duminică, iunie 16, 2024

Cum plănuiește coaliția PSD-ALDE să apere drepurile omului în România

În cursul săptămânii pe cale să se încheie, o seamă de demnitari cu rang înalt în arhitectura puterii actuale, dar și unul dintre șefii Jandarmeriei, instituție complet decredibilizată după ce, în seara zilei de 10 august s-a dovedit a fi brațul înarmat al PSD, așa cum era odinioară Securitatea în serviciul PCR, au făcut declarații extrem de îngrijorătoare pentru viitorul drepturilor fundamentale ale omului în România.
Astfel, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, într-o minunată frățietate cu foarte puțin școlita d-na Carmen Dan, parașutată din Secretariatul unei biete școli generale din Videle în fruntea Ministerului de Interne vor reglementări dure, nedemocratice al căror rost evident este acela de a limita dreptul de a protesta pașnic al românilor. Dacă de la d-na Carmen Dan nu m-am așteptat niciodată la nimic bun- sărmana, face parte din „lotul Teleorman” propulsat în fruntea unor instituții ale Statului de penalul Liviu Nicolae Dragnea doar fiindcă are însușirea de a-i duce la îndeplinire fără să crâcnească ordinele, spusele d-lui Tăriceanu nu fac decât să demonstreze cât de jos a ajuns să coboare persoana care, la începutul anilor 90, se prezenta drept unul dintre cei mai convinși liberali din România. Reamintesc în context că, îndată după Revoluție, atunci când populația României a început să se deștepte și a realizat că ceea ce s-a întâmplat înainte și în cursul zilei 22 decembrie a fost confiscat în folos propriu de puterea fesenistă, pentru a contracara protestele, multe dintre ele conduse de fruntașii PNȚCD și PNL, Ion Iliescu&co plănuiau să ia măsuri care seamănă teribil cu cele pe care le propune astăzi dl. Tăriceanu. Au trecut anii, insul cu pricina a făcut burtă, s-a îmbogățit peste măsură, se simte tare bine în funcțiile pe care și le-a adjudecat deși e din ce în ce mai evident că nu le prea merită, așa că a cam aruncat la coș liberalismul cochetând tot mai apăsat cu mentalitatea totalitară. Sunt deja ani buni de când dl. Călin Popescu-Tăriceanu și-a dovedit antieuropenismul, fapt pentru care a fost săpunit zdravăn zilele trecute de reprezentanții de la Bruxelles ai familiei sale politice, însă nu bunul simț și nici interesul pentru România îl macină pe dl. Tăriceanu. Ci propria lui prosperitate și perpetuarea în dregătorii nemeritate.
Un deputat pesedist minuscul, cu studii universitare aproximative, reprezentând Constanța, loc unde binomul de infractori Nicușor-Constantinescu- Radu Mazăre a fost repede înlocuit cu liberschimbistul Felix Stroe, și-a amintit tot în această săptămână că are gură. Așa că a scos pe ea repede-repejor o prostie. Ce i-a trecut prin mintiucă d-lui Tit-Liviu Brăiloiu? Că ar trebui controlat drastic internetul și pusă cenzură pe facebook. Nu de alta dar mijloacele de comunicare ultra-moderne și rețelele sociale sunt surse de spaime și insomnii pentru PSD. Nu se temea el Ceaușescu de tot ceea ce însemna informație și informatizare? Nu știa inspiratorul politic al d-lui Liviu Nicolae Dragnea că un popor mai informat este tot mai greu de manipulat? Lucrul acesta l-a aflat și neînsemnatul domn Tit-Liviu așa că a deschis gurița și a debitat o prostioară care dovedește că respectivul e dornic să ia lumină de la Beijing.
În fine, unul dintre pătații, dezonorații șefi ai Jandarmeriei, un ins pe care îl cheamă Ionuț Șindie, încurajat de faptul că Dragnea, Dan și banda lor se dau de ceasul morții să îi scoată la vopsea pentru violențele comise asupra populației spre a-și salva în primul rând propria lor piele, a cerut ca instituția pe care el, Cucoș, Cazan și Chirică au dezonorat-o, să dobândească dreptul de a face cercetări penale. Mentalitatea securistă a d-lui Șindie este cum nu se poate mai evidentă.
De mai bine de un an și zece luni, de când se află la guvernare, coaliția PSD-ALDE pretinde că ar duce o luptă pe viață și pe moarte împotriva Statului paralel, în numele apărării drepturilor omului. Nimic mai relevant pentru felul în care doresc ei să le respecte decât declarațiile și faptele mai mult îngrijorătoare enumerate în spațiul comentariului meu de astăzi.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro