era aceasta configurată la data de 26 mai. În nici un caz posturi precum Digi 24 și Realitatea tv (aceasta din urmă cu politica ei editorială din ce în ce mai neclară) nu puteau să facă față celor debitate de Antena 3, România tv și –last but not least– TVR 1, prin fetida emisiune România 9, moderată din ordinul generalului Dan Voiculescu de Ionuț Cristache. Ordin executat mai întâi de Irina Radu și, mai apoi, de Doina Gradea.
Tot de manipulare s-ar face vinovate rețelele sociale, e drept, în prejma zilei de 26 mai mai active ca niciodată. Poate chiar mai luate cu asalt decât la prezidențialele din 2014. Numai că accesul la astfel de rețele presupune o anumită pregătire, chiar o anumită vârstă, iar, dacă respectivele instrumente moderne de comunicare au avut o anume implicare, aceasta s-a văzut în prezența la urne a exact celor care au absentat în 2016 – tinerii și intelectualii. Care în nici un caz nu se identifică cu primitivismul unor Dragnea, Nicolicea, Șerban Nicolae, Tăriceanu, Lia Olguța Vasilescu și soțul ei, Claudiu Manda ori cu analfabetismul funcțional al Viorică Dăncilă, al Mariei Grapini, al lui Daniel Breaz, al doamnelor Țapardel și Zoană.
În fine, intră în ecuație STS. Iar cei și cele care îl pun la zid se folosesc, deloc nevinovat, firește, de neîncrederea creată în jurul acestui Serviciu de boacănele impardonabile ale celor de la 112. Boacăne despre care a început să se vorbească în gura mare după tragedia de la Caracal. D-na Lia Olguța Vasilescu a acuzat în mod repetat respectivul serviciu de fraudă, coroborându-și acuzația cu aceea cu relativ mare succes de piață că cel puțin trei partide mai nou apărute pe scena politică a țării- USR, PLUS și Pro România- sunt acuzate a fi creația “serviciilor”. A “activilor” și a ‘’rezerviștilor’’.
O acuzație similară a fost formulată cu foarte puțină vreme în urmă și de d-na Norica Nicolai. Care crezându-se intens simpatizată de electorat și luându-și visele drept realitate nu s-a simțit defel ridicolă să declare că nenumărați fani își exprimă mirarea că nu a dobândit visatul loc de europarlamentar deși- ce să vezi? – ei i-au dat votul.
Recent a intrat în horă și fostul admirator al lui Nicolae Ceaușescu dar și al ayatolahului Khomeyni care a publicat la data de 3 septembrie în Cotidianul un editorial în care denunță, fără a avea nici o dovadă, o cârdășie între SRI și STS. Pregătind astfel o posibilă OUG prin care să fie scos din joc STS și să fie eliminate tabletele. Creându-se astfel premisele în vederea încurajării votului multiplu de care a beneficiat în nenumărate rânduri tocmai partidul, hoțul care astăzi strigă hoții. Nimeni altul decât sărmanul, obiditul PSD. Cel din a cărui vină acum țara este blocată. Partidul al cărui președinte se confundă cu premierul țării. O insă grav lovită de mania grandorii, de obsesia păstrării cu orice preț a puterii până într-atât încât să ajungă să debiteze fără să se teamă de ridicol carghioslâcul că atacul la prim-ministru ar fi un atac la siguranța țării. Dacă siguranța României ar fi stat în sus-menționata persoană, atunci probabil că praful și pulberea s-ar fi ales demult de țară.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Se pare ca , semnalele primite de la CCR adresate guvernului actual , duc catre o respingere totala a cererii si obliga premierul , sa mearga cu guvernul , la o confirmare in parlament . IN acelasi fel exista probabilitatea, premierul nu va reusi nici in parlament sa isi asigure un sprijin favorabil si atunci singura solutie ramasa , este asumarea unei demisii (probabil luni in sedinta PSD).

    • Nu stiu care sint „semnalele” primite de la CCR, dar chiar daca nu primeste sustinerea in Parlament (am indoielile mele), Veorica nu e obligata de Constitutie sa demisioneze. Ar fi obligata la demisie in cazul unei motiuni de cenzura, daca va trece.

  2. Jandarmii care i-au amendat pe cei care au huiduit-o pe Veorika par a fi complet lipsiți de simțul ridicolului ăla la care faceți referire, „că atacul la prim-ministru ar fi un atac la siguranța țării.” :) :) :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro